Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
thrash_heavy ::
Za kaj pa? Za grafiko so vsi bolj ponesrečena izbira :)
rabim za programiranje, Auto Cad, pa za divx-e.
JaCkAsA
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thrash_heavy ()
MooM ::
No eno vsakdanje vprašanje: Kateri 24" monitor priporočate?
Budget je do 300€, ja vem da ne dobim monitorja s ISP matriko ali kako se že kliče, vendar verjamem, da "navadni" monitorji s TN/TFT (ali nekako tako) tudi niso za na smeti.
Zaenkrat sem še vedno privrženec Samsunga, moj prvi izbor je T240 http://www.mimovrste.com/artikel/265005..., čeprav se mi preveč sveti, ampak so mi bolj pomembne specifikacije.
Ali je kateri od ostalih Samsungov (seveda v tem cenovnem razredu), ki bi lahko rekli, da je bolj vreden svoje cene in mi ga bolj prporočate? Nisem pa obsojen Na Samsung, zato sprejeme tudi katerikoli drug predlog, če menite, da bom z njim bolj zadovoljen kot s prej omenjenimi. Kako so kaj LGji?
Ali se splača gledati, da ima monitor HDMI vhod, saj imajo sedaj najnovejše kartice tudi HDMI izhod in baje je to najbolša opcija povezave? Ali pa je enako povezavi DVI-DVI po kvaliteti slike?
Hvala za odgovore, če bo kdo pripravljen deliti mnenje z mano.
Budget je do 300€, ja vem da ne dobim monitorja s ISP matriko ali kako se že kliče, vendar verjamem, da "navadni" monitorji s TN/TFT (ali nekako tako) tudi niso za na smeti.
Zaenkrat sem še vedno privrženec Samsunga, moj prvi izbor je T240 http://www.mimovrste.com/artikel/265005..., čeprav se mi preveč sveti, ampak so mi bolj pomembne specifikacije.
Ali je kateri od ostalih Samsungov (seveda v tem cenovnem razredu), ki bi lahko rekli, da je bolj vreden svoje cene in mi ga bolj prporočate? Nisem pa obsojen Na Samsung, zato sprejeme tudi katerikoli drug predlog, če menite, da bom z njim bolj zadovoljen kot s prej omenjenimi. Kako so kaj LGji?
Ali se splača gledati, da ima monitor HDMI vhod, saj imajo sedaj najnovejše kartice tudi HDMI izhod in baje je to najbolša opcija povezave? Ali pa je enako povezavi DVI-DVI po kvaliteti slike?
Hvala za odgovore, če bo kdo pripravljen deliti mnenje z mano.
PrimozR ::
HDMI je enak DVIju, prednost je le, da boš na monitor s HDMijem lahko priklopil kako konzolo ali kaj podobnega. Ali pa 2 kompa (pač 2 digitalna vhoda, če ima DVI in HDMI).
Sam imam Samsungov 2443bw, skalibriran, zelo zadovoljen. Ko si rekel, da se ti T240 preveč sveti, 2443 ti bo zelo všeč, je namreč popolnoma mat, gumbi pa so na dotik ;)
Sam imam Samsungov 2443bw, skalibriran, zelo zadovoljen. Ko si rekel, da se ti T240 preveč sveti, 2443 ti bo zelo všeč, je namreč popolnoma mat, gumbi pa so na dotik ;)
teddy81 ::
Zanima me kaj pravite o nakupu tega LCD televizorja:
EasyTouch LCD TV 42"
Mislim, da ga imata sedaj nakupovanje.net in superstore za 499€
EasyTouch LCD TV 42"
Mislim, da ga imata sedaj nakupovanje.net in superstore za 499€
My vlog: http://vlog.teddy.si
My web: http://www.teddy.si
Instagram: https://instagram.com/tadeypremusic
My web: http://www.teddy.si
Instagram: https://instagram.com/tadeypremusic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: teddy81 ()
mikko ::
Best price/performance 22 ali 24" monitor, rabim za excel, word, internet in photoshop (za slike urejat...) ?
Zdej imam Eizo, ampak je že star full ... Takrat sem dal 175k SIT zanj... Sej je cool monitor, ampak ne rabim več kej takega... Za pijane fotke popravljat bo Photoshop isto prikazal tudi na cenejšem monitorju...
bluefish ::
eh, če pod uporabo Photoshopa pojmuje in ga uporablja le za crop, kakšne hitre spremembe,... potem je TN dovolj. Čim pa se spustiš v urejanje barv, prilagajanje za tisk, potem pa ti dražje matrike ne uidejo.
Domača uporaba, več ne potrebujem...Pač za hobi mal na hiter, če bi imel za posel ne bi šparal.
Torej kaj svetujete ? Po netu sem gledal cel kup enih testov, ampak ne vem kdo jih plačuje, koliko so verodostojni ... Iz vaših izkušenj, če si je kdo vzel čas in sam stestiral in se poglobil v to, bi najraje slišal kaj se mi splača nabavit.
