» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
13 / 168
»»

morphling1 ::

No problem:) a z refresh rateom si se kaj špilal, šumenja načeloma nebi smelo biti.
Drugače pa za tresenje je verjetno kriv slab signal prek večih komponent, probaj video vhod (seveda če imaš možnost) priklopit direkt na kako kamero ali pa dvd player.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

boštjan ::

tomaxxx, je na ceniku
PLE481S, IPS TFT panel,1280x1024,250cd/m2,kot gledanja H/V=176°,rotiranje,1xDVI,zvočniki,TCO99 cena: 175.428

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

mahi ::

hello!! A ima mogoce kdo kako informacijo kdaj ima namen samsung 173P prit v slovenijo????

Ker ta monitor pa bom moral imet. vedni kot "ogromen", svetilnost uredu, kontrast super, ufff uffff
Predstavljen je na samsungovi strani v nemciji. .de :)

TribesMan ::

perci lepo da si se odločil za LCD, ki mene najbolj zanima.

A bi bil tolk faca pa bi en quick test naredil, recimo kak filmček, kaka streljačina, pa še posebej me zanima kako je s kontrastom, ker po specifikacijah je precej nizek 350:1, kaki samsungi imajo 750:1... Dej probaj v temnem prostoru mal pogledat, če je črna "dovolj" črna ali je bolj siva. Še posebej zadnje mi je zlo pomenbno, ker veliko delam ponoči v temni sobi in nočem preveč svetlo črne barve. Sej za response time sem pa itaq videl, da je odličen... A si kej probal PiP?
No dej povej kak si kej zadovoljen, ker če je vredu ga grem jest jutri iskat.

Šum prihaja najbrž iz pretvornika, ki napaja osvetlitev, to ni nič kritičnega. Ubistvu zelo veliko LCD zaslonov spušča rahle šume v okolje.

Slika pa najbrž trese zaradi kakih motenj pri ozemljitvi ali kaj podobnega, probaj z kako kamero, ali čem drugim, kar laufa na baterije.

morphling:
Vidim da gredo v promet tile compaqi, sam tolk glej da zame eden ostane >:D

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Ma samsung se mi zdi da zadnje cajte preveč na zunanji izgled monitorja dajejo. Ful neki tanke in fency schmency monitorje delajo, sam pol jih pa pokoplje "slab" response time (172X recimo je primer), sicer monitor je zelo lep videt, sam vprašanje kako se bo obnesel na preprostem "Slo-Tech LCD testu".

Aja pa vidni kot je itaq že pri vseh novih monitorjih zelo velik.

Recimo un Compaq kokr sem zadnjč gledal je super. Lahko ga gledaš z takekga kota da je slika sam še par mm debela črta, pa so barve še vedno pristne, nič spreminjanja ali kakšnih artefaktov. Pa to po vertikali in horizontali.

Aja perci a ti uporabljaš DVI al analogni priključek?

LP

TribesMan

perci ::

morph: zadeva je glasnejša do mojga kompa - tko cvrči da gre skoz ušesa ;) - res da mam na kompu vse vente na 5V ;)pa mogoče mal bolj slišim

refresh rate.....na 85 je zadeva čudna, al se pa sam men zdi, drugač je kul

zaenkrat mam analaogni prključek, šaltam čimprej na dvi, zdele nimam primerne kartice

glede kontrasta: kaj naj ti rečem - po mojem je cela ta stvar s kontrastom čist overrated, ker jst mam zadevo na 80(od 100) naštimano in je čist dovolj kontrasta, če dam na 100 slika preveč nabija v glavo - jst mam kontrasta čez glavo dovolj ;)

črna v temi izgleda precej črna, ni pa tko, da monitorja v popolni temi sploh opazil ne bi ;) - mogoče, čist čist mal siva ;)

streljačina....hum, nimam nobene, ne igram igric, tko da sorry, je pa morph sprobal včeri kvako, pa lahko on pove

filmčki....divxi delujejo dobro, vsaj tisti kvalitetni, če je pa grd rip se pa IMO še bolj opazi kot na crtju ampak to afaik itak za vsak LCD velja, v glavnem, če primerjam sliko divxov s kolegovo 17" iyamo, se mi tole zdi boljše

PIP sem sprobal, zadeva je taka, da lahko kombiniraš en vga oz dvi in en kompoziten oz. svga vhod, ne mores pa met pip tako da bi kombiniral več vga ali dvi vhodov. Skratka, uporabno za priklopit zraven se dvd, al pa drug racunalnik prek kompozituma. Ni pa nic posebnega ta pip oz. ne vidim, kdaj mi bo prisel prav ;). Mogoče res, če kamero vklopiš gor ;).

