Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Dr_M ::
Calligula: recimo quake3 je edn najhitrejsih spilov kar jih najdes, ampak prov tuki na 173p ni ghostinga. se pravi, tuki neki ni uredu, mar ne?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Calligula ::
Tvoj vid?
Pomanjkanje kriticnosti?
Laganje samemu sebi?
Biti tko slab v igri, da te skos tko sesuvajo nasprotniki, da niti nimas casa grafike zaznavat?
Pomanjkanje kriticnosti?
Laganje samemu sebi?
Biti tko slab v igri, da te skos tko sesuvajo nasprotniki, da niti nimas casa grafike zaznavat?
Jebiveter ::
Caligula, a nisi ti bil "persona rudis" al "persona non grata"?
Moderatorji: A se da to popravit?
Moderatorji: A se da to popravit?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Jebiveter, prosi moderatorja naj mi da naslov. Jaz jim tezim ze vec tednov za naziv pa mi ga ne dajo.
Brezveze je pa debatirat o tem, ce majo 173P in 193P monitorji ghosting. Se vsi testi pravjo da ga majo.
Pa sam sem videl tudi 193P+. Cisto enako stanje. Pol se bomo pa kle pregovarjali al kaj?
Ja prou-nima ga.
Brezveze je pa debatirat o tem, ce majo 173P in 193P monitorji ghosting. Se vsi testi pravjo da ga majo.
Pa sam sem videl tudi 193P+. Cisto enako stanje. Pol se bomo pa kle pregovarjali al kaj?
Ja prou-nima ga.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Calligula ()
Calligula: moj vid na blizu, je odlicen. se prav tuki ni napake.
pomankanje kriticnosti tudi ni, ker sm reku, da ghosting na tem monitorju je opazen.
laganje...komu na cast?
kok pa jest dobr/slabo igram, pa nima veze z ghostingom (ampak vem da bi te pelu scat kadarkoli )
pomankanje kriticnosti tudi ni, ker sm reku, da ghosting na tem monitorju je opazen.
laganje...komu na cast?
kok pa jest dobr/slabo igram, pa nima veze z ghostingom (ampak vem da bi te pelu scat kadarkoli )
marnit ::
Dejte se nehat kregat glede ghostinga oz. afterglowa. To je čisto odvisno od vsakega posameznika, kot je tudi od vsakega odvisno kok "dobre" barve in vidne kote rabi. Moj frend je kupu 930bf in je dobesedno navdušen nad barvami, vidnimi koti - skratka nad vsem, kljub temu da 930bf na tem forumu velja za bolj nepriporočljiv nakup. In prosim nikar ne govorit da TN matrika ni dobra za vsesplošno uporabo. V večini podjetji, kjer imajo relativno stare lcdje prevladuje prav ta matrika. Edini kar moraš imeti v sebi je, da ne iščeš dlake v jajcu, ker potem najdeš napake povsod!
Zanmiva je sploh ta ugotovitev
The 25ms response time Samsung 173P makes it a good performer on games. While using the DVI connection for most of my testing, there was some ghosting present but it thankfully does not detract from the experience of the game. You will notice ghosting with fast-paced games such as UT 2004, Quake III Arena, and Serious Sam. What I did find odd is that using the standard 15-pin VGA connection seemed to make games more fluid than the DVI mode. That might have been just my eyes and DVI was fine..
VIR
Subjektivno pa seveda vsak lahko ma obcutek, da ghostinga ni pa, da je DVI totalna nuja povsod,..
Samo en mora vam ljudem tukaj tvorit neko racionalno in realno opozicijo k ste k en reklamni katalog ratal nekateri
The 25ms response time Samsung 173P makes it a good performer on games. While using the DVI connection for most of my testing, there was some ghosting present but it thankfully does not detract from the experience of the game. You will notice ghosting with fast-paced games such as UT 2004, Quake III Arena, and Serious Sam. What I did find odd is that using the standard 15-pin VGA connection seemed to make games more fluid than the DVI mode. That might have been just my eyes and DVI was fine..