Torej kaj svetujete ? Po netu sem gledal cel kup enih testov, ampak ne vem kdo jih plačuje, koliko so verodostojni ... Iz vaših izkušenj, če si je kdo vzel čas in sam stestiral in se poglobil v to, bi najraje slišal kaj se mi splača nabavit.
bluefish ::
pri TN matrikah neke znanosti ni, saj se med seboj ne razlikujejo na veliko. Kupi takega, ki ima vidne kote okoli 170/170 in dovolj možnosti nastavljanja višine,... Potem pa ti ostane le še izbira dizajna, ki ti je všeč.
Matev ::
pazi da nekupiš enega tistega ki ima 6bitno matriko in potem z utripanjem ustvarja manjkajoče barve
http://www.testfreaks.com/monitors/sams... >>> tole ok ali ni ? Na testu je kar dobro uvrščen...
hayber ::
Razmisljam o LCD monitor NEC 19" MultiSync 1990SX-B črn IPS kaksno mnenje? ali je kdo ze kupoval na podceno.si? dobre/slabe izkusnje?
Predrago! Za to ceno dobiš že 24'' ne pa ubogega 19''
hmm...24" non widescreen s takimi (oziroma zelo podobnimi) specifikacijami? kaksen link? (mam tablico, ki ni wide - in rabim ga za grafiko)
ne vem če so lcd-ji v veliksoti 24 inč non wide
ja ravno v tem je problem, zato kupujem 19" (pa ce bi imel slucajno dva monitorja prikljucena nimam prostora za kaj vecjega).
Steinkauz ::
20'' Dell-a 2007FP zgleda kar vredu. Ima boljso resolucijo, pa precej je nastavljiv. Mal me matra odzivni cas 16ms - a je to grey to grey? Ma pa slabso matriko in kotrast. Razlika v ceni manj kot 100€...
Me pa se zanima kako da prihaja do tako velikih odstopanj v ceni (za isti izdelek) pri razlicnih trgovinah. npr:
LCD monitor NEC 19" MultiSync 1990SX-B črn IPS - 489.90€ (podceno.si)
LCD monitor NEC 19" MultiSync 1990SX-B črn IPS - 585,26€ (pcplus.si)
Dell UltraSharp 2007FP 20.1" - 521,90€ (solo.si)
Dell UltraSharp 2007FP 20.1" - 393,20€ (veleblagovnica.com)
Me pa se zanima kako da prihaja do tako velikih odstopanj v ceni (za isti izdelek) pri razlicnih trgovinah. npr:
LCD monitor NEC 19" MultiSync 1990SX-B črn IPS - 489.90€ (podceno.si)
LCD monitor NEC 19" MultiSync 1990SX-B črn IPS - 585,26€ (pcplus.si)
Dell UltraSharp 2007FP 20.1" - 521,90€ (solo.si)
Dell UltraSharp 2007FP 20.1" - 393,20€ (veleblagovnica.com)
destiny ::
Dell 2007FP ima lahko PVA ali pa S-IPS matriko odvisno od verzije. Vsaj pri WFP-ju je bilo tako, za FP nisem čisto ziher. Velike razlike v ceni so pa zaradi starih zalog. Teh monitorjev namreč že nekaj časa ne delajo več. Pol je pa čisto od trgovine odvisno po kakšni nabavni ceni so monitor kupili in kako krvavo se ga želijo znebiti :)
MrStein ::
V prodaji je eden redkih 120 Hz (oziroma 120 slik na sekundo, da se ne pomeša z raznimi marketinškimi izrazi ala 100Hz, 200Hz , 400 Hz itd.) monitorjev.
Prodaja se (vsaj) v kompletu z shutter očali za 3D efekt. nVidia piše čez, če se prav spomnim.
Gre za LCD monitor Samsung SyncMaster 2233RZ, 22", 1680x1050, DVI-D (LS22CMFKFV).
Članek : http://www.heise.de/ct/inhalt/2009/12/68/
Prodaja se (vsaj) v kompletu z shutter očali za 3D efekt. nVidia piše čez, če se prav spomnim.
Gre za LCD monitor Samsung SyncMaster 2233RZ, 22", 1680x1050, DVI-D (LS22CMFKFV).
Članek : http://www.heise.de/ct/inhalt/2009/12/68/
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
http://geizhals.at/a409267.html
Tule jih kar nekaj trgovin trdi, da ga imajo na zalogi.
Tule jih kar nekaj trgovin trdi, da ga imajo na zalogi.
Motiti se je človeško.
Ne, le 120 Hz je. ;)
Poznaš kake primerljive, po nižji ceni ?
Poznaš kake primerljive, po nižji ceni ?
Motiti se je človeško.
JebatGa ::
Pozdravljeni. Imamo omejen proračun in sem gledal različne LCD-je. Našel sem tega. A mi lahko kdo prosim pove če je ta televizor dober ali slab? Če ima kdo kakšno boljšo idejo v istem cenovnem razredu(do max 550 evrov) lahko rade volje pove. Hvala.
Edit: Vprašal pa bi še če mi lahko kdo pove kaj pomeni da je TV HD ready in ima 1080p. Ali pa piše HDTV in ima 1080p ali i.
