» »

Plata je cudna!

Plata je cudna!

bajsibajsi ::

Zivjo!
Nekaj casa nazaj sem zacel ponovno sestavljati/razstavljati racunalnik moje punce, ki je nekoc ze/se delal :)
Problem pa je v tem, da se mat. plosca obnasa cudno... k da ne bi bla s tega sveta. Problem je tud, da ne vem za katero plato gre...
Ko sem zacel "popravljati" sem pobral skoraj vse iz ohisja. Notri sem pustil: napajalnik, ki deluje ker sem ga preveril, prosecor celeron 433MHz slot 1, ram 32Mb, graficno ATI 8Mb, in torej plato, ki pa se kot sem ze rekel obnasa cudno...
Racunalnik je kako leto in pol nazaj (takrat ga je imela se punca) deloval nato pa sem sel menjat disketno enoto oz. preverjat zakaj ne dela. Ceprav sem sedaj to isto disketno enoto preveril na svojem brezhibnem racunalniku in dela. No torej sel sem menat disketno... tu pa mislim da sem ga usral... ustrelil mimo... namrec prvic sem kabel iz napajalnika vstavil v disketno narobe. Nato pa sem ga iztaknil in hm.. vtaknil pravilno. Vendar takrat se nisem vedel, da bi moral rac. ugasniti. Torej ko sem vtaknil kabel pravilno ali pa ko sem ga iztaknil (sedaj se ne spomnim) v/iz disketne je bil racunalnik v oknih... in nato mrknil.
Od takrat naprej racunalnik ni vec delal, ceprav je npr. ventilator procesorja se vedno delal, ko sem racunalnik prizgal, slike na monitorju pa ni bilo.
Najbolj zanimivo pa je to, da sem se sedaj (z obilico entuziazma in na "novo pridobljenega znanja" :) ) spet lotil tega racunalnika, ker bi rad postavil server... No kot sem ze prej povedal, sem pobral ven ze zgoraj navedene stvari oz. jih pustil notri (ram, CPU, AGP)... In ko sem prizgal racunalnik, se je zalaufal in na monitorju je napisalo, verzijo BIOSa (AMI - American megatrends), da ram dela pravilno, pa verjetno se kej druzga... Prisel sem tudi v BIOS... samo, ker tam pac "nisem imel" kaj poceti, sem pustil vse nastavitve pri miru... Ali pac? Bi imel kaj tam poceti? Mogoce izklopiti floppy konektor, ce se to da? Kr mogoce sem res takrat kej skuru s tistim menjavanjem disketne?! No, torej na svojem brezhibno delujocem (vsaj upam, da je tako :) ) racunalniku nalozim windowse 95 na tisto cudo od diska z nedelujocega racunalnika... ima namrec samo 540Mb placa. Vzamem disk ven iz svojega racunalnika, da bi ga dal v tizga (beri: tega s cudno plato), vendar pred tem priklopim se disketno enoto; tokrat pravilno, in za foro se enkrat prizgem racunalnik... za foro... predem dam disk not... in glej ga zlomka, SPET NIC NE DELA (!!!), nic na monitorju, nic glasu od diska, le ventilator od procesorja in napajalnika se vrti, odpirajo se vratca CD - roma...
Za popizdit! A mogoce kdo ve, kaj bi blo narobe s plato... al pa z mano?

BTW: sej drugac ze kr neki casa kupujem novo(staro) oz. drugo plato (mam oglas!), sam je kr noce pa noce bit...

Vas Bajsibajsi. >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Scanning BIOS image in hard drive?

Oddelek: Strojna oprema
242422 (1992) misek
»

ali je možna okvara napajalnika zaradi napačno nameščenih ramov?

Oddelek: Strojna oprema
131473 (1070) Pyr0Beast
»

Problemi pri inštalaciji OS

Oddelek: Operacijski sistemi
61110 (1055) TaubiG
»

Tišji in boljši PC za javno ustanovo

Oddelek: Kaj kupiti
131339 (1070) Zheegec
»

Težave z vklopom