» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
28 / 279
»»

Truga ::

Hayabusa je izjavil:

Ne moreš toliko zaslužiti kolikor lahko prašiči pojedo.Kot bi metal denar skozi okno.

Denar itak meces skoz okno za vse ostalo, to kar prasici pojejo je samo nek majhen procent tega. Je pa vse skupaj se vedno ceneje kot vsak dan nabavit novo pohistvo, ker ti ga vsako noc raja odnese.

Oki ::

jype je izjavil:

Oki> Sepravi delo vlade je čimvečja stagnacija... Bravo.

Vlade nimamo zato, da bi namesto nas služila denar.

Ne, ni. Je pa zato, da nam nudi najboljše možne pogoje, da si lahko vsak zase zasluži, kolikor si pač lahko. In to ni stagnacija.

legend ::

Dokler ostali ne začnemo vsi konkretno več služit, druge možnosti ni.

To je res, ampak za to je potrebno tudi zdravo okolje oz. funkcioniranje pravne države. Dokler te lahko vsak Zoki nategne in pahne v propad, ob tem pa se ti reži v faco, so perspektive slabe.

jype ::

legend> To je res, ampak za to je potrebno tudi zdravo okolje oz. funkcioniranje pravne države. Dokler te lahko vsak Zoki nategne in pahne v propad, ob tem pa se ti reži v faco, so perspektive slabe.

Mene je precej bolj strah trgovcev z orožjem in protipravnih prisilnih izbrisov in izselitev kot enega Zokija, ki bi name vplival izključno če bi posloval z njim.

Gregor P ::

Hitro so se znašli8-)

RTVS: SDS zahteva izredno sejo o fiskalnem pravilu
Poslanci SDS-a so prepričani, da bi sprejetje fiskalnega pravila prispevalo k cenejšemu zadolževanju Slovenije na mednarodnih finančnih trgih.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Oki ::

jype je izjavil:

Mene je precej bolj strah trgovcev z orožjem in protipravnih prisilnih izbrisov in izselitev kot enega Zokija, ki bi name vplival izključno če bi posloval z njim.

Mene pa tudi takih. ki v imenu občine naročujejo storitve, ki jih potem ne plačajo in ljudje celo samomore delajo. Takim je treba vsaj odvzeti pravico do naročanja stvari v imenu drugega. Tako ali drugače. Da ne omenjam špekulacij z zemljišči, kjer je skoraj toliko denarja, kot so vse Patrije vredne. Ampak, ker je s to zadevo seznanjenih manj ljudi kot s Patrijo, ki je dnevna novica "slovenskih" medijev.

Oki> Mene pa tudi takih. ki v imenu občine naročujejo storitve, ki jih potem ne plačajo in ljudje celo samomore delajo.

Aha. Ker je en "poslovnež" bil tako vzburjen od velikih cifer, pod katere se je podpisal, da sploh ni videl, da je rok plačila 600 dni?

Ko so mene nazadnje v eni državni instituciji prosili, da pošljem ponudbo (in z majhnimi črkami napisali, da je rok plačila 90 dni), sem odpisal "Ne."

Oki> Ampak, ker je s to zadevo seznanjenih manj ljudi

Ni, ampak se nihče ne sekira. Župani to počnejo že od zgodnjih devetdesetih. SLS ima po moje tudi patent na metodo spremembe namembnosti in prodaje zemljišč (z morebitnim nakupom pred spremembo).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Fritz ::

Karaya 52 je izjavil:

Se malo, pa bosta Cufer in Bratuskova morala hvaliti in izvajati Sustersicev model slabe banke. Sirclja so ze potrdili. ;((

Šircelj in Bratuškova sta stara sodelavca iz Ministrstva za finance. Kolikor se spomnim, je tudi Virant bil državni sekretar pod kvazi-levo vlado. Dejstvo je, da v JS in na splošno v Sloveniji ni toliko kvalitetnega kadra, da bi bile levo-desne delitve neškodljive na operativni ravni.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ikspe ::

Na TV Bratovškova stalno govori da so bile poteze Janše razdiralne. Ali to pomeni da bodo varčevalne ukrepe, ki jih je uvedel Janša razdrli in bodo uvedli svoje ukrepe?

Mr.B ::

Ja a ne vidiš, Janševi ukrepi so pripreljali do stanja kot je, nje..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Če Bratovškova pravi da ne bomo rabili pomoči Evrope potem stanje ne more bit tako slabo. Če zraven odpravi še Janševe ukrepe, in uveljavi svoje ukrepe potem bi moralo bit še boljše al ne?

Tako je.

