Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
kyusss ::
ja pozabil sem napisan: cena cca.100 EURO
Dejstvo je da pri izbiri fotaparata se zdalec ni prva stvar na katero bi gledal al ma 35 al 38mm (niti deseta), tvojim 'izkusnjam' pa kr verjem, pa veliko dobrih nakupov z njimi.
no ja...sej nima veze...mislte si kar hocte. jest verjamem svojim izkusnjam, ne pa vasim natolcevanjem.
Dejstvo je da pri izbiri fotaparata se zdalec ni prva stvar na katero bi gledal al ma 35 al 38mm (niti deseta), tvojim 'izkusnjam' pa kr verjem, pa veliko dobrih nakupov z njimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kyusss ()
Dr_M ::
Dejstvo je da pri izbiri fotaparata se zdalec ni prva stvar na katero bi gledal al ma 35 al 38mm
definitivno, ampak je je velik takih ki ponavadi gledajo samo na megapixle in se na zoom mogoce.
verjem pa, da ko bom kupu fotic, da ne bom kupu kr enga, tako kot nekateri tuki.
ce ne druzga, poznam precej ljudi ki se ukvarjajo s fotografiranjem, mi bo ze kdo pomagu.
definitivno, ampak je je velik takih ki ponavadi gledajo samo na megapixle in se na zoom mogoce.
verjem pa, da ko bom kupu fotic, da ne bom kupu kr enga, tako kot nekateri tuki.
ce ne druzga, poznam precej ljudi ki se ukvarjajo s fotografiranjem, mi bo ze kdo pomagu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Primoz78 ::
Gre se za darilo...v bistvu si lahko izberem kateregakoli do cca. 110 k sit...sedaj me pa zanima kateri so kaj dobri za vsakdanjo rabo ( mogoce mal zahtevnejso ). Zanimajo me taki, da so majhni, po moznosti kovinsko ohisje...Gledal sem pa naslednje modele:
- Canon PowerShot IXUS 430
- Canon PowerShot IXUS 500 ( na dpreview je boljsa 400/410 )
- Canon A80 ( moti me velkost in plasticno ohisje )
- ???? ( mogoce Sony V1 ali kaj podobnega...ce seveda ni to prezakomplicirano zame )
No mal ce mi lahko kdo svetuje kako in kaj je z tem...
- Canon PowerShot IXUS 430
- Canon PowerShot IXUS 500 ( na dpreview je boljsa 400/410 )
- Canon A80 ( moti me velkost in plasticno ohisje )
- ???? ( mogoce Sony V1 ali kaj podobnega...ce seveda ni to prezakomplicirano zame )
No mal ce mi lahko kdo svetuje kako in kaj je z tem...
ganzi ::
js mam a80 že približn 2 tedna pa še nimam pripombe
Maš pa na enaa skupi z tistim photo printerjem za 90k, drgač bi blo pa okol 140k se mi zdi. (50k popusta).
Maš pa na enaa skupi z tistim photo printerjem za 90k, drgač bi blo pa okol 140k se mi zdi. (50k popusta).
LP
Jap sem videl tisto akcijo in je kar zanimiva ceprav mam doma ze kar dobr printer za slike...
Lp Primoz
Lp Primoz
@ganzi kako je pa kaj pozresen glede baterij ? kolk posnetkov pa kolk casa trajajo ?
Lp Primoz
Lp Primoz
ganzi ::
ja za baterije ti ne morm rečt..
veš da rab kar 4 baterije, pa jih kr pridno prazni.
Tiste baterije k sm jih dobu zraven navadne alkalne so zdržale približno dan pa pol, s tem da sem ful uporablju aparat(sej veš nov pa to ).
Drugače pa uporabljam NiCd 700mAh k niso lih najboljše pa tut kr dost zdržijo, tut po cel dan slikanja.
Moram kupit kake 2000mAh pa bo verjetno ful bolje.
Kupiš tole pa nimaš nobenih problemov.. KLIK
pa dva paketa baterij pa je
Drugač sem pa z fotoaparatom zlo zadovoljen, pa ne vem če te še kej zanima vpraši
veš da rab kar 4 baterije, pa jih kr pridno prazni.
Tiste baterije k sm jih dobu zraven navadne alkalne so zdržale približno dan pa pol, s tem da sem ful uporablju aparat(sej veš nov pa to ).
