Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
boštjan ::
pri zdajšnih 172X je ena mala napakica in to je death pixl.ampak samo eden ali dva,tako,da ti ne morejo ga vzet v garancijo,če ga slučajno kupiš.
boyan64 ::
Isliame in ostali kateri imate 193P .
Kar nekaj časa že prebiram to rubriko in še vedno ne vem kaj bi kupil za sina, kateri preveč časa presedi za računalnikom in si na CRT-ju kvari oči.
Predvsem v zadnjem času preko neta na veliko igra Call of Duty. Zanima me ali je ta 193P primeren za take igre ali bi mi rekel, da je slika in premikanje slike zanič in je bil stari CRT monitor boljši?
V naprej hvala za odg.
Kar nekaj časa že prebiram to rubriko in še vedno ne vem kaj bi kupil za sina, kateri preveč časa presedi za računalnikom in si na CRT-ju kvari oči.
Predvsem v zadnjem času preko neta na veliko igra Call of Duty. Zanima me ali je ta 193P primeren za take igre ali bi mi rekel, da je slika in premikanje slike zanič in je bil stari CRT monitor boljši?
V naprej hvala za odg.
bojsi ::
Mahi:
Malo se skuliraj ter si se enkrat preberi moj post....
Nic nisem pljuval po nobenem monitorju ampak sem lepo navedel pluse in minuse dveh monitorjev med katerima sem se odlocal... Oboje je bilo moje osebno mnenje.
Poleg tega ne mores reci, da je 172x slabsi monitor. 172x je monitor, ki pac uporablja drugacen panel od 173p, zato je tudi namenjem drugemu krogu uporabnikov (predvsem gamerjem). To zdaj ne pomeni, da na 173p ne mores igrati iger, vendar je ghostinga vec kot pri 172x.
Tisti jajc od jajca, ki ga omenjenjas pa se je nanasal na prve teste 172x, ki so pa vsebovali drugacne panele od teh, ki so zdaj na policah. Ponovno si malce preberi teste, npr. tale clanek, kjer so prisli do podobnih ugotovitev, kot sem jih navedel.
Kljub vsemu sem se jaz odlocil za 173p, ker ima za moje potrebe vec plusev kot minusev, zato bi bilo malce cudno, da bi pljuval po izdelku za katerega sem odstel kar lep kupcek denarja, se ti ne zdi?
P.S.: Pa ne mi govorit, da na slo-techovi strani ta monitor nima ghostinga, ker ga ima. Ce ga ti ne vidis... to pa je ze cisto druga pesem...
lp,
D.
Malo se skuliraj ter si se enkrat preberi moj post....
Nic nisem pljuval po nobenem monitorju ampak sem lepo navedel pluse in minuse dveh monitorjev med katerima sem se odlocal... Oboje je bilo moje osebno mnenje.
Poleg tega ne mores reci, da je 172x slabsi monitor. 172x je monitor, ki pac uporablja drugacen panel od 173p, zato je tudi namenjem drugemu krogu uporabnikov (predvsem gamerjem). To zdaj ne pomeni, da na 173p ne mores igrati iger, vendar je ghostinga vec kot pri 172x.
Tisti jajc od jajca, ki ga omenjenjas pa se je nanasal na prve teste 172x, ki so pa vsebovali drugacne panele od teh, ki so zdaj na policah. Ponovno si malce preberi teste, npr. tale clanek, kjer so prisli do podobnih ugotovitev, kot sem jih navedel.
Kljub vsemu sem se jaz odlocil za 173p, ker ima za moje potrebe vec plusev kot minusev, zato bi bilo malce cudno, da bi pljuval po izdelku za katerega sem odstel kar lep kupcek denarja, se ti ne zdi?
P.S.: Pa ne mi govorit, da na slo-techovi strani ta monitor nima ghostinga, ker ga ima. Ce ga ti ne vidis... to pa je ze cisto druga pesem...
lp,
D.
mahi ::
sorry, ampak glede 172x pa imas prav, jaz sem to gledal pred kar nekaj casa, takoj ko je ven prisel 173p in se prej, zato nisem vedel da so sedaj drugi paneli noter ... glede tega se oproscam.
Ampak, da pa pri 173p vidis ghosting in to na slo-techu ... tega ti pa ne verjamem. ni varjante.