Sicer je še prezgodaj govoriti o njeni učinkovitosti, a jaz bi jo pustil pri miru, naj opravlja svoj posel. Do poletja se bomo lahko odločili, ali dela smiselno, če bomo znali ponudit resno alternativo (ali pa morda kar njeni vladi pomagat s premišljenimi in kvalitetno zasnovanimi predlogi, ki se jih lahko učinkovito vključi v postopke v parlamentu), je pa odvisno od nas.

Kdo in na kak način? Demonstranti s tablami na ulici?

Če bo rekla "Jebite se, raja, zdaj jaz vladam!", kot je rekel njen predhodnik, potem ne le s tablami.

Če bo rekla "Ja pa vi povejte kako bi to rešili!" je pa treba imet pripravljen fascikel, ki so ga s smiselnimi in na rigoroznem analitičnem delu temelječimi predlogi napolnili pismeni ljudje.

Če se potem poslanci ne strinjajo z njimi, se jih predstavi še javnosti in se jim ponudi stranko, ki jih bo izpeljala, če za to dobi mandat volilcev.

Če ne - več sreče prihodnjič. Volilci so tisti, ki se na koncu odločajo, kam bo država šla.

Če bi vsak premier venomer spraševal, "ja pa vi povejte kako bi to rešili!", potem pa res nikamor ne bi prišli;((

in tudi referendumi niso poceni.

PaX_MaN ::

Gregor P je izjavil:

Če bi vsak premier venomer spraševal, "ja pa vi povejte kako bi to rešili!", potem pa res nikamor ne bi prišli;((

To zagotavlja Ustava.

Aha razumem menite čisto ustavno tehnično; ekipa premiera pripravi zakone, ki jih morajo potrditi poslanci oz. povedano drugače vpraša ljudi, ali lahko to reši takole (ampak kljub vsemu ponudi rešitev).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Okapi ::

Ko so mene nazadnje v eni državni instituciji prosili, da pošljem ponudbo (in z majhnimi črkami napisali, da je rok plačila 90 dni), sem odpisal "Ne."
Zakaj le? 90-dnevni plačilni rok lahko preprosto ovrednotiš v evrih in ustrezno prilagodiš ponudbo. Razen če si vnaprej vedel, da potem ne boš konkurenčen?

O.

celada ::

Okapi je izjavil:

Zakaj le? 90-dnevni plačilni rok lahko preprosto ovrednotiš v evrih in ustrezno prilagodiš ponudbo. Razen če si vnaprej vedel, da potem ne boš konkurenčen?

O.

Ali pa ima dovolj drugega posla, ki plača dovolj in hitreje?

Okapi> Zakaj le? 90-dnevni plačilni rok lahko preprosto ovrednotiš v evrih in ustrezno prilagodiš ponudbo. Razen če si vnaprej vedel, da potem ne boš konkurenčen?

Ker 90 dnevni plačilni rok običajno pomeni "nikoli" (to so izkušnje drugih).

Zgodovina sprememb…

Gregor P je izjavil:

Aha razumem menite čisto ustavno tehnično; ekipa premiera pripravi zakone, ki jih morajo potrditi poslanci oz. povedano drugače vpraša ljudi, ali lahko to reši takole (ampak kljub vsemu ponudi rešitev).

Ne, ampak da na njihov "ja pa vi povejte kako bi to rešili!" rečeš "evo, tkole".

Cervantes ::

Sorry, jype, to pa ni res. Sem s svojo (bivšo) firmo tudi včasih delal kaj za JS. Zmeraj so plačal. 90 dni, ok, ampak EUREUR so pa zmeri bli-

Zgodovina sprememb…

legend ::

TO je problem in tukaj je treba narediti red. Plačilni roki max. 30 dni in takojšnja izterjava v primeru neplačila.

Cervantes> Sorry, jype, to pa ni res. Sem s svojo (bivšo) firmo tudi včasih delal kaj za JS. Zmeraj so plačal. 90 dni, ok, ampak EUREUR so pa zmeri bli-

No, upniki MOL imajo očitno drugačne izkušnje.

legend> Pri takih težavah pa pomagajo kakšni antipsihotiki.

Mhm, ampak ker jih ne jemlje, je družba, za katero se trudi, še vedno moj problem. Moja uspešnost temelji na briljantnih sodelavcih, ki si lahko privoščijo v vsakem trenutku pobegnit iz zahojene države in kadar se dogajajo janšizmi, to tudi storijo - jaz pa za zdaj še ostanem.

Zgodovina sprememb…

No, tudi za MOL smo delali... ampak takrat je bila še županja..:)

O/T. Briši, Gandalf.

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Koliko je v sloveniji sploh še uradnih "prijavljenih" lobistov? Bratuškova ima zagotovo polne roke dela s preštevanjem kuvert za razne usluge. Sploh največji je zagotovo Janković.

