» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
76 / 168
»»

Tejc ::

A se še dobi 193P+ black verzija LCD-ja. Sej tale 970p je tut uredu, sam kurc k je samo v beli barv ;) .

bavarski ::

me zanima kako se obnese samsung 204ts v igrah in nasploh:\
German

schaf ::

Jaz sem sel prejle pocekerat 970P pa me je presenetilo delovanje v nulo. Sicer samo desktop, ker nima un v bofu nic na kompu. Sem ze skor cist odlocen za nakup, samo bi vseeno se vprasal tiste, ki ga imajo, kako se obnese v spilih? Predvsem me zanimajo simulacije, ce kdo spila recimo LFS, GTR, GTL? Je kaj hujsih problemov, ali je smearing prebavljiv, ce je sploh tok opazen? Aja pa kako je s to roko, se da sklope kaj zategnit, da bolj drzi polozaj? Ker sem opazu, da je kar skos neki skup padal, sploh ni stal tko kot ga je nastimu.

a si kaj videl 204ts model8-)
German

a ga je sploh kdo sprobal0:)
German

Mislim, da imajo oba, 214 in 204, nisem pa 100%. A nista to widescreen? Niti nisem gledal nic drugega kot 970P. :)

ja 970p je tud super:D
German

videosony ::

Kakšne so razlike v kvaliteti slike med:
Samsung 970p in 931MP.
Po podatkih sta enaka (ok. en ima 8ms, drugi pa 6ms), le da ima zadnji TV in radio gor, razlika v ceni cca. 1.000 sit.
Samsung 970p na mimovrste.com

Samsung 931MP na mimovrste.com

lp Boštjan

Dr_M ::

med TN in PVA sploh ni primerjave... niti od delec ne.

kissmy(_o_)
Si to meni odgovoril?
No oba zgornja modela imata PVA matriko.

a tako. potem ma 931MP se starejso matriko, tako kot ma 193P+.

In kateri (model) ima potem novejšo matriko, če gledamo Samsunga???
Če imajo 970p, 193p+, 931MP vsi PVA matriko, pa niso ravno stari modeli.

Zgodovina sprememb…

970P je najnovejsi.
ce sodim po 770P (ki ga mam) je to verjetn edn najboljsih monitorjev. mam tut 173P ki je zelo dobr monitor, ampak 770P je delec pred njim.
torej jest bi se definitivno odlocu za 970P.

jas tut tam mislim in bom kmalu lastnik 970p:\
German

Spy ::

Tik pred novim letom so mi dostavili Samsung 970P kupljen preko neta v enaa.com. Monitor je odlicen, ni mrtvih oz. bright pixlov, stojalo je izjemno fiksno, software deluje brezhibno (magictune, magicrotation...). Na Athlonu64 3200+ v kombinaciji z modano x800gto2 nisem opazil ghostinga: to je bilo najvecje in najbolj pozitivno presenecenje (gledal sem par DVDjev in DivXov, igral nekaj ur rFactor in Q4).

Ceprav resnicno nimam namena delati reklame, moram rect, da glede na kakovost slike in glede na stanje z ghostingom (ga ne opazim) toplo priporocam nakup tega monitorja.

Z lepimi pozdravi,

Spy.

Hvala za odgovor.
Osebno se nekako nagibam k 931MP, ker ima zraven TV in RADIO, pa je že tudi HDTV Ready, po podatkih sodeč pa se kosa z 970p, vendar to so številke, bo treba oba v živo preizkusit.

Primerjava 970p in 931MP___K L I K .

Aja še to, kako zgleda obroba črk, če nastaviš resolucijo 1024x768? Nekje sem zasledil da monitorji z DVI sprejemajo več resolucij.

Zgodovina sprememb…

ne, LCD monitor ma tocno stevilo pik samo za eno locljivost. use ostalo je pogojno uporabno.

kakšni so kaj acerjevi lcd-ji:\
German

Quikee ::

..pa je že tudi HDTV Ready..

Niti ne... ne podpira HDCP.

Thx za odgovore, sem se tudi sam ze odlocil za nakup 970P. :) Bom mel jutri polno dela. Upam!! :D

A lahko poveš kaj več o HDCP?
Zasledil sem to:
V. Kakšen je namen HDCP?

O. HDCP je tehnologija za zaščito vsebine, ki preprečuje nenamerno snemanje video vsebine, ki je lahko avtorsko zaščitena.

na
http://www.sony.si/view/ShowArticle.action?section=sl_SI_Products&article=1123689773837&productcategory=%2FComputing&site=odw_sl_SI

klanjsekII ::

sam imam 970 že kak mesec ali dva, pa ne morem reči, da je ravno uAAA, za dol past, sploh po tem ko sem bral da nima ghostinga, da je slika oh in sploh.