A imas na analogno al digitalno? mogoce je na analognem kaj bolj opazen.
skarta pri svojem mnenju ostajam. mislim pa da si ti mal pretiraval ko si reku da je veliko ghostinga pri 173p! ker ga ni. lp
Ampak, da pa pri 173p vidis ghosting in to na slo-techu ... tega ti pa ne verjamem. ni varjante.
A imas na analogno al digitalno? mogoce je na analognem kaj bolj opazen.
skarta pri svojem mnenju ostajam. mislim pa da si ti mal pretiraval ko si reku da je veliko ghostinga pri 173p! ker ga ni. lp
boyan64,kupi mu 173T,ker je za tako ceno,ki se zdaj prodaj full dober.še vsakemu,ki sem mu ga prodal ga je pohvalil.mislim,da v trgovini pride okoli 125k,prek spleta pa še manj(okoli 120k)
freserovski ::
jaz s 173p vidim ghosting , ampak samo ko scrolam kak text, v filmih in igrah ga pa ne opazim in se niti trudim ne, ker ni časa za to , ko pa scrolam pa ponavadi ne berem tako hitro, da bi me ta duhec motil, tako, da se niti najmanj ne sekiram. Je pa en death pixel rdeče barve, pa še nanj sem nekako pozabil...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
Mahi:
Si pa trdoglav... :)
Probaj naslednje: v slo-techu si nastavi privzet stil (ce ga se nimas), na miski pritisni sredinski gumb (kolescek) ter misko malenkost premakni navzdol, tako da se bo tekst zacel sam premikati....vidis... crke se razmazejo in niso berljive....ok?.....no, temu se rece ghosting... :)
Ce ga se vedno ne vidis, sta mozna samo dva razloga: ali ti je Samsung prodal kaki special edition monitor ali pa imas oci kot natrenirana ninja :)
Pa brez zamere. :)
lp,
D.
Si pa trdoglav... :)
Probaj naslednje: v slo-techu si nastavi privzet stil (ce ga se nimas), na miski pritisni sredinski gumb (kolescek) ter misko malenkost premakni navzdol, tako da se bo tekst zacel sam premikati....vidis... crke se razmazejo in niso berljive....ok?.....no, temu se rece ghosting... :)
Ce ga se vedno ne vidis, sta mozna samo dva razloga: ali ti je Samsung prodal kaki special edition monitor ali pa imas oci kot natrenirana ninja :)
Pa brez zamere. :)
lp,
D.
LedStorm+++ ::
Jaz sem pred letom kupu katodnika Samsung Syncmaster 755dfx. Ker je biu pocen. Pri LCDjih je tko: ravno ti duhci me so me odvrnili od nakupa LCDja . Meu pa bi ga, ampak so dragi. Tehnologija LCD pa še ni spiljena pri duhcih, pike kot sem slišu, bojo še manjše. Do takrat bojo že 64 bitniki in 64 bitne konzole. In LCDji brez duhcev, hehehe
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()
Phoebus ::
LedStorm: vedno bo nekoč neki bolšga. Zato si pa dajmo do takrat uničevat oči, ane? So bli 15" niso bli kul. Si jih nardil hitrj niso bli kul.... zdej 19" s spodobnimi lastnostmi niso kul...dejte mi samo neki povedat...a ste tukaj mogoče samo sami svetovni "računalniški atletski" prvaki al kaj?
Naredte nekaj za svoje zdravje pa si kupite LCD. Pa malo manj igrajte igre pa delajte kaj pametnejšega če vas tako zelo moti ghosting. Imam 19" Pravite da imajo 19" strašen ghosting in da NIKAKOR KUPIT. Bogi jaz ki sem ga kupil, torej? Bogi jaz, kako lahko zdržim tolk časa za računalnikom! Brez rdečih oči, brez tiste utrujenosti, padca koncentracije in ostalega sranja ki sem ga mel pri CRT.
Oči so samo ene.
BTW, bit "računalniški atlet" pa tudi ni zdravo
Naredte nekaj za svoje zdravje pa si kupite LCD. Pa malo manj igrajte igre pa delajte kaj pametnejšega če vas tako zelo moti ghosting. Imam 19" Pravite da imajo 19" strašen ghosting in da NIKAKOR KUPIT. Bogi jaz ki sem ga kupil, torej? Bogi jaz, kako lahko zdržim tolk časa za računalnikom! Brez rdečih oči, brez tiste utrujenosti, padca koncentracije in ostalega sranja ki sem ga mel pri CRT.
