» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
61 / 168
»»

msms ::

Tudi jaz kupujem nov monitor. Primarne so oči, igre, internet, filmi. Vzel pa bi LCD 17" ali 19" vendar kot berem poste ni monitornja ki bi bil dober za pisarniško delo in igre. Torej kateri dober LCD 17" ali 19" do 70k-80k sit bi bil dober za igre in pisarniško delo? Ali se mi bolj splača vzet CRT Samsung 19" 959NF za 45k?

glinik ::

Ne komplicirat ... Vzami LCDja, še posebej za pisarniško delo. Priporočam ti monitor z niskim odzivnim časom, njegov manko barv pri pisarniških delih te ne bi smel preveč motiti.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

PICASSO ::

Hi sem že dost bral to temo ampak še vedno nevem kateri SAMSUNG je the best za multi use?

Torej za vse,

največ se ukvarjam s programi kot so cubase(produkcija), vmes igram tudi igre, največ Counter Strike. Oz kateri lcd, ki se da dobit v sloveniji bi bil zame najboljši(drugace bi ze nabavil viewsonica) ali naj pocakam na 193p plus? Zanima me še kdaj bo v sloveniji na voljo.. 0:)

Za lcd bi dal do 110k. Kaj bi naredili na mojem mestu?
3kst4z3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PICASSO ()

Jakob_X ::

Najboljse da se zapeljes v tujino in nabavis viewsonica vp191b, pa se zame enega pripeljes :)

tezko niti na celem nemskem ebayu ne najdem enga 8-O
3kst4z3

MEDENA ::

kok pa stane take VIEWSONIC VP 191B ?

mchaber ::

470€
.

Bi bil kdo pripravljen na kratko razložit katere matrike pri lcd monitorjih so najboljše za igre, filme in ostalo?

Veron ::

Kakega neca, lahko počakaš da pride Viewsonic s VA matrico v slovenijo, al pa počakaš na 193+.

pa se jih da dobiti v nemčiji že zdej?

VASkO ::

viewsonic z nemcije z brezplacnim dead-pixel testom in postnino pride 480eur. super

Kar znese 120K kar je preveč.

Veron ::

@Vasko koliko BREZ poštnine, ker grem tja....

nightman ::

Imam eno vprašanje in sicer kaka je razlika med samsungovim 913n in 930bf. Glede na to da je 930bf novejši pa 4ms ima po mojem ta lepšo sliko in je pač naslednik 913n. Popravite me če nimam prav, namreč prijatelj mi svetuje da ima 913n lepšo sliko.:\

Scuba ::

Kaj pa menite o Samsung 913V?
Iščem spodoben 19" monitor za relativno nizko ceno, pa mi je padel v oči(75k na enaA). Uporabljal bi ga predvsem za igre in filme, zanj pa ne bi dal več kot 80k....
+zadeva se mi zdi smešno poceni.....

913V (Specifikacije)

edited (nov link)
Guns don't kiil people. Husbands who come home early do.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Scuba ()

marnit ::

nightman: če mene vprašaš imata tako 913N kot 930BF enako sliko, ker po mojem gradita ne isti matriki.

nightman ::

Bolj ti priporočam 913N saj ima dost lepšo sliko pa 8ms. Cena pa je nekje okrog 80k. Sicer pa 913V ni slab monitor, sam monitor se ne kupava vsako leto zate se izplača žrtvovati za prihodnost.:))

Dusan_HD ::

Pozdravljeni!

Kot vidim se nič kaj ne giba na področju LCDjev te dni. Vsi na veliko pričakujemo 193p+ a ga ni od nikoder. Medtem sem presedlal s svojimi željami na 17" LCD, kjer pa sem v dilemi glede dodatkov, ki se na monitorjih znajdejo, konkretno glede USB priključkov.

Rabim polnih 16.7 mio barv + usb priključke. Moj najboljši favorit je DELL 1704 FPV, če pa veste za katerega boljšega pa prosim, če mi javite.

Dell 1704 FPV ima 4 USB priključke (2 zadaj, 2 ob strani), kaj pa drugi? Pri katerih ste še opazili USB priključke? Zdaj, da bi pa za 30 LCDjev gledal skozi PDFje pa mi tudi ni. Hvala lepa.

raY_
raY_

Scuba: dej najraš kup 913B s pivotom, ki ima še dvi

Drugače pa je baje 193+ (oz. njegov) panel polomija - vsaj za igre.

