» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
86 / 279
»»

Okapi ::

Mene so 1x pri lanskih 30 poletih,
A na to, da morda vseeno nisi dovolj VIP, nisi pomislil?>:D Takšen upgrade (ali popust pri ceni) je stvar presoje odgovornega pri letalskem prevozniku.

O.

Invictus ::

To itak ...

Sam je malo sumljivo ker nekomu z dobrimi vezmi z državo državna firma omogoča ugodnosti ...

In sprenevedanje da je to normalna cena kart ... neprecenljivo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

roCkY ::

Vse odločitve zaposlenih v državnih firmah so popolnoma nepristranske.
Kakao sploh moreš dvomiti o tem?

Marat ::

RTV naj se privatizira, ker v dobi interneta ni več potrebe po javni televiziji in radiu.

Pomen takega javnega medija sicer je (tudi) v tem, da se manj privilegiranim vsebinam, npr. kulturnim, da mesto v medijih (še bolj pa v tem, da lahko država mal svojo propagando zganja, če je potrebno). Vendar se v dobi interneta lahko te vsebine brez problema preselijo na internet, kar pomeni da lahko kot javni medij ostane samo še MMC spletni portal. Televizijo in radio pa naj se privatizira, ne pa da plačujemo ta brezvezen RTV prispevek...

mtosev ::

naj lepo znižajo prispevek na 6eur pa bo vse ok.
mene najbolj motijo reklame. mesečno plačaš in še rabiš gledat reklame in tudi na mmc portalu imajo reklame;((
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Mr.B ::

Marat, če bi bilo to nekako na nivoju BBC, bi bilo še dobro. ampak kot kaže je to še eno leglo superlativov.

Sicer pa DZ za delo z visoko izobraženimi a telebajski od volilcev, za svoj stres rabijo povšal v znesku ki dosega skoraj enega minimalca... No ker pa je to Socialno čuteča vlada, oni to potrebujejo, ker bo drugače slabo vplivala na nagrado Štruklu in podobnim...

Hildo Tovšak naj bi predčasno izpustili iz pripora : Pač v izvršno vejo oblasti, se pa res ne smemo utikati, oni delajo dobro za nas. Še dobro da ne bodo, nje delali družbeno koristnega dela..
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Massacra ::

Procesna napaka...uaaaa, pazi ti to... krivosodje, pravo krivododje...

Cervantes ::

Sem stoprocenten, da so bili tudi drugi politiki/funkcionarji deležni "popustov" pri Adrii. Ampak če Jajček reče, da je treba srati po Virantu, je pač treba srati po Virantu.

Cervantes, prosim naštej kateri... Pa sej ti b rekel da še kateri njihovi družinski člani, pa boš imel že pri prvem štango.
Cervantes. Veš zakaj je država v pizdi, zaradi takih kot si ti!

Fritz ::

Cervantes je izjavil:

Sem stoprocenten, da so bili tudi drugi politiki/funkcionarji deležni "popustov" pri Adrii. Ampak če Jajček reče, da je treba srati po Virantu, je pač treba srati po Virantu.

To Viranta v ničemer ne opravičuje. V kolikor se isto ugotovi za druge politike, se zahteva tudi njihov odstop. Če postaviš neko merilo, potem to velja za vse.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Cervantes je izjavil:

To Viranta v ničemer ne opravičuje. V kolikor se isto ugotovi za druge politike, se zahteva tudi njihov odstop. Če postaviš neko merilo, potem to velja za vse.

Če Virant ni vedel, da ima poseben popust namenjen le Adrijinim zaposlenim, potem ni zločina - ker ni naklepa. Pač naročil je let, oni so mu v skladu z nekimi internimi (verjetno tudi nenapisanimi) pravili odobrili karto s popustom ter mu sporočili ceno. Dvomim da je Virant vedel za to, kako oni obračunavajo ceno. Kot da se kdo npr. ukvarja s tem, kakšno maloprodajno in veleprodajno maržo ima vsak izdelek v Mercatorju.

thramos ::

Mhm. Jaz tudi nič ne bi posumil, če bi mi v Adriia dali kar tako 50 % popust. Pa Zoki tudi nič ni posumil, ko je denar iz Grepa v enem dnevu pripotoval na njegov račun.

thramos je izjavil:

Mhm. Jaz tudi nič ne bi posumil, če bi mi v Adriia dali kar tako 50 % popust.

