» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
69 / 279
»»

Ramon dekers ::

Ja, v zasebnem sektorju je preveč šalabajzerjev.

Ne streljaj kozlov, saj te poskušam ignorirati, samo kaj ko tvoja batica noče popustiti in dojeti, da dela enostavno ni, država pa nima kaj ujčkati toliko ljudi, ki mešajo zrak. Lepo se jih pošlje na zavod pa basta.

Kar (pošteno) zasluži, je njegovo. Kar nakrade ali pridobi protipravno ni. Je od tistega, ki mu je to protipravno odtujil. Če ti ne priznavaš vladavine prave, si pač latentni kriminalec in v precejšnji meri sociopat. S takimi ljudmi pa je sobivanje, kaj šele konstruktivne debate, največkrat hudo breme. Za vse okoli njih.

Utajeni davki so od države. Nezakonito opran denar iz državnih podjetij so ravnoi tako od države. Prav tako kot je tvoj avto, ki ti ga ukradem, še vedno tvoj. In če me dobijo, sem za to početje tudi kaznovan.

Tudi ti si biased, ne poveličuj države kot svetnika ker vemo da se obnaša kot kurba ki gre tja kamor ji paše ali kjer ji je bolj všeč ne pa tja kjer bi bila koristna družbi. Samo poglej si stožice koliko ljudi je bilo operharjenih da ne govorimo koliko davkov je šlo za ta kompleksov.

Bila bi dobra ideja da se postavi minaret zraven in se jih proda islamistom v Sloveniji.

Karaya 52 ::

jype je izjavil:

Karaya 52> Pisal sem o srednjem sloju privatnikov, ki jih drzava molze kot retarde z vedno visjimi davki.

Kaj pa ti predlagaš? Da se država zadolži? Da neha izpolnjevati svoje obveznosti? Da (*gasp*) odpusti in plača odpravnine vsem zakonito najetim mešalcem megle, ki jih je zaposlila tista vlada, preden je padla?

Vseeno mi je kaj drzava naredi. Js grem svojo pot ona pa svojo. Visji davki? Ni problema. Odgovor sledi. >:D

enadvatri je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Okapi je izjavil:

:)) In zato ima vso pravico goljufati pri davkih.:))

O.

Tako je in ker lahko, ker se izplaca.

enadvatri je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Denar, ki ga privatnik zasluzi je njegov denar, ne tvoj. A bo slo?

Denar, ki ga privatnik nakrade, prigoljufa ali utaji, je od oškodovanca, največ krat države in .

Zakaj? Ker ti tako pravis?

Kar (pošteno) zasluži, je njegovo. Kar nakrade ali pridobi protipravno ni. Je od tistega, ki mu je to protipravno odtujil. Če ti ne priznavaš vladavine prave, si pač latentni kriminalec in v precejšnji meri sociopat. S takimi ljudmi pa je sobivanje, kaj šele konstruktivne debate, največkrat hudo breme. Za vse okoli njih.

Utajeni davki so od države. Nezakonito opran denar iz državnih podjetij so ravnoi tako od države. Prav tako kot je tvoj avto, ki ti ga ukradem, še vedno tvoj. In če me dobijo, sem za to početje tudi kaznovan.

Catch me if you can.

coffeetime12 ::

Bumerang nam leti nazaj proti glavi z nezmanjšano hitrostjo. In glave bodo padale. Hudič je, ker bodo le-te izgubili predvsem navadni ljudje. Medtem ko PV hiti razlagati raznoraznim komisarjem, bankirjem, finančnikom, lokal patriotom, da "mi pa bomo...", se ostalim bivšim in sedanjim vladnim veseljakom, ki veselo nabijajo na domačem kupčku gnoja, nikamor ne mudi.
Medtem Manekenov pudelj z vrhniškega klanca bodri ljudi in jim vliva upanje za skok na njegov uničen vlak, Orožarski begunec na Siciliji z mopedom išče izgubljene skale, Mešetar ne najde kopije zapisnikov glede KPK in veselo naprej gradi kandelabre po Ljubljani, vseznali ekonomisti ob kavicah razglabjajo o vzrokih, posledicah in letošnjem dopustu...
Torej, bližamo se popolni zmagi o nadmudrivanju, medtem pa stojimo kot klošarji prvi v vrsti za finančno injekcijo

Včeraj na ZDF

Reinhard je pozabil omeniti še maškare v črnih kiklah in njihov brezmadežni gambling.