Saladin ::

AMpak resno - Zakaj nihče ne omenja 913V?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Stone ::

Saladin, če boš malo pobrskal nazaj, boš opazil, da se je tudi ta monitor omenjal. Vendar ta model očitno ni zanimiv za "stokovnjake" tukaj na forumu, ker v ničemer ne izstopa, razen v povprečnosti in relativno nizki ceni za 19" LCD. Namreč opažam, da se večina pri LCD-jih raje odloča za kvaliteto, kot kvantiteto (beri: velikost).

Absolutno najboljšega monitorja ni in ga tudi nikoli ne bo. Namreč vse je odvisno od debeline denarnice in namena, za katerega monitor sploh rabiš. Predvsem se mi pa zdi, da jih preveč pozabi na prvi kriterij oz za njih to ne predstavlja omejitve. Premalo je govora o najboljšem razmerju med ceno in tem kar zanjo dobiš (seveda glede na to, kaj resnično rabiš).

Odločil sem se za 913B, mislim da je v tej temi preveč kompliciranja, kolk je ze napisano o lcdjih to folk zmede, kdo bo pa bral 61 strani o LCD monitorjih preden se odloci za pravega se mu zmeša. Kot ze prej povedano, najboljsega monitorja ni... Ce bi mel kes bi si kupil OIZOta. Mene zdaj zanima čist nekaj drugega. A poleg 913b dobim DVI kabel ali ga morem posebej kupit? Hvala vnaprej. 0:)

kupit ga pa hocem pri mimovrste kjer je se bol poceni kot pri enaa, sma mi zdaj ni jasno ce je ze serijsko kabel zraven ali je to ena finta enaa-e da dajo zraven kable..... mh

monitor bom uporabljal za filme, cubase, razliocni programi in včasih kakšna igra...če mi kdo lahko priporoča kak drug monitor za to ceno akr naprej.. ampak mora bit navoljo v slo trgovinah... ;)
3kst4z3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PICASSO ()

picasso : če ima DVI potem ima tudi kabel a se ti ne zdi ?

perci ::

medena: A ti ne veš, da ni dvi kabla zraven vseh lcdjev z dvijem? Pa v rač. štacuni delaš. Čudno.

Stone ::

Če ima monitor DVI priključek, to res ne pomeni, da vedno dobiš zraven še DVI kabel. Poleg tega, je v različnih državah (različni dobavitelji) možno za isti model monitorja, da ima kabel ali pa da ga nima. Čeprav ti kabli sploh niso dragi (mislim da je 2-3m okoli 2kSIT).

Ma dej normalni proizvajalci ga priložijo, end of story. Sorry če pa Samsung ni med njimi potem pa res ne vem več nič.

BigFoot ::

Ja jaz sem dobil DVI kabel pri 720T.Za druge Samsungove ekrane pa ne vem. :)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

jurre ::

jaz sem ga tud dobil pri 710T. Vem pa da ga pri NECu ni!

GUFY ::

Tudi sam kupujem LCD, izbor pa sem skrćil na dva modela in sicer:

1.) Samsung SyncMaster LCD 173P

2.) Samsung SyncMaster LCD 710T

Na rečunalniku se bodo igrale igrice, brskalo se bo po netu in pa kdaj pa kdaj kakšo resno delo (Word....), kaj mi svetujete, da naj kupim. Lahko je tudi kakšen drug LCD v poštev pa pridejo SAMO 17".

Dr_M ::

GUFY: 173P :)
sicer za ene spile je podn, ampak za nekatere je pa zelo dobr. recimo Q3A je izredno hitr spil, ampak ghostinga ni popolnoma nic. pravtako v UT2004 ne, ga je pa precej v race driver2.
za eno tako splosno uporabo je 173P zakon :)
ja in tut dvi kabl je zravn ;) in nosilec za montazo na steno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Cosmo ::

A ve kdo če še majo kje tiste modre in rdeče 173P za 65k? Tnx.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Picero ::

tudi jaz sem se koncno odlocil, da presaltam na LCD.
Uporabljal ga bom predvsem za DTP (CDR, PS - barve in kakovost slike zelo pomembna), uporabniske programe - DMW, MSO, na racunalnik pa rad pogledam tudi kaksen film, za igre pa je vedno manj casa. Malo sem sicer ze pregledoval in je izbire kar nekaj. Kot vidim vsi kupujete Samsunge... Kaj pa pravite na kaksnega NECa (Mitsubishi - a kdo ve, kje bi se jih dalo videt oz. kdo jih pri nas prodaja - Mitsubishijevi CRTji so bili zelo dobri, a je tako tudi z LCDji), morebiti tudi kaksen LG... Vsec mi je tudi Samsung 930 MP, ker se mi zdi, da ima dokaj v redu sliko (behardware), pa se zvocnike in tuner ima vgrajen (med delom rad poslusam kaksno muziko). Sicer nima pivota in ni nastavljiv po visini, ampak na splosno kaj pravite na ta model?
Pa se nekaj me zanima - do sedaj sem uporabljal Matrox G-450 brez DVIja. Ali bi moral zamenjat to graficno ali je v redu (930 MP ima barve se celo boljse z navadno graficno).
Kje se da na splosno videt najcev LCDjev na enem mestu (LJ in okolica)?
Ce se bo komu dal prebrat do tukaj, hvala za vase odgovore.

