Forum » Konzole » PS4
PS4

Berserker ::
Gledam da ima Sony store določene igre kr ugodne cene, recimo BF1 s popustom je 40EUR, kar je isto kot skoraj pc verzija, ne vem zakaj bi se še kdo splho hotel ubadat z fizičnimi kopijami in čakat več dni in celo tednov da dobite igro. Spomnim se 6-8 let nazaj, ko sem kot tele čakal tri tedne na Gran Turismo 5 in Red Dead Redemtion. Fizične mediji so na dolgi rok mrtvi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()

4knative ::
Gledam da ima Sony store določene igre kr ugodne cene, recimo BF1 s popustom je 40EUR, kar je isto kot skoraj pc verzija, ne vem zakaj bi se še kdo splho hotel ubadat z fizičnimi kopijami in čakat več dni in celo tednov da dobite igro. Spomnim se 6-8 let nazaj, ko sem kot tele čakal tri tedne na Gran Turismo 5 in Red Dead Redemtion. Fizične mediji so na dolgi rok mrtvi.
Digitalno je pase, človek. Fizične kopije so zdaj in.
Kupim BF1 (škatla) za 38eur, obrnem in prodam za 38eur na bolhi. Kaj boš pa ti account prodal ali kako? Valda se prej ali slej naveličaš igre, tudi če multiplayer igraš.

grandioso74 ::
4knative.vse lepo in prav. Ampak, sem ljubitelj retailov, digitalnih se poslužim samo v primeru,če ne izidejo kot retail. Nadalje kar se Big benga tiče, ne kupujem tam, ker so predragi, niti nisem nek velik fan kakšne igre ampak ponavadi kupim šele takrat, ko cena pade za nov špil tam nekje na 20 eurov. Sicer malo dalj časa traja a vseeno, se zgodi.Iger ne kupujem pri nas, mogoče kdaj na igabibi, ostalo vse v uk oz. nazadnje dvakrat izvršil nakup na amazonu, na ebayu prav tako že dolgo nisem nič kupil. Kot rečeneo,game co.uk se že dalj časa izogibam a so me tokrat zopet peljali žejnega preko vode, hvalabogu obstajajo tudi druge uk trgovine, kjer dobiš za znatno manj poštnine dosti ampak dosti hitreje robo na domač naslov. Razlog zakaj sem kupil v omenjeni trgovini je, da je igra bila zelo ampak zelo poceni in to nova (kupujem samo nove)in, da sem pozabil pogledati pri konkurenci kjer bi isto za enak denar dobil omenjeni gejm.p.s. pa še iz enega razloga se izogibam digitalnim igram, cene nekaterih starih gejmov so še vedno visoke, recimo mad max na xbox storu košta za dva do tri retaile v eni izmed meni najljubših uk trgovin......

Jerry000 ::
Tudi jaz sem ljubitelj fizičnih kopij. Je čar ko greš v trgovino in kupiš igro. Imam pa tudi lepo zbirko doma, prav temu namenjena polica :)

Pesimist ::
jaz pa grem po žemlice pa mleko in ko vidim kakega geeka z spilom v roki z prstom na njega kazem in se mu posmehujem z prijatelji kaki geekson je ki se babe za rit ni primo.
Zato vse digital raje kupujem.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()

PugPlug ::
Tudi jaz sem ljubitelj fizičnih kopij. Je čar ko greš v trgovino in kupiš igro. Imam pa tudi lepo zbirko doma, prav temu namenjena polica :)
Osebno pa igro kupim, preigram in prodam naprej. Zaenkrat PS4+ naročnine še nimam, tako, da večigralstvo odpade.
Ne vem, se mi zdi slaba investicija 10-40€, da bi mi potem stale v omari.

scipascapa ::
pesimist: zanimivo, retail igre so cenejše, posodiš lahko, prodaš lahko...kaj narediš z digitalno? v dupe si jo vtakneš.