Ja in zihr bi se šel pritožit zaradi popusta. Sigurno bi zahteval, da plačaš polno ceno karte :))

Jaz sem zadnjič nekaj kupoval na Petrolu in dobil 30% (ali mogoče celo več) popust. Ne vem ne zakaj in ne kako, ampak mi je popolnoma vseeno. Ne bom se šel pritožit zaradi tega. In tudi noben izmed vas se ne bi šel. (kdor trdi nasprotno, pa laže)

Aston_11 ::

Verjetno so vsi na istem letu dobili popust. Not.

Datadog ::

Marat je izjavil:

thramos je izjavil:

Mhm. Jaz tudi nič ne bi posumil, če bi mi v Adriia dali kar tako 50 % popust.

Ja in zihr bi se šel pritožit zaradi popusta. Sigurno bi zahteval, da plačaš polno ceno karte :))

Jaz sem zadnjič nekaj kupoval na Petrolu in dobil 30% (ali mogoče celo več) popust. Ne vem ne zakaj in ne kako, ampak mi je popolnoma vseeno. Ne bom se šel pritožit zaradi tega. In tudi noben izmed vas se ne bi šel. (kdor trdi nasprotno, pa laže)

Sem prepričan da teh 30% ni bil poseben popust za zaposlene pri nakupu bencina.

Marat, ne reletiviziraj. Še malo pa boš rekel da ne ve koliko pridejo letalske karte... Sploh ko bi to izjavila oseba, ki je do sedaj z letalom opravila več poletov, kot jih boš verjetno ti Marat , v svojem življenju...

Marat, še drug odgovor, na tvoje relativiziranje, banaliziranje ali estradno umetnost... DZ si je dal pavšal za delo, ki ga mora poslušati ravno zaradi takih kot si ti. Pa smo lahko prepričani, da verjetno na mesec zasluži en tak fotelček, verjetno več kot ti v treh mesecih... Pač je socialno čuteč, namesto da bi kak Štukel, dal 500€, za nezaposlenega...

Sej ne pravim, da bi se pritožil. Vsekakor pa se pozanimal za kaj se gre.

Če bi bil pa izredno krepostna oseba, javni uslužbenec, ki vedno govori o visoki moralni drži, v državi ki jo v kremljih drži korupcija, pa sploh. Dvakrat. :)

Aston_11 je izjavil:

Verjetno so vsi na istem letu dobili popust. Not.

Kaj ima to veze in a je tisti, ki dobi popust to dolžan preverjat?

Saj mi je smešno, da tu "branim" Viranta, za katerega itak ne volim, ampak je ta janševiški poskus diskreditacije res bogi. Podobno tistemu lepljenju dokumentov (sorry, "napačnemu spenjanju" >:D). In niti približno blizu insajderskemu trgovanju z delnicami ministra Vizjaka, pa jih je ta prav poceni odnesel.

thramos je izjavil:

Sej ne pravim, da bi se pritožil. Vsekakor pa se pozanimal za kaj se gre.

Če bi bil pa izredno krepostna oseba, javni uslužbenec, ki vedno govori o visoki moralni drži, v državi ki jo v kremljih drži korupcija, pa sploh. Dvakrat. :)

No, tukaj se strinjam s tabo. Po moje Virant ni taka krepostna in visoko moralna oseba, kot si poskuša ustvariti imidž. Vseeno je pa ta poskus odstranitve Viranta s temi kartami res patetičen in na zelo trhlih temeljih. Janševiki se boste morali malo bolje potruditi. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marat ()

Kdo je rekel, da je dolžan preverjati in da ima vezo s tem? Prehitro obtožuješ in mi lepiš etikete - sram te bilo. Trdim samo, da so mu dali ugodnosti, ki jih drugim na istem letu niso. Ugodnost pa je dobil, ker je Virant. Ne ker je kurcic palcic, ki se jebe, da preživi mesec in letala vidi samno, ko letijo nad njim. In ne branim nobenega, niti nimam potrebe po tem. Mi je daleč od tega, da bi bilo vse logično pri tem, kako politiki poslujejo, rajo pa jebejo in pilijo na vsakem koraku.

Ugodnost pa je dobil, ker je Virant.
In? A je kakšen zakon prekršil s tem? Je koga izsiljeval, da je dobil popust? Je Adriji kaj obljubil v zameno?

O.

