» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
73 / 168
»»

SavoS ::

@Svizy... ja verjetno imaš vklopljen Magic Brite funkcijo in zato nemoreš nastavljati kontrasta....drugače pa gre čisto lepo nastavljati kontrast, ker imam jaz tud preko DVi prikloplen monitor in se da lepo nastavljati.....;)
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Grimlord ::

4 dni že ponosen lastnik 930BF in mi ni žal za nakup. Resda 90k, ampak jebiga, je pa to to kar sem vedno hotel od monitorja ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

malinavc ::

Jst mam pa 730bf tut glih 4 dni, pa sem zelo zadovoljen.Vsi kritizirate BF serijo oz. njeno slabo zastarelo matriko, nevem no men je slika super!V igrah ni nikjer opaziti ghostinga!Za video pa tejle monitorji res niso!
...odvisno s katere perspektive gledamo...

BlackHole ::

Kakšna pa so kaj mnenja o LCD 19" Samsung SyncMaster 940B tak z dvema, tremi besedami? Nisem zahteven uporabnik. Rabim za internet, mogoče kdaj kako serijo pogledam ali pa kako igro občasno zaigram.
LP Marko

klanjsekII ::

sem ravnokar kupil 970p...monitor je super, odziven, lepe brave, super vidni koti, edini problem so črke, ki se zdijo nekoliko meglene. Ima še kdo takšno izkušnjo.

Monitor imam priklopljen preko DVI.

Hvala.

OmegaM ::

Jaz sem se odlocal med 940B pa 930BF, pa sem raje vzel 940B, ker je vseeno niso bile tako mocne barve in mi zato bolj odgovarja kaj svetlejsega, pa tud fajn je za igre pa se marsikja
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

LordWorm ::

muddyfox dej ga na servis pregledat alpa poveci sharpnes.To ni uredu.

Za vse k se zanimate za BF serijo, nevem kolk ma simisu kupvat to serijo od kar je prsu 970p s PVA matriko in 6ms rispons...

veteran ::

problem so črke, ki se zdijo nekoliko meglene

Črke so zamegljene, če monitor ni na nazivni ločljivosti, ali pa imaš vklopljen ClearType. Skratka, ločljivost naj bo 1280x1024, v Control panel pa izklopi ClearType (to glajenje pisav bi morali preimenovati v BlurrType)

deann ::

Torej nemorem se odločiti kateri monitor naj nabavim Samsung SyncMaster LCD 913V 19" ali Acer AL1916s 19" Cena je podobna vendar se bolj nagibam k acerju,če ima kdo kakšne izkušnje z katerim od monitorjev naj se kar razpiše...

mevden ::

uzemi samsunga 913V. ma ga kolegica, pa je zelo zadovoljna za ta denar. pa se slisal sem par ljudi ki pravjo da je zelo dober monitor, glede na to ceno.

lalan ::

L.p.
Mene pa zanima,če bi bil glede na moj 1.3 AMD procesor (thunderbird) pa GF4 ti4200 grafo tale 970p od Samsunga primeren oz. ali bi delovalo v redu. (špili: FIA GTR,NR 2003 season, ostalo pa internet in slike-digitalc)
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

Zheegec ::

Hja, itaq bi OK delovalo, samo pri špilih ti najbrž ne delajo na 1280x1024 resoluciji? To ravno ni gut, samo niti ni panike.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Čudno. Z monitorjem je vse vredu, problem je v programu (za statistiko), ki mi brž ko ga vklopim zablura cel zaslon...kot da bi mi zbil resolucijo, čeprav display prop. kaže 1280x1024? ideje?

Clear/blur type :) imam izklopljeno

hvala.

Matev ::

kako ti zbije ločljivost?

ti zniža ali ne?

zuz3k ::

deann :D če boš že kupu samsung 913v 19" :\ ti predlagam da raje kupiš SamsunG 913B 19" ker ima tudi DVI8-O
Life is a psychological game.

MiČ ::

Čau,
fantje jaz mam eno vprašanje in sicer: kupujem LCD verjetno samsung 913N ali 913B (zaradi DVI), mam grafično ATI 9600XT 128, ki ima navaden analogni in digitalni (DVI) vhod. Pri nakupu sem dobil tudi adapter s katerim lahko LCD monitor z analognim kablom priključim na digitalni (DVI) vhod na kartici. ALI JE TO ISTO KOT DA IMAM LCD Z DVI KABLOM? Če ni kakšna je razlika če priklopim analogno ali digitalno? Če z vsem skupaj ni nič ali se splača kupti LCD z DVI (kakšno so prednosti?)?

