» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
7 / 168
»»

Mr.B ::

I1I , IDIOT. Pa oprostite če koga užalim.
ZAKAJ, ZATO :
1.Zakaj vam je tako pomemben DVI. Dobri LCD ji imajo zgleda tako dobre analogne pretvornike, da ni nobenega sneženja. Nasprotno se lahko pri DVI priklopu pojavi sneženje.

Sej vem da ste tu določeni ljudje, ki prodajate razne zadeve, pa morate kaj forsirati, kot tudi to da kao ni robe, da boste letos še zadnjič zaslužili, ampak ta izjava je pa fenomenalna.
1. A se ti I1I sploh sanja zaradi česa pride do sneženja ?
2. Pa bi me res zanimalo kako vpliv ima pretvorba DAAD, vpliv na ostrino slike ?
3. Kolikšna je zakasnitev zaradi pretvorbe, ok sej so odzivni časi katastrofa ampak le.
4. Le zakaj imaš toliko nastavitev pri lcd monitorju, med drugim tudi fazo, itd.... ?

Jo ta izjava je bila pa fenomenalna !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Dusan_HD ::

GERICOM 18“ TFT LCD CY-866

Prosim povejte kaj menite o tem lcdju. Na http://www.autronic.si/html/lcd_monitor... je cena 189.900 sit
V HOFERJU (avstrija, trgovina s špecarijo, ki ima včaih tudi hi-tech produkte v akciji pa imajo ta teden akcijo za ta LCD 400€ bruto, kar bi zneslo prek tax-freeja nekje 355€ neto oziroma v SIT = 85.000 SIT. Cena je fantastična drugače :)))

Zame je zaenkrat edina pomanjkljivost to da nima DVIja.

raY_

Auflösung: 1.280 x 1.024 pixel
Farben: 16,7 M
Frequenz: H: 31 - 80 KHz,
V: 60 - 75 Hz
Abmessungen:
483 x 439 x 171 mm
sichtbare Bilddiagonale:
45,50 cm
Bandbreite: 135 MHz
Helligkeit: 250 cd/m (typ)
Kontrastverhältnis: 400 : 1 (typ)
Anschlüsse: VGA 15pin, Audio in (built in speaker)
Power: standby mode < 5 Watt
Stromversorgung: 190 - 264 V
Gewicht: 8 kg
Prüfzeichen: UL, CUL, FCC, DOC TÜV/GS, CE, CB, VCCI, TC099/BSMI

matic ::

|1|, ampak tut ce gledas podatke, ki si jih navedel!

Samsung172x
16ms; 0.289mm; H160; V160; 500:1

NEC 71VM
16ms; 0,264mm; H160; V140; 450:1

Ima Samsung boljsi vidni kot in boljsi kontrast... (in ce prav sklepam tale NEC se DVIja nima!?) Sicer sem gledal nek 17" NECov LCD ze nekaj casa nazaj in nek samsungov model, smao mislm da je bil serija 171, pa je bil NEC boljsi, predvse zaradi kontrasta, ki je bil pri samsungu zeloooo slab! Npr. tiste rumene ikone v winXP se sploh ni vidlo sence, ampak so bile samo rumene, na NECu pa so bile spodaj lepo malo temneje in zgoraj svetleje - prehod.

Ni mi pa jasno tut glede pike!? A ni ravno fora pri LCDjih da MORAJO imet vsi 17" modeli z 1024*786 reslucijo enako veliko piko!? Ali jih ni ravno po vertikali 1024 pikic in po horizontali 786 pikic!? In ce je 17" ekran je to fiksna dimenzija.. potem bi pomenilo da ce ima manjso piko ima presledke med pikami!?!? :\ Torej -> bi morali imeti vsi 17" LCDji z isto resolucijo enako veliko piko!? :\ Al si jest to narobe predstavljam!?
-----------------------------------------
podpis: _____________

Hehe ::

17" lcdji imajo skoraj vsi 1280x1024, ne pa 1024x768 :P
velikost pike lahko (in se!) razlikuje :)

Teya ::

Mr.B od tvojih vprasanj na forumu nima nihce nic. Jaz pa podatke prepisujem in dajem v razmislek.

