Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
BloodyMan ::
Hvala vam za odgovore!
frenk: samo se neki mi povej. Kje pa pol ta mwst vnovcis v Sloveniji, tko k si prej rekel? Kje ti sploh dajo denar nazaj?
frenk: samo se neki mi povej. Kje pa pol ta mwst vnovcis v Sloveniji, tko k si prej rekel? Kje ti sploh dajo denar nazaj?
Dr_M ::
frenk: in kako se kej obnese fotic?
jest sm se odlocu za minolto dimage s414, ker lohk delas bolj sirokokotne slike, kar prov pride v zaprtih prostorih in na kratkih razdaljah, ceprov mi je Z1 bolj vsec
jest sm se odlocu za minolto dimage s414, ker lohk delas bolj sirokokotne slike, kar prov pride v zaprtih prostorih in na kratkih razdaljah, ceprov mi je Z1 bolj vsec
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
frenk ::
bloodyman: to tud mene zanima...baje na nekaterih črpalkah...morm še mal poklicat ukol
Dr_M: jest sm zlo zadovoljen...večinoma sem dozdej slikal v makro načino, zaradi česar sem fotoaparat tudi kupil(večinoma), sm pa dons naroču še 256MB SD kartico in upam da kmal pride...pol pa sam še baterije za filanje in na testno vožnjo...sej takoj ko sm ga v rkoe dobu se mi je zdel mal krhek(plastično ohišje), ampak sem se takoj navadu in zdej se mi zdi da je to pač tisti pravi fotoaparat
Dr_M: jest sm zlo zadovoljen...večinoma sem dozdej slikal v makro načino, zaradi česar sem fotoaparat tudi kupil(večinoma), sm pa dons naroču še 256MB SD kartico in upam da kmal pride...pol pa sam še baterije za filanje in na testno vožnjo...sej takoj ko sm ga v rkoe dobu se mi je zdel mal krhek(plastično ohišje), ampak sem se takoj navadu in zdej se mi zdi da je to pač tisti pravi fotoaparat
Sem poslal mejl majdicu in povprasal za cene v trgovinah. Odgovoril mi je, da imajo za slovence posebno ugodnost in sicer tako kot si rekel frenk : internetna cena + 20 Eurov (tax free)! Zdej mi ni jasn kaj misl s tem tax free, ker mi je en na slotechu povedal, da zato dobis manj davka nazaj!
Frenk dej mi povej kok si dobu nazaj mwst-ja.
V sredo grem v majdica, zato me vse to zanima.
Hvala za odgovore!
Frenk dej mi povej kok si dobu nazaj mwst-ja.
V sredo grem v majdica, zato me vse to zanima.
Hvala za odgovore!
bloodyman: dobu sem vsega...torej 60.48€, od 362,90€...dej mi povej s katerega konca si...bi mi ti lahko dvignil mwst?...jest sm iz kranja...ko je rekel TAX FREE, je verjetno mislil na mwst...tako piše na tem listu od mwst
p.s.:zdele sm klical na mal okol in pravjo da se da dvignt na glavni pošti v kranju, kjer pa so mi rekl, da ponavadi izplačajo cel mwst, tko da bom pomoje kar tam dvignu
p.s.:zdele sm klical na mal okol in pravjo da se da dvignt na glavni pošti v kranju, kjer pa so mi rekl, da ponavadi izplačajo cel mwst, tko da bom pomoje kar tam dvignu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenk ()
frenk: ja jst sm iz ljubljane. A se da tud v lj. kje ta mwst dvignit?
Pol te je pa ta digitalc zlo pocen prsu? Dej povej k bos dvignu, ce je blo vse ok!
Pol te je pa ta digitalc zlo pocen prsu? Dej povej k bos dvignu, ce je blo vse ok!
Joj zdej sm ugotovu, da nimajo vec na zalogi digitalca, ki bi ga kupu. Tko da zdej se odlocam med Canon A70/80 ali IXUS 400. Ixus je v avstriji zelo poceni v primerjavi s slovenskim trziscem!
Pr A70/80 mi je glupo k ni polnilca, pa se ful tezki so (baterij je prevec), medtem ko je ixus zelo majhen, kvaliteten in s polnilcem!
Bi mi prosim svetovali!
Pr A70/80 mi je glupo k ni polnilca, pa se ful tezki so (baterij je prevec), medtem ko je ixus zelo majhen, kvaliteten in s polnilcem!
Bi mi prosim svetovali!
MadMax ::
Če ti pr A70/80 zmanjka elektrike, greš na najbližjo bencinsko ali v kiosk, pa kupiš navadne baterije. Kaj boš naredil pa za Ixusa?
Polnilec pa kup akumulatorčkov ni ravno prevelik strošek. Koliko stane pa rezervni Lithium-Ion NB-1LH za ixusa??
Pa čist tko po mojem okusu: ixus je enostavno premajhen...
Polnilec pa kup akumulatorčkov ni ravno prevelik strošek. Koliko stane pa rezervni Lithium-Ion NB-1LH za ixusa??
