» »

PS4

PS4

««
10 / 162
»»

Smilee ::

Nope, zadevo imajo tam. Videl na lastne oči.

V nakupovalnem centru Tiare Shopping(odprt od 2.12), ki je zraven trgovine ikea - 10-15minutk po avtoesti z nove gorice sta dve trgovini, ki imajo tako xbox one kot ps4 na zalogi.

Z ljubljane do tja in nazaj proabiš lih za 20€ goriva.

St235 ::

Jap, tri dni nazaj so bli še na policah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Blazz ::

49106 je izjavil:

zdaj si pa predstavljaj, da ti ne bi dobil iphona, ker pravijo, da ga ni.

Kar je simobil delal, je bilo še hujše. Iphone5 niso prodajali izključno zaradi tega, ker so imeli preveliko zalogo iphone4s, katere so prodajali za praktično isto ceno(-30eu) kot petko. Dokler se zaloga 4s ni popucala, so prodajali simbolično število petk.

Trgovini goblin glede na Slovensko mentaliteto svetujem, naj prodajajo na bolhi kot fizična oseba za bisveno višjo ceno.Volk sit, koza cela. Nevem pa kdo je tukaj volk, in kdo je koza.

to je preprodaja in ni dovoljeno zaradi utaje davkov...

49106 ::

Ja, če je ps4 kupil, kot pravna oseba. In ne, če ni.

ker fizična oseba ne more preprodajat oziroma to ni kaznivo?

en 1 kos oz. 2, kot v tem primeru ?

Kaj pa trgovine tipa mobisvet, ki ni zavezanec za DDV, pa se mi zdi precej neverjetno, da ne preseže praga 25k?

za 1/2 kosa se res ne bo nihče spotaknil.

Goblin ::

Prag za DDV je sedaj 50.000 EUR.
http://www.goblin.si

hdmi ::

Danez zvecer dobim ps4 in me zanima ce v ps4 dobis PlayStation Plus PSN ali ga moras dokupit, in ali se splača prijavit na slovenski acc ail angleski acc kaj so razlike + -
:)

Če se ne motim, velja 50k šele od letos :)

Čisti prihodki od prodaje: 3.075 EUR

:D

kmetek ::

hdmi: raje uk vzami, imaš večkrat tam akcije.

ok :)

Ampak ce vzamem uk , ali niso potem neke omejitve glede nato da sem is SLO

Reaper ::

Praktično ni omejitev. Slovenske kreditne kartice najbrž ne bo sprejelo v psn trgovini ampak lahko prepaid dobroimetje kupiš preko amazona in dobiš kodo takoj brez provizij.

Kaj takega recimo: http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GUXZ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

kratos ::

Paypal, visa, mastercard tudi delujejo.

Reaper ::

PayPal vem da dela ampak je bilo govora da ti skenslajo plačilo, ko vidijo, da kartica ni bila izdana v UK. Nisem pa probal, če ima kdo izkušnje naj pove. Če gre preko paypala s slovenskim mastercardom potem super.

Se en nasvet rabim. Ali se da uporabljati tale kontroler http://www.mimovrste.com/artikel/228000... na ps4 , imam ga doma ampak nedela , ali obstaja kaksna aplikacija ali patch da bi ploscek delal na ps4?

black ice ::

Verjetno ne.

Aha ok

kratos ::

Neki adapter obstaja za ps4 in xbox one prek katerega deluje vsak kontroler. Malo poglej po netu.

Goblin ::

Imenuje se CronusMAX
http://www.goblin.si

Hudo , hvala

taddeo ::

Bodi pameten! Prodaj to šminko in daj zraven nekaj evrov..pa imaš original DS4! Cronusmax in te zadeve niso po 10 evrov..oz. stanejo dosti več, kot novi DS4 :-)

Je kdo zainteresiran za nakup PS4? Kolega ima eno prednarocilo odvec.

kmetek ::

na playgame.biz?

Ne, tujina. Je že šlo.

3furious ::

Kot že veste, PS4 (še) ne podpira DLNA, zato nanj ni mogoče streamati filmov in serij. Nekdo pa je vseeno našel luknjo, ki to omogoča. Uspelo mu je z programom Plex Media Server na PC-ju, do katerega dostopa prek brskalnika na PS4. Navodila so na youtubu:
In the age of information, ignorance is a choice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 3furious ()

gimnazija123 ::

