» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
138 / 279
»»

oldguy ::

jype je izjavil:

oldguy> Tvoj argument?

No dejmo, you first.


Do zdaj, you know where I stand. Če pa ne, kurc, ti pa tut ponovno pojasnjevanje ne bo nič nucalo...

jype ::

oldguy> Do zdaj, you know where I stand. Če pa ne, kurc, ti pa tut ponovno pojasnjevanje ne bo nič nucalo...

"Stand" ni argument.

Mr.B ::

jype, samo kot kaže, se je v zadnji vladi JJ s Šušršičem zadolžil manj, in tudi zmanjšal dolg, tako da tvoj fetiš da je JJ kriv pa Šuštaršič za Slbo banko, ki so jo trenutni Člani valde označili kot NACIONAL-a izdaja, vključujoč SDH, ej imaš malo napake na koga gnev spuščaš. Samo sem ugotovil da je moj podpis prava provokacija, Mencingerjeve teze, pa tako ali drugače ignorirša, so pa bistvo problema.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

Vinjete gor
Registracija gor
DDV gor
Bencin gor
+ bog si ga vedi kaj so nam hinavsko še podražili.

Optimistično vprašanje: je šlo kaj dol? Razen plač seveda.

jype ::

Mr.B> jype, samo kot kaže, se je v zadnji vladi JJ s Šušršičem zadolžil manj, in tudi zmanjšal dolg

Ti se hecaš?

V zadnji vladi je JJ znatno povečal število zaposlenih v javnem sektorju. Usral se je Šušteršiču na glavo, dobesedno.

Mr.B> pa Šuštaršič za Slbo banko

Šušteršič je tisti, ki je nadvse argumentirano skritiziral idejo slabe banke.

Mr.B> Mencingerjeve teze, pa tako ali drugače ignorirša, so pa bistvo problema.

Mencingerja nihče ne jemlje resno, še najmanj pa on sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mr.B ::

jype, sej res, zato Šuštaršič ni šel v novo vlado.. PS daj link kjer Šuštaršič kritizira Slabo banko.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> PS daj link kjer Šuštaršič kritizira Slabo banko.

https://www.dnevnik.si/objektiv/vec-vse...

oldguy ::

Mr.B je izjavil:

Samo sem ugotovil da je moj podpis prava provokacija, Mencingerjeve teze, pa tako ali drugače ignorirša, so pa bistvo problema.


Mr.B je izjavil:

All ills and troubles of Nation is JJ fault and nobody else.
When he is gone, only milk and honey will run through nations pride.


Tvoj podpis je zgolj slaba šala, Ivan pa pač prikladen diletant, katerega največja napaka je v resnici to, da je lastnoročno uničil kakršnekoli zametke normalne desnice v Sloveniji takrat, ko je s svojimi vzorci vladanja pokazal, da ni nobena alternativa tistemu, čemur on in njegovi pravijo "levica". Vsakdo s petimi dekami pameti v glavi ga je po končanem prvem mandatu prepoznal zgolj kot navadnega prevaranta, ki eno govori, drugo pa dela.

Ga ni pravega desničarja, ki bi zanj lahko imel pet dobrih besed.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Matev ::

a ti praviš da je najbolje pre-virant in zoki

janše že dolgo ni več
so get life

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

Mr.B ::

Jype
Samo kot avtor in minister za financo se ni opredelil, za katero verzijo in na kak način se je odločil za komentiranj. Kar on komentira je to, da če se BI ustanovila Slaba banka, bo potrebno implementirati tudi vse potrebne "palic", ki jih do sedaj ni bilo. Glede na to da kot minister, ni predstavil katere so te palice potem ne vem, zakaj članek smatraš kot KRITIKO Slabe banke. Prav tako pa se v "lastnem" članku sklicuje na navedbe.