Drugače pa uporabljam NiCd 700mAh k niso lih najboljše pa tut kr dost zdržijo, tut po cel dan slikanja.
Moram kupit kake 2000mAh pa bo verjetno ful bolje.
Kupiš tole pa nimaš nobenih problemov.. KLIK
pa dva paketa baterij pa je
Drugač sem pa z fotoaparatom zlo zadovoljen, pa ne vem če te še kej zanima vpraši
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ganzi ()
Xgeneration ::
No drugače pri Minolti obstaja tudi nastavek za spremembo kota.
Sori ker sem povzročil prepir .
Sori ker sem povzročil prepir .
T0RN4D0 ::
Hehe, kupiš si kompletek akumulatorčov 2000mAh, pa držijo ohhoo časa. Samo niakr se ne spravit navadnih baterij kupovat, čeprav so poceni, se zelo hitro spraznijo pa ko je kon je konc.
Te akumulatorske so cenovno že skor primerljive če jih 2x nafilaš, zdržale bi pa naj 1000 polnjenj.
mam A80, zadevca seka.
Te akumulatorske so cenovno že skor primerljive če jih 2x nafilaš, zdržale bi pa naj 1000 polnjenj.
mam A80, zadevca seka.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T0RN4D0 ()
...sam A80 ma objektiv od 38-114mm....ka baje je ni tolk dobro za slike v prostorih....[:\\. IXUS 430/500 pa nimata rocnih nastavitev Vsaj tko so meni rekli....
Lp Primoz
Lp Primoz
Zzzzzzz ::
še jst: Fuji S7000 ali Canon S1 IS?
Prvi: 6x zoom, 6 mpx, ogroomno ročnih nastavitev
Drugi: 10x zoom, 3.2 mpx, optični stabilizator slike, malo manj ogromno ročnih nastavitev
What do you think?
Prvi: 6x zoom, 6 mpx, ogroomno ročnih nastavitev
Drugi: 10x zoom, 3.2 mpx, optični stabilizator slike, malo manj ogromno ročnih nastavitev
What do you think?
Zvonko: ce hoces neke ful velike (A5) slike printat pol Fuji (MP pac), drgac pa definitivno S1 (IS je zakon). Drgac je pa najbol da gres v trgovino, primes oba v roke naredis par slik, pa bos takoj vedu ker ti 'sede'.
Zzzzzzz ::
A je morda kdo kje vidu kak "poglobljen" test Cannona S1? Na dpreview.com je le opisni "test", pa bi rad dobil kaj podatkov iz prve roke testerjev, da vidim, kaj vse se da in kaj ta stvarca zmore (za Fujija vem).
Sm pa delal že z enim Kodakom, prav tako 3 mpx, pa se da naredt kr odlične slike velikosti 20 x 15.
Sm pa delal že z enim Kodakom, prav tako 3 mpx, pa se da naredt kr odlične slike velikosti 20 x 15.
monster-x ::
Zvonko: Tale review zadosti "poglobljen"?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
vapo ::
Imam dilemo ali naj nabavim Cannon Powershot A75 ali pa Samsung Digimax U-CA3 oz. V4. Zanima pa me, če ima kdo slabe izkušnje z Cannonom A80. Slišal sem namreč, da je precej reklamacij z ekrančkom.Naj bi se lomil. Prosim za nasvete in izkušnje. Hvala.
vapo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vapo ()
Slowenc ::
Reklamacij z ekrančkom? Ufff,... kje si pa to slišal?
Glede A80 pa ne vem kakšne bi bile slabe lastnosti. Sploh vrtljiv ekranček ne carski.
Glede A80 pa ne vem kakšne bi bile slabe lastnosti. Sploh vrtljiv ekranček ne carski.
Skiny gate.
Lime ::
Tudi sam sem si privoščil Canon S1 IS + CF 1GB in sem zaenkrat zelo zadovoljen. PRIPOROČAM!
Zelo dobra kvaliteta filma. Primerljiva s kakšno low cost digitalno kamero.
Dolgo sem tuhtal med kompaktnostjo in zoomom in se odločil za zoom. Zaenkrat mi ni žal. Kako bo pa poleti, ko ne bo velikih praznih žepov za prenašanje aparata, pa bomo videli.
Zelo dobra kvaliteta filma. Primerljiva s kakšno low cost digitalno kamero.
