Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

Dr_M ::
nubes: en zelo dober argument sm prej podal, pa ga ocitno nihce ne opazi. to pa ni moj problem.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RobertoSlo ::
očitno si mahnjen na preteklost.... pa kaj če je LG bivši goldstar.... sej mogoče tud bmw, audi, mercedes ni več to kar je bil včasih,...
Kar se pa tiče LG-ja, ...se mi zdi čist ok firma s solidno izdelanimi produkti, kar se pa tiče dizajna so pa daleč pred marsikatero blagovno znamko!
Kar se pa tiče LG-ja, ...se mi zdi čist ok firma s solidno izdelanimi produkti, kar se pa tiče dizajna so pa daleč pred marsikatero blagovno znamko!

Fizikalko ::
Hja, LG je čist ok, nič več, nič manj. opustili so izdelavo kakovostnejših panelov S-IPS. Delajo več ali manj samo še TN matrike, torej cenene in manj kvalitetne monitorej. Cene pa glede na to sploh niso nizke.

Dr_M ::
ne trdim, da je LG slab, ampak ni pa tok dober, kot nekateri mislite. samo to in nic drugega. pa to ne velja samo za LCDje.
The reason why most of society hates conservatives and

RobertoSlo ::
se strinjam pri tem... je ok in nič več....
cene ima pa res visoke sam zarad dizajna..
enim je kvaliteta slike všeč, drugim ne:)
sicer pa tud sam kupujem bolj kakovostni LCD, ...sam se itak ne morem nikako odločit - vedno me odvrne cena, ki je prevečkrat previsoka

enim je kvaliteta slike všeč, drugim ne:)
sicer pa tud sam kupujem bolj kakovostni LCD, ...sam se itak ne morem nikako odločit - vedno me odvrne cena, ki je prevečkrat previsoka

Volta ::
Ja se strinjam. Če mam o čem kaj pojma, mam o LG-jih ker sem jih že precej preizkusil. Vedno sem imel na izbiro samsunga in lg-ja. Nekako med tema 2 firmama sem izbiral. Odločil sem se vedno za lg-ja, pa ne zarad tega ker bi bil kvalitetnejši,( sta pri eni glihi ) ampak zarad tega ker majo design lepši. Pa tudi cene so konkurenčne. Vsekakor zelo kvalitetne zadeve, za dober denar.
LP
LP

Volta ::
Ta odgovor je bil mišljen na prejšen odgovor nekoga, ki je potrdil da so Lg-ji kvalitetne zadeve, da ne bo pomote. Recimo v rangu 19 col in pa do 85k...Katera firma ima najboljši monitor v tem rangu? Da vidim, kolko je res kvalitetnejša stvar od 1970 LG-ja...
LP
LP

Bizy ::
Monitor LCD 19' LG L1900J-BF sem primerjal v trgovini glede slike z drugimi LG-ji in Philipsovimi monitorji... slika je najlepša pri omenjenem.
Zasledil pa sem da ima TN matriko in ne PVA... npr če ga primerjamo z samsung 970p ali 193p so karakteristike tam tam... razen matrike in kontrasta....

Blood Bound

Jebeš karakteristike. Primerjaj v živo, pa boš dol padu, ko boš videl, kako slaba je TN matrika.

miwche ::
LG izdeluje tudi IPS matrike, samo ne zase. Tako NEC kot Dell imajo LG-Philips S-IPS matrike.
~ there are more alpha males than beta testers ~

Tako je. Za NEc sicer vem, da jih malo še izboljša. NEc 1970NX (moj) ima tako isto matriko kot LG 1930B (star model, ga ima moja punca). Pa je slika pri mojem boljša.

rs1975 ::
dajte mi pomagat pri odlocitvi:
SAMSUNG 940N
SAMSUNG 930 BF
PHILIPS 190S7
PHILIPS C6
LG L1917S
SAMSUNG 940N
SAMSUNG 930 BF
PHILIPS 190S7
PHILIPS C6
LG L1917S

kajzer ::
med samsungama raje 930BF saj ima ta DVI vhod, druge karakteristike so praktično iste... tko da bi se jaz najverjetneje za tega odloču... za philipsa na VGA vhodu definitivno ne ker je dosti slabša slika, ga ma sestra, sicer 17" ampak useeno... potem raje za LG-ja je boljša slika čeprav tudi na VGA...