Mipe ::

Ali je Alenka zrasla par, ali pa zgolj meče pesek v oči: "Zelo se nagibam k temu, da bi tožili Moody's"

Marat je izjavil:

No, tukaj se strinjam s tabo. Po moje Virant ni taka krepostna in visoko moralna oseba, kot si poskuša ustvariti imidž. Vseeno je pa ta poskus odstranitve Viranta s temi kartami res patetičen in na zelo trhlih temeljih. Janševiki se boste morali malo bolje potruditi. :)

Janševiki? Morda smo Virantovci, saj je on postavil višja merila glede korupcije. V njegovem primeru je letel bistveno ceneje, ne na podlagi nekih splošnih popustov temveč na podlagi arbitrarne odločitve enega od menedžerjev pri Adrii, ki je obenem podjetje v večinski državni lasti in tudi podjetje v težavah. Če lahko dokaže, da je šlo za običajen postopek za vse frequent flyerje ali za vse VIP osebe, potem v redu, če pa tega ne more, potem gre za namenski popust v dobro Gregorju Virantu na račun Adrie Airways d.d. in to je zame že po definiciji koruptivno dejanje, saj ni znano na podlagi česa je bil popust podeljen in kaj se za to pričakuje.
A. Einstein

murmur ::

na podlagi arbitrarne odločitve enega od menedžerjev pri Adrii

Je ta moneyzder ze letu? Iz sluzbe mislim.

Oki ::

Okapi je izjavil:

In? A je kakšen zakon prekršil s tem? Je koga izsiljeval, da je dobil popust? Je Adriji kaj obljubil v zameno?

O.

Če je komu kaj obljubljal ne vem. Vem pa, da je bil najbolj glasen pri enakopravnosti in moralno etičnih stvareh. Seveda člani njegove stranke, sploh pa on sam, sploh niso vedeli za kaj se gre. In so najbolj pošteni in zaupanja vredni ljudje. Delali so v dobri veri, da je vse isto, kot za ostale državljane. Pravi poštenjaki. Take je treba voliti.

Okapi je izjavil:

In? O.

Res je, čisto vseeno je. Da je Adria s tem prišla do kakršnekoli koristi, je tako preprosto ugotovljivo in dokazljivo, da nimamo kaj skrbeti ... približno tako kot podkupnine pri Patriah.

;((

Oki ::

Seveda jim je na neugotovljen način, na neugotovljenem kraju ob neugotovljenem času obljubil boljše sodelovanje z vlado. Zato se tako "grebe" za mesto v vladi. Dolge je treba poravnati.

Okapi
:: danes, 11:17:42citiraj
#

Najmanj PKK, ker je letel "ne samo" službeno, ampak predvsem ker je letel privatno, in noče pokazati kart ostalih družinskih članov, ki tudi te niso zaposleni v Adriji..... Prav tako do tega v takih primerih niso opravičeni drugi parlamentarci, kot tudi DZ. Da ne bomo začeli razmišljati, ali je Virant imel kaj zraven pri pomoči države Adriji.

Okapi, kot smo že n-tič razpravljali : relativizacija, banalizacija, oziroma nekaj ne more veljati za ene, za druge pa ne.....
Torej kaj je kej z objavo Jankovičevih dubioz v PKK... ali pa Bratuškovim plagioatom, kjer bodo verjetno taisti profesorji relativizirali o političnih pritiskih na šolstvo,...
itd...

Država ne more funkcionirati kot mafia, all in a familj : Janković & Virant ter Kućan&Štrukelj....

Bratuškova dubioza toženja Mudiiiiiii, nima nikakršnih osnov. Brz programa je šla država po dnar. No sreča pa je , da sedaj lahko financirajo "NAŠIM" prijazna podjetja, reševati abank pa ne morejo več. In s piko na i Fitchingaaaaaaa , se bo morala država zadolžiti še 1x in to letost. Takrat pa vse bulshit tožbe, postanejo brez osnove,....

Kako da ne morejo reševati bank - ne bo šlo 400 mio v NLB in vse slabe terjatve, ki se bodo prenesle, jih bo treba tudi plačati? Menda ne gre tako, da NLB prenese slabo terjatev, nazaj pa nič ne dobi?

Aston_11 , temo NLB imamo posebej. Tam postavi vprašanje

Dajmo še malo Viranta, ker gre za zanimiv primer.

Jaz ne trdim, da je Virant apriori kriv, še posebej, če tedaj ni bil javni uslužbenec. Zadeva sicer nazorno kaže, kako management dela z denarjem v podjetjih v državni lasti in je tudi to del mozaika, ki se konča v tem, da podjetje posluje negativno.

