» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
16 / 133
»»

Alec999 ::

Windi >> no jst ti lahko opisem moje izkusnje z A70 in A60
oba sta zelo dobra digitalca z veliko nastavitvami.
Razlikujeta se predvsem v pixlih A60 ima 2.0 ..... A70 pa 3.2 Mpixla
to pomoni da najvecja slika z A60 je 1600x1200 z A70 pa 2048 x 1536
razlikujeta se tudi po velikosti filma pri A70 lahko posnames 640 x 480 do 30 sekund
in 320 x 240 do 3 minute. A60 pa max. 320 x 240 do 3 minute.
A70 ima malo vec digitalnega zooma sam to itak ni pomemben :)

A60 ........ 54.418 SIT
A70 ........ 79.833 SIT

razlika je 25k sit, kar ni tako malo. Najberz je A60 celo best buy ce nisi zahteven uporabnik in bos vecinoma razviju slike 10x15 cm. Za 15x21 in 20x30 sliko je ze dobr met A70 :) tudi 640x480 video je zelo uporaben ceprau ga je samo 30 sekund.

minimalne zahteve:
10 x 15 cm ... 640 * 480 ... 48 sit
13 x 18 cm ... 800 * 600 ... 98 sit
15 x 21 cm ... 1200 * 1600 ... 295 sit
20 x 30 cm ... 1200 * 1600 ... 345 sit
30 x 40 cm ... 2000 * 3000 ... 1150 sit

Lp,
Alec999

Windi ::

Spet jaz!:D
Se mi splača doplačati 50 Evrov za FujiFilm FinePix S5000
Pritegnil me je zoom in ISO, kaj pa kvaliteta slik je dobra?

Drugače pa grem kar po A70.

lp Borut

Mamaplata ::

Jaz sem si kar Canon-a kupil A60 in sem zelo zadovoljen z njim.Samo dve stvari me motita:
-TEŽA okoli 330g s štirimi NI-MH baterijami (2200mAh)
-NI PRIKAZA STANJA BATERIJ (al pa sm jest čorav)
Prej sem imel eno zadevo od WAITEC-a ;( razlika je zelo očitna , že zato ker ima WAITEC vgrajen CMOS senzor in ne more nikoli doseči take ojstrine kot pa CCD senzor.

Zgodovina sprememb…

Vrag ::

Imam izkušnje z uporabo a60 in a70, in če nisi res zahteven uporabnik je a60 čisto zadovoljiv aparat, ki ti bo služil super!
Če pa hočeš malo več luksuza, in ti ni škoda dat mal več denarja... potem pa si vsekakor privošči a70...
za s3000 pa ti žal nebi mogo dat informacij, ker ga še nisem uporabljal...

pa a60 sem najdu za 54.000 SIT
a70 pa za 79.000 SIT preko spleta

Clone ::

Alec999 in Vrag imata prav, čeprav menim da za slike 10*15 resolucija 640*480 ni primerna, mislim da je treba met vsaj 1600*1200 če ne več. A

Tudi jaz ma A60 pa mislim da sta A70inA80 (če imaš slike samo za računalnik) samo prestiž ali preseravanje po domače povedan, folk kupuje digirtalce z veliko megapixli ker mislijo da je to edin pomemben podatek, napaka! A60 in Nikon Coolpix 2100 sta popolna aparata za družisko uporabo in za slike 10*15

globoko grlo ::

Vidim da teče debata samo o A60/70, kaj pa recimo nekaj v rangu Oly 750 UZ za 117 čukov (mimovrste). A dela ok slike al je kkšna taka zadeva, ki bi vas odvrnila od nakupa tega digitalca. Mene recimo mal motjo spominske kartice. Rad bi imel digitalca ki ima najmanj 5x optični zoom, ene 4 MP, pa CF kartice. Enga takega sm najdu od Sonya za 240 čukov, en nov model, ma pa 8 MP, 7x zooma, pa CF2 uporablja (med drugim) sam je cena mal visoka.

Xgeneration ::

UPS

Ja saj sem šele zdaj ugotovil, da sem zamešal fokus za zoom.