NLB --> jaz zame, ti zame press

jype ::

Karaya 52> Catch me if you can.

OK.

monster-x ::

Dovršna oblika reorganiziranja ni smiselna. Reorganizacija mora potekati ves čas.

Ja, ampak sedaj je potrebna ena ogromna reorganizacija, kasneje pa stalno iskanje možnosti reorganiziranja, da se prihrani in izboljša storitve.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

monster-x> Ja, ampak sedaj je potrebna ena ogromna reorganizacija, kasneje pa stalno iskanje možnosti reorganiziranja, da se prihrani in izboljša storitve.

Morda si spregledal moj prispevek, v katerem orišem takšno ogromno reorganizacijo, kaj terja (od ljudi), kaj prinaša in koliko stane.

Ker je zanimanje ljudi za politiko še vedno bistveno premajhno, se tudi sam ne obremenjujem preveč s tem - nisem preveč odvisen od slovenskega gospodarstva, pa tudi z emigracijo ne bom imel težav, če se bom zanjo kdaj odločil.

enadvatri ::

jype je izjavil:

Karaya 52> Catch me if you can.

OK.

Debili se le redko kdaj kaj naučijo od drugih in še težje pridejo do pametnih odločitev z logičnim sklepanjem. Največ krat jih mora udariti po glavi (s še višjimi davki, astronomskimi cenami smetarin, cestami kot v Rusiji, neizprostnostjo zdravstva - kjer si z neto plačo 1500 ne moreš niti pol zdajšnjih pravic v zdravstvu privoščiti itn.). Bomo pa spet toplo vodo odkrivali.

Cuj, edini ki bo zares dobil po glavi, je javni sektor. Samo ves se ne. Js ga bom do takrat se naprej cuzal na polno. ;((

Karaya 52 je izjavil:

Cuj, edini ki bo zares dobil po glavi, je javni sektor. Samo ves se ne. Js ga bom do takrat se naprej cuzal na polno. ;((

Glava v pesek.

Ramon dekers ::

Ker je zanimanje ljudi za politiko še vedno bistveno premajhno, se tudi sam ne obremenjujem preveč s tem

Ljudje so preveč obremenjeni s politiki. Dela ni in sedaj vsak samo gleda kaj bo storila vlada. Namesto iger v pravem pomenu besede, smo dobili politični peskovnik. Alternative torej ni in smo obsojeni na propad.

Cuj, edini ki bo zares dobil po glavi, je javni sektor. Samo ves se ne. Js ga bom do takrat se naprej cuzal na polno.

Daj no bodi prijazen in odgovoren državljan in plačuj davke. Saj veš da ti "mama" država to vrača. Zdravstvo je na nivoju, policisti tudi skrbijo in preganjajo kriminal, da ne omenjam naše pretorijske enote KPK. Poleg tega pa bi s tvojem denarjem lahko delali tudi objekta tipa Stožice, da bi se šel lahko zabavati ob vikendih.

Kot rečeno bodi priden in opravljaj svojo državljansko dolžnost, torej plačuj davke in hodi na volitve!!

- nisem preveč odvisen od slovenskega gospodarstva, pa tudi z emigracijo ne bom imel težav, če se bom zanjo kdaj odločil.

Čuj, brez zamere pa jemljejo ljudi s srednjo šolo zunaj Evropske Unije? Ker koliko vem, dajo v tujini ogromno na magisterije in doktorate.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Karaya 52 je izjavil:

Denar, ki ga privatnik zasluzi je njegov denar, ne tvoj. A bo slo?

Ja, če ga je zaslužil nekje globoko v Kočevskem gozdu, brez uporabe infrastrukture oz. podpore družbe. A bo šlo?
OM, F, G!

Infrastukturo je tudi privatni sektor placal. Na tiketi ima napis "paid by taxpayers".

Ja, ker samo privat sektor plačuje davke.

Ma daj, špilaj budalo tam kjer lahko, tule pa ne prodajat buč, ki pritičejo osnovnošolcem, ker vsi vemo za zakaj gre.
OM, F, G!

