Forum » Strojna oprema » PCI /PCI-E/PCI-E 3.0
PCI /PCI-E/PCI-E 3.0
štoflc007 ::
Pozdravljeni.
Zanima me, če lahko zvočno kartico z PCI vodilom priključiš na PCI-E vodilo
Zanima me tudi, če lahko grafično kartico z vodilom PCI-E 3.0 priključiš na vodilo PCI-E 2.0
lep pozdrav
Zanima me, če lahko zvočno kartico z PCI vodilom priključiš na PCI-E vodilo
Zanima me tudi, če lahko grafično kartico z vodilom PCI-E 3.0 priključiš na vodilo PCI-E 2.0
lep pozdrav
Brane22 ::
PCI in PCIe sta električno povsem različna, čeprav si delita nekaj logičnih konceptov.
Za vklop PCI kartice v PCIe vodilo bi rabil vmesni PCIe/PCI brdge, kar pa najbrž ne bi bilo poceni. Zelo verjetno veliko dražje od same kartice.
Kar se PCIe 3.0 tiče, kolikor vem, mora biti združljiva s prejšnjimi verzijami, torej tudi s PCIe-2.0.
Za vklop PCI kartice v PCIe vodilo bi rabil vmesni PCIe/PCI brdge, kar pa najbrž ne bi bilo poceni. Zelo verjetno veliko dražje od same kartice.
Kar se PCIe 3.0 tiče, kolikor vem, mora biti združljiva s prejšnjimi verzijami, torej tudi s PCIe-2.0.
boogie_xlr ::
PCI in PCI-E sta različna in nista kompatibilna med sabo.
PCI-E kartico lahko vstaviš v PCI-E slot, za hitrost(verzija) pa se potem kartica in matična izpogajata tako, da je najboljša, ki je še podprta iz obeh smeri.
PCI-E kartico lahko vstaviš v PCI-E slot, za hitrost(verzija) pa se potem kartica in matična izpogajata tako, da je najboljša, ki je še podprta iz obeh smeri.
Invictus ::
Če ti uspe stlačiti PCI kartico v PCI-E slot, prosim posnemi video. Zna biti poučno ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCIe 3.0 grafična na ploščo s PCIe 2.0 ?Oddelek: Kaj kupiti | 2798 (2344) | Denis_91 |
» | PCI e3.0 grafična na PCI e 2.0 slotOddelek: Strojna oprema | 4123 (3909) | PlayTheGame |
» | SATA III PCI-e karticoOddelek: Kaj kupiti | 2408 (2106) | Migelo |
» | Nova anketa: AGP, PCI, PCI Express, PCI-X? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7794 (6611) | kixs |
» | Socket 478 pci-e ?Oddelek: Kaj kupiti | 1981 (1779) | Jernej L |