Sam tole cvrčanje mi pa mal najeda, upam da se bom navadu :\

tribesman: jst sem zaenkrat zlo zadovoljen, sam se pocakam, da dobim dvi karto, pa bom se bolj ;)

edin to cvrčanje me mal moti - če to ni normalno, ga dobiš nazaj morf ;)) - dej se ti v štacuni sprobi, če prasca kej razganja tam pod kožo (če cvrči ;))

perci hvala za test.

Bom šel dons kr iskat zadevco. Pol pa vidmo če bo tud moj kej cvrčal... Mogoče bi pomagalo če bi na DVI zalaufal...

LP

TribesMan

tomaxxx ::

@ boštjan
kje si našel tisto iiyamo (PLE481S) za tako ceno???

če te zanima,mi piši na ZS.

MEDENA ::

ena neumesna:

18' LCD v ZDA po 400-500$...mislim, kaj imajo eni fajn life...>:D

Jackass ::

perci: Če bi moj monitor cvilu bi ga dobil nazaj predn bi keš, k sm ga dal zanga, dodobra pospravl v blagajno!

Tle ni vprašanj. Če stvar za 150k ni brez napake, ni za v prodajo!
jAcKaSS

perci, pridi enkrat poslušat tega, ki je razstavljen, če cvili. Če ne ti ga bom zamenjal. Lahko pa samo ti slišiš določene frekvence, ki jih ostali ne moremo :D Joke :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

MEDENA:

Ja pol pa prištej transportne stroške, carinske stroške, in DDV (ki ga BTW v ameriki nimajo) pa si na veni ki jo imaš pri nas.

Jest sem poslušal malo tistga ki je v BOFu razstavljen, pa nisem nič slišal, nobenega žmrcanja piskanja, ali česa podobnega. Pa drgač zelo dobro slišim.

Ampk monitorja pa še vseeno nisem vzel. Nevem nekako grenak priokus je v ustih, ko ga primerjaš z CRTji. Res je tale Compaq veliko boljši od samsungov 173T, 193T in 213T sam še vedno je v primerjavi z CRTji še vedno zadaj. Je pa res da imajo po nekaterih zelo uradnih podatkih, Samsungi serije xx3T, prikazovalnike slabše kvalitete, kot serija xx2T (zato so najbrž slednji, ki so starejši, tudi malo dražji).
Ubistvu sem 2 ure gledal tega Compaqa in ga primerjal z konkurenco pa sem ugotovil, da je med videnimi LCDji precej razlike že na oko.
Compaq ima neverjetno lepe in žive barve (za moje pojme veliko lepša slika kot CRTji, edin črna ni čist črna) response je dober samo ni čist špica, tako kot CRT. Pri vlečenj Slo-Tech okna je opazen res minimalen ghosting. Vidni kot je ubitačen, tudi ko si že preko 80° od pravokotnice na zslon so barve še vedno pristne in žive. Svetlost super, tudi zelo lepo nastavljiva. Malo me matra ker nima Pivot funkcije... sam to se bo dalo pogrešit.

Samsungi niso po pravici povedan nič posebnega. Barve precej medle (vidno slabše od Compaqa), response grozen, pri premikanju okna po namizju vsebina popolnoma neberljiva, na trenutke (testiral sem itaq z Slo-Tech stranjo) črke kar zginejo, za raznimi objekti živih barv in za kurzorjem se vleče zelo dolga senca... pač ghosting all the way. Vidni kot vsaj 20° slabši od compaqa. Ko si nekje na 60° od pravokotnice na zaslon je slika medla. Svetlost zadostna, vendar bi je lahko bilo v zgornjem rangu še malo več, za kakšen filem ali temačno igro je nabrž pretemen. Ma pa zelo lepo črno barvo. Boljšo od Compaqa. No to je ubistvu edina stvar poleg designa ki mi je na samsungu všeč. Pa pivot ma tud.

