Forum » Konzole » PS4
PS4

Lizzy ::
To malo smrdi, trenutno še ne obstaja carine za UK. A ni tvoj znanec slučajno kupoval iz US ali pa je vzel dražjo storitev dostave. Če ti ni do kupovanja s kartico, pa si uštimaj paypal account. Poglej še mal cene na shopto.net, trenutno kupujem od tukaj in so kr hitri pri navadni dostavi(označiš brez sledenja, kr ti drugače zračunjo nekaj € več za brezveze).
seveda, kot se je zikazalo, so me 'nasrali', pač slaba izkušnja ki se ne bo ponovila, hvala, bom se res tukaj prej pozanimala. In ugotovila sem tudi da varne strani so samo tiste ki ponujajo nakup z paypalom, kot si omenjaš, vse tiste k imajo na voljo samo kreditno kartico, ponavadi niso zanesljive, ker samo z paypalom nekak prideš nazaj do denarja, preko kreditne težko. Kaj češ, smo se pa neki novega naučili.

St235 ::
daj ne govori neumnosti. od kje ti ideja, da strani, ki ne podpirajo paypal niso zanesljive? Po tej logiki se je na daleč za izogibat Amazona in podobnih? Na prejšnji strani imaš naštetih kar nekaj spletnih strani, ki so zanesljive ne glede na to ali podpirajo paypal ali ne.

nisem rekla zanesljive, ampak varne, med tem je razlika, amazon je tolk velik koncern da vsi vemo da boš dobil kaj boš naročil, drugo je če ti vidiš nek oglas za strani ki ni ravno prepovznavna in ti ponuja samo master card recimo, razloži mi prosim kako boš v primeru da bo kaj narobe dobil ta denar nazaj? bi res prosila za razlago

dolenc ::
Pumica, ne vem ker letnik si, verjetno bolj zgoden še :).
Način plačila, tudi paypal, ti ne omogoča vračila. To ti omogoča prodajalec, eni to ponujajo, drugi ne. Pred nakupom pač prebereš pogoje, seveda najbolj ziher je da kupuješ stvari iz preverjenih štacun, kje se kupuje pa se tko stalno tukaj piše, še jst vem pa nimam ps4 :P
Način plačila, tudi paypal, ti ne omogoča vračila. To ti omogoča prodajalec, eni to ponujajo, drugi ne. Pred nakupom pač prebereš pogoje, seveda najbolj ziher je da kupuješ stvari iz preverjenih štacun, kje se kupuje pa se tko stalno tukaj piše, še jst vem pa nimam ps4 :P

dolenc, ne bi rekla, je pa res da nimam izkušenj z nakupi iz spleta, sem bolj tip človeka k gre v štacuno in kupi kar lahko vidi in prime, in sme kaj se tiče nakupov glede spleta zeloooo zelena in se precej lovim s tem :/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lizzy ()

4knative ::
tigrica ima čisto prav. Paypal omogoča izterjavo kupnine v primeru prevare in podobnega!

Dpool ::
tigrica ima čisto prav. Paypal omogoča izterjavo kupnine v primeru prevare in podobnega!
To drži, lahko iz lastnih izkušenj potrdim, da sem dobil nazaj plačilo na PayPal, kadar nisem prejel paketa, sem preko PayPal-a urejal zadevo. Je pa res, da je trajalo takrat malce dlje, ampak se je izpeljalo na koncu.
No, splošnoma rečt, da se izogibat spletnih nakupov, ki ne podpirajo PayPal - to ne moremo trditi. Verjetno je Pumica mislila bolj iz subjektivne narave, saj tudi sam sem bolj "sproščen", če stran omogoča PayPal naročilo - saj je verjetno vsakomu malce "težko" vnašat informacije iz kreditne kartice kar tako.

Jerry000 ::
To drži, lahko iz lastnih izkušenj potrdim, da sem dobil nazaj plačilo na PayPal, kadar nisem prejel paketa, sem preko PayPal-a urejal zadevo. Je pa res, da je trajalo takrat malce dlje, ampak se je izpeljalo na koncu.
No, splošnoma rečt, da se izogibat spletnih nakupov, ki ne podpirajo PayPal - to ne moremo trditi. Verjetno je Pumica mislila bolj iz subjektivne narave, saj tudi sam sem bolj "sproščen", če stran omogoča PayPal naročilo - saj je verjetno vsakomu malce "težko" vnašat informacije iz kreditne kartice kar tako.
+1, ne kupujem če nima PayPal, razen, če stran poznam.