Hvala - 16-stranski test me je malo zmešal

Clone ::

globoko grlo

Olympus c-740 je vredu aparat, edino kar mu zamerim so kartice in nekoliko neostri robovi, pa ne me držat za besedo, slikal sem samo na avto pa še to na C-350, ki je pomojem isti samo s 3mpix, dej si probej ogledat Ixus 400 (155k sit) al pa kasnega Nikona,

drugače je pa 450 vredu po funkcijah, teži, obliki in preprostosti

Sem se dokončno odločil za A70, samo me še vedno matra tisti Fuji S3000 ki mima 6x zoom in flash 3,5 metra samo nikjer ni nobenega pametnega testa za njega, ker je še sveža roba. Mislite, da S3000 dela kaj boljše slike od A70 in ima več funkcij in da se lahko kosa z njim?

lp vsem!

BloodyMan ::

Zivjo!

Fantje a mi lahko kdo pomaga pri nakupu digitalca. V dilemi sem glede nakupa Canon (A60 ali A70) in Nikon 3100! Nekako me nikon bolj vlece, saj je zelo majhen, kompakten, pa se polnilec ima, medtem ko pa canon npr. nima polnilca (pa 4 baterijo so), vecji!
Sam se zmeri ne vem kako pa je v kvaliteti slik. Katerega bi bilo bolje kupiti in ali kdo mogoce ve kje se da najblizje v avstriji kupit ta dva aparata? Pa ne mi govort naj na geizhals pogledam, ker so tm same spletne trgovine, ki nimajo prodajaln!

Hvala za odgovore!
lp

Oj!
Tudi sam se bil pred dilemo in ti samo dam en link in boš videl da je A70 mnogo boljši v kvaliteti, pa tudi v zdržljivosti baterije link
Drugače pa ti lahko naštejem nekaj trgovin ki so v Grazu:
www.peluga.at
www.niedermeyer.at
www.hartlauer.at
www.mediamarkt.at
Mislim, da je še peluga najbolj poceni in moraš poklicati gor, če se interesiraš za kaki aparat.

lp Borut

Kako naj poklicem gor ce ne znam tok dobr nemsk!

Buggy ::

Se oproscam, ce bom vprasal tako smesno vprasanje...a vseeno, sem pred tem da bom kupil HP 735 in ne vem o teh stvareh skoraj nic, zato prosim za pomoc.
Tukaj je nekdo rekel, da lahko delas slike s tem aparatom samo v locljivosti 3 Mpix. Kaj konkretno to pomeni? Ali ne bom mogel take slike razviti v standarden format kot pri navadnem fotkicu? Kaksen je v praksi ta "henikep" ko ni vmesnih resolucij. Hp 735 ter 256 MB kartico bi dobil za manj kot 50 Ksit - je vreden tega kot prvi dig. aparat. Prosim za nasvet.

Dr_M ::

mislm da so tuki delec najcenejsi fotoaparati v AT. v raznih pelugah in mediamarketih so skor tok k pr nas.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

frenk ::

jest grem jutr u majdiča nabavt minolt-o dimage z1...če bo vse po sreči v soboto zvečer poročam:)

no pa dej poglej ce je minolta 414s res 250€.

Kje pa je toti Majdič, kjer blizu Graza?

a ni graz mal delec??? 2 trgovine sta u beljaku, ena pa u celovcu.

Sem bil zdaj na Majdiču in ima za 8 Evrov držji A70 kot pa Peluga pa tudi ostale komponente, fotoaparati, kamere,... imajo iste cene kot drugod!!!

pol majo na netu napisane 20% visje cene kot so v stacuni?

zdele sm pršu domov z nakupa:)

je pa en hakeljc...v trgovini majdič je fotoaparat Minolta Dimage Z1 399€, na internetu pa piše cca. 327€...fora je v tem, da sta to baje dve različni firmi...torej internetna prodaja in prodaja, pač kot prodaja:D...no pol mi je reku, da ga lahko da za internetno ceno + 20€, ker je še vedno 50€ ceneje kot pa v trgovini...zraven sm pa kupu še torbico za 19€...tko da če boste kupval pr majdiču prištejte 20€(ampak ne vem al je to na izdelek al na nakup)...slikc pa še nam limal sm, ker sem še ultra noob:)

btw...bil sem pri majdiču v celovcu...zdej se grem pa naprej igrat s fotoaparatom