VIR
Subjektivno pa seveda vsak lahko ma obcutek, da ghostinga ni pa, da je DVI totalna nuja povsod,..
Samo en mora vam ljudem tukaj tvorit neko racionalno in realno opozicijo k ste k en reklamni katalog ratal nekateri
Fizikalko ::
Dej se prej pozanimat, preen trdiš kaj tagega - stare TN matrike imajo namreč 16bitne barve, ta nove pa ne.
TribesMan ::
Zanimivo je kako nekateri na tem forumu obvladajo _vse_, a se sam men zdi ali google mogoče pozna definicijo tega fenomena?
define: internet troll
LP
TribesMan
define: internet troll
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Mene pa samo nekaj res zanima: spominm se, da so na toms hardware, ko so opisovali 913N, zelo pohvalili njegove barve, kar ene 95% naj bi bilo popolnih.
Osebno mislim, da je to velik procent, ampak kako to da potem ta monitor npr. ne bi bil primeren za oblikovanje? V čem trik? A je mogoče da takratne meritve ne bi bile pravilne?
Pa prosim ne se razburajt ker me res zanima, ker ko sem sam marca ogledoval teste 913N so bili vsi grafi zgledali dobro, spodbudno...
Osebno mislim, da je to velik procent, ampak kako to da potem ta monitor npr. ne bi bil primeren za oblikovanje? V čem trik? A je mogoče da takratne meritve ne bi bile pravilne?
Pa prosim ne se razburajt ker me res zanima, ker ko sem sam marca ogledoval teste 913N so bili vsi grafi zgledali dobro, spodbudno...
Tribesman, ce mas kaj za povedat o DR_Mu, to stori direktno in ne na nacin, ki bi to nam ostalim skusal prikriti. Pa to pocni v lozi. In jaz ne mislim, da je DR_M internet troll. Vcasih ma kar prav. Ampak vcasih.
Pa bodi se malo koristen in mi daj naziv, ker so ostali moderatorji nesposobni.
Loup, 913B ima lepe barve. Ni pa cisto na nivoju 193P. Se pozna, da je tisto bolj primerna matrica.
Pa bodi se malo koristen in mi daj naziv, ker so ostali moderatorji nesposobni.
Loup, 913B ima lepe barve. Ni pa cisto na nivoju 193P. Se pozna, da je tisto bolj primerna matrica.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Calligula ()
GUFY ::
Monitor Samsung 173p+ se je do sedaj izkazal za ZELO dober nakup, ghostinga nisem opazil pri nobeni igri, ki sem jo do sedaj igral ( UT 2003, Quake 3, Red alert). slika je fantastična, lepe barve, dobra ostrina, zelo velik vidni kot in ne nakoncu lep dizajn monitorja...seveda je tudi cena temu primarne a kaj hočemo kvalitata se pač plača.. Doma imam tudi Samsunga 710V pa je 173p+ neprimerno boljši v vseh pogledih je pa res da je za cca 28.000 SIT dražji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GUFY ()
Mene cena moti. Preprosto ma 913v predobro sliko in performanse tudi v igrah, da bi se mi zdejo dat vredno vec za 17 incni monitor npr. Ker P verzija ma lepo sliko ampak tko boljsa pa sploh ni.
Pa tko kot je ghosting nekaj kar je zelo subjektivno pogojeno, so tudi barve nekaj takega.
Meni osebno ma 913B zlo lepe. Samo jaz vem, da nima najboljsih in ne bom sel zato nabijat kako je ful dober in bi ga morali vsi meti.
Zdi pa se mi zelo dober. Ce bi moral placati DDV pa bi raje vzel 913v pol. Ali pa LG 1915s, ki je v igrah se boljsi, pri barvah pa malenkost slabsi of 913v.
Pa tko kot je ghosting nekaj kar je zelo subjektivno pogojeno, so tudi barve nekaj takega.
