» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
63 / 168
»»

bufubufu ::

jaz sem tudi gledau tega LG 1930SQ
sam kontrast ma majhen 1:400
kaj sploh pomeni tale kontrast?

tzupan ::

Pozdrav!

Sam trenutno kupujem nov monitor, imam pa sledec problem: vecino casa na racunalniku prezivim v programu AutoCAD in me zanima kako se kaj samsungovi LCDji obnesejo skupaj z avtocadom.
Slisal sem namrec da ni dobro za posevne crte, ker niso razlocne. A je kdo sprobal?
Kater lcd mi svetujete tam do 100.000SIT???

Hvala!
pozdrav, tomaz
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917

Jebiveter ::

tzupan, mislim, da bos dost bolj zadovoljen s kaksnim dobrim 21" CRTjem, kot pa 19" LCDjem za 100k. Ce ne zarad drugega zarad resolucije, ki je pri CADu kar dost pomembna. IMHO
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Jebiveter ::

bufubufu: Kotrast je razmerje med najvecjo crnino in najvecjo belino. Se pravi bolj je slika kontrastna, manj so zamazani prehodi med barvami oz. bolje razlocis barve, ki so dejansko razlicne. No, najlepse je to prikazano tukaj.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

msms ::

Naj še kdo izbrska kakšen test od monitorja 173p+ ker razen tega ne najdem nič uporabnega. Ne bi ga rad kupu na podlagi samo enega testa.

Ajnstajn` ::

Lp, mene pa zanima, ker monitor je res vredu, ki nima ghostinga v igrah in so tudi barve ql.
Tak monitor iscem, pa nemara stane 150k ali se vec...
//

173p+ ali pa 193p+ to sta prva monitorja z a-si TFT/PVA matriko ki imata odzivni čas 8ms. Monitorja imata 16,7 in ne 16,2 miljona barv kar se zelo pozna slika je bol živa in barve so lepše. Preberi si test od 173p+.

marnit ::

Predlagam da počakate na test na behardware. Ostali testi so namreč tako tako: eni hvalijo 193+ na veliko, drugi pa ravno nasprotno.

Pa še hint: 193+ ni prvi monitor s takimi specifikacijami. Že pred njegovih izidom so izšli monitorji s popolnoma isto matriko.

Seveda da so izšli z to matriko samo niso imeli 8ms.

Take a look: Fujitsu-Siemens P19-2

edit:
Ladies and Gentleman, this is the first monitor available on the market with the Samsung PVA 8 ms panel, the same as the Samsung 193P+ to be released this summer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marnit ()

blurp ::

Še en test 193p+

aljazh ::

Upam, da bo kdo vedel.

Iščem 15'' LCD monitor, ki se lahko nastavlja po višini. Uporabljal bi ga tudi s prenosnikom v načunu dual monitor, zato mora omogočati, da se ga lahko "spusti" tako, da je spodnji rob monitorja naslonjen na mizo - da bi torej bil v enaki višini kot monitor prenosnika.

Nekoč sem v neki pisarni videl enega NEC-a, ki je imel stojalo narejeno tako, da se je panel monitorja lahko dvigal ali spuščal.

Zanima me predvsem za modele, ki jih je še mogoče kupiti v trgovini, nad rabljenimi sem nekako obupal (cene niso kaj dosti nižje od novih).

loup in kje pri nas lahko kupiš ta monitor?

TommyBoy ::

Mene pa zanima če ima mogoče kdo kakršne koli izkušnje z tem monitorjem. Cena je sicer zelo mamljiva, ne vem pa kako je kaj s kvaliteto monitorjev firme AOC.

Hvala!
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

msms: če bi napisal, da je 193p+ prvi (te vrste) v Sloveniji ti ne bi nič težil, ker imaš popolnoma prav glede tega :)

jurre ::

@aljazh
to bos pa tezko nasel, ce ne bos sel kam pogledat. Pomoje mora to dost samsungov met. Recmo jaz imam tega pa nikjer napise da je nastavljiv po visini pa je...to sem pol pogruntal ko sem ga ze kupil:D sem mislil da ma pivot kj veze, pa ga lahko zasukas tud v najnizji legi...

mchaber ::

A imajo v bof-u 730BF?
.

AngelOfDeath ::

mchaber 730BF te pride 75k v rolanu kok pa so v bofu cene ?

hrcek ::

V Mlacomu imajo SAMSUNG 193P+ TCO03 113.886(gotovina)
ter
SAMSUNG 173P+ TCO03 srebrn 88.464
V Mimo vrste pride v ponedeljek dobava pa le ob predhodnjem narocilu:)
->hrcek

Jaz sem ga že naroču(173p+) pred dvema dnevoma na kadarkoli za 82k. Poročam ko ga dobim.

Zheegec ::

mchaber 730BF te pride 75k v rolanu kok pa so v bofu cene ?