Najlepša hvala za odgovore.

Matev: Pojma nimam. takoj ko začenem program, mi "zablura" celotni zaslon (kot da bi laufal na malenkost nižji reoluciji, čeprav je pod diplay properties še vedno 1280x1024)....ko program zaprem, je vse ok :\

veteran ::

muddyfox, kateri program pa je to? Malo poglej v nastavitve tega programa...

Preveri, če res spremeni ločljivost, takole: odpri ta program, stisni PrintScreen tipko, potem pa v kateremkoli grafičnem programu klik na Paste in poglej dimenzije slike.

Nekateri programerji so pa žal tako pametni, da ignorirajo sistemsko nastavitev in prikazujejo fonte s ClearType (v tem primeru zablurajo samo svoje okno), nekateri so celo tako genialni, da kar vklopijo ClearType (v tem primeru zablura kompleten zaslon, tudi okna drugih programov). :(

mogoče je pa program pisan za drugačno ločljivost in se sam interpolira

v vsakem primeru bi morali videti print skrin

BlackHole ::

Torej, a se da potem igrat recimo igre na 800x600 na teh 19" Samsungih recimo?
LP Marko

hvala za te ideje...gre pa za program SPSS 12.01 za win (statistika). Sem pa gledal nastavitve pa nič za videt. Bom pogledal če res preklopi na clear type...zdi kot da bi imel vklopljeno CT in glajenje robov fontov. Sem namreč poskusil vklopiti clear type in ni tako hudo kot pa takrat ko zaženem SPSS

Razerzone ::

Samsung 930BF imam ze skoraj dva meseca.. na splosno sem z njim zadovoljen le ghosting in neenakomerna porazdelitev barv me malo motita;( ...

amir pol nisi zadovolen.jst bi ga vrnu takoj.

LordWorm ja lahko bi se tudi tako reklo da nisem zadovoljen problem je le u tem da sem to opazil sele pred kratkim in ghosting je viden samo na beli ali sivi podlagi...sedaj je pa ze malo prepozno da ga vrnem.

RC14 ::

Jaz se odločam med SAMSUNG 940B in 930BF pa ne vem katerega bi vzel? Ceni sta podobni, sicer je 930BF rahlo dražji, vendar to ni pomembno. Zanima me, katerega vi predlagate med tema dvema, oz ali je kakšen boljši za ta denar oz tja do ene 95k ? Imel bi ga za igre, internet, pač splošna opravila.

Pa še to me zanima, kakšna je res dejanska razlika med analognim in DVI ? sem prebral da je kao razlika, sam mene predvsem zanima, ali je to prav opazno v kvaliteti ali je razlika dokaj majhna? in če se splača dati 10k več za DVI. Hvala za odgovore.

Lp

blurp ::

Razlika med DVI in analogno se kar opazna. Na anlognem je vse zamegljeno, npr. crta debeline 1px je vcasih razpacana cez dva in zaradi tega namesto da je črno na belem je malo sivkasto. Se zelo pozna pri tekstu in crtah oz ostrih robovih, kot da bi imel vklopljeno mehčanje robov oz. AA

Amir, če te pa pri 930BF, ki naj bi bil najhitrejsi, moti oz vidis ghosting, mas zal na izbiro samo se nazaj na crt

blurp 4ms (g-to-g) sicer nevem kaj to pomeni ampak neka fora ze je...pri kolegu ki ima samsunga 913b (8ms) ghostinga ni videti pri meni na samsung 930bf je pa zelo opazen in sem preprican da za ta denar tega ne bi smelo biti... za rc14 na tvojem mestu bi se odlocil za 940b ker usaj jaz z 930BF nisem zadovoljen...(GHOSTING, NEENAKOMERNO RAZDELJENE BARVE,...)