Nezasluženo darilo ali nezakonit odvzem lastnine? če država v zameno za prevzem slabih terjatev postane lastnica bank. -->> Kako podržaviti državno banko?
državnih bank ter meče resno luč dvoma na razlago, po kateri je finančna kriza nastala zaradi ekscesov zasebnih bank, ki naj jih zdaj popravi država s svojo trezno in umirjeno roko


Se pa jype verjetno obadva strinjava, če ne bo palice, bo kakršna koli rešitev nesmiselna do prihoda trojke.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

oldguy ::

Matev je izjavil:

a ti praviš da je najbolje pre-virant in zoki

janše že dolgo ni več
so get life


Kaj nej ti rečem?

Zoki pa virant sta NajboljšaStvarPoNamazanemKruhuTM?

Evo, tole sem izjavil zato, da bo imel tvoj komentar vsaj kaj trdne podlage...

jype ::

oldguy> Evo, tole sem izjavil zato, da bo imel tvoj komentar vsaj kaj trdne podlage...

Vidš, sm vedu, da sva midva oba ventilatorja od Zokija!

oldguy ::

jype je izjavil:

Vidš, sm vedu, da sva midva oba ventilatorja od Zokija!


Nič več, odkar si ti prodal dušo neokonzervativliberalizmu, madona!

jype ::

oldguy> Nič več, odkar si ti prodal dušo neokonzervativliberalizmu, madona!

Pazi kaj pišeš, k zdej ti bo kdo očital, da voliš Jelinčiča.

oldguy ::

Pssst!

Mr.B ::

Danes sem gledal poden od javnega servisa ki se ji reče Osredni denvnik. Potem bodo sicer še odmevi, kjer bodoprvo novico itak imeli vlakec. Ej zakaj še ne dajo dva ki sta po luftu letela v Afganistanu, pa še kakšno raskosanje v kaki ex državi, in več res ne rabimo od javnega servisa.. Se vidi da samo neumni plačujemo 2x davek na neumnost...

Drugače pa je poden to da novinar ne zna izgovoriti ime Francoskega Predsednika, poden od podna.
Kakšna blamaža šejkanje roke Jankovič in Holland, kako holand gleda preč. S tem se itak ne obremenjuje narod, kaj šele da bi razumel pomen.
Smeh, ko narod ni razume izjave Hollanda, naša podjetja bodo pripravila ponudbo mi jo bomo pa dali, je tudi zanimiva. KEr to pomeni podano ponudbo BOSTE sprejeli...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

LuiIII ::

Kar se porabe države tiče je zadeva popolnoma jasna, da cca. 20% JU in ene 10% JS bo šlo prej ali slej na cesto. Nekaj fakultet, zavodov in inštitutov bo zaprlo vrata. Občine se bodo morale združevat in racionalizirat občinsko upravo, če bodo hotele preživet ali pa še bolj ukiniti vzdrževanje komunale kar pa seveda pomeni velike stroške čez nekaj let. Za kulturo bo še manj denarja. 25-50% kafičev ipd. se bo zaprlo zaradi nezmožnosti brisanja računov. Socialni prispevki se bodo še zmanjšali in kriteriji še zaostrili. V zdravstvu in sodstvu bodo počasi začeli padati okostnjaki iz omar ker ne bo več denarja za "neleakanje" informacij. Najbolj motivirani kadri, ki si lahko privoščijo, da zapustijo Slovenijo, so to že storili, sedaj počasi odhajajo tisti, ki jih življenje pri nas že tepe. Vse razen zadnjega je rešitev.

Glede Francije pa si tudi ni potrebno delati velikih utvar. Je v enakem, če ne celo v hujšem zosu kot Slovenija. Njena prednost je seveda velikost ker Francija enostavno ne sme krahirati. Pa verjetno vseeno bo, če bo Evropa še naprej tako nekonkurenčna.