930BF je 92K, 730BF pa mislim da 72K, samo sem ravno pozabil, tako da ni zihr :D Bom jutr povedal (oziroma danes).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hrcek ::

V mimo vrste prisel 193p+ sam cena je pa ubijalska 122k8-O Pa se 7 dni ga je treba cakat!??
A je ze kdo dobu 173p+? kako se obnese? Prvi vtisi?
Pa kje se ga najcenejs dobi?
->hrcek

Danes verjetno dobim 173p+, bom poročal kako se obnese. Najceneje ga lahko kupiš tu pride pa te nekaj manj kot 83k sit.

Nande ::

Tukaj je še malo ceneje, dobava pa je 3 - 4 dni...vsaj tako so zapisali v mailu...

globoko grlo ::

an enaa je 108 čukov, pa piše "Monitor spada v 1. razred ISO 13406 standrada.Več o tem si lahko preberete ..."

vglavnem RAZRED 1 : ni okvarjenih pikslov in sub-pikslov.

kul

MEDENA ::

A ni malo drago dajat 80k za 17' ??

maf ::

fak enaa keri kurci ej....štiri dni nazaj jim pišem kdaj oz. če bo 193p+ sploh priromal v trgovino in mi model odpiše da omenjenega modela trenutno nimajo v načrtu dobave...rečem ok, sam zdj pa vidm da ga majo...pizda iz koga se zdj norca delajo...za medeno: 80k za 17" monitor, ki ni nek TN gamer crap in ki ni plastik-fantastik...če vsaj kej poznaš samsung in če mal pogledaš te karakteristike monitorja boš kmal vidu da cena sploh ni tok visoka...

glinik ::

Res je - MEDENA, čimmanj takih klati. Za monitor mi ni žal denarja ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

MEDENA ::

Dobro pa kaj je fora teh ne TN matrik ?????????

TFT/PVA matrik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MEDENA ()

VASkO ::

na kratko, boljsi vidni kot, 8bit za barve, boljsi kontrast. poisci kaki clanek o vseh treh osnovnih tehnologijah pa ti bo jasno.

njok ::

V kateri trgovini si lahko ogledam 173p+?

GUFY ::

V BOF-u in pa v Big bangu, naj bi jih kmalu dobili.

tigrr ::

GUFY ::

Končno sem dobil Samsunga 173p+ poročam kako se kaj obnese v igrah.:D

Jaz sem ga tudi dobil danes bom poročal kasneje.

Calligula ::

Novi lastnik 913B.
Barve vredu-nic spektakularnega,.. malo me je trgalo, da bo ta matrika bolj boga pri barvah a so solidne,.. niso pa v rangu MVA matrik ampak to itak spregledas v 5 minutah. Ghostinga prakticno ni. Tudi med scrollanjem po netu,....

Je pa precej verjetno, da se bolj splaca 913N, ker se DVI ne pozna-pa si vsi, ki DVI zagovarjate za vsako ceno zatlacite kaj kam... :D

Vsem, ki sprasujete...

Za igre,... pa normalno surfanje se veliko bolj kot 730BF, 173P... splacata tako LG 1915S in tudi Samsung 913V.
Imata presenetljivo dobro sliko in hudo hitre zaslone. Za igre sta vec kot samo dobra in nasploh sam-po tem kar sem sam videl,.. pravim da sta best buy.

913 je ce mas malenkost vec denarja zelo vredu,..

Dr_M ::

ker se DVI ne pozna-pa si vsi, ki DVI zagovarjate za vsako ceno zatlacite kaj kam...

ce ti ne opazis razlike, se ne pomeni da je ni. ce mas se uredu oci, se razlika opazi. jest sm zadnic cist za foro prklopu poleg dvi-ja se dsub in razlika je. sicer bl mejhna, ampak je pri dvi precej bolj ostra slika.
in za eno splosno uporabo se splaca nabavt PVA monitor in ne nek cenen TN...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

perci ::

Dvi se ne pozna na vsakem monitorju, to je res.

Ma fotr compaq 8030 in ma 2 dvi vhoda in dva analogna, pa ga lahko simultano priklopš in zadevo preklapljaš. Zadeva se pozna. Caligula pač mal slabo vidi, ne se sekirat :).

Ja, eni ko date par jurjev vec za nekaj hitro najdete razloge, ki bi vam to opravicevali ja 0:)
Pa se na Tomu so zadnjic pisali pri testih LCDjev, da oni tudi ne vidijo razlike vec-pri precej monitorjih.

No ja, kak 173P ga verjetno rabi, ker ma monitor pac sibkosti >:D

No kakorkoli-sam absolutno priporocam 913v in 915s pred kakim 173P monitorjem. Pa se cenejsa sta, v igrah boljsa, barve in sliko pa imata vseeno izjemno kivalitetno.

ooo Calligula kr na1x ceu strokovnjak za LCDje...

no ja, ce ze povsot rad prodajas buce, potem jih dej pa se tuki... se mi pa smilijo tisti, ki ti nasedejo.

pa pametnejsi odneha. papa.:) :)

Pa cloveka, ki spaca tak odgovor kot je tvoj jaz nebi nikoli uposteval pri mnenjih o cem racionalnem. :(

Testi hvalijo 913v kot tudi 1915s. Oba sta odlicna monitorja tako za igre kot po kvaliteti barv,.. in se hudicevo ugodna sta.
173P in 193P imata izjemno prisoten ghosting kar za sirok krog ljudi pomeni mocno omejen spekter uporabe.

