Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
PrimozR ::
Ja, če ti je PC zmožen prikazovati 120 FPSjev. Sicer imaš samo 120 osvežitev slike na sekundo, kar ti pri 60 FPS ne pomaga nič.
MrStein ::
Monitor prikaže 120 slik na sekundo.
Zdaj če laufaš desktop in je ista slika ves dan ali Crysis z 20 FPS ali Quake II z 200 FPS, pa več ni stvar teme o monitorjih.
Zdaj če laufaš desktop in je ista slika ves dan ali Crysis z 20 FPS ali Quake II z 200 FPS, pa več ni stvar teme o monitorjih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ne, LCD monitor se osveži 120-krat na sekundo. Če ni spremembe v sliki pač pusti staro oz. je ne spreminja. Kar se zgodi pri 60 FPS. Torej ne pridobiš nič napram 60 Hz monitorju.
Ja, saj to pravim. Če PC pošlje isto sliko 100 krat, bo enako.
Če pa pošlje več kot 60 različnih slik na sekundo, pa ne bo enako.
Če pa pošlje več kot 60 različnih slik na sekundo, pa ne bo enako.
Motiti se je človeško.
BALAST ::
Ve kdo kje v sloveniji bi lahko kupil LCD Samsung 2770HD.
Zaenkrat imam Samsung 226BW, kateri pa je že star 3 leta in se bojim da bo kmalu izdihnil.
Kot računalniški monitor bom gledal z razdalje 0,6m , medtem ko za potrebe TV 3,2m. Hočem se pa znebiti imput laga nad 20ms in zato ne grem v nakup FULL HD TV.
Zaenkrat imam Samsung 226BW, kateri pa je že star 3 leta in se bojim da bo kmalu izdihnil.
Kot računalniški monitor bom gledal z razdalje 0,6m , medtem ko za potrebe TV 3,2m. Hočem se pa znebiti imput laga nad 20ms in zato ne grem v nakup FULL HD TV.
Hudo v današnjem E-leclerc katalogu je monitor LCD samsung P2470HD, za 299EUR, znižano z dobropisom na 247EUR. Bom kar to vzel, glede na to da so P2770HD v sloveniji čez 420EUR, se mi ne zdi vredno dajat 173EUR več za 3". Bom pa Kavč prestavil za pol metra bližje.
Kakšno srečo imam.
Kakšno srečo imam.
mare4444 ::
na strani enaa.com ima samsung P2470HD te karakteristike TV tuner, MPEG 4, DVB-T/C. to drži ali ne?
Drži, vleče vse slovenske digitalne kanale, prek kabelske in navadne antene.
Zato pa se mi zdi izjemno ugodno, ker če potrošim 50EUR za živila naslednjič v trgovini, je še vedno 50EUR prihranka.
Zato pa se mi zdi izjemno ugodno, ker če potrošim 50EUR za živila naslednjič v trgovini, je še vedno 50EUR prihranka.
kmetek ::
BALAST: še vedno je 299EUR :)
Dajejo ga izpod ceno, lahko si to privoščijo. Na hrani pilijo % :)
Dajejo ga izpod ceno, lahko si to privoščijo. Na hrani pilijo % :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
299EUR plačaš v prve, vendar je potem na članski kartici še 52EUR dobropisa za naslednji nakup, pač bom kupil hrano ali pa še kakšno drugo stvar, nikakor pa ne zagovarjam trgovcev, kjer bi plačal 299EUR, potem bi mi pa edino dobil ugodnost za brezplačno poštnino.
Zdaj, če me že mislite odvrnit od nakupa, mi vsaj predlagajte kaj boljšega se splača s TV tunerjem z Mpeg 4 do 350EUR. Na forumih sem edino prebral da sta svetilnost in kontrast povprečni in ju je potrebno nastavit ročno, ter da je to 5ms Samsung panel in ne 2ms kot ga ima njegov netelevizijski brat P2470H.
