Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

miwche ::
dzajo
bm serije ne poznam tolko, v sluzbi imamo T in N serijo in so videti zelo v redu za pisarniška dela.
boneman
nisi specificiral kakšno risanje - so pomembne barve, ravne črte? najbrž bi ti koristli LCDji z najmanjšo možno velikostjo pike. če cena ni važna potem se ozri po dražjih monitorjih, narejenih izključno za grafične in risarske aplikacije. NEC je recimo ena možnost, lahko tudi Viewsonic pro serija, Eizo, itd...
bm serije ne poznam tolko, v sluzbi imamo T in N serijo in so videti zelo v redu za pisarniška dela.
boneman
nisi specificiral kakšno risanje - so pomembne barve, ravne črte? najbrž bi ti koristli LCDji z najmanjšo možno velikostjo pike. če cena ni važna potem se ozri po dražjih monitorjih, narejenih izključno za grafične in risarske aplikacije. NEC je recimo ena možnost, lahko tudi Viewsonic pro serija, Eizo, itd...
~ there are more alpha males than beta testers ~

globoko grlo ::
a mi lahkoen razloži, zakaj je 971P dražji kot 970P, če pa ima 971P 16.2M barv, 970P pa 16.7M
ostalo je pa isto, če nism kj spregledal
sej za 90K je pa 970P vredu nakup, ane
ostalo je pa isto, če nism kj spregledal
sej za 90K je pa 970P vredu nakup, ane

971p ima večji kontrast, če so še kakšni featurji, ne vem. glede barv... 970p naj bi imel 16,7 mio, ampak tole je 6 bitni panel s FRCjem, torej naj bi mu uspelo prikazat več barv. čekiral sem forume glede tega in folk ki se ukvarja s fotkami/barvami potrjuje, da 970p-ju sigurno ne uspe simulirat vseh 16,7 mio barv. potrdili so da se 8 bitni PVA monitorji razlikujejo od 970p. tolko o mitu 16,7mio barv.

Redman ::
Mam eno vprašanje:
Trenutno mam Lcd 710t, zdej bi pa lahko dobu še enga popolnoma enakega za 40k z 1.5 letom garancije še.
Grafo mam 6800gt. Mal me mika da bi mel dualview, sam ne vem kolk igrc kej podpira wide screen. Bi blo pa ql za delo z compom tut, ker mi sedaj primanjkuje prostora :)
Kaki nasveti? A bi mi potem film lepo predvajal na raztegnjen način?
Trenutno mam Lcd 710t, zdej bi pa lahko dobu še enga popolnoma enakega za 40k z 1.5 letom garancije še.
Grafo mam 6800gt. Mal me mika da bi mel dualview, sam ne vem kolk igrc kej podpira wide screen. Bi blo pa ql za delo z compom tut, ker mi sedaj primanjkuje prostora :)
Kaki nasveti? A bi mi potem film lepo predvajal na raztegnjen način?

kako je s filmi, ne vem.
mnoge igre podpirajo wide resolucijo, drugače pa lahko tudi - oziroma boš moral - spreminjat .cfg in .ini fajle, da ti prikažejo željeno resolucijo (to je v bistvu mala malica nič zajebanega).
pri novejših špilih boš moral malo znižat settinge, najbrž 6800gt ne bo zmogla vsega prikazovat na visoki resoluciji.
za delo bi ti sigurno bilo super, priporočam.
mnoge igre podpirajo wide resolucijo, drugače pa lahko tudi - oziroma boš moral - spreminjat .cfg in .ini fajle, da ti prikažejo željeno resolucijo (to je v bistvu mala malica nič zajebanega).
pri novejših špilih boš moral malo znižat settinge, najbrž 6800gt ne bo zmogla vsega prikazovat na visoki resoluciji.
za delo bi ti sigurno bilo super, priporočam.