Oči so samo ene.
BTW, bit "računalniški atlet" pa tudi ni zdravo
isliame1 ::
boyan64: ja rekel bi glede moje uporabe racunalnika, da se je izbira 193P monitorja izkazala kot prava.
zelel sem minitor ki ima tanek rob,debelino panela zelo majnhno, digitalen priklop in najpomembnejsa stvar-karakteristike, s tem mislim predvsem hitrost vklop-izklop pixla, nenazadnje pa naj bo tudi lepe oblike. no, in te stvari je imel, ko sem se odlocal za nakup samo ta monitor. pomembno je dejstvo da ne igram skoraj nobenih igric in nisem tako zahteven kot mogoce drugi.
glede duhecov bi reku, da ne poznam cloveka ki bi zmogel, ko strani na netu s kolesckom premikamo na hitro, vse prebrati, to je brezveze, tut na CRT monitorjih se tega ni dalo prebrati ce si strani hitro premikal. sem gledal filme in niti pod razno ne morem rect da sem dobil kasen slab obcutek napram 17 inc. CRTju. da o kontrastu in barvah ne govorim ker so poglavje zase.
moti me samo to, da software ni u nulo dodelan in se na trenutke mal cudno obnasa in tudi v kombinaciji z drugimi programi ne shaja dobro (to pise tudi na uradni starni pod FAQ) . da ne govorim da se na zacetku ko rac. prizgem (amd64 3400+) nalagajo nastavitve 15-20 sek(bomo se enkrat winXP nalozli pa bo).
l.p. matej
p.s. je pa res da bojo monitorji cez kakih 30 let mnogo bolsi kot pa sedaj, zato se bol zahtevnim uporabnikom splaca se mal pocakat
zelel sem minitor ki ima tanek rob,debelino panela zelo majnhno, digitalen priklop in najpomembnejsa stvar-karakteristike, s tem mislim predvsem hitrost vklop-izklop pixla, nenazadnje pa naj bo tudi lepe oblike. no, in te stvari je imel, ko sem se odlocal za nakup samo ta monitor. pomembno je dejstvo da ne igram skoraj nobenih igric in nisem tako zahteven kot mogoce drugi.
glede duhecov bi reku, da ne poznam cloveka ki bi zmogel, ko strani na netu s kolesckom premikamo na hitro, vse prebrati, to je brezveze, tut na CRT monitorjih se tega ni dalo prebrati ce si strani hitro premikal. sem gledal filme in niti pod razno ne morem rect da sem dobil kasen slab obcutek napram 17 inc. CRTju. da o kontrastu in barvah ne govorim ker so poglavje zase.
moti me samo to, da software ni u nulo dodelan in se na trenutke mal cudno obnasa in tudi v kombinaciji z drugimi programi ne shaja dobro (to pise tudi na uradni starni pod FAQ) . da ne govorim da se na zacetku ko rac. prizgem (amd64 3400+) nalagajo nastavitve 15-20 sek(bomo se enkrat winXP nalozli pa bo).
l.p. matej
p.s. je pa res da bojo monitorji cez kakih 30 let mnogo bolsi kot pa sedaj, zato se bol zahtevnim uporabnikom splaca se mal pocakat
boyan64 ::
isliame: Hvala za odg. Kar se tiče normalnega dela s PC-jem (pisanje, risanje , filmi) mi je jasno, da se splača nabavit LCD-ja (če imaš denar seveda). Ker pa bi ga nabavil za sina, kateri se še bolj rad igra, pa bi hotel od nekoga izvedeti iz prve roke kako je z igrami, če primerjaš ta 19" LCD ali star CRT.