Meni osebno ma 913B zlo lepe. Samo jaz vem, da nima najboljsih in ne bom sel zato nabijat kako je ful dober in bi ga morali vsi meti.
Zdi pa se mi zelo dober. Ce bi moral placati DDV pa bi raje vzel 913v pol. Ali pa LG 1915s, ki je v igrah se boljsi, pri barvah pa malenkost slabsi of 913v.
Doman ::
Samsung SyncMaster LCD 913V 19 je pri enaa 70k, ampak majo samo srebrne. Mislite da bi lahko dobil črnega za isto ceno oz. minimalno razliko v ceni?
Calligula: mene sodis po sebi? ojojoj...tut prblizn nocem bit tak, kot te je TribesMan opisu.
in vcasih mam tut jest kej prov, za razliko od tebe, ko mas res redko kdaj.
in vcasih mam tut jest kej prov, za razliko od tebe, ko mas res redko kdaj.
Nekaj zanimivega sem zasledil na samsungovi strani. Pri monitorju 173p+ namreč piše:
Reponse time (ms): 8 (G2G) /25
(wtf??)
Link
EDIT: pri Samsung Australia imajo malo nore (in napačne). Sem pogledal 913N, kjer piše da ima pva matriko.
Reponse time (ms): 8 (G2G) /25
(wtf??)
Link
EDIT: pri Samsung Australia imajo malo nore (in napačne). Sem pogledal 913N, kjer piše da ima pva matriko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marnit ()
Zheegec ::
Gray-to-Gray - normalni response time je merjen kot črna-bela-črna (off-on-off), tole je pa malo druga meritev... poglej malo na Googla, tam vse piše Skoraj Nateg se temu reče
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
frudi ::
bolj je nateg black-to-white odzivni čas, ki se sicer navaja v specifikacijah. tisti šele nima veze z realnostjo :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
DR_M zrelo ni kaj.
Sem pa vceraj prvic gledal film na 913B in bil presenecen. Dobro kodiran divx je imel izjemno pravilne barve. Po kriterijih za TV je mel precej boljse kot 90% LCD tvjev, ki sem jih videl po trgovinah. Barva koze je bila natancno to-barva koze. To je najbolj osnovni element ugotavljanja pravilnosti barv in kvalitete TVja.
In nasploh so barve precej zive. Je pa treba seveda gledat z razdalje 2 m ali vec. Ampak me je kar presenetilo, ker sem nekje bral, da ni dober za video. Slika se ni nic trgala, ni bilo nikakrsnih napak ali cesarkoli. Sicer mam pa za filme itak TV.
Sem pa vceraj prvic gledal film na 913B in bil presenecen. Dobro kodiran divx je imel izjemno pravilne barve. Po kriterijih za TV je mel precej boljse kot 90% LCD tvjev, ki sem jih videl po trgovinah. Barva koze je bila natancno to-barva koze. To je najbolj osnovni element ugotavljanja pravilnosti barv in kvalitete TVja.
In nasploh so barve precej zive. Je pa treba seveda gledat z razdalje 2 m ali vec. Ampak me je kar presenetilo, ker sem nekje bral, da ni dober za video. Slika se ni nic trgala, ni bilo nikakrsnih napak ali cesarkoli. Sicer mam pa za filme itak TV.
hrcek ::
Ojla
GUFY zanima me se mal bl podrobno od monitorja? kaj te najbl mot?
Kaksna je slika v mansih resolucijah? So crke kej premejhne pri 1280*1024 a se da cist lepo brat pa delat?
Vsake informacije dobrodošle:)
Hvala lepa:)
GUFY zanima me se mal bl podrobno od monitorja? kaj te najbl mot?
Kaksna je slika v mansih resolucijah? So crke kej premejhne pri 1280*1024 a se da cist lepo brat pa delat?