Buggy ::

Se vidi da samo neumni plačujemo 2x davek na neumnost...


koncno nekaj pametnega izpod tvoje tipkovnice...drzi se tega kar si napisal, pa ne delaj vec kot je potrebno norca s samega sebe, bolj kot ga.

oldguy ::

LuiIII je izjavil:

Kar se porabe države tiče je zadeva popolnoma jasna, da cca. 20% JU in ene 10% JS bo šlo prej ali slej na cesto. Nekaj fakultet, zavodov in inštitutov bo zaprlo vrata. Občine se bodo morale združevat in racionalizirat občinsko upravo, če bodo hotele preživet ali pa še bolj ukiniti vzdrževanje komunale kar pa seveda pomeni velike stroške čez nekaj let. Za kulturo bo še manj denarja. 25-50% kafičev ipd. se bo zaprlo zaradi nezmožnosti brisanja računov. Socialni prispevki se bodo še zmanjšali in kriteriji še zaostrili. V zdravstvu in sodstvu bodo počasi začeli padati okostnjaki iz omar ker ne bo več denarja za "neleakanje" informacij. Najbolj motivirani kadri, ki si lahko privoščijo, da zapustijo Slovenijo, so to že storili, sedaj počasi odhajajo tisti, ki jih življenje pri nas že tepe.


Bolj ali manj je (žal) tako.

Bom še malce nadaljeval. Da ni drugače, je kriva predvsem "borba" za interese vsake klike, ki ima čas zanjo in nezmožnost dojemanja javnosti, da so ravno samooklicani branitelji socialne države, nacionalnega interesa, šolstva, zdravstva, kulture in kar je še podobnih floskul tisti, ki nam dejansko rušijo vse omenjene pridobitve. Politika, ki bi znal prepoznat, kje rezerve so, nimamo, obenem tudi nimamo niti politika, ki bi si tega dejansko želel. Kar imamo, so politiki, ki z demagoškimi izjavami strašijo "svoje" pred "njihovimi", v ozadju pa pri velikih poslih in tapomembnih stolčkih prav lepo sodelujejo tako, da nad večjimi sistemi ohranjajo čimveč kontrole. Vse to se dogaja na račun malega in srednjega gospodarstva, ki se poleg že tako precej velikih davkov (ki so obenem iz dneva v dan večji) srečuje še z nesmiselnimi uredbami, nesposobno JU in zakoni, pisanimi po nareku podjetij, ki jih obvladuje politika. Okrevanja zaradi teh težav pač ne more biti, pa če vsi skupaj letos plačamo še enkrat več davka in še pet let čakamo na to, za kakšne "reforme" se bodo zmenili "tam gori". Edini rezultat, ki ga bi s tem dosegli, je še malce počasnejši crkot.

Edina rešitev je zajebana terapija, ki kratkoročno jasno ne bo posadila rožic. V zdajšnjem položaju jih pravzaprav ne more nobena. Daleč najpomembnejše je takojšnje razbitje kapitalskih mrež pod nadzorom politike z razprodajo večine podjetij in bank in dokončen pokop modela državnega lastništva. Sledi drastično zvišanje učinkovitosti države in zmanjšanje JU v neke normalne okvire, strikten in jasen načrt, kako primanjkljaj čimhitreje spraviti v Maastrichtske meje ter določiti, da se primanjkljaj pod nobenim pogojem ne sme povečevati zaradi strukturnih izdatkov, zgolj za presneto dobro utemeljene naložbe. Če bi zraven spravili še reformo političnega sistema ter sodne veje oblasti, bi bilo vse skupaj že na nekih približno zdravih temeljih.

Višanje davkov in pobožno čakanje na spremembe bo pomenilo le to, da nam bodo opisane spremembe vsiljene na način, ki še zdaleč ne bo optimalen za nas ampak zgolj za naše kreditodajalce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

jype ::

oldguy> Politika, ki bi znal prepoznat, kje rezerve so, nimamo, obenem tudi nimamo niti politika, ki bi si tega dejansko želel.