...poleg tega sem ga prešvercal BP...sploh nč ne gledajo:)

Jackal ::

Ja, pri Majdiču je res tako, da ima internetna prodaja nižje cene, kot so dejansko v trgovini. Takrat ko sem jaz kupoval je bil Canon Powershot G5 na internetu 619€, v trgovini je bil pa 669€. Sicer pa pri Majdiču se da zmenit tudi po slovensko - enih par trgovcev je naših južnih sosedov - vsaj v Celovcu.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Myth ::

Spet jaz. :D

V neckermannu običajno kaj naročim, zdajle pa sem v novem katalogu zasledil dva fotoaparata, ki sta pritegnila mojo pozornost. Hotel sem ju primerjat na dpreview strani , ampak očitno ju ni na seznamu.

Torej, aparata sta; Mustek MDC 5500Z (49.990 sit) in Minolta ZOOM 130C (35.990).
Če bi se odločil glede na ceno, bi kupil Minolto.
Kaj menite vi?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

flipflop ::

NIKON 2100 digitalni fotoaparat
Cena (SIT): 47.990,00

Mislim da se tega splača bolj kot Musteka,za Minolto pa ne vem. Imajo ga pa v Jae v akciji.

T0RN4D0 ::

uf... digitalca jst nebi po nekermanu kupoval ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zakaj pa ne? Kaj pa je narobe?!?
Mi lahko kdo pove sploh kakšna je razlika med tema dvema? :\ In mogoče tudi v primerjavi z Nikkon 2100?

[Michael] ::

Kje najceneje dobiti Canon-a A60 v sloveniji, zraven bi pa se uzel polnilec in torbico?

Lp,Miha

musteka se pod nujno izogibajte...minolta je sicer zlo vredu firma, vprašanje je samo kakšen je ta fotoaparat...definitivno je še najbol kupt canon A60 al pa A70, odvisno od financ...ne kupvat jajc, ker boste obžaloval

Mamaplata ::

Sam imam izkušnje z WAITEC CADDY 238 -PREKL**@@%& jetra -sem obžaloval nakup ,komaj sem prodal to sra**** izgubil sem 10KSIT na njem (v enem mesecu) in si potem kupil CANON A60 ki se mi zdi zelo v redu .Samo primer :pri WAITEC-u je bila slika s flashem čisto rumena,pa še predbliska nima.
Skratka : NE KUPUJTE JETER ZA MALO DENARJA ,začnite vsaj od A60 navzgor, ker je aparat vreden svojega denarja.

Saj pa imam 15 dni, da stvar vrnem. V tem času lahko vse sprobam, poročam in nazadnje tudi vrnem, če mi ni všeč. Drugače pa imam tega Canona tudi nagledanega.

Ali ima kdo izkušnje z Minolto Dimage Z1?

Baje je kr vredu, razen ohišja, ki deluje plastično. Je pa kar šikano na pogled, tak da bi se to še dopustilo, če ni še kakih večjih napak.

LP

[Michael] ::

OK Tomi :\

Simko ::

Iščem in iščem A60 bluzi maribora, pa ne najdem nič!
Tukaj

Kakšna ideja?...peluga ga vsaj na internetu nima več...metro je drag...

Xgneration: jest ga mam ampak je brezveze da ti napopam slike, ker sm šele učeri začel slikat in se morm pač še mal naučit...je pa precej majhen in ne samo da deluje plastično ampak JE plastičen:D...ampak jest sm ga že vzljubil:D...čimprej morm nabavt 256MB kartico, ker zdej delam 640x480 fotke:D

no ja samo za primer:

to je vse na avtomatiko, vključen pa je makro način, sliki sta 640x480 resolucije

...pomoje zdele mal server zajbava:\

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Gandalfar ()

frenk hvala!

Dej malo poročaj, če ti bo vse vredu delalo, pa če boš kako napako našu.