Dolgo sem tuhtal med kompaktnostjo in zoomom in se odločil za zoom. Zaenkrat mi ni žal. Kako bo pa poleti, ko ne bo velikih praznih žepov za prenašanje aparata, pa bomo videli.
Iztirjenec ::
Vprašanje:
Minolta Dimage S414 ali FujiFilm Finepix S5000 ????
Minolta S414 vem da je na tem forumu čislana... Kaj pa Fuji S5000? Ima 3.1mpixla (ima HR tehnologijo, kaj je ta HR CCD???) 10x optični zoom, zgleda konkrektno (to mi je všeč) stane sicer 298 evrov, napram S414 ki stane 209evrov.
Kaj bi vi vzeli?
Pa odmislimo ceno...
Pa hitro mi svetujte, v četrtek grem po nakupih.... ;)
Minolta S414 vem da je na tem forumu čislana... Kaj pa Fuji S5000? Ima 3.1mpixla (ima HR tehnologijo, kaj je ta HR CCD???) 10x optični zoom, zgleda konkrektno (to mi je všeč) stane sicer 298 evrov, napram S414 ki stane 209evrov.
Kaj bi vi vzeli?
Pa odmislimo ceno...
Pa hitro mi svetujte, v četrtek grem po nakupih.... ;)
Abit AN7, AMD Barton 2600+ @2300Mhz (11.5*200), 2*256 DDR 400 Infineon,
Samsung 160GB SATA 8MB, Sapphire 9600XT 128MB @549/324, Chieftec+Enermax 365W
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Iztirjenec ()
Tadva aparate zelo tezko primerjas... Odvisno kaj rabis zoom ali majhen fotkic.
s5cougar ::
Sicer se na digitalce bolj malo spoznam, vendar Minolta DiMAGE S414 s svojimi merami 113.5 x 64.5 x 58.5 mm in približno 450g (z vstavljenimi baterijami in CF kartico) zagotovo ne predstavlja majhnega fotkiča.
Errare humanum est.
Velikost fotoaparata ni problem. Gre se le za najboljšo sliko... Mal me jebe ko ma FUJI le 3.1mpixle... In minolta "samo" 4*zoom. In FUJI XD PICTURE card... Drugače pa.... Sicer je cena res lepa pri S414, samo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Iztirjenec ()
Clef ::
Prosim, če mi lahko kdo pove koliko opazna je v praksi razlika v hitrosti prenosa podatkov na/iz CF kartice. Danes različni proizvajalci CF kartic ponujajo več različnih hitrosti - npr. 8x, 40x, 60x..., pa me zanima ali se splača odšteti nekaj več $$$ za hitrejšo CF kartico ali je to samo potrata denarja. Kakšne so vaše izkušnje? Hvala za odgovore!
Dr_M ::
v fotoaparatu razlike ne bos opazu, so pa razlike opazne pri card readerjih...
The reason why most of society hates conservatives and
carota ::
Glede hitrosti CF kartic: nekje sem bral, da fotoaparat pri snemanju videa potrebuje hitro kartico. Konkretno je slo za Canona PS S1 IS in video resolucije 640x480x32fps + zvok.
Jap to je tudi res...saj pise tudi v navodilih oz. na strani proizvajalca glede zahtev pri zajemanju kakih filmov z visokim fps.
Rabil bi se nasvet glede nakupa...odlocam se nekje v rangu Canon IXUS 430/500...a je to dobra odlocitev al naj pocakam na kaj drugega? Sam ne mislim cakat vec kot 1 mesec! Sony W1 mi je vsec sam ma pa ISO 100, IXUS ISO 50...pa se par takih for nima kar IXUS ma...zato sem v dvomih . Ce ma kdo kak dobr nasvet, bi rade volje prisluhnil...
Lp Primoz
Rabil bi se nasvet glede nakupa...odlocam se nekje v rangu Canon IXUS 430/500...a je to dobra odlocitev al naj pocakam na kaj drugega? Sam ne mislim cakat vec kot 1 mesec! Sony W1 mi je vsec sam ma pa ISO 100, IXUS ISO 50...pa se par takih for nima kar IXUS ma...zato sem v dvomih . Ce ma kdo kak dobr nasvet, bi rade volje prisluhnil...