A dej ga lomt.

V resnici nihče, ki taka znanja poseduje, praktično po definiciji ne more biti politik.

oldguy> Višanje davkov in pobožno čakanje na spremembe bo pomenilo le to, da nam bodo opisane spremembe vsiljene na način, ki še zdaleč ne bo optimalen za nas ampak zgolj za naše kreditodajalce.

Ti očitno še vedno nisi doumel, da brez višanja davkov in dodatnega zadolževanja ne bo šlo, ne glede na karkoli. Ne da se. Ni mogoče, na noben način, ker ne glede na to kako režeš, z eno štruco ne moreš nahranit 200.000 ljudi, ki so tam in so lačni.

Razen, če se tebi zdi, da je vrnitev k balkanskim vojnam OK rešitev - potem pa razumem, da lahko tako razmišljaš.

Tudi če pride ne vem kakšen tehnični birokrat iz kjerkoli že, bo vse te rešitve takoj zmetal v koš in nam posodil (po pogojih, o katerih se jasno ne bomo mogli pogajat) goro denarja, potem se bo pa šele lotil reform - ker druge izbire nima.

oldguy ::

jype je izjavil:

oldguy> Politika, ki bi znal prepoznat, kje rezerve so, nimamo, obenem tudi nimamo niti politika, ki bi si tega dejansko želel.

A dej ga lomt.

V resnici nihče, ki taka znanja poseduje, praktično po definiciji ne more biti politik.


Ti si očitno za politika nadarjen, ker spet streljaš popolne bedarije. To, da ne znaš pogledat ven iz svoje doline in primera takšne politike tudi najti, pomeni zgolj, da si ti omejen in ne, da takšnih primerkov ni najti.

jype je izjavil:

Ti očitno še vedno nisi doumel, da brez višanja davkov in dodatnega zadolževanja ne bo šlo, ne glede na karkoli. Ne da se. Ni mogoče, na noben način, ker ne glede na to kako režeš, z eno štruco ne moreš nahranit 200.000 ljudi, ki so tam in so lačni.


Ti pa očitno še vedno nisi doumel, da si funkcionalno nepismen. Kaj nej ti drugega rečem?

Pejt brat še enkrat in se ne znašat nad nedolžnimi slamnatimi strašili.

jype ::

oldguy> Ti pa očitno še vedno nisi doumel, da si funkcionalno nepismen. Kaj nej ti drugega rečem?

Reci, da boš pogoltnil višje davke, ker druge izbire nimaš - namesto da še kar naprej vztrajno jamraš, kako se davki višajo, hkrati se pa nič ne spremeni.

oldguy> Ti si očitno za politika nadarjen, ker spet streljaš popolne bedarije. To, da ne znaš pogledat ven iz svoje doline in primera takšne politike tudi najti, pomeni zgolj, da si ti omejen in ne, da takšnih primerkov ni najti.

Kdo je funkcionalno nepismen? Jaz govorim o politikih, ti pa zdaj nenadoma o politiki. Razlika ti je menda jasna?

oldguy ::

jype je izjavil:

oldguy> Ti pa očitno še vedno nisi doumel, da si funkcionalno nepismen. Kaj nej ti drugega rečem?

Reci, da boš pogoltnil višje davke, ker druge izbire nimaš - namesto da še kar naprej vztrajno jamraš, kako se davki višajo, hkrati se pa nič ne spremeni.


Hja, viš, kako te jebejo preproščine. Dejva, enkrat, lepo počasi, zate:

Kje. Tamle. Gori. Sem. Napisal. Da. Je. Največja. Težava. Višji. Davki?
Kje. Tamle. Gori. Sem. Napisal. Da. Je. Nižanje. Davkov. Najpomembnejša. Prioriteta?
Kaj. Ima. Vse. To. Zveze. Z. Mojim. Jamranjem. Nad. Davki?