Janković je po seji poudaril, da ni kriv ter da so vse njegove transakcije zelo jasne. "Korupcija pomeni, da se javnemu funkcionarju poveča premoženje s tem, da naredi nekomu uslugo. Meni se premoženje ni povečalo," je dejal. Dodal je, da je poročilo, ki zadeva njega, natančno prebral, osebno pa ga ni prejel, temveč je zanj izvedel iz medijev.

Kam le je šel višek!?
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

PaX_MaN je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Ne, ampak da na njihov "ja pa vi povejte kako bi to rešili!" rečeš "evo, tkole".

Kdo to reče? In prosim brez utopičnih primerov iz pravljic:|

ŠOS, recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Tudi tista marihuanska družba je pripravila nadvse spodoben predlog, ki pa ga zavrta družba seveda ni znala spravit niti na referendum, kaj šele, da bi ga sprejela (čeprav se strinjam, da je not bilo tudi nekaj nadvse sočno cvetočih trditev).

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

https://slo-tech.com/forum/t558512/p396...

https://slo-tech.com/forum/t558512/p397...

https://slo-tech.com/forum/t558512/p397...

Odloči se, za kaj si.
Najprej plačilna (ne)discpiplina ni problem, le ko gre zate je ?

Nauči se brat.

To pa seveda niti približno ni res, ko gre za "državne institucije". Te so v resnici še edine, za katere veš, da bodo izpljunile denar, pa čeprav čez 3 mesece. Če se ti zdi, da jih toliko časa ne boš brezplačno kreditiral, pa strošek financiranja pač vključiš v kalkulacijo ponudbe.

Ali pa ima dovolj drugega posla, ki plača dovolj in hitreje?
Poslati ponudbo ni tako kot prijaviti se na kakšen razpis (kar lahko zahteva precej dela in papirologije in se ti morda res ne splača tvegati). Pač pošlješ svojo ceno, dovolj visoko, da lahko kakšen drug posel prestaviš ali odpoveš. Kot rečeno - razen če vnaprej veš, da ne boš konkurenčen. Ampak potem ne iskati izgovorov v plačilnem roku.

Jaz imam vedno pripravljene tri cene - če plačajo vnaprej, če plačajo ob dobavi, in če mislijo plačati kasneje.

O.

No, upniki MOL imajo očitno drugačne izkušnje.
Afaik plačujejo redno. Druga stvar je, če si podizvajalec od izvajalca, ampak potem ni MOL tisti, ki ne plača.

Tretja stvar je, če nočejo plačati, ker si naredil slabo (tudi če je to samo izgovor), ampak to bi se ti pa prav enako lahko zgodilo tudi pri 1 dnevnem plačilnem roku.

O.

enadvatri ::

Gregor P je izjavil:

In zato smo danes tam kjer smo, ker ljudje še vedno menijo, da je bila "juga" dober projekt, namesto da bi se že enkrat premaknili v realnost;((

To je res, vendar je druga polovica resnice, ki nas postavlja, kjer smo, ta, da nekateri verjamemejo, da nam je danes salbo, ker smo nekoč bili v jugi in, da nam iste strukture še danes vladajo.

Daedalus ::

To pa seveda niti približno ni res, ko gre za "državne institucije". Te so v resnici še edine, za katere veš, da bodo izpljunile denar, pa čeprav čez 3 mesece. Če se ti zdi, da jih toliko časa ne boš brezplačno kreditiral, pa strošek financiranja pač vključiš v kalkulacijo ponudbe.

Če ga bojo, enkrat. Ali zamujajo s plačilom, ali ne izvedejo razpisov po predvidenih rokih, ali pa denarja iz izvedenega razpisa kr ni in ni. Verjemi kar hočeš, ampak obstaja preprosto dejstvo, da je pri nas Država hudo slab plačnik.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Saj v bistvu so države povečini slabi plačniki, ali obstaja morda kakšna, ki je za vzor ostalim?

Država je še zmeri plačala. Ministrstva imajo svoje proračune, v okviru katerih so projekti in izdatki planirani in tudi pokriti (vsaj včasih je bilo tako).

Večji hudič so bile firme. Izvedeš projekt, firma gre v konkurz, (bivši) lastnik se odpelje v ferrariju, ti pa ostaneš na kahli, kar ti ostane je spomin na dvignjen sredinec.
;((

Dobro mogoče "slab plačnik" ni najboljši izraz ker na koncu le plača, samo traja:8)

lexios ::

Država je še zmeri plačala. Ministrstva imajo svoje proračune, v okviru katerih so projekti in izdatki planirani in tudi pokriti (vsaj včasih je bilo tako).