Prestigio z 25ms ima rahlo boljši response in manj ghostinga od samsunga vendar so barve ina kvaliteta slike obupna, prav nagravžno sliko ma. Mogoče je lepa za gledanje TVja (ta monitor ma vgrajen TVtuner), sam za delo v oknih totalno neprimerno. Pa da ne govorim o absolutno preveliki osvetljenosti zaslona. Tudi če odviješ brightnrss na 0% je zadeva ful presvetla, kar bode v oči. Skratka neprimerno.

Prestigio z 16ms dejansko nima nobenega ghostinga, a kaj ko je slika za en drek, sicer malo boljša od 25ms modela sam še vedno presvetla in ful čudne barve. Prav tako ma TV tuner, sam kdo pa to rabi.

Moje ugotovitve najbrž lahko potrdi tudi njok (razen če je seveda on kaj drugega videl kot jaz), ki je bil danes tudi v BOFu pa sva se skupaj malo kunštvala. Na konc sva oba odšla domov praznih rok. No ubistvu sem jest vzel DVDRW... enivej.

Bom mogoče še malo uč vrgel na AOC in iiyamo, če bo čas.

Zaenkrat mi je Compaq najbolj všeč, vendar granak priokus v ustih mi ne da miru. Pač če kupuješ za take pare kot je ta reč pač hočeš perfektnost all the way. Sej ga bom najbrž vzel, sam mal bom še prespal zadeve...
Pizdarija, preveč kompliciram.

LP

TribesMan

Pizdarija, preveč kompliciram

pa res:D

>Lahko pa samo ti slišiš določene frekvence, ki jih ostali ne moremo

Hehe, mozno - upam ;)

Sicer pa itak naslednji teden pridem k teb, pa bova se to preverla ;)

Tribesman: Če boš hotel perfektnost all the way boš še večkrat odšel dam praznih rok tko kot danes ;). Prevečkrat ;).

[Michael] ::

:)) TribesMan, ti pa res to pretuhtas po dolgem in pocez, sej praw tako, toliko kot je izbire si je res treba uzet cas za to.

Ha njok ti si bil tisti, ki je hotel špil gor imet, ja zakaj se pa nisi predstavil, bi še kako rekla :)

Pač taki smo eni ljudje, še vsako stvar ki sem jo kupil sem 20* premislil in pretuhtal, prebral vse možne reviewe. Zelo dober način da po nakupu nimaš pekočega občutka v riti. Sej ubistvu me to najbolj moti, ker ni nikjer nobenega reviewa. ;(

Tribesman: Če boš hotel perfektnost all the way boš še večkrat odšel dam praznih rok tko kot danes ;). Prevečkrat ;).

Moj kolega pravi da zaradi tega še en lep cajt ne bom mel ženske... kar je po eni strani tudi v redu.

morphling ja un model je bil njok. Sej mogoče si bo še premislil... ali pač.

LP

TribesMan

VASkO ::

TribesMan, kaj pa kaki BenQ FP991? Bi kdo znal o tem kaj povedat? Za BenQ pravijo, da bi naj bil boljsi od Samsungovih LCDjev, ce je to res, ne vem.

VASkO ::

Js sm vidu v BigBang-u en BenQ LCD, pa je mel sliko tko medlo, da sm se sam smejat začel, da se upajo dat tut kej tazga na trg!
jAcKaSS

Nevem kakšen je ta LCD. Zgleda sumljivo podoben samsungom. Specifikacije so pa tud zlo samsungove... Mogoče kak klon. Tudi uporabniki ga hvalijo. Bi mogu vidt, če bi ti hotu povedat, kako zadeve stojijo.

LP

TribesMan

Phoebus ::

benq je acer. Vse kar sem vidu acerjevega je blo slabo ali pa se je pokvarlo :D

Big_Al ::

TribesMan
"Vidni kot vsaj 20° slabši od compaqa"

A pol lahko compaqa še od zadi gledaš??? samsung T serija ima vidni kot 170/170.:D

imi ::

Vidni kot v tehničnih podatkih je daleč od realne slike!

