Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
hrcek ::
Ma SavoS prov! men je komplet masina zmrznla ko sm zalaufu (po krajsem brskanju po njem) magictune 3.6 na 173p+. Pol sm ap popizdu pa sm ruknu dol driverje od grafe pa magictune pa sm seenkrat dau gor soferje od grafe pa magic tune zdej mi pa zaenkrat dela. Aja pa na 60Hz OBVEZNO!!(sam 60Hz brez menjave driverjov mi ni pomagal). Zdej pa monitor dela ko urca slike iz fotica so tok ostre da mislis da gledas zivo sliko. Res barve in ostrina 10+.
173p+
ZA
Ostrina slike +10/10
realnost barve 10/10(koza je res barva koze sliko k sm jo predelu in sprintu je bla enaka)
Dizajn
Duhcov ne opazim v 3Dmarku in testiranih spilih (minimalen)
PROTI
tipka za vklop je prevec obcutljiva (ko pivotiras se hitro zadanes in izklopis)
Magictune problemi (sam itak je ze slika full dobra brez tega)
opazim samo pri crni barvi na fulllscren pri popolni temi v sobi da osvetljenost ni cisto enakomerna ampak pri uporabi se tega sploh ne opazi.
Moje mnenje
Vreden nakupa!!!
173p+
ZA
Ostrina slike +10/10
realnost barve 10/10(koza je res barva koze sliko k sm jo predelu in sprintu je bla enaka)
Dizajn
Duhcov ne opazim v 3Dmarku in testiranih spilih (minimalen)
PROTI
tipka za vklop je prevec obcutljiva (ko pivotiras se hitro zadanes in izklopis)
Magictune problemi (sam itak je ze slika full dobra brez tega)
opazim samo pri crni barvi na fulllscren pri popolni temi v sobi da osvetljenost ni cisto enakomerna ampak pri uporabi se tega sploh ne opazi.
Moje mnenje
Vreden nakupa!!!
->hrcek
zile ::
tipka za vklop je prevec obcutljiva (ko pivotiras se hitro zadanes in izklopis).
OMG, ker picajzl
OMG, ker picajzl
ne sej je drgac je vredu sam neki morm skritizirat da ne boste rekl da sam hvalm picajzlast bi blo ce bi reku da je cel monitor crn sam konektor DVIje bele barve in vn seka
->hrcek
Dejte mi pvdedat lastniki 173p+ kero nalepko mate na robu TCO03 al TCO99 ker jst mam 99? pa iz skatle v keri je bil zapakiran je bla deklaracija dol spraskana sam skatla pa je od 173p+ pa tut na postavku tko pise
->hrcek
Jebiveter ::
Moj je tudi '03. Zamenjaj.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
AntiFriz ::
zadeva je sledeca:
kupil bi lcd monitor tam do 110k sit, v mislih mam pa npr. samsung 193p+ oz 913B/N.. pa me zanima zdej kdo ma katerga pa ce je kdo primerju, rabu bi ga pa 25% za spile ostalo pa inet, slike, filme...
Zdej pa zato, ker berem zlo razlicne stvari glede obeh monitorjev me zanima kako se 193p+ obnese v igrah-ghostin je in koliko ga je - predvsem za cs, battlefield vietnam/2 in pa kako je s 913-ko (slika, ghosting...)
je se kaksna druga firma, ki ma vredu monitor za tak denar v nekje takem rangu...
Hvala
kupil bi lcd monitor tam do 110k sit, v mislih mam pa npr. samsung 193p+ oz 913B/N.. pa me zanima zdej kdo ma katerga pa ce je kdo primerju, rabu bi ga pa 25% za spile ostalo pa inet, slike, filme...
Zdej pa zato, ker berem zlo razlicne stvari glede obeh monitorjev me zanima kako se 193p+ obnese v igrah-ghostin je in koliko ga je - predvsem za cs, battlefield vietnam/2 in pa kako je s 913-ko (slika, ghosting...)
je se kaksna druga firma, ki ma vredu monitor za tak denar v nekje takem rangu...