Ti ko si policaj al nekaj takega.. placas davke iz place, ki ti jo placa privatni sektor. Simpl.

Ti, ko si iz privatnega sektorja, obdržiš del svojega denarja na račun tega, da on kot policaj dobi plačano svoje delo.

Sicer si očitno pozabil, da nisi sam na svetu, ampak saj smo tu zato, da te spomnimo, da tudi ti dolguješ svoj delež.

dronyx ::

Na tem formu imam jaz občutek, da je večina brezposlenih ali pa so varnostniki v Sintalu, ker drugače si ne znam razlagati njihove obsesije z mizernimi plačam, ki jih pri nas večinoma izplačujejo firme, ki bi v normalnem kapitalizmu že zdavnaj propadle. In če bi ti računali BDP države, potem bi bili mi na nekaj 100 MIO EUR letnega BDP, ker nekaj šteje samo če dve vodovodni cevi skupaj zašvasaš, ali na stružnici obdeluješ neko vhodno surovino. Vsi ostali paraziti so pa prisesani na tega nesrečnega proizvodnega delavca (ki pa seveda šola s svojo minimalno plačo vse otroke, v bolnicah ga oskrbijo, če zboli...).

Za policijo sem pripravljen placevati. Pa sodstvo, vojsko. Ostalo je pa kaprica Luksicev. Tisto si naj pa sami placujejo.

Recimo resevanje Primorja. WTF? Kaj ce zelim narediti gradbeno podjetje, pa mi iz denarnice drzava cuza, da financira mojo konkurenco?

Truga ::

Karaya 52 je izjavil:

Infrastukturo je tudi privatni sektor placal. Na tiketi ima napis "paid by taxpayers".

Zgradil jo je pa javni sektor. Ne vem zate, ampak jaz se raje vozim po asfaltu kot makadamu. In glede na to da je makadam cenej, vemo, kaksne ceste bi ble pr nas ce bi ble v privatni lasti. Da bolj pomembnih reci, kot je naprimer internet, niti ne omenjam. Ce mislis da je pri nas situacija slaba pejd pogledat v svoj najljubsi dom prostega trga, Ameriko. Tam ce nisi v enem izmed vecjih mest furas 56k alpa ce mas sreco isdn, ce si bogat pa 3G. In ne, Dunaj ni dost velik za "vecje mesto", kaj sele kaksna Ljubljana.

Sem tudi videl kaj se je zgodilo z BR, ko so se sprivatiziral. Vozovnice so drazje (kljub hefty subvencijam), manjsa naselja prakticno odrezana od vlakov, ker se vozit ke enostavno ne splaca, in tako dalje.

Ne, infrastrukture jaz privat sektorju enostavno ne zaupam.

8-O Pa ti ves, da Svedi privatizirajo regionalnce ceste?

Vem. Si tudi predstavljam kako se bo koncalo. V gori regulacij/birokracije in drazjih cestah za drzavljane.

Dobro, ampak ti tudi pravis, da je ceste gradil javni sektor kar je totalna oslarija...

Karaya 52 je izjavil:

Ti ko si policaj al nekaj takega.. placas davke iz place, ki ti jo placa privatni sektor. Simpl.

Jp, ne ležim na delovnem mestu kot to delaš ti (od nekje moraš vlečt takšne čudne zaključke in to je ponavadi iz osebnih izkušenj oz. znanja) ampak delam in dobim plačilo za delo. Ne nadomestilo za džabe. In iz mojega plačila, za delo opravljeno z moje strani, gredo tudi davki v državno blagajno.

Je simpl ane. Sam vseen ne tolk kot znaš ti prekalkulirat.

P.S.: Zdaj samo še čakam, da se začnejo forumski troli preklat kaj je bilo prej, kura ali jajce.;((
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: Zdaj samo še čakam, da se začnejo forumski troli preklat kaj je bilo prej, kura ali jajce.;((

Dejmo se rajš popreklat s kje ti zdajle tole pišeš...:P

kmetek ::

We're d00med....nekoga na vislice samo še to.