nosk8fx ::
pri enem izmed testov Philipsa 190P7 ( Klik) je slikan v črni barvi.
ta je res lep, vendar nisem našel nikjer ime modela (mogoče 190P7EB). sem pa vprašal na philips.com, bom videl kaj mi odgovorijo.
ta test in tisti na enem italijanskem forumu (sem prevedel z googlom) ter na prad.de forumu pravijo, da je zelo v redu monitor, le pri igricah se včasih opazi ghosting. tako da, glede na ceno, je po moje to super izbira, če ne uporabljaš monitorja samo za igrice
.
drugi teden bom še malo pogledal v BTC LJ, pol pa bom nekaj kupil. vedno bolj se nagibam k temu Philipsu - ker po moje je razmerje kvaliteta/cena precej dobro ... če bi ga dobil še kje v črni barvi
.
bomo videli ...
še to: v nekaj spletnih trgovinah so mi rekli, da bi mi lahko pred pošiljanjem LCD-ja pregledali (zastonj) mrtve pixle. se pravi, da morajo embalažo odpreti itd. kaj pravite, je boljše to (mogoče obstaja tveganje, da ti nazaj v škatlo postavijo nenovega?!) ali da mi pošljejo original zapakirano in sam pregledam ter kasneje uveljavljam garancijo, če je potrebno?
lp
ta je res lep, vendar nisem našel nikjer ime modela (mogoče 190P7EB). sem pa vprašal na philips.com, bom videl kaj mi odgovorijo.
ta test in tisti na enem italijanskem forumu (sem prevedel z googlom) ter na prad.de forumu pravijo, da je zelo v redu monitor, le pri igricah se včasih opazi ghosting. tako da, glede na ceno, je po moje to super izbira, če ne uporabljaš monitorja samo za igrice

drugi teden bom še malo pogledal v BTC LJ, pol pa bom nekaj kupil. vedno bolj se nagibam k temu Philipsu - ker po moje je razmerje kvaliteta/cena precej dobro ... če bi ga dobil še kje v črni barvi

bomo videli ...
še to: v nekaj spletnih trgovinah so mi rekli, da bi mi lahko pred pošiljanjem LCD-ja pregledali (zastonj) mrtve pixle. se pravi, da morajo embalažo odpreti itd. kaj pravite, je boljše to (mogoče obstaja tveganje, da ti nazaj v škatlo postavijo nenovega?!) ali da mi pošljejo original zapakirano in sam pregledam ter kasneje uveljavljam garancijo, če je potrebno?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosk8fx ()

naredi kot hočeš, konec koncev lahko tudi sam preveriš če je kak mrtev pixel. obstaja na netu na desetine programčkov za testiranje lcdjev.

ovdje kokoš ::
dan, odlocam se men dvema monitorjema, monitor bom uporabljal za risanje v auto cadu in igranje iger, imam pa zoprno situacijo, monitor bi rad spravil v luknjo katero bo zoprno povecevat, ampak sem to vseeno pripravljen storiti.
odločam se med tema dvema modeloma viewsonic vp2030b in HP LP2465, zanima me ali so prednosti dodatnik 4" res tako velike , da se mi splaca povecat luknjo in kaksna je kakovost/performansi obeh modelov.
zanima me pol se, a bom mogu kupt novo grafo (za 24" najbrz ze?), trenutno mam radeon 9500pro 128MB, ce bo treba bom kupu geforce 7800gs z AGP
hvala
odločam se med tema dvema modeloma viewsonic vp2030b in HP LP2465, zanima me ali so prednosti dodatnik 4" res tako velike , da se mi splaca povecat luknjo in kaksna je kakovost/performansi obeh modelov.
zanima me pol se, a bom mogu kupt novo grafo (za 24" najbrz ze?), trenutno mam radeon 9500pro 128MB, ce bo treba bom kupu geforce 7800gs z AGP
hvala
jebi ga

ovdje kokoš ::
ta slika je izjemno huda ! se ze mal nagibam k 24", zanima me sam se kvaliteta tistga hp monitorja in ali bom rabu novo grafo
jebi ga

MEDENA ::
miwche
v Franciji majo tegale Samsunga 225BW za 400-450€....sej v EU se ga dobi...samo kdo ve kdaj in kok pri nas...spet ene hude cene ala 140-160k
v Franciji majo tegale Samsunga 225BW za 400-450€....sej v EU se ga dobi...samo kdo ve kdaj in kok pri nas...spet ene hude cene ala 140-160k

tris ::
@nosk8fx:
Omenjeni Philips zna biti pri nas 190P7ES Brilliance, E(Europe) S(silver ali b-black).....
Po obliki je že isti.
Omenjeni Philips zna biti pri nas 190P7ES Brilliance, E(Europe) S(silver ali b-black).....
Po obliki je že isti.

ja, sem našel, je 190P7EB ... samo nevem kdaj se ga bo dalo dobiti v SLO in kakšna bo cena v primerjava s ES

Tugo ::
Imam eno pripombo glede slike, kjer je gor več velikosti LCD-jev.
Ker sem tudi sam pred nakupom, sem si zračunal (in izmeril) kako veliki naj bi bili monitorji in naj kot zanimivost navedem, da je 17" višji od 20" wide in 20" wide je ožji od 21" (ne wide).
lp, T.
Ker sem tudi sam pred nakupom, sem si zračunal (in izmeril) kako veliki naj bi bili monitorji in naj kot zanimivost navedem, da je 17" višji od 20" wide in 20" wide je ožji od 21" (ne wide).
lp, T.

