Forum » Strojna oprema » 2900XT v pečico?
2900XT v pečico?
filip007 ::
Sem dobil Radeon 2900XT za 5€ in kaže turkizne črte, zagon pokaže v polkna pa ne pride.
Jo moram potem speči, 150-200°C na 10-15 minut, kaj pa tisti "štrom" vtikači to zdržijo?
Jo moram potem speči, 150-200°C na 10-15 minut, kaj pa tisti "štrom" vtikači to zdržijo?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Siddh ::
jaz pečem laptop plate 10min pri dobrih 200°C, plastični konektorji in podobno to zdržijo, vsekakor pa moraš vse kar se da vzet dol, tudi nalepke in očistit površino čipa
Ja zadeva res deluje, samo ne pozabite priklopiti fan, da ne bo dvojna peka potrebna.
Zahvale:
Siddh za konreten odgovor
...:TOMI:... za termalno pasto
Nastavitve pečice: predgretje nekaj minut na 200°C, gretje zgoraj na ventilator, 10 minut, peki papir ali alu folija.
Zahvale:
Siddh za konreten odgovor
...:TOMI:... za termalno pasto
Nastavitve pečice: predgretje nekaj minut na 200°C, gretje zgoraj na ventilator, 10 minut, peki papir ali alu folija.
Artifacti so zdaj, oz. trikotniki manjkajo, jo moram še enkrat v pečico dati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Zadeva deluje zdaj, Legacy gonilniki so stvar rešili, je dal AMD ven za 2,3,4 serijo za vse 64bit OS. To je to, če bi jo kdo kupil jo lahko dobi za 30€ recimo, na ZS, rabi pa 1x8pin+1x6pin.
ttommy ::
Jaz imam en GeForce 6600 GT (nima veze,če ni nič vredna) in bi jo usposobil za hčerkin računalnik, ko ima noter Radeon 9200SE. Tisti, ko mi jo je dal, je rekel, da jo je skurilo, ker mu ventilator ni delal. Jo dam normalno v pečico in poskusim?
Gamer
Highlag ::
Če je kaj skurjenega pečica ne bo odkurila.
Pečica pomaga pri slabih lotih BGA in podobnih čipov.
Pečica pomaga pri slabih lotih BGA in podobnih čipov.
Never trust a computer you can't throw out a window
Siddh ::
koliko jaz vem, če čip ne deluje potem nič ne deluje več, vsaj tako ej blo na eni gt8500, ki sem jo popravljal
vglavnem, če kartica sploh ne da slike potem kar v pečico, če se ti da
vglavnem, če kartica sploh ne da slike potem kar v pečico, če se ti da
Ja imaš, lahko kondezator raznese v pečici, če imaš cenejšo grafično z navadnimi kodezatorji, raje jo vrži proč, lahko drugo kupiš na Bolhi za 10EUR.
Pri meni PCI-e ne deluje pravilno se mi zdi pa na dolg rok zmrzuje, tako da uspeh ni vedno 100% garantiran, verjetno samo polknca nagajajo.
Pri meni PCI-e ne deluje pravilno se mi zdi pa na dolg rok zmrzuje, tako da uspeh ni vedno 100% garantiran, verjetno samo polknca nagajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ati Radeon 4870x2 kaj predlagate?Oddelek: Strojna oprema | 3950 (3607) | MWMW |
» | grafična crkuje (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8233 (6537) | shadeX |
» | 9800gt artefaktiOddelek: Strojna oprema | 6419 (5526) | dottor |
» | How to make my dead GC go 'Zombie'??Oddelek: Strojna oprema | 1377 (929) | galu |