» »

Vlada 2013

Vlada 2013

Temo vidijo: vsi
««
233 / 279
»»

Gregor P ::

Sam sem dokaj konkretno govoril o elitizmu, ti pa si kar od nekje priletel "v bran tekovine":D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PaX_MaN ::

Sem dokaj konkretno govoril o vladi, od kod drugod so se ti prikradle te kovine.

krneki0001 ::

PaX_MaN je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Sem vesel zate, vendar sam sedaj nisem komentiral direktno vlade (nisem pa hotel po nepotrebnem odpirati nove teme):)

Komentiral si da so svetlo rdeči komunisti gostovali pri temno rdečih komunistih, le-te pa z DUTB na veliko rešujejo rdeči komunisti v vladi, to pa lastnoročno vodi najrdečejši komunist sploh, Kučan.
Kakorkoli obrneš je tle vpletena vlada, kot tudi pri obrestih.

DUTB je zaščita vseh njih, pa naj bodo levi, desni ali sredinski in tudi vseh njihovih tajkunov. Smo premajhni, da eni za druge nebi vedeli, kdo je kje kradel, tako da eni druge ščitijo.
Prej ko boste to dojeli, bolje bo za slovenijo. Ker dokler ste ovce razdeljene na leve in desne, ne moremo nič narest da bo v državi bolje.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

kabana
Naj mi nekdo prosim pove, kako misli država vrnit svoja posojila iz tujine?

Simple, za eno leto bomo zamrznili izdatke države.
10 milijard not, 0 ven.
Tako poplačaš kredite in jim pokažeš srednji prst trojki.
Da v tem letu 85% države na raven Somalije nikogar ne briga.

Pred tem bo vodil 40 urni tečaj ZJ, ki je lep čas zamrznjen in bo delil praktične izkušnje zmrznjenosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa je izjavil:

Simple, za eno leto bomo zamrznili izdatke države.
10 milijard not, 0 ven.
[...]
Da v tem letu 85% države na raven Somalije nikogar ne briga.

To bi bilo super!
Nič več parazitov, nobene korupcije!
Kje oddam glas?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

papak ::

Saj morda pa tak Ceaucescu style ne bi bil napacen, obenem pa še kickstartamo gospodarstvo na znajdi se nacin.

Mogoče bi bila pa režitev žled za en cel mesec dobili, pa vsak travnik naj se v jezero spremeni. Pol bi pa imel kej delat, pa tut kreteni na vladi bi hitr zbežal v tujino, ker bi jih tukaj pojedl (k bi hrane zmanjkal, oni so pa dobr rejeni).

Fritz ::

papak je izjavil:

Saj morda pa tak Ceaucescu style ne bi bil napacen, obenem pa še kickstartamo gospodarstvo na znajdi se nacin.

Seveda. Kickstart 1 - 9mm, kickstart 2 - 7.62mm, kickstart 3 - 5.56mm... Uspeh zagotovljen. Bah, zdaj pa že kopiram Somalce 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

reader ::

krneki0001 je izjavil:

DUTB je zaščita vseh njih, pa naj bodo levi, desni ali sredinski in tudi vseh njihovih tajkunov. Smo premajhni, da eni za druge nebi vedeli, kdo je kje kradel, tako da eni druge ščitijo.
Prej ko boste to dojeli, bolje bo za slovenijo. Ker dokler ste ovce razdeljene na leve in desne, ne moremo nič narest da bo v državi bolje.

Nebivedu zadel v polno. Sicer te bodo talevi ignorirali (ker šteje "demokratični socializem"), tadesni te bodo obtoževali vsegliharstva (ker vse kravje kupčije tadesnih zanje odtehta že en SDV), ampak ne spremeni dejstva, da je zares točno tako kot si napisal.

Tisto, kar mi na zunaj vidimo, so zgolj posamezne bitke ki so vrh ledene gore v vojni večih mafijskih klik za prevlado nad gospodarstvom in vplivom v Sloveniji. Za tavelike pizdarije se prav lepo dečki že dolga leta usedejo in zmenijo. Mafijski turf smo in nič več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reader ()

Mr.B ::

reader,
sej vemo prej ko je bil samo JJ kriv je bilo ok. Sedaj ko pa e je pokazalo da so JJ pravi kurji tatovi, bomo pa BANALIZIRALI, vsi so krivi. Nekako tako kot zgodba z nepremičninskim davkom, sedaj se je raja oddahnila, dejansko pa na koncu bil to plan reševanja...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Mr.B je izjavil:

reader,
sej vemo prej ko je bil samo JJ kriv je bilo ok. Sedaj ko pa e je pokazalo da so JJ pravi kurji tatovi, bomo pa BANALIZIRALI, vsi so krivi. Nekako tako kot zgodba z nepremičninskim davkom, sedaj se je raja oddahnila, dejansko pa na koncu bil to plan reševanja...

