» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
22 / 133
»»

kiros ::

nameravam kupit enega od naslednjih digitalcev : olympus c-770 UZ, Canon PowerShot S60, Canon PowerShot S1 IS, sony DSC V1, sony DSC W1 in Minolta Z2 Iscem taksnega ki bi imel poleg kvalitetne slike tudi lepe posnetke.

Nekje sem prebral da ima S1 boljse posnetke tudi od nekaterih dig. kamer. :\ :O
Najbolj razmisljam med V1 in S1 ?????? ALi ima V1 res samo 15fps posnetke? Kako to da bo W1 imel samo 3x opticni zoom? Ali bo snemal 30 fps?

Katerga mi priporocate???? ALi je se kak v tem cenovnem razredu ki ga nisem nastel in se ga splaca omeniti?

koyotee ::

ja poglej si se Fuji S5000 mixi.tv
men se zdi ful uredu
sam mam pa minolto Dimage Z1
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

_Tom_ ::

Sam imam S1 IS - priporočam,... video mode je pa svetlobna leta pred drugimi fotoap.-rabiš pa ogromno CF kartico

Caligula ::

Mimgrede,

kartice so ze kr pocen ratale:

SD 128 Mb 8 jurjev pa nekaj
SD 256 Mb 13 jurjev pa nekaj
CFII 512 Mb 20 jurjev pa nekaj
CFII 1 Gb 45 jurjev pa nekaj

katera pa je najcenejsa internetna trgovina za digitalce....
ja ma tale S1 ni kar poceni. ce gledas da moras kupit se 256mb polnilc in torbico pride 150k

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kiros ()

_Tom_ ::

Če imas namen uporabljati S1 tudi za video, je 512 MB minimum ( res minimum, večina uporablja CFII diske npr. microdrive, glede na to, da gre za sek. videa cca 1,5-2 MB), obenem mora biti CF zelo hitra , sam imam Sandisk Ultra II in dela BP, z navadno pa so težave.

Kvaliteta videa na max. nastavitvah je uporabna celo za kakšno amatersko TV :)

Lime ::

Ni potrebe po kakšnih superiornih CF karticah. Sam imam S1 in sem testiral s Kingston 1GB (1,5 MB/s) CF kartico in deluje brez težav vseh 9 minut filma v najboljši kvaliteti. Potem sem sicer kupil Transcendovo 45x CF 1GB (6 MB/s) kartico, ampak samo zato ker sem dobil dobro ceno, drugače pa ni potrebe.

Lime ali kdorkoli ki ima S1.... mi lahko poveste nekaj slabosti iz lastnih izkušenj s tem fotoaparatom, kaj vas najbolj moti

Lime ::

Nisem opazil slabosti. Edino kar me malo matra je to, da ni za nošenje po žepu. Pač kompaktnost odpade pri fotoaparatih z več zooma.

Clef ::

Naj mi prosim sedaj nekdo pove, ki se na stvar spozna; za snemanje videa 320x240, 15 fps in hitro zaporedno fotografiranje: zadostuje navadna CF kartica (8x hitrost) ali mora biti hitrejša CF kartica (45-60x hitrost)? Še čisto konkretno katerega proizvajalca priporočate (npr. SanDisk - Viking) ??? Hvala vsem za odgovore!:\

men zadostuje navadna SD kartica od san diska za snemanje 640/480 30 fps, posname do konca pri minolti Z1!
LP
Rear DVD collector!
JTD power!

BlackHole ::

"TOM" video mode je pa svetlobna leta pred drugimi fotoap

Zakaj že? Zato ker ima borih 15fps? Sicer nisem videl, kako zgleda video z 15 fps, vem pa da ima vsaj Fuji s602 30 fps pri 640x320 in neomejena dolžina.

Primoz78 ::

Pa ne pozabit na Olympus C-770 Movie...ki kodira v Mpeg4 format 640X480 pri 30 fps...pa se velikost zapisa je 4X manjsa. Ce kdo hoce lahko poslem kak manjsi posnetek...

Lp Primoz

BlackHole tukaj mas link pa poglej kako lepo snema S1, ce najdes kak fotoap. ki ima lepse posnetke os S1 kar povej

http://www.steves-digicams.com/2004_rev...

hash ::

Kupujem enega poceni(cimcenejsega) digitalca, nekje 2 miljona pixlov...ogledal sem si ze:
BenQ DC 2300 - 2 miljona pixlov, 4x digitalni zoom - 20.500 sIT
HP 435 - 3 miljone pixlov, 5x digitalni zoom - 29.7000 SIT
Samsung Digimax 202 - 2 miljona pixlov, 2x digitalni zoom - 24.900 SIT
OLYMPUS C-220 - 2 miljona pixlov, 3x opticni zoom - 27.000 SIT
Kodak CX6200 - 2miljona pikslov, 3x digitalni zoom - 27.000 SIT

Nagibam se k Olympusu, predvsem zaradi opticnega zooma - kaj pravite? Aja, meja je 30.000 SIT.

s5cougar ::

hash:
Lahko ti zrihtam Kodaka CX6200 za 22,5k. Piši na ZS, če te zanima.
Errare humanum est.

