» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
33 / 279
»»

Karaya 52 ::

enadvatri je izjavil:

Ne govorim samo o državi. O narodu in domovini. Kogar ne briga situacija v državi, ga nihče ne sili, da jo komentira in se z njo sploh ukvarja ...

In kaj pricakujes od mene? Vsake ljubezni je enkrat konec. ;)

Oki ::

jype je izjavil:

Ne, to ni res. Več zadolževanja potrebujemo zato, ker vlada SDS ni storila ničesar, razen premaknila zadolževanje malce v prihodnost.

Uf, tebi pa je ta Pahor v glavo stopil. Že za takšne zadeve, ki so dokazljive o našemu pufu v Pahorjevem mandatu, ti je padel na slepo pego.

jype ::

Oki> Uf, tebi pa je ta Pahor v glavo stopil. Že za takšne zadeve, ki so dokazljive o našemu pufu v Pahorjevem mandatu, ti je padel na slepo pego.

Pahor se je zadolževal, ker je janševa vlada v prejšnjem mandatu ta denar pumpala v gradbeni sektor preko svojih kadrov v ljudskih, pardon, državnih bankah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Oki> Uf, tebi pa je ta Pahor v glavo stopil. Že za takšne zadeve, ki so dokazljive o našemu pufu v Pahorjevem mandatu, ti je padel na slepo pego.

Pahor se je zadolževal, ker je janševa vlada v prejšnjem mandatu ta denar pumpala v gradbeni sektor preko svojih kadrov v ljudskih, pardon, državnih bankah.

Aja, se mi je zdelo, da bo nekaj takega, ja. Ta Bratuškova se je tudi že začela zgovarjati, da je Janša kriva, ker kakšno stanje je dobila od Janše. Hehe...:) Keynes at its best.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Oki ()

To ponavadi ni dober znak! Da takoj po nastopu funckije zacnes jamrati, da ni vse postlano kot bi moralo biti. Gre za predizgovor za neuspeh. Trgi imajo usesa mi pa ostanimo veseli.

Oki> Aja, se mi je zdelo, da bo nekaj takega, ja. Ta Bratuškova se je tudi že začela zgovarjati, da je Janša kriva, ker kakšno stanje je dobila od Janše. Hehe...:) Keynes at its best.

Ja lej, tko to je, delat se neumnga, ker si fan Janeza Janše, v tem primeru ne bo pomagalo.

Karaya 52> To ponavadi ni dober znak! Da takoj po nastopu funckije zacnes jamrati, da ni vse postlano kot bi moralo biti. Gre za predizgovor za neuspeh. Trgi imajo usesa mi pa ostanimo veseli.

Saj ne jamrajo, samo realistično oceno so dali.

Invictus ::

Karaya 52 je izjavil:

To ponavadi ni dober znak! Da takoj po nastopu funckije zacnes jamrati, da ni vse postlano kot bi moralo biti. Gre za predizgovor za neuspeh. Trgi imajo usesa mi pa ostanimo veseli.

To je pa zelo slovensko. Že vnaprej se opravičevati za svoj neuspeh.

Se spomnim smučarjem 10 lt nazaj. Vse je bilo krivo da se ne bodo dobro uvrstili na tekmi (prehladi poškodbe, luna, itd ...).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mariskdo bi to lahko razumel kot strasenje (ne, ne mislim na Repovza). Ljudje baje zivijo v strahu, trgi pa slisijo in vidijo. Sem mislil, da je konec s slabimi novicami.

medenko ::

:)):))

Tudi Černačeva žena gradila na črno

Pa zakaj mi sploh še plačujemo "DRŽAVO"?

NEPOKOROŠČINA PRESS.

donfilipo ::

Karaya 52 je izjavil:

Nikakor pa v trg ne klapa rast cen pred izdajo nove serije.

Klapa, klapa. Samo poglej gibanje delnice Telekoma, ki je rasla ob napovedani privatizaciji in padla ob spoznanju, da prodaje ne bo. Dobra informiranost pa je itak pogoj za uspeh na borzi.

Ma ne klapa.

V glavnem naša borza in delnice Telekoma vendarle jasno so cehovski posli.

Čudi me pa še vedno da tako velik SVETOVNI trg vrednostnih državnih papirjev lahko nekdo obvlada. Po drugi strani pa spet niti ne:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

enadvatri ::

Karaya 52 je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Ne govorim samo o državi. O narodu in domovini. Kogar ne briga situacija v državi, ga nihče ne sili, da jo komentira in se z njo sploh ukvarja ...