jaz pa grem po žemlice pa mleko in ko vidim kakega geeka z spilom v roki z prstom na njega kazem in se mu posmehujem z prijatelji kaki geekson je ki se babe za rit ni primo.
Js pa nazaj z punco ob meni kažem na takšne in ji pravim poglej kaki bumbarji so, potem se jim oba posmehujema še cel dan. :)

abyssus ::
Meni punca še kakšno igro kupi! :D
Sicer pa pri konzoli res ne vem, zakaj bi Digital kupil, razen če bi bila res hudo ceneje. Prodaš lahko naprej, posodiš lahko, zamenjaš lahko. Pa še lepo zbirateljsko gleda. PC iger res ne bom nikoli kupol škatlastih, ker so neuporabne, pri PS4 je drugače.
Sicer pa pri konzoli res ne vem, zakaj bi Digital kupil, razen če bi bila res hudo ceneje. Prodaš lahko naprej, posodiš lahko, zamenjaš lahko. Pa še lepo zbirateljsko gleda. PC iger res ne bom nikoli kupol škatlastih, ker so neuporabne, pri PS4 je drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: abyssus ()

Digitalno je pase, človek. Fizične kopije so zdaj in.
Kupim BF1 (škatla) za 38eur, obrnem in prodam za 38eur na bolhi. Kaj boš pa ti account prodal ali kako? Valda se prej ali slej naveličaš igre, tudi če multiplayer igraš.
Prvo kot prvi, zakaj bi sploh prodal? V igri bom pustil nad 100h in do konc leta bo igra izgubila vsaj pol cene.
Zdaj če ti je cilj čim hitreje preigrat pa prodat, potem je retail res zate, ampak good luck s prodajo špilov ki se vežejo na razne cliente za delovanje.
Zgodovina sprememb…

Meni punca še kakšno igro kupi! :D
Men je steam controller kupla :D.
No, smo si različni. Me je pa malo zaneslo ker si ne lastim PS, imam PC zbirko...in raje vidim fizično zbirko kot digitalno (seveda...imam tudi digitalno zbirko veliko...damn you steam sales in bundli!!) :D

[SkA] ::
Prvo kot prvi, zakaj bi sploh prodal? V igri bom pustil nad 100h in do konc leta bo igra izgubila vsaj pol cene.
Meni se sicer s tem ne da ukvarjat in mi še vedno vsi špili te generacije sedijo na polici, ampak lahko povem, zakaj bi jih raje prej, kot kasneje, prodal. Ko mi je crknil PS3, ga nisem več menjal, ampak ne tako dolgo za tem kupil PS4. Skratka, crknil je, ko ni bil več aktualen.
In potem mi je ostalo na polici ene 20 PS3 špilov, ki jih nimam kam vtaknit. Nekaj sem jih preko Bolhe prodal, večinoma po 8EUR na komad, pri čemer je šlo še kup porabljenega časa za to (in že to izniči že tako mejhno vrednost), pa še ostalo mi jih je še vedno en kup na polici.
Vtaknit jih pa še vedno nimam kam, tako da mi je malo hecno imet vitrino z neuporabnimi predmeti. Dokler so bili aktualni (beri: jih imam kam vtaknit), je bilo precej bolj "romantično". :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()

V tem je pa čar PC, vedno lahko igram igre :). A ni bilo rečeno da bo PS4 podpiral starejše igre? Še PS2 je podpiral PX1 igre

geeksoni
Vidim te v PS4 temi na slo-tech...tko da...si en izmed nas al pa ti je všeč druženje z geeksoni :)

[SkA] ::
V tem je pa čar PC, vedno lahko igram igre :). A ni bilo rečeno da bo PS4 podpiral starejše igre? Še PS2 je podpiral PX1 igre
Jasno. Še prej formatiraš računalnik na nek prastar OS, ker v novem po možnosti ne dela. Ampak ok, taka zbirka ima še nek potencial, dokler niso to diskete.
Hočem samo povedat, da ratajo te zbirke precej manj romantične 10 let kasneje in da jih zato eni pač takoj prodajo.

Pol iger ne moreš igrati ker sploh ne pridejo na PC, druga polovica pa pride z zamikom nekaj let (GTA V). Ena srednje slaba grafična pa je dražja od konzole...

