» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
57 / 168
»»

Wolverine ::

Za eno mrtvo piko ti ne bo nobeden menjaval lcd-ja, zakaj pa nisi pogledal preden si kupil?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

EvilK|NG ::

Mi bodo vsaj vrnili denar ? Pika se vidi na beli podlagi
Play your Cards Right !

Mr_Globus ::

Keša ne dobiš nazaj... ;( Drugič kupuj preko neta alpa si proggy vzemi saboj

Gionni ::

Mene pa zanima, kakšne lastnosti mora imeti LCD, s katerim nameravam gledati filme (divX). A tukaj odzivnost v milisekundah ni tako pomembna? Samsung 913N ima namreč 8ms pa pravite, da ni najboljši za filme, ampak za igrce. Zakaj to? Kaj mora torej imeti LCD, da bo slika v flimih najboljša?
Kateri 19' LCD priporočate za gledanje filmov. A je to Samsung 193? Sam ta ima kar 25ms!

Person ::

* ok, bom tiho raje *
Let's make something useful!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Person ()

2tiLen ::

Person: ne bit tolk pameten... vsak lahko vpraša kar ga zanima...

Vprašanje sploh ni butasto... TN matrika z 8ms je glede ghostinga res neproblematična, vse to pa gre na račun vidnega kota in slabših barv.

Za gledanje filmov pa je zadnje dvoje bolj pomembno kot odzivni čas. Za video sta veliko bolj primerna panela PVA/MVA ali S-IPS.

Če je monitor primeren za igre, pol je itak še VELLLLLLLIKKKKOOOO bolj primeren za FILME!!!8-O - Ni res...

No pa saj to je že bilo predebatirano...

LittleDevil ::

Drugič kupuj preko neta alpa si proggy vzemi saboj

Mene pa samo zanima kater proggy je to?

LP

Dr_M ::

sej lahko si tut nardis 5 slik in jih pogledas v full screen.
modra, zelena, rdeca, crna in bela v 1280x1024.
ne rabis nobenih programov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mr_Globus ::

Ubistvu je to "program" ki čes cel zasoln projecira razne barve. Dobiš jih par 100 če na google napišeš "dead pixel program".

podbevna ::

Za silo lahko rešiš tudi z zamenjvanjem ozadja v različne barve.

Včeraj sem tako kupil Samsung SyncMaster 721s. Kot zanimivost naj povem, da sem kupil šele tretji monitor, ki mi ga je prodajalec odpakiral in priklopil, saj sta imela prva dva napake (prvi črn podpixel, drugi pa zelo moteč svetel pixel).

Z monitorjem sem drugače zaenkarat zadovoljen. Ima 8ms odzivni čas, 300 Cd svetilnost in 600:1 kontrast. Monitor ima jasno sliko z dobrimi barvami. V temnejši sobi (zvečer) se mi je zdel kar malo presvetel in sem ga moral "stišati".

Nisem pa še uspel usposobiti avtomatskega preklopa slike v vertikalo pri Pivot funkciji. Ali moram za to kaj posebej nastaviti ali inštalirati?

Robert_S ::

Kako se čisti LCD zaslo ?

Veron ::

Zanima me kakšni so kaj komentarji na Samsungov 913B? je dober? se splača kupit?

ekseR ::

Dj nj en vsaj pove kšn monitor da ne dobiva mrtve točke! Pa da je podobn po kvaliteti 913N al pa 913B!

Povejte ker monitor 19" priporočate?

A se dejansko splača kupt 913N al pa 913B pa gledat mrtve točke?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ekseR ()

Racko ::

Ravnokar sem dobil LG 1730S in morem povedati da sem navdušen nad njim.Odzivnost je super, kontrast še bolj.Morda bi lahko bil malo boljši vidni kot, ampak je zame čist dober.zanj sem odštel pičlih 56 tisočakov.Aja, monitor je 17 palčen.

LP

počak en mesc pa boš poj povedu :)

A ma kdo IIYAMA LCD al pa BENQ? Če ma kdo nj pove mene pa te mrtve pixle če jh ma kj!

klik monitor 1
klik monitor 2
Kva pravte na na te dva monitorja? Ma kdo kšnga od telh dveh?

Ledenko@64 ::

eno vprašanje! se splača vzeti Samsung SyncMaster LCD 913V 19" ( KLIK) za 72k SIT ?