Zdaj, če me že mislite odvrnit od nakupa, mi vsaj predlagajte kaj boljšega se splača s TV tunerjem z Mpeg 4 do 350EUR. Na forumih sem edino prebral da sta svetilnost in kontrast povprečni in ju je potrebno nastavit ročno, ter da je to 5ms Samsung panel in ne 2ms kot ga ima njegov netelevizijski brat P2470H.
Če sem odkrit, ima LG za moje pojme boljšo sliko, pa tudi sama uporaba menija mi je bolj kewl. Za ceno je pa FTW.
lobo_feroz ::
Živjo!
Kupil bi nov monitor, pa se nagibam k Dell 2209WA. Poleg običajne uporabe (internet,...) mi je važno, da se obnese za filme in občasno obdelavo fotografij.
Bo Dell dober?
Ima kdo še kak predlog za podobno ceno (do 250EUR)?
Hvala in lp
Kupil bi nov monitor, pa se nagibam k Dell 2209WA. Poleg običajne uporabe (internet,...) mi je važno, da se obnese za filme in občasno obdelavo fotografij.
Bo Dell dober?
Ima kdo še kak predlog za podobno ceno (do 250EUR)?
Hvala in lp
mare4444 ::
kupil sem monitor samsung P2470 in v opisu na spletni strani piše da ima monitor nagib stojala 0-20 stopinj.
meni ga ne uspe premikat in nebi rad kaj zlomu. ima kdo kakšne izkušnje s tem monitorjem če se sploh da premikat stojalo ali ne?
inštaliral sem natural color in mi napiše measurement device cannot be found, please conect and restart the software.
ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko blo narobe?
meni ga ne uspe premikat in nebi rad kaj zlomu. ima kdo kakšne izkušnje s tem monitorjem če se sploh da premikat stojalo ali ne?
inštaliral sem natural color in mi napiše measurement device cannot be found, please conect and restart the software.
ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko blo narobe?
No končno sem lastnik 27" monitorja LG M2762D-PZ in ga moram kar pohvaliti, čeprav sem sprva hotel Samsunga P2470HD, me je zmotila ugodna ponudba od LG.
Ko sem ga vzel iz škatle me je res šokiralo kako velik je in sem šel kupit še kotno računalniško mizo, ker ni bilo prostora.
Priklopim nanj na HDMI: WDTV, prenosnik, na SCART: satelitski sprejemnik, DVI-D Računalnik, in VGA kot pomožen računalnik ter ANTENO.
1 minuta nastavljanja jezika in države in ob tem še vedno odprta usta kakšen megalit je to. Potem še 2minuti iskanja TV programov, na sobno anteno najde 8 digitalnih in 5 analognih slovenskih kanalov. Slika je fenomenalna, boljša kot pri mojem prejšnem Samsung 226BW to sem primerjal na GAME načinu, ter sRGB oz prednastavljenimi nastavitvami z rahlim prestavljanjem svetinosti. Preverim z testi za mrtvih pixle, pa je vse v najlepšem redu, ko pa zaženem igre: AVP2 DEMO, DIRT2 DEMO, Crysis 2 DEMO, Counter Strike Source, Heroes of Newerth...mi je slika res nebeška. (ne pretiravam)
zaslon: 27" LCD + TV monitor
ločljivost: 1920 x 1080 FULL HD (16:9)
priklop: VGA, DVI, HDMI, SCART, kompon., kompoz.