Pol iger ne moreš igrati ker sploh ne pridejo na PC, druga polovica pa pride z zamikom nekaj let (GTA V). Ena srednje slaba grafična pa je dražja od konzole...
To seveda, tudi jaz bi imel PS4 za te igre ki jih ni na PC. Ampak za toliko ko bi igral, ne želin dat denarja (trenutno) za konzolo. Je pa res to kar si napisal. Spet tukaj je od posameznika odvisno, meni je vseeno če igra kasneje pride, nisem neučakan. Celo počakam še kake pol leta ali leto in kupim igro za polovico ceneje (to seveda ne velja za multiplayer igre).
Jasno. Še prej formatiraš računalnik na nek prastar OS, ker v novem po možnosti ne dela. Ampak ok, taka zbirka ima še nek potencial, dokler niso to diskete.
Hočem samo povedat, da ratajo te zbirke precej manj romantične 10 let kasneje in da jih zato eni pač takoj prodajo.
Spet je tu drugi čar...imam duke nukem v big boxu, star upam da veš koliko je, prav tako MDK2...ampak jih do danes nikoli nisem imel namena prodati (tudi ne bom). Mi je všeč kolekcija ker je predvsem kolekcija mojih iger (priljubljenih). No, vsak gleda drugače. Nekateri celo sobo namenijo game roomu in imajo še igre od comodorja, PS1, N64 itd. Zbirateljsko....nekateri pa štemple zbirajo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()

dolenc ::
Tud jaz mam half-life 1 še v boxu in zmer bo tam, battlefield 4 bi pa tkoj prodal če bi lahko

Pesimist ::

PC se mi je zameril, ko so začeli lockat framerate. Daš v PC 2,3 jurje in dobiš lock na 30 slik na sekundo. Bedarija. PC je pase.

geeksoni
Vidim te v PS4 temi na slo-tech...tko da...si en izmed nas al pa ti je všeč druženje z geeksoni :)
samo jaz to na skrivaj delam![]()
Zgleda da se sramuješ...dost žalostno :D

Za vse hekerje po duši je v lepi akciji Watch Dogs 2 za samo 27,90.
http://www.game.co.uk/en/watch-dogs-2-1...
http://www.game.co.uk/en/watch-dogs-2-1...

PC se mi je zameril, ko so začeli lockat framerate. Daš v PC 2,3 jurje in dobiš lock na 30 slik na sekundo. Bedarija. PC je pase.
Te izjave so malo mimo in passe, pc je namreč prehitel obe konzoli po prodaji.
Če si opazil, nismo več 2010, ampak 2017.
Locked framerate je redkost. Ne tajim da se ne dogaja, ampak v vseh novejših igrah nisem nekih hudih problemov.
2,3 jurje je luksuz, 1kEUR je dovolj za spodoben gaming pc za vsaj 7 let.
To seveda ni čisto res, MS je recimo skoraj večino svojih eksluziv spravil na PC.
Zamujale so vse next gen verzije GTA5.
Ena srednja grafična je danes enaka novi verziji konzole. 2014 si kupil PS4, danes imaš pa že na voljo PRO in Scorpio, ki nekako razbijeta celoten point konzol.
Meni se sicer s tem ne da ukvarjat in mi še vedno vsi špili te generacije sedijo na polici, ampak lahko povem, zakaj bi jih raje prej, kot kasneje, prodal. Ko mi je crknil PS3, ga nisem več menjal, ampak ne tako dolgo za tem kupil PS4. Skratka, crknil je, ko ni bil več aktualen.
In potem mi je ostalo na polici ene 20 PS3 špilov, ki jih nimam kam vtaknit. Nekaj sem jih preko Bolhe prodal, večinoma po 8EUR na komad, pri čemer je šlo še kup porabljenega časa za to (in že to izniči že tako mejhno vrednost), pa še ostalo mi jih je še vedno en kup na polici.
Vtaknit jih pa še vedno nimam kam, tako da mi je malo hecno imet vitrino z neuporabnimi predmeti. Dokler so bili aktualni (beri: jih imam kam vtaknit), je bilo precej bolj "romantično". :)
Na steamu nimam teh problem, digitalna knjižnica poskrbi da se ne rabim ukvarjat s "plastiko", DVD predvajalnik sem vrgel ven že 2009.
Naj še pojasnim da se ne mislil it "svete vojne".
Ampak potrebno je razjasnit da so se stvari precej spremenile.
Zgodovina sprememb…

