» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
62 / 168
»»

Veron ::

ok, useeno sem se premislil (ne bom kupil 930BF) ampak kr tegale 193P+, pač malo več bo treba stistit, to pa je use, monitor se le kupuje zsa usaj 5let (usaj jst)....>:D

softi ::

odlocil sem s eza nakup 913b. posiljka, ki je ze razprodana pride v ponedeljek, druga pa konec meseca. sem ga pa dobil malo ceneje kot na enaa, ali mimivrste, roland in druge net stacune.

ce koga zanimajo nakupi naj pise na privat.

nightman ::

Eno enostavno vprašanje imam. Kako naj preklopim LCD monitor na DVI-D kabel, se pravi na digitalni izhod. V gonilnikih ne najdem nobene opcije, ki bi mi to omogočala.

AngelOfDeath ::

Na mojem se to naredi avtomatsko lahko pa tudi na monitorju preklopiš v meiju

zuz3k ::

tnx DVI mi deluje 8-) opazil sem da so črke bolj povdarjene 8-)
Life is a psychological game.

btree ::

kaj pa Benq FP767 v.2 kdo pozna?

Stone ::

Za ta denar, je kr vredu monitor (razen dizajna). Jaz osebno bi dal 5kSIT več in si nabavil recimo Samsunga 713N, ki ne samo, da je malo boljši, ampak tudi bolje izgleda.

msms ::

Test monitorja Samsung 173P+.

Nekaj vrstic iz teksta:
To test the monitor I put it through a variety of games, movies, videos and just regular internet browsing. There isn't very much to say overall, with a 1500:1 contrast ratio and 8ms response time this monitor just "kicked butt"! Games and movies all looked very superb and crisp, and text and pictures from the internet also looked very good.

Overall this is just an excellent monitor in terms of performance, along with the impressive contrast ratio and fast response time. It has the great build quality and performance I have come to respect from all the Samsung monitors I have experienced in the past.

Ocena 9,5 od 10

Dr_M ::

jest sm uceri ze klicu strica, ce mi lohk zrihta tegale 173P+ za ksno pametno ceno.
pa se lepo bo pasu zravn 173P ;) :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

hrcek ::

Superca sm reku da bom docaku "idealen" LCD:))
Sam neki mi ni jasn zakaj ma 173p+ 1500:1 pa 270 svetilnost 193P+ pa 1000:1 pa 250 svetilnost?? V cem je fora sej mata enak panel ane? Drgac pa sam pocakam na prve teste pol pa na mimo vrste in v napad:)
->hrcek

Dusan_HD ::

Kako za vraga potem zgleda 173P+ montiran na steno - glede na to, da ima priključke na podstavku?????
To verjetno ne izgleda lepo. Celi podstavek pospravljen za monitorjem na steni.... ojoj!
raY_

Constantine ::

Evo, da še svoje povem.

SM 930BF si lastim slab mesec in priznam da sm ob priklopu doživel razočaranje, saj barve niso bile kar sem pričakoval in ker je moja služba grafika sem že razmišljal, da bi zamenjal (da po 5ih sec.:P ). Nato je sledila kalibracija in igranje z nastavitvami, po 10 minutah sem dosegel željene barve.

Tako, da sem mnenja, da so vse kritike na njegov račun neopravičene!

Resnično ne vem kaj so počeli na teh testih.

LP

Zgodovina sprememb…

Jebiveter ::

raY_: Zakaj pa ne? Po moje zna bit dost uporabno, ker ga lahko potegnes bolj od stene ali ga stisnes k njej. Pa se par idej mam, kako, bi ga lahko tako uporabu :)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

raY_: ja s podstavkom vred se montira. ampak ce monitor "zlozis" se podstavka splo0h ne vidi.:)
edin kabli znajo bit problem.

