Forum » Operacijski sistemi » ponovna instalacija licenčnih vindowsov
ponovna instalacija licenčnih vindowsov

frenkii ::
Na računalniku sem imel naložene original vindowse 7.Prišlo je tako, da sem jih moral
zbrisati.Sedaj bi jih rad naložil ponovno pa ne vem kako. Ni bil priložen cd z vindowsi
ampak je na računalniku samo nalepka z serijsko številko licenčnih vindowsov.Kako naj torej naredim, da bodo zopet instalirani licenčni vindowsi.
zbrisati.Sedaj bi jih rad naložil ponovno pa ne vem kako. Ni bil priložen cd z vindowsi
ampak je na računalniku samo nalepka z serijsko številko licenčnih vindowsov.Kako naj torej naredim, da bodo zopet instalirani licenčni vindowsi.

Kurzweil ::
Če imaš kakšen 4gb prazen ključ ti priporočam, da počiš windowse gor, jaz za to uporabljam PowerISO
Nato samo še v BIOSu nastaviš boot from USB in ti bo zagnalo.
Glede na to pa da nisi napisal kakšen sistem imaš oz osnovno ploščo pa v primeru, da tvoja plata ne podpira bootanja z USBja posnemaeš windowse bootable na DVD in nastaviš v BIOSu na boot for CD-rom.
Nato samo še v BIOSu nastaviš boot from USB in ti bo zagnalo.
Glede na to pa da nisi napisal kakšen sistem imaš oz osnovno ploščo pa v primeru, da tvoja plata ne podpira bootanja z USBja posnemaeš windowse bootable na DVD in nastaviš v BIOSu na boot for CD-rom.

OmegaBlue ::
Dokler imaš licenco nalimano na računalinku je za namestitev dovolj da dobiš OEM medij. Če imaš prenosnik preveri ob zagonu ali je prisotna recovery particija. Potem lahko namestitev opraviš tam.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Kurzweil ::
OmegaBlue, kolikor je meni znano na računalniku brez sistema sama zažene inštalacija iz recovery particije, je pa vprašanje v kakšni situaciji je njegov sistem/disk. Je pa res, da ti compi oz. konfiguracije, ki imajo poleg windowse (v večini home basic) imajo vsi recovery particije.
Sicer pa če ima serijsko je povsem vseeno iz katerega medija inštalira, lahko tudi sosedovega.
Sicer pa če ima serijsko je povsem vseeno iz katerega medija inštalira, lahko tudi sosedovega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Recovery particija in prenosnik.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2358 (2043) | D3m0r4l1z3d |
» | Windows 10 "clean install"Oddelek: Pomoč in nasveti | 15332 (12832) | fujtajksel |
» | Ponovno nalaganje WindowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 3977 (3805) | hojnikb |
» | reinstall kupljenih windows 7 HP z piratskim cdjem/imageom ter original cdkeyem...Oddelek: Operacijski sistemi | 2492 (2000) | Duhec |
» | Doplačilo za Vista DVD ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2580 (2087) | BmN |