Kako potem formatiraš windowse vsak mesec, če si vrgel ven DVD pogon? Šala. 
Meni se zdi PC, kot mašina za igranje iger, zelo predrag. Če hočeš res dobro grafiko, kar je za mene edina prednost PCja pred konzolo, rabiš za škatlo tam 2000. Da vzameš še en soliden monitor je enih 800. Smo že na 3000 in zdaj samo lahko moliš boga, da ko boš dal vse na max in resolucijo na 3840 x 2160 ne bo štekalo vse skup k svina. In potem vidiš kaka dobra slika in kaka slaba igralnost, kajstianor. Kje so pa še vse ekskluzive za PS, in udobje počivalnika in gigantska slika na UHD televizorju in prostorski zvok in USB hladilnik poln butičnega piva. Vse to si lahko privoščiš za razliko v ceni...

Meni se zdi PC, kot mašina za igranje iger, zelo predrag. Če hočeš res dobro grafiko, kar je za mene edina prednost PCja pred konzolo, rabiš za škatlo tam 2000. Da vzameš še en soliden monitor je enih 800. Smo že na 3000 in zdaj samo lahko moliš boga, da ko boš dal vse na max in resolucijo na 3840 x 2160 ne bo štekalo vse skup k svina. In potem vidiš kaka dobra slika in kaka slaba igralnost, kajstianor. Kje so pa še vse ekskluzive za PS, in udobje počivalnika in gigantska slika na UHD televizorju in prostorski zvok in USB hladilnik poln butičnega piva. Vse to si lahko privoščiš za razliko v ceni...

Meni se zdi PC, kot mašina za igranje iger, zelo predrag. Če hočeš res dobro grafiko, kar je za mene edina prednost PCja pred konzolo, rabiš za škatlo tam 2000. Da vzameš še en soliden monitor je enih 800. Smo že na 3000 in zdaj samo lahko moliš boga, da ko boš dal vse na max in resolucijo na 3840 x 2160 ne bo štekalo vse skup k svina. In potem vidiš kaka dobra slika in kaka slaba igralnost, kajstianor. Kje so pa še vse ekskluzive za PS, in udobje počivalnika in gigantska slika na UHD televizorju in prostorski zvok in USB hladilnik poln butičnega piva. Vse to si lahko privoščiš za razliko v ceni...![]()
Hahaha no no no, ornk pretiravaš. Soliden komp 900EUR, ajde 1000EUR z GTX 1070 (mindfactory) in pa en ekran za 200EUR pa si na 1100-1200EUR. 3000EUR je že luksuz oziroma ORNK preseravanje in ne potrebuješ tolk da igraš nove igre na max. Čar PC je to, da lahko pirate dol skinjuješ, če pa hočeš legalno, maš pa smešno poceni igre na steamu. PS4 ma pa igre 60EUR...seveda potem delaš kot nekateri, igro kupiš, prodaš itd. Men se to nebi dalo. Slaba igralnost, ja, problem današnjih iger (so tudi izjeme). Imam PC star 9 let in igram overwatch :). 9 let mi je služil kot gaming PC, preigral veliko iger. Res pa je da sem na začetku prve 3-4 leta imel grafiko lahko na high, zdaj imam samo še na minimum lahko (nove igre), WOW dela na medium lahko bi tudi več, LOL imam vse na max, CS GO tudi tam nekje pri high (prilagojeno)...dela lepo vse :).
Spet, res pa je da pri konzoli se ne ubadaš z grafiko...je slabša kot na frišnem novem PCju, ampak jo pa imaš skozi vsa leta enako. In še PCji so napredovali v smislu, steam ima controller support, in še link če želiš in uživam iz kavča lahko prav tako kot konzolaši (samo primer sem dal Steam, lahko tudi drugače na TV igraš preko PC).
Zgodovina sprememb…