Zdravo, sem čisto nov na področju konzol in imam 2 vprašanji. Bo cena ps4 kaj padla do junija oz. boš za 400EUR še mogoče dobil kako igro gratis ali kaj podobnega? Drugo pa me zanima, če mogoče kdo ve kako dolgo bo imel ps3 še podporo, torej kako dolgo bodo delali igrice za njega. http://www.bigbang.si/igralne-konzole/p... gledam tegale pa se mi zdi zelo poceni, igral bi več ali manj fifo in podobne stvari pa me zanima če se mi splača dati 240EUR več za novo konzolo glede na to, da bodo igre bolj kot ne športne, kjer grafika niti ni tako zahtevna in bo na trojki in štirki verjetno več ali manj podobna. lp

Zgodovina sprememb…

medenko ::

cena ne bo padla vsaj 1 leto....morda za novoletne akcije 2014 kaj, drugače pozabi.
vzemi raje 500gb model. 12gb ti bo žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

aha ok, hvala :) za kaj pa bi sploh rabil disk? ne gre priključiti zunanjega? :)

Siddh ::

Kolikor vem lahko daš noter navaden 2,5" disk iz prenosnika. Te skupaj pride ceneje. Naj me kdo popravi, če se motim.

puginho ::

za to kaj boš ti fifo gor igral imaš 12 GB več kot dovolj. Fifa bo za PS 3 sigurno še par let, glede na to da je Fifa 14 izšla še za PS2.

Trupl0 ::

Siddh je izjavil:

Kolikor vem lahko daš noter navaden 2,5" disk iz prenosnika. Te skupaj pride ceneje. Naj me kdo popravi, če se motim.

Pri 12gb PS3 rabiš še originalni nosilec za disk katerega skupaj z diskom vstaviš v PS3.
Nosilček je na amazonu cca 15 € brez poštnine.

Trenutno se najbolj splača kupit PS3 500gb bundle z The Last of Us in GT6. 300€ ampak, če počakaš na mercator akcije ( vsak drugi teden že skoraj ) dobiš s kuponom bundle za 240€.

3furious je izjavil:

Kot že veste, PS4 (še) ne podpira DLNA, zato nanj ni mogoče streamati filmov in serij. Nekdo pa je vseeno našel luknjo, ki to omogoča. Uspelo mu je z programom Plex Media Server na PC-ju, do katerega dostopa prek brskalnika na PS4. Navodila so na youtubu:

je kdo to preizkusil?
Drugače jutri probam pa poročam...
If you are going through Hell, keep going !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Trupl0 ()

Kakšna akcija to? me lahko lepo prosim malo informiraš? hvala :)

Trupl0 ::

Ponavadi imajo 2x na mesec mercator akcijo in sicer s kuponom iz kataloga dobiš katerikoli artikel 20 % popusta. Razen cigaret pa vinjete se mi zdi.
Tako pa vzameš PS3 bundle pa te stane 240e z dvema AAA igrama.
Akcije so petek in soboto, ponavadi imaš po hipermarketih reklame.
Ti pošljem ZS, ko spet vidim.
If you are going through Hell, keep going !

3furious ::

Plex Media Server sem preiskusil na PS4 in deluje odlično. V primerjavi z PS3 Media Server je neprimerljivo lepši in uporabnejši vmesnik, Plex prikaže vse naslovnice in opise vsebin, ki jih lahko filtriraš po času izzida, oceni, režiserju, igralcu, žanru,... Vsi te podatki se avtomatsko naložijo iz interneta, le občasno je treba kakega ročno popraviti.
Minusi so v glavnem na račun brskalnika, v glavnem so to malenkosti. Kar pogosto izgine vsa vsebina, ki pa se pokaže takoj, ko malo zaskrolaš. Pisava je tudi premajhna, brskalnik nima te nastavitve, se pa da povečat celotno stran z R3. Na 46 inčnem TV-ju na 3m razdalje je ravno na meji bralnosti. Kurzor se ne skrije avtomatsko, ga je treba prestaviti čisto na dno, pa je potem OK.
Drugače vsebine mi delajo skoraj vse, bitrate se da prilagajati, vrednosti pa so prednastavljene, recimo 720p@4Mbit/s, 1080p@8Mbit/s,... Še vedno mi recimo iz neznanega razloga šteka Star Trek TNG, isto se je dogajalo tudi z PS3 media server. Na PCju ga predvaja normalno, gre za povsem običajen 350mb avi, najbrž gre za kak star eksotičen kodek.
In the age of information, ignorance is a choice.