St235 ::
nisem rekla zanesljive, ampak varne, med tem je razlika, amazon je tolk velik koncern da vsi vemo da boš dobil kaj boš naročil, drugo je če ti vidiš nek oglas za strani ki ni ravno prepovznavna in ti ponuja samo master card recimo, razloži mi prosim kako boš v primeru da bo kaj narobe dobil ta denar nazaj? bi res prosila za razlago
daj preberi kaj si napisala... zanesljive je beseda, ki si jo ti uporabila, tako da res ne vem kaj sedaj sanjaš.
Nedvomno nudi paypal višjo stopnjo varnosti, niti pod razno pa ni to edini, kaj šele ključni kriterij. Tudi paypal račun je možno po nekaj dneh zaprt in lahko samo sanjaš, da boš videla denar. Pri plačevanju online je treba pač razmišljat kaj delaš in ne vpisovat ne paypal login podatkov ne kreditne kartice na sumljivih straneh. Predvsem pa te v tvojem primeru Paypal pred lastno neumnostjo ne bi mogel zaščitit.
A to pošljejo specialce, da poberejo denar?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

dolenc ::
Paypal (verjetno) zaradi kreditnih omogoča tako imenovan chargeback, kar je "feature" kreditnih kartic, recimo direkten prenos preko trr tega ne omogoča. Ampak, paypal bo posredoval, če bo prodajalec "paypal verified", ravno tko kupec, kar recimo večina prodajalcev/kupcev preko ebaya je in v tem primeru je kupec zelo zaščiten, ni pa nujno.
Tako, da komot kdo uporabi paypal, da te nategne :).
In mimgrede isto lahko izvedeš chargback z mastercard kreditno, s tem da mora to naredit tvoja banka, ti pa predložit ustrezna dokazila.
Sej škoda da tle(z mano vred) pametujemo. V vsakem primeru se splača od čimbolj preverjenih virov kupovat, načini plačila pa niso nujno odraz zanesljivosti.
Tako, da komot kdo uporabi paypal, da te nategne :).
In mimgrede isto lahko izvedeš chargback z mastercard kreditno, s tem da mora to naredit tvoja banka, ti pa predložit ustrezna dokazila.
Sej škoda da tle(z mano vred) pametujemo. V vsakem primeru se splača od čimbolj preverjenih virov kupovat, načini plačila pa niso nujno odraz zanesljivosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolenc ()

Skoraj na vsaki strani te teme so omenjene preverjene trgovine, eni pa še kar čez ameriko naročajo.
"Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za prvo nisem popolnoma prepričan." A. Einstein
"Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost, vendar za prvo nisem popolnoma prepričan." A. Einstein

Gregex ::
Tudi če stran omogoča paypal, vedno plačam direkt s kreditno (manj dela) in je roba še vedno prišla. Seveda iz zanesljivih štacun, iz nekih noname kvazi štacun niti ne naročam.

Evo premagal Gascoigna. Bolj po sreči kot po pameti. Namreč ko se je spremenil v pošast je nekaj časa skakal, jaz sem se umikal, dokler se ni zagozdil za eno ograjopotem sem ga lahko počasi sekljal.
Sedaj sem prišel do enga stolpa iz katerega en šica s strojnico. A unga se sploh da premagat z level 14?
Vsa čast avtorjem za vzdušje in design sovragov
To je Djuro, pa ne ta naš slovenski xD ampak kar bloodbournov k ti hoče preprečiti da prečkaš Old Yharnam :P najlažje če ga porineš dol iz stolpa, ker je kar močen, rabiš pomoč??? jaz tudi igram BloodBourne, sme že 2krat čez igro prišla, zdaj grem že 3tjič.
A to pošljejo specialce, da poberejo denar?
ohjoj, to si me pa tako nasmejal zdaj, da se ne morem nehati smejati, si prav predstavljam zdaj to, kako bi to res izgledalo, pa zraven Ališič-ev glas, ko vdrejo notri xD
sem vesela da vidim da res dejansko dobiš denar nazaj, super