Vsake informacije dobrodošle:)
Hvala lepa:)
->hrcek
Velikost crk se pri 19 incih ni premajhna. No ja, ce normalno vidis. Sicer se pa vedno da fopnte stelat.
GUFY ::
Zaenkrat me pri tem monitorju prav nič ne moti, lahko bi se reklo, da me je motila samo cena ampak to je že pozabljeno. Sam imam nastavljeno resolucijo na 1280x1024, imam pa 10% večje fonte, res pa je da na blizu bolj slabo vidim.
Naročil 913V, upam da ga grem lahko iskat že jutri, pa vam povem moje prve vtise!
Lp, PiraT
Lp, PiraT
AngelOfDeath ::
Zanima me če še ma kdo drug težave z supportom od samsunga ?
postavim par vprašanj ampak odgovora ni od nikoder:
[Solution]
Customer Reference: 2101072542
------------------------------------------------------------
I hope this has been of some assistance to you. If you do have any
further queries, please do not hesitate to contact us.
Kind Regards
Kaj so te črtkane črtice kakšna neznana koda ?
moram namestit kakšno podporo kakšnemu jeziku da bom videl črke ?
postavim par vprašanj ampak odgovora ni od nikoder:
[Solution]
Customer Reference: 2101072542
------------------------------------------------------------
I hope this has been of some assistance to you. If you do have any
further queries, please do not hesitate to contact us.
Kind Regards
Kaj so te črtkane črtice kakšna neznana koda ?
moram namestit kakšno podporo kakšnemu jeziku da bom videl črke ?
Kr_Edn ::
Zdravo. Sem nov tukaj. Imam Samsunga 193P Plus (tako piše na podstavku). Monitor imam od 1. septembra in po tej nekajdnevni uporabi sem z njim zadovoljen. Igral: Unreal Tournament (ghostinga ne opazil); Far Cry (miniminimalen ghosting v temnih scenah,); Call of Duty (igra mi je všeč; nič opazil). Text: preostro (zmanjšal kontrast z MagicTune); skrolanje v brskalniku: kolešček miške - isto, kot CRT; drsnik brskalnika - rahlo utripanje txta (txt berljiv). Slike: lepe, polne barve (vsaj po mojem mnenju). Filmi: DivX in obratno - isto, kot CRT (zelo se pozna kakovost ripa); DVD (na PowerDVD)- v redu (Last Samurai, Equilibrium). Bi pa vprašal, če ima kdo izkušnje z napakami na LCD monitorjih (ne mrtve pike): na analognem priključku mi dela brez težav, na DVI pa včasih za sek. ali 2 počrni in nato vrne sliko. DVI vhod na mon. ali DVI na grafični?
msms ::
Ko poženem magictune 3.6 mi napiše "This computer system does not support magictune".
Probal sem tudi verzijo 4 pa vrže neki error ven. Driverji pa so detonator 71.84 na geforcu 6600 monitor pa je 173p+ priključen na dvi. Kaj naj nadgradim driverje od grafične?
Probal sem tudi verzijo 4 pa vrže neki error ven. Driverji pa so detonator 71.84 na geforcu 6600 monitor pa je 173p+ priključen na dvi. Kaj naj nadgradim driverje od grafične?
fusionSPY ::
Torej tule je zanimiv test novejših in najnovejših 19" LCDjev. Sicer je v madžarščini, ampak se da veliko izvedet iz slik in Q3 filmčkov posnetih za vsak monitor posebej. Aja pa še povezava KLIK
Oprosti ampak jaz nisem iz tu stekal nic
Mater te Madzari-a so mogli te ugrofinske jezikovne zablode uzakonit?
Kdo bo to stekal zdaj?
Mater te Madzari-a so mogli te ugrofinske jezikovne zablode uzakonit?
Kdo bo to stekal zdaj?