VGA or DVI?
Theoretically, it's best to plug a monitor into the DVI of the video card if it has one. This means the card does not have to convert the signal to analog, an operation always likely to cause loss. But actually, these days, converters are excellent and there is no noticeable difference between the interfaces. So make the choice that fits your wallet. There is usually a price difference of about $100 between a DVI and a D-Sub monitor, so you will most likely find it better to settle for analog (Tom´s Hardware Guide).

No Copy paste.
This debate comes up every few weeks in the forums or an email or some other publication. Many people claim that DVI connections inhibit the use of OSD controls, including contrast and brightness.

On the contrary, almost every monitor that has a DVI connection also comes bundled with software. Because DVI connections give you a truer replication of the signal intended by the video card, adjustments should be made on the computer. The bundled software often does this magnificently by adjusting gamma, contrast, brightness, etc. Since a lot of manufacturers were pressured to allow consumers to modify the digital signal anyway, some new LCDs allow you to also modify contrast and brightness while using the DVI connection.

Another misnomer is the rumor that analog inputs produce more accurate colors than DVI inputs. Some people say the analog produces richer tones because analog is more capable of conveying an infinite amount of shades while a digital signal can produce only on or off. For CRTs, this is very true. For LCDs, this is somewhat misleading. Your video card produces an analog signal on the 15-pin cable, but the signal is converted back to digital by the signal processor on the LCD. As a result, the benefits of an analog signal are completely negated, and the only color “enhancements” 8-O you will notice constitute inference on the cable. 8-O
Perhaps almost half of the people we talk to misinterpret ghosting. By definition from the VESA Flat Panel Display Manual, ghosting is actually the problem of interference over the signal, which results in an “echoed” image. However, misuse has somewhat skewed the word’s definition to also mean problems due to poor response times. To make matters more confusing, ghosting in the signal sense of the word and in the response sense are very hard to tell apart sometimes (especially if you don’t know what to look for).

8-O We polled a few users in our forums that had “ghosting” problems. Three out of the five retracted their problem after we made them replace the analog signal cable with a DVI cable. Thus, we can infer that only two users really suffered from problems with the response time. 8-O

8-) The new trend in LCD measurements is shifting to gray-to-gray response times, rather than black-to-white. As we mentioned earlier, black-to-white response times usually do not represent the most real world operations of LCDs. Part II of this LCD FAQ will deal most explicitly with response time issues, so we will not get too far into the subject here. As a simple word of advice, we encourage you to take a look at the LCD that you plan on buying in a store before you buy it online. Stay tuned for our Response Time follow up to this FAQ.8-)

Selecting an LCD that’s right for you

Razumeti moraš da je best buy vedno kompromis, glede nato da večina ljudi ki sedaj obožuje LCD-je so imeli prej best buy nižjega razreda monitor in je novi LCD pravi blagor za oči.

Keyser Soze ::

Kratko vprašanje.

Kaj pomeni tretja številka v oznaki monitorja (193T - Samsung) in kaj pomeni črka?

Legenda znakov?
OM, F, G!

tico ::

"N" pomeni da ima samo navadni VGA prikljucek
"T" ima pa oba vga in DVI

aja pa se to mam 193T pa nimam pripomb, zaenkrat.

boštjan ::

Kaj pomeni tretja številka v oznaki monitorja (193T - Samsung) in kaj pomeni črka?

verjetno verzijo monitora,191T,192T,193T

morphling1 ::

Aja čisto tko btw. za tiste ki hočete res dober 19" LCD in vam denar ni ovira poglejte k NEC-u 1920nx če pa še malo več denarja k NEC-u 1980nx. Ko postaviš zraven Samsunga 193T ali pa 192T misliš da gledaš krš od monitorja, predvsem enakomernost osvetlitve in barve sta na NEC-u neprimeljivo boljši. Samsunga sta mi v bistvu zelo podobna AOC-ju, samo da ima ta še malo bolj opazne sence oz neenakomerno osvetlitev.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

mahi ::

Nekaj me zanima glede 172X.

Viewable area
17"

Pixel Pitch
0.294mm

Brightness (Typ.)
270cd/m?