In kaj pricakujes od mene? Vsake ljubezni je enkrat konec. ;)

To ti še ne daje pravice, da si škodoželjen, kaj šele, da tak tudi ravnaš. Ne do države, ne do bivše punce ali kako se že reče? Tvoje pravice se končajo z mojim nosom. ;(

medenko je izjavil:

:)):))

Tudi Černačeva žena gradila na črno

Pa zakaj mi sploh še plačujemo "DRŽAVO"?

NEPOKOROŠČINA PRESS.

Ups:)

Pa sem, ko je klemenko pristrigel jajota, predlagal da naj bo namesto njega Černač.

Zdaj vidim, da za naslednje voditelje moram vztrajati na tem, da niso slovenci, balkanci ali slovani8-)

Če so švedi pa morajo biti obvezno blond:))

OK.

Smo ugotovili, da so skoraj vsi oblastniki plagiatorji. Nekateri celo težki kleptomani in ponarejevalci. Prešernovi nagrajenci pa delajo kot smetarji.

Eni pozabijo DURS-u in KPK prijaviti premoženje, mene rubi davkarija za ušivih 100 narobe izračunanih evorv ... Ker so se oni zmotili!

Zdaj še, da so skoraj vsi oblastniki in tudi črnograditelji ... Če še nismo, pa še bomo! Medtem imamo celo veliko praznih novograjenih stanovanj in številne družine v stanovanjskih stiskah. Če bi jaz zdaj na svojo kmetijsko parcelo pripeljal 50 kontejnerjev in naselil brezdomce, bi me ganjali po dolgem in počez!

Na sodišču v dogledem času ne rešiš pravnih sporov. Preprosto ne rešiš, če nimaš veliko sreče.

Hmmm ... Narod je neumen. Toda, ko enkrat ugotovi, da ga ima nekdo za norca! Tudi, če se mu ta oddolžni in opravič, narod tega ne bo spet tako kmalu razumel. Bojte se naroda in ne recite temu socializem, komunizem, debilizem ... Imamo režimov n, pa nikjer nobena pravila ne delujejo niti približno. ;(

cirecire ::

pahor se je zadolževal za javni sektor... tukaj je pa tudi virantova reforma kriva, samo pahor bo moral to reformo iz časa janše skenslat, je pa še celo povečal javni sektor, namesto, da bi takoj naredil reze...

Hmmm ... Narod je neumen. Toda, ko enkrat ugotovi, da ga ima nekdo za norca! Tudi, če se mu ta oddolžni in opravič, narod tega ne bo spet tako kmalu razumel. Bojte se naroda in ne recite temu socializem, komunizem, debilizem ... Imamo režimov n, pa nikjer nobena pravila ne delujejo niti približno.

Bes naroda je hudič. Če je narod velik. Če je narod za v hotel na kitajskem:)...pa se ga na hitro pacifira. Zato tudi jaz vidim večji neolib pritisk skoraj na mem pri nas kot v USA8-)

Torej pri nas ne zmoremo ne socializma več, ne nacizma...debilizem je pa gospodi svetski očitno zabaven.

In na koncu: pri n režimih če klapa kolektivna morala, lahko tudi popolnoma bedasta, zastarela in sofistična pravila, ustava in zakoni delujejo super!

cirecire je izjavil:

pahor se je zadolževal za javni sektor... tukaj je pa tudi virantova reforma kriva, samo pahor bo moral to reformo iz časa janše skenslat, je pa še celo povečal javni sektor, namesto, da bi takoj naredil reze...

Očitno ti ne veš, kaj je javni sektor! V javni sektor sodijo tudi javna podjetja in javni sektor ni enako javna uprava, kaj šele državni proračun.

Da je Janša v predprejšnjem mandatu prikazal tako briljanten proračun, je precej pogoljufal! Ustanavljal je javna podjetja, jim dajal državna poroštva za kredite, da so investirala ta podjetja za javno upravo (npr. nepremičninske investicije), pri čemer je javna uprava samo najmenino plačevala tem javnim podjetjem. Tako je elegantno izvzemal iz strukture proračuna številne odhodke. To je že nič koliko krat premleta zadeva, domiselnost in odgovornost takšnega ravnanja pa je na ravni moje 5-letne nečakinje!

Černač je še eden, ki definitivno nima vstopa v DZ. Če ga bodo volili, potem so težki debili od strankarskih vernikov, ki bi jim lahko še opravilno sposobnost vzeli, če mene vprašate. Žal. In teh se najbolj bojim, bolj kot politikov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enadvatri ()

Drgač pa tukaj malo državotvorne korekcije žurnalizma.