-imam omejene finance in bi rat imel LCD-ja 19" za igranje iger!
-kaj pravite, če si ta monitor naročim neda bi prej pogledal v kakšnem stanju je? se lahko zgodi da pride s*** roba na dom?

hvala za odgovore
.::..::.@Mac.::..::.

aleksej2 ::

jest sm gledu drugo verzijo tega 913V. Isti je, sam da ga je naredu Samtron (kao samsungova firma) in da ma PWA matriko. Sliko ma res lepo, pa tud ghostinga nism kej dost opazu pr 25ms...tega pa zal ne poznam. Nekam pocen je, da bi bil dobr. Ceprou ce je dobr ga grem kuj kupt.

zuz3k ::

Zdravo :)

mene pa zanima razlika med 0:)
LG L 1915S in
Samsung 913N TCO 03 Silver

Za odgovore se v naprej zahvaljujem:\
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

Tutankhamun ::

Jes bi kupu zej ta teden nov monitor LCD 19 colar. K mi je zdejšni 15 kr premali. Monitor uporablam za filme, internet, kdaj kšne slikce pogledam, drgač pa rabm bol za programiranje. Zanima me kaj je razlika med Samsungoma 193 in 920. Al mi kej druzga priporočate.

Pa zanimiv, da je BOF cenejši od enaa

Zgodovina sprememb…

Kybernetes ::

Yo! (še eno vprašanje tipa 'kaj naj nabavim') :D

Prebral sem večino končnih strani teme pa mi še ni jasno, kaj bi si kupil. Zanima me, kaj mi priporočate glede na mojo uporabo računalnika (v tem vrstnem redu):
1) delo z grafiko (dizajn, 3D) - sicer neprofesionalno, a vseeno
2) običajno delo (Word, Internet)
3) gledanje filmov
4) igranje iger (bolj malo sicer)

Z drugimi besedami, iščem nekaj z dobrim kontrastom, lepimi 24-bitnimi barvami, ter ne previsokim odzivnim časom (čeprav mi ta ne pomeni toliko, nočem pa imeti preveč ghostinga)- najraje bi imel monitor s S-IPS matriko, torej je rp 20ms enakovreden 16 ms na TN, če sem prav razumel. Hm, iščem 17'' ustreznico 193 p :D
Raje kupim zelo dobrega 17'' kot pa povprečnega 19'', je pa res, da so menda 17'' s S-IPS zelo redki... Je to res?
In še finance: ok. 90k SIT.
Saj vem, da se ne da imeti vsega, iščem pač nek čim manj gnil kompromis.
Hvala!

Hm, iščem 17'' ustreznico 193 p

to je 173P. cca 80k sit. sam se ti pomoje splaca pocakat na 173P+. v tujini je ze naprodaj, pr nas se ne. bo pa eno malenkost drazji. razn ce ne bodo nasi vrli trgovci nabil ceno.

veteran ::

še en lcd za gamerje - 19" Samsung 930BF - 4ms

Zheegec ::

Mene zdej resno nekaj zanima ! Če piše da spada Samsung 913N v drugo klaso ISO 13406/2 se prav da ce imam samo en crn dead pixel ne morem uveljaviti monitorja na garanciji ??? Potem takem sem lahko se povrh veseu al kaj so mislili s temi standardi ?? Ne me f**** da se LCDji tako prodajajo ? napol uničeni?

Sam imam 913N in imam en delno mrtev piksel. Se ne sekiram, pixel se težko opazi. Je pa tako z monitorji, LCDji imajo garancijo in spadajo v nek pixel razred. Če pač umre premalo pixlov za garancijo, potem pač škoda zate, tako to je. To se ti lahko zgodi z vsakim LCDjem, ali po enem dnevu ali pa po desetih letih. Je vsaj precej boljši za oči.
Pri nas (BOF) se da po nakupu monitorja le-tega odpreti, pogledati če ima mrtve pixle out-of-the-box, če jih ima ga zamenjamo (temu bi se lahko reklo naša dobra volja), če ga domov odneseš in nima garancije za no-dead-pixel v enem tednu (redko) se pa pač upošteva pravila pixel klase.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

913B pa gledat mrtve točke?

zakaj gledat mrtve točke? kaj ta monitor ni uredu?

pviran3 ::

imam namen nabavt 913b lcd, k mam tut dvi. Če je to že kdo testiral, naj prosim poroča, predvsem me zanima, kok so kej barve, pa če je vreden svojga dnarja

LP

Zdravo

mene pa zanima razlika med 0:)
LG L 1915S in
Samsung 913N TCO 03 Silver

Lp

Caligula ::

Ima kdo Yakumo 19 SLi?

Oz je kdo kje zasledil kak test o njem?