Sba ::

Če rabš sliko, kako zgleda 173P na steni, mam nastavk še na steni (monitor je pa zdej pr men u sob:D )
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Dusan_HD ::

Če se montira skupaj s podstavkom potem predvidevam, da priključki za kable gledajo gor proti stropu. Komu pa to koristi? Ergonomija my ass. :|

A je kdo zasledil kje, koliko so dolgi priloženi kabli k P173 plus? Namreč če bom delal stensko montažo, bom kar podometni kanal naredil, da bo res profesionalno zgledalo. Nikjer nič kablov.

SBA: prosim pošlji sliko od strani. A pivot potem še dela?
raY_

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dusan_HD ()

173P s strani:

spredaj:

pivot:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

marnit ::

Constantine: se kr strinjam s tabo. Zavedati se moramo da na testih opisujejo profesionalnici in so najbrž ta monitor tako skurcali ker ni za nobeno drugo panogo kot za igranje. Seveda pa to ne pomeni, da ni za vsestransko uporabo.

overlord_tm ::

Ima kdo kake izkušnje z iiyama ProLite E435S-B ali NEC MultiSync 1770NX?

EvilGod ::

Živjo,
razmišljam o nakupu novga monitorja in se zaenkrat najbolj nagibam k Samsungu 193P+, zanima pa me še, kakšni so primerljivi monitorji ostalih firm...
Najbolj mi je važna kvaliteta slike (kratek odzivni čas pa je seveda tudi dobrodošel, če ni zaradi njega slika slabša)?

Jebiveter ::

Sba: Cool tole. Kolk ga pa lahko ven potegnes?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Za vn potegnt nism nč sprobavu, ker more bit na vrh zahaklan in raj nism brez tistga probu nč...nevem če je zdrav...sj na sliki se vid kje je zahaklan...

frudi ::

raY, lahko ga pa tudi namontiraš 'odspodaj navzgor' in ga zapivotiraš za 180°:). tako bodo priključki za kable spodaj...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

frudi: saj tako se to naredi...poglej slike...:\

OK jst sm se ze skori odlocu nabavu bom 173p+ al pa 193p+.
- kaj mi svetujete?

-kok naj bi se kej poznal na kavaliteti slike med 173p+ in 193p+ ker na cen se pozna kr 30k sam mot me to da ma 173 vec kontrasta in vecjo svetilnost kot pa 193 zakaj to?

-pa ce je kej premejhna resolucija na 17" LCD ce gledas 80cm proc od ekrana kok se dobr vid to?

Hvala za pomoc:)
->hrcek

2tiLen ::

@hrcek: Kje pa boš kupu?

In koliko naj bi bila ta manjša resolucija? 800x600, 1024x768 ?

Kupu bom kuj k pridejo v mimo vrste.
resolucija bo kr privzeta od LCD-ja ker ne bom nasedav približkom kot so 800*600 in podobni sej to me zanima ce so kej premajhne crke za resolucijo 1280*1024 na 17"?
->hrcek

aleksej2 ::

ja men so 17" premejhni za to resolucijo, zato bom, ko bom, kupu definitivno 19".

ja men so 17" premejhni za to resolucijo, zato bom, ko bom, kupu definitivno 19".

boljsa ocala si mors nabavt :)

resno, tm do ene 70-80 cm je 17" cist dovolj, pri 19" se prevec vidijo posamezne pike.
kar je pa dlje, je pa 19" boljs.

fizolcek ::

A ma kdo ze potrjeno informacijo da bosta 173p+ in 193p+ na voljo pri nas? Kajti na prad.de forumu je nekdo napisal informacijo, da jih v Nemciji sploh ne bo, da bodo preskocili kar na naslednji model.

hm...770P 6ms PVA 8-O :))

veteran ::

resno, tm do ene 70-80 cm je 17" cist dovolj, pri 19" se prevec vidijo posamezne pike.

Hehe, stvar okusa (in mladosti). ;-) Jaz gledam 19" lcd z 40-50 cm, to se mi zdi ravno pravšnja razdalja. Pa brez ClearType, ker samo zapacka oz. zamegli črke, jaz pri tistem bluru v manj kot uri dobim krvave oči.