Hehe ::
sam imam sonyjev lcd hx73 (17" 16ms) in zadeva je kr ql za igrice. na zacetku sicer opazis malce ghostinga (malo!), sam pol se navadis. pri tem monitorju me moti samo to, da je malce premajhen za 1280x1024 resolucijo (oz ga moras imeti cisto pred nosom). ce mislis imeti lcd monitor predvsem za igrice, moras imetu dost dobro grafično, da boš lahko igral v 1280x1024! (drugače bo slika meglena).
neovo lcd monitorji, ki se hvalijo z odzivnim časom 10ms so nateg:) odzivnost je res 10ms, sam gray-to-gray je pa 25ms, torej niso glih za igranje FPS iger:) (so pa ql za war3 :) )
(naslednji odstavek je osnovan samo na branju tujih forumov! ce zadeva res drzni, naj se javi kak lastnik spodaj omenjenih monitorjev)
baje so trenutno najboljši 19" lcdji za igranje iger in office delo monitorji s (S)-IPS paneli. torej: iiyama 481, nec 1960nx. zanimivo je, da imajo te paneli 25ms odzivni cas.
ce kopujes lcd SAMO za igre, potem kupi philipsovo 19" lcd 190S5C(G), ki ima dober odzivni cas 16ms (TN panel!), vendar nima DVi priključka in ima relativno slab vidni kot 160/160. TN paneli imajo v primerjavi z PVA paneli (samsung193T) slabse barve, bolj bledo sliko ( proti navadnimi monitorji so se zmeraj hudo dobri:)
samsung 193P je mesanica PVA in TN panela:)
neovo lcd monitorji, ki se hvalijo z odzivnim časom 10ms so nateg:) odzivnost je res 10ms, sam gray-to-gray je pa 25ms, torej niso glih za igranje FPS iger:) (so pa ql za war3 :) )
(naslednji odstavek je osnovan samo na branju tujih forumov! ce zadeva res drzni, naj se javi kak lastnik spodaj omenjenih monitorjev)
baje so trenutno najboljši 19" lcdji za igranje iger in office delo monitorji s (S)-IPS paneli. torej: iiyama 481, nec 1960nx. zanimivo je, da imajo te paneli 25ms odzivni cas.
ce kopujes lcd SAMO za igre, potem kupi philipsovo 19" lcd 190S5C(G), ki ima dober odzivni cas 16ms (TN panel!), vendar nima DVi priključka in ima relativno slab vidni kot 160/160. TN paneli imajo v primerjavi z PVA paneli (samsung193T) slabse barve, bolj bledo sliko ( proti navadnimi monitorji so se zmeraj hudo dobri:)
samsung 193P je mesanica PVA in TN panela:)
freserovski ::
a kdo mogoče ve na kakšen način deluje to stikalo za vklop pri 173 in 183 P seriji? Ker če se ga dotaknem s kakšnim trdnim predmetom ali pa če je blago preko prsta stikalo nikakor ne deluje. Ko se ga dotaknem s golim prstom pa se ob najmanjšem dotiku že odzove. Se da kaj takšnega mogoče dobit za prižiganje luči, ker je res fantastičen občutek (nekaj podobnega je pri iPod-u tudi...).
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!
Karaya 52 ::
Mi lahko priporočate kateraga sonyevega LCD 17", dober odzivni čas, DVI in brez zvočnikov?
[MYTiX] ::
isliame: si pa poskusu prov pocasi premikat (scrolat) navzdol po pageu in brat. Z LCDjem je to zlo tesko medtem ko se pri CRTju to pogosto uporablja (MyIE2 ima to funkcijo da sam scrola).
isliame1 ::
ce se zlo pocasi premikam s kolesckom brez problema beres sproti drugo pa tako al tako ne pride v postev ker je prehitro. mam pa to sreco da tega nikoli ne uporabljam.
nekje je vedno kompromis. slabe in dobre strani das na tehtnico pa vidis kam se ta prevaga in nato se odlocis za nakup ali pa ne.
meni ta monitor res ustreza glede vseh pogojev ki sem si jih zadal. v nakup pa sem sel izkljucno zaradi zdravja oci (briga me ce mam zvocno slabo al pa manj rama al pa grdo ohisje, sam za monitor bom pa dal res veliko ker gre za moje zdravje in bom kupu najboljsega ki je na robu mojih financnih zmoznosti-ravno tako za racunalniski stol-zaradi hrbtenice).
igric ne igram razen kaksne karte al pa sah, za take pa je ta monitor res huda mrcina
l.p. matej
nekje je vedno kompromis. slabe in dobre strani das na tehtnico pa vidis kam se ta prevaga in nato se odlocis za nakup ali pa ne.