Sicer bomo zapadli v model predanarhičnega stanja, kjer se potem iz neba nenadoma pojavi neolib rešitelj:))

Torej če je bil Tito na svoji misiji z Galebom kje tako pijan, da je 'zamurca' trepljal po pleši in mrmljal: 'e moj stanko'....so časopisi objavili:

Naš dragi tovariš Tito je uspešno zaključil sestanke z neuvrščenimi in utrdil prijateljske vezi!

V tem primeru: Črnač je preprečil, da bi nekdo gradil na črno, tako da je gradnjo lastnoročno legaliziral:))

Tako da se ve, kako pravi žurnalizem v stoječi etiki zgleda:))

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Lahko Dunji, če je šefica iste UE, kot je izdala GD. Me prav zanima, kako zgleda njen objekt na kmetijskem zemljišču.

Aston_11 je izjavil:

Lahko Dunji, če je šefica iste UE, kot je izdala GD. Me prav zanima, kako zgleda njen objekt na kmetijskem zemljišču.

Počakaj še par dni in bo prispevek v medijih.

enadvatri je izjavil:

Černač je še eden, ki definitivno nima vstopa v DZ. Če ga bodo volili, potem so težki debili od strankarskih vernikov, ki bi jim lahko še opravilno sposobnost vzeli, če mene vprašate. Žal. In teh se najbolj bojim, bolj kot politikov.

Kaj ima Černač s hišo svoje žene? Po takem principu bi tudi Turk moral oditi v penzion in se opravičiti za to, da je bil predsednik. In Virant, ker njegov tast (al kaj je že) s pištolo straši po Ljubljani. Odstop takoj. Iz moralnih in etičnih razlogov. :)
In iz istih razlogov naj tudi Mandatarka odstopi in privat dokazuje svojo nedolžnost glede plagiatostva. Če je neolžna, se ji tudi jaz opravičim. Javno.

Nekaj mi pa ni jasno. Imamo toliko plagiatorjev a en bogi copy/paste od kakšne uspešne države ne znajo narediti. Vsi omenjate skandinavijo. Zakaj enostavno ne skopiramo sistema od njih. Enostaven copy/paste bi rešil vse naše probleme. Pa nekaj od Avstrije, nekaj od Finske itd...
Zadnjič sem se pogovarjal z znancem iz Avstrije. Sodeloval je v eni redkih stavk pri njih. Je rkel, da so delali do konca šihta, potem so se skočili preoblečt domov in vzeli transparente ter šli protestirat pred tovarno. Plača je le plača. Če pa ne delaš pa nima plača od kje priti. Osnove, ki jih Štrukeljčki in Semuliči ne bodo nikdar pogruntali. Aja, pa kako je zanimiv molk Štrukeljčka zadnjih 14 dni. Cilj opravičuje sredstva. Kar velja tudi za naše keynesijance.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

How will this end ?
Ve se8-)

Mr.B ::

Oki, sej kopirajo, samo tisto kar jim je všeč. Zaradi lastne nesposobnosti "interesov", pa ne vidijo da stvar deluje le v kompletu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Okapi ::

To ti še ne daje pravice, da si škodoželjen,
Saj ni zanalašč, tak je pač po naravi in mu zato ne smeš zamerit.>:D

. Sodeloval je v eni redkih stavk pri njih. Je rkel, da so delali do konca šihta, potem so se skočili preoblečt domov in vzeli transparente ter šli protestirat pred tovarno.
Enemu od vaju dveh (ali pa obema) ni jasna konceptualna razlika med stavko in protestom.>:D

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

lexios ::

A. Smith je izjavil:

Priporočam ogled zadnjih Pogledov Slovenije, kjer se obravnava načrte sedanje vlade glede prestrukturiranja bank in gospodarstva. Najbolj epski trenutek pa je nekje na sredini, kjer Gaspari razvije alternative Šušteršičevi slabi banki, Zakrajšek pa jih zavrne kot nadaljevanje pajdaškega kapitalizma. Seveda tega ne reče direktno Gaspariju, ampak veljalo je pa to za točno njegovo izvajanje.

Najbolj "epski" je moment, ko se Kranjcu okoli 75 min. utrga in začne naštevat propadle tuje banke oz. izjavi, da "ne ve sicer kakšen je kriterij ocenjevanja nadzora, a velikost slabih kreditov vsekakor ni taprav..., ampak ali zagotavljamo stabilnost bančnega sistema..."! WTF? ;((

Očitno vsi ti liki zelo radi pozabijo na neštet broj dokapitalizacij v preteklosti, brez katerih bi NLB potonila še pred krizo, o kakšnem nadzoru in zagotavljanju stabilnosti že govorimo?! Jeb****************!