Eschelon ::

Razlika med DVI in D-SUB se lahko opazi ali pa tudi ne. Ker gre za analogno povezavo, je pomembna cela veriga - grafična, kabel (ne pozabit kabla), in monitor. Tudi DVI ga lahko biksa, vendar se to ali očitno pozna ali pa deluje brez najmanjše napake.
Na kratko - DVI je bolj priporočljiv, ne pa nujno boljši.
FYI: Navaden DVI zmore max. 1600x1200@60Hz, za karkoli več potrebujete dual-link DVI ali pa dva DVI kabla... - samo takih potreb (zaenkrat) navadni smrtniki še nimamo... (Analogen kabel takih omejitev nima - vendar je potrebno za visoke frekvence in ločljivosti imeti kar pošten kabel - poceni roba skazi sliko ad nauseam).
Vedeti, razumeti, znati.

lambda ::

Jaz imam na samsung 173p priključena ova kabla in lahko samo s pritiskom na gumb preklapljam med analognim in digitalnim - razlika je neverjetna. Ker uporabljam Linux in Windows os in mi po restartu iz Linux-a na Windows ostane vklopljen analogen priključek in to med delom zlahka opaziš brez da bi razmišljal o tem.

pa še eno vprašanje...ali je to ghosting če scroolaš text, pa se za črkami (npr črne na oranžni, črne na modri podlagi) riše bela, dokaj kontarstna sled? Mi je malo čudno ker so te sledi kar opazne. Teh sledi ni če gre za bel text na temni podlagi.

Gre pa, kot že omenjeno, za 970P torej 6ms g-g. In še to: kakšen je ekvivalent 6ms g-g (grey to grey) v smislu merjenja b-w (black to white)?

Hvala.

pri meni se ghosting opazi ze pri premikanju miske na beli ali sivi podlagi...

6ms g-r = 25ms b-w
?
:D

sportser ::

Prosim za oceno Samsunga SM740N. Sem namreč tik pred nakupom

Pa kaj jim je blo 930BF naj bi mel 8ms...nikdar nebi kupu TN matrike od Samsunga! ;(

muddyfox: 970p naj nebi imel opaznega ghostinga.Najlazij nacin da opazis ghosting: mas tale forum na eni strani kjer je nekaj texta, potem pa z misko primes tist desen k ti kaze kje si na tej strani ki jo gledas (un za gor pa dol), no ga zagrabis z misko in bol pocas premakni gor alpa dol in glej text.Pri men k mam 25ms (b to w) je text tako zamegljen da ni sans da karkol preberes.Slabo za oci sigurno.
Aja jst imam tak moder svetlo moder stil na tem forumu, tako da je text crn.

LordWorm pri Samsung 930BF se text normalno bere ce schrolas:)koliko je 4ms g-g ms b-w??

muddyfox: 970p naj nebi imel opaznega ghostinga.Najlazij nacin da opazis ghosting: mas tale forum na eni strani kjer je nekaj texta, potem pa z misko primes tist desen k ti kaze kje si na tej strani ki jo gledas (un za gor pa dol), no ga zagrabis z misko in bol pocas premakni gor alpa dol in glej text.Pri men k mam 25ms (b to w) je text tako zamegljen da ni sans da karkol preberes.Slabo za oci sigurno.

hočeš rečt: da premikaš drsnik in opazuješ tekst
?

Pa kaj jim je blo 930BF naj bi mel 8ms...nikdar nebi kupu TN matrike od Samsunga!

Ja, zato pa so LCD-ji t TN matriko tudi recimo 20-25k cenejši kar niti ni tako malo. Če imaš denar si pač seveda privoščiš najboljše, če ga pa ni, pač je potrebno delat kompromise ane in se je treba "zadovoljit" z TN matrico?
Najdi mi enega z PVA matrico za recimo 85-90k (19") , recimo Samsung, ga ni. Se pa strinjam da je bolje kupit LCD z PVA matrico.

Torej je 940B dober nakup ali je še kaj boljšega za podoben denar?

Lp

Orchestra ::

Zanima me ker SAMSUNGOV 17" monitor kupit za "od oka" 60KSIT:\

LP

Orchestra ::

17" SAMSUNG

A bo tale kul BEST BUY?

"hočeš rečt: da premikaš drsnik in opazuješ tekst"
Ja tisti desno ob strani...
Prejsnjic sem pretiraval, ko premikam drsnik lahko preberem vse ceprav je meglen text, ni tako bad uglavnem!

RC14 ja sej ravno TN matrike naj bi bile najhitrejse in za vecino najbol primerne, pa sej mogoce da ima kdo ki se pritozuje nad dolocenim BF modelom defektnega, ker Samsung naj nebi imel crap modelov sploh.
PVA matrika je postala hitra sele s prihodom 970p, vprasanje pa je kako hitra je napram TN, mogoce za HC gamerje premal.
Naj povejo lastniki, kako se obnese.