Lp Primoz
BlackHole ::
nekje sem bral, da fotoaparat pri snemanju videa potrebuje hitro kartico. Konkretno je slo za Canona PS S1 IS in video resolucije 640x480x32fps + zvok
Prav si bral. Moj fuji s602 potrebuje za neprekinjeno snemanje videa s enakimi specifikacijami (30 fps), mislim da vsaj 12x hitrost kartice. Ko sem poskusil snemat z neko obično CF (ne poznam hitrosti), ni šlo več kot kakih 30 sek. Zdaj sem dokupil 512 ULTRA 60x Sandisk, snemam neprekinjeno do konca kartice, če je treba. REs pa da tega ne uporabljam prav pogosto (se niti ne spomnim največkrat).
Prav si bral. Moj fuji s602 potrebuje za neprekinjeno snemanje videa s enakimi specifikacijami (30 fps), mislim da vsaj 12x hitrost kartice. Ko sem poskusil snemat z neko obično CF (ne poznam hitrosti), ni šlo več kot kakih 30 sek. Zdaj sem dokupil 512 ULTRA 60x Sandisk, snemam neprekinjeno do konca kartice, če je treba. REs pa da tega ne uporabljam prav pogosto (se niti ne spomnim največkrat).
Clef ::
Torej recimo za video 320x248 nima hitrost CF kartice bistvenega vpliva. Kako pa se hitrost CF kartice pozna pri USB prenosu foto-PC, ali pa pri hitrem slikanju zaporednih slik?
Kupujem namreč 512 Mb CF kartico pa me zanima tudi kateri proizvajalec je po vaših izkušnjah dober. Slovenska ponudba najpogosteje vključuje proizvajalca Viking in SanDisk. Kateri?
Kupujem namreč 512 Mb CF kartico pa me zanima tudi kateri proizvajalec je po vaših izkušnjah dober. Slovenska ponudba najpogosteje vključuje proizvajalca Viking in SanDisk. Kateri?
Lime ::
Jaz sem v teh dneh preizkusil Kingston CF 1GB (read 6.1 MB/s, write 1.5MB/s) in Transcend CF 1GB (45x) na Canonu S1 in sem z obema zadovoljen. Film 640x480@30fps ni štekal pri nobeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lime ()
Caligula ::
V Monitorju je Canon S1 bestbuy napram Sonyu pa se dvema,. skratka v tem majskem lahk mal pogledate tisti, k vas zanima. Sony he bil 3 od 4ih.
linkin ::
Vidim da se vsi pogovarjate o fotoaparatih ki stanejo krepko čez 100.000sit, tko da če se na ta ke spoznate mi boste potem znali svetovat! namreč ker pač nimam dosti denarja da bi zapravil za foto se odločam nekje med ( canon A60, ali pa samsung digimax 370 ) lahko pa tuki kakšen drug pride v pošev samo načeloma se držim znanih firm! in ta dva sta nekako faforita za podoben denar samo mislim da je bolši samsun poglejte si link za primerjavo
http://www.in-put.com/shopping/compare_... KAJ PA VI MISLITE ????
lahko poveste tudi kakšen nasvet za kakšno drugo firmo, ki konkurira recimo samsungu in je bolši za isti denar !
http://www.in-put.com/shopping/compare_... KAJ PA VI MISLITE ????
lahko poveste tudi kakšen nasvet za kakšno drugo firmo, ki konkurira recimo samsungu in je bolši za isti denar !
Najbolje je da greš v trgovino in stestiraš par modelov, potem pa se odločiš za tistega ki se ti zdi kul... Jaz se sedaj odločam med dvema fotoaparatoma FUJI S5000 in Kodak DX 6490 . Seveda bom šel v trgovino in ju stestiral malo... Seveda moram najprej najti trgovino, ki ju ima (če kdo ve kje v mariboru imajo omenjena fotoaparata, naj mi pove)...
Caligula proti kateremu Sony-ju?...jaz cakam na Canon S60 ker ma siroki kot...sam nevem al se splaca cakat al ne...ker to je isto kot bi reku da ne bom kupu zdaj radeona X800 ali geforce 6800 ker cakam naslednika...
Lp Primoz
p.s. Trenutno favorit Canon S1 SI...moti pa me le 3 mio pik in pa pomozna lucka za ostrino...ki je nima
Lp Primoz
p.s. Trenutno favorit Canon S1 SI...moti pa me le 3 mio pik in pa pomozna lucka za ostrino...ki je nima
nicjasno ::
Kaj pa menite o SONY DSC P 72 3Mpix ? Zadeva je v rolanu relativno poceni (59k) .