Iz lastnih izkušenj prekleto dobro vem kako izgleda nadzor nad poslovanjem bank na terenu - nikakav! Se je lahko človk včasih še vprašal, če so imele poslovalnice oz. zaposljeni v bankah določeno kakšno kvoto kreditov, ki jih morajo v določenem obdobju izdat, da zaslužijo svojo plačo, tko kot se je to včasih govorilo za kazni policistov oz. ali sploh vedo komu posojajo svoj denar...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Oki je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Kaj ima Černač s hišo svoje žene? Po takem principu bi tudi Turk moral oditi v penzion in se opravičiti za to, da je bil predsednik. In Virant, ker njegov tast (al kaj je že) s pištolo straši po Ljubljani. Odstop takoj. Iz moralnih in etičnih razlogov. :)
In iz istih razlogov naj tudi Mandatarka odstopi in privat dokazuje svojo nedolžnost glede plagiatostva. Če je neolžna, se ji tudi jaz opravičim. Javno.

Nekaj mi pa ni jasno. Imamo toliko plagiatorjev a en bogi copy/paste od kakšne uspešne države ne znajo narediti. Vsi omenjate skandinavijo. Zakaj enostavno ne skopiramo sistema od njih. Enostaven copy/paste bi rešil vse naše probleme. Pa nekaj od Avstrije, nekaj od Finske itd...
Zadnjič sem se pogovarjal z znancem iz Avstrije. Sodeloval je v eni redkih stavk pri njih. Je rkel, da so delali do konca šihta, potem so se skočili preoblečt domov in vzeli transparente ter šli protestirat pred tovarno. Plača je le plača. Če pa ne delaš pa nima plača od kje priti. Osnove, ki jih Štrukeljčki in Semuliči ne bodo nikdar pogruntali. Aja, pa kako je zanimiv molk Štrukeljčka zadnjih 14 dni. Cilj opravičuje sredstva. Kar velja tudi za naše keynesijance.

Oćitno se tebi ne sanja, kaj je skupni zakonski stanj, kaj je s premoženjem, ki ga zakonec pridobi v času skupnega premoženja in ne nas imeti za norca, da mož ne ve, kje žena gradi bajto. Sicer pa je skupna, če je nastala v času skupnega zakonskega stanu. Tako da ... Ne mešaj jabolk in hrušk, dedkov, prababic, tastov in sosedov ...

Glede manadatarke je situacija precej zapletena. Tisti, ki so bili plagiatorji, niso odstopili, dokler jim ni bil odvzet naziv. Nekateri so še celo pranomočnost sodnih postopkov čakali. Vsekakor se strinjam s tem, da če je plagiatorka naj odstopi! In njena fakulteta, glede na to, da je v javnem interesu, kaj se dogaja z njenim magistrskim delom, naj se že enkrat podviza! Je pa nikakor ne moremo primerjati s kiminalko Korenovo, ki je ponaredila še rojstni list, saj jo je najbrž prinesla štorklja.

Glede zadnjega se absolutno strinjam! Nizozemsko/Avstrijo bi posnemali in bi bilo 3/4 težav rešenih.

Potem je pa najboljše da KPK začne preverjati tudi življenjske sopotnike slovenskih politikov. Njihovo premoženje, kako so prišli do njega in kje delajo žlahtniki, ter kaj so počele te firme, kjer so bili zaposleni.
Pa še nekaj je. Rad bi videl poročilo KPK o začetku gradnje štadiona itd. Kot pri mariborskih radarjih, kjer so našli možnost koruptivnega ravnanja. Ali pa recimo na postavitev parkirnih ur na mestih, kjer je prepovedano parkiranje v Lj. To bi bil smeh.

donfilipo je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Nikakor pa v trg ne klapa rast cen pred izdajo nove serije.

Klapa, klapa. Samo poglej gibanje delnice Telekoma, ki je rasla ob napovedani privatizaciji in padla ob spoznanju, da prodaje ne bo. Dobra informiranost pa je itak pogoj za uspeh na borzi.

Ma ne klapa.

V glavnem naša borza in delnice Telekoma vendarle jasno so cehovski posli.

Čudi me pa še vedno da tako velik SVETOVNI trg vrednostnih državnih papirjev lahko nekdo obvlada. Po drugi strani pa spet niti ne:)

Ma verjemi ti kar hoces. Baje da gre za iste ljudi, ki so pospravili 2Pac-a in vodijo Area51.