Edit: Vprašal pa bi še če mi lahko kdo pove kaj pomeni da je TV HD ready in ima 1080p. Ali pa piše HDTV in ima 1080p ali i.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JebatGa ()
aco111 ::
20. če bo vse po sreči si kupim LCD-ja. Vem da bi dražji boljši (... matrika) ampak finančno ne zmorem tako visoko. Torej kupoval bom do nekje 230€. Glede na zadnjih nekaj strani, gledam med temi tremi:
- LG M227WD - 219,89€
- HP L2245wg - 232,09€
- LG FANTASY W2284F-PF - 209,99 €
Za photoshopa bom tak uporabljal trenutnega CRT-ja, torej LCD uporabljam za igre, filme, text, ipd.
Torej katerega?
Lp. Allesandro.
- LG M227WD - 219,89€
- HP L2245wg - 232,09€
- LG FANTASY W2284F-PF - 209,99 €
Za photoshopa bom tak uporabljal trenutnega CRT-ja, torej LCD uporabljam za igre, filme, text, ipd.
Torej katerega?
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)
blblb ::
Zanima me kaksen se vam zdi ta monitor: link
Cena je 140E. Uporabljal bi ga pa za vecinoma surfanje,filme, obcasno kaksno igro.
edit: trenutno imam en 17" philipsov CRT monitor...
lp, blblb
Cena je 140E. Uporabljal bi ga pa za vecinoma surfanje,filme, obcasno kaksno igro.
edit: trenutno imam en 17" philipsov CRT monitor...
lp, blblb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blblb ()
Matrix ::
Zanima me, če je kdo lastnik LCD-ja DELL SP2309WFP in kako se obnese oziroma, če ga je kdo že preizkusil??
Ma Lurido!!!
gutfiler ::
mene pa zanima kje bi dobil adapter za lcd monitor Prestigio P1710? ali pa kak cenejši univerzalni adapter... hvala.
rzidar1 ::
Zdravo!
Eno vprašanje.
Kupujemo LCD TV, diagonale 32'.
Zaenkrat gledamo Gorenje ILLUMINA LCD32VIP822AFHD.
A predlagate kaj druga ali bo to OK? Pomembno je, da ima HDMI priključek (vsaj 1) in (vsaj) 1x SCART.
Prosim zapomoč.
Eno vprašanje.
Kupujemo LCD TV, diagonale 32'.
Zaenkrat gledamo Gorenje ILLUMINA LCD32VIP822AFHD.
A predlagate kaj druga ali bo to OK? Pomembno je, da ima HDMI priključek (vsaj 1) in (vsaj) 1x SCART.
Prosim zapomoč.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi
Matej_K ::
Lep pozdrav razmišljam o nakupu LCD monitorja, ki bi ga priklopila na domač leptop.
Na mimovrste majo kr nekej monitorjev ampak ne vem točno kaj je dobr da ima, za obdelavo fotk....namreč predvsem za obdelavo fotk bi ga uporabljal. Photoshop in podobni programi
Velikost 22 do 23 inčev, cena max 180 eur. Katera znamka naj bi bila med boljšimi....gledal sem acer, samsung....
Vem da je 180 premalo za obdelavo slik ampak, kaj je best-buy za ta denar...
Hvala :-)
Lp
Na mimovrste majo kr nekej monitorjev ampak ne vem točno kaj je dobr da ima, za obdelavo fotk....namreč predvsem za obdelavo fotk bi ga uporabljal. Photoshop in podobni programi
Velikost 22 do 23 inčev, cena max 180 eur. Katera znamka naj bi bila med boljšimi....gledal sem acer, samsung....
Vem da je 180 premalo za obdelavo slik ampak, kaj je best-buy za ta denar...
Hvala :-)
Lp
... .. .
jRk0 ::
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
ma kdo izkusnje s tem monitorjem? vem, da ni lih za pricakovat nekega super, ampak cena je zakon, plus tega vem da ma tale samo VGA (obstaja tudi z dvi), vendar bi vga lih rabil, ker mam na dveh laptopih samo vga izhod, na namiznem pa ni problema.
ma kdo izkusnje s tem monitorjem? vem, da ni lih za pricakovat nekega super, ampak cena je zakon, plus tega vem da ma tale samo VGA (obstaja tudi z dvi), vendar bi vga lih rabil, ker mam na dveh laptopih samo vga izhod, na namiznem pa ni problema.
You fuck up once, you loose two teeth.
Izbeglica ::
Sicer vem, da je tema namenjena debatiranju o LCD-jih ampak bom vseeno tu vprašal, da ne bom po nepotrebnem odpiral nove teme. Torej zanima me, če se že dobijo 22" oziroma večji oled zasloni, in če se je kak, ki bi mi ga priporočili?
slikca ::
Zanima me če ima kdo kaj izkušenj s Philips Ambilight LCDji. Zanimam se za nakup 8404H (Spectra 2), 42 ali 47 incnega.
Robert_S ::
Ali ima kdo od vas Acer g24 al pa Acer H243H ? Kupujem gaming monitor pa me zanima , če je to to.