meni ta monitor res ustreza glede vseh pogojev ki sem si jih zadal. v nakup pa sem sel izkljucno zaradi zdravja oci (briga me ce mam zvocno slabo al pa manj rama al pa grdo ohisje, sam za monitor bom pa dal res veliko ker gre za moje zdravje in bom kupu najboljsega ki je na robu mojih financnih zmoznosti-ravno tako za racunalniski stol-zaradi hrbtenice).
igric ne igram razen kaksne karte al pa sah, za take pa je ta monitor res huda mrcina
l.p. matej
[MYTiX] ::
Sej jst nima nc proti LCDjem (tudi sam razmisljam o nakupu) vendar me jezi to da nekateri ne gledajo na te reci dovolj objektivno (glede ghostinga) in pol s tem se tezijo po netu. Pa nism mislu nate.
dexter_II ::
cak a vi berete ko scroll-ate? svasta
drugac, mi lahko kdo razlozi eno stvar pri lcd-ju
v Leclercu sem kupil 710v (za 65000sit), analogni, 17
slika je zlo v redu, nobenega snezenja, migetanja, nic mrtvih pikslov, barvno napram LG-ju seka
fonte sem dal na large in je uporabno, edino slo-tech je mali
glede ghosting zaj..., ne bo se nic igric igralo, je pa opazen (25ms)
edino kar me moti je `beli` efekt okoli fontov na doloceni barvi, predvsem na sivem ozadju, mogoce kdo ve kaj vec o tem
ce je pa ozadje plavkasto se pa ne opazi
navadu sem se imet sivo namesto bele v `window color`
drugace abs zadovoljen (za to ceno)
drugac, mi lahko kdo razlozi eno stvar pri lcd-ju
v Leclercu sem kupil 710v (za 65000sit), analogni, 17
slika je zlo v redu, nobenega snezenja, migetanja, nic mrtvih pikslov, barvno napram LG-ju seka
fonte sem dal na large in je uporabno, edino slo-tech je mali
glede ghosting zaj..., ne bo se nic igric igralo, je pa opazen (25ms)
edino kar me moti je `beli` efekt okoli fontov na doloceni barvi, predvsem na sivem ozadju, mogoce kdo ve kaj vec o tem
ce je pa ozadje plavkasto se pa ne opazi
navadu sem se imet sivo namesto bele v `window color`
drugace abs zadovoljen (za to ceno)
K0K0 ::
Jest mam tud tegale 710v pa po nekaj urah dela na njem začnejo pečt oči. A je možn da sm kej narobe nastavu? mam pa na 1280/1024 pri 60hz osveževanju. Pa tud gledat ga ne morem kej preveč dobr čeprov slika se mi zdi kr ql.
dexter_II ::
1280x1024x60 , druge ni oz. lahko samo osvezitev spreminjas, matrika je pa vedno 1280x1024
zakaj te oci pecejo? jest nimam problemov, pri sebi preveri, da nimas brightnest prevelik, jest cez dan delam na 30, zvecer pod lucjo pa spustim (magicbright) na 25.Kontrast je zmeraj 80.
So pa nekateri tudi na lcd-je obcutljivi, osebno zame so pa balzam za oci .
zakaj te oci pecejo? jest nimam problemov, pri sebi preveri, da nimas brightnest prevelik, jest cez dan delam na 30, zvecer pod lucjo pa spustim (magicbright) na 25.Kontrast je zmeraj 80.
So pa nekateri tudi na lcd-je obcutljivi, osebno zame so pa balzam za oci .
Phoebus ::
modri_zob: mogoče se sliši neumno, ampak vseeno- daj se malo nadziraj kolk mežikaš pa mal več mežiki
rkb2 ::
Mene pa zanima kako se obnesejo LCDji pri resolucijah manjših od nazivnih (za večino 17&19" je to 1280x1024). Kaj se zgodi če naprimer nastaviš resolucijo na 1024x786 ?
Doma imam en Sonyev 17" CRT, za katerega se mi zdi 1024x786 ravno na meji (boljše bi bilo naprimer 912x684), v službi imam pa enega 19" Samsunga (CRT) katerega tudi uporabljam pri resoluciji 1024x786. 1280x1024 se mi zdi da so črke že premajhne, večjih fontov pa ni za uporabljat, ker potem nekatere aplikacije ne delajo pravilno (čudni menuji, etc.).
