Forum » Programiranje » VHDL osnove
VHDL osnove

marjan_h ::
Učim se osnove VHDL jezika, pa me zanima kako je z prioriteto logičnih operatorjev če ne napišeš oklepajev.
Imam nalogo da moram zapisati funkcijo iz VHDL (brez oklepajev) v funkcijo z oklepaji. Ali se v VHDL upošteva da ima konjunkcija prednost pred disjunkcijo...itd.
Primer: funkcija g(a,b,c)
VHDL koda;
Potem druga stvar ki me moti je konstrukt process,
Primer:
Vidim da smo definirali konstrukt process z imenom p0.
Ne razumem pa kaj je (clk, reset). Če so to argumenti "funkcije" zakaj potem znotraj procesa uporabljamo tudi dir in count. Zakaj ne damo tudi to v argumente procesa?
Hvala za pomoč.
Imam nalogo da moram zapisati funkcijo iz VHDL (brez oklepajev) v funkcijo z oklepaji. Ali se v VHDL upošteva da ima konjunkcija prednost pred disjunkcijo...itd.
Primer: funkcija g(a,b,c)
VHDL koda;
g = a and b or a and not c or not b and c;
Potem druga stvar ki me moti je konstrukt process,
Primer:
entity stevec is port(clk: in std_logic; reset: in std_logic; dir: in std_logic; count buffer unsigned(3 downto 0)); end entity stevec; arhitecture primer of stevec is begin p0: process (clk,reset) -- neka koda kjer se uporablja tudi dir in count
Vidim da smo definirali konstrukt process z imenom p0.
Ne razumem pa kaj je (clk, reset). Če so to argumenti "funkcije" zakaj potem znotraj procesa uporabljamo tudi dir in count. Zakaj ne damo tudi to v argumente procesa?
Hvala za pomoč.

marjan_h ::
hvala.
aja, torej pri sočasni sprememembi obeh signalov se proces izvede, verjetno ne velja samo za en signal.
aja, torej pri sočasni sprememembi obeh signalov se proces izvede, verjetno ne velja samo za en signal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 3356 (2701) | awy |
» | Normalizirana struktura - queryOddelek: Programiranje | 1773 (1393) | frudi |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6807 (5545) | Genetic |
» | Bash izpis datotekOddelek: Programiranje | 1509 (1331) | BigWhale |
» | Kako gre to v Dev C++ ???Oddelek: Programiranje | 2379 (1850) | bi0s |