lambda ::
Ne razumeš poante kajne? :) gre za resloucijo
17" = 1280x1024
20" wide = so 1680x1050
je 1024 > 1050 ... ni, to kar si ti mislil je pa dejanska velikost, ki pa je odvisna od velikosti pike.
17" = 1280x1024
20" wide = so 1680x1050
je 1024 > 1050 ... ni, to kar si ti mislil je pa dejanska velikost, ki pa je odvisna od velikosti pike.

Ash_ ::
LP,
Kot je že nekdo nekaj strani nazaj omenil je tale tema postala precej nepregledna, zato vas verjetno sprašujem že vprašano stvar ampak jo pač ne najdem drugje.
Vbistvu me zanima eno mnenje rabim dokaj kvaliteten LCD za grafiko in obdelavo fotografji, trenutno imam Samsunga 940T, ki naj bil po vseh zagotovilih pred nakupom dokaj soliden za to delo, ampak se je s časom pokazalo da temu ni tako, zato me zanima kaj bi vi priporočali in na kaj oz. katero matriko naj bom pozoren. Trenutno imam malo na testu LG L203WT samo ima kao TN matriko kar pa baje ni zato delo, kaj prevte vi? Ali bi bilo še vedno boljše za to delo najti doberga CRT-ja, ker se mi gre za čim bolj realne barve, vem pa tudi da so Viewsonic odlični samo so pa odločno preveč denarja.
Hvala lp Aleks
Kot je že nekdo nekaj strani nazaj omenil je tale tema postala precej nepregledna, zato vas verjetno sprašujem že vprašano stvar ampak jo pač ne najdem drugje.
Vbistvu me zanima eno mnenje rabim dokaj kvaliteten LCD za grafiko in obdelavo fotografji, trenutno imam Samsunga 940T, ki naj bil po vseh zagotovilih pred nakupom dokaj soliden za to delo, ampak se je s časom pokazalo da temu ni tako, zato me zanima kaj bi vi priporočali in na kaj oz. katero matriko naj bom pozoren. Trenutno imam malo na testu LG L203WT samo ima kao TN matriko kar pa baje ni zato delo, kaj prevte vi? Ali bi bilo še vedno boljše za to delo najti doberga CRT-ja, ker se mi gre za čim bolj realne barve, vem pa tudi da so Viewsonic odlični samo so pa odločno preveč denarja.
Hvala lp Aleks
Ash

SmasHy|| ::
Najdi.si najde tole: Monitor Samsung LCD 22" 225BW 123.459,60 SIT http://www.aperio.si/article.aspx?artic... zanimivo... ve kdo kaj več o tem monitorju

Tale lastnik ni ravno zadovoljen. Je pa to samo eno izmed mnenj, seveda.
EDIT: Review: Samsung 225BW (with lots of photos)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SmasHy|| ()

glinik ::
Ash_
Ozri se za IPS matrikami, tukaj nimaš kaj falit. Najbolj znani so NECovi modeli, se pa seveda najde kakšen drugi ...
Lp
Ozri se za IPS matrikami, tukaj nimaš kaj falit. Najbolj znani so NECovi modeli, se pa seveda najde kakšen drugi ...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Ta Samsung ni videt nič posebnega. Definitivno TN matrika. S tem sem vse povedal.
Sicer pa 22" LCD za tak majhen denar, to ne more bit nič dobrega ... Zal, tako je to.
Lp
Sicer pa 22" LCD za tak majhen denar, to ne more bit nič dobrega ... Zal, tako je to.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Tugo ::
nubes:
kapiram in nikoli nisem tako gledal na to tako in se glede tega kar si napisal strinjam s tabo. Vendar se pike tako malo razlikujejo po velikosti (0.255 do 0.294), da mi resolucija pri izbiri velikosti LCDja, ne pomaga prav veliko in verjamem, da tudi marsikomu drugemu tudi ne.
Nad sliko tistega, ki je sliko pripopal pa je pisalo: "...poglej razmerje velikosti LCD-jev". To pomeni velikost, ne resolucija, zato tudi nisem pomislil, da bi bilo vezano na resolucija (še vedno pravim, da imaš prav).
Glede velikosti pa sem napisal zato, ker tudi sam kupujem LCD in bi rad, da še kdo drug ve, da tista slika ni pravilna, če bo nekdo izbiral monitor po velikosti LCDja in ne resoluciji.
Nubes, hvala za pojasnilo!
lp, T.
kapiram in nikoli nisem tako gledal na to tako in se glede tega kar si napisal strinjam s tabo. Vendar se pike tako malo razlikujejo po velikosti (0.255 do 0.294), da mi resolucija pri izbiri velikosti LCDja, ne pomaga prav veliko in verjamem, da tudi marsikomu drugemu tudi ne.
Nad sliko tistega, ki je sliko pripopal pa je pisalo: "...poglej razmerje velikosti LCD-jev". To pomeni velikost, ne resolucija, zato tudi nisem pomislil, da bi bilo vezano na resolucija (še vedno pravim, da imaš prav).
Glede velikosti pa sem napisal zato, ker tudi sam kupujem LCD in bi rad, da še kdo drug ve, da tista slika ni pravilna, če bo nekdo izbiral monitor po velikosti LCDja in ne resoluciji.
Nubes, hvala za pojasnilo!
lp, T.

