» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
14 / 168
»»

Jackass ::

Če se js kej spomnm je v tej temi že en sprašvou po modelu 177X. Pa ni mel noben pojma. Neki je blo govora, da čez pol leta (kolkr se js spomnm)! Mal nazaj poglej!
jAcKaSS

Matthew ::

Sm najdu neki več:

"Korejski Samsung velja za največjega proizvajalca LCD monitorjev. Že bežen pogled na njihovo pestro ponudbo modelov razkrije veliko pestrost. Številni druščini pa sta se sedaj pridružila še dva novinca, ki ciljata na najzahtevnejše uporabnike. Temu primerno sta modela Syncmaster Magic CX710P in Syncmaster 177X opremljena z odlično elektroniko, katera kot rezultat omogoča kristalno čisto sliko. Že prvi, monitor Syncmaster Magic CX710P, predstavlja trend, ki se bo uveljavil v prihodnjih letih in ki bo še bolj poenostavil upravljanje z nastavitvami monitorja. Tako premore posebno programje MagicTune, s pomočjo katerega uporabnik svoj monitor nastavlja kar s pomočjo miške - zato tudi ne najdemo nobenih krmilnih gumbov na prednji strani. Tudi po tehničnih specifikacijah monitor izstopa iz povprečja, saj številk kot so kontrastno razmerje 700:1 ter 178° vertikalni in 180° horizontalni zorni kot zlepa ne najdemo. Drugi 17-palčnik Syncmaster 177X pa je eden prvih, ki se ponaša z izjemnim odzivnim časom - vsega 12 ms navaja proizvajalec! Monitorja prav gotovo ne bosta poceni, gre za modela z letnico 2004, tako da ju lahko na prodajnih policah pričakujemo pred koncem letošnjega leta."

:))

TribesMan ::

LOL @ Samsung.

Tole z krmiljenjem nastavitev monitorja prek miške je pred leti že naredil Philips z svojimi CRT monitorji. Zadeva se je izkazala kot totalni disaster, saj je treba za upravljanje nastavitev instalirati poseben software, pa tudi njega uporaba je 100* bolj komplicirana kot pa tipke na monitorju. Philips je to uporabil samo v eni generaciji monitorjev, potem so spet začeli devat gor tipke.Samsung se pa zgleda noče učit na napakah drugih, se raje sami zajebejo. Tistih samsungovih 12ms, ja pa tako za lase privlečenih kot njihov kontrast 750:1, ki ni popolnoma nič bolj kontrasten, kot katerikoli drugi 350:1 monitor... Da o odzivnih časih sploh ne govorim, se spomnite 172X? Zadeva naj bi mela 16ms odzivnega časa, izkazalo se je da je resnica daleč od tega in tudi uporabnost tisteha monitorja za igre in filme je bla totalno v riti.

Samsung se očitno preveč posveča zunanjemu izgledu monitorjev, bolje bi bilo če bi bili njihovi monitorji malo težji in debelejši, več energije pa bi bolje vložili v razvoj panelov... Je pa res da so največji proizvajalaec LCDjev, to pa še ne pomeni da imajo najboljše panele.

No kdor je videl primerjavo med Samsungom 193T in NECom 1960 ali Compaqom TFT8030, ve o čem govorim. Preveč se napihujejo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

matter ::

Hehe 172X ima po spec. celo 12ms :)
Na testih pa pogori po celi črti glede ghostinga :)

Blade ::

Nekaj sem zasledil o 177X. Zadevo najdete tukaj. Če vem korejščina dela težave, pa uporabite babelfish.

Za vas ne vem, ampak zadeva je sumljivo podobna 172X modelu .. da ni morda 177x isti monitor, narejen za azijsko tržišče - oz. obratno.

nicjasno ::

Danes sem imel moznost testirati CTX S730G 17" .
Zadevo sem najprej probal na vga prikljucku in je bila superca, na dvi-ju pa se malo boljsa. Prav tako sem zadevo stestiral v filmih in moram rect da zadeva rula. Ceprav sem zelo pozorno buljil v ekran nisem opazil nobenega ghostinga. Moti me edino to, ker nima vgrajenega usb huba, ker sem ga na svojem dosedanjem sony trinitronu navajen.
Se specifikacije:

• Velikost : 17" zaslon
• priporočljiva ločljivost : 1280 x 1024 @ 60 Hz
• velikost pike : 0.264 mm
• svetilnost : 260 cd/m2
• kontrast : 500 : 1
• odzivni čas : 16ms
• kot gledanja : 160(H) , 160(V)
• hor. frekvenca/ ver. frekvenca : 30k ~ 80 KHz, 59 ~ 75 Hz
• število barv : 16.7 millionov barv
• ergonomija : FCC ClassB, UL, cUL, CE, BSMI, ISO13406-2, TUV/GS, TCO 99
• poraba : 35W
• dimenzije : 418 x 402 x 195 mm
• teža : 8 kg

perci ::

Morphling, Tribesman:

Monitor sem sprobal na 9600 in je delalo brez problemov.

Prav tako sem grafično (9200se) sprobal na enem drugem monitorju (en samsung z dvijem in dela OK).

Se pravi, vsaka stvar dela z v kombinaciji z drugimi komponentami OK, skupaj se pa ne marata. Zdej mi pa zadeva sploh ni jasno.

A je ze kdo kdaj slisal, da je lahko monitor nekompatibilen z grafično? WTF?

perci res čudno tole...

Aja BTW, ko sem jaz izbiral LCD sem ugotovil, da tudi moj malo brenči... sam se ga popolnoma nič ne sliši... je vsak ventilator glasnejši od njega. Da ne govorim o muzki.

LP

TribesMan

Čudno, anede ;) - krneki |O

Tut teb brenči praviš ;). No, ti bi moral slišat mojo kišto, ker tale Kompak je vsaj tolk glasen kot kišta. Je pa res, da včasih sploh nisem ziher, da je komp prižgan, tolk je tiha mašina.

Aja, še neki sem ugotovil - monitor dela tut na 9200se, v windozah čist OK, preden se pa winsi naložijo (torej ob postu in preverjanju naprav) je pa zadeva čist čudna črtasta. Verjetno kaka fora z refresh ratei in resolucijo. Bah, bom probal zamenjat to grafiko ;).

Mihc ::

Lep pozdrav!

Morda je že imel kdo tako vprašanje kot ga bom imel jaz, zato se vam že v naprej oproščam, nisem imel časa da bi si vse prebral!;((
Vprašanje je pa tako!
Odločil sem se, da kupim 17" LCD in imam dnarja okoli 130000SIT, kar pomeni 10000SIT gor ali dol. Kateri monitor mi priporočate?:\

Hvala vam za odgovor!

LP, Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

boštjan ::

LG,drugač pa je tudi samsung 172T zelo dober,ga mam sam,cena pa je okoli 145k

[Michael] ::

Neki malga ste govoril o CTX-ovih lcdjih (se posebno me zanima tale: klik!), ampak nc konkretnega, a lahko kdo pove kaj je sploh slabost le teh, kar sm jaz do zdej o njih prebarl so samo dobre in pohvalne stvari.

Lp,Miha

po karekteristikah je enak ko moj 172T,kako pa se obnese pa ne vem,boš ga moral kje sprobat.

Mnja...zgleda tko, ampak cudno mi je da ga nihce nima pa ma supr karakteristike in nihce se ni kej reku da bi mel kej slabga ta lcd :\

Te karakteristike so cisti BS. Monitor moras sprobat, ga vidt v zivo, potem se sele lahko kompetentno odlocis. No, kasni reviewi pri priznanih internetnih straneh so tudi lahko dobro vodilo. Specifikacije proizvajalca so pa cist brezveze.

Michael: CTX S730G - 135k

Monitor sem sprobal in je bomba. Ima dvi in 16ms odzivnega casa (ta ki si ga ti izbral ima 25ms), skratka karakteristike ima precej bolse kot ta monitor na tvojem linku. Na dvi-ju je slika celo bolsa kot na mojem crt sony trinitronu. Nakup priporocam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

nicjasno: a za model PV722i 17" je treba odzivni cas (tr:10 / tf:15)sestet?? Sicer ma ta model se dvi, medtem k ga CTX S730G nima :\ Trenutno moja grafa (GeForce2 mx400) nima, ampak k bom zamenu grafo bo pa zihr tud dvi vhod mela tak, da to je mal slabost tega monitorja, drugac je hud :)

Ja odzivni cas je treba sestet.

Btw... S730G IMA dvi. To pa vem zato, ker sem ga sprobal.