Če bi se država resno rada lotila sive ekonomije, sem jaz pripravljen na tem področju delati za minimalno plačo in minimalno 10 ur na dan. Takoj se uvede princip "three strikes" kar pomeni, da ko te trikrat dobimo, da ne izstavljaš računa, sledi astronomska kazen, ki bo v vsakem primeru hudo bolela ali pa firmo zapreš. Nujno je uvesti proaktivno delovanje (to pomeni ne čakat, da se kdo sam prijavi, da golufa) in v letu dni bo red. In potem boste ugotovili, da imamo v proračunu še presežek in lahko zares začnemo odplačevati kredite. Sedaj pa je breme zelo široko zastavljene "socialne države" preprosto nepravično porazdeljeno in sistem kar kliče po nategovanju države!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

oldguy je izjavil:

Jah, si pa prekleto predrzen če trdiš da moram v službi naredit več kot je moja kvota, ki ustreza tudi prejetemu plačilu.
OM, F, G!

Kaj je prej, kura ali jajce, sploh ni vprasanje. Ce gospodarstvo jutri crkne, tvoja placa strmoglavi na 0€. Ker je javni sektor le servis in ne obratno. V Jugi je bilo to malo obratno, ceprav bi naj bil proletariat oh in sploh, je partija preko uradnistva, milice in varuha sistema, JLA, pa seveda vzgojnega solskega aparata tovarisic in tovarisev drzala vse niti v rokah. Sumim, da veliko gneva izhaja ravno iz tega. Ker zdaj so privatniki legende. Se bomo morali prilagoditi novi realnosti, kenede?

Točno tako, dronyx...en korak bi bil.

Karaya 52 je izjavil:

Dobro, ampak ti tudi pravis, da je ceste gradil javni sektor kar je totalna oslarija...

Za večino državnih cest je kakor vem investitor država, tako da ona "gradi ceste" (recimo javni sektor). Fizično polaga asfalt in utrjuje trase pa dejansko zasebni sektor oziroma firme v privat lasti. Ampak saj tudi če Mercator recimo gradi novo trgovino, fizično pa zadevo betonira Vegrad, električne kable polaga pa ne vem katerui s.p., se reče, da je trgovski center zgradil Mercator, ne?

Očitno je vsaj na tem delu foruma res večina varnostnikov na Sintalu. :D

monster-x ::

Morda si spregledal moj prispevek, v katerem orišem takšno ogromno reorganizacijo, kaj terja (od ljudi), kaj prinaša in koliko stane.

Ja, verjetno ga nisem prebral, ker sem preveč zaseden z drugimi, zame veliko bolj pomembnimi stvarmi.

Mi je pa jasno. Na novo se preuči postopke, spremeni zakone, reorganizira procese, ljudem postavi standarde, odpusti se presežek, obstoječim (po možnosti se obdrži tiste, ki so najboljši) pa se da tržne plače, saj se je potrebno obnašati racionalno in se ne sme metati denarja skozi okno, če to ni potrebno. Koliko to stane? Zanemarljivo malo v primerjavi s prihranki in novimi prilivi, ki so posledica boljšega poslovnega okolja (nove zasebne investicije, nova podjetja itd.). Ampak le če se pravilno lotiš.

Ker je zanimanje ljudi za politiko še vedno bistveno premajhno, se tudi sam ne obremenjujem preveč s tem - nisem preveč odvisen od slovenskega gospodarstva, pa tudi z emigracijo ne bom imel težav, če se bom zanjo kdaj odločil.

Zanimanje ljudi za politiko seže do nivoja navijanja "za svoje". Vsaj v večini primerov. Razlog za to pa je večinoma v nezmožnosti treznega razmišljanja, zaradi česar večinoma nasedajo populizmom in pač izbirajo svoje po temu, kdo jim pove lepšo pravljico in kdo jim je bolj všečen.

Tebi je vseeno, ker nisi odvisen od slovenskega gospodarstva, ogromno ljudem, ki delajo ali pa hočejo delati v Sloveniji, pa ni. In zato je potrebno tem ljudem omogočiti, da ne bodo odvisni od države ki jih zajebava in onemogoča, da delajo, po drugi strani pa bi jim pobrala še tisto, kar jim je ostalo.

Zgradil jo je pa javni sektor.