Hvala
RobyRob ::
VČeraj sem dobil Samsung 193P Plus.
Naročil sem ga na enaa.com v ponedeljek, dobil v petek. Plačal sem 110kSIT prek Klika.
Najprej sem bil presenečen v kako majhni škatli je bil. Moj stari 17" CRT Sony je bil v dosti večji.
Slika je veliko boljša kot na CRT-ju, bolj ostra, tudi barve so lepše. Mislil sem da mi bo 19" preveč, ampak sem se zmotil, lahko bi bilo še več. Tako da priporočam, da ne kupujete 17" ampak 19".
Zelo sem se trudil da bi našel kak dead pixel, ampak mi žal ni uspelo.
Ohišje je prelepo, ekran zelo tanek in se da sukati v vse možne smeri. Pivot funkcija je zakon.
Ločljivost 1280x1024 je idealna zame ker sem programer.
Ghostinga ne opazim, razen če zelo pozorno gledam miškin kazalec, ko potuje po zeleni podlagi. Filmi so v redu, sprobal sem tudi v hitri 2D igri pri 800x600 in je bilo super. 3D iger žal ne igram.
Zaslon je osvetljen popolnoma enakomerno in dovolj močno.
Motijo me malce vidni koti, namreč že pri malem kotu postaja slika siva. Je pa res da redko gledam od strani.
Najbolj me pa moti MagicTune. Vsakič mi je zamrznil Windowse (XP Pro SP2), tako da ni pomagal niti CTRL+ALT+DEL. Zdaj sem poskusil verzijo 4.0 z interneta, ki baje ni za ta monitor, ampak meni dela. Problem je verjetno to, da imam staro grafično (brez DVI seveda).
Z MagicTune se res da nastaviti vse živo, ampak vseeno pogrešam gumbe.
Lepo mi dela tudi v Linuxu (SuSE, KDE), žal seveda brez MagicTune.
Monitor vsekakor priporočam.
Naročil sem ga na enaa.com v ponedeljek, dobil v petek. Plačal sem 110kSIT prek Klika.
Najprej sem bil presenečen v kako majhni škatli je bil. Moj stari 17" CRT Sony je bil v dosti večji.
Slika je veliko boljša kot na CRT-ju, bolj ostra, tudi barve so lepše. Mislil sem da mi bo 19" preveč, ampak sem se zmotil, lahko bi bilo še več. Tako da priporočam, da ne kupujete 17" ampak 19".
Zelo sem se trudil da bi našel kak dead pixel, ampak mi žal ni uspelo.
Ohišje je prelepo, ekran zelo tanek in se da sukati v vse možne smeri. Pivot funkcija je zakon.
Ločljivost 1280x1024 je idealna zame ker sem programer.
Ghostinga ne opazim, razen če zelo pozorno gledam miškin kazalec, ko potuje po zeleni podlagi. Filmi so v redu, sprobal sem tudi v hitri 2D igri pri 800x600 in je bilo super. 3D iger žal ne igram.
Zaslon je osvetljen popolnoma enakomerno in dovolj močno.
Motijo me malce vidni koti, namreč že pri malem kotu postaja slika siva. Je pa res da redko gledam od strani.
Najbolj me pa moti MagicTune. Vsakič mi je zamrznil Windowse (XP Pro SP2), tako da ni pomagal niti CTRL+ALT+DEL. Zdaj sem poskusil verzijo 4.0 z interneta, ki baje ni za ta monitor, ampak meni dela. Problem je verjetno to, da imam staro grafično (brez DVI seveda).
Z MagicTune se res da nastaviti vse živo, ampak vseeno pogrešam gumbe.
Lepo mi dela tudi v Linuxu (SuSE, KDE), žal seveda brez MagicTune.
Monitor vsekakor priporočam.
