Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
OldSkul ::
Brez poštnine je ceneje... pa tisti ceni v merkurju še ceno za bencin prištej(odvisno od kje si, jaz sem iz Ivančne Gorice)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()
Dr_M ::
aha....kupu bos...ampak dostavl ti pac ne bodo, ker hoces cenej cez pridt.
dobro razmisljanje...
dobro razmisljanje...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Caligula ::
Ticko, vzami Benq DC 2300 za 25.000 sIT-sem mel in lahko samo pohvalim. Slike, poraba baterij,.. vse skupaj je super.
Se boljse pa je verjetno DC3410, ki se celo polni preko USB kabla, ima vec vgrajenega spomina in vgrajeno Li-Ionsko baterijo. Stane cca 29.000 SIT.
Se boljse pa je verjetno DC3410, ki se celo polni preko USB kabla, ima vec vgrajenega spomina in vgrajeno Li-Ionsko baterijo. Stane cca 29.000 SIT.
Dr_M, minolto s414 sem jaz dobil za 235eur bruto, z U34 formularjem poslano brez postnine na najblizjo posto. nasel pa sem se 256MB CF kartice za celih 38eur bruto. nora cena.
A kdo ve kje je Vasko to nabavu?...rabil bi hiter odgovor...1,maj je blizu
cya
k.
koyotee ::
kera kartica je bolš Secure digital al Multimedia card, pa od kere firme?
LP
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Teya ::
Nameravam kupit žepnega digitalca. Sprašujem konzilij, katerega od navedenih turističnih mi najbolj priporoča:
1.Canon Ixus II ali 430
2.Pentax Optio S4
3.Olympus µ[mju:] 300 Digital
1.Canon Ixus II ali 430
2.Pentax Optio S4
3.Olympus µ[mju:] 300 Digital
ganzi ::
A75
VS.
A80
Sej bi mal prebrsku, sam ga grem že čez neki časa iskat.. tko da rabim sam hitr odgovor prvega al drugega
thx
VS.
A80
Sej bi mal prebrsku, sam ga grem že čez neki časa iskat.. tko da rabim sam hitr odgovor prvega al drugega
thx
LP
monster-x ::
Torej, po dolgih premišljevanjih sem se odloču, da ne kupim Canona EOS 300D in bo verjetno najbolje, da vzamem Canona Powershot G5. Si ga kdo lasti in kakšne so njegove izkušnje? Seveda prosim tudi ostale, če lahko svetujejo, če je še kaka boljša alternativa v tem cenovnem razredu. Hvala
Lp
Lp
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
pred parimi tedni sm gledu en test G5 (cist tko mimgrede sm najdu eno stran...) in ena od slabosti je bla ta, da so slike zelo rumene...
drugac pa ma en kup fancy tehnologije, ki pa ocitno ne morejo nardit ene lepe slike
drugac pa ma en kup fancy tehnologije, ki pa ocitno ne morejo nardit ene lepe slike
Dr_M: Kaj pa kakšna alternativa? Čeprav kolikor sem jaz gledal fotke od enega kolega, ki ima G5, me ni kaj dosti motilo.
Lp
Lp
iration ::
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
bozicek ::
Hitro vprasanje.
Tudi jaz se nagibam proti digitalcu in gledam HP 735.
Ne grem preko 55k ker ne mislim ne vem koliko slikati.
Gledal sem med Canon A60 in HP 735 in mi HP bolj odgovarja (specifikacije)
A je mogoce se kaksna alternativa?
Tudi jaz se nagibam proti digitalcu in gledam HP 735.
Ne grem preko 55k ker ne mislim ne vem koliko slikati.
Gledal sem med Canon A60 in HP 735 in mi HP bolj odgovarja (specifikacije)
A je mogoce se kaksna alternativa?