odzivni čas: 5 ms
dinamični kontrast: 50 000 : 1
ostalo: TV tuner (DVB T/C, MPEG 4),
garancija: 3 leta
---
velikost zaslona: 27" (69 cm)
maksimalna ločljivost: 1920 x 1080 FULL HD
vidni kot: 176/170
statični kontrast: 1000 : 1
svetilnost: 300 cd/m2
št.barv: 16,7 mio
DVB-T in DVB-C MPEG 4 digitalni TV TUNER
priložen daljinski upravljalnik
priklop: analogni D-Sub, digitalni DVI-D z HDCP,
SCART 2x,HDMI 2x, kompozitni, komponentni,
DVB-T (Mpeg4)
CI reža ("Common Interface slot")
USB (MP3, JPEG)
posebne opcije: Teletext, Picture Mode,
EPG (Electronic Program Guide)
vgrajeni zvočniki 2x 5W (SRS TruSurround HD)
stojalo: pregibno, vrtljivo
možnost stenske montaže (VESA 200x100)
barva: sijajno črna
Ko sem ga vzel iz škatle me je res šokiralo kako velik je in sem šel kupit še kotno računalniško mizo, ker ni bilo prostora.
Priklopim nanj na HDMI: WDTV, prenosnik, na SCART: satelitski sprejemnik, DVI-D Računalnik, in VGA kot pomožen računalnik ter ANTENO.
1 minuta nastavljanja jezika in države in ob tem še vedno odprta usta kakšen megalit je to. Potem še 2minuti iskanja TV programov, na sobno anteno najde 8 digitalnih in 5 analognih slovenskih kanalov. Slika je fenomenalna, boljša kot pri mojem prejšnem Samsung 226BW to sem primerjal na GAME načinu, ter sRGB oz prednastavljenimi nastavitvami z rahlim prestavljanjem svetinosti. Preverim z testi za mrtvih pixle, pa je vse v najlepšem redu, ko pa zaženem igre: AVP2 DEMO, DIRT2 DEMO, Crysis 2 DEMO, Counter Strike Source, Heroes of Newerth...mi je slika res nebeška. (ne pretiravam)
zaslon: 27" LCD + TV monitor
ločljivost: 1920 x 1080 FULL HD (16:9)
priklop: VGA, DVI, HDMI, SCART, kompon., kompoz.
ostalo: TV tuner (DVB T/C, MPEG 4),
garancija: 3 leta
---
velikost zaslona: 27" (69 cm)
maksimalna ločljivost: 1920 x 1080 FULL HD
vidni kot: 176/170
statični kontrast: 1000 : 1
svetilnost: 300 cd/m2
št.barv: 16,7 mio
DVB-T in DVB-C MPEG 4 digitalni TV TUNER
priložen daljinski upravljalnik
priklop: analogni D-Sub, digitalni DVI-D z HDCP,
SCART 2x,HDMI 2x, kompozitni, komponentni,
DVB-T (Mpeg4)
CI reža ("Common Interface slot")
USB (MP3, JPEG)
posebne opcije: Teletext, Picture Mode,
EPG (Electronic Program Guide)
vgrajeni zvočniki 2x 5W (SRS TruSurround HD)
stojalo: pregibno, vrtljivo
možnost stenske montaže (VESA 200x100)
barva: sijajno črna
Balast: pa sej ti pravim, LG ima boljše barve od Samsunga.....out of box....
kje si vzel in kok si dal? :)
Monitor LG M2762D TV (M2762D-PC) tvoj pa PZ?
Je kar razlike?
kje si vzel in kok si dal? :)
Monitor LG M2762D TV (M2762D-PC) tvoj pa PZ?
Je kar razlike?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
Relanium ::
BALAST: res to more bit makina, js ko sem kupu 23' LGja (prej samsung 226BW) je že razlika v velikosti, pa je sam 1 colo večji.
Pa barve, tud dosti boljše.
Se mi pa zdi za 27' nekam mala resolucija to
Pa barve, tud dosti boljše.
Se mi pa zdi za 27' nekam mala resolucija to
Daniel ::
In kako se ta zadeva obnese, če bi ga uporabil kar namesto primarne televizije? Je kakšna razlika med Lcd TV-ji in LCD monitorji uporabljenimi kot tv?
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
Lonsarg ::
Kaj pa to, da majo TV-ji pač TV sprejemnik vklučen:) To je kar razlika, pr monitorju rabiš še 100EUR dat za škatlco/sprejemnik.
Beri še enkrat. Ta monitor ima sprejemnik že vgrajen.
