Forum » Programiranje » Bash izpis datotek
Bash izpis datotek
ta_pravi ::
Pozdravljeni,
kako bi v Bashu izpisal vse datoteke v danem direktoriju in vseh njegovih poddirektorijih? Pa direktorij bi podal kot argument.
LP
[edit: popravil typo v imenu teme]
kako bi v Bashu izpisal vse datoteke v danem direktoriju in vseh njegovih poddirektorijih? Pa direktorij bi podal kot argument.
LP
[edit: popravil typo v imenu teme]
ta_pravi
- spremenil: Gundolf ()
R33D3M33R ::
S komando ls: http://www.computerhope.com/unix/uls.htm
Parametre izberi sam kot ti ustrezajo, verjetno boš rabil -R za poddirektorije, vse pa zapišeš v datoteko s pomočjo echo ls [argumenti] > mojadatoteka.txt
Parametre izberi sam kot ti ustrezajo, verjetno boš rabil -R za poddirektorije, vse pa zapišeš v datoteko s pomočjo echo ls [argumenti] > mojadatoteka.txt
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
meni je problem k mam recimo ls -lrt /pol pa bi tuki še podau direktorij/ ... sam mi vedno napiše da ga ne najde, pa sigurno obstaja! Direktorij bi recimo podal kot argument $1.
ta_pravi
OrkAA ::
Če ne obstaja, potem ne obstaja. Najprej si poglej kako izgleda struktura direktorijev v linuxu, ker sem prepričan, da direktorij podajaš napačno.
Velika razlika je med: dir/ in /dir
Velika razlika je med: dir/ in /dir
ok to sm pogruntu:) sm narobe pisau argument...
sam zdej recimo k mi najde vse datoteke v določenem direktoriju in njegovih poddirektoriji, bi jaz rat te datoteke izpisal urejeno po datumu. On pa mi recimo ko uporabim ukaz ls -lrt izpise datoteke in mape, jaz pa bi rad sam vse datoteke naenkrat...
sam zdej recimo k mi najde vse datoteke v določenem direktoriju in njegovih poddirektoriji, bi jaz rat te datoteke izpisal urejeno po datumu. On pa mi recimo ko uporabim ukaz ls -lrt izpise datoteke in mape, jaz pa bi rad sam vse datoteke naenkrat...
ta_pravi
R33D3M33R ::
Po datumu tako ali tako sortiraš s pomočjo vgrajenih argumentov, če je datoteka ali dir pa preveriš tako, da preverjaš če je datoteka ali ne...
if [ -f "$datoteka" ]
if [ -f "$datoteka" ]
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
redo ::
Če nimaš novih vrstic v imenih datotek (in če te zanimajo samo navadne datoteke) potem morda kaj takega
Poglej si v manual od find, če hočeš vedeti, kaj so tile %TY, ... in jih ustrezno zamenjaj s tem kaj točno hočeš.
Če pa imaš kakšne nove vrstice, potem pa morda kaj takega
Seveda, ko pošlješ to naslednjemu programu, če lahko, mu povej da so imena ločena s '\0'. Če ne, se pa znajdi kako drugače.
find "$1" -type f -printf "%TY%Tj%TH%TM,%p\n" | sort -nk1,1 -t, | cut -c13-
Poglej si v manual od find, če hočeš vedeti, kaj so tile %TY, ... in jih ustrezno zamenjaj s tem kaj točno hočeš.
Če pa imaš kakšne nove vrstice, potem pa morda kaj takega
find "$1" -type f -printf "%TY%Tj%TH%TM,%p\0" | sort -znk1,1 -t, | \
awk -v RS='\0' '{sub(/^[0-9]+,/,""); print $0}'
Seveda, ko pošlješ to naslednjemu programu, če lahko, mu povej da so imena ločena s '\0'. Če ne, se pa znajdi kako drugače.
darkolord ::
get-ChildItem \ | Where-Object {!($_PSIsContainer)} | Sort-Object -property LastWriteTime
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
BigWhale ::
get-ChildItem \ | Where-Object {!($_PSIsContainer)} | Sort-Object -property LastWriteTime
Darko, to dela sam na enih cudnih operacijskih sistemih :>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Powershell primerjaj in kopirajOddelek: Programiranje | 1038 (675) | Blisk |
» | Pretvorba skripte iz Powershell v BashOddelek: Operacijski sistemi | 1387 (1193) | c3p0 |
» | [bash] Sortiranje fotografij po datumuOddelek: Programiranje | 1443 (1004) | Mike0 |
» | Pomoč pri ukazih v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1473 (1117) | brodul |
» | [UNIX] arg list too longOddelek: Programiranje | 1932 (1187) | bijonda |