Contrast Ratio
500 : 1

A ni fora Pixel Pitcha da je cim manjsi. Pac manjsa je velikost pike, lepsa je slika? Ne vem al je to res?
Ne vem zakaj ima ta monitor taklo veliko piko napram drugim.
Upam da bo prikazana slika res odlicna. In upam da pride v SLO oz. IT okrog novega leta.
Mogoce se nastev od vas. Kaj se bolj splaca (kvaliteta) kupit 172T al tega 172X?
Najlepsa hvala

Primoz78 ::

Kaj pa Sony X serija 73X al neki takega je oznaka, kako se ta obnese? Nikjer nism nasel koliko respons time, kontrast ma 500:1, svetilnost pa 300....?...je pa mal drag, ene 160 k sit 8-O

lp Primoz

jimboo ::

Prišel je novi model od LG. Model se klice L1720P in ima DVI! L1720P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jimboo ()

A prav noben ne zna nic povedat o Sony X73H ? :O

lp Primoz

klasik ::

To je, kar sem našel o Sony-jevem modelu SDM-X173
Ta monitor zgleda tudi dober, ampak verjetno ni mišljen za domačo uporabo (ima 2x hd15 vstop). Ali kdo izmed vas morda ve, kdo je proizvajalec sony-jevih lcd panojev? (predvsem tega)

(To sem našel na sony-jevem evropskem spletnem mestu)

MODEL NAME SDM-X73
PANEL SIZE 17"
VISUAL AREA (H x V) 338 x 270 mm
PIXEL PITCH 0.264 mm
LCD RESPONSE TIME (rise:fall time) 4:12
NATIVE RESOLUTION: MegaPixels / pixels 1.3 MP / 1280 x 1024
LUMINANCE 300 cd/m²
CONTRAST (max.) 500:1
SUPPORTED COLOURS 16.2 million
VIEWING ANGLE 160:140°
HORIZONTAL FREQUENCY 28-80 kHz / 28-64 kHz
VERTICAL FREQUENCY 48 to 75 Hz (Analog);60 Hz (Digital)
SIGNAL INPUT DVI-D / HD15
SYNC INPUT 0.7 Vp-p, positive / 75
PRESET SIGNAL TIMING: FACTORY / USER 22 / 18
PLUG AND PLAY
INTERFACE DDC 2 B
TILT / SWIVEL -5° ~+20° / ±175°
DIMENSIONS: monitor only/with stand (W x H x D) 367 x 336 x 60 mm / 367 x 361 x 232 mm
WEIGHT: TFT panel / with stand 5 / 7.1 kg
ARM MOUNT TYPE/KENSINGTON LOCK VESA 75 / yes
INTERNAL POWER SUPPLY Yes
AUDIO OUTPUT / INPUT 1 W + 1 W / headphone jack
REGULATION COMPLIANCE TCO’03; ISO-13406-2, GEA, TÜV Rheinland Ergonomie/GS, NUTEK, International Energy Star
NORMAL OPERATION under 45 W
ECO-MODE (high/medium/low, in watts) 35 / 35 / 17 W
SUSPEND / STAND BY /ACTIVE OFF under 1.2 W
POWER OFF MODE under 1 W
OSD-CONTROLS Brightness, contrast, backlight, Eco-mode, phase, pitch, auto- input sensor, H&V positioning,colour, control lock, gamma select, OSD positioning and reset
COLOUR CONTROLS(OSD) 9300 / 6500° K R, B Gain
OSD languages 10
SUPPLIED ACCESSORIES DVI-D / HD15 video cables, stereo mini-jack audio cable
* TCO 99 on black models ** TCO’03 from Dec. 2003

Tejc ::

Uff. se nekaj pred nakupom. :D Kaksna je razliks med 172T in 173T. Sem pregledu kar nekaj strani na netu pa nisem nic pametnega zasledil. :\

Klasik hvala za info.
Ali kdo izmed vas morda ve, kdo je proizvajalec sony-jevih lcd panojev? (predvsem tega)

to pa tudi mene zanima 8-)

lp Primoz

zile ::

Tejc: 173T in 173T again :D

The Yankee ::

Jest sem se tudi zanimal za nakup novega LCD-ja, dokler nisem prebral tega. Ali se še kdo zanima za naslednika LCD monitorja, in sicer LCOS8-O 8-O 8-O (liquid crystal on silicon). Kakšna so vaša mnenja o LCOS-ih?

Moderatorja in vse ostale naprošam za nasvet.
Katerega izmed nastetih LCD jev 17" izbrati?
1. Samsung 172T
2. Samsung 173T
3. NEC 1760NX
4. LG L1710B
5. OSTALO...