Pa čist tko po mojem okusu: ixus je enostavno premajhen...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Pa kva je stabo, da pol kupujes skos navadne baterije in z njimi 20 slik nardis! Ce pa hoces polnilec kupt, ves kok mors zanjga odstet, da je soliden. To pa da je tebi ixus premajhen, pa sploh ne razumem! Saj v tem je car digitalca, da je majhen za v zep in zelo kvaliteten in uporaben. Kaj je pol teb dobr kaks sony-p52 k je k cigla!
Zakaj pa bi baterijo za ixusa kupovau, ce mas polnilec! Ce pa gres na neko potovanje ga bos valda sabo vzeu.
Zakaj pa bi baterijo za ixusa kupovau, ce mas polnilec! Ce pa gres na neko potovanje ga bos valda sabo vzeu.
flipflop ::
Narediš več kot 20 slik,pa polnilec dobiš z baterijami vred za 5k,je čist dober. Ker ni za pretiravat pa ne vem kake digitalce kupovat,saj nisi nek profi.
Mr.G. ::
Eno vprašanje:
Zanima me ali se da v Sloveniji dobit Panasonic Lumix FZ 10 in če, kje?
Pa, najlepša hvala za odgovore.
Zanima me ali se da v Sloveniji dobit Panasonic Lumix FZ 10 in če, kje?
Pa, najlepša hvala za odgovore.
MadMax ::
BloodyMan:
Pa kva je stabo, da pol kupujes skos navadne baterije in z njimi 20 slik nardis!
Očitno nisi dobro prebral mojega stavka.
Ce pa hoces polnilec kupt, ves kok mors zanjga odstet, da je soliden.
Ti je že flipflop odgovoril.
To pa da je tebi ixus premajhen, pa sploh ne razumem! Saj v tem je car digitalca, da je majhen za v zep in zelo kvaliteten in uporaben. Kaj je pol teb dobr kaks sony-p52 k je k cigla!
Pa kaj si ti malce aboten, al kaj? Sem lepo povedal "po mojem okusu".
Aha, torej boš na vsako potovanje tudi agregat v nahrbtnik tlačil? Ali pa boš poleg ultramajhnega fotoaparata nosil s sabo še konjsko velik polnilec? Pa med turističnim izletom te bo cela skupina čakala 1 uro da si boš v kakšnem kafiču lahko izprosil malo elektrike za polnilec?
Zakaj pa sprašuješ za mnenja in nasvete, če si sploh najpametnejši tukaj?
Če ti moj odgovor iz nevemkakšnega razloga ni všeč, ga ignoriraj, ne pa da kričiš in smetiš forum, pa izkazuješ svoj primitivizem.
Lp!
/edit:
Mr.G.
Pokliči uvoznika za Panasonic, to je Aroba d.o.o., tel.: 080 1590. Nič ne stane, morda celo kaj izveš
Pa kva je stabo, da pol kupujes skos navadne baterije in z njimi 20 slik nardis!
Očitno nisi dobro prebral mojega stavka.
Ce pa hoces polnilec kupt, ves kok mors zanjga odstet, da je soliden.
Ti je že flipflop odgovoril.
To pa da je tebi ixus premajhen, pa sploh ne razumem! Saj v tem je car digitalca, da je majhen za v zep in zelo kvaliteten in uporaben. Kaj je pol teb dobr kaks sony-p52 k je k cigla!
Pa kaj si ti malce aboten, al kaj? Sem lepo povedal "po mojem okusu".
Aha, torej boš na vsako potovanje tudi agregat v nahrbtnik tlačil? Ali pa boš poleg ultramajhnega fotoaparata nosil s sabo še konjsko velik polnilec? Pa med turističnim izletom te bo cela skupina čakala 1 uro da si boš v kakšnem kafiču lahko izprosil malo elektrike za polnilec?
Zakaj pa sprašuješ za mnenja in nasvete, če si sploh najpametnejši tukaj?
Če ti moj odgovor iz nevemkakšnega razloga ni všeč, ga ignoriraj, ne pa da kričiš in smetiš forum, pa izkazuješ svoj primitivizem.
Lp!
/edit:
Mr.G.
Pokliči uvoznika za Panasonic, to je Aroba d.o.o., tel.: 080 1590. Nič ne stane, morda celo kaj izveš
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
bloodyman: jest sm kupu solidne baterije(4 komade) 2200mAh za cca. 4-5k sit...polnilec s štirimi baterijami 1800mAh pride cca. 7-8k sit...jest osebno imam raje težji fotoaparat, ker je teža ubistvu že nek način kako fotoaparat obdržati miren, kar pa je ključno za dobro fotografijo...tud velikost je odvisna od velikosti roke...primi fotoaparat v roke, ker šele tako boš videl kater ti najbolj stoji...glede kvalitete je pa najbolje če greš pogledat na www.dpreview.com in v temo "uspele slike"
p.s.: dons sm cel dan delou tko da še nism biu na pošti...mogoče v pondelk
p.s.: dons sm cel dan delou tko da še nism biu na pošti...mogoče v pondelk
MadMax: sej nimam nc proti tvojem odgovoru, ampak mi gre nekak na jetra k vsakega k vprasas za mnenje o nekem digitalcu ti vsi odgovorijo kup canona a70 pa tud ce je tvoj misljeni digitalc boljsi. Res ne vem zakaj, sej je se dost drugih boljsih aparatov ne pa sa canon.