Kiros, sem pogledal posnetek in je res dober, samo kako boš vedel s čim je bil posnet?!;) Ok, pa recimo da je bil, ampak moti me le eno, namreč ko sem pogledal pod specifikacije te datoteke, mi kaže da ima video 30 sličic/sek. To pa ne gre skupaj s specifikacijami fotoaparata.:\

frenk ::

BlackHole: in zakaj ne...že Z1 ima 30fps, zakaj ga nebi imel še S1

Primoz78 ::

Itak da ma S1 IS 30fps movie mode...pa se par drugih novih modelov digitalcev ma...sam pri nekaterih se ne da zoom-a uporabljat med snemanjem filma...

Lp Primoz

Caligula ::

Jaz sem mel Benqa DC2300 in je hudo dober za ta denar. Pa se najmanj baterije zre pa video neomejeno snema,..
Kje pa stane 20 jurjev?

frenk, moja napaka, nekdo je omenil (ne vem ali v tem forumu ali kje drugje), da ima fotič samo 15fps in sem temu verjel. Sem pa zdaj preveril.

Clef ::

Sedaj sem malo preštudiral stvari in prišel do zaključka, da za neko neprofesionalno delanje slik/videa z digitalcem srednjega razreda, ni nikakršne potrebe za spominske kartice z višjimi hitrosti. Edina stvar, ki jo še nisem pogruntal, pa je kvaliteta samih CF kartic. V čem se dejansko razlikujejo kartice posameznih proizvjalcev. Če naštejem samo 3 najbolj prisotne znamke pri nas: SanDisk, Viking, Lexar :| ; v čem so (bistvene) razlike in katero bi mi priporočili za nakup. Cenovna razlika med primerljivimi karticami je namreč lahko tudi nekaj jurjev.:( Prosim, če lahko nekdo pokomentira omenjeno dilemo. Hvala!

BlackHole:mah na netu maš vse vrste oslarij...če celo na dpreview.com piše da ima dimage Z1 15fps in 320x240:D...sem začel mal dvomit v to stran

Loser ::

lp

Imam eno ponudbo za aparat OLYMPUS C-460 Z del sol , z temi p********mi , zraven pa dobim še pomnilniško kartico 128 MB za približno 83 K SIT.Zanima me če se ta nakup splača , fotič pa rabim predvsem za povprečno uporabo . Ker ne vem kakšne specifikacije naj pogledam sprašujem vas za pomoč in nasvete !! :\

ne kupt...kolkr sm biu jest obveščen bo v bigbangu in bofu akcija takoj ko izide nov katalog...nej bi blo nekje med 60k in 70k:)

Loser ::

Ja hvala za inf. samo povej mi še a je fotkic dober al slab ?

to pa ne vem...najbol če pogledaš kšn review, ker jest sm nehal spremljat fotkiče odkar sm ga kupu:8)

Sovy ::

Vse samo sony-a ne!! Imel sem P72 in dela zrnate slike, sedaj pa mislim kupiti canon s1 is ki je res ql.

Sovy: a si siguren da nisi mel vklopljenega digitalnega zoom-a?

Fizikalko ::

Sovy - vsake oči imajo svojega malarja. Pravkar sem kupil Sonyja DSC P73 in je super.

pero23 ::

Mene pa zanima v čem je razlika med Memory stick in Compact Flash spominskimi karticami?

Opazil sem namreč, da so CF kartice precej cenejše in ker nameravam kupiti aparat Sony DSC-P72 ali DSC-P73, me zanima, če lahko uporabim CF kartice pri teh dveh aparatih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pero23 ()

ganzi ::

Ne moreš CF kartice stlačit v sony-a ;)

Razlika je v obliki in seveda ceni.. če so pa še kake razlike bodo pa drugi povedali.
Vglavnem uporabljaš lahko samo kartice za kere je fotič narejen.
LP

kihc ::

Jaz pa sem zdej malo gledal po ceniku na mimovrste in sem zagledal canona a60 za 55k + 256mb kartico (sam fotkič je 45k).

A se splača to kupt, ali obstaja kakšna alternativa temu nekje podobne cene?
x

Dr_M ::

minolta s414, majdic (AT) za cca 250€. neprimerno boljsi fotoaparat, kot katerikoli canon iz A serije.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

VASkO ::

Dr_M, pri pelugi je ze za 200€
pri nas se vedno dobrih 90 jurjev v akciji

Mene je ta Minolta prišla okrog 44k, če računam stroške za bencin.:D Super digitalc, le malo požrešen.>:D

VASkO:
Katere baterije uporabljaš in kako dolgo ti držijo?
Errare humanum est.