glinik ::
Bizy
Zasledil pa sem da ima TN matriko in ne PVA... npr če ga primerjamo z samsung 970p ali 193p so karakteristike tam tam... razen matrike in kontrasta....
Ja, to je tako kot če bi primerjal mladeniča z enim bogim starčkom. Primerjamo jih lahko, kdo bolj hitro teče - recimo. Oba imata enako kg, višino, ... Razlika je samo v letih ... SAMO V TEM ! Po telesnih karakteristikah (merah) še ima starček kakšno možnost.
Štekaš poanto?
Lp
Ja, to je tako kot če bi primerjal mladeniča z enim bogim starčkom. Primerjamo jih lahko, kdo bolj hitro teče - recimo. Oba imata enako kg, višino, ... Razlika je samo v letih ... SAMO V TEM ! Po telesnih karakteristikah (merah) še ima starček kakšno možnost.
Štekaš poanto?
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()

rs1975 ::
kajzer, hvala za odgovor.
torej samsung ali pa lg po tvoje. kateri med tema dvema je boljsi za pisarniska dela, brskanje po netu, urejanje fotografij. nic igric in zelo malo filmov.
torej samsung ali pa lg po tvoje. kateri med tema dvema je boljsi za pisarniska dela, brskanje po netu, urejanje fotografij. nic igric in zelo malo filmov.

kajzer ::
po karakteristikah je samsung boljši pa še DVI ima... oba sta čist primerna za to kar ga boš ti potreboval... pa prever najprej če imaš DVI priklop na grafični kartici ker drugače je praktično vseeno katerega kupiš-pač ker ki je lepši... če pa imaš DVI in ti je vseeno na zunanji videz potem samsunga...

Bizy ::
Štekam , štekam glinik !!!
Skratka , glede na vse je nujno kupit monitor z PVA matriko ne daj nesreče z TN matriko ??
Ve kdo kateri tip matrike ima tale lepotec: LCD monitor Philips LCD 190P7ES Brilliance?

Skratka , glede na vse je nujno kupit monitor z PVA matriko ne daj nesreče z TN matriko ??
Ve kdo kateri tip matrike ima tale lepotec: LCD monitor Philips LCD 190P7ES Brilliance?

Blood Bound
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bizy ()

V resnici ima 18ms. 25 je imel starejši model. 500:1 je čez glavo. Jaz mam kontrast na 50%. Nikoli ne glej napisanih karakteristik...

Štima edina "slaba" lastnost (če se že gledamo v detalje) tegale NECa je odzivni čas, pa še to se po moje opazi pri zelo redkih primerih.
Znanec si je nabavil najnovejši model 19" NECa z odličnim odzivnim časom. Seveda ima zadeva svojo in predvsem ponosno ceno , ki je PRECEJ zasoljena. Za tak denar je že dobro pogledat za kašnim večjim modelom.
Kar se tiče kontrasta, totalno nepomemben podatek. To je marketinška poteza, ki se lepo vidi v prodajnih prospektih, ki na veliko pišejo "Kontrast 2000:1" To je kot da bi gledal v 100W žarnico na žarilno nitko. Kaj misliš, kako dolgo bi zdržal?
V pisarni imam kontrast na LCDju na 40-50%, višje vrednosti so nezdrave za oči in počutje. Tako vsaj jaz doživljam omenjeni efekt.
Lp
Znanec si je nabavil najnovejši model 19" NECa z odličnim odzivnim časom. Seveda ima zadeva svojo in predvsem ponosno ceno , ki je PRECEJ zasoljena. Za tak denar je že dobro pogledat za kašnim večjim modelom.
Kar se tiče kontrasta, totalno nepomemben podatek. To je marketinška poteza, ki se lepo vidi v prodajnih prospektih, ki na veliko pišejo "Kontrast 2000:1" To je kot da bi gledal v 100W žarnico na žarilno nitko. Kaj misliš, kako dolgo bi zdržal?
V pisarni imam kontrast na LCDju na 40-50%, višje vrednosti so nezdrave za oči in počutje. Tako vsaj jaz doživljam omenjeni efekt.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()