Tu bi se dodal da gre lahko cena do 150k sit, naj bo primeren za igre, filme in da ima DVI vhod. Za zvocnike pa ni potrebe.. Hvala

Osebno sem kolebal med 1 in 4.LG mi je bil všeč že zarad cene,pa še dosti pohval je dobil. Na koncu sem se odločo za 172T,ker sem ga kupo za 13k manj kot pa je konec julija stal.Nimam pa nobenih problemov z njim,tok,tok.Edini minus je,da nima DVI kabla priloženega,kar ga LG ma in ti prihrani 2500.

Heisenberg ::

jaz imam isto vprasanje a za 19" (18")

torej

1. samsung 192T
2. samsung 193T
3. LG mislim da je B model najboljsi
4. drugo

???

torej nekje do 170000sitov

Darko ::

Mene pri LG-jih moti majhen kot gledanja (160/140) proti ostalim (170/170). Nisem ga še gledal, vendar je pri prenosniku Compaq Evo slika oz. barve zelo odvisna od kota gledanja. Če ekran nagnem malo naprej ali malo nazaj se barve čisto spremenijo, nekatere pa postanejo inverzne. Tako imam težave s senčenimi polji v tabelah, ker nimam občutka kako temno je senčenje, saj se odtenek spreminja od bele (celo svetlejše kot nesenčeno polje) do temno sive. Poskusi na ekranu prikazati barvno paleto in jo gledati z vseh strani.

LP Darko

kjask ::

mene pa zanima, ali kdo ve kje se da dobiti Samsunga 172T ali 173T (zaloga) ?

A ve kdo mogoce kje bi se dalo dobit, ce sploh obstaja kak progi za prikazovanje mrtvih pik, ali kaki sampli slik da bi to preveril, ker mam za it iskat monitor pa bi to pred prevzemom preveril.

lp Primoz

Wolverine ::

Thorn78: črna in bela podlaga..
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Hojne ::

morphling1: a NEC 1860NX 18" SF TFT je po tvoje tudi v redu?

Kar se tiče normalnega dela je meni ta mon. super, edino za hitre 3D igre in kak akcijski film mogoče ni najbolj primeren zaradi višjega odzivnega časa (30ms). Samo vsaj meni je dosti bolj važen vidni kot in ta ima tu 170/170° , 172X in vsi ostali 16ms imajo zame prav to največjo slabost, da je vidni kot samo 160/140° predvsem drugi vertikalni vidni kot je velikokrat zelo moteč če ne gledaš oz. nimaš nastavljen naklon monitorja točno, saj slika in barve zgledajo čisto drugačne, v ekstremnem primeru res lahko postanejo celo inverzne. Ravno zaradi tega mi je padel v oči novi Samsung 173P, ki ima vidni kot neverjetnih 178/178° daleč največ med vsemi lcd-ji, vse ostalo je podobno kot na odličnem 172T modelu. Aja zadeva še ni zunaj :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

morphling1: pol meniš da s Samsungom 172T ali 173T ne morem falit...:) Ta teden grem v akcijo in se 100% prpravljam na nakup :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tejc ()

iz prve roke ti povem da sem z 172T zelo zadovoljen in dela BP,filmi,igre,net.edino ko scrolaš pri(črni) temni podlagi je malo moteče,ker se črke kao prelivajo,zato mam slo-tech forum nastavljen na hladno moder stil.zanimivo pa je da tega problema nimam pri rage3d forum in pcformat forumu,kjer mam nastavljeno pri obeh temno podlago in se noramlno scrola,hm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Zlate ::