Celo tako je, da je dvi kabel privzet in ga ne mores niti odsravfat. Poleg pa dobis se navaden vga kabel, ce imas se slucajno grafo brez dvi-ja.

nicjasno: sorry, my bad, jaz sm gledu tegale S730 ( link) Ja tale S730G ma pol use :D

helowsa ::

Ima kdo kakšno mnenje oz. izkušnje s tem monitorjem ? Na Toms hardware so ga zelo dobro ocenili.

helowsa:sorry ampak jaz sm ze napol slep pa ne vidm katere firme lcd je to, niti modela ne vem, tko da dej mal napis da vemo kaj iskat po googlu :)

OldSkul ::

Mislim kako to da ne vidiš:\ .Ta zaslon je od firme Hercules.

hehe...tnx sadarj79, res nism vidu :\

Ja sorry, sem pozabil napisat model : Hercules Prophetview 920 Pro Dvi (17").

asduix ::

khm, prebral celo temo in nikjer ni skoraj nic povedanega o Philipsu. A so ti LCD-ji res tako slabi ali kaj da jih noben ne kupi in ne pove kaj pozitivnega/negativnega o njih? Razen tega da so dragi.

Drugace pa bi si kupil en kakovosten 15" LCD, cena do cca. 100k, najbolje z obema vhodoma (d-sub + dvi-d), cim boljsi odzivni cas...
Kaksni dobri predlogi (poleg 152T)?
Hvala.

helowsa: ce gledas na www.hercules.com kje se ga da kupt v slo, pise da v jae, pa grem na http://www.jae.si/ pa nikjer nc o tem lcdju, cudno, uglavnem monitor zgleda full hud, tud dobre karakteristike ima, sprobu ga pa se nism tko, da ga bos mogu kr nabavt pa povedat kakao se zares obnese :))

Lp.Miha

Border ::

Kaj se bol splaca kupit LCD 17 al LCD 19? Zarad resolucije mislim? Imam graficno 9000pro?

Katera firma je bolse in na katero naj ciljam?
- Samsung
- IIYAMA
- LG
- Sony

Kaj pravte na modele:
- Samsung 193T
- Samsung 192T

v tej temi zelo dobro ocenjeni,sam mam 172T in mi je 17" čisto dovolj.na resolucijo 1280X 1024 sem se tudi hitro navadil,tako da me majhnost in večja ostrina niso motile.sem pa zlo zadovoljen z monitorjem

Ja res vse k sm vprasal so zlo zadovoljni z Samsungom 172T in 191T... Rekl so ne mors zgresit ce vzames Samsunga... te pa bom... ;-)

Veste kok stane slucajno 193T in kok 173T?

gambit,samo jih nimajo,tako da so cene tudi vprašljive.

Se vedno trdim da je ctx s730g dobra izbira.

Sm gledal mal http://www.enaa.com pa glede cene in kvalitete je se najbols Samusng...

morphling1 ::

Uff, zgleda da mi je usojeno, da grem na LCD. Danes se je moji Iiyami 19" crt malo poslabšalo in naenkrat nima več normalnih barv, pač pa vse vleče na rdečo barvo, svoje je pač oddelala. Tako da od jutri dalje bom tudi jaz lastnik Compaq 8030 TFT monitorja :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1,preveri kabel.isto se je mojemu kolegu dogajalo,pa so mu kabel zamenjali in je spet mel normalne farbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Če ti začne ekran na rdeče vlečt, je ponavadi kriv kabel, ali kak slabi stik na poti signala modre ali zelene barve. No v vsakem primeru je prehod na LCD boljša izbira.

LP

TribesMan

Tribesman: Še vedno zadovoljen? :)

Kaj ti nisi več?

Itaq da sem. Zadeva je zakon. Še posebej v špilih raztura, CMR3 na tem zgleda 200% lepše kot na mojem bivšem CRT. Ghosting? What?

LP

TribesMan

Jst sem s sliko super zadovoljen ;) - ceprav je na dviju skor mal presvetla, mam skor na minimum brightness ;) - ne, zlo OK je - sem zanc extended desktop naredu se z enim crtjem in sem potem gledal oba monitorja naenkrat - CRT bruh - sploh ne vem kako sem lahko v to sranje bulil. Pa je flat sony trinitronc.

Edina stvar, ki mi gre mal na kurac je brenčanje ;).