Jebiveter ::
RobyRob: Na linuxu preizkusi DDCControl. Z mojim 173p+ deluje super! Sicer, preizkusil sem samo konzolno verzijo, ker se mi ni dalo razresevati dependencyjev za GTK GUI (pac, malo starejsa instalacija, pa imam malo probleme s tem). Sem pa preprican, da tudi deluje
Glede vidnih kotov: Mogoce sem samo slep, sam na mojem monitorju ne opazim, da bi slika postala bolj siva, ce jo gledam s velikih kotov, medtem ko pa pri LG 1915S po vertikali hitro opazim spreminjanje barv, po horizontali pa malo kasneje.
PS: 25k za enako resolucijo pri 2" vecjem ekranu je IMHO prevec.
Glede vidnih kotov: Mogoce sem samo slep, sam na mojem monitorju ne opazim, da bi slika postala bolj siva, ce jo gledam s velikih kotov, medtem ko pa pri LG 1915S po vertikali hitro opazim spreminjanje barv, po horizontali pa malo kasneje.
PS: 25k za enako resolucijo pri 2" vecjem ekranu je IMHO prevec.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
njok ::
Koti so na teh monitorjih res odlicni, slika tudi. Z ghostingom pa ni kaj, opazen je povsod. Vprasanje je samo, koliko koga moti.
Moj je tudi '03. Zamenjaj.Moj ima '99 nalepko (ki je letela dol prvi dan). V cem pa naj bi bil tak monitor slabsi, oz kaj bi pridobil ce bi menjal? Res se mi ne da nazaj v trgovino ce ni kakega dobrega razloga za to.
glinik ::
Samsung je res dal na trg odlične monitorje, samo ni fer, da primerjate svoje stare CRTje z novimi LCDji. Se zavedate kakšne CRTje bi dobili za 100k ali več? Da me ne bo kdo narobe razumel, LCD je vsekakor "prava pot"
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
TCO03 TCO99 zakaj je to na monitorju istega modela(173p+) narejen JULija 2005 pa tut na deklaraciji k je bla odtrgana iz skatle se vid da je kontrast 1000:1 i ne 1500:1. Kaj nej nardim drgac mi dela dobr sam ne vem a so me nategnil al ne skatla je pa 173p+. Mnenja?
->hrcek
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hrcek ()
Pejd nazaj v trgovino in jim porin pod nos pa majo da ti dajo tocn to kar si kupu... ce se nisi seveda sam nategnu.
Sba ::
Da nimaš ti 173p (brez + )
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
aleksej2 ::
A je kaka vecja razlika v kvaliteti slike med 193p+ in 173p+ ?? Namrec, pri slednjem je kontrast 1500:1, pri prvem pa 1000:1.
Kr_Edn ::
Trapasto vprašanje: Je mogoče razlika med 193P+ in 193P Plus? Namreč vsi pišete o 173/193P+, na mojem podstavku pa
piše 193P Plus. Pri naših uvoznikih in prodajalcih nikoli ne veš. (Glede nekatere robe, ki jo ponujajo v spletnih in običajnih trgovinah, imaš včasih občutek, da robo naročajo v muzejih.)
piše 193P Plus. Pri naših uvoznikih in prodajalcih nikoli ne veš. (Glede nekatere robe, ki jo ponujajo v spletnih in običajnih trgovinah, imaš včasih občutek, da robo naročajo v muzejih.)
kr_edn ko sem na netu iskal opise za ta monitor sem opazil da je ponekod res napisano plus oz +... tako da če piše plus ali pa če je simbol gre za isti model. :)
me pa zanima kako se obnese monitor v praksi ker sem slisal 1000 in 1opis monitorja pa vsaj pravi drugace... za brskanje po straneh in za delo z winsi, slikami ipd. se izkaze kot vredu samo kako se obnese v igrah? lahko kdo proba igrat pri 800 600 igrat kako 3d streljacino kjer se vse skupaj hitreje odvija pa pove kako je kaj z ghostingom in koliko se ga opazi..