Prej sem imel LG flatron CRT in moram reči, da razlika sploh ni velika če sploh. Tudi ghosting/smearing se pri 970p z lahkoto opazi, je pa res da ga ni toliko da bi bil moteč, tako da se človek hitro navadi in ga potem ne vidi več. Glede "roke" pa..tudi meni se zadnje čase monitor kar naprej nekaj poseda:\ , tako da že razmišljam da bom uveljavaljal garancijo.

Nimam pa pripomb glede reprodukcije barv, vidnega kota, ki je res odličen, pa tudi dead pixla ni še nobenega.

Ok, zaenkrat se nikjer nisem dobil monitorja, majo ga sicer v BoFu, samo pozor, tistga ne nabavljat, ker ima vsaj en dead pixel. (govorim o Samsung 970P)

Zheegec ::

Točno en dead pixel >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Daniel ::

970P brez mrtvih pixlov,barve super,roka se sicer malce poseda ampak ni prehudo, ghosting pa sploh ne vem kaj je :D

ej glede te roke pri 970p to res drži a kar tak,me zanima ker ga nameravam kupit
German

Netrunner ::

Pa to ni res kako so zabiti prodajalci v big bangu .... grem jaz lepo tja in se zanimam za monitor Samsung
... resolucijo ima 1600x1200 samo je bila na res. nastavljena na 1280x1024 in seveda slika na monitorju je bila malo zamegljena .... na sosednjem 19" monitorju ki ima osn. res. 1280x1024 pa je bila super ostra .... pa rečem prodajalcu če mi lahko preklopi na 1600x1200 da vidim kako ima kaj sliko .... ah pustmo stat .. na koncu nisem ugotovil nič ......

Ima kdo ta monitor? Kake izkušnje? Kaj po vašem se splača?

16ms je zadovoljiv odzivni čas? pa drugi podatki kako so kaj? Kak nasvet prosim.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Zheegec ::

Za pr0 gaming 16ms ravno ni... je pa kr OK monitor, sam sem se zagrel za 214T (21", 900:1 kontrast, 8ms, 178/178 vidni kot) za 185K :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pro gaming :) ok to ni glih problem saj monitor rabim 70% časa za programiranje in grafično oblikovanje ........ pa poleg imem še 19" CRTja tak dani tak problem .... sam sem pa tja kak film tudi pogledam .... in sem pa tam tudi kaj zaigram.

Ok .... ma kako se v praksi obnese 16ms 8ms 4ms odzivni čas? sem gledal podobni model kot je ta ko sem ga gledal pa je imel specifikacije enake samo odzivni čas 25ms in 21" pa je bil 199.000 vse drugo pa isto !

Kaj ta odzivni čas je ful problematičen?

hm očitno danes nihče ne bere ker še ni nobedennič odgovoril ....

Ali sta ta dva monitorja enaka?

Samsung 1

samsung 2

V bistvu kar sem videl je vse isto samo eden ima oznako T drugi pa Ts .... pa cena je 15.000 razlike ....

sem šel gledati samsunga 970p pa me na izgled ni prepričal,roka se seseda, plastika je cenena in sem bil zelo razočaran,tako da sem rajši kupil 930bf in sem zelo zadovoljen in slika je odlična.:D :) |O
German

glede na to da se tle nihče neodgovori nevem če je smiselno še kaj spraševat .. pa vseeno nekdo mi je rekel da samsung monitori ne delajo ravno najbolje na ATI grafičnih karticah .... ?? je kaj resnice na tem? imam radeona 9550

BluPhenix ::

Pain: glede na to, da imaat izhodiščno ceno enako: 155.880,00 SIT gre očitno za isti monitor le da en prodajalec ponuja več popusta kakor drugi.
Zdi se mi, da tisti Ts pomeni T silver, tako po kmečki logiki.

Sicer ja pa dobra stran za taka vprašanja: samsung monitorji

Glede ati in samsung. Imam R9800 in 193p, problemov nobenih. No, enkrat se mi je zgodilo, da ni bilo slike, vendar je bila krivda v grafični in je po krajšem majanju delal spet normalno.

So pa cene teh 20" kr zanimive, glede na to da sem pre dpol leta dal le 20k manj za mojega 193p. Če bo šlo tako naprej bomo kar še enega nabavili :D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Pain: mam 2x 17" na x800gto2 in vse lepo spila.