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
Na zalost se ne spomnem vec proti keremu. Stopi v kako trgovino pa na hitro malo prelistaj. Majski monitor. Ce bom pa slucajno sam kje spet naletel pa bom pogledal.
Namesto A60 se bolj splaca HP 735, ker je cenejsi in dela bolj kvalitetne fotografije.
Tud ta je primerjan tud z A60 v tem monitorju,..
40 jurjev je nov.
Sam sm pozabu kje sm to vidu.
Drugac je pa 45 jurjev recmo TUKAJ
In tega HPja bi vzel raje kot Sonyja P72.
Smo ze pred casom primerjali slike takrat se mojega HP 720 (predhodnik 735) in je HP delal boljse slike samo je bil 720 se velik in tezak. 735 je precej manjsi in samo na 2 bateriji sam mors pa kupit 2200 mAh baterije za filat, ker ni varcen.
Namesto A60 se bolj splaca HP 735, ker je cenejsi in dela bolj kvalitetne fotografije.
Tud ta je primerjan tud z A60 v tem monitorju,..
40 jurjev je nov.
Sam sm pozabu kje sm to vidu.
Drugac je pa 45 jurjev recmo TUKAJ
In tega HPja bi vzel raje kot Sonyja P72.
Smo ze pred casom primerjali slike takrat se mojega HP 720 (predhodnik 735) in je HP delal boljse slike samo je bil 720 se velik in tezak. 735 je precej manjsi in samo na 2 bateriji sam mors pa kupit 2200 mAh baterije za filat, ker ni varcen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Mimogrede, Sony P72 je c Akvoniju (www.akvonij.si) 49.000 SIT tko, da v Rolanu ni nic kaj poceni. Ne vem pa kok jih majo na zalogi,..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
koyotee sem gledu ja pa tudi nima fokus lucke...res je tezka izbira med temi fotoaparati...ufff...bom se vidu kaj se bom odlocu
thx
Lp Primoz
thx
Lp Primoz
frenk ::
škoda da nism kupu 300d...teli kompakti so vsi zanč...fokusiranje in zumiranje z obročki je velik bol kot pa s temi neumnimi gumbki
frenk ::
še vedno dimage z1...zanč na šihtu ni blo velik dela, pa sm iz vitrine vzel en navaden SLR fotoaparat in se mal igral z objektivom...tle se kompakt sploh ne more primerjat
...upam da 300d kmal pade nekam med 150k in 200k da ga nabavm
...upam da 300d kmal pade nekam med 150k in 200k da ga nabavm
Iz Canon Austria so mi poslali mail, da pricakujejo Canon S60 v prvem tednu junija...tako, da bo prav kmalu tu...No tega sem cakal...upam, da se bo to cakanje tudi splacalo .
Lp Primoz
p.s. Cena pa cca. 599 EUR
Lp Primoz
p.s. Cena pa cca. 599 EUR
Sem bral teste S50 modela in je kar precej hvaljen ravno med fotoaparati v svojem razredu...bi kar teka vzel, sam se mi zdi brez veze, ker bo v roku 2h tednov S60 zuni...
Lp Primoz
Lp Primoz
linkin ::
Vidim da ste vsi nekako zagreti za Canon, kaj pa menite o sony-ju tisti, ki se spoznate recimo s katerim modelom Canon se lahko primerja sony dsc P-72???? in kaj je pri v primerjavi med istimi statistikami med tema dvema firmama največja RAZLIKA???
hvala za nadaljne odgovore !
hvala za nadaljne odgovore !
pingec ::
tko razlike k sem jih opazu ko sem mel fotoaparat P72 in A 70 v roki :
sony p72 je bl ceglast vendar gumbi bl simpl kot pr canonu
sonyjev display ma lepse barve prav tako pa razvite slike
zvok ki ga posname sony je ok un od canona prevec digitalen
sony ma snemanje filmov omejeno na velikost memorie canon pa sam 2(se mi zdi) minuti
to sem opazu tko na oko brez da bi gledal kako slikata pa to...
sony p72 je bl ceglast vendar gumbi bl simpl kot pr canonu
sonyjev display ma lepse barve prav tako pa razvite slike
zvok ki ga posname sony je ok un od canona prevec digitalen
sony ma snemanje filmov omejeno na velikost memorie canon pa sam 2(se mi zdi) minuti
to sem opazu tko na oko brez da bi gledal kako slikata pa to...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.