Mislim da kar se tice g-g in b-w vprasanja, mislim da je fora v tem da ni fore.Najbols je lcd stestirat in ce ti je dost hiter, potem kupis.
Mislim da vsi prevec na slepo kupujemo.

Dejan poglej si se kak 8ms Samsungov lcd, ker baje da se med 4 in 8ms ne pozna tolk in mozno je da bo imel 8ms lepso sliko.To sem prebral na enem forumu.

Kar se ghostinga tiče v igrah (970p) ga js ne opazim. Moti le to, o čemer sem pisal zgoraj, torej o svetlih sledeh (špicah) ob sroolanju teksta, ki pa je sicer dokaj oster (ni zabluran). Torej ali je to ghosting ali ne?

Sem pa opazil tega efekta malo manj, če imam monitor priključen preko analognega priključka:\

Punisher ::

Danes postal lastnik samsunga 930bf, za monitor sem se odlocal dolgo in morm rec da je to kopromis med ceno in kvaliteto! jaz nevem kaj vse vi vidite, ni mi jasno! Oz recem pa tako, vsake oci imajo svojega malarja! Meni je ta monitor super, ni sluha ne duha o kakem ghostingu, se manj pa o tem da bi monitor mel drugacno barvo cez celoten ekran, v enem delu boj temno v enem bolj svetlo! Tega ni videt, slika je cista, tako v igrah kot v gledanju filmov, je pa vse odvisno od nastavitev, zelj posameznika!

Skratka meni je monitor vredu, vsaj za tasno ceno kot jo ima!
Sex, Drugs & Rock n` Roll*

PhotoBlaz ::

Kaj pravite na tale monitorcek?
SAMSUNG 740N

rabil bi dokaj hiter odgovor....verjetno bi vzel kar dva.....ima kdo izkusnje s tem monitorjem?
Rabila pa se bi oba izkljucno za office delo, mogoce na enemu kaksno igrco in film sem pa tja.

Hvala za mnenja.

123abc ::

Folk ej, ne vem kaj vi študirate!

Jasno je, da je Samsung 970p daleč najbolši med Samsungi, vi pa še kr norite z enimi levimi modeli.

Sej ne rečem, da so ostali monitorji od Samsunga slabi, za malo denarja ponujajo kar precej, vendar pa mislim da tisti, ki se odloča kaj kupiti , mu nebi smelo biti škoda dobrih 100kSIt in kupiti nekaj dobrega (970p).

PhotoBlaz ::

123abc -> eni ne rabijo 19" pa tudi vse kar se dogaja na monitorju je premetavanje crk v wordu.....torej je dodatnih 50 tisoc vrzenih stran v namen igranja igrc, grficne obdelave,....in podobnih stvari ki s enikoli ne izvajajo.

Glede monitorja za katerega sem dal 2 posta visje link je kaj novic?
LP

123abc ::

Kar sn prej napisal za 19" isto velja za 17" (770p), če je komu 19" prevelik (predrag).

mirx ::

Samsung950B(86kSIT) ali 960BF za katerega so na mimovrste napisal, da ima PVA matriko????? (90kSIT) ali pa 970P(že za 99kSIT). Cene z mimovrste! Kateri je najboljši nakup? Prvi je na enaa in mimovrste najboljše ocenjen(5zvezdic). Če je ta ocena sploh realna.

SuperStipe ::

Ali ima kdo izkusnje s tem monitorjem? A so kaksne dobre alternative v 20" rangu?

Samsung SyncMaster LCD 204T 20"
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

mirx:

Kolikor jaz vem, ima 960BF TN matriko, tk da so se tam zmotli.
Drugače pa se dobi 940B za 78k kar mislim da je dober nakup, ima pivot , nastavljiv po višini, DVI in 8ms, sam zdej ne vem kako je nakupovanje prek internetne trgovine, pravijo da ga lahko vrneš v 15 dneh, sam prav ne vem kaj bi. Ali je bolje da se kupi raztavni LCD ki ga pač imajo v trgovini in ga sprobaš lepo kako deluje in pogledaš lepo da nima mrtvih pikslov, sam me pa to moti, ker takšen monitor v trgovini deluje takšen cele dneve in nekak kupiš v tem primeru rabljen monitor, kaj predlagate.

Lp
««
73 / 168
»»