Koci ::

Zanima me, katerega od teh dveh aparatov bi vi kupili?

Canon PowerShot S1

ali

Canon PowerShot Ixus 500
Panta rei!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Koci ()

je tisto minolto sem gledal samo je fora da jaz nebi kupoval v tujini, zarad garancije pa tole, sej vem da ni velik šans da crkne sam ponavad se ravno men kaj tazga zgodi :)

A mislte da bo cena tej minolti v slo kaj padla?
x

khm...sicer nevem kako je zdej z eurogarancijo (ce jo ma) ampak, ce jo ma, jo morjo tut pr nas upostevat...

VASkO ::

jaz sem kupil pri tiefpreisshop.at in ima eurogarancijo (je bil certifikat stemplan v skatli zraven)

glede baterij 2300mAh ansman mi zdrzijo, da poslikam celo 256MB kartico z LCDjem prizganim pa tudi zmes mal gledam slike pa tak. malo je pozresna ja (predvsem LCD)

Ja sam kam pol to neseš če ti crkne? No sej nevem morm prznat da je dost boli ta fotkič od canona ima 4x zoom pa 4 mpixle za tistih ~5k razlike. Bom vidu kaj bodo tastari rekl ker bomo dal 50:50 :)
x

@VASkO
Pol pa maš res super akumulatorje. Se pravi, da narediš okrog 290 slik (tolko jih gre na 256MB kartico ob "Standard" kvaliteti) z enim setom baterij? S flash-om al brez? Moji štirje Mignon 2200mAh akumulatorji zdržijo le okrog 240 posnetkov brez vklopljenega flash-a.;(
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

Ammm, še neki offtopic -> a ma kdo kakšen zemljevid kje je peluga ali pa kaj podobnega :D

/edit sm se spovnu ma map24.com

aja pa še to - a jim lahko napišem mejl v angleščin al samo švabsko zastopjo?
x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kihc ()

ja js sm kupu fotkič v italiji pred 1. majem pa mam 2 leti evrogarancije, v slo ma Minolta glavni servis v Kranju.
Rear DVD collector!
JTD power!

sinko999 ::

@kihc zastopijo tudi angleško, pač napiši v tistem jeziku ki ga bolj obvladaš, pa 2x se prepričaj da majo robo da ne boš zastonj gor hodil.

LP
Ni? ni ve?no !

Rok Balboa ::

Odlocam se za nakup digitalca v srednjem cenovnem razredu (cca80k).

Ogledujem si Canon powershot A75. Tu pa vsi hvalite A80. A zna kdo povedat, kje je efektivna razlika med tema aparatoma? Se 0,8 megapiksla kaj pozna? Kje je fora velikosti CCD tipala?

Fotoaparata se mi zdita zanimiva zaradi moznosti popolnih rocnih nastavitev. Je kdo sprobaval manual focus, kako se obnese?

Se nekaj je pomembno. Slike bom dajal razvijat v fotostudio, zato me zanima, kaksna mora biti locljivost, megapiksli, za lepe (brez kvadratkov) slike 10x15?

Kdo predlaga se kaksen fotkic v tem cenovnem razredu?

Rok

ganzi ::

A80 ma vrtljiv LCD, A75 pa nima ma pa zato večji LCD.
Pa A75 lahko snema filmčke na 640x480 kar A80 ne zmore.
Pa je mejčken manjši. (skor neopazno)
A80 ma pa mal več MP.

Za razvijat na 10x15 je 3,2MP več kot dovolj, pomojem še večje slike lah razvijaš brez problema. Mislim za 10x15 je SIGURNO DOVOLJ.

Js mam A80 kolega pa A75 in sta mi oba ful uredu. Men je všeč pri A80 vrtljiv LCD, eni pravjo da se to lah sam zlomi.. ampak ne, je narejen zelo kvalitetno in je ful praktičen.

Tko da veš da tut A75 je ful vredu in ni za moje pojme nič slabši od A80.
LP

pa 75 ima večji lcd...pa pomoje da ma 80-ka večji ccd

...mogoče bi se še kej našlo

ccd-ji so kr standardni, 1/1.8" ali 1/2.7" pri obicajnih fotoaparatih. sicer se kje najdejo ksne izjeme, ampak take lohk prestejes na prste ene roke :)

Rok Balboa ::

Vi mi nastevate specifikacije iz kataloga, ki jih ze vem. Mene zanima efektivna razlika (razlika pri sami uporabi). :\
Dr_M, ko si ravno zacel o CCDjih, povej mi, kje je razlika med tema dvema velikostima, ker ne vem, kje to igra vlogo.
Pa hvala za odgovore.
««
22 / 133
»»