Motiti se je človeško.
Kupil sem ga prek Avtere za 350EUR, kar se tiče razlika med PC in PZ ne bi znal komentirat, ker nisem še videl PC verzije.
Sprejemnik je pa nakaj povprečnega, vsaj digitalni kanali so zelo razmazani, medtem ko navadni analogni čisti in ostrejši.
Gledal sem tudi prek DVD playerja in SATELITSKE na SCARTU, je boljša kvaliteta, kot digitalni antenski programi.
Ampak za spremljanje TV, je prijateljeva Panasonic plazma še vedno boljša. Ima pa moj monitro opcijo zumiranja in je užitek gledat tudi 21:9 Filme, le da jih za eno stopnjo povečam.
Sprejemnik je pa nakaj povprečnega, vsaj digitalni kanali so zelo razmazani, medtem ko navadni analogni čisti in ostrejši.
Gledal sem tudi prek DVD playerja in SATELITSKE na SCARTU, je boljša kvaliteta, kot digitalni antenski programi.
Ampak za spremljanje TV, je prijateljeva Panasonic plazma še vedno boljša. Ima pa moj monitro opcijo zumiranja in je užitek gledat tudi 21:9 Filme, le da jih za eno stopnjo povečam.
Panasonic plazma ne stane 350 EUR ;)
Motiti se je človeško.
ivanuscha ::
Vprašanje za vse, ki si lastite monitor Dell 2209WA. Torej, pred kakšnim tednom sem nabavil dotični monitor, ker sem slišal ogromno pohval iz vseh mogočih strani. Do sedaj sem pa uporabljal Samsunga 206BW. Zmotilo me je takoj ene par stvari, ki jih nisem zasledil v nobenem reviewu!
1. Predvsem če gledaš iz leve strani dol barve postanejo zelo sprane. To me je zelo presenetilo, glede na to kakšne hvale vsi opevajo IPS matriki.
2. Če scrollaš dol/gor se zelo opazi nekakšno satje, oz. mreža. Slika ob premikanju postane zrnasta.
3. Displej nima hitrih bližnjic za prestavit svetlost/kontrast - recimo za igre. Potrebnih je kar nekaj pritiskov tipk. Ne vem kako imate ostali, ampak jst imam v winsih nastavljeno na precej manjši kontrast kot npr. v igrah.
4. Pri enobarvni sliki je zelo opazen horizontalen backlight bleed, nekje malo pod sredino, čez skoraj vso širino displeja.
Pri prvih treh točkah ga Samsung 206BW prekaša za šalo. In to je lcd z TN matriko! Se kar kesam, da nisem vzel enega novega Samusnga 22" s TN. Me pa zanima, če imate tudi ostali take izkušnje, ali imam mogoče jst kakšno smolo?
Lp!
1. Predvsem če gledaš iz leve strani dol barve postanejo zelo sprane. To me je zelo presenetilo, glede na to kakšne hvale vsi opevajo IPS matriki.
2. Če scrollaš dol/gor se zelo opazi nekakšno satje, oz. mreža. Slika ob premikanju postane zrnasta.
3. Displej nima hitrih bližnjic za prestavit svetlost/kontrast - recimo za igre. Potrebnih je kar nekaj pritiskov tipk. Ne vem kako imate ostali, ampak jst imam v winsih nastavljeno na precej manjši kontrast kot npr. v igrah.
4. Pri enobarvni sliki je zelo opazen horizontalen backlight bleed, nekje malo pod sredino, čez skoraj vso širino displeja.
Pri prvih treh točkah ga Samsung 206BW prekaša za šalo. In to je lcd z TN matriko! Se kar kesam, da nisem vzel enega novega Samusnga 22" s TN. Me pa zanima, če imate tudi ostali take izkušnje, ali imam mogoče jst kakšno smolo?