Še vedno se postavljaš na eno stran. Zame so bili že od nekdaj vsi krivi. Zgleda, da bo res treba še malo počakat, da bo res hudo in da bo resnično raja zelo lačna, da boste ljudje spregledali.

solatko ::

Naj mi nekdo našteje 5 politikov, za katere je jasno, da so vredni zaupanja volilcev in nimajo nikakršnega masla na glavi.
Delo krepa človeka

bohr ::

Meni se zdi da jih rabiš več kot 200, da lahko narediš novo stranko.

Jaz rešitev vidim v tem, da spremenite sistem tako kot smo ga na Švedskem, da vse kar država počne postane javno takoj ko se zgodi.

To ne garantira nič, samo ljudje potem lahko terjajo odgovornost, če do dovolj angažirani. Če je ljudem vseeno, potem ne bo nič drugače.

Terjanje odgovornosti? Pa ne v sloveniji, nooo! Mogoče za rajo, drugi ne smejo za nič odgovarjat, ane!

nebivedu,
poanta ni da se postavim na eno stran. Poanta je to da si za izhodišče postavim napačno stran, kot jo pred leti zagovarjal recimo reader. Sedaj pa postavim retorično vprašanje, ki zbode ravno tiste najbolj glasni "smo bili zavedeni" JJ je za vse kriv, in me zanima torej če ste njemu uspeli dokazati da je kriv za 1 miljardo in nekaj v 100% deležu, ki v celi manjko sliki bank ne predstavlja niti 10% kar je minusa v Bankah. Sploh ne bom šel globlje v razpravo, ker je minus še toliko večji, ampak pustimo to. rad bi spisek kdo in pod katero politično barvo je zapufal banke za ostalih 90%.

Dejte že nehat s temi starimi političnimi pajaci.
Do drugega leta in volitev, predlagajte ljudi, ki niso obremenjeni, nimajo finančnih ambicij in nimajo žlahte, ki bi jo bilo potrebno na hitro zaposlit, da bomo sploh lahko volili.
Te ki so sedaj, ne zaslužijo mojega glasu, torej spet ne bom šel na volitve, če ne bo novih ljudi, po merilih, ki sem jih navedel. Poleg tega naj bi bili še sposobni kaj spremenit na bolje.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

bohr je izjavil:

Meni se zdi da jih rabiš več kot 200, da lahko narediš novo stranko.

Jaz rešitev vidim v tem, da spremenite sistem tako kot smo ga na Švedskem, da vse kar država počne postane javno takoj ko se zgodi.

To ne garantira nič, samo ljudje potem lahko terjajo odgovornost, če do dovolj angažirani. Če je ljudem vseeno, potem ne bo nič drugače.

Potrebuješ dvesto podpisov državljanov in ne dvesto politikov. Glede na to, kam gredo stvari, se mi zdi, da bi slovenčki jutri večinsko glasovali celo za Adolfa ali Josifa, če bi ta obljubil uvajanje reda ter odkrivanje in pregon vseh, ki so nam priskrbeli bančno luknjo in ostale pritikline.
A. Einstein

bohr ::

Naša bančna luknja je absolutno gledano večja, pa nihče ne govori da je nekoga treba ubit.

Kar rabite je plan za naprej, ne za nazaj.

solatko,
zakaj sej so na v šolah "včasih" učili, pa partizani radij pridigajo da se zgodovine ne sme pozabiti. Kako sedaj to pozabiti. Aja sem smo se že smejali sarkazmu slovenke zlate ribice.

Mr.B je izjavil:

reader,
sej vemo prej ko je bil samo JJ kriv je bilo ok. Sedaj ko pa e je pokazalo da so JJ pravi kurji tatovi, bomo pa BANALIZIRALI, vsi so krivi.

Nič ne veš. Pojma nimaš pa trabunjaš tja v tri krasne. Zapovrh si še funkcionalno nepismen. Idealna ovca, ki bi se enako fino počutila tako pri SDS podmladku kot pri tamladem forumu SDja.