Tejc, ne vem kje boš našel 172, 173t, sploh po ugodni ceni. Na mimovrste ga imajo za 136.000 vendar "artikel trenutno ni dobavljiv". Sam sem z 15` lcd-ja šaltal na 192t, ka sem ga dobu v petek pa je res cool.
DM, svetujem nakup 192t, ker je popolnoma zaprt in nima nikakršnih odprtin za hlajenje, zato se tudi prah ne nabira. Pa še ločen napajalnik ima (čist je mejhn pa lahek, tako da sploh ni moteč), kar je spet prednost, ker se tako praktično nič ne segreva - preverjeno.
Še ena prednost pred 193t; lahko ga montiraš na steno ali kaj podobnega in ti tako ostane cela miza frej.
OK, še ena prednost: ima zvočnike, kar mi v bistvu ne pomeni tako veliko, je pa ponoči uporabno, glavna pridobitev pa je vtič za slušalke, tako, da se ni treba stegovati za komp.
Drugač pa so ikone velike kot pri 15-ki, le da je vse skupaj seveda na bistveno večjem namizju. Mislim, da bi bilo na 17-ki vse skupaj kar malo premajhno (pa odlično vidim :\ ). Mogoče se res navadiš, pa zakaj bi se navajal če lahko za malo več denarja kupiš devetnajstko? Škoda oči.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

MarkoP ::

Kaj kupiti 192T ali 193T? Kakšne so sploh razlike in ali te opravičujejo razliko v ceni? lp,Marko

Zlate ::

MarkoP! A ti sam pišeš pa nč ne bereš or what? Sej sm napisu neki razlik, kaj te še zanima?
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

TOREJ VZEL SEM SI 10 minutk CASA IN VAM PRIPRAVIL KATRKO POROCILO O MOJEM NAKUPU SAMSUNGA 192 T

vse si lahko preberete na spodnjem linku !

http://www.gostilnafrida.com/samsung

LP, Domen

Neki bi pa res vprasu. Zakaj imas na 70Hz, ko pa baje na 60Hz z DVI dela bolje, saj tako sem slisu... Drgac pa super napisano tako, pa se slikce zraven.. res super:)

Tejc: da bi na 60 bolje delal kot na 70 ??? hmmm kaj pa vem ... bom moral probati, kaj ni tako, da vec kot je bolje je ??:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Probi.. Veliko jih je reklo da ko so preklopl na DVI so dal na 60Hz in je bila slika obcutno boljsa. PROBI pa porocaj.:)

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: boštjan ()

kaj pa vem jaz ne opazim nobene razlike :\

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: boštjan ()

Gandalfar ::

Pri LCD velja, da je manj bolje ...

Sploh ni res, vsak LCD ima svoj optimum, pri nekaterih je bolje manj, drugje pa spet več. Najbolj se je kar držat proizvajalčevih specigikacij optimuma.

Hehe ::

hmm.. a ni tko, da višjo k maš frekvenco na monitorji, boljš je za špile? :) (samo ugibam)

Ja pri klasiki, ki so ti sposobni delati sliko s 85Hz+ oz 85FPS-ji, da bo pravilno, pri LCD-jih pa niti 25FPS-jev ne morejo pokazati, zato pa za igre, tipa raznih Akcij še niso primerni. Za pesjansa ali pa umerjene akcije so čisto dobro. Sicer pa preberi opis, kako mu streljačina laufa.

Mr.B: a ti sploh ves kaj govoris... malo se pozanimaj kako se osvezuje slika pri CRT in kako pri LCD pol pa govor ... ;((

Mr.B: Da ti malo pomagam..

Osveževanje
Osveževanje oziroma bolje rečeno njegova odsotnost je zagotovo lastnost, ki jo lastniki CRT-monitorjev zavidajo lastnikom LCD bratcev. Ker imajo LCD-monitorji popolnoma drugačen način izrisa slike, je ta stalna. Vemo, da morajo CRT-monitorji sliko periodično osveževati prek celega zaslona, četudi se sploh ni spremenila. Še več, ta frekvenca mora biti dovolj visoka (vsaj 85 Hz), sicer utripanje vidimo, kar vodi k rdečim očem in glavobolom.

LCD-monitorji lahko poljubno sliko prikazujejo poljubno dolgo, zato izraza osveževanje ne poznajo. Spreminjajo se samo piksli, kjer se je slika dejansko spremenila. No, v operacijskem sistemu je hitrost osveževanje kljub temu treba nastaviti. S tem pravzaprav ne nastavljate osveževalne frekvence, temveč kako hitro naj se osvežujejo piskli, kjer se je slika spremenila. Zaradi samega načina delovanja je to frekvenco v nasprotju s CRT-monitorji priporočljivo nastaviti čim nižje, recimo okrog 60 Hz, kar je najnižja standardna osveževalna frekvenca (lahko pa tudi več, če vaš zaslon to podpira).