Sem nov uporabnik samsunga 913v!Zaenkrat sem zadovoljen.Barve se mi zdije zelo žive čeprav sem navajen na svoj star Hyundayev CRT monitor, ki je imel že rumeno sliko Filmi so prav tako ok!
fusionSPY ::
Q3 clipi (iz zgoraj navedenega linka):
Dell UltraSharp 1905FP v2
Fujitsu Siemens P19-2
Samsung SyncMaster 970P
Viewsonic VX924
Samsung Syncmaster 193P
Dell UltraSharp 1905FP v2
Fujitsu Siemens P19-2
Samsung SyncMaster 970P
Viewsonic VX924
Samsung Syncmaster 193P
Kaufmann ::
Kaj zdej, Caligula omenja 173P oz. 193P da ni vreden svoje cene in ima ghosting, pa me zanima a on misli starega 25ms ali novega(+) z 8ms. Se ravno odločam za 19' LCD pa sem malo zmeden.
Rabil bi ga za: internet&co 50%, filmi 25%, igre 25%.
Rabil bi ga za: internet&co 50%, filmi 25%, igre 25%.
ni podatka
No ja 173P se mi zdi precenjen financno.
193P ne, da ni vreden svojega denarja. To ni najboljsi nakup za ljudi, ki igrajo hitre igre. Tudi tanova 193P+ verzija ima se vedno enake tezave. Ampak obstaja moznost, da ti tega sploh opazil nebi. Kaksni ocitno ne.
193P ne, da ni vreden svojega denarja. To ni najboljsi nakup za ljudi, ki igrajo hitre igre. Tudi tanova 193P+ verzija ima se vedno enake tezave. Ampak obstaja moznost, da ti tega sploh opazil nebi. Kaksni ocitno ne.
lambda ::
173p/193p ... neštetokrat povedano: slika je BRILJANTNA, ghosting JE, če gre za zadovoljiv kompromis, pa je povsem odvisno od posameznikovih potreb.
Naravnost bom povedal, da kdor hoče ostati na top 3 lestvici v neki xyz online streljačini ala CS:S, naj rajši razmisli o drugačnem nadomestku za svoj CRT. Če pa igranje ni primarno opravilo na računalniku, pa je 173p oz. 193p po mojem mnenju idealna izbira - še vedno pa velja dejstvo, da se kvaliteta plača.
Naravnost bom povedal, da kdor hoče ostati na top 3 lestvici v neki xyz online streljačini ala CS:S, naj rajši razmisli o drugačnem nadomestku za svoj CRT. Če pa igranje ni primarno opravilo na računalniku, pa je 173p oz. 193p po mojem mnenju idealna izbira - še vedno pa velja dejstvo, da se kvaliteta plača.
Jutr dobim 173p+ Upam da me ne bo razocaru. Sam sm se ful tezko odlocov med 173p+in 193p+ pame je 173p+ prepricu z vecjim kontrastom manso ceno(30k cenejs), sej delovno povrsino ma isto kr je pa vecji je pa itak sam na racun pike in to 3,84 cm v širino in 3,06 cm v dolžino. Pa sm se odlocu da se ne splaca dat 30k vec za te centimetre upam da se nism odlocu narabe
->hrcek
Jebiveter ::
hrcek, jest sem ze takoj ko sem ga prklopu ugotovu, da sem se prav odlocu. Zadeva je res ql!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
JUPII
evo ga ze sibam. 173p+ zadeva je res fajn kr se slike tice, ze sama tovarniska nastavitev mi je vsec:). Sam mam pa problem Magic tune3.6 mi zmrzne celo kisto ce ga zalaufam. Sej mogoce da to ze kje pise sam me zanima kako dela to ostalim k mate tale monitor pa ce se da dobit ksn dobr magic tune k mi bo delu al pa ce sm kje kej zajebu pr instalaciji. Predlogi Drgac pa SLIKA Mislm gledu sm fotke pa to so take kot bi gledu cez okno. tud resolucija 1280*1024 je cist bomba za talemonitor na 19" je to ze kr mal velik pomoje. Skratka zadovolen razen Magic tune jebe. Pa se neki a je mozn da bi bil pivot avtomatksi a ga je treba rocno reklopt.