Hvala za odogovor, me pa se vedno nekaj bega imam možnost dobit odličen vrhunski CRT monitor Mitshubishi po solidni ceni, a je vredno nakupa ali naj raje nabavim že LCD z S-IPS matriko.
Hvala lp
Hvala lp
Ash

SmasHy|| ::
Mah, 225bw je žal: Panel Type: a-si TFT/TN... je potem vseeno bolj kupiti 215tw, ki je 20k dražji, za inčo manjši in z boljšim kontrastom ter panelom?

Za moje pojme - definitivno!
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

Fifty ::
Ja, men ima 971P zelo lep dizajn oz. na zunaj res odličen, kar se pa uporabnosti tiče je pa res vrhunski, zelo lepe barve res, pa prov pride funkcija k spremeniš games/movies/internet stil

ja, res 971P je res zelo dober - sem ga danes videl in barve so proti Philipsu 190P7ES res lepše, slika je bistrejša,v glavnem, razlika je očitna. pa še lepši na izgled je.
tako da bom verjetno res reskiral 20k več in kupil Samsunga ... s tem LCD-jem falit ne morem
tako da bom verjetno res reskiral 20k več in kupil Samsunga ... s tem LCD-jem falit ne morem

dejte se malo več raspisat o 971P, vi , ki ste ga nabavli. dejte nam kako kost za glodat. :)

sid911 ::
Kupujem 19'' LCD, pa sem se nekako izgubil v vsej ponudbi. ne bi rad lih najslabšega vzel, vendar niti kakega dragega si ne morem privoščit, zato je komprosim med ceno in kvaliteto padel na mejo 70k. Bil bi hvaležen če mi vsaj okvirno svetujete kaj.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Fifty ::
A mi lahko kdo svetuje kateri LCD se bolj splača ter ZAKAJ, ker se ne morem odločiti (predvsem me zanimajo mnenja uporabnikov teh dveh LCD-jev) :
1. ViewSonic VP930
2. LG L1970HR
1. ViewSonic VP930
2. LG L1970HR

opeter ::
@Ash_
če dobiš CRT-ja do 25-30k in nima ne vem kake napake, je lahko zelo v redu nakup. Za več pa je že vprašanje. Vedeti pa moraš, da se pri CRT-jih lahko fosfor sčasoma obledi, postari (lahko pa seveda obratno).
Tudi ni vseeno, če je bil CRT monitor izpostaljen magnetnemu sevanju (točneje GSM telefon, zvočniki ipd.).
Preden kupiš ta zgoraj omenjeni monitor, si ga oglej, stestiraj z Nokia Monitor Test-om.
če dobiš CRT-ja do 25-30k in nima ne vem kake napake, je lahko zelo v redu nakup. Za več pa je že vprašanje. Vedeti pa moraš, da se pri CRT-jih lahko fosfor sčasoma obledi, postari (lahko pa seveda obratno).
Tudi ni vseeno, če je bil CRT monitor izpostaljen magnetnemu sevanju (točneje GSM telefon, zvočniki ipd.).
Preden kupiš ta zgoraj omenjeni monitor, si ga oglej, stestiraj z Nokia Monitor Test-om.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter hvala za odgovor, ja lahko dobim CRT Mitshubishi za 30k tip točno nevem imam doma zapisano bil je pa rabljen v profesionalne namene, prodaja ga pa izključno zato ker je prešel na NEC spectraview, tko da predvidevam da je monitor OK, bom ga pa preizkusil z omenjenim programom.
Hvala lp, Aleks
Hvala lp, Aleks
Ash