Tole tako ni za tebe, ampak zgolj za mojo dušo. Sem volilec "desnice", morda že precej dlje kot pa ti, pa se ob nakladanju SDS-a počutim nategnjenega. Za tardeče sem vedno vedel, da so kradljivi nateguni ki se jim pri vsej skrbi za malega človeka gre zgolj za kontrolo nad čimvečjim deležem gospodarstva. Za tabele pa sem po drugi strani vsaj upal, da resno mislijo z občasno omembo "desnice". Pa so mi hitro dokazali, da se motim.

No, sicer sem pa sam neumen. Kaj sem pa nasedal stranki, ki daje šanse primitivcem tipa Rupar in katere vidnejši član je brača z njihove strani tako "osovraženega" Danilota.

Krivi. Še to. Krivi jasno da so tardeči bolj. So dlje na oblasti. Tabeli so krivi predvsem tega, da so nesposobni ponudit alternativo, pa ne zato, ker je ljudstvo ne bi hotelo, ampak zato ker imajo povsem enak modus operandi. Malo manj pritlehnega, ampak enakega nevertheless.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reader ()

Mr.B je izjavil:

nebivedu,
poanta ni da se postavim na eno stran. Poanta je to da si za izhodišče postavim napačno stran, kot jo pred leti zagovarjal recimo reader. Sedaj pa postavim retorično vprašanje, ki zbode ravno tiste najbolj glasni "smo bili zavedeni" JJ je za vse kriv, in me zanima torej če ste njemu uspeli dokazati da je kriv za 1 miljardo in nekaj v 100% deležu, ki v celi manjko sliki bank ne predstavlja niti 10% kar je minusa v Bankah. Sploh ne bom šel globlje v razpravo, ker je minus še toliko večji, ampak pustimo to. rad bi spisek kdo in pod katero politično barvo je zapufal banke za ostalih 90%.

JJ je definitvno kriv, pa ostali tudi, ker so če ne drugega dopustili sedanje stanje. Politična barva je bila pa črno bela zelena rdeča in odtenki vseh teh. Drugače povedano vseh političnih barv in oblik, torej vsi ki so sodelovali od leta 1991 naprej v vladi, upravah in direktorskih mestih.

reader je izjavil:

Za tardeče sem vedno vedel, da so kradljivi nateguni ki se jim pri vsej skrbi za malega človeka gre zgolj za kontrolo nad čimvečjim deležem gospodarstva.

To pa sploh ni res. Oni so prvi začel pucat tajkune:

Da še nbenga od tanjuejđrskih niso popucal je jasen dokaz da rdečega monopola ni več.

Zgodovina sprememb…

Govorim o tem, da pajaci, ki so danes naši zastopniki, nimajo na naslednjih volitvah kredibilnosti za moj glas.
Ker je pa veliko takih, ki si politike brez JJ, MK, BP, ZJ......, ne znate predstavljati, vaše prepričanje pa ne more iz določene opcije, ene in iste pojave, dobijo mandat za nadaljevanje svojih rabot, ki pa niti slučajno v nobenem segmentu, niso v naše dobro.

Dokler boste razmišljali desno - levo, namesto sposoben-nesposoben, pošten-nepošten, bo tako kot je.
Delo krepa človeka

Solatko, problem je ker so vsi sposobni samo krast in nategovat, poštenih žal ni, levi ali desni je pa itak vseeno, ker smo premajhni in pri nas ni levih ali desnih, so samo prijatli ali skregani med seboj.

Treba je konkretno vse zamenjat, od A do Ž, stare pa obtožit delovanja proti državi, zaplenit vse premoženje in vreči v zapor (ali pa še kaj hujšega - lahko bi jih postavili na galejo, pa naj jo gonijo vesla po jadranu - "vreči na galejo" mislim kot veslače na galeji iz rimskih časov. Atrakcija bi definitivno bili, ko se pa iztrošijo, jih pa ribam vržeš.)

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

In potem ribe kozlajo.
Temu se reče uničevanje biotopa.

PaX_MaN je izjavil:

reader je izjavil:

Za tardeče sem vedno vedel, da so kradljivi nateguni ki se jim pri vsej skrbi za malega človeka gre zgolj za kontrolo nad čimvečjim deležem gospodarstva.

To pa sploh ni res. Oni so prvi začel pucat tajkune.

Tajkune? Fant, zdajšnji tajkuni so tastar monopoli špilal, ko so oni taglavno že pokradli.

"Popovo šapko za 300 din!"

Taglavno se je itak vse zgodilo že v devetdesetih, ko bi nam prekleto koristilo, da bi za kak mandat dobili koga malce manj pokvarjenega od LDS-a.