Big_Al:

Sej slika se na samsungu res vidi do 170/170, sam že veliko prej slika postane motna in barve niso več to kar bi morale biti, medtem ko je pri Compaqu slika še vedno lepa in barve zelo žive, tud če ga gledaš z 170/170. To sem hotel povedat.

LP

TribesMan

nicjasno ::

Kaj pa menite pubeci o CTX monitorjih, konkretno o modelih M730V (17") in P922E (19") ?

Phoebus: "benq je acer. Vse kar sem vidu acerjevega je blo slabo ali pa se je pokvarlo!"

To tut js vedno pravm!:D
jAcKaSS

Evo tole tipkam na novem compaqu. Kaj naj rečem, trenutno laufam dula display konfiguracijo, in moram rečt da ni nobene primerjave med LCD in CRT, vsaj na mojem CRTju. Slika je na LCDju miljonkrat boljša. Filmi so super, ghosting me sploh ne zanima več. Če ga ne iščeš čist 10cm stran od ekrana ga sploh ne opaziš, si preveč z drugimi stvarmi zaposlen, da bi ghosting iskal. Pa PiP je NORO DOBER, škoda ker nima malo večje slike... ene 50% večja bi mogla bit, pa bi blo zakon, no sej je že zdej dobro. Edina stvar ki me malo moti, je LED dioda ki kaže kir vhod je aktiven, zadeva je absolutno presvetla, bo šel prec en selotejp gor.

Ma kaj čem vam govort... to morte probat!

LP

TribesMan

Aja pa v pakngi je napačen kabel za štrom, priložen je angleški, tako da ne paše v naše utičnice... No pa sej to ni problem, kdo pa nima kabla za elektriko doma.

LP

TribesMan

Tribes v pakungi sta oba kabla za napajanje, ti si svojega pozabil, ko si monitor pakiral :D

Morphling ne bo držalo. Jest une paknge sploh odpiral nisem v BOFu. Sem jo šele doma taprvič odprl. Ma sej je vseen. Teh kablov mam doma maljon. Tak da sem še mal srečen, da nisem dveh dobil, bi mel še več viška.

Ampk slika.... nora. Tam u štacun tud pol tolk dobr ne zgleda. Edin luč moreš met skoz užgano, ker drugač ni črne barve, bolj na temno sivo vleče.

LP

TribesMan

Nope 100% je v uni mali škatli samo US kabel, naš kabel je pa v glavni škatli, tako da je lahko padel ven. Sicer pa kot praviš nima veze, važno da si zadovoljen.

Kako je kaj z refresh ratei? Na katerem laufaš?

BTW: zdele sem dobil eno karto z dvijem, priklopim gor in cez celo slikco se zacnejo pojavljat majhne horizontalne crtice, pa priklopim na isto karto na vga, dela v redu, se enkrat na dvi, spet ni OK. Zamenjam karto za enako (gre za radeon 9200se) in spet ista pesem, na vga ok, na dvi pa ne ;(. Zdej pa ne vem, a je mozno, da ima karta sam dvi izhod sfukan???? Fuckin čudno ;(.

cekr ::

Jest mam pa nek problem, da mi slika na vsake toliko časa utripne. To se mi dogaja tako na LCD-ju od Sony-a in tudi na Samsungu. Zgleda, da je nekaj narobe z DVI od Radeona 9000pro.
Ima mogoče, kod takšen problem?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

perci: Tud men so se tiste črtice pojavle če sem dal refresh na 85Hz. Pol sem ga pa zmanjšal na 60Hz in so zginle (to je na DVI kablu), medtem ko VGA kabel tudi meni deluje do 85Hz brez kakršnihkoli črtic. Predvidevam, da ta kabel ni primeren za tak bandwith in se pojavljajo napake na prenosu signala... pomojem.

Cekr: Takih problemov jest še nisem mel.

Ampk slika je pa SLIN!!!

LP

TribesMan

Tribesman: men se tiste črtice pojavljajo že ob postu, če uporabljam DVI ;(.
Ča pa dam na 85 refresh na navadnem vga kablu pa zadeva rata motna, predvsem na sredini monitorja. Mal me zalosti tole ;(

Maš kako možnost dobiti kako malo boljšo grafično, ker po pravici povedano R9200 SE kartice so res cenena roba. Lahko ti tud jaz kako zrihtam za dan dva, da probaš.

planetparty ::

Ja, najverjetneje je tvoj Radeon kriv, vsega odpada prispajkajo gor, kot prej na Gf 4mx

morphling: probam v pondel kej pametnejsega, pa potem napisem ;)

nicjasno ::

LOL @ robibrk

Ja, samo res kake smeti vse spajkajo dandanes gor na grafe.