Ok, pogledal sem tiste fotke od G5 in se mi zdijo čist kul. Review mi sicer še preostane, ker ga nisem imel časa prebrat, ampak mislim, da je to to, kar rabim. :>
frenk ::
bozicek: specifikacije?!?!?...kako ti pa specifikacije lahko povejo kakšno sliko ma fotoaparat...treba je pač pogledat resolution charte in sample slikce...to je edini način da ugotoviš kakšno kvaliteto slike ima...edin glede funcij lahko pogledaš po specifikacij ampak najbolj pomembna je slika, hitrost autofokusa, zoom, manual nastavitve, šele potem vse ostalo...no ja vsaj pri men je tako
Matev ::
če gledaš vzorčne slike od kakega aparata objavljena poleg opisa na internetni strani, vidiš vse kvalitetno.... slike so lepe, ostre, čiste itd. ker jih slikajo izkušeni fotografi
tako da te tako imenovani samples pictures niso kaj prida merodajni
edino kar velja je po mojem mnenju pogovor z zadovoljenim ali nezadovoljenim uporabnikom
seveda z določeno mero tolerance
tako da te tako imenovani samples pictures niso kaj prida merodajni
edino kar velja je po mojem mnenju pogovor z zadovoljenim ali nezadovoljenim uporabnikom
seveda z določeno mero tolerance
tratto ::
Sam sem pred nekaj dnevi kupil Canon PowerShot S1 IS. Zadeva je super, predvsem zato, ker ima 10 x optični zoom. Zelo sem zadovoljen z njim. Moram pa reči, da nisem kak super zahtevnež in mi bo kar dobro služil.
Ko sem v Harvey Normanu primerjal PowerShot S1 IS in PowerShot G5, sem se skoraj zjokal, ko sem videl, kako obupno počasen je G5 pri zumiranju. Čeprav sem imel po prebranem dobro mnenje o njem, sem si hitro izbil iz glave nakup G5. PowerShot S1 IS ima super hiter motorček, deluje na AA baterije, nimaš omejitev pri snemanju filmov (30 sek in podoben crap) in je še manjši od G5.
Pa še to: PowerShot S1 IS je popolnoma nova zadeva in je kar kako leto mlajši od G5. Res pa je, da ima le 3,2 MPixlov. Toda za izdelavo 10x15 cm fotk bo kar O.K.
Ko sem v Harvey Normanu primerjal PowerShot S1 IS in PowerShot G5, sem se skoraj zjokal, ko sem videl, kako obupno počasen je G5 pri zumiranju. Čeprav sem imel po prebranem dobro mnenje o njem, sem si hitro izbil iz glave nakup G5. PowerShot S1 IS ima super hiter motorček, deluje na AA baterije, nimaš omejitev pri snemanju filmov (30 sek in podoben crap) in je še manjši od G5.
Pa še to: PowerShot S1 IS je popolnoma nova zadeva in je kar kako leto mlajši od G5. Res pa je, da ima le 3,2 MPixlov. Toda za izdelavo 10x15 cm fotk bo kar O.K.
hooger ::
oj!
Brat je kupu canona ixusa 400 pa je huda stvarca. uglavnm je eden najmanjših digitalcev kar sm jih vidu, pa še huda oblika pa to. itak so pa skoraj vsi digitalci priznanih firm dobri, izogibajte se predvsem raznih mustekov, geniusov, trustov itd, k to so pa res svjetska jaja!!
Lp
hooger
Brat je kupu canona ixusa 400 pa je huda stvarca. uglavnm je eden najmanjših digitalcev kar sm jih vidu, pa še huda oblika pa to. itak so pa skoraj vsi digitalci priznanih firm dobri, izogibajte se predvsem raznih mustekov, geniusov, trustov itd, k to so pa res svjetska jaja!!
Lp
hooger
Matev: če hočeš vidt realno razliko med fotoaparati morš izničt razlike v drugih členih, torej fotografih in najboljši način je da za vse fotoaparate postavš profesionalce...itaq pa resolution charta in une slike z odtenki različnih barv ne morš nevemkako profesionalno slikat...pri resolution cahrtu je najbol pomembno da je fotoaparat res miren, pri odtenkih pa samo pravilna osvetlitev in to ni noben problem...itaq pa z digitalcem skorajda ni več problem delat prolike slikc...vsaj po kakšne pol leta uporabe al pa še manj se skoraj zliješ s fotoaparatom
pa še nekj...če nardiš pravilno osvetljeno in ostro sliko še nisi profesionalen fotoaparat...za profija morš tud kaj lepga not ujet
pa še nekj...če nardiš pravilno osvetljeno in ostro sliko še nisi profesionalen fotoaparat...za profija morš tud kaj lepga not ujet
bozicek ::
frenk:
tako je z tem. Jaz sem prebral teste od Monitorja in oba sta dobila nalepko "priporocen nakup". Kar se pa tice tega, njim zaupam.