V tistem času smo imeli na oblasti zgolj barabe in neprilagojene idealiste, ki pa so se jih kmalu znebili.
Primer: Pučnik, Zlobec, donekle Peterle...

reader,
Pač težko je biti funkcionalno nepismen ko pa je večina tajkunskih kreditov odobril drugi človek po hiarhiji ex LDS-a, pa istočasno je pri vseh svetovanjih za skladnost in pomoč pri kreditih sodeloval Senica.
Tako da je reader, mene lahko brez težav označiš funkcionalno nepismenega, ker tistih absloutnih 10% dejansko ni 10% , ampak danes krepko pod 5% ki jih še niso uspeli prikazati kot ne JJ-jevih. Torej da, ko bi malo bral po netu, je lanskoleto NLB ne samo da je še vedno globoko v minusu, in da ima še vedno goro slabih kreditov, tudi cca 700 miljono manj kreditiranja je bilo. Na koncu pa se bodo metali z nacionalnimi interesi...

nebivedu, in da tako nesposobnega človeka, kot je JJ je res težko najti.

JJ je res nesposoben. Pač stara komunistična šola. Tam jih niso učili kako biti razgledan, ampak kako voditi ovce.

Evo z izjavo se strinjam : Čufer: Z davkom na nepremičnine bo Slovenija hitreje prišla iz krize , ker bo prej prišla trojka, izvedla Grčijo, no samo ne boste se mogli izgovarjat smo bili zavedeni...

Važno je sam to da smo z dvigom minimalne plače zgubil 18k delovnih mest.
Socialno-čuteči, jebite se!

Ne bi si predstavljal odziv socialno čutečih in politično korektnih medijev, ako bi bil na ablasti JJ, ob sledeči novici : EK Sloveniji zaustavila izplačila evropskih sredstev , mislim da se zgodba dopolnjuje z predhodnim linkom...

PaX_MaN,
ps sej bo bolje imamo novo socialno čutečno stranko, tako ki se spogleduje po jugi, pa je verjetno tudi s Karlovim odzivmon na trenutno krizo tam malo bolj na vzhodu, izjemno navdušena... Torej še je rešitev za socialno čutečne, pa ...

Mr.B je izjavil:

Ne bi si predstavljal odziv socialno čutečih in politično korektnih medijev, ako bi bil na ablasti JJ, ob sledeči novici : EK Sloveniji zaustavila izplačila evropskih sredstev , mislim da se zgodba dopolnjuje z predhodnim linkom...

zaradi napak v letu 2012.

Pa sej 2012 je bil janša na ablasti, a zdej že za dve leti nazaj zgodovino revizionizirate?
Sej je fino da ste se končno premaknl iz 1945., sam pač, vam povem da to ni lepo.

Mr.B je izjavil:

PaX_MaN,
ps sej bo bolje imamo novo socialno čutečno stranko, tako ki se spogleduje po jugi, pa je verjetno tudi s Karlovim odzivmon na trenutno krizo tam malo bolj na vzhodu, izjemno navdušena... Torej še je rešitev za socialno čutečne, pa ...

Nerabmo mi socialnočuteče vlade, sam da fiskalno pravilo damo v ustavo, pa bo!
Kaj pravte? A da mamo to že slabo leto v ustavi?
Ja pol pa ne vem kaj opletate s to krizo, če smo že leto ven iz nje!

Zgodovina sprememb…

zaradi napak v letu 2012.

DA, moraš malo med vrsticami brat. Počakaj bo verjetno kmalu free članek. Samo v bistvu smo dobili praktično nič, če smatramo da se je govorilo o 404 oziroma cca 500 milj€ nepovratnih sredstev in to od leta 2007, če bi se seveda delalo...

Free člank je že.
Haha, janša jim je držu vrečo namest da bi jih v rit nabrcu. Solidarnost ftw!

Bomo videli, če si bodo mediji upali reči JJ kriv. Sklepam, da še vedno s težavo pridejo do zraka, zaradi bumerang udarca v pleksus o pravjici : kdo je talal kredite...

Matev ::

pismu ste eni idioti vsi

kregate se kdo je kriv al jj ali pahor ali jankovič

ma vsi so krivi

vi se pa kavbojce in indijance igrate

bedaki

Matev,
nekako tako kot zgodba, da je PM klical NLB, odobri te pa te kredite.