V enem ali drugem primeru pa je evidentno pomanjkanje nadzora, odgovornosti in sankcij. Če javni uslužbenec prejema koristi od posameznika ali pravne osebe, je nekaj hudo narobe. Če podjetje v lastno škodo dela usluge posamezniku ali drugemu podjetju, potem je nekaj najmanj čudnega v tem, če že ne hudo narobe.

Od Viranta bi zatorej pričakoval, da to razjasni. Če je letel z Adrio kot posameznik in so mu delali usluge, naj pokaže, da je to bila splošna praksa. Predvsem pa naj si prizadeva za spremembo zakonodaje v smeri transparentnosti, učinkovitega nadzora in strogega sankcioniranja vseh javnih uslužbencev, pri katerih se ugotovi koruptivno ravnanje.

Ko so nekateri z grozo govorili o tem, da tisti, ki se v Sloveniji ukvarja s politiko mora biti pripravljen na rektalni pregled vsaka dva tedna, niso počeli nič drugega kot lobirali proti transparentnosti in nadzoru. Državljan ima pravico do svoje zasebnosti in intime, od države in javnega sektorja pa bi morali zahtevati takšno raven transparentnosti, da bi vsakemu javnemu uslužbencu in vsaki javni inštituciji lahko vsak dan opravili 'rektalni pregled' že z nekaj kliki po javno objavljeni dokumentaciji o delovanju JS. Vse pogodbe, vsi računi, vsa področja odgovornosti in vsi posamezniki (z imenom in priimkom), ki opravljajo delo v JS, vključno z njihovimi neto prejemki, vse to bi moralo biti razvidno. Gre za porabo davkoplačevalskega denarja in če smo državljani 'lastniki' te države, potem bi morali imeti vpogled v celotno porabo te države, do zadnjega centa.
A. Einstein

PaX_MaN ::

Če je letel z Adrio kot posameznik in so mu delali usluge, naj pokaže, da je to bila splošna praksa.

Ja a nis slišu - vsi uslužbenci majo dostop do "R" kart.:P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

donfilipo ::

Lahko pa seveda tudi vrne razliko v ceni kart in popravi malo R stanje našega letalskega prevoznika, ki si je verjetno želel malo bolj R status ob dejstvu, da je v tržnem položaju busted, je pa naš>:D

Pa dolge je treba malo zaokriviti, krive pa malo poglihati:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

PaX_MaN ::

PaX_MaN je izjavil:

Če je letel z Adrio kot posameznik in so mu delali usluge, naj pokaže, da je to bila splošna praksa.

Ja a nis slišu - vsi uslužbenci majo dostop do "R" kart.:P

No pa recimo:
Program Adria Privilege Cluba ponuja različne nagrade, za katere člani potrebujejo od 4.000 do 32.000 milj. Izbrano nagrado člani enostavno naročijo po telefonu v službi Privilege Cluba ali svojo željo sporočijo pisno.
Člani lahko izbirajo med naslednjimi nagradami:
•brezplačne vozovnice,
•potovanje v poslovnem razredu, kadar bi sicer imeli vozovnico za ekonomski razred ,

•panoramski let za člana in še dve osebi,
•brezplačen prevoz dodatnih 20 kg prtljage.

Toj blo 2003, (do) 2012 loh da so mal zrelaksiral ta pravila.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Utk ::

Razlaga je enostavna. Pomembnezi vejo, da bojo dobili masten popust, ce posljejo mail, jaz bi pa dobil link na uradno stran, ce se to. Do tu bi bilo vse v redu ce ta firma ne bi imela nobene veze z drzavo. Ce je Virant kadarkoli samo za 5 min podaljsal drzavno lastnistvo adrie, ga je pa treba takoj spokat iz vseh drzavnih sluzb, tudi ce hoce bit prpfesor, mu ni treba bit na drzavni univerzi.

Problem pri Viratu je to, da se je za isto ceno fiakala še žlahta. Pa pustimo da obstajajo drugačne metode, da za free leti en tak gopod, samo kot kaže je glede na narod, postalo to nepomembno, in ni potrebe po skrivanju, ker posledic nema...

