Forum » Mobilne tehnologije » android in roaming
android in roaming
freesty ::
Kupil sem nov telefon pri tusmobilu. Preden sem pospisal pogodbo me je prodajalec opozoril, da mingl in vsenajboljse paketa veljata samo za tus omrezje, ker si tus se zaenkrat sposoja omrezje od mobitela lahko kar hitro naraste racun. Pomislil sem na oceta, ki ima vsenajboljse paket in se hvali kako malo placuje, in se odlocil vseeno za mingl 12 namesto free15.
V glavnem sedaj iscem en app, ki bi mi lockal telefon na tus omrezje. Ali deny roaming v nastavitvah resi zadevo? Rabim za prenos podatkov in pogovore. In pa navaden signal je tusmobil, drug pa tus mobitel. Ali bo roaming smatral tus mobitel za domac signal ali ga bo blokiral?
Imam 4.2.1 verzijo androida.
V glavnem sedaj iscem en app, ki bi mi lockal telefon na tus omrezje. Ali deny roaming v nastavitvah resi zadevo? Rabim za prenos podatkov in pogovore. In pa navaden signal je tusmobil, drug pa tus mobitel. Ali bo roaming smatral tus mobitel za domac signal ali ga bo blokiral?
Imam 4.2.1 verzijo androida.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Master_Yoda ::
V telefonu moras enablati data roaming da ti sploh dela vsaj pri meni je tako (4.0.3).Lahko pa si preko USSD nastavis da ti prenos podatkov preko roaminga sploh ne dela.
Vsi telefoni mislim da imajo tudi nastavljeno avtomatsko izbiro omrezja, kjer ti avtomatsko preklopi ce nimas vec signala na drugega. To lahko tudi disablas in si rocno izberes omrezje. Res pa je da bos nedosegljiv ce gres kam kjer ni signala in ne izberes sam rocno drugega omrezja.
Kopirano iz tusmobilove strani:
Blokada prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja in v tujini
Za večji nadzor nad morebitnimi dodatnimi stroški lahko enostavno blokirate prenos podatkov in s tem tudi prejemanje in pošiljanje MMS sporočil, kadar se nahajate v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja in tudi kadar ste v tujini. Tako si boste zagotovili, da se bodo storitve, povezane s prenosom podatkov opravljale samo, kadar se boste nahajali v Tušmobilovem lastnem omrežju.
Blokado prenosa podatkov lahko vključite na dva načina:
v telefon vtipkajte *121# in izberite Zapore storitev ter sledite navodilom
obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil, kategorije Moje storitve ter sledite navodilom
V primeru izklopa zapore prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja ali v tujini, po zaključenem postopku izklopite in ponovno vklopite vaš mobilni telefon.
Vsi telefoni mislim da imajo tudi nastavljeno avtomatsko izbiro omrezja, kjer ti avtomatsko preklopi ce nimas vec signala na drugega. To lahko tudi disablas in si rocno izberes omrezje. Res pa je da bos nedosegljiv ce gres kam kjer ni signala in ne izberes sam rocno drugega omrezja.
Kopirano iz tusmobilove strani:
Blokada prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja in v tujini
Za večji nadzor nad morebitnimi dodatnimi stroški lahko enostavno blokirate prenos podatkov in s tem tudi prejemanje in pošiljanje MMS sporočil, kadar se nahajate v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja in tudi kadar ste v tujini. Tako si boste zagotovili, da se bodo storitve, povezane s prenosom podatkov opravljale samo, kadar se boste nahajali v Tušmobilovem lastnem omrežju.
Blokado prenosa podatkov lahko vključite na dva načina:
v telefon vtipkajte *121# in izberite Zapore storitev ter sledite navodilom
obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil, kategorije Moje storitve ter sledite navodilom
V primeru izklopa zapore prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja ali v tujini, po zaključenem postopku izklopite in ponovno vklopite vaš mobilni telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tušev Svetovni premium (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 19506 (16101) | Lonsarg |
» | tušmobil - nov paket najbližji 1500 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 21032 (14747) | Filipko |
» | Nov paket pri TušmobiluOddelek: Mobilne tehnologije | 1837 (1311) | MacGyver141 |
» | TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 46259 (34989) | OChack |
» | Paket All Inclusive pri TušmobiluOddelek: Mobilne tehnologije | 6116 (4860) | Lonsarg |