V bistvu so jih zgradila zasebna ali pa državna podjetja z denarjem davkoplačevalcev in ne JS. No, mogoče se je država zadolžila kot na primer v primeru DARSa, ampak saj to državljani plačujemo skozi vinjete. Ceste plačujemo, ko registriramo avto (sicer država ta denar daje drugam, ampak to je druga tema). Kakorkoli obračaš, JS ni ničesar zgradil. Mogoče je samo nek birokrat dal neko dovoljenje in sedaj misli, da je zaradi tega bog, ki ga mora častiti cela država, ampak to pač ni tako.

Če jaz vzamem tebi denar in dam zgraditi cesto ... kdo je zgradil cesto? Jaz ali ti? Ti, ker si jo plačal. Tukaj sploh ni debate. Če dam jaz neko dovoljenje, ker imam ravno dober dan, to še ne pomeni, da sem cesto zgradil jaz.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

dronyx je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Za večino državnih cest je kakor vem investitor država, tako da ona "gradi ceste" (recimo javni sektor). Fizično polaga asfalt in utrjuje trase pa dejansko zasebni sektor oziroma firme v privat lasti. Ampak saj tudi če Mercator recimo gradi novo trgovino, fizično pa zadevo betonira Vegrad, električne kable polaga pa ne vem katerui s.p., se reče, da je trgovski center zgradil Mercator, ne?

Očitno je vsaj na tem delu foruma res večina varnostnikov na Sintalu. :D

Ti pa si brihta, komu pa drzava denar vzame za gradnjo cest? Jao no... ma ne mors verjet...

Ne se kregat, raje rešitve iskat ali udariti en punt :D

Karaya 52 je izjavil:

Ti pa si brihta, komu pa drzava denar vzame za gradnjo cest? Jao no... ma ne mors verjet...

Saj Mercator tudi tebi "jemlje denar", da gradi nove trgovinske centre in prenavlja poslovno zgradbo.

Pomembno je, kdo je investitor in pri cestah je ponavadi investitor Republika Slovenija.

Zgodovina sprememb…

:)) Normalno, da so Mercatorjevi centri zgrajeni z denarjem njihovim kupcev. Ampak za njihov denar so se morali boriti.

Drzava pa je denar prisilno vzela, za gradnjo tega in onega. Ona samo porablja davkoplacevalski denar. Jao, izobrazit javne usluzbence je mukotrpno pocetje.

Karaya 52> Za policijo sem pripravljen placevati. Pa sodstvo, vojsko. Ostalo je pa kaprica Luksicev. Tisto si naj pa sami placujejo.

Koga briga, kaj si ti pripravljen plačati? Družbena pogodba ni nekaj, o čemer bi se lahko pogajal individualno. Enkrat na mandat greš lahko na volitve, tako kot vsi ostali, če resno hočeš spremembe pa ustanoviš politično stranko, predstaviš program in upaš, da te bodo ljudje podprli.

Žalostno, da ti moram take osnove razlagat.

monster-x> Koliko to stane? Zanemarljivo malo v primerjavi s prihranki in novimi prilivi, ki so posledica boljšega poslovnega okolja (nove zasebne investicije, nova podjetja itd.). Ampak le če se pravilno lotiš.

Ja, ampak to je dolgoročna strategija. Kratkoročno stane precej (in ta denar si je treba sposoditi - ampak moj argument je itak ta, da ti ga z veseljem posodijo, če le prideš s konkretnimi načrti, ki so vsaj približno videti uresničljivi).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Karaya 52 je izjavil:

:)) Normalno, da so Mercatorjevi centri zgrajeni z denarjem njihovim kupcev. Ampak za njihov denar so se morali boriti.

Ni čudno, da je našo gospodarstvo povsem v podnu, če pa ima take zaposlene bisere.

Kaj pa je to drugega kot borba za denar, če mora davkarija v imenu Republike Slovenije vlagati izvršbe in celo predlagati stečaje za firme, ki ne plačujejo davkov? Je pa res, da bi bila ta borba lahko bistveno bolj ogorčena, če bi bilo to pravim v interesu (pa jim očitno ni).