Vrstico po vrstico, besedo po besedo, prosim, pa ne prehitro.

jype je izjavil:

Kdo je funkcionalno nepismen? Jaz govorim o politikih, ti pa zdaj nenadoma o politiki. Razlika ti je menda jasna?


Slab nitpicker si. Ne gre za napako - sprememba je bila narejena povsem z namenom. In ne, vzrok ni morebitno pomanjkanje takšnih politikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

jype ::

oldguy> Kje

Tukaj:


Js sam nočm davkov plačvat, za vse ostalo mi je čist vseen.
-- oldguy


oldguy> In ne, vzrok ni morebitno pomanjkanje takšnih politikov.

Lahko kakšnega vidim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

oldguy ::

jype je izjavil:

oldguy> Kje

Tukaj:

Js sam nočm davkov plačvat, za vse ostalo mi je čist vseen.
-- oldguy


Tamle gori berem, pa nič takšnega ne preberem. How come? Obenem, tale citat, s kjerkoli že je, ni odgovor na zgornja vprašanja. Dvojno funkcionalno nepismen.

jype je izjavil:

oldguy> In ne, vzrok ni morebitno pomanjkanje takšnih politikov.

Lahko kakšnega vidim?


Lahko. Malce dodatnega izobraževanja v zgodovini ti tako ali tako ne bo škodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

jype ::

oldguy> Lahko. Malce dodatnega izobraževanja v zgodovini ti tako ali tako ne bo škodilo.

Ne, na listku, kjer ga lahko obkrožim. "Hitler" mi nč ne pomaga, če ne kandidira.

oldguy ::

jype je izjavil:

oldguy> Lahko. Malce dodatnega izobraževanja v zgodovini ti tako ali tako ne bo škodilo.

Ne, na listku, kjer ga lahko obkrožim. "Hitler" mi nč ne pomaga, če ne kandidira.


Še enkrat. Če si ti funkcionalno nepismen megatrol, ni moj problem.

Hitlerja pa jasno vedno lahko dopišeš na pildek in obkrožiš, če si tega res tako zelo želiš.

jype ::

oldguy> Hitlerja pa jasno vedno lahko dopišeš na pildek in obkrožiš, če si tega res tako zelo želiš.

Sm poskusu, pa so mi sodelavca zažgal.

jype ::

A si vidu, oldguy, kako vedno bolj učinkovita je naša država!

Zdaj boš lahko normalno delal na vaučerje in jih s povratnico pošiljal na DURS! Kako enostavno!

Mr.B ::

Pa da vas vidim gristi tole kost :))
Dobra novica: S & P potrdil boniteto Slovenije
Slovenska bonitetna ocena ostaja A-, obet pa stabilen, ocenjujejo pri bonitetni hiši Standard & Poor's. Javni dolg države naj bi se letos povzpel na 67,5 odstotka BDP, nato pa do leta 2016 pristal na 70,7 odstotka BDP
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

O, lej, sej sploh nismo najbl nori: http://globaleconomicanalysis.blogspot....

Mr.B> Pa da vas vidim gristi tole kost :))

Ne vidim niti kosti, niti česarkoli novega. oldguy se bo verjetno mal vsajal, ker se bomo še dodatno zadolževali, ampak jebiga, kar se poje, se tudi plača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mr.B ::

Tista z davkom na sonce je dobra.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

A se ni nekdo hvalil da je absolutni rekorder JJ :
Število zaposlenih v javnem sektorju zraslo v mesecu dni za 860 : Notranji minister Gregor Virant pravi, da bo treba "bolj pritisniti" in začeti število zaposlenih bolj zniževati
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Gregor P ::

To ste že komentiral?

