Forum » Pomoč in nasveti » računalnik zamrzne- ne kaže več slike?
računalnik zamrzne- ne kaže več slike?
kokpa ::
Imam sledeči problem, računalnika nisem uporabljal že več mesecev intenzivno, ker študiram v lj in mi stoji rač. doma, že prejšni vikend pa sem opazil da mi kar sam po sebi po nekem času crkne, oziroma je črno na ekranu, na grafični kartici pa sveti rdeča lučka. Dobro sem si mislil grem jst spravit računalnik nazaj na privzeto frekvenco, spravim, vzel sem ven tudi baterijo na matični plošči in stvar se zopet zažene, vse normalno.Pustim računalnik čez noč prižgan ista pesem, se ne odziva na noben klik. Ponovim prejšni postopek stvar spet dela. Zdaj je pa spet naredil isto. Najbolj sumim grafično kartico(sapphire hd4890 1gb vapor-x), zaradi rdeče lučke, sam ni bila nikoli navita, ali pa matični ploščo(asus p5q pro) na kateri sedi e7200(@3.8ghz), zdaj na stock frekvencah. Grafična kartica pa je stara okoli 3 mesece tako, da ne bi smela kar tako crknit, recimo dirt 2 mi dela normalno tam okol 40fps na 1920X1680.
kaj mislite?
kaj mislite?
označuje napako, potem je možno da je samo grafična fuč, oziroma da bo kmalu, ker mi ni računalnik nikoli zamrznil med tem ko sem kaj igral ali brskal po netu, zmeraj ko je bil prižgan brez da ga bi uporabljal.
Evo zdaj računalnik deluje že dva dni brez problema, odkar sem odvil procesor na original nastavitve, zdaj je vse na stock frekvencah, kaj bi blo možno da matična plošča ne zdrži več, ker sem slišal da p5q pro niso tko dobre pr navijanju. Procesor sem pa imel navitga na 3.8ghz okoli pol leta, ampak se ni nikoli segrela ali pa da se bi matična plošča segrela. Vmes sem zamenjal samo grafično kartico, iz sapphire hd4850 512mb na gigabyte hd4890 1gb(preglasna), zamenjal s zdajšno sapphire hd 4890 vapor-x 1gb. Ne vem kako je nej testiram da vidim kaj je narobe, ker zdaj res vse dela normalno.
bluefish ::
Morda je bil NB preobremenjen.
Nazaj navij procesor na recimo 3,4GHz in boš videl, če se tudi tukaj pojavi problem.
Nazaj navij procesor na recimo 3,4GHz in boš videl, če se tudi tukaj pojavi problem.
e_boy ::
da ne bom odpiru nove teme - imam problem pr vklopu compa..in sicer se mi pojavi to na ekranu (win cd sm ze dau not pa probu, pa ni blo nc):
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e_boy ()
e_boy ::
ma kdo kako idejo kaj bi lah blo? disk al kj druzga? bi delal, ce bi dau disk v drug comp?
ponovno.....noben nc??
ma kdo kako idejo?
ponovno.....noben nc??
ma kdo kako idejo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e_boy ()
gorenjc ::
Kar se tiče napake: Windows XP could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Problem je očitno z registrom.
na tem linku so navodila:
http://support.microsoft.com/kb/307545
na tem linku so navodila:
http://support.microsoft.com/kb/307545
evo še enkrat jaz, računalnik sem navil na 3,4ghz in je on lavfal normalno prejšnega vikenda, nato se je pa zopet pojavil isti problem(rdeča lučka na grafični, računalnik zamrznu), ni hotel bootat v windows ne resetirat, izklopim napajalnik, ga vklopim nazaj, prižgem še vedno noče bootat, grem v bios, dam v ai tweaker na auto, stvar lavfa, boota vse vredu. Kaj bi lahko bilo narobe da ne morem imeti navitega procesorja?
lp, marko
lp, marko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gamer komp za 500€Oddelek: Kaj kupiti | 856 (784) | kokpa |
» | Sestavljam si računalnik- kaj kupiti ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4513 (3674) | energetik |
» | Računalnik za 700-800 € (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5104 (4029) | PrimozR |
» | Nova grafična ali nov računalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 3142 (1281) | galu |
» | racunalnik in windows vista home pentium za 1100eur. (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 9939 (7342) | JerryP |