Doma imam en Sonyev 17" CRT, za katerega se mi zdi 1024x786 ravno na meji (boljše bi bilo naprimer 912x684), v službi imam pa enega 19" Samsunga (CRT) katerega tudi uporabljam pri resoluciji 1024x786. 1280x1024 se mi zdi da so črke že premajhne, večjih fontov pa ni za uporabljat, ker potem nekatere aplikacije ne delajo pravilno (čudni menuji, etc.).
flipflop ::
Jst normalno delam pri resoluciji 1024*768 na 17" CTX S 730G. Jst ne vidim nič narobe ne v špilih,ne drugje.
K0K0 ::
Bom mal gledo če res premal mežikam. Aha pol ni nč narobe s tem monitorjem k sm mislu ker je pač mal cenej pa to. Zdej razmišjam da imam mogoče napačno lego in se bom probov jutr prestavt na drug konc pisarne kjer je mal bol temno pa bom vidu če bo kej bolš.
rkb2, pri 17" LCD na 1024X768 postane slika nekoliko meglena,pa še vse je presneto veliko.v igrah pa je ta resolucija čisto ok
Phaeton ::
Kupil sem LG L1710B , z monitorjem sem zelo zadovoljen, imam le en problem. Ko rezolucijo poskušam nastaviti na manjšo od 1280x1024 so črke videti razmazane. Naložil sem že najnovejši driver za monitor, a vseeno ne pomaga. Kdo ve kaj lahko naredim? Grafična je Radeon9600.
Najlepša hvala že vnaprej.
Najlepša hvala že vnaprej.
Kako pa bi na 17" lcd-ju prikazal npr. 1024x768 (native je 1280x1024) brez tega, da bi raztegnil sliko cez cel zaslon? Torej 1024x768, okoli pa naj bo crn rob...
Vem, da je to slo na eni 17" Nokiji, ki sem jo testiral pred kakimi 4 leti...
Aja, zdaj mam Samsunga.
lp,
D.
Vem, da je to slo na eni 17" Nokiji, ki sem jo testiral pred kakimi 4 leti...
Aja, zdaj mam Samsunga.
lp,
D.
_Tom_ ::
Je kdo že primerjal 173P in 193P? In če ja, katerega bi izbral. Odzivnost naj bi bila enaka, kaj pa uporabnost : 17 in 19 z isto ločljivostjo ( 1280X1024 se mi zdi skoraj premalo za 19 -ko )
nicjasno ::
Phaeton: VSI lcd-ji imajo fiksno resolucijo, na kateri najlepse delujejo. Pri 17" in 19" je to pac 1280x1024. Ce bos dal na karkoli drugega bo slika malo razmazana. Tak pac je. 1710B je pa odlicen monitor.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
_Tom_,1280X1024 je glih pravšna za 19" LCD.sta pa oba modela zelo ok,nobenega ghostinga pri nobenem,ostra,kontrastna slika,jada,jada,jada.samo pomoje precenjena,glede na to,da sta 173t/193t zelo ok monitorja
Hehe ::
jao, lcd n00bi :)
btw: če hoče met kdo manjšo resolucijo, kjer bo mel črn rob (namesto da bi mu monitor raztegnil sliko), lahko to nastaviš v drajverjih od grafične(da, grafične). če maš grafično od atija, se zadeva nahaja v zaviku displays, pol pa klikneš na lcd monitor (fpd). spodi ne morš zgrešit kljukice pri "scale image to panel size").
173p in 193p NIMATA enakega odzivnega časa... predn pišete bedarije, se raje malce pozanimajte :)
vsem, ki niste prebrali zadnjih 10 strani, vam priporočam, da jih! :)
btw: če hoče met kdo manjšo resolucijo, kjer bo mel črn rob (namesto da bi mu monitor raztegnil sliko), lahko to nastaviš v drajverjih od grafične(da, grafične). če maš grafično od atija, se zadeva nahaja v zaviku displays, pol pa klikneš na lcd monitor (fpd). spodi ne morš zgrešit kljukice pri "scale image to panel size").
173p in 193p NIMATA enakega odzivnega časa... predn pišete bedarije, se raje malce pozanimajte :)
vsem, ki niste prebrali zadnjih 10 strani, vam priporočam, da jih! :)
Hehe: ja, sem izklopil to opcijo v driverjih, ampak sliko se vedno razteguje cez cel zaslon. Mam pa Samsung 173p ter ati 9600SE AIW. Se kaksen nasvet?
lp,
D.
lp,
D.
mirkuma ::
Dani8oy in ostali lastniki 173P. Ali je imel kdo probleme z mrtvimi pikami?