Zgodovina sprememb…

Koga briga, kaj si ti pripravljen plačati? Družbena pogodba ni nekaj, o čemer bi se lahko pogajal individualno. Enkrat na mandat greš lahko na volitve, tako kot vsi ostali, če resno hočeš spremembe pa ustanoviš politično stranko, predstaviš program in upaš, da te bodo ljudje podprli.

Zato pa sem za druzbeno pogodbo z najmanjsim skupnim imenovalcem.

Kaj pa je to drugega kot borba za denar, če mora davkarija v imenu Republike Slovenije vlagati izvršbe in celo predlagati stečaje za firme, ki ne plačujejo davkov? Je pa res, da bi bila ta borba lahko bistveno bolj ogorčena, če bi bilo to pravim v interesu (pa jim očitno ni).

Vidim da ne razumes. V Mercator vstopis PROSTOVOLJNO. DURS je pa prisila.

Karaya 52 je izjavil:

Vidim da ne razumes. V Mercator vstopis PROSTOVOLJNO. DURS je pa prisila.

To za enkrat še razumem. Nekdo je zgoraj omenil "družbena pogodba", volitve...to je vse s tem povezano. Nenazadnje pa te tudi nihče ne sili, da si državljan Republike Slovenije. Svet je veliko igrišče. V bistvu med državami vlada večja konkurenca, kot pa med trgovinskimi centri pri nas. ;)

Zakaj bi se selil, raje tukaj zmanjsamo javni sektor za 30% pa naj ti potem iscejo delo v tujini. >:D

Karaya 52 je izjavil:

Zakaj bi se selil, raje tukaj zmanjsamo javni sektor za 30% pa naj ti potem iscejo delo v tujini. >:D

Ti sam ne moreš nič manjšat. Lahko se samo z glavo v steno zaletavaš in čakaš na naslednje volitve, kjer te bodo pa spet nategnili in boš ostal z dolgim nosom.

In prosim ne verjemi samo na besedo tistim politikom, ki ti obljubljajo, da bi isti obseg JS oni zagotavljali s pol manj zaposlenimi. Potem pa ko jih vprašaš, katere šole, zdravstvene ustanove ali polcijske postaje bodo zaprli, je pa mučna tišina. Na vprašanje, katere občine bodo ukinili pa odgovorijo, da bodo problem rešili z novimi pokrajinami.

Zgodovina sprememb…

Oki ::

dronyx je izjavil:

To za enkrat še razumem. Nekdo je zgoraj omenil "družbena pogodba", volitve...to je vse s tem povezano. Nenazadnje pa te tudi nihče ne sili, da si državljan Republike Slovenije. Svet je veliko igrišče. V bistvu med državami vlada večja konkurenca, kot pa med trgovinskimi centri pri nas. ;)

To bi jaz napel unim vstajnikom ali kaj že so. Nihče jih ne sili, da živijo v Sloveniji, niti volitev vsake toliko časa ne potrebujejo. Oni se sami odločijo kdo bo vodil Slovenijo. Če ne drugače pa z izgredi. To so osnove demokracije, ja.

Ubistvu je giljotina osnova demokracije. Ce bi poznal kej zgodovine bi to vedel. Na sreco nasih politikov so nasi izgredniki (zaenkrat) malo bolj civilizirani kot francozi 220 let nazaj. Ampak nikol ne ves, kaj se bo zgodil ce bojo se dolg nezadovoljni...

imagodei ::

Karaya 52 je izjavil:

Eno je racionalizacija, drugo so pa neoliberalistične nebuloze o vitki državi.

Zaradi ljudi, ki utajujejo davke, rabimo kvečjemu še več davčnih inšpektorjev. Morda davkov sploh ne bi bilo treba višat, če bi vsi pošteno plačevali tisto, kar gre državi. Takisto velja za področje dela, kjer razni podjetniki ne plačujejo prispevkov, se švercajo preko študentskega dela, plačujejo delavcem na roke... Za vse to uredit rabiš ljudi. Zgleda, da jih je pri nas še premalo.

Ravno tako rabimo veterinarske in zdravstvene inšpektorje, razen če se strinjaš, da ti pač vsake toliko časa servirajo dirkalnega konja na krožnik. Ali pa še kaj hujšega?