To krekanje iger se mi je vedno zdelo nespoštljivo do cele verige ljudi, ki stojijo za igro in posledično je karma poskrbela za manj užitka ob igranju. Zdaj ko imam PS4 PRO in pošteno kupim škatlo, roko na srce, dosti bolj uživam v igranju.
Ta grafična kartica, ki si jo omenil stane pri nas med 500 in 600 evrov. Nevem kako potem ti za 300 dobiš še 32gb rama, i7 procesor, 5tb diska, solidno matično, lično škatlo, gejming miško za 100 eur, super velko podlogo iz nano premaza za optimalno drsenje za 50 eur, mehansko tipkovnico z 0.001ms laga in super hitro akcijo, zvočno kartico in slušalke za gejming od sennheiserja za 500 eur, ene zvočnike ko ti uhlji pordečijo in dobijo temperaturo 41 stopinj celzija za 100 eur, plošček za igranje za 100 eur z zlatim usb konektorjem, ki ti pomaga da nasprotnika skineš v headshota 3ms hitreje kot če bi mel usb samo pocinkan... Nismo še niti na polovici in že sumim da smo nad tremi jurji.
Na koncu se vsak sam odloči na kateri platformi bo preigral kultne naslove, kot so naprimer Uncharted 4: A Thief's End, The Last of Us, Bloodborne...
PC ali PS, ni važno. Peace. Ljubav. Bok.
Ta grafična kartica, ki si jo omenil stane pri nas med 500 in 600 evrov. Nevem kako potem ti za 300 dobiš še 32gb rama, i7 procesor, 5tb diska, solidno matično, lično škatlo, gejming miško za 100 eur, super velko podlogo iz nano premaza za optimalno drsenje za 50 eur, mehansko tipkovnico z 0.001ms laga in super hitro akcijo, zvočno kartico in slušalke za gejming od sennheiserja za 500 eur, ene zvočnike ko ti uhlji pordečijo in dobijo temperaturo 41 stopinj celzija za 100 eur, plošček za igranje za 100 eur z zlatim usb konektorjem, ki ti pomaga da nasprotnika skineš v headshota 3ms hitreje kot če bi mel usb samo pocinkan... Nismo še niti na polovici in že sumim da smo nad tremi jurji.
Na koncu se vsak sam odloči na kateri platformi bo preigral kultne naslove, kot so naprimer Uncharted 4: A Thief's End, The Last of Us, Bloodborne...

Pomoje je najboljša kombinacija za 1000€ oboje, srednje dober PC 500-600€ + PS4 PRO pa lepo eksluzive na konzoli, ostalo pa na PCju.
Do 600€ narediš že spodoben PC.
Do 600€ narediš že spodoben PC.

To krekanje iger se mi je vedno zdelo nespoštljivo do cele verige ljudi, ki stojijo za igro in posledično je karma poskrbela za manj užitka ob igranju. Zdaj ko imam PS4 PRO in pošteno kupim škatlo, roko na srce, dosti bolj uživam v igranju.
Sorry, ampak ne rabiš 100€ vredne miške da lahko igraš igre. Sorry, ne rabiš uber hude tipkovnice da lahko igraš igre. In pa spet pretiravate. Ta grafična NI 600€, je 450€ cca...madona pretiravate res ej :D. Evo ti super PC gaming build za 1100€:
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Pa maš i7, rama 32gb res ne vem kaj rabiš...8GB je nekako dovolj, ajde vržeš not še malo da imaš 16gb pa je resno dost. To kar ti opisuješ je pro oprema oziroma zate rečeno preseravanje za enega navadnega igralca. Če pa ne moreš igrat z eno miško in tipkovnico k stane 40€...ti ni pomoči ali pa si razvajen do amena. Leta sem igral na miško k sm zanjo odštel 20€, in na tipkovnico navadno k je bla 20€. Potem sem si za štos in željo in preseravanje umislil miš za 100€, katero imam že 6 let. Pri PS4 pa nabaviš še kak controller, igro, letno naročnino za net (PSN) in si že kar blizu.
Na kratko, če si razvajen in želiš vse vse naj naj potem boš dal tudi 5k€ lahko ja. Če pa želiš samo igrati in se ne ubadat da maš vse naj boš pa lahko dal 1500€ z ekranom vred in enako igral ;). Ne govort da se ne da ceneje dobit, ti generaliziraš luksuz oziroma preseravanje.

Totalni nonsenz je potem neki srednje dober PC, kjer delaš kompromise, če je edina prednost PCja pred konzolo ravno huda grafika vse na max. Za kompromise kupiš PS4 slim za 200 eur, ne pa PC za 1200 eur.