Okapi je izjavil:

To ti še ne daje pravice, da si škodoželjen,
Saj ni zanalašč, tak je pač po naravi in mu zato ne smeš zamerit.>:D

O.

Tega raka je potrebno premagati. Prevec je mutiranih celic, ki delajo nic, samo zdravemu tkivu jemljejo energijo. Pravzaprav je tumor ze tako velik, da se bo unicil v prihodnjih mesecih. Nima se s cim vec hraniti. Da bi gojil neke simpatije do te boleni? Saj nisem na glavo padel.

Massacra ::

jype je izjavil:

Sej čestital bi tut Obami, če bi bil predsednik People's United States of America.

Kakšna bi šele bila čestitkap, čep bi bil predsednik

"People's front of Judea" (ali morda rivalne "Judea's People Front".)

MPFC me nadušujejo vedno, ko se pojavi v besednjaku "ljudskost". ;)

Ma verjemi ti kar hoces. Baje da gre za iste ljudi, ki so pospravili 2Pac-a in vodijo Area51.

Jok. Samo srenja ki kupuje take obveznice je precej ozka in kot keže zelo vezana na neoliberalne ocene. Človek bi mislil, da take papirje kupuje tudi več hobi investitorjev, ki na take ocene gledajo drugače. Namreč da bodo fino zaslužili, ker recimo državam v centru Evrope stoji na koncu ob strani še sam hudič. Pa ne. Obvelja kar trenutno meni prav 'marjanski ebenezer'.

Zgodovina sprememb…

Matijadmin , če se pojavi sum plagiat, se mora ta razrešiti zelo hitro.Oziroma pokazati nekaj, kar bo dejansko pokazalo da gre za plagijat. To velja seveda za katrerokoli barvo, kar pa za "NAŠE" ne velja. Verjetno je kdo od univerze namignil komu, da če boš rezala, bo tvoje delo plagijat ali nekaj takega...

Kar pa je jasno, je pa PM nesposoben, to je že dokazala s prvimi potezami, kar pa lahko od te vlade pričakujemo, je enako kot Pahorjeve, jemali bomo kredite, dokler bo šlo, potem pa bomo rekli ti ti grdi kapitalisti so rekli da moramo 30% rezati, pa bo vse OK.... Seveda dodam pripombo tudi od jype-aj, enako velja za pussy vlado 2012, ki se je pokorila populizmu ulice, namesto naredila, to kar bi morala. Ok-e verjetno pa lahko rečemo, za prejšnjega PM, enako kot na tačetku odstavka, pa gremo malo v loop, dokler bo šlo.

PS : glede na to da je dotična gopodična naredila Copy paste , brez relane navedbe virov, je zame dovolj velik sum za plagijat. Zunaj ker se zavedajo posledic, raje odtopijo, in grejo na sodišče. Je pa res, da je ta drugi del zadoščenja s sodbo pri nas bolj nedosegljiv cilj....

lexios> Očitno vsi ti liki zelo radi pozabijo na neštet broj dokapitalizacij v preteklosti, brez katerih bi NLB potonila še pred krizo, o kakšnem nadzoru in zagotavljanju stabilnosti že govorimo?! Jeb****************!

Pri tem ni pametno pozabiti, kdo je najbolj radodarno dokapitaliziral (in vas nategoval z lepimi besedami o "prodaji", ki se v štirih letih ni zgodila, ker niso našli nobenega svojega, ki bi mu lahko prodali pod mizo).

Oki je izjavil:

Potem je pa najboljše da KPK začne preverjati tudi življenjske sopotnike slovenskih politikov. Njihovo premoženje, kako so prišli do njega in kje delajo žlahtniki, ter kaj so počele te firme, kjer so bili zaposleni.
Pa še nekaj je. Rad bi videl poročilo KPK o začetku gradnje štadiona itd. Kot pri mariborskih radarjih, kjer so našli možnost koruptivnega ravnanja. Ali pa recimo na postavitev parkirnih ur na mestih, kjer je prepovedano parkiranje v Lj. To bi bil smeh.

Prepovedi in omejitve sprejemanja daril veljajo po ZIntPK tudi za družinske člane (kdo so ti, glej zakonsko razlago - bistveno širša definicija od zakonskega partnerja). Ravno tako v določenih primerih veljajo po istem zakonu omejitve poslovanja z družinskimi člani. In ne boš verjel, komisija lahko v določenih primerih po 43. čl. tega zakona zahteva podatke tudi od družinskih članov.