Bramac ^^ ::

PVA 6ms on its way! - 770P, 970P

The monitor characteristics in brief are: 6 ms response time, 1500:1 contrast ratio, 270 cd/m² brightness, 178° viewing angles, 270° panel rotation, DVI (the cable isn’t however provided), and VGA.

OMG 8-O 8-O

Hud monitor. Očitno PVA panel že kaže, kaj se da z njim početi.

Jakob_X ::

Zakaj hud monitor? A je kje kaksen test? Kker jaz sem samo napoved tega modela zasledil ne pa tudi testa. Tale 6ms je lahko vec ali manj popolnoma ista panela kot pa tisti 8ms PVA, ki na testih ni dobil ravno blescece ocene. aj raje v slovenio zacnejo uvazati viewsonice :)

Upam da bodo kaksne izboljsave samo imam feeling da gre za isto zadevo kot pri 16ms monitorjih, kjer sedaj prodajajo prakticno isto panelo z drugimi marketinskmi oznakami (12,8,4 in celo ze 3ms) ljudje pa mislijo da gre za nek napredek.

sej ne gre za drugacen panel, gre ze izboljsan panel :)
pa kako nej bodo testi, ce je zadeva komi napovedana.

Samsung France assured us that these monitors were just about to be released. We don’t have any additional information on the release date (even if it is soon) and the price.

dolfi ::

dejte mi prosim povedat ker LCD monitor do 100k --19" se splača kupit

mislim na syncmaster 930 bf Simple Silver od samsunga

ka pravte????'

odvisno za kaj rabis.

VASkO ::

jaz bi glede samsunga 930BF dobro premislil. na prad.de forumih se skoraj vsi pritozujejo nad piskanjem/brenenjem monitorjev. baje da je 50% celotne serije prizadete (piska,brni).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VASkO ()

Cena 193p+ bo 105kSIT + DDV torej 126kSIT. vir: Avtenta, mogoče bo na online štacunah kakega jurja ceneje... upam

To majo še staro ceno, ker ga na teal.si že sedaj dobiš za 114k. Isto je bilo s 913N ki je prvotno,v prednaročilu stal 125k, ko pa je prišla pošiljka ga pa je mlacom ponujal za 103k.

much better... :))

Ok... če iz tega prou razumem pa tale Viewsonic VP191b, dost boljšo sliko od Samsunga 193P+ in tut zlo verjetn od 970P... ? (še vedno me najbolj zanima za obdelva mirujočih slik)

BTW, tale Viewsonic VP191b, obstajajo kar tri variante z istim imenom, razlika pa je v odzivnosti 25ms, 16ms, 8ms. Če ima kdo namen kupiti, naj raje vzame VP930b. klik

aha... fino... no zdej me zanima, če se mi (za obdelavo slik) najbolj splača vzet tega Viewsonica VP930b, al kakšenga druzga (nekak v tem cenovnem razredu)?

Jakob_X ::

vp191b bos zelo tezko kje dobil se v starih 25 in 16ms razlicicah. Se celo 8ms model bodo sedaj enkrat nadomestili upajmo da s se boljsim.

dolfi ::

aha pol se ne splača vzeti tega samsunga

pol mi pa prosim priporočite en dober Lcd zaslon 19"
ne sme pa presešt cene 100k
rabu bi ga pa za vse

igranje igrc gledanje filmov pa take stvari, normalna uporaba

hvala za odgovore
lovro:)

zuz3k ::

Sm 913b kupi:D , monitor je u MIMO 86 k in ima 8 ms ... uporabljam ga za vse igrice ni ghostinga .. filmi lepo delajo .. se PIVOT ima ...:)
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

EvilGod, za obdelavo slik je IMHO dober katerikoli kvaliteten pva/mva monitor, preberi nekaj zadnjih strani te teme.
Če gre verjeti testom na behardware, v praksi itak ni videti razlike med overdrive in navadnim 20ms pva panelom. Vsekakor se pa izogibaj tn-film monitorjem!

Calligula ::

Kdo pozna LG 1930SQ monitorje?
Kako se obnesejo v igrah ipd?
Kvaliteta slike,..?
««
62 / 168
»»