SloDarker ::

Tudi sam sem novi lastnik Compaqa TFT8030 in sem zelo zadovoljen, tako da ga vsekakor priporočam.
Poleg kvalitetne slike ima tudi izreden dizajn. Ko je ugasnjen, je lahko okrasni predmet:D
Imel sem 15" CRT in razlika je res očitna8-O

TribesMan: Jih že zmanjkuje?

Ghero0 ::

A so prodajalci cene zdej v teh prazničnih časih kej nabil? Mislm, a je lahko pričakovat po novem letu kakšno znižanje al so bli že zdej kej cenej da bi folk kej kupval...? Nisem tok spremlu cen pa ne vem a so se kej zvišale al znižale...:8)

Torej kdaj kupiti? No ja glede na to da so prazniki pred vrati je mogoče zdej že mal pozn, ne, raj u januarju torej?
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ghero0 ()

Jah, cene zdejle niso sle gor, ampak spustile se pa tut niso in se AFAIK se en cajt ne bojo. Mogoce konec januarja.

piskot ::

Zakaj ni nobenih specifikacij na netu o Compaqu TFT 8030? Pri Hp kot da ga ni.

pojma nimam, afaik ga ne delajo več

Po dolgem iskanju po netu sem uspel izbrskati par testov za LCD Hercules Prophetview 920 Pro in 920 Pro dvi. V testih pa ni bilo niti pri vga modelu nobenega problema z ghosti, izredno se je odrezal v igrah. Sploh izgleda kr OK. Model 920 Pro imam priložnost dobit za cca 110 kSIT.

Test 1
Test 2
Test 3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: helowsa ()

Iskanje informacij o TFT8030 je prava muka. Jest sem jih našel na eni južnoameriški Compaqovi strani... Pod Workstation equipement... Pač ni važno, važno je da dela in dela zelo dobro.

Ja v bofu zelo hitro pohajajo tile monitorji, skoraj ni dneva ko ne bi prodali enega....

Baje jih je še okoli 10 tak da navalite vsi zainteresirani. Cena pa ne verjamem da bo še kaj nižja... Vsaj po novem letu sigurno ne, kvečjem večja.

LP

TribesMan

Evo odlocujem se med tremi modeli:

Samsung 192T - ni cene
Samusng 193T - 162.000
Samusng 173T - 117.000

V cem je razlika med 192T in 193T? Keri je bolsi?

Kaj vi priporocate kaj naj vzamem 17" al 19"?

MC_h3Kt0R ::

Lahko kdo priporoca 17'' SONY S73H ali SONY X72? Slednji je pri Anniju v akciji in specifikacije so tudi kar solidne. Cena pa okoli 140 ksit.
Ceprav me zanima tudi CTX, kot je bil ze prej omenjen model S730G (tudi 17''), ampak Sony je le nekoliko bolj znana firma... ne vem kako se kaj CTX-i obnesejo.

Vsaka nadaljna informacija dobrodosla!

Blade ::

Border:
Razlike med 192T in 193T mislm da pri specifikacijah ni .. gre za isti monitor, samo da 193T omogoča pivot funkcijo (lahko ga zarotiraš in imaš monitor v nekako razmerju 3:4). Je pa 192T dražji za okoli 10k, kar mi ni čist jasn.

Kar se pa 173T tiče je pa dost švoh monitor (opis pri enaA sploh ni pravi, mal po netu pobrskaj) ... Splača se ti 172T ki je okol 140k, ali pa LG 1710B, Q17, baje tale Hercules ni švoh ... aja, pa za Compaqa si lahko zgoraj prebereš da je eden boljših. Ker je pa trenutno najbolj priporočjiv (cena/kakovost) pa še zdej ne vemo :D.

Hm, katero velikost priporočam .. če maš 19" CRT si sliko zmanjšaj, tko da bo diagonala velka 43cm .. taki so 17" LCDji - če ti črke niso premajhne kupi 17", drugače pa 19" - preprosto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blade ()

Že vrabci na strehah čivkajo, da Samsung v 193T vgrajuje slabše prikazovalnike kot v 192T serijo. Edina dobra stvar pri samsungu 193T je lep design in pivot, ghosting pa je zelo opazen.

Prav tako je z 173T in 172T. Strarejši modeli so boljši in če si mahnjen na samsunga, potem kupi starejšega.

LP

TribesMan

««
14 / 168
»»