Tole ni srednje dober PC, tole je že kar ornk mašina s katero boš lahko vsaj 3 leta igral igre na max (pred 9 leti sem dal 1000EUR za dobro mašino v tistem času in igral igre na max brez problema 3 leta vsaj). Služi mi pa že 9. leto. Še vedno igram igre na njemu. Ja, kompromis, jaz bi vzel nek PC za 600EUR in PS4. Ali pa samo en dober PC za 1200EUR kateri mi bo služil vsaj 9 let kot sedanji.
hojnik je pravi mojster kar se tiče PC builda, prosi ga pa ti bo sestavil dober PC za budget ki ga imaš.
hojnik je pravi mojster kar se tiče PC builda, prosi ga pa ti bo sestavil dober PC za budget ki ga imaš.
Zgodovina sprememb…

Poglejte si malo reviewe od gtx 1080, vse na max, resolucija na 2160p in dobiš povprečen framerate samo 23 sličic na sekundo pri nekaterih grafično bolj zahtevnih igrah. Ne, hvala!
Če bi z neko srednjo grafično kartico laufalo vse na 60fps z maksimalnimi detajli in 2160p, bi bil PC super. Zdaj, ko pa vidiš to žalost z grafično kartico za slabega tisočaka, pa izgubiš še zadnji kanček upanja za gaming na PCju.
Če bi z neko srednjo grafično kartico laufalo vse na 60fps z maksimalnimi detajli in 2160p, bi bil PC super. Zdaj, ko pa vidiš to žalost z grafično kartico za slabega tisočaka, pa izgubiš še zadnji kanček upanja za gaming na PCju.

Torej ko boš ti kupoval avto boš ferarija kupil? Gre zelo hitro, usnjeni sedeži, lep design,...? Nevedoč da te bo neka mazda pripeljala enako na cilj. To kar ti opisuješ je nič drugega kot preseravanje. Na max lahko z 1070 igraš kamot. Daj si že dopovedat to no...ja, PS4 je ceneje, ja PS4 lahko dlje igre igraš ampak grafika bo slabša od PC edino če ni PC že star 5+ let. Ni se ti treba ubadat z specifikacijami, kupiš PS4 igro in zalaufaš. PC ma druge čare...lahko vsaj delam na njem, hkrati pa lahko poganjam novejše igre na max in lepo igram. Ti pa pač ne boš mel PCja ker vidiš samo drage komponente in želiš vse naj naj in oh in sploh top. Ne rabiš ferarija da uživaš v vožnji in prideš do cilja.
Zgodovina sprememb…

Heroman ::
Za delo je laptop za 400€,za igre pa ps4 za300€ in VR za 400€
...komur pase igrat na PC naj igra na PC,mene nihce vec ne preprica,sem v preteklosti prevec kesa zmetal v PC skatle
. Za gaming se definitivni najbolj splaca kupit PS4,se ne pocutim nic prikrajsanga pri grafiki

No to je ql, jaz pa ne grem samo na konzole ker nima WOW, nima LOL, nima CSGO. Za gaming vržem 1x na 9 let 1200€ in je to to :). In še za delo imam. Se pa nikol ne bom branil imeti še konzole zraven :D. Ne govorim da je slaba, le neumno se mi zdi ko se govori da se rabi PC za 3000€ in tipkovnica + miš za 300€...to je ferari, uživaš lahko prav tako z enim boljšim avtom

Meni se zdi PC, kot mašina za igranje iger, zelo predrag. Če hočeš res dobro grafiko, kar je za mene edina prednost PCja pred konzolo, rabiš za škatlo tam 2000. Da vzameš še en soliden monitor je enih 800. Smo že na 3000 in zdaj samo lahko moliš boga, da ko boš dal vse na max in resolucijo na 3840 x 2160 ne bo štekalo vse skup k svina. In potem vidiš kaka dobra slika in kaka slaba igralnost, kajstianor. Kje so pa še vse ekskluzive za PS, in udobje počivalnika in gigantska slika na UHD televizorju in prostorski zvok in USB hladilnik poln butičnega piva. Vse to si lahko privoščiš za razliko v ceni...![]()
Tam zgoraj sem še tole zapisal, ne vem zakaj mi je vrglo pod quote:
"To seveda ni čisto res, MS je recimo skoraj večino svojih eksluziv spravil na PC.
Zamujale so vse next gen verzije GTA5.
Ena srednja grafična je danes enaka novi verziji konzole. 2014 si kupil PS4, danes imaš pa že na voljo PRO in v bodoče projekt Scorpio, ki nekako ubijeta celoten point konzol."
Tvoj spisek je totalni overkill ki je namenjen folku, ki se preserava z denarje.