Spet TN matrika ...
V trgovini (še posebej računalniški) se dobre stvari plačajo. Tukaj ni bližnjic, če hočeš kvaliteto - PLAČAJ in pika.
Pa lepo kupujte
Lp
V trgovini (še posebej računalniški) se dobre stvari plačajo. Tukaj ni bližnjic, če hočeš kvaliteto - PLAČAJ in pika.
Pa lepo kupujte

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

sid911 ::
Se splača?. rabim 95% cajta za desktop delo, igre špilam bolj redko,..
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

mare92 ::
Kupujem nov monitor, in me zanima, kaj se najbolj splača! Imel bi 19'.
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off... - tega dobim za 75k, drugače pa malo poglejte na http://www.mimovrste.com/katalog/index.... . Hvala za pomoč in LP!
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off... - tega dobim za 75k, drugače pa malo poglejte na http://www.mimovrste.com/katalog/index.... . Hvala za pomoč in LP!

sid911, ne, nikaor se ne splača. Ravno dekstop userji morate pljunit malo globlje v roke in si kupit orenk zadevo. Torej PVA ali S-IPS. Ni druge. Za igre je pa TN.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fizikalko ()

sid911
Jaz bi se ozrl za kakšno dobro 17", saj 19" nima neke večje prednosti. Tudi sam delam na 17" in je ok. Kakšen Samsung 770P bi bil prava stvar.
Se mi zdi, da je 17" bolj ugodena kot 19".19" že toliko velika, da se znajo po kotih opazit anomalije barv. PVA matrika je sicer že zelo pošlihtana proti TN, ampak še vseeno je to LCD tehnologija, katera ima že sama po sebi omenjene probleme z barvami in vidnimi koti.
Skratka, 17" lahko gledaš bliže - vsaj meni paše da sem bližje monitorju.
Lp
Jaz bi se ozrl za kakšno dobro 17", saj 19" nima neke večje prednosti. Tudi sam delam na 17" in je ok. Kakšen Samsung 770P bi bil prava stvar.
Se mi zdi, da je 17" bolj ugodena kot 19".19" že toliko velika, da se znajo po kotih opazit anomalije barv. PVA matrika je sicer že zelo pošlihtana proti TN, ampak še vseeno je to LCD tehnologija, katera ima že sama po sebi omenjene probleme z barvami in vidnimi koti.
Skratka, 17" lahko gledaš bliže - vsaj meni paše da sem bližje monitorju.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

>>LCD tehnologija, katera ima že sama po sebi omenjene probleme z barvami in vidnimi koti
Ni res, S-IPS je tu dominantna. Za 99.9% stvari čez glavo. Za tisti 0.1% je pa itak CRT.
Ni res, S-IPS je tu dominantna. Za 99.9% stvari čez glavo. Za tisti 0.1% je pa itak CRT.

Tomaz27 ::
Kr neko kompliciranje brezvezno, sam imam Samsung 940B in ga uporabljam 100 % za internet in word itd, igric ne igram in je monitor cisto OK. Seveda pa ce se spuscas v neke vidne kote in ali se barve spreminjajo ce ga gledas iz 179 stopinj itd pa te lahko marsikaj moti. Samo jaz se na sreco nikoli nisem sedel za monitorjem pod kotom 203 stopinje, tako da s tem nimam problemov. Dvomim da se splaca dati 50.000 sit vec za monitor samo zato, da si pol leet in mas vidni kot 250 stopinj in se ti barve ne spreminjajo, dejansko si pa cel dan na internetu in ta ta PVA matrika nic ne pomaga.
Tako da tistim ki kupujejo monitor za domaco uporabo in bodo vecino casa preziveli na internetu priporocam nakup kateregakoli 19 monitorja za nekje 70.000 SIT, ostalo pa rajsi namenis za kaj druga. Ker ce smo ze tu dlakocepski, potem je najboljse da si se vsi miske za 20.000 sit nabavijo, ker je razlika ocitna v dpi, pa procesorje core 2 duo 6800 extreme, da nebo zatikanja itd.
Sam vglavnem ne opazim pri svojem delu nobene pomanjkljivosti in mi ni zal, da sem za mali denar dobil dokaj soliden 19 Samsung monitor,...
Tako da tistim ki kupujejo monitor za domaco uporabo in bodo vecino casa preziveli na internetu priporocam nakup kateregakoli 19 monitorja za nekje 70.000 SIT, ostalo pa rajsi namenis za kaj druga. Ker ce smo ze tu dlakocepski, potem je najboljse da si se vsi miske za 20.000 sit nabavijo, ker je razlika ocitna v dpi, pa procesorje core 2 duo 6800 extreme, da nebo zatikanja itd.
Sam vglavnem ne opazim pri svojem delu nobene pomanjkljivosti in mi ni zal, da sem za mali denar dobil dokaj soliden 19 Samsung monitor,...