če koga zanima, menjam Resident evil 7 biohazard , samo vstavljen in igran 10min, za GTA 5, komot rabljen :P

vrossi46 ::
če koga zanima, menjam Resident evil 7 biohazard , samo vstavljen in igran 10min, za GTA 5, komot rabljen :P
Pumica,samo tako v vednost obstaja internetna stran za izmenjavo ali prodajo iger: http://www.dober.si/index.php
Lp

Pumica,samo tako v vednost obstaja internetna stran za izmenjavo ali prodajo iger: http://www.dober.si/index.php
Lp
hvala poznam, sem že objavila zadevo tudi tam :)

filip007 ::
Ima že kdo GT Sport, sem malo probal pri bratu in manjkajo menuji, se pravi grafika je žez rob TVja, je to normalno, se da kako nastaviti?
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Gogyto ::
Hmm. Ponavadi pri GT pred startom špila imaš opcijo nastavitev ekrana, svetlosti in ostalih zadev, kar se tiče slike/zvoka. Tudi pri demu je bila opcija. Verjetno je brat spregledal ob prvem štartu špila. Berem pa, da je problem še vedno, če hočeš v nastavitveni menu med špilom. Baje še vedno crusha tako kot sem jaz opisal kako stran dve nazaj..

Je bil danes inštaliran in še popravek v1.02 12GB, vse nastavitve so na privzetih 0. V bistvu ne znam nastaviti?

Ja smo zrihtali, TV vedno nekaj prestavlja na standard namesto polni HD.

Bencc ::
Za mulce kupujem PS4 (verjetno Pro, 4K tv je že v hiši, pa naj bo pro) pa imam nekaj vprašaj glede PSPlus accounta. Vidim da so UK, US in pa SLo... jasno mi je tudi da če kupiš za US moraš imeti aacount kreiran za Ameriko. Ampak ali so poleg tega še kakšne druge omejitve?
- če imaš UK/US, lahko potem igraš preko neta z nekom ki ima SLO PSPlus?
- Katerega vi uporabljate??
- katerega svetujete?
pa še to.. .kje ta moment je najbolj ugodno... pustimo tujino, potrebujem do konca tedna. V Sredo ima mercator dvojen pike... cena za komplet s FIFO18 pa je 389€...je to OK?
PS: kakšni dodatni kontrolerji pašejo na PSpro... zasledil se nekaj glede verzije 2017... je potrebno na kaj paziti?
- če imaš UK/US, lahko potem igraš preko neta z nekom ki ima SLO PSPlus?
- Katerega vi uporabljate??
- katerega svetujete?
pa še to.. .kje ta moment je najbolj ugodno... pustimo tujino, potrebujem do konca tedna. V Sredo ima mercator dvojen pike... cena za komplet s FIFO18 pa je 389€...je to OK?
PS: kakšni dodatni kontrolerji pašejo na PSpro... zasledil se nekaj glede verzije 2017... je potrebno na kaj paziti?

springfield ::
Ne glede na regijo PS+ lahko igras z vsemi. Gre se samo za kake akcije v Storu pa v US je naceloma nizja cena, ker je trenutno dolar bol bogi v primerjavi z evrom.
Jaz imam slovenskega, ker se mi ne da zajebavat z ameriskim za teh nekaj €, ki bi jih mesecno prisparal.
Kontrolerji delajo vsi Dualshock 4, ne glede na letnico.
Jaz imam slovenskega, ker se mi ne da zajebavat z ameriskim za teh nekaj €, ki bi jih mesecno prisparal.
Kontrolerji delajo vsi Dualshock 4, ne glede na letnico.

Sick ::
Zdravo,
zanima me, kje se trenutno dobi najcenejši PS4 pro in slim v kompletu z igro?
Hvala za pomoč!
zanima me, kje se trenutno dobi najcenejši PS4 pro in slim v kompletu z igro?
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sick ()

mislim da pro in slim skupaj ne obstaja...
jest sem vzel včeraj v TUKAJ
jutri so še dvojne pike..
upam da pomaga...
jest sem vzel včeraj v TUKAJ
jutri so še dvojne pike..
upam da pomaga...