Glede baterij pa je tko! Pr ixusu bos baterijo napolnu v 2 urah in lahko cel dan slikas, ne pa tko k ti pravs Madmax. Flipflop je pa reku, da kups poceni polnilec! Aja, pol sploh na izlet naus mogu it, k bos mogu baterije 1 dan polnt.
Vseeno hvala za odgovore!
Glede baterij pa je tko! Pr ixusu bos baterijo napolnu v 2 urah in lahko cel dan slikas, ne pa tko k ti pravs Madmax. Flipflop je pa reku, da kups poceni polnilec! Aja, pol sploh na izlet naus mogu it, k bos mogu baterije 1 dan polnt.
Vseeno hvala za odgovore!
Sam neki bi vas prosu! Povejte mi kdo ma bolse slike canon a70 ali ixus 400. Jst sm jih gledu na dpreview in res ne vem, tko bi prosu vase mnenje.
Hvala
p.s.: Madmax teb pa ni treba odgovorjat ce noces!
Hvala
p.s.: Madmax teb pa ni treba odgovorjat ce noces!
http://www.dpreview.com/reviews/canona70/
http://www.dpreview.com/reviews/canons400/
men se zdita precej izenačena...odvisno pa je tudi za kaj bi ga uporabljal...najbol da prebereš čimveč revjujev...tako sem jest naredu
http://www.dpreview.com/reviews/canons400/
men se zdita precej izenačena...odvisno pa je tudi za kaj bi ga uporabljal...najbol da prebereš čimveč revjujev...tako sem jest naredu
sicer nevem po kasni teoriji lohk primerjas ta 2 fotica, ampak primerju pa bi lohk IXUS 400 in A80.
sicer pa bi ti priporocu ksno minolto, ki so vsaj na papirjo precej pred temi cenejsimi canoni, pa mislm da so tut v praksi v najslabsem primeru vsaj izenaceni. pa v avstriji dubis dimage 414S precej cenej kot pa ksnga canona a70..
sicer pa bi ti priporocu ksno minolto, ki so vsaj na papirjo precej pred temi cenejsimi canoni, pa mislm da so tut v praksi v najslabsem primeru vsaj izenaceni. pa v avstriji dubis dimage 414S precej cenej kot pa ksnga canona a70..
Kot sem prej dejal, da nimajo na zalogi digitalca, ki bi ga rad kupil sem mel v mislih Nikona Coolpix 3700. Na majdicu pise da ga bojo meli konec februarja, vendar grem jst v avstrijo ta teden. Bi mi lahko kdo prosim povedal, ce je v Villachu se kaksna trgovina, kjer bi lahk kupu tega nikona, ker se za canona, kot ste ze videli, ne morem odlocit.
Lio ::
prznam, nism prebrov celga topica
Tko iščem si enga digitalca, tm nekje do ampak res max. 80k Preformansi nej bi bli nekak taki:
VSAJ 3Mp
Možnost snemanja videa dokler je še kj placa na disku
zoom
filmčki z vokom
pomožnosti ne najdražje pomnilniške kartice
pa da je lohk kot web cam
Hvala za odgovore!
Tko iščem si enga digitalca, tm nekje do ampak res max. 80k Preformansi nej bi bli nekak taki:
VSAJ 3Mp
Možnost snemanja videa dokler je še kj placa na disku
zoom
filmčki z vokom
pomožnosti ne najdražje pomnilniške kartice
pa da je lohk kot web cam
Hvala za odgovore!
andrej ::
mogoce zdaj ni ravno pravi cas za nakup aparata. Podjetja so ravno zdaj predstavila nove modele, tako da bo cena obstojecim padla, pa se novi, dosti bolj zmogljivi bodo zunaj. Za vec informacij po poglejte na http://dpreview.com pod PMA 2004.
Avenger ::
Res je. In jaz sem mal v škripcih... hočem kupit 10D, ki mu bo aprilski izhod 1d mkII skoraj gotovo zbil ceno, ker se bo na trgu pojavilo polno rabljenih... se mi zdi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Luc ::
Po dolgem razmiselku, prebiranju forumov, kupil Canon A80 + 256 MB + polnilec baterij refresh .(V SLO = 110 prešernov ).
Naredil že prvih 500 slik. In zelo zadovoljen.
Sploh mi je všeč vrtljiv LCD zaslon, ker prvič ko ne slikaš je obrnjen navznoter ter s tem zaščiten. Ko pa slikaš ti daje ogromno možnosti , slikanje s tal (iz 1 cm višine), slikanje preko množice, slikanje samega sebe...
Navdušilo me je tudi malo morje opcij, nastavitev, ...
Pohvalil bi tudi zastopnika, saj je celo malo debelo knjigo prevedel v Slovenščino, ki je izvrsten vodič pri fotografiranju ( tudi razlog da ga kupil v SLoveniji) + garancija v Sloveniji.
Razlog