Heroman ::
No to je ql, jaz pa ne grem samo na konzole ker nima WOW, nima LOL, nima CSGO. Za gaming vržem 1x na 9 let 1200€ in je to to :). In še za delo imam. Se pa nikol ne bom branil imeti še konzole zraven :D. Ne govorim da je slaba, le neumno se mi zdi ko se govori da se rabi PC za 3000€ in tipkovnica + miš za 300€...to je ferari, uživaš lahko prav tako z enim boljšim avtom
Ja,ce bi si priviscil se kak oculus rift,bi bilo blizu

Forza horizon 3 kot najboljša ekskluziva od xboxa. Izšlo že nevem koliko patchov, fixov in še vedno povzroča sive lase pri igranju na PCju. Preberi si malo forume, koliko enih bugov in nevšečnosti na PCju.
Primerjava s Ferrarijem je zgrešena. Jaz bi top PC primerjal raje s Ferrarijem, ki ima blokado na 90kmh. Razvijalci iger si namreč s tem ko hočejo da igra zgleda čimboljše kopljejo grob v igralnosti. Na koncu je rezultat igra, ki izgleda fantastično na dveh gtx 1080 v SLI, če pa imaš samo eno grafično za tisočaka - Ferrari od računalnika - pa se že boriš z 18-imi sličicami na sekundo. Torej problem je, da razvijajo za hardware brez zgornje meje zmogljivosti, medtem ko se razvijalci za konzole osredotočijo na eno stojno opremo. Ista zgodba je pri Androidu.
Primerjava s Ferrarijem je zgrešena. Jaz bi top PC primerjal raje s Ferrarijem, ki ima blokado na 90kmh. Razvijalci iger si namreč s tem ko hočejo da igra zgleda čimboljše kopljejo grob v igralnosti. Na koncu je rezultat igra, ki izgleda fantastično na dveh gtx 1080 v SLI, če pa imaš samo eno grafično za tisočaka - Ferrari od računalnika - pa se že boriš z 18-imi sličicami na sekundo. Torej problem je, da razvijajo za hardware brez zgornje meje zmogljivosti, medtem ko se razvijalci za konzole osredotočijo na eno stojno opremo. Ista zgodba je pri Androidu.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Berserker ()

Ja,ce bi si priviscil se kak oculus rift,bi bilo blizu![]()
Oculus ni nujno potreben :). Ne rabim da imam še en ekran 1cm od oči, že tko dost v ekran gledam :)

yayo ::
V glavnem, vsake pol leta se začne circle jerk na temo konzola vs pc, bi se res splačalo odpreti specifičen topic, da si lahko potrebni spraznejo jajca lepo v miru, med buddy-i, in da nam ostalim ni treba tega gledat.

Začelo se je kot digitalna vs fizična kopija igre in potem je temo odneslo kar na steam in avtomatsko na pc.
Pač kot pc igralec, imam na steamu igre, katere so starejše od 10 let in jih še zmeraj igram.
Medtem ko na konzoli je problem, ker so špili nekombatibilni med generacijami konzol, zato je za večino dolgoročno lastništvo iger nesmiselno.
V glavnem smiselno bi bilo, če bi imel špile v digitalni knjižnici in jih prenašal z ene platforme na naslednjo generacijo, brez da bi bil odvisen od dobre volje MS in Sony.
Za tiste ki igre prodajo takoj po končanju pa bi bilo bolj smiselna sposoja.
Pač kot pc igralec, imam na steamu igre, katere so starejše od 10 let in jih še zmeraj igram.
Medtem ko na konzoli je problem, ker so špili nekombatibilni med generacijami konzol, zato je za večino dolgoročno lastništvo iger nesmiselno.
V glavnem smiselno bi bilo, če bi imel špile v digitalni knjižnici in jih prenašal z ene platforme na naslednjo generacijo, brez da bi bil odvisen od dobre volje MS in Sony.
Za tiste ki igre prodajo takoj po končanju pa bi bilo bolj smiselna sposoja.