Kdor misli, da če so kaj odkrili njegovemu političnemu predstavni, morajo zdaj pregledati še politične nasprotnike je zelo neumen in nezrel. Vse je potrebno enako obravnavati in vse kriminalce enako preganjati! In če nekoga ne preganjajo, še ne pomeni, da ne smejo tudi tistega, ki so ga zalotili (ali drugaeč; "On ni kriv, ker itak vsi to počnejo" ali "Zakaj še njega ne pogledajo v denarnico," nista opravičili!). Vsak, ki se skriva za temi opravičili, si več kot očitno ne želi, da se znebimo vseh kriminalcev.

Tudi jaz si želim videti to poročilo! Ne iz škodoželjnosti, ker so vašega političnega veljaka ali sosedovega Jožkota dobili, pač pa, ker je vsak tovrsten kriminal sila škodljiv za proračun in ugled naše države.

Mr.B je izjavil:

Matijadmin , če se pojavi sum plagiat, se mora ta razrešiti zelo hitro.Oziroma pokazati nekaj, kar bo dejansko pokazalo da gre za plagijat. To velja seveda za katrerokoli barvo, kar pa za "NAŠE" ne velja. Verjetno je kdo od univerze namignil komu, da če boš rezala, bo tvoje delo plagijat ali nekaj takega...

Kar pa je jasno, je pa PM nesposoben, to je že dokazala s prvimi potezami, kar pa lahko od te vlade pričakujemo, je enako kot Pahorjeve, jemali bomo kredite, dokler bo šlo, potem pa bomo rekli ti ti grdi kapitalisti so rekli da moramo 30% rezati, pa bo vse OK.... Seveda dodam pripombo tudi od jype-aj, enako velja za pussy vlado 2012, ki se je pokorila populizmu ulice, namesto naredila, to kar bi morala. Ok-e verjetno pa lahko rečemo, za prejšnjega PM, enako kot na tačetku odstavka, pa gremo malo v loop, dokler bo šlo.

PS : glede na to da je dotična gopodična naredila Copy paste , brez relane navedbe virov, je zame dovolj velik sum za plagijat. Zunaj ker se zavedajo posledic, raje odtopijo, in grejo na sodišče. Je pa res, da je ta drugi del zadoščenja s sodbo pri nas bolj nedosegljiv cilj....

Glede plagiatorstva se strinjam, da bi bilo najbolje, da odstopi. Pa še pet vlad lahko zamenjamo ... Fakulteta bi glede na javni interes to lahko obravnavala v 1 mesecu, brez se hudo pretegniti! In sama najbolje ve, če je res prepisala, sem absolutno zato, da že sedaj odstopi! Pa tudi sicer ne bi bilo nič narobe, če odstopi.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

imam predlog za to, da postanemo najbolj konkurenčna država na svetu

ukinitev osebne svobode in sužnjelastništvo, na referendumu pa izberemo vladajočo kasto
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Na temu se dela. Samo referenduma ne bo.

Vladajoča kasta bodo tisti z ogromno denarja:))

donfilipo je izjavil:

Forum21 torej?

Zgodovina sprememb…

Jap ti bodo dejansko med prvimi. Moram pa povedat da potem tudi Kučana ne bodo več kaj prida slavili. Morda tako na skrivaj. Kip malega palčka:))

Cervantes ::

Pa dejte se nehat sprenevedat.

Zakaj je v Slo. toliko črnih gradenj?

Vsakomur od vas, ki je kdaj hotel pridobiti gradbeno dovoljenje, je to jasno.

Birokracija vlada!

Zakaj v Slo. ni uspešnih firm? Ker vse bežijo ven.

Akrapovič. Pipistrel. To name a few.

Birokracija vlada!

Vse(?) dosedanje vlade so bile odločene, da bodo temu naredile konec. Kaj se je zgodilo? Nič.

V interesu vladajoče elite je, da se ne zgodi nič.

Pa če gre vse cugrunt.

Ker tle je pa še kako važno - naši in vaši.

I'm going out to puke.

;((

Cervantes ::

Pa zakaj je toliko "magisterijev"?

Zato, ker je to v interesu faksov. Zato, ker za to dobijo denar.

Jaz sem delal na faksu, kar en cajt. Magisteriji so se delali, ker so se pač morali delati. Ker če ga nisi imel, adijo reelekcija.

Kvaliteta je seveda nastradala. Ampak na koncu so bili vsi zadovoljni.

Isto si upam trditi za "doktorate". Je blo enepar res dobrih... povprečje pa na nivoju diplom.

Zgodovina sprememb…

Oki je izjavil:

donfilipo je izjavil:

Forum21 torej?