Delo.si: Novela zakona o javnih zbiranjih umaknjena

Minister za notranje zadeve Gregor Virant in predstavniki gibanja Vseslovenska ljudska vstaja (VLV) so se danes dogovorili, da bo predlog novele zakona o javnih zbiranjih začasno umaknjen iz nadaljnjega postopka. Spremembe bodo pripravili skupaj na način, da bo jasno, da gre za namen olajšanja svobode združevanja in ne nasprotno, so pojasnili.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bluefish ::

Mr.B je izjavil:

A se ni nekdo hvalil da je absolutni rekorder JJ :
Število zaposlenih v javnem sektorju zraslo v mesecu dni za 860 : Notranji minister Gregor Virant pravi, da bo treba "bolj pritisniti" in začeti število zaposlenih bolj zniževati
Znaš brati samo udarne naslove?

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant pojasnjuje, da sprememba z aprila na maj v bistvu ne predstavlja povečanja števila zaposlenih, ampak odraža izplačilo večjega števila nadur, ki jih prej ni bilo mogoče izplačati, so bile pa iztožljive. Po Virantovih besedah je bilo tega največ v kliničnem centru.

Mr.B ::

bluefish, odkar so pravi na Ajepsu, niti statistike ne znajo obdelati. Si Predstavljate kaj to pomeni za ostale kazalnike, ki jih Ajpes prikazuje...
Lahko pa še to novico komentiraj : Dobra novica: S & P potrdil boniteto Slovenije
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

A. Smith ::

jype je izjavil:

V zadnji vladi je JJ znatno povečal število zaposlenih v javnem sektorju. Usral se je Šušteršiču na glavo, dobesedno.


Še dobro, da je nova vlada boljša.
http://www.finance.si/8344580/%C5%A0tev...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

celada ::

Pa pizda no beri 2 posta nad tvojim...

Fritz ::

Saj bere...ideološko selektivno 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

jype ::

A. Smith> Še dobro, da je nova vlada boljša.

Ja, je - čeprav tega nihče ne pričakuje, je dejansko boljša, kar priča izključno o tem, kako strahotno slaba je bila prejšnja.

ZaphodBB ::

Seveda je boljša. Sej je naša.

Mr.B ::

Sploh ker bodo napovedane rezultate dosegli drugi. Pri nas bomo pa imeli novo stranko.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

IQ42 ::

O, miški! Že nazaj iz trentarske maše? Danes ste imeli pa šofersko pridigo!

:)):))

Trojke ni bilo julija, in je očitno tudi septembra ne bo? Prerok zdaj napoveduje spomlad?

Tale vaš prerok ima probleme s timingom. Ampak OK, Nostradamus tudi.
I have learned from my mistakes
and I am sure I can repeat them exactly.

jype ::

ZaphodBB> Seveda je boljša. Sej je naša.

Tvoja.

Mipe ::

In tvoja tudi, jype.

T-h-o-r ::

ZM se (razen majhne podružnice) umika iz MB in se bo v celoti preselila v LJ, zaposlenim noga
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Mipe> In tvoja tudi, jype.

O, ne, _jaz je že nisem volil_, tako da se me to zdaj iz nekega razloga ne tiče.

Mipe ::

Vseeno si državljan Slovenije, če se ne motim, tako da je tudi tvoja vlada, pa če si jo volil ali ne. Deal with it.

jype ::

Samo parafraziram nekatere druge v tej temi, brez skrbi.

Jaz sem tudi Janši plačal njegov "patria bribery" (in to sprejel kot strošek, ki ga je treba v mafijski državi žal sprejeti kot nujnega).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ZaphodBB ::

Jurček ti si tudi moj in te imam rad, čeprav imaš kvadratno glavo.

Moram pa priznat, da me ta vlada zabava kot še nobena druga. Če sem se pri Janševi vladi po facepalmovsko držal za glavo kadarkoli se je oglasil big boss. Se sedaj držim za trebuh kadar se oglašata Stepišnik in Lukšič.

Pa srečen sem, ker so kultirniki in štrukeljčki tako kontent.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: M & M ()
««
138 / 279
»»