glinik ::

Matroxa maš? Joj, drži ga .... Tega ne dajaj proč, takšne slike nima nobena grafična.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Picero ::

ja, nekaj jih imam se na zalogi, ce bi kaj crknilo (zaenkrat ni, knock, knock...). A potem se ta graficna dobro obnese tudi na LCDjih? Samo kaj ko nima DVI izhoda...

AtaStrumf ::

Picero za tvoje delo je najboljš Samsung 920T ali pa 193p ali pa Nec 1970NX.

BlackHole ::

recimo Q3A je izredno hitr spil, ampak ghostinga ni popolnoma nic. pravtako v UT2004 ne, ga je pa precej v race driver2.

Nisem ravno strokovno podkovan z delovanjem LCD-jev, pa me zanima, zakaj je recimo pri RAce driver 2 ghosting, pri ostalih dveh pa ne? Katera "lastnost" na LCD-ju je preslaba oz. bi morala biti boljša, da ga ne bi bilo?:8)
LP Marko

na to ti jest neb znal odgovorit.
samo pac napisu sm svojo ugotovitev.
na TN panelu (12ms in mn) verjetn tega neb blo. ampak nebi vedu, ker nism sprobu.:)

zuz3k ::

Odločil sem se in kupil sem Sm 913b:D LCD ima dvi in je primeren za igre ... ghostinga NI in barve so ql .. nakup priporocam pa v mimovrste ker lcd stestirajo za 2 k in si lahko brez skrbi za nekaj časa proti dead pixlom ... torej vsi tisti ki igrate igrice vam monitor priporocam:))

Lp
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

aja pozabu sm povedat .. celo DVI kabl sm dubu zravn 8-)

em... glede SM 913b imam problemček ;(

- ko LCD priklopim na analog kabl dela use uredu
- ko pa priklopim na DVI kabl pa mi grafična 1x zapiska
- ko pa oboje priklopim ( ce se sploh sme ) pa DVi dela dokler ne comp ne začne lowdat winsow .. potem se automatično da u analog..
grafično mam pa nvidia fx5600 dvi prikluček ima .. čudno bi blo da nebi delal :\

SavoS ::

@compman.. nekje v nastavitvah grafične kartice moraš preklopiti izhod tudi na dvi konektor.....samo nastavi tedaj, ko imaš vklopljen navaden kabel....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

tnx.. mogoče ve kdo kje je točno to:\

Jebiveter ::

Svinje! V zadnjem tednu so v vseh spletnih trgovinah poskocile cene Samsunga 173P za vsaj 2000 SIT!;(

Zakaj se to zmeraj zgodi, ko se jest koncno odlocim, da kupim kaksno zadevo?!:'(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

AngelOfDeath ::

Sem kupil 730BF in ne opazim da bi bli kakšni problemi z barvami :)

paperdoll ::

zgleda da smo dočakali samsung 193p plus:
klik!
saj je to to? :D

hudo, tut 173p plus majo. samo 86k sit :D
jup. 173p plus 173p = 2 :D >:D

Teal ima za približno 10% višje cene kot mimovrste(913n), tak da upam da bo na mimovrste
173p plus okoli 75k sit.

Sba ::

Tale 173p plus me pa mal mika...pol bi blo tko kt je Dr_M reku :D
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

maf ::

sicr supr da smo končno dočakal monitor, k sm ga, vsaj jst, tko čaku...čeprov se mi zdi sumljiva cena, ki je ista 193p, vseeno se mi zdi malo nizka... 193p je bil ob izidu dosti dražji kot je 114k...bom pa vseeno počakal da to pride do enaa ali mimovrste...kumi čakam, upam da bo to končno en vsestranski lcd...pa čeprov so eni skeptični glede panela, ki pa je bil uporabljen v enem cenenem lcdju in mislim da si pri samsungu ne bi privoščili kakšnega spodrsljaja...upam da so ga izboljšali za njihov lasten monitor...16,7 mil. barv in 8ms...ko je vsaj res....upajmo

Jebiveter ::

Waa! Tale 173p+ je carski! Sam cena ga malo daje :/
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Kdor ga kupi naj poroča kako se obnese v špilih. Na behardware so ga skurcal (oz. monitor s isto matriko).
««
61 / 168
»»