Brezplačnega šolstva seveda ti tudi ne potrebuješ; tebe smo "zastonj" izšolali, moji otroci naj se pa šolajo na tretjetazrednih javnih šolah, če nimam dovolj denarja za prvorazredne zasebne?

V bistvu so neoliberalci taki nepopravljivi naivni romantični norčki, ki verjamejo v dobro človeštva. Vsi spoštujejo zakone, vsi plačujejo davke, vsi ti pripravljajo neoporečno hrano, delodajalci so pošteni in ne izkoriščajo ljudi - kdo pa rabi vse te javne uslužbence, ki bodo skrbeli, da se v mleku ne bo pojavljal aflatoksin, v klobasah mrhovina iz dirkalnih konj in v paštetah zmleti ščurki...!

Kajneda? ;((
- Hoc est qui sumus -

celada ::

Imam pa eno vprašanje, pri taki krizi glede davkov zakaj niso že vpeljali davčnih blagajen ? Na Hrvaškem so jih pred kratkim in so samo v gostinstvu opazili 30% več prometa kot so ga poročali prej...

imagodei je izjavil:

V bistvu so neoliberalci taki nepopravljivi naivni romantični norčki, ki verjamejo v dobro človeštva. Vsi spoštujejo zakone, vsi plačujejo davke,

V bistvu zgleda ne, ko kle ze ta naiven romanticen norcek vztraja da davkov ze ne bo placeval, ker da so prisila, in da je denar njegov, ker je garal zanj.

Udobno pa pozabi pa da za vrednostjo tega denarja stoji drzava, in da ce nje ne bi bilo bi bil denar dobr samo za rit brisat.

http://trololololololololololo.com/

Karaya 52 je izjavil:

8-O Pa ti ves, da Svedi privatizirajo regionalnce ceste?

Ker nimajo takih debilov na desnici kot mi.

Truga je izjavil:

Ampak nikol ne ves, kaj se bo zgodil ce bojo se dolg nezadovoljni...

Jaz osebno moram reči da se izgrednikov ne bojim. Nisem sicer na izgredih še slišal kakšne res dobre ideje, da bi ji lahko ploskal ali jo odkrito podprl, je pa to legitimen način pritiska na oblast. Ampak v demokraciji se pač oblast menja na volitvah, ne na cesti.

Kar pa je mene strah je politično sponzorirano ščuvanje slovencev med sabo, ki pa ima lahko ob daljši krizi pa dejansko zelo krvave posledice. Starejši ljudje (kar jih je še živih) dobro vedo, kako je v teh krajih izgledalo med drugo svetovno vojno, ko je lahko bil en sin iste matere pri domobrancih, drugi pa v partizanih. In konec druge svetovne vojne je v teh krajih na silo prekinil državljansko vojno. Ti duhovi preteklosti lahko zelo hitro spet oživijo.

Zgodovina sprememb…

Oki ::

In kdo ti to danes zagotavlja? Že s svojimi primeri si dal pravo sliko, kaj se dogaja danes pri nas. Seveda bi to v privatnih rokah delalo bolje oz. bi vsaj delovalo.

imagodei ::

Truga je izjavil:

imagodei je izjavil:

V bistvu so neoliberalci taki nepopravljivi naivni romantični norčki, ki verjamejo v dobro človeštva. Vsi spoštujejo zakone, vsi plačujejo davke,

V bistvu zgleda ne, ko kle ze ta naiven romanticen norcek vztraja da davkov ze ne bo placeval, ker da so prisila, in da je denar njegov, ker je garal zanj.

My point exactly. Točno zaradi tega (in vsega ostalega, kar ti romantiki privzemajo, da se bo kar samo od sebe reguliralo) neoliberalni pristop ne deluje.

S polno ritjo je sicer lahko srat, pa se v času blaginje sranje, ki ga povzroča neoliberalizem, ne pokaže tako hitro. Ko pa zagusti, se neoliberalizem pokaže v vsem svojem "blišču".
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze je izjavil:

oldguy je izjavil:

Jah, si pa prekleto predrzen če trdiš da moram v službi naredit več kot je moja kvota, ki ustreza tudi prejetemu plačilu.

Najprej želiš nižati plače, nato jamraš nad nizkimi plačami.
««
69 / 279
»»