Je pa tako; Canon je starejsi (test maj 03), medtem ko je HP november 03.
pod specifikacije sem mislil bolj tako: A60 ima 1.92 pixlov, HP 3.14 (vem, da to ne steje veliko), medtem ko A60 v prid govori povsem rocno nastavljanje zaslonke/casa itd.
res pa je, da bom oba prijel v roke in videl kako je kaj. Ne rabim jaz digitalca, kateri rabi 15sec da se sploh zbudi in potrebuje vec kot 20sec med posameznimi slikami (tako kot Thrust, Mustek in ostala low cost companija)
tako je z tem. Jaz sem prebral teste od Monitorja in oba sta dobila nalepko "priporocen nakup". Kar se pa tice tega, njim zaupam.
Je pa tako; Canon je starejsi (test maj 03), medtem ko je HP november 03.
pod specifikacije sem mislil bolj tako: A60 ima 1.92 pixlov, HP 3.14 (vem, da to ne steje veliko), medtem ko A60 v prid govori povsem rocno nastavljanje zaslonke/casa itd.
res pa je, da bom oba prijel v roke in videl kako je kaj. Ne rabim jaz digitalca, kateri rabi 15sec da se sploh zbudi in potrebuje vec kot 20sec med posameznimi slikami (tako kot Thrust, Mustek in ostala low cost companija)
bozicek: poglej še na www.dpreview.com in kakšno podobno stran...največ koristnih podatkov dobiš na netu preko googla seveda...pa za oba probaj najdt resolution chart in tisto sliko z različnimi barvnimi in črnobelimi lestvicami(nevem točn kako se imenuje)...pa čimveč glej tud po drugih forumih...zdej pa morm it
odklop ::
Zanima me ce ima kdo kaksne izkušnje z Kodakovimi digitalnimi fotoaparati. Zanima me predvsem serija dx 6440 ali pa 7430. Cena pa se giblje v Avstiriji cca 250 euro.
Ali je boljse Minolta s414, olympus c450 ali cannon a75!
hvala za mnenja
Ali je boljse Minolta s414, olympus c450 ali cannon a75!
hvala za mnenja
jaz imam izkušnje z kodakom dx????
krmilna ročica na aparatu je tako švohotno narejena da se je enem kolegu razrahlala in delno pokvarila po parih slikanjih
v glavnem safer
krmilna ročica na aparatu je tako švohotno narejena da se je enem kolegu razrahlala in delno pokvarila po parih slikanjih
v glavnem safer
odklop: od vseh teh ki si jih nastel, je monilta s414 sigurno najboljsa, pa se zelo poceni je.
za vec inf pa upras vaskota.
za vec inf pa upras vaskota.
VASkO ::
kodaki so po svoje dobri/zelo dobri v tehniki, ampak imajo vsi eno veliko tezavo in to je zanic JPG kompresija slik (prevelika kompresija in prevec vidnih artefaktov) - ni pa firmwara, ki bi popravil tole pa ga tudi ne bo. zato kodak odpade (je vsaj pri meni).
pri canonu je tako, da ko sem kupoval, sem videl veliko odzivov in so bili taksni, da ali A60 ali pa A80, A70/75 pa sploh ne, ker dela slabse slike (ima manjsi senzor CCD in zato vecji šum).
minolto mam sam, zelo zelo zadovoljen. pri 1600x1200 dela kar malce ostrejse slike od A60 tudi pri 1600x1200 (slikano isti dan, iste nastavitve na obeh fotoaparatih, isti motiv, ista svetloba).
minolto sedaj dobis ze pri pelugi za 209eur (se tolcem po glavi, ker sem kupil pred 2 tednoma za 235eur drugje, takrat najceneje v avstriji). pri nas je verjettno se vedno v akciji za borih 99900SIT.
pri canonu je tako, da ko sem kupoval, sem videl veliko odzivov in so bili taksni, da ali A60 ali pa A80, A70/75 pa sploh ne, ker dela slabse slike (ima manjsi senzor CCD in zato vecji šum).