Zelo lepo in enostavno napisano na SLO-TECH strani!!!!!!! :D

Tejc , ma dej če bi še enkrat prebral moj post bi ugotovil v čem je poanta.

Refersh rate na LCD-jih ni v smislu kot je pri CRT-jih. Seveda nikar ne misli če si ti dal refersh rate na 60Hz na svojemu LCD-ju, a misliš da si boš lahko na ekranu slikal 60 FPS-jev? Oziroma spreminjal piksle s 60Hz-ji. Piksli imajo tu čisto drugo funkcijo kot je bilo pod CRT-ji. Če že ne drugega ti v tvoji razlagi ni jasno, kako hitro naj se spreminja barvna globina na ekranu, ker se modulirajo razni sosednji piksli za prikaz bolj ali manj večje barvne globine, in tistih tvojih 60Hz na DVI vhodu nima nobene veze s refresh ratom piksla, ker ga ni potrebe je samo on ali off. Oziroma ima vsak tri tranzistorčke, za tri osnovne barve, zato pa se preveri mrtvi oz. poškodovani pixel najprej na dveh podlagah in sicer belo nato črno, potem pa še za vsako osnovno barvo , in le zakaj ?

Osnova za LCD-je je respons time vsaj med črno in belo sliko, drugače je bolj realno respons time med dvema sivima odtenkoma, ampak je to še ni standard. In kaj ti tisti respons time pove, pove ti da najboljši trenutni LCD-ji nimajo manjšega od 25ms. Sivi to sivi pa se giblje tam okoli 100ms. Kaj ti prvi pove, da imaš v idealnih pogojih maksimalno 40FPS-jev oz. Po drugi varjanti 10FPS-jev. Pomebnejši je namreč drugi! Zakaj ? Zato ker vsak proizvajalec monitorja ne matrike katere uporablja, modulira signal da prikaže razne barvne globine, in te mudolacije so odvisne od DSP-ja, ki pa nima nobene direktne veze s refers ratom vhodnega signala. Refresh rate vhodnega signalla je bolj pomemben pri AD konverziji signala, oz. toti tajvanci imajo ponavadi All in One chip rešitve, ki so ponavadi vezane eno na drugo, kar pa je druga štorija.

Tako nekdo ki rabi za kakšno on line igro čim višje FPS-je, seveda po možnosti nad 100FPS-je, ter Vsinc itak izklopljeno, ti bo jasno povedal da je pri trenutni izbiri LCD-jev še vedno neuporaben, kot tudi razne video montaže itd... Ne rečem da uporabiš LCD monitor kot ekran na katerem imaš paleto orodij, na klasiki pa delaš ....
Seveda vsi tisti ki ga imate se morate ravno tako zavedati, da edini način da boste imeli dobro sliko, je le takrat ko bo nastavljen na optimalni resoluciji za vaš LCD, kar pa pomeni, da ko boste na svojem budget PC-ju igrali kako igrico, boste morali izklopiti vse kar daje igri lepšo sliko.

Lahko se še poglobim, ampak ker ti osnove ravno niso znane, ti jaz kaj dosti ne morem pomagati.

Če že ne drugega ti v tvoji razlagi ni jasno, kako hitro naj se spreminja barvna globina na ekranu, ker se modulirajo razni sosednji piksli za prikaz bolj ali manj večje barvne globine, in tistih tvojih 60Hz na DVI vhodu nima nobene veze s refresh ratom piksla, ker ga ni potrebe je samo on ali off

Tisto ni bila MOJA razlaga ampak clanek ki je napisan na SLO-TECHu. Zanima me kako bojo to komentirali avtorji tega clanka, saj kot ti pravis jim ni jasno.... :\

CoCkTAil ::

Danes sem postal lastnik NEC MultiSync LCD 1760NX v črni barvi. Ekran dela brezhibno! Nimam še DVI kabla, torej na Analognem izhodu nisem nikjer opazil kakšne sledi ghostinga :) Igral sem NFS6, NBA2003. Pogledu film! Ekran dela odlično! hehe
Če ga kdo misli kupit ne bo zgrešu!!!

Mr.B lepa razlaga :)

...pove ti da najboljši trenutni LCD-ji nimajo manjšega od 25ms...

Kar nekaj casa so ze na trgu LCD-ji ki imajo 16ms... :D
««
7 / 168
»»