evo ga ze sibam. 173p+ zadeva je res fajn kr se slike tice, ze sama tovarniska nastavitev mi je vsec:). Sam mam pa problem Magic tune3.6 mi zmrzne celo kisto ce ga zalaufam. Sej mogoce da to ze kje pise sam me zanima kako dela to ostalim k mate tale monitor pa ce se da dobit ksn dobr magic tune k mi bo delu al pa ce sm kje kej zajebu pr instalaciji. Predlogi Drgac pa SLIKA Mislm gledu sm fotke pa to so take kot bi gledu cez okno. tud resolucija 1280*1024 je cist bomba za talemonitor na 19" je to ze kr mal velik pomoje. Skratka zadovolen razen Magic tune jebe. Pa se neki a je mozn da bi bil pivot avtomatksi a ga je treba rocno reklopt.
->hrcek
_may_ ::
A mi lahko nekdo malo razjasni te matrice ali matrike pri monitorjih? Kaksen dober link mogoče?
TN, VA, PVA/MVA , S-IPS ??????
Iz zgornjih postov sem ugotovil, da imajo TN matriko monitorji s hitrejšim odzivnim časom, na račun kvalitete barv oziroma vidnim kotom ... kar je primernejše za igričarje.
VA in druge matrice so torej za monitorje z lepimi barvami (kaj za filme gledat? velik kontrast?) itd....
Seveda je za igre in filme vedno manj časa ampak še vedno si rad privoscim kaksno dobro igro za sprostitev. Računalnik je za 50% - 70%% namenjen office,GIS,cad.... ostalo pa igre in filmi ter podobno.
Forum od 60 do tele strani sem preletel že kakšne 4 krat pa še vedno sem v dilemi kaj kupiti?
samsung 193p+, mogoče 173p+, kakšen sony HS75PB mogoče?, viewsonic
100K sit je nekje meja.
hvala
TN, VA, PVA/MVA , S-IPS ??????
Iz zgornjih postov sem ugotovil, da imajo TN matriko monitorji s hitrejšim odzivnim časom, na račun kvalitete barv oziroma vidnim kotom ... kar je primernejše za igričarje.
VA in druge matrice so torej za monitorje z lepimi barvami (kaj za filme gledat? velik kontrast?) itd....
Seveda je za igre in filme vedno manj časa ampak še vedno si rad privoscim kaksno dobro igro za sprostitev. Računalnik je za 50% - 70%% namenjen office,GIS,cad.... ostalo pa igre in filmi ter podobno.
Forum od 60 do tele strani sem preletel že kakšne 4 krat pa še vedno sem v dilemi kaj kupiti?
samsung 193p+, mogoče 173p+, kakšen sony HS75PB mogoče?, viewsonic
100K sit je nekje meja.
hvala
Primoz78 ::
Jaz sem sel mal cez 100K SIT...in si iz Nemcije narocu Viewsonica...cena 130K SIT skupaj z postnino...monitor pa je pregledan v slucaju mrtvih pixlov, tako da je 99,9% da jih ne dobis!...seveda ce se ne kaj zalomi pri prevozu.
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
Kupu v enaa za 82k. Mot me pa se k je pr filmu mal vecji rob spodi pa zgori, ker razmerje ni 1,33333 ampak 1,25 ampak se bomo navadl
->hrcek
msms ::
Magic tune tudi meni ne dela na 173p+. Probal sem verzijo 3.6 in 4.0 pa nove detonatorje pa nič. Je kdo pogruntal kak trik kako usposobit ta program.
SavoS ::
kot sem že v eni drugi temi napisal... sem frekvenco osveževanja LCD monitorja dal na 60 Hz in nanovo namestil Magic Tune in mi zadeva dela vredo!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
SavoS ::
HEHE.....tud jaz imam DVI in to v mojem primeru ni glih bilo res, tako, da se prvo prepričaj, če je to res....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???