Zvezdica27 ::
lp,
hja, OK, če bi kdo prodal slima ali starega - naj mi pošlje ZS: igre me niti ne zanimajo, razen FIFA, NBA. Mora pa imeti dva kontrolerja. Če je še volan, je pa zmaga (ker bomo igrali GT :)
kaj pa je jutri v mtehniki?
b
hja, OK, če bi kdo prodal slima ali starega - naj mi pošlje ZS: igre me niti ne zanimajo, razen FIFA, NBA. Mora pa imeti dva kontrolerja. Če je še volan, je pa zmaga (ker bomo igrali GT :)
kaj pa je jutri v mtehniki?
b

ali lahko kupim PSplus kar v PS Store?
Ima kdo izkušnje s CRONOSMAX PLUS?
Dobi se ga tule.
POzna kdo, uporablja kdo... baje da lahko uporabljaš skoraj vse volane, miške in tipkovnice na PSju...
Ima kdo izkušnje s CRONOSMAX PLUS?
Dobi se ga tule.
POzna kdo, uporablja kdo... baje da lahko uporabljaš skoraj vse volane, miške in tipkovnice na PSju...

scipascapa ::
boljši deal je od m-tehnike, prodaš fifo za 50€ + dobiš dvojne pike skoraj 780 pik kar je 15€ gratis food.....

hja, ali pa če koristiš 25% popusta na Piko, kot imajo redno, pa dobiš s Fifo ps4 za 300 - 25% = 225e
hm
zz
hm
zz

LiamSem ::
Zvezdica27 je izjavil:
hja, ali pa če koristiš 25% popusta na Piko, kot imajo redno, pa dobiš s Fifo ps4 za 300 - 25% = 225e
zz
Ni možno več kupiti ps4...s 25% kuponom...
---)-@

aha, jebi ga, a to samo za konzole ne velja, ker dosedaj sem še vse lahko... sesalec, tv... samo da ni v akciji.
b
b

Zvezdica27 je izjavil:
aha, jebi ga, a to samo za konzole ne velja, ker dosedaj sem še vse lahko... sesalec, tv... samo da ni v akciji.
b
Ja konzole,ker so preveč na veliko kupovali in preprodajali ps4 in so jih zdaj zablokirali,da ne gre vec 25% kupon :/
---)-@
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LiamSem ()

NUJNO rabim pomoč, dala sem ponastavi tovarniška nastavitve in se je ps4 kao hotela znova zagnati pa se noče. Izgleda se je programsko neki sfižilo. ps4 je stara 6mesecev, novejši slim model.
Kaj lahko naredim???
Gledam preko youtube, sem poizkusila že manualno z pritiskom 10sekund na power tipko da bi se užgala v 'safe mood', pa noče, ker mi res ni do tega da bi ga pošiljala na servis ker to bo trajalo več kot 1 mesec, ker v sloveniji ni pooblaščenga servisa....
kaj bi lahko bilo????
HELPPP
Kaj lahko naredim???
Gledam preko youtube, sem poizkusila že manualno z pritiskom 10sekund na power tipko da bi se užgala v 'safe mood', pa noče, ker mi res ni do tega da bi ga pošiljala na servis ker to bo trajalo več kot 1 mesec, ker v sloveniji ni pooblaščenga servisa....
kaj bi lahko bilo????
HELPPP

okey, zdaj bom preizkusila tole
https://www.playstation.com/en-us/suppo...
če tole ne gre, pol pa nevem xD
https://www.playstation.com/en-us/suppo...
če tole ne gre, pol pa nevem xD

yayo ::
Počakaj malo, pojdi na sprehod in na kavo potem pa pogooglaj še kakšno možno rešitev, oziroma počakaj da se tule oglasi kak stručko. Panika in neko eksperimentiranje na vrat na nos sta najboljša recepta za dokončno zafurat konzolo. Koliko časa si čakal, da se konzola reštarta?