minolto mam sam, zelo zelo zadovoljen. pri 1600x1200 dela kar malce ostrejse slike od A60 tudi pri 1600x1200 (slikano isti dan, iste nastavitve na obeh fotoaparatih, isti motiv, ista svetloba).
minolto sedaj dobis ze pri pelugi za 209eur (se tolcem po glavi, ker sem kupil pred 2 tednoma za 235eur drugje, takrat najceneje v avstriji). pri nas je verjettno se vedno v akciji za borih 99900SIT.
vasko: a mi lohk posles eno "umetnisko" sliko v najvisji kvaliteti
jestNO@SPAMpoha.net
jestNO@SPAMpoha.net
Caligula ::
Kolega si je za hobi kupil se Nikona D70.
To pa seka. PAc kista sam dela pa stale. Pa direkt lah slike eno za drugo delas tud z flashem,.. slike ubijajo...
To pa seka. PAc kista sam dela pa stale. Pa direkt lah slike eno za drugo delas tud z flashem,.. slike ubijajo...
koyotee ::
odklop: s414
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Tomzi: Danes sem preizkusil malo S1 in moram samo potrditi tvojo izjavo, da ima dober zoom [v bistvu je hud]. Moram reči, da sem sedaj še malo bolj zmeden. Bomo videli ... :>
tratto ::
monster-x: predlagam ti, da zares dobro premisliš, ali se spača kupiti G5, ki je resnici na ljubo precej stara zadeva. Pri tehniki pa je, saj veš kako, teden dni stara zadeva, pa je že zastarelo.
Tomzi: Ja, ko sem včeraj še malo gledal teste, moram reči, da se sedaj vse bolj nagibam k S1. Sicer ima res "samo" 3,2 mpix, ampak v končni fazi to tako ali tako ni pomembno, ker ne rabim nekih hi-res fotk. Moram še malo prespati in se potem odločiti.
Xgeneration ::
A z Minolto Dimage Z2 se pa ne bi pustil še malo zmesti?
Priporočam ti, da si jo malo ogledaš. Je cenejša in po mojem boljša. Nima sicer Image Stabilizerja. Je pa po mojem bolje dokupiti žepni stativ. Bolje se odreže predvsem v slabših svetlobnih pogojih.
Pa še 4 Mpix ima.
Priporočam ti, da si jo malo ogledaš. Je cenejša in po mojem boljša. Nima sicer Image Stabilizerja. Je pa po mojem bolje dokupiti žepni stativ. Bolje se odreže predvsem v slabših svetlobnih pogojih.
Pa še 4 Mpix ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xgeneration ()
Z2 ma prevelko najmanjso goriscno razdaljo...slike majo precej ozek kot. za slikanje zuni to ni velik problem, ampak za notranje prostore pa ni dobr.
MINOLTA Z2
ima kot od od 38 do 380mm ekvilalent klasičnem filmu
..... kaj dosti širšega širokega kota ne boš dobil nikjer.......
povprečno imajo tam od 35 navzgor.... med 35 in 38 pa ni opazne razlike
ima kot od od 38 do 380mm ekvilalent klasičnem filmu
..... kaj dosti širšega širokega kota ne boš dobil nikjer.......
ja od 35 ja...in ce primerjas slike med sabo, je razlike mocno opazna.
kdor hoče širok kot mu 35mm pomaga toliko kot rabljena zobna ščetka iz vojašnice
široki koti se namreč začnejo pri povsem drugi goriščni razdalji 28mm kot ga ima sonyf828 je recimo na skrajni meji sprejemljivosti za širok kot
široki koti se namreč začnejo pri povsem drugi goriščni razdalji 28mm kot ga ima sonyf828 je recimo na skrajni meji sprejemljivosti za širok kot
Matev: ob takih komentarjih se sprasujem, ce si sploh kdaj vidu ksn fotoaparat od blizu...
sicer je res, da je 28mm bols kot 35, ampak tut 35 je ravnotako bols kot 38mm.
sicer je res, da je 28mm bols kot 35, ampak tut 35 je ravnotako bols kot 38mm.
Groovy ::
Pa kaj ti je človek, pa si ti že vidu obe sliki (35-38), pa si jih primerju z "28"- tuki se opaz razlika, ne pa med "35" in "38", al samo bluziš?!?! (kot ponavad) Če si profi, potem je opazno... ampak mislim da je redko kdo od nas tu tak iber profi, da bi to rabu!!! Še posebi ti ne Dr_M!