LP
me pa zanima kako se obnese monitor v praksi ker sem slisal 1000 in 1opis monitorja pa vsaj pravi drugace... za brskanje po straneh in za delo z winsi, slikami ipd. se izkaze kot vredu samo kako se obnese v igrah? lahko kdo proba igrat pri 800 600 igrat kako 3d streljacino kjer se vse skupaj hitreje odvija pa pove kako je kaj z ghostingom in koliko se ga opazi..
LP
Na podstavku pise 173p plus. na računu piše LCD 173p PLUS 17" ČRN. deklaracija je odlimana iz skatle(Strgana) sam ne vem a so črni TCO99 in kontrast 1000:1 kera bedarija.Ker sm tole najdu na eni strni: Emissions Standard: TCO'03(Silver)/TCO'99
Jutr jih bom poklicu in prasu ce se jim kej svita kaj bi to blo? sej drgac cist dobr dela sam me zanima kaj je to zaena frka ce oglasujejo kontrast 1500 in TCO 03 zakaj to moj nima in ka majo deklaracijo za trgat iz skatle dol,ker dvomim da se je to po pomoti strgala.
Jutr jih bom poklicu in prasu ce se jim kej svita kaj bi to blo? sej drgac cist dobr dela sam me zanima kaj je to zaena frka ce oglasujejo kontrast 1500 in TCO 03 zakaj to moj nima in ka majo deklaracijo za trgat iz skatle dol,ker dvomim da se je to po pomoti strgala.
->hrcek
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
moj 173P ma TCO'03 nalepko.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Sba ::
Moj je imel tudi TCO'03 (sem se spomnil da sem jo nekam nalepil...
Samo kolk cene padajo, jaz sem dal za 173p, pred dobrim letom 133k
Samo kolk cene padajo, jaz sem dal za 173p, pred dobrim letom 133k
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Dr_M ::
The reason why most of society hates conservatives and
A noben ne ve? Ponavljam vprasanje :D :
A je kaka vecja razlika v kvaliteti slike med 193p+ in 173p+ ?? Namrec, pri slednjem je kontrast 1500:1, pri prvem pa 1000:1.
Fizikalko ::
Ej, a slučajno kdo ve, kaj pomeni SNT ali SFH pri LG monitorjih? Na večini cenikov poleg modela piše ena od teh opcij...
[MYTiX] ::
Sem mal zuni pri teh "malih" monitorjih. Zanima me kateri so najboljši za ceno do 85.000 SIT, raje manj. Samsung 173p+, 730BF, 713B, LG L1780U, NEC 1770NX? Še kateri mi manjkajo? Zelo me zanima ta zadnji NEC, glede na to da dela NEC zelo dobre LCDje v višjih razredih. Bo pa za splošno rabo -> internet, igre, office, morda bo čez čas še za kakšno programiranje in desgin (če bo prišel v moje roke ). Torej me ne zanimajo 4ms odzivni časi, ampak 25ms pa mi je vseeno preveč. Čim boljše barve in kotna vidljivost pa ene 16 ms bi blo zelo vredu, sam kaj ko je to precej subjektivno. Zato spršujem vas, da vem na katere se osredotočit. Pa fajn bi blo vaše trditve podkrepit s testi.
podpis
WTF Gledam karakteristike od LCD samsung 173p PLUS na avteri.
Poglejte si sami:
Monitor Samsung LCD 17" SM173P PLUS, DVI, črn
LOČLJIVOST : 1280 X 1024
VELIKOST PIKE: 0,264
HORIZONTALNA FREKVENCA: 30-81 kHz
VIDNI KOT:178°/ 178°
KONTRAST:1000 : 1
SVETILNOST:270 cd/m2
16,2 MIO BARV
ODZIVNI ČAS:16ms
DIGITALNI IN ANALOGNI
VARNOSTNI STANDARD: TC 99
Avtera
Enanko pise za srebrnga!