@Nuclear lepo prosim ja, hvala za obrazložitev :)

terezijslo ::

medenko je izjavil:

cena ne bo padla vsaj 1 leto....morda za novoletne akcije 2014 kaj, drugače pozabi.
vzemi raje 500gb model. 12gb ti bo žal.

itak, cena bo taka zihr celo letošnje leto, mogoče če bo kakšna majhna akcija decembra, ampak še to bo potem vse takoj razprodan. V bistvu lahko rabljen PS3 z velik iger na bolhi tud za 200 € al pa še manj, samo ful pazte na karakteristike, ker jih skrivajo, da vam sranje poturijo

hojnikb ::

o kakih karakteristikah ti sanjaš ?
hardwaresko so VSI ps3ji enaki..
#brezpodpisa

Zvezdica27 ::

lp,

dajte mi nasvet: sem kar geek, linux pa to, ampak konzolo bi kupil, da se hčerki malo zafrkavata (gt5 itd). Sam se ne igram (no, ok... to se lahko razume tudi drugače ;)

ps3 poceni, ampak out the door (špili poceni). ps4 drag, ampak za 10 let. NIsem freak na 1080p, niti na ne vem kakšne igre. Rad bi da je konzola še NAS, če se le da (normalen, preko sambe najbolje). Nekaj sem slišal, da se da na ps3 tudi linux lahko gor, kar bi blo bomba, da je NAS ko ne špilam (se to da?)

Torej, ps3 (samo slim verzijo?) ali 4 za ta namen? Keš nekak ni problem, sam kar čez okno metat pa tud ne gre... pa da je 5 let OK

tnx,

zz

ps4 je za ta namen v tem trenutku popolnoma neuporaben. Tudi ps3 kot NAS si ne znam predstavljat, da bi služil. Kot DNLA klient se obnese ampak to je to. Ps4 še tega nima.

Linux lahko namestiš samo na stare FAT verzije, ki niso bile updatane. Kje najt takšno, da bo zanesljivo delala je loto.

GT 5 in 6 sta samo za ps3.

dolenc ::

Linux se lahko namesti na vse odklenjene ps3, torej bi prišli v poštev sam rabljeni. Lahko je fat/slim.

Je pa zaradi omejitev(256MB rama) precej počasna zadeva, ampak dela. Sama postavitev seveda vzame čas. Jaz sem imel nekaj časa debiana gor, za preživet je blo. Kot nas ga še nisem uporabljal, mam pa ftp gor, kar se da tudi brez linuxa.

Od štirke pa še verjetno lep čas ne bo sam svoj mojster funkcionalnosti, dokler jo kdo ne odklene.

ok, NAS ni bistven, po pravici. Tud linux ni, bo pač Rpi še mal tekel... čeprav ga kr mal uporabljam.

Kaj pa za gaming... je ps3 še aktualen za naslednjih 4, 5 let? Tko za basic gaming, da otroc mal podrkajo sem ter tja ali kar v ps4?

tnx,

zz

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

dolenc je izjavil:

Linux se lahko namesti na vse odklenjene ps3, torej bi prišli v poštev sam rabljeni. Lahko je fat/slim.

Je pa zaradi omejitev(256MB rama) precej počasna zadeva, ampak dela. Sama postavitev seveda vzame čas. Jaz sem imel nekaj časa debiana gor, za preživet je blo. Kot nas ga še nisem uporabljal, mam pa ftp gor, kar se da tudi brez linuxa.

Od štirke pa še verjetno lep čas ne bo sam svoj mojster funkcionalnosti, dokler jo kdo ne odklene.

v resnici lahko ps3 v linux okolju dostopa tudi do RSX rama, torej je skupnega malo manj kot 512MB. vseeno totalno neuporabno in omejeno.
#brezpodpisa

ok. ok, štekam.

torej za gaming otrok in moje občasno veselje: rabljen ps3 bo ok? Je to torej najbolj razumno, gt5 ter Fifa ali PES sem ter tja? Tko si jaz nekak razlagam...

zz

ja, vsekakor je ps3 čisto spodobna zadeva, sploh za nekoga, ki ni še imel konzole. Predvsem nabor iger je tak, da ga ps4, x1 še kakšno leto ne bo ujel, čeprav ravno stvari, ki jih ti omenjaš bo next gen ravno tako hitro dobila.

ja sam cca 100e proti cca 400e. Pa imam wii ;)

zz

Zgodovina sprememb…

dolenc ::

Ja lahko daš rsx ram za swap, sam jaz nisem opazil neke pohitritve.

Ps3 se seveda bolj splača kupit trenutno.

puginho ::

Zvezdica27 je izjavil:

ja sam cca 100e proti cca 400e. Pa imam wii ;)

zz

Kupiš novega PS3 12GB za 160 € pa maš garancijo pa mir. Placa na disku je dovolj za tiste špile.

lp,

vprašanje nevedneža: vsaj pri stvareh ki jih jaz poznam (kitare, frštekerija), je ceneje in popolnoma isto če se kupuje rabljeno za manj kot pol cene. Vem za ono opcijo za 150e (160?), a zakaj če lahko slim dobim z diskom za manj kot 100e?

Torej: zakaj točno novega, vem da moram kupovati samo slim verzijo.

tnx,

zz
««
10 / 162
»»