Problem pri Viratu je to, da se je za isto ceno fiakala še žlahta.
To ni problem pri Virantu, ampak pri Adrii. Naj tistega, ki je oškodoval firmo (če jo je), odpustijo in prijavijo zaradi zlorabe položaja. Če bo na sodišču povedal, da je Virantu dal popust, ker ga je ta izsiljeval ali mu kaj obljubljal, naj ovadijo še Viranta.

O.

Okapi, aja sej res, virant je pa to spregledal, pa to. NE reletiviziraj banaliziraj itd.

Mipe je izjavil:

Ali je Alenka zrasla par, ali pa zgolj meče pesek v oči: "Zelo se nagibam k temu, da bi tožili Moody's"
mislim, da ji/jim počasi zmanjkuje idej in ker sami ne vedo kaj bi naredili probajo preusmeriti pozornost. upam, da ne misilijo resno s tem, ker se bomo osmešili in izpadli kot neki glupi balkanci

LeQuack ::

Še ena lepa poraba davkoplačevalskega denarja. Koprski župan išče novo vozilo .
Razpis:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/580...

Še nekaj na to temo:
http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/pri...
http://www.siol.net/avtomoto/novice/kra...
Quack !

Popović je eden izmed lokalnih šerifov aka župančkov. nič presenetljivega, da si želi takšen avto.
kakšne visoke goste pa MOK sploh gosti, da bi rabili takšen avto? Popo funny guy

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

bluefish ::

mtosev je izjavil:

upam, da ne misilijo resno s tem, ker se bomo osmešili in izpadli kot neki glupi balkanci
Ja, taki glupi Balkanci kot so Američani: http://www.google.si/search?q=lawsuit+a...

Jao, kake ti pokaš.

Hayabusa ::

Mipe je izjavil:

Za začetek jih lahko nehajo plačevati, tako kot ZDA 8-).

mtosev je izjavil:

Popović je eden izmed lokalnih šerifov aka župančkov. nič presenetljivega, da si želi takšen avto.
kakšne visoke goste pa MOK sploh gosti, da bi rabili takšen avto? Popo funny guy

Popovič je proti Fištravcu 3 razrede naprej.

Takšen avto potrebujejo za La Toyo :P.
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnaprilog...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Ikspe ::

Če ne zna reševat Slovenije, mora vsaj nekaj govoriti oz. brati.

solatko ::

Če bi imeli PM vsaj podobnega, kot sta Popovič in Jankovič, v SLO nebi bilo krize in nebi padal BDP. Tuje investicije čakajo, nekateri imajo denar, katerega bi vložili v dobičkonosne projekte, zmanjšala bi se brezposelnost in brezperspektivnost, povišale bi se plače, saj tuji investitorji ne rabijo hlapcev in v investicijo vkalkulirajo tudi normalne plače za zaposlene, saj jim je interes, tudi zadovoljstvo zaposlenih, ker je to edini način, da je firma uspešna. Delajo namreč s svojim denarjem.
Tisti, ki odločajo o vsem pri nas, bi morali delati za minimalca, 12-16 ur/dan, dokler se situacja v državi nebi korenito popravila. Z našimi podjetniki in "managerji" bomo vedno bližje dnu, še znosnega.
Delo krepa človeka

solatko, se strinjam, naj začneta urejati vrtove na Dob-u, brez minimalca.

Janša in Janković (bleferska) nasprotnika v ideologiji in brata po korupciji. Solatko in Ikspe, nasprotnika v ideologiji in brata po slepi veri v svojega vodjo.

Doubt is the beginning, not the end of reason...
A. Einstein

cirecire ::

Sankcije zaradi besed novinarja RTV Mateja Korošca ob obisku Alenke Bratušek v Mariboru

Levi fašizem na oblasti že tolče po zadnji peščici neodvisnih novinarjev. Kje je zdaj tisti novinarski 571 sindikat, da bi poslal pisma po celem svetu ob cenzuri, ki jo izvaja levica v medijih?

Še malo pa bo po ukazu Ksenije Petrovčić lahko o "genijalni" vladi poročala samo še Mojca Šetinc Pašek. Narod mora pa plačati povišico RTV naročnine za Šetinc TV.

redo ::

Polona Pivec in njen levi fašizem.

bolkonsky ::

Najbolj zabaven je tist del na koncu, ko pravi Milošičeva da je čas da začnemo o politikih in ostalih v naši državi, poročati tako kot je.

redo ::

Še bolj se pa pri tej zgodbi zabavaš, če veš kdo je odgovorna urednica.
««
86 / 279
»»