Buci, buci, buc. Zakaj ta polarizirane predstave? A misliš, da na desni ni denarja ali kako? Potrudi se, bodi bolj načelen ... Seznam bo dolg!

Cervantes je izjavil:

Pa dejte se nehat sprenevedat.

Zakaj je v Slo. toliko črnih gradenj?

Vsakomur od vas, ki je kdaj hotel pridobiti gradbeno dovoljenje, je to jasno.

Birokracija vlada!

Zakaj v Slo. ni uspešnih firm? Ker vse bežijo ven.

Akrapovič. Pipistrel. To name a few.

Birokracija vlada!

Vse(?) dosedanje vlade so bile odločene, da bodo temu naredile konec. Kaj se je zgodilo? Nič.

V interesu vladajoče elite je, da se ne zgodi nič.

Pa če gre vse cugrunt.

Ker tle je pa še kako važno - naši in vaši.

I'm going out to puke.

;((

Birokracija gotovo ni vzrok, je prej poslidca oz. samo eden od mnogih simptomov. Vse je narobe, od fiskalne politike, tega da imamo veliko, pa ne znamo tržiti, pa javni sketor (predvsem gospodarski) je čisto izropan, ko bi le bil vsaj sprivatiziran ... Birokracija je problem, vendar je sodstvo še veliko hujši. Samo kriminalci si želijo priti sem, podjetniki, ki potrebujejo hitro rešene spore pa bežijo ... Drugače pa ima še pa još cvetk.

Cervantes je izjavil:

Pa zakaj je toliko "magisterijev"?

Zato, ker je to v interesu faksov. Zato, ker za to dobijo denar.

Jaz sem delal na faksu, kar en cajt. Magisteriji so se delali, ker so se pač morali delati. Ker če ga nisi imel, adijo reelekcija.

Kvaliteta je seveda nastradala. Ampak na koncu so bili vsi zadovoljni.

Isto si upam trditi za "doktorate". Je blo enepar res dobrih... povprečje pa na nivoju diplom.

Če bi bili zasebni, bi jim bilo spet v interesu.

To je zato, ker so profesorji za en kuhac! Brez akademske avtoritete in osebnostne integritete. Kamor koli se ozreš, dlaga! Torej smo bi oslu, ne kokoši, podobni ...

Zgodovina sprememb…

enadvatri je izjavil:

Oki je izjavil:

donfilipo je izjavil:

Forum21 torej?

Buci, buci, buc. Zakaj ta polarizirane predstave? A misliš, da na desni ni denarja ali kako? Potrudi se, bodi bolj načelen ... Seznam bo dolg!

Seveda je. Janše, ki je na neimenovanem krajo od nedoločenega človeka nedoločljivo kdaj, prejel obljubo o proviziji. Poln keša. Buci, buci... Pa še bolnico ima v Avstraliji. Buci, buci...

Oki je izjavil:

enadvatri je izjavil:

Oki je izjavil:

donfilipo je izjavil:

Forum21 torej?

Seveda je. Janše, ki je na neimenovanem krajo od nedoločenega človeka nedoločljivo kdaj, prejel obljubo o proviziji. Poln keša. Buci, buci... Pa še bolnico ima v Avstraliji. Buci, buci...

Seveda. Pojasnil je pa vse in še pred tem prijavil, kot mu to veleva zakonodaja. Pa njegov brat sumljivo posluje s stranko in članstvo je mirno, ker jih nekdo, v katerega verjamejo, miri. Pa ja, zate je samo on desnica (vidim, kakšne predstave imaš o demokraciji). Kul. Zagožen je prejel honorar, ker igra po avstrijskih mestih na orgljice. Malo dobro jutro. Dokazano je prejel gotovino za svetovanje, kar je na koncu tudi priznal. Najbrž ker je bil Fincem samo simpatičen.

Vrnimo se na temo. Bratuškovo smo že obdelali; da je plagiatorka, da naj odstopi in fakulteta naj pohiti.

Gremo naprej.

Matijadmin , vprašanje je, če si lahko označbo plagiata danes Slovenija sploh lahko privošči.

Mr.B je izjavil:

Matijadmin , vprašanje je, če si lahko označbo plagiata danes Slovenija sploh lahko privošči.

Glede česa? Glede zakonodaje, kar je prej nekdo omenil ali glede menjave predsednice vlade?

Če to drugo, potem ti povem, tudi ko je bil Janša, so govorili, da nimam tega časa ... Pa se potem kar niso in niso zmigali. Vedno bolj sem mnenja, da bolj kot nas bo bolelo, bol si bomo zapomnili in več se bomo naučili. Žal.