Dons sm bil spet v BOF-u. Tokrat sm šou na ogled tega slavnega Compaq-a. Morm rečt, da sm kr zadovoln. Dons je bil clo un model tolk prjazn, da je kr sam ponudu, da mi prklop LCD na DVI.:))

Sam js se bom vseen verjetn kr za Sony-ja odloču. Dons sm sicer hotu spet jt v Harvey Norman in zatežit prodajalcem, da mi ga prklop tko, da bom direkt vanjga gledu (k majo nekje 6-8 monitorjev priklučenih na en računalnik, kje nej pol js vidm kakšn je ghosting pr ST preizkusu:D ). Pa so vse prodal.:(

Aja mimgrede, sicer off topic, morm še to oment, da če se kdo kdaj hoče nasmejat, nej gre v Harvey Norman, ker k boste pa te izjave slišal...
- prodajalc enmu modelu razlaga, kako ma R9000 120slik/s, R9200 pa 150slik/s in da sploh ne bo opazu razlike... -kje je ta najdu 150slikc/s? v Quake-u 2 mogoče?

- vprašam prodajalca, če mi pokaže kje majo grafe. Pa me vpraša, če me kšna prov posebi zanima. Pa rečm, da R9600XT in R9800SE. Pa reče, da nimajo, da majo pa R9500. Pa ga vprašam od kere firme pa je? Pa mi prbije:"Od Radeona!" - LOL:D

- vidm na polici win XP za 92k sit - LOL (k so pršl vn 2 let nazaj so bli 55k, zdej so pa dost cenej)
jAcKaSS

Dons sm bil spet v BOF-u. Tokrat sm šou na ogled tega slavnega Compaq-a. Morm rečt, da sm kr zadovoln. Dons je bil clo un model tolk prjazn, da je kr sam ponudu, da mi prklop LCD na DVI.

Jackass kdaj si pa bil v BOFu? Ker če ti je kdo priklapljal Compaqa na DVI sem bil to jest... razen če sem bil glih na malci takrat. Sam ni mi pa jasno zakaj bi ga bilo sploh treba priklapljat na DVI, ker ta monitor je tam stalno na DVI priključku in sploh še ni laufal na VGA. A si bil ti tisti, ki smo mu prenesli monitor iz police na un "testni oder"? Enivej... lepo da nas hvališ po forumu, še posebej v temi, ki jo naš nadrejeni bere...

LP

TribesMan

zile ::

85Hz sploh čudn da podpira. Na DVI je pa priporočena frek. osveževanja 60Hz.

Ja to sm bil jst! A ti si mi prnesu monitor iz unga pulta na testirni plc? No, si pohvaljen!:D

Sej sm hotu tm enga vprašat za morphlinga (k se je že ponuju, da mi razkaže monitor), pa sm pozabu pogledat kako mu je ime, k nism vedu a ga bodo poznal pod "morphling"!

A morph je pa vš nadrejeni?
jAcKaSS

ja, morph je šefe ;)

Matthew ::

A mogoče kdo ve, kdaj nej bi pršu Samsung 177X?

morphlinga dons ni blo tako da bi ga zaman iskal.

Drgač pa ti je monitor prenesel en drug, sicer pa ne vem zakaj sta prenašala, ker je bil ekran na polici že priklopljen v DVI??? In trenutno je spet na polici. Če se prav spomnim si bil pri nas s punco, no jest sem un tip, ki je prišel do tebe tik preden sta odšla... enivej nima veze.

zile:

Ja to je res, sam v navodilih tega monitorja piše da deluje na 85Hz BP. Jest sem dal DVI na 60Hz pa je superca.

Matthew:

A misliš 172X, ker za 177X še nisem slišal. Drgač je že zunaj, sam pri nas ga je težko dobit. Poleg tega je bil zelo slabo ocenjen...

LP

TribesMan

Zgodovina sprememb…

Matthew ::

««
13 / 168
»»