Dobra stvar to. Ah jaz bom raje nabavil še enega 15" in ga pivotal, da bom imel mali podaljšek za orodja. Nekako se mi ne zdi smiselno dajati 100k za plac za orodja. Tisto je bolj en tak easy LCD lahko.

hja ... razmišljal sem o dveh 17" LCDjih ... ma se mi zdi bolje da kupim enega večjega ... saj visoka resolucija mi ful dosti pomeni in 1600x1200 je zakon ...... in se mi bo prav dobro prilegel poleg mojega 19" CRTja ..... delovne površine je vedno premalo, upam da bom zdaj rešil ta problem

mare4444 ::

mene zanima mnenje tistih, ki mate lcd monitor 19". kakšno resolucijo uporabljate v špilih 1024*768 ali 1280*1024? imam grafično radeon 9600 pro in verjetno mi večja resolucija ne bi dobro delala. z manjšo resolucijo pa se bojim da bo slaba kakovost.

še nekaj: kakšna je izbira lcd-jev samsung s pva matriko. kolikor spremljam sta samo 193p+ in 970p. a obstaja še kak drug model?

Matev ::

za radeon 9600pro je tudi 1024x768 preveč (vsaj v kakšnem q4)
doom3 recimo še gre pri meni na 1024x768 a imam 9600xt

drugače pa optimum je 1280x1024 za lcd - toliko pik ima namreč sam monitor

Drugače pa se dobi 940B za 78k kar mislim da je dober nakup,

moj fotr je kupu tega in jest sm biu kr mal rzocaran. zelo slab vidni kot... ce ga gladas iz cca 75cm je na sredini uredu slika, spodi in zgori pa cist temna (deloma tut levo in desno). to ni posledica neenakomerne osvetlitve, ampak slabega vidnega kot.
sm dal vec dnarja kot on za 770P, ampak ni ni zal, ker je to mnogo boljsi monitor.slika taka kot more bit na LCDju...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ja 1280x1024 je prava resolucija. Vendar ker ne premorem zelo high end grafike (9800SE @ pro), igram večinoma v 1024x768, ali pa 800x600 (fear). Sicer slika ni tako dobra kot bi bila pri pravi resoluciji, ampak pri igrah to ni niti tako moteče (vsaj zame ne), ker itak ni nekih drobnih tekstov in fiksnih linij. Ko se vse premika niti ne zgleda tako slabo.

aja mam 193p

še nekaj: kakšna je izbira lcd-jev samsung s pva matriko. kolikor spremljam sta samo 193p+ in 970p. a obstaja še kak drug model?

920T in 194T. ampak sta ze rahlo stara.

mihas ::

zravo vsem:) prosil bi če mi lahko kdo svetuje katerega od teh 3 monitorjev se splača vzeti:
1. Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 913N TCO 03 silver http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

ali

2.Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940B Silver
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

3.Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 930BF Simple Silver
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

zanima me kako dobro se obnese odzivni9 čas 8 ms pri igranju igric. Ali se res splača dati 10.000 več samo zato ker ima tretji monitor 4 ms odzivnega časa?
Hvala za nasvete:)
NO RETREAT NO SURRENDER

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihas ()

Matev ::

mihas
evo da olajsam drugim delo:

1.Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 913N TCO 03 silver
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1070024923

2.Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 940B Silver
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1140434421

3.Monitor LCD 19" Samsung SyncMaster 930BF Simple Silver
http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1070029726

mihas - dolžan si mi za pivo

123abc ::

Nobenega

mihas ::

mogoče še kakšen komentar ki bi bil lahko recimo koristen? če praviš nobenega mi pač nisi pomagal nič...
NO RETREAT NO SURRENDER

123abc ::

Malo si preberi prejšnje poste in boš videl, da če želiš imeti dobro sliko (kar sigurno ni odveč) se splača dati še par jurjev in kupiti monitor s PVA matriko.

ki pa ima malo slabšo odzivnost in nekatere ljudi moti pri igranju iger....

bla bla bla....

poglej si mal 970P oz 770P...

mare4444 ::

kaj pa lcd-ji drugih znamk, ki so podobni samsungu 770p po lastnostih in ceni?

Velikost zaslona: 17" TFT/PVA
Svetilnost: 280 cd/m2
Kontrast: 1500:1
Vidni kot: 178 / 178 stopinj
Odzivni čas: 6 ms

Tejc ::

A se se sploh dobi 193p+:\
««
76 / 168
»»