Takole je. Kdaj je Alenka Bratušek zapisala svoje delo in s tem pokazala (dokazati zgleda ne moreš do smrti, ker se na nek čuden način vseeno vrši po potrebi demontaža:)......da zna, profesor pa niti ni preveril tega še drugače?

Pred 12-20 leti? In zdaj pa ko teče voda v grlo in bi še njen odstop (šira korupcija kao skoro svi na balkanu:) spet dvignil donosnost obveznic verjetno čez 7%, ker ko sem malo gruntal paranoične:) sem ugotovil, da je naša visoka številka prejkone zato, ker časopisi objavljajo kdaj in koliko (za svetovni trg mikro:) bomo rabili, za Italijane recimo, pa samo to, da lahko pokopljejo Evropo, če jim nekdo ne da:))......torej u božju torbu zakaj koji klinac akademsko delo pod testom zdaj ko teče voda v grlo in ne 12 let prej? Imma občutek da Slovenci nekako skrbimo za bust in to kolektivni...tista individualna kazen za grešnike, pa nekako potem izpade nagrada8-) Jajo bo recimo delal nekajkrat manj zaslužil pa več:))

Jah, če se bomo skrivali za krizo in nenačelno podpirali Alenko, kljub temu, da je (domnevno) plagiatorka, bomo ostali, kjer smo! Časa za takšne zamenjave imamo, če ga pa ni, si ga pa moramo vzeti!

Ostali bomo, kjer nas je Janša zapustil oz. kamor nas je pripeljal. Da nimamo časa ipd. argumenti so sicer resnični, a kolikor ga imamo, ga je smotrneje zapraviti za čiščenje kljukcev in kljuk, saj ga tudi politiki ne izkoriščajo v naš prid! Janša je tako hitel z reševanjem Slovenije, in tako vneto je razlagal, kako se nam mudi ... Njegovi ministri pa so zapravljali čas za zasebne projekte - černačeve gradnje (rešimo ženi, Janšinemu bratu in celi kvartopirnici nezakonite vikende) ter se ukvarjali z zaposlovanjem pravnomočno obsojenih kriminalcev (npr. koprskega prostaka in nasilneža Hrvatina - zopet Črnač)! Kako državtvorno, kako grozno nam je takrat primanjkovalo časa!

Vsekakor pa pozdravljam hitro prekilacno uredbo o črnih (po novem černačevih) gradnjah. A zelo bi bi vesel, če se sedaj tudi Alenčica samokritično odstrani!

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Spet se norčujejo iz Alenke in jo dajejo v nič! Jajovo maslo? Musso?

You know we love you, Slovenia. But the bond markets don't love you, and the country needs to generate several billion euros in bond revenue by the end of the spring. If it can't do that at a reasonable price, it could have to turn to the troika -- the European Central Bank (ECB), the European Commission (EC) and the IMF -- for a bailout.

http://www.washingtonpost.com/blogs/won...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Daedalus ::

Spet se norčujejo iz Alenke in jo dajejo v nič! Jajovo maslo? Musso?

Mislim, da je tole kr jasen znak za EOL, Slovakia. Ups, Slovenia. Finančni trgi stavijo na flop... flop torej bo. Nekaj več na to temo. In bistvo za bralno lene:

Dejstvo je, da se je z novo vlado, z neprepričljivo predsednico vlade in popolnoma anemičnim finančnim ministrom, ki ne pozna niti osnovnih številk in se izogiba domače javnosti in svojih kolegov v Bruslju, kredibilnost Slovenije v tujini drastično zmanjšala. Kolikor slišim, v tujini stavijo na 90 : 10 ali v najboljšem primeru na 80 : 20, da bo Slovenija morala do poletja zaprositi za finančno pomoč.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Mipe ::

Kako je mogoče, da za finančnega ministra v času krize dobimo cvikača? Niso za tega govorili, da je nekompromisen?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Nihče sposoben in pri zdravi pameti ne bo šal v Vlado, ki je že vnaprej obsojena na propad. Tako to gre.
[J.P.Sartre]

Da dam malo konteksta trenutnemu gospodarskemu okolju v EU in vržem še en argument v moje mišljenje, zakaj je tale Vlada obsojena na fail:

From Paul Krugman: The trajectory of Europe's real GDP per capita today vs. its real GDP per capita back during The Great Depression. No commentary necessary.

From Paul Krugman: The trajectory of Europe's real GDP per capita today vs. its real GDP per capita back during The Great Depression. No commentary necessary.

Vir. Grdo je tole, zelo grdo. Pa dajmo še en reality check link, za one optimiste brez osnove.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()
««
33 / 279
»»