Kako se obnese 173P prikljucen preko analognega vhoda?
Kako se obnese 173P prikljucen preko analognega vhoda?
mirkuma,nisem še niti enega 173P prodal(no prodal sem jih 3 ) z mrtvimi pikami in tudi preko analognega slika seka
Tugo ::
mirkuma: drugje ne boš mogel videti mrtvih pik, ker ga boš samo prevzel. in če bo kakšna mrtva, ne boš mogel uveljavljat garancije. pri Boštjanu pa vidiš točno kaj dobiš, ker probaš preden kupiš. to imej v mislih! Boštjan sicer nima svoje firme, but you get my point! :)
Tom: 173P je boljši! aja, lahko je pa 193P boljši. hmmmm... nene, 173P je boljši... al pa... vzem tistega, ki ima več pozitivnih stvari, ki jih rabiš. soseda boš impresioniral samo 1x (s tem, da imaš boljši monitor kot on), ostalo boš vrgel denar stran. oba sta enaka, samo vprašanje velikosti je. če je pa karkoli drugega specifičnega, ki ne veš zakaj vzet pa napiši zakaj bi rabil monitor in ti bo Boštjan lažje pomagal. sorry Boštjan, ker ti nalagam delo ;)
lp, T.
Tom: 173P je boljši! aja, lahko je pa 193P boljši. hmmmm... nene, 173P je boljši... al pa... vzem tistega, ki ima več pozitivnih stvari, ki jih rabiš. soseda boš impresioniral samo 1x (s tem, da imaš boljši monitor kot on), ostalo boš vrgel denar stran. oba sta enaka, samo vprašanje velikosti je. če je pa karkoli drugega specifičnega, ki ne veš zakaj vzet pa napiši zakaj bi rabil monitor in ti bo Boštjan lažje pomagal. sorry Boštjan, ker ti nalagam delo ;)
lp, T.
Tugo: ravno zato gre, da nista enaka, vsaj tako trdi Hehe. Zato sem vprašal, saj o karakteristikah vem vse, testov sem tudi prebral malo morje, nikjer pa ni 173P VS 193P primerjave ( cena pa tudi ni ne vem kako različna - cca 39.000 SIT razlike )
Tugo: pa tudi glede mrtvih pik nimaš prav....pri vseh online trgovinah lahko stvar vrneš, brez razloga, no q. asked...
mirkuma ::
Jp, se strinjam samo za 20.000 SIT v ceni se pa vseeno splaca raskirati kaksnen piksel mrtu, ce jih je vec kot 3 komade skupaj pa morajo menjat.
A v Boofu lahko recem: razpakiraj mi nov monitor in ga prikljuci, ce je vse v redu ga kupim? Tudi ce tole gre je se vedno 20.000 SIT v igri :-(
Je pa res, da ce dobim 3 mrtve pike na razlicnih koncih zaslona in z garancijo ne bo nic se bom verjetno tolkel po glavi kakaj nisem se 20K doplacal. Ceprav kolikor sem se pozanimal, zaenkrat 173P se nimajo prav veliko tezav z mrtvimi pikami.
Je pa res da za taksne vsote bi moralo biti vse brezhibno, ne glede na kurcev standard, ki dovoljuje mrtve pike, da je tako posledicno (nizji stroski proizvodnje) cena bolj prijazna kupcu.
A v Boofu lahko recem: razpakiraj mi nov monitor in ga prikljuci, ce je vse v redu ga kupim? Tudi ce tole gre je se vedno 20.000 SIT v igri :-(
Je pa res, da ce dobim 3 mrtve pike na razlicnih koncih zaslona in z garancijo ne bo nic se bom verjetno tolkel po glavi kakaj nisem se 20K doplacal. Ceprav kolikor sem se pozanimal, zaenkrat 173P se nimajo prav veliko tezav z mrtvimi pikami.
Je pa res da za taksne vsote bi moralo biti vse brezhibno, ne glede na kurcev standard, ki dovoljuje mrtve pike, da je tako posledicno (nizji stroski proizvodnje) cena bolj prijazna kupcu.