Forum » Pomoč in nasveti » Preimenovane in spremenjene datoteke *.docx
Preimenovane in spremenjene datoteke *.docx
Tedwed ::
Pozdravljeni,
prijatelj je dobil virus, ki mu je onemogočil dostop do računalnika in mu preimenoval vse *.docx datoteke na računalniku. Virus sem odstranil, vendar so vse datoteke ostale preimenovane v sama čudna naključna imena in se jih ne da odpret z nobenim programom. Poskušal sem jih popravit z različnimi programi, vendar neuspešno. Potem se datoteke odprl kot binarne in primerjal glave datotek, ki pa so enake, kot novo ustvarjeni dokumenti, tudi konci datotek so skoraj enaki.
Problem je, ker so v teh datotekah tudi računi za s.p.
Je imel mogoče kdo kakšno podobno težavo in je zadevo rešil?
LP Tadej
prijatelj je dobil virus, ki mu je onemogočil dostop do računalnika in mu preimenoval vse *.docx datoteke na računalniku. Virus sem odstranil, vendar so vse datoteke ostale preimenovane v sama čudna naključna imena in se jih ne da odpret z nobenim programom. Poskušal sem jih popravit z različnimi programi, vendar neuspešno. Potem se datoteke odprl kot binarne in primerjal glave datotek, ki pa so enake, kot novo ustvarjeni dokumenti, tudi konci datotek so skoraj enaki.
Problem je, ker so v teh datotekah tudi računi za s.p.
Je imel mogoče kdo kakšno podobno težavo in je zadevo rešil?
LP Tadej
carota ::
Rešitev: restore iz backupa. Saj ima backup, ne?
Sicer poglej kaj piše na netu o virusu, ki ga je imel. Morda gre za ransomware, torej virus, ki ti zaklene fajle in potem zahteva keš, da ti jih nazaj odklene. Najprej plačaš in potem mogoče ti dajo program za odklenit. Just guessing.
Sicer poglej kaj piše na netu o virusu, ki ga je imel. Morda gre za ransomware, torej virus, ki ti zaklene fajle in potem zahteva keš, da ti jih nazaj odklene. Najprej plačaš in potem mogoče ti dajo program za odklenit. Just guessing.
Tedwed ::
Rešitev: restore iz backupa. Saj ima backup, ne
na žalost je backup disk par dni prej odpovedal in je bil že naročen nov, vendar ni prišel pravi čas
sem pa poskusil tudi po navodilih z linka, vendar te datoteke nimajo končnice in tudi imena so naključna npr. gvJNNNJurQOuJvJNuuQrg
hvala za trud, vendar zaenkrat še nič ni uspelo
Zvezdica27 ::
lp,
golo preimenovanje nazaj v ime.docx ne dela?
googlaj točno za ta virus, kako odpraviti posledice.
zz
golo preimenovanje nazaj v ime.docx ne dela?
googlaj točno za ta virus, kako odpraviti posledice.
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LockyOddelek: Pomoč in nasveti | 10400 (8838) | SeMiNeSanja |
» | izsiljevalski virus Locky (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 43861 (34971) | SeMiNeSanja |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44226 (26266) | BorutK-73 |
» | Alarm plačilo 100eurOddelek: Informacijska varnost | 3569 (2590) | solatko |
» | Trojan.Gpcoder.G (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 199928 (193116) | Cold1 |