Lover22, nimaš pojma, o čem govoriš. Trust me. Zgleda, da v življenju nisi videl drugega kot TN. Sploh pa - ni ti treba gledat pod 179. Glej kar naravnost v center, potem pa ošvrkni še robove. Bog ne daj, da pogledaš gor ali dol ali celo monitore malo nagneš. Kar probaj s Slo-Tech stranju, je za test vidljivosti pri nagibu gor dol zelo dobra.
Sicer je pa za delo s tekstom TN tudi obupna, četudi ti ni mar za kote in barve. Pravim ti - pojdi kam pgledat S-IPS, pa boš videl, da je vredna vsakega tolarja. Vprašanje je samo, če daš toliko za monitor. Ampak to je druga stvar.
Sicer je pa za delo s tekstom TN tudi obupna, četudi ti ni mar za kote in barve. Pravim ti - pojdi kam pgledat S-IPS, pa boš videl, da je vredna vsakega tolarja. Vprašanje je samo, če daš toliko za monitor. Ampak to je druga stvar.

Matev ::
tn matrika je čist kul za določene ljudi
to so ponavadi taki ki vidijo razliko med 60fps in 120 fps na lcd monitorju (to so posebneži)
in takim ni škoda dati +100k za hi-end grafo
škoda jim je pa dati +20k za dober monitor
to so ponavadi taki ki vidijo razliko med 60fps in 120 fps na lcd monitorju (to so posebneži)
in takim ni škoda dati +100k za hi-end grafo
škoda jim je pa dati +20k za dober monitor

Za večino populacije je že nek poceni 17" CRT monitor ok, če se že gremo tako ...
Potem je za takšne ljudi nek LCD Amerika
Saj pri Hi-Fiju je zgodba povsem enaka.
P.S. LCD je neodvisen od frekvence osveževanja, saj pixli "gorijo" in ne "strelajo", kot pri katodcu. Kdo opazi razliko je ...
Jaz npr. opazim razliko pri CRTju med 75 in 85 Hz.
Lp
Potem je za takšne ljudi nek LCD Amerika

Saj pri Hi-Fiju je zgodba povsem enaka.

P.S. LCD je neodvisen od frekvence osveževanja, saj pixli "gorijo" in ne "strelajo", kot pri katodcu. Kdo opazi razliko je ...

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Tvoj post niti ni tako ironičen, kot si misliš ... Če bi imel več stika z "normalnimi" ljudmi, bi vedel da je dejansko stanje takšno. (Slo-Techovci ne spadamo med normalne
)
Potencialni kupci dražjih LCDjev in nasplošno dragih stvari imajo vsaj eno od teh lastnosti:
- nadpovpredno splošno izobraženi
- zelo pedantni
- stvari raziščejo "do dna"
- imajo nadpovprečne dohodke
Sedaj pa mi povej, koliko ljudi spada v to skupino? Zeloooooo malo ... In to je čisto normalna stvar.
Lp

Potencialni kupci dražjih LCDjev in nasplošno dragih stvari imajo vsaj eno od teh lastnosti:
- nadpovpredno splošno izobraženi
- zelo pedantni
- stvari raziščejo "do dna"
- imajo nadpovprečne dohodke
Sedaj pa mi povej, koliko ljudi spada v to skupino? Zeloooooo malo ... In to je čisto normalna stvar.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Saj itak naslednji teden nameravam čim več lcd-jev si ogledat v živo in malo primerjat pa se pol odločim. Ne mudi se nikamor. nekako bi rad mel 19", nisem pa nevemkako zahteven glede na to da v MB uporabljam 14 palčni 8 letni CRT. Do nekje 65k sem pripravljen dat, kaj več tretnutno nisem sposoben izpljunit. Bi pa rad mel LCD že zaradi oči.