Zdej res ne vem a ma sam SLO TCO99 pa 1000:1 in ostale podatke, al mam to sam jst k sm po petih letih kupu LCD
Poglejte si sami:
Monitor Samsung LCD 17" SM173P PLUS, DVI, črn
LOČLJIVOST : 1280 X 1024
VELIKOST PIKE: 0,264
HORIZONTALNA FREKVENCA: 30-81 kHz
VIDNI KOT:178°/ 178°
KONTRAST:1000 : 1
SVETILNOST:270 cd/m2
16,2 MIO BARV
ODZIVNI ČAS:16ms
DIGITALNI IN ANALOGNI
VARNOSTNI STANDARD: TC 99
Avtera
Enanko pise za srebrnga!
Zdej res ne vem a ma sam SLO TCO99 pa 1000:1 in ostale podatke, al mam to sam jst k sm po petih letih kupu LCD
->hrcek
Zgodovina sprememb…
a se da dobiti se kje za 108 tisocakov 193p+ kot na enaa.com? Ceneje itak dvomim da je kje. Na mimovrste je skora 10 tisocakov drazji.
Pa se nekej...a se da pridt osebno k tem enaa.com in vzeti monitor?
Pa se nekej...a se da pridt osebno k tem enaa.com in vzeti monitor?
msms ::
hrcek: Poglej kaj ti piše zadaj na monitorju na nalepki. Mora ti pisat 173p plus s in manufactured july 2005.
msms Pise vse july 2005 MODEL 173P PLUS S. Bom jutr na avtero poklicu kaj je to ena zmesnjava - al mam sam jst taga.
->hrcek
AtaStrumf ::
aleksej2 pri enaa.com lahko osebno dvigneš; to opcijo zbereš ko naročaš in ti po majlu sporočijo kdaj lahko prideš. Nahajajo se tam blizu unga krožnega križišča pri Žalah, izhod takoj naslednji krak od tistga, ki pride iz Bežigrada, pol pa še ene dvesto metrov naprej na desni strani.
Pikolovska ::
Pozdravljeni,
Ker v ločeni temi še nisem dobila odgovora in se mi malo mudi, bom povzetek problema navedla še tukaj:
Rabim 19" lcd za brskanje po netu, word, gledanje tvja preko tv tunerja in seveda divx. Poudarek je na kvaliteti slike za gledanje tvja in filmov. Igric sploh ne igram.
Zdaj pa nekako takole: MVA/PVA (za IPS ni denarja), 25 ms baje ne dela problemov za gledanje filmov, mora bit višinsko nastavljiv in met super barve, torej vsaj 600-700 kontrast in obvezno 16,7 mio barv brez tistih softverskih trikov. Vidni koti so pri teh matrikah sicer boljši kot pri TN, vseeno pa gledanje s postelje ni idealno in bi monitor skoraj moral met naklon naprej, da bi lahko gledala na ekran pod pravim kotom. Zelo se mi dopade 910N, ampak je malo predrag za moj žep.
Vprašanja:
1. Kako se LGji obnesejo pri gledanju filmov, ker naj bi bili pretemni? Kvaliteta slike v primerjavi s Samsungom?
2. Je res, da LGji nasplošno prikazujejo bolj berljiv tekst in pri scrollanju ne razmažejo črk?
3. Obstaja kakšen dober lcd za gledanje filmov v cenejši izvedbi (za ca. 70-80 tisoč) ali pa kakšen namig, kdaj bojo trenutne cene padle za ca. 20% ?
Ker v ločeni temi še nisem dobila odgovora in se mi malo mudi, bom povzetek problema navedla še tukaj:
Rabim 19" lcd za brskanje po netu, word, gledanje tvja preko tv tunerja in seveda divx. Poudarek je na kvaliteti slike za gledanje tvja in filmov. Igric sploh ne igram.
Zdaj pa nekako takole: MVA/PVA (za IPS ni denarja), 25 ms baje ne dela problemov za gledanje filmov, mora bit višinsko nastavljiv in met super barve, torej vsaj 600-700 kontrast in obvezno 16,7 mio barv brez tistih softverskih trikov. Vidni koti so pri teh matrikah sicer boljši kot pri TN, vseeno pa gledanje s postelje ni idealno in bi monitor skoraj moral met naklon naprej, da bi lahko gledala na ekran pod pravim kotom. Zelo se mi dopade 910N, ampak je malo predrag za moj žep.