Marsikdo se tudi navadi. 913v in 1915s sta za veliko vecino uporabnikov precej bolj smiseln in uravnotezen nakup ze brez dejstva, da sta vecja in se cenejsa od 173P.

Ti pa bos itak dokler te ne pobere zagovarjal tvoj monitor. Saj to je pri LCDjih problem. Se vedno ni posta kjer bi kdo svojega spljuval.

Fizikalko ::

Jest ša đe nism videl monitorja s TN matriko, ki bi mel lepo sliko...

mchaber ::

Pomoje se bolj splača 17" kot pa 19", resolucija je itak enaka ter minotorja ni treba imeti meter stran. GUFY čakamo na tvoj opis 173P+ !!
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mchaber ()

Fizikalko-odvisno kaj clovek potrebuje. Sliko ima lepo. Niso pa barve vrhunske ampak 90% folka, ki kupuje tega nebo nikoli opazilo ali pa znalo cenit 193P zaradi njegovih realnih prednosti.

Bodo pa vsi opazili ghosting. 193P ni primeren za folk, ki rad pogosto igra igre.
Stari LG 1920 pa parira 193Pju po kvaliteti barv in slike samo ghostinga zacuda nima ceprav je 25ms matrika (MVA).

Skratka bolj uravnotezen monitor.
193P dobro opravlja delo za folk, ki se recimo profesionalno ukvarja z grafiko, fotografijami (194T je bojda boljsi) ampak vecina folka, ki ga nabavi zaradi prebranega tukaj ne spada v to kategorijo. V glavnem nabijajo spile. TN matrika pa sploh ni za graficni dizajn in profi fotografsko dejavnost.

Fizikalko ::

Sej nism govoru o ghostingu . itak da PVA niso za špile. Ampak sliko majo pa TN obupno, ne sam za profi scene, tut za pisarniška opravila, programiranje (text),... ni primerjave. Pomoje je tko:

foto obdelava, dizajn, video,... ----> PVA, MVA
text, pisarniške scene, kompromis za večino ostalih stvari najmanjši ----> S-IPS
igre (in zgolj igre) ----> TN

Calligula: no pol pa povej v katermu spilu si ti opazu ghosting na 193P, da ga se jest sprobam.
jest ga na svojmu, razn v race driver 2, nism opazu.

[MYTiX] ::

Mislim da ima večina velikih LCDjev (20"+) S-IPS matriko, ki naj bi bila zelo primerna za foto, video in grafiko na sploh. Tudi Applovi Cinema display imajo S-IPS, pa jih vsi tako hvalijo. Edin za NECove SpectraView ne vem, katero matriko uporabljajo.
podpis

frudi ::

[sarcasm]
če ne opaziš razlike med dvi in dsub priklopom, potem mora imeti monitor že v osnovi tako zanič sliko, da mu niti dvi ne pomaga več >:D
[/sarcasm]

do zdaj sem lahko side-by-side preizkusil dvi in dsub priklop na monitorjih od samsunga, philipsa in lg-ja in na vseh je bila očitna razlika, seveda v prid dvi. priloženi analogni kabli so bolj ali manj za en drek, posledično trpi slika - zamegljena, neenakomerno osvetljena, sploh nadležno je valovanje slike, če so v okolici kabla kaki izvori motenj (ampak okoli računalnika itak ni drugih kablov in ostalih virov elektromagnetnih motenj... :\).
seveda, lahko nabaviš boljši analogni kabel in zanj daš toliko ali še več, kot bi sicer dodal za monitor z dvi... zdaj pa premisli, kaj je bolj smiselno.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

DR_M ghosting sem opazil ma prakticno povsod pri hitrih gibih, pri stacionarnih predmetih, ko premikas pogled,... preprosto je motece. Vem pa da kak folk sploh ne opazi nic. Tko kot majo nekateri z raznimi starimi graficnimi cisto "tekoco sliko" pri 20 FPS,...

sto ljudi, sto cudi.

Se posebno 913v ima zelo dobro sliko tudi v 2D. Zelo lepe barve. Boljse kot 913N ali B bi rekel.

DVI-mogoce mate tudi kake crap grficne.
Moj 913B ima enako osvetljeno sliko z DVI ali SUB (zelo enakomerno).
Crke so minimalno-ampak res minimalno ostrejse pri DVI ampak to mi niti ni vsec.
Avto funkcija za nastavitve monitroja na DVI ne dela-nadlezno :|

Skratka all in all DVI tud ce ga nebi mel. Ker ga pac mam ga uporabljam.
««
63 / 168
»»