Večji hudič so bile firme. Izvedeš projekt, firma gre v konkurz, (bivši) lastnik se odpelje v ferrariju, ti pa ostaneš na kahli, kar ti ostane je spomin na dvignjen sredinec.
;((

Država/občine, sam shit, ga tudi kr fanj biksajo z neplačilno disciplino! Najmanj lep zgled! In včasih še hujši hudič kot firme!

http://www.24ur.com/novice/slovenija/dr...

http://www.slovenskenovice.si/novice/sl...

http://www.rtvslo.si/slovenija/logar-mo...

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo...

http://www.pomurec.com/vsebina/7338/Dol...

http://www.delo.si/gospodarstvo/finance...

http://www.primorske.si/Primorska/Istra...

http://www.siol.net/novice/slovenija/20...

Država je včasih malo počasna s plačilom, ampak če delaš po konkretni pogodbi, v kateri je točno določeno, kaj in do kdaj moraš narediti in koliko boš pokasiral, boš to tudi dobil. In to v resnici vsi podjetniki dobro vedo in se grebejo za posle z državo. Jype je izjema;)

Posli z zasebnimi firmami so nekaj čisto drugega. Lahko teče vse kot namazano in denar dobiš takoj, lahko pa tudi nikoli, kot je Cervantes napisal.

Pri poslih z državo se rado zaplete, če imaš "odprto" pogodbo, v kateri ni natančno opredeljen obseg dela in plačilo. Ker potem praviloma naročnik naredi več kot bi bilo nujno potrebno in ko izstavi račun, država ugotoviti, da za to ni predvidela toliko denarja in potem se začne natezanje.

O.

Zgleda sem res izjema, ker so proračunski porabniki zamujali s plačilom skoraj leto dni. K sreči so bili zneski nepomembno majhni.

Keyser Soze ::

Gregor P je izjavil:

Dobro mogoče "slab plačnik" ni najboljši izraz ker na koncu le plača, samo traja:8)

Mogoče zato, ker v državi obstaja nekaj takšnega kot je ZIPRO, ipd. Saj vemo, predpisi. In ker smo ljudje sprejeli takšne zakone, je za vse kriva država. Nije žvaka za seljaka. 8-O

Pi*da, večni problem Slovencev. Vedno je kriv un, tadrug.
OM, F, G!

Daedalus ::

Dobro mogoče "slab plačnik" ni najboljši izraz ker na koncu le plača, samo traja

Ja, traja. Vmes pa lahko kak upnik rata nelikviden al pa mu flopne projekt, ker ne more plačevati računov. Pol leta plus zamude na dobljenih razpisih so se dogajale že davnega 2011. Letos pa... lahko preverim, kako je kaj.

Pi*da, večni problem Slovencev. Vedno je kriv un, tadrug.

Če ministrstvo za XYZ ne izvede razpisov ali nakaže denarja v rokih, ki so jih sami zastavili, sem za to po tvoji logiki verjetno kriv jaz, knede?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Oldi ::

Po včerajšnjih podatkih smo tretja država v Evropi po trgovinskem presežku. Tako državo zavoziti do te mere, da so obresti na državne obveznice preko 6% je pa res huda umetnost. Morda se je pa Jajo zaposlil pri bonitetnih hišah kot ekskluzivni anallitik za Slo.

Zibanje donosov je posledica med seboj obsceno podobnih člankov ki so se v različnem tujem tisku pojavili hkrati, ko je nek ubožec moral sestopiti s položaja, ne pa česarkoli drugega, kot se tolaži JJ fan club tule.

Buggy ::

...skratka se ko je jajcevec gotof, dela naprej skodo Sloveniji ali morda takrat se celo hujso?

Nekaj tega sem že pred časom že postal

Ampak ne! I, ME, MINE, I, ME, MINE, I, ME....

Janšin EGO, večji od republke slovenije

Apres moi le deluge!

JJ je pripravljen narediti vse, samo da se nova garnitura zminira Tudi potopiti državo, se bojim.

donfilipo ::

Ma če je tak hinavec, pri sliki velikega domoljuba je za povozit8-)

Nisem pa več čisto prepričan da ni res deloma tako. Da je kar nekaj (ampak revoluciuonarno kolektivno aktvnih bolj kot centralni komite pred 40 leti:) desničarjev, ki pozdravljajo in kličejo potop (zaradi nanny state:), pa tako nisem nikoli dvomil. Jajota sem imel za pragmatika.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mr.B ::

Cervantes ,
pa ne JJ je stric ozadja Bratuškove, ali nekaj podobnega... Ti pa res ne moreš brez JJ-ja, tudi sedaj ko je tiho...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
28 / 279
»»