jeanmike ::
ole jst sm mojga 971p dobiw, najprej pa sm enih 10 min studiraw kam se utakne DVI kabl v monitor
je skrit na dnu pod stojalom. Ful mi je vsec ka na zaslonu ni tipk, za ugasnt monitor pa je nekaksen senzor, na dnu stojala(kjer sveti modra lucka), ker samo polozis prst zdravn in se ugasne. Barve so super, imas pa vec moznosti nastavitve barv, Custom, Text, Internet, Games, Movies in Sport. Odzivnost je super. Za zdej je pa en mrtu pixel. Koti so 178' in barve se iz katerega koli kota nic ne spremenijo. Tako da vam povem da s tem monitorjem ne boste nec zgrešili

IgorM ::
Je slučajno kdo izmed vas videl tale monitor, oziroma če je kakšen test kje, jaz nisem nič našel
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...

Volta ::
Niti ne...Za tak gnar in karakteristike zgleda dober. Pa še nekaj so na izgled dali, da ni videt kot tisti cheap monitorji...Če je slika dobra, potem se ti ga splača vzet...
LP
LP

Heh, za tak denar nudi ogromno. Ampak od kvalitete slike ne pričakuj ne vem kaj :)
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

pisarniški monitor, ki bo najbrž v redu tudi za kako postransko stvar (film, igre...) - če nisi preveč zahteven.

Bizy ::
Sedaj se pojavlja po trgovinah tale monitor:
L1900R-BF 19'' LCD LG
Karakteristike
lcd : 1280x1024, 19''
Odzivni čas ob vklopu : 4 ms
Kontrast slike : 2000:1
Svetilnost : 300 cd/m2
Vidni koti : 170/170 °
lcd i/o : DVi, TCO-03, VGA
gar : 3 leta
lcd dod : TN
dod : Flatron f Engine, forte Manager, Lightnig
Izhodi / vhodi : DVI
Velikost : 19"
Ima kdo tale monitor... baje da slika je nora!!
L1900R-BF 19'' LCD LG
Karakteristike
lcd : 1280x1024, 19''
Odzivni čas ob vklopu : 4 ms
Kontrast slike : 2000:1
Svetilnost : 300 cd/m2
Vidni koti : 170/170 °
lcd i/o : DVi, TCO-03, VGA
gar : 3 leta
lcd dod : TN
dod : Flatron f Engine, forte Manager, Lightnig
Izhodi / vhodi : DVI
Velikost : 19"
Ima kdo tale monitor... baje da slika je nora!!
Blood Bound

Kato ::
Danes em ga videl v enem junk-mailu, ful lep design. Na splošno se mi zdi da so LG izredno lepo oblikovani.

Ja so lepi LG-ji..Kar je še pomembnejše, pa kvalitetni. Od mojega prvega monitorja sem že na LG-ju, razen Nokie ki sem jo mel pri svojem prvem malo resnejšem računalniku...
LP
LP

Dr_M ::
Kar je še pomembnejše, pa kvalitetni.
Ce firma spremeni ime, se ne pomeni, da majo potem kvalitetne izdelke. LG je bivsi goldstar, ki pa definitivno ni bil sinonim za kvaliteto. ni nujno, da sprememba imena spremeni kvaliteto. kar definitivno velja v tem primeru.
Ce firma spremeni ime, se ne pomeni, da majo potem kvalitetne izdelke. LG je bivsi goldstar, ki pa definitivno ni bil sinonim za kvaliteto. ni nujno, da sprememba imena spremeni kvaliteto. kar definitivno velja v tem primeru.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DR_M - zdaj pa se umiri. LG je zelo kvalitetna firma, čisto primerljiva samsungu po sliki in precej lepša na izgled. Fantje in dekleta v firmi so se res potrudli in izdelujejo vrhunske izdelke..
LP
LP

Dr_M ::
O RLY?
ni vse zlato, kar se sveti.
no ja, morm pa priznat, da majo uredu cene.ce bi mel drazje izdelke, nebi nihce kupoval. kot lada,tavria, zastava. nekao v tem rangu so.

ni vse zlato, kar se sveti.
no ja, morm pa priznat, da majo uredu cene.ce bi mel drazje izdelke, nebi nihce kupoval. kot lada,tavria, zastava. nekao v tem rangu so.

The reason why most of society hates conservatives and

lambda ::
Dr_m, sombody hurt your feelings?
Daj prosim vzdrži se takih, ali pa vsaj enkrat argumentiraj svoje teorije ...