LuGi ::
Zvezdica27 je izjavil:
b
Ja konzole,ker so preveč na veliko kupovali in preprodajali ps4 in so jih zdaj zablokirali,da ne gre vec 25% kupon :/
Tudi dodatno opremo?

no nekak mi je uspelo iti čez safe mode in poizkusiti posodobiti software, pač kot si sledijo navodila na playstation spletni strani, zadeva po updateu še vedno ne deluje, tako da sedaj bom tole namiru pustila, ker drugih navodil playstation.com nima

Zvezdica27 je izjavil:
b
Tudi dodatno opremo?![]()
Za opremo mislim pa da velja kupon. Za konzole vem da ne.
---)-@

no nekak mi je uspelo iti čez safe mode in poizkusiti posodobiti software, pač kot si sledijo navodila na playstation spletni strani, zadeva po updateu še vedno ne deluje, tako da sedaj bom tole namiru pustila, ker drugih navodil playstation.com nima
Morda konzola dela kak database rebuild, ki lahko traja nekaj ur.Jaz bi jo pustil čez noč priklopljeno na elektriko, nekateri tudi pišejo o podobnem problemu, ki so ga rešili tako, da so za nekaj minut kabel izvlekli iz elektrike, npr:
SOLVED
I unplugged everything from the console and left it for a few mins, hooked it all back up then when prompted started the update. It restarted and started installing...really weird but glad I didnt have to wipe everything off it...
ali pa počakat, da se oglasi kak Goblin ali Playgame.si s kakšnim bolj konkretnim nasvetom...
EDIT
Just make sure when you disconnect the power cord, there is no white or blue light. If you disconnect the power out of frustration while the software is updating, you might brick your console, meaning that it is now as useful as a brick
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

tudi jaz sem vse to prebrala, in je bila ena izmed prvih stvari, po kateri praviloma kot naslednjo stvar preizkusiš z safe mode, in nič od našetetega ne deluje, izgleda ja je prišlo iz nekega meni nerazumljivega razloga do kolapsa ps4, fora je v tam da noče niti oddajati signala v monitor ( z monitorom je vse ok, sem takoj prizkusila in ostale naprave prikaže okej ) , imela sem obupne težave priti čez safe mode, predstavljej si zaslon je črn, in vsake 30 sekund pofleša in v tisti sekundi ti moraš videti kaj je na zasloni in tako je bilo cel čas, da sem pol le nekako prišla čez safe mode po kaki uri xD vse skupaj izgleda trenutno kot da se je cel software zrušil, čeprav se praviloma nima od česa, ker ps4 se ko jo vključiš kar sama izključi in notri vsake toliko nekaj zaškrta xD mogoče sem pa imela zgolj nesrečo da je v trenutku ponastavitve tovarniških nastavitev neki odpovedalo, nevem. Čakam odgovor od uradnega ps4 supoorta iz amerike, če ne, bo pa izgleda res mogla na servis ki bo trajal... glede na to da pošljejo v ameriko, bo ps4 izgleda imela 3 mesečni dopust, jaz pa dopust od nje xD

Goblin ::
Če bi rada prej, prinesi, verjetno se da uredit v pol ure, lokacije LJ, CE, MB, SG, ZG
http://www.goblin.si

Če bi rada prej, prinesi, verjetno se da uredit v pol ure, lokacije LJ, CE, MB, SG, ZG
ne bo treba , sem zrihtala ;) deluje spet brezhibno, hell yeah, vzrok, razdelilec za elektriko je izgleda mal čuden ratal in zato mi je monitor flash-back(al) hah, in se ps4 ni mogla sploh zagnati, sam da sem direkt v elektriko priklopila, nič razdelilec in deluje, nisem na to prej pomislila, ker monitor, tiskalnik in laptop sta normalno delovala, ps4 pa izgleda rabi malo več moči in enostavno razdelilec ni dal, in to v momentu k jaz dam tovarniške nastavitve ponastavit, mi je bilo že vse slabo kaj se je zdaj sesulo, evo že nastavljam nove nastavitve v ps4 :D vseeno hvala vem ki so pomagali

Ja baba, vtikač je treba dat v vtičnico preden prižgeš konzolo. Se mi je kar zdelo, da bo nekaj takega...

pusti jo, je sama našla vzrok, veliko moških poznam, ki bi vrtali luknje v konzolo za popravit softverski problem