Pa kaj ti je človek, pa si ti že vidu obe sliki (35-38), pa si jih primerju z "28"- tuki se opaz razlika, ne pa med "35" in "38", al samo bluziš?!?! (kot ponavad) Če si profi, potem je opazno... ampak mislim da je redko kdo od nas tu tak iber profi, da bi to rabu!!! Še posebi ti ne Dr_M!
I am the captain of my soul
Groovy: ce si ti sliku s fotici za 1x uporabo, se ne pomeni da si poznavalec.
Če ti nisi videl obeh slik oz. jih posnel, še ne pomeni, da veš kaka je razlika, če si prebral nek članek od enega profija!
Le čevlje sodi naj kopitar!
Le čevlje sodi naj kopitar!
sej v tem je fora, ker sm jih vidu.
fotic na stativu. tko se najboljs vid.
fotic na stativu. tko se najboljs vid.
zakaj pol tko govoriš
OK OK, sorry, nism vedu da si tak profi, , no in pol loh tut poveš kok se vid; v primerjavi z 28 in 35.
Ahhhh, same klobase....
OK OK, sorry, nism vedu da si tak profi, , no in pol loh tut poveš kok se vid; v primerjavi z 28 in 35.
Ahhhh, same klobase....
ja ne morem si pomagat, da neb opazu, da res klobasas....
kyusss ::
Nisem glih profi kar se tice fotografije, ampak: med 35 in 38 seveda je razlika ni pa toliksna, da bi se ti v praksi kaj bistvenega spremenilo (pr 35 bos mel pol osebe vec na sliki kot pri 38).
Ce veliko slikas v takih situacijah ko rabis siroki kot (zabave, gasilske, ...) bos tako pri 35, kot pri 38 moral kupit sirokokotni konverter. Konkretno za Z2 je to Minolta ZCV-100, ki ti da faktor 0,75 se pravi da imas potem 28, kar pa JE BISTVENA razlika.
Ce veliko slikas v takih situacijah ko rabis siroki kot (zabave, gasilske, ...) bos tako pri 35, kot pri 38 moral kupit sirokokotni konverter. Konkretno za Z2 je to Minolta ZCV-100, ki ti da faktor 0,75 se pravi da imas potem 28, kar pa JE BISTVENA razlika.
vem da obstajajo dodatki, ampak tej dodatki pa niso poceni
edit: no ja...sej nima veze...mislte si kar hocte. jest verjamem svojim izkusnjam, ne pa vasim natolcevanjem.
over&out.
edit: no ja...sej nima veze...mislte si kar hocte. jest verjamem svojim izkusnjam, ne pa vasim natolcevanjem.
over&out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
no
NE KREGAT
v glavnem ugotovili smo da:
35 ali 38 je ista figa
razlika kao sicer JE!
ampak je predvsem za mutenje tukaj na forumu
širok kot pač ni ne 38 in ne 35mm
drm mislim da imaš ti preveč časa
NE KREGAT
v glavnem ugotovili smo da:
35 ali 38 je ista figa
razlika kao sicer JE!
ampak je predvsem za mutenje tukaj na forumu
širok kot pač ni ne 38 in ne 35mm
ni v tem problem, problem je v tem, ker si vsak moje besede razlaga kakor si hoce, samo zato, da bi se lohk kregu.
nikol nism reku, da je razlika med 35mm in 38mm 100°, ampak sm reku da JE opazna razlika, ce primerjas slike med sabo.
ampak nekateri kekci si to razlagajo, kot da sm reku da lohk z 35mm slikas 360° z 38mm pa 30°....
ampak dobr, nima veze sploh...
ni v tem problem, problem je v tem, ker si vsak moje besede razlaga kakor si hoce, samo zato, da bi se lohk kregu.
nikol nism reku, da je razlika med 35mm in 38mm 100°, ampak sm reku da JE opazna razlika, ce primerjas slike med sabo.
ampak nekateri kekci si to razlagajo, kot da sm reku da lohk z 35mm slikas 360° z 38mm pa 30°....
ampak dobr, nima veze sploh...