Zanima me predvsem uporabnost pri:

Pregledovanju fotografij, videa, DIVX in pa igranje iger-ce ima ghosting...

še vedno sem v dilemi ali kupit 913B ali 913N?

maco88 ::

Katero 19" LCD zdle najbolj prporočate nekje 80 90k?

marnit ::

Veron: itaq da 913b. Razen če nimaš tistih par jurjev, sam se jih prekleto splača met :D

Boriss22 ::

Ok mene pa zanima kje dobit v ljubljani tale 913 b model? Pa če obstaja v črni barvi? Bi ga pa šou jutr kupt tko plz za čimhitrejši odg.!! Hvala ;)

Boriss22: dej poglej na tejli oz. na prejsnji strani odgovore. Mislm, da je en napisu, da ga v Leclercu prodajajo za 77k, nism pa zihr. Ceprou mi je cudn, da je kr tko pocen...po tej logiki je se cenejsi od 913N.

js zdej ze neki casa razmislam ker lcd bi kupu in se nemorm odloct med modelom LG L 1915S in
Samsung 913N TCO 03 Silver, rabu bi pa za igrce, net... , filme p to.. kerga priporocate ? :\

VIdim da pri enaa zraven 913b ne dobiš dvi kabla. kok stane še dodatno dvi kabel? nisem nič našel.

aleksej2 , ti si se zmotu tist je mislim da 913v k je slabši od 913n in nima dvi isto

lambda ::

913b ima zraven dvi kabel ... očitno so te v shopu "na suho", ali pa je kaka taka čudna pošiljka

To vem, ker sem v petek nekomu enega zrihtal. Stvar ima zraven oba kabla (dvi in vga), ima pivot funkcijo, slika je pa tudi razmeroma v redu za TN matriko - cena pa ni bistveno višja od 913n (913b sem namreč dobil za 88k)

Tukaj piše:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Zadnja alineja

Zato me zanima, ker če je kabel drag pol se splača že drug monitor vzet!

lambda ::

Točno preko enaa je bil naročen monitor in je imel digitalni kabel zraven. Ne vem kaj jim mede ...

pviran3: ja se prej se je pa pol zmotil loup k je napisu naslednje:

"pingec: poglej za 913B. To je isti monitor kot 913N le da ima dvi izhod. Meni osebno je grd (ohišje) tako da ga nebi kupil. Stane pa 74k v Leclercu."

pipy ::

Ja dvi kabl je zraven 913b. Sem danes kupo ta monitor za 94 čukov . Monitor je pa res špica.
pipyemall

eh, sam to je se vedno samo TN sranje...
ko bodo ksni pametni 8ms PVA prsli na trg, to pa bo trgal gate :D :))

MEDENA ::

danes sem sprobal YAKUMO 19 SLI ....fak za 63900 dobesedno RULA.....soliden design in izgled ter slika.....

Nande ::

danes sem sprobal YAKUMO 19 SLI ...

Še povezava, če koga slučajno zanimajo tehnične podrobnosti...

Nande ::

Ali se da (spodobno) igrat igre na tem monitorju ali je bolje za tovrstno zabavo kupiti ta monitor?
Sicer ne igram dnevno, vendar bi rad (ko igram) igral normalno (npr. GTA:SA...)...
Prosim še, da kdo našteje tipične primere 17' LCD-jev z različnimi matrikami...
Hvala!

Nande: jest mam 173P in...ghosting JE. povsot. kar se spilov tice, pr enih je ful opazen in motec, pri nekaterih pa ga sploh ne opazis med igranjem (konkretno GTA:SA zgleda zelo lepo).
ce ti je bolj vazna lepa slika uzem 173P, ce so ti najbolj pomembni spili, potem pa je 710T prava izbira zate.

Robertho ::

Izbiram med LCD monitorjema Samsung 913b in Dell 1905FP. Zanima me vaše mnenje, katerega mi predlagate. Uporaba temelji največ na internetu, na filmih in malo na igricah. Hvala vsem za odgovore in mnenja.

alesr ::

Samsung osebno raj ker je tanjši k Dell. Ostalo je pa isti k.:\

primzi ::

Iskanje mi ne dela, zato opravicilo v naprej - ali je LG 1730S za 60kSIt primeren? NImam digitalnega izhoda!

P

veteran ::

Robertho, če so igre zadnje na prioritetni listi, potem ni razloga za nakup monitorja s tn-film matriko (samsung 913), vzami raje monitor s pva matriko - tale dell 1905fp ima enak panel kot samsung 193p, kar seveda pomeni da ima bistveno boljše vidne kote ter spodobne barve...
««
57 / 168
»»