Lp!
tofast ::
...hja, jaz pri svojem nisem opazil teh težav. Res pa je, da skor ne igram iger in da še nisem opravil nekega poštenega testa. Opazil sem edino na beli podlagi na desni strani(npr. že drsnik pri brskanju po netu), da je nekam čudne barve. Ima kdo podoben primer?
Lp
Lp
22'', full HD in Televizor se precej izključujejo. Razen če res misliš 22' (22 čevljev, ~6 m) :)
Akssi ::
22'', full HD in Televizor se precej izključujejo. Razen če res misliš 22' (22 čevljev, ~6 m) :)
ja, 22 čevljev oz. 56 cm :)
kot je recimo ta:
http://www.mimovrste.com/artikel/135015...
Ja rabim neki malega za svojo sobo....
....ali tale: http://www.mimovrste.com/artikel/135016...
no kateri 22' so trenutno top? kakšen predlog? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Akssi ()
V današnjem Harvey Norman katalogu sem zasledil da je LG 22LU5020 za 100EUR cenejši kot pa na mimovrste!
Mislim da je to ta....popravite me če ni!
http://www.mimovrste.com/artikel/135016...
V današnjem Harvey Norman katalogu sem zasledil da je LG 22LU5020 za 100EUR cenejši kot pa na mimovrste!
a ne, sem falil, nista ista.
pardon
Pat_MaGroin ::
Fantje,
kaj pravite na Samsung 27" s TV tunerjem? Monitor LCD 27" Samsung P2770HD
Rabim za primarni monitor za prenosnik + za TV.
LP,
PIC
kaj pravite na Samsung 27" s TV tunerjem? Monitor LCD 27" Samsung P2770HD
Rabim za primarni monitor za prenosnik + za TV.
LP,
PIC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pat_MaGroin ()
Linksi ::
Jaz ti predlagamSamsung p2270HD
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/mon...
...čeprav potem daj raje 40€ več in imaš 24"
Prednost Samsunga pred konkurenco je v tem, da ima DVB-C.
Linksi ::
Jaz ti predlagamSamsung p2270HD
...čeprav potem daj raje 40€ več in imaš 24"
Prednost Samsunga pred konkurenco je v tem, da ima DVB-C.
Hvala za nasvet!
Samo jaz sem bolj za TV kot pa za monitor, saj imam prenosnik in ga ne potrebujem toliko. Vsako tolko bi prenosnik priklopil na TV...
No sedaj sem izmeril prostor, kjer naj bi se nahajal TV in vidim, da bi lahko tudi 26' prišel skozi, več pa ne...
Torej iščem LCD TV ki ima vsaj sledeče lastnosti:
- 26'
- ločljivost 1920 X 1080
- DVB-T/C
- MPEG 4
cena pa naj bo do 400€
LCD TV z vsemi temi lastnostmi še nisem opazil na netu!
Zelo mi je bil všeč LG 26LU5020 ( http://www.mimovrste.com/artikel/135016... ), vendar kasneje sem opazil da nima DVB-C, na žalost!
Pomagajte
bluefish ::
Tole je mala verjetnost, da bi našel. Sploh pa za ceno 400EUR.
Brez skrbi, sem sam iskal podobno, vendar so imeli le HD Ready TV-je teh dimenzij in z DVB-C,...
Brez skrbi, sem sam iskal podobno, vendar so imeli le HD Ready TV-je teh dimenzij in z DVB-C,...
bluefish ::
Pravzaprav najbrž ravno nasprotno. V prodaji je vse manj 26" in manjših TV-jev, resna ponudba se pričenja pri 32".
Smola.....ker več kot 26' mi ne paše.....zgleda da bo treba počakat al pa HD Ready kupit :S Joj ko bi vsaj DVB-C še noter vstavli, vse ostalo ima un LG, smola smola :S
Sem že kupil večji TV za dnevno sobot, tako da ne mislim spet preveč zapravljat za svojo majhno sobo....
Sem že kupil večji TV za dnevno sobot, tako da ne mislim spet preveč zapravljat za svojo majhno sobo....