Res, lahko bi nam dodelili kakega malo bolj razgledanega dežurnega desnaka. Ne pa tole trolo, katere skrajni domet je financreport in šimfanje čez socialno-čuteče državljane.
Če pustim ob strani zlorabo slovenskega jezika in vobče težave z izražanjem.
Ampak, življenje pač ni praznik.

A napišemo pritožbo na Trstenjakovo? Bogsigavedi če imajo na svoji spletni strani Offical Troll Replacement Form TRF-2 8-)

Pustite ga pri miru, je še najbolje...
A. Einstein

xxxul ::

Sej ni tolk tezko:
Gre za javna naročila, izvedena v letih 2009 in 2010, ker pa gre za večletne projekte, tudi izdatki nastajajo več let, tudi v opazovanem letu 2012. Tega leta je bil tudi obseg zahtevkov zelo velik.

Pa sem spet pri vsegliharstvu

Fritz je izjavil:

A napišemo pritožbo na Trstenjakovo? Bogsigavedi če imajo na svoji spletni strani Offical Troll Replacement Form TRF-2 8-)

Pustite ga pri miru, je še najbolje...

:)):)):))

Mr.B je izjavil:

Matev,
nekako tako kot zgodba, da je PM klical NLB, odobri te pa te kredite.

No to, da so iz vlade klicarili in grozili generalnemu direktorju, da ga bodo zamenjali, če ne bo odobril tem in tem firmam kredita, je znano. Zaradi takih pritiskov je odstopil Draško Veselinović po treh mesecih vodenja NLB. Namreč moral je odobriti podaljšanje posojila Pivovarni Laško in Bošku Šrotu, pa je vedel, da ne bo denar nikoli vrnjen, zato je tudi odstopil, ker je videl, da ne more nič izboljšat in da bodo zadeve peljale samo še navzdol ravno zaradi takih pritiskov iz vlade.

jype ::

Skratka, Draško Veselinović je velik kriminalec, ker je, namesto da bi preprosto rekel "Ne." in pustil, da se javno pokažejo svinjarije, ki jih politika počne, raje odstopil in torej brez dvoma sodeloval pri prikrivanju teh skrajno mutnih poslov (in z odstopom poskušal oprati zgolj svoje ime, za banko, državo in vse ostalo mu je pa očitno vseeno).

Super, še več takšnih potrebujemo.

Je pa ostal živ.

Nihče nikoli ne ostane živ.

Zanimiv naslov : Prva žrtev krize je bila demokracija, sedaj je potrebno samo primerjat različne faktorje demokratičnosti od leta 2008 dalje. Kriza in strahovladje je bilo zgolj pri JJ, vladi, sedaj je med in mleko.

Na komentarje okoli NLB, bom pa rekel tako, da če že nihče ne odgovarja, potem ne rabimo struktur, ampka eno malo boljšo tajnico, da pocsod da žig, trenutnega PM-ja.

Mr.B> ampka eno malo boljšo tajnico, da pocsod da žig, trenutnega PM-ja.

Hm? Bil sem pod vtisom, da točno to zdaj že imamo.

Nekako mi je to jasno, ostali pa skrbijo za ustrezno argumentacijo v primeru, če bi kdo rekel da so krivi bančniki :.....

jype je izjavil:

Skratka, Draško Veselinović je velik kriminalec, ker je, namesto da bi preprosto rekel "Ne." in pustil, da se javno pokažejo svinjarije, ki jih politika počne, raje odstopil in torej brez dvoma sodeloval pri prikrivanju teh skrajno mutnih poslov (in z odstopom poskušal oprati zgolj svoje ime, za banko, državo in vse ostalo mu je pa očitno vseeno).

Super, še več takšnih potrebujemo.

Sej je javno povedal (vir: google);

"Ob prihodu v banko sem sicer pričakoval turbulentne čase, ne pa tudi političnih pritiskov s strani politikov, ki so me javno kritizirali, zasebno pa zahtevali usluge."

"Politiki, ki so me hudo kritizirali v medijih, so še isti dan pritiskali na upravo NLB za posojila namenjena določenim podjetjem"

"Politične zveze ne morejo biti podlaga za posojilo. Podlaga za odobritev posojila je kreditna sposobnost kreditojemalca in kvaliteta projekta, ki zagotavlja poplačilo dolga."

"Na koncu sem moral oditi, ker se nisem strinjal z nekaterimi norimi idejami politikov, ki bi na dolgi rok za banko pomenile velike težave."

Če je zaradi tega kriminalec, tudi prav.

Zgodovina sprememb…

««
233 / 279
»»