Saj z dobrim CRTjem tudi ne bi bilo tako slabo za oči. Jaz še svojega Philipsa 109P40, še lep čas ne bom menjal.
Želim ti dober nakup - someščan
.
Lp
Želim ti dober nakup - someščan

Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Saj jas tut mojga Sony Multiscan200ES-a ne bom menjal. Ampak tistega 14 inčnega pa nočem več gledat. Bom v torek ko grem v MB bom malo prečekiral trgovine kako ponudbo LCD-jev majo.

Tugo ::
sid911: če je tole res PVA, potem imaš na voljo tudi TA LCD. Je ena od možnih izbir, ki pa ni rečeno, da bo ravno najboljša. Kot si že sam rekel, pojdi pogledat in boš na lastne oči videl kaj ti paše.
lp, T.
lp, T.

Zelo zanimiv model z še bolj zanimivo ceno. Tega bom še jaz šel pogledat :)
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

UWO ::
Kupujem cenejši 19'' LCD od 50 do 60k. A mi lahko kdo pove ali je velika razlika med analognim in digitalnim priključkom v kvaliteti slike?
Gledal sem pa ta dva:
Philips 190S7FS
LG 1952T
Kateri je boljši? Ali naj vzamem kakšnega tretjega?
Gledal sem pa ta dva:
Philips 190S7FS
LG 1952T
Kateri je boljši? Ali naj vzamem kakšnega tretjega?

Zheegec ::
Jap, TN je
Nubes - BOF ni več, BOF je samo še spletna trgovina (fizično pa ne obstaja več), katero pa imajo čez ljudje ki o računalništvu ravno ne vejo veliko, tako da je napakic na tej strani najbrž še kaj

Nubes - BOF ni več, BOF je samo še spletna trgovina (fizično pa ne obstaja več), katero pa imajo čez ljudje ki o računalništvu ravno ne vejo veliko, tako da je napakic na tej strani najbrž še kaj

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

A se splača nabavt monitor 20,1" LG L203WT(77k sit), al so "jajca"? Ma kdo izkušnje z Asusom 19' PW191? Emm..pa kaj pomen TN pa nevem kaj?

Oxford ::
@mare92: A se splača nabavt monitor 20,1" LG L203WT(77k sit), al so "jajca"?
Ne rečem, da LG L203WT ravno jajca, toda nad sliko sem milo rečeno - razočaran. Monitor sem kupil pred kakim tednom in ga bom nesel nazaj zamenjat - sem se že dogovoril. Ko sem tule na Slo-Techu gledal razprave glede različnih vrst matrik, sem se samo nasmihal, ko so nekateri 'pametovali' (vsaj tedaj sem mislil tako), kako so TN matrike zanič. Sedaj pa vidim, da je enakomernost barv popolnoma v ku**u.
Na muhi imam NEC-a 20wgx2 - toda opazil sem, da je miwche pri njem kritiziral t.i. bending efekt. Kaj naj bi bilo to? Mogoče kakšna kratka razlaga le-tega.
Ne rečem, da LG L203WT ravno jajca, toda nad sliko sem milo rečeno - razočaran. Monitor sem kupil pred kakim tednom in ga bom nesel nazaj zamenjat - sem se že dogovoril. Ko sem tule na Slo-Techu gledal razprave glede različnih vrst matrik, sem se samo nasmihal, ko so nekateri 'pametovali' (vsaj tedaj sem mislil tako), kako so TN matrike zanič. Sedaj pa vidim, da je enakomernost barv popolnoma v ku**u.
Na muhi imam NEC-a 20wgx2 - toda opazil sem, da je miwche pri njem kritiziral t.i. bending efekt. Kaj naj bi bilo to? Mogoče kakšna kratka razlaga le-tega.

Hvala, Oxford, zdej ga zihr nebom nabavu
.Gledu sm po netu za tega LG-ja pa je meu same dobre ocene...NEC 20wgx2 je pa malo drag?