Vprašanja:
1. Kako se LGji obnesejo pri gledanju filmov, ker naj bi bili pretemni? Kvaliteta slike v primerjavi s Samsungom?
2. Je res, da LGji nasplošno prikazujejo bolj berljiv tekst in pri scrollanju ne razmažejo črk?
3. Obstaja kakšen dober lcd za gledanje filmov v cenejši izvedbi (za ca. 70-80 tisoč) ali pa kakšen namig, kdaj bojo trenutne cene padle za ca. 20% ?
Hvaležna za izčrpne odgovore :)
perci ::
Pikolovska: Za tak denar, bi ti priporočal Neovo F419. Stane 77 jurjev, po specifikacijah sicer nima nevem kakih vidnih kotov ampak v praksi se da kar ok filme gledat.
910N bi bil kar kul potem, lahko pa vzameš 1930B LG, ki ima S-IPS matriko in je pri Comtronu nekej čez 80k.
a mi loh en pove, kje se da kupt na gorenjskem oz. v ljubljani samsunga 193p+ ?? To ne mors verjet, sem klicu sedaj 7 stacun (med drugim na enna.com in mimovrste.com) in nikjer nimajo nic na zalogi. Kaksne stacune so to, ko pa nimajo na zalogi best buy monitorja v tem trenutku??? Da ne govorim o tem, da je pri JAE ta monitor 130.000, drugje pa priblizno 15k ceneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aleksej2 ()
veteran ::
Za tak denar, bi ti priporočal Neovo F419.
Pazi, tole je 12ms tn-film, zato ima slabe vidne kote, IMHO neuporaben za gledanje filmov s postelje. (stari f419 je bil pa 25ms mva)
Pazi, tole je 12ms tn-film, zato ima slabe vidne kote, IMHO neuporaben za gledanje filmov s postelje. (stari f419 je bil pa 25ms mva)
LG ima modele z vsemi tipi matrik (tn-film, mva, s-ips), zato ne gre posploševat...
(1) Lahko povem le za svojega (1930B) - ni pretemen, kontrasta ima dovolj! Kontrast je relativna zadeva, zelo odvisna od meritve; npr samsung 913n (tn-film) ima 700 kontrasta, v praksi pa je slika obupna, npr svetli odtenki na beli podlagi so komaj vidni.
"Pretemni" (v filmih se temni detajli izgubijo) so tn-film monitorji, tako samsungi kot lg-ji (npr 1915s), IMHO zaradi vidnih kotov in oskubljenih barv...
(2) Ja, za skrolanje teksta drži, je boljši (tudi od samsunga 193p (pva)). Še vedno pa ni tako hiter kot CRT, jasno.
Vidni koti so dovolj dobri, da lahko gledam film, zleknjen v fotelju, pribl. 2m stran. No, če so cene tako padle, da je samo 80 jurjev, kot pravi fizikalko, potem je best-buy. ;)
Ni pa nastavljiv po višini, čeprav na spletni strani proizvajalca piše, da je! (dvomim, da boš za tak denar dobila pva ali s-ips monitor, višinsko nastavljiv)...
LG ima modele z vsemi tipi matrik (tn-film, mva, s-ips), zato ne gre posploševat...
(1) Lahko povem le za svojega (1930B) - ni pretemen, kontrasta ima dovolj! Kontrast je relativna zadeva, zelo odvisna od meritve; npr samsung 913n (tn-film) ima 700 kontrasta, v praksi pa je slika obupna, npr svetli odtenki na beli podlagi so komaj vidni.
"Pretemni" (v filmih se temni detajli izgubijo) so tn-film monitorji, tako samsungi kot lg-ji (npr 1915s), IMHO zaradi vidnih kotov in oskubljenih barv...
(2) Ja, za skrolanje teksta drži, je boljši (tudi od samsunga 193p (pva)). Še vedno pa ni tako hiter kot CRT, jasno.