Slikce se res še ne vidijo.
:D

Zgodovina sprememb…

evo zdele sm spet nazaj uklopu IIS...dlikce bi se zdej mogle vidt:)

ProfesoR ::

CASIO QV-R4 - 4.Mega Pixels

Tole sem pa jaz kupo pr nas...in res nimam kaj rečt-sicer nima snemanje zvoka-le sliko,vendar je aparat ZELO odličen v vseh pogledih
fotke pa so zelo zelo kvalitetne,pa še aparat je zelo majhen,tako da lahko gre v vsak malo večji žep!
in še cena-78.000.sit

Ocena:9/10

lp

Vrag ::

Simko jaz sem ga najdu še na netu... klik ... vredno ogleda

A ni tko, ce kupis v avstriji npr. kamero ali digitalca, da ti na meji vrnejo nek davek in te tko pride se cenej?
Kr zdej sm v dvomih k je frenk reku, da je v trgovini drazje kot na netu. A se pol sploh splaca it v avstrijo po digitalca ali kamero?

ja mervedštojr(mwst) dobiš nazaj...to je 20/120 delež zneska, nazaj pa dobiš nekoliko manj, ker ponavad tam kjer dajejo nazaj mwst vzamejo tud nekaj marže...definitivno se splača:)

Caki ne razumem te -> 20/120 delez zneska! Kako to mislis?
Zakaj si ga pa ti svercu cez in nisi isku ta davek nazaj?

Simko ::

Vrag- avstrija, avstrija! :)

bloody man: jah zračunaš ane:D..to je 16.6666666(perioda) procentov celotnega zneska...švercal sem pa zato, ker nimam dnarja, da bi plačval še carino in ddv...fotoaparat pokažeš na avstrijski carini, ti štemplajo MWST, na slovenski ga pa skriješ(in MWST tud)...pol pa v sloveniji vnovčiš MWST...as simple as that:)

Sem postal ponosni lastnik A70 in vam moram reči, da stvar rula. Take lepe slike dela da nikaj. Sem probal v popolni temi sobo slikati in uporabil sem flaš in pride svetovna slika ven. Priporočam ga za vse, ki ne vejo kaj kupiti. Pri nas se ga ne splača kupiti, ker sem gori v AUT dobil še zraven 256 MB kartico in vse skupaj za 58k.

lp Borut

hudy ::

Če kupujete dig fotoaparat poglejte KODAKA dx6490, jz sem ga kupu pred mescem in sem z njim zelo zadovoln dela odlične slike, ima 10* opticni zoom in vlek 2.2" lcd. Če ga kupis pr Pelugi ga dobiš za 400 evrov ( z vrnjenim mwst za 82 000 sit) pr nas pa stane 130 000sit.

Če pa iščete neki za v žep si pa poglejte Pentaxa optio S al pa casio exilim ex-z3 sta pr pelugi neki cez 300 evrov.

andrej ::

jaz sem tudi kupi zadevo v avstriji. ce mas vecje zadeve se splaca.

Windi: povej mi kje si dobil Canona a79 +256 za 58k, k se mi zdi da mal prbijas!!

Frenk: kje pa pokazes npr. aparat, a k pride carinik k teb al mors it not v stavbo in kje pol vnovcis ta MWST? Nasledn teden grem v avstrijo smucat, pol bi pa se sou v trgovino po digitalca.

BloodyMan: ko greš iz avstrije v slovenijo, se ustaviš na avstrijski carini, in greš v stavbo, kjer ti poštempla mwst listek, ki ga dobiš v trgovini(če ti ga prodajalec ne ga, mu morš rečt, poleg tega boš moral pokazat tud pasuš ali osebno), na slovenski strani pa skrij, če nočeš carine in ddv-ja plačat:), lahko si pa tudi vesten državljan in plačaš:D

za 230 evrov mi je kolega, ki dobavlja stvari za Pelugo zrihtal canona in še Sandisk kartico za 25 evrov. Samo tega nebi smel povedat, da skoraj vsepovsod po Avstriji dobijo trgovine po taki ceni.

lp Borut

Včasih je treba kakšno skrivnost zase obdržati, kakor jo razodeti širni javnosti. :D :D
Jaz sedaj pridno šparam za Canon A60. Mogoče se bo medtem A80 pocenila do te mere, da bom lahko tisto kupil. :))
««
16 / 133
»»