Vidni koti so dovolj dobri, da lahko gledam film, zleknjen v fotelju, pribl. 2m stran. No, če so cene tako padle, da je samo 80 jurjev, kot pravi fizikalko, potem je best-buy. ;)
Ni pa nastavljiv po višini, čeprav na spletni strani proizvajalca piše, da je! (dvomim, da boš za tak denar dobila pva ali s-ips monitor, višinsko nastavljiv)...
Vem. ;) Zgleda, da sem bil malo nejasen. Hotem sem povedati, da za tak denar ne bo dobila s-ips monitorja, ki bo višinsko nastavljiv...
BTW, si že pogruntal, kaj so tiste oznake (SNT, SFH), ki jih nekateri trgovci objavljajo v cenikih LG-jev?? IMHO so le tri črke v oznaki modela, npr L1930BSNTM, ne povedo pa nič koristnega, o tipu matrike ali čemerkoli, ker se pojavljajo pri raznih modelih...
BTW, si že pogruntal, kaj so tiste oznake (SNT, SFH), ki jih nekateri trgovci objavljajo v cenikih LG-jev?? IMHO so le tri črke v oznaki modela, npr L1930BSNTM, ne povedo pa nič koristnega, o tipu matrike ali čemerkoli, ker se pojavljajo pri raznih modelih...
To vem, da niso te oznake nič pomembnega, ampak pogruntal pa še vseeno nisem... Mislim, da ma nekej veze s tem, v kateri od njihovih tovarniških trakov oz. tovarn (linij) je narejen... al pa ne.
Kr_Edn ::
alekseju2:
Poizkusi s temle: Avtenta Servis d.o.o., Šmartinska cesta 106, Lj (tel.: 01/ 58 53 777). To je poleg BTC-ja. Če prideš iz Ljubljane, eno križišče pred BTC, če z obvoznice, eno za njim. Tam je bila prej ena velika računalniška štacuna, pa sem že pozabil, katera. To ni internetna trgovina, torej moraš po monitor tja. Sam sem dotični monitor (Samsung 193P Plus) kupil tam 1. septembra. Še nič mrtvih pik, igre v redu, filmi v redu, pomikanje po brskalniku v redu. Skratka, vse dela, kot je treba. Upam, da bo tako tudi ostalo. (Upam, da so podatki pravilni, prepisal sem jih z računa)
Poizkusi s temle: Avtenta Servis d.o.o., Šmartinska cesta 106, Lj (tel.: 01/ 58 53 777). To je poleg BTC-ja. Če prideš iz Ljubljane, eno križišče pred BTC, če z obvoznice, eno za njim. Tam je bila prej ena velika računalniška štacuna, pa sem že pozabil, katera. To ni internetna trgovina, torej moraš po monitor tja. Sam sem dotični monitor (Samsung 193P Plus) kupil tam 1. septembra. Še nič mrtvih pik, igre v redu, filmi v redu, pomikanje po brskalniku v redu. Skratka, vse dela, kot je treba. Upam, da bo tako tudi ostalo. (Upam, da so podatki pravilni, prepisal sem jih z računa)
Kr_Edn: hvala za nasvet, ampak monitor sem kupil ze popoldan. In sicer v BOF-u v BTC-ju, kjer sem sicer placal nekaj vec (115k), ampak sm se v trgovini lahko preprical da ni dead pixlov, pa se crne barve je...takega sem tudi iskal. BTW, kako si nastimal optimalne harve in ostrino? Jest sem probal s tistmu MagucTune 3.6 programom, ki je zravn monitorja, sam mi ni dobr. Sm velik bols nastimal kar pr nastavitvah graficne kartice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aleksej2 ()
Tudi jaz sem kupil 193p+ v BOFu in moram rect da sem zelo zadovoljen z njim. Je res da das tistih par tisocakov vec samo ga lahko preden ga kupis tudi stestiras tako da ga ni treba peljat nazaj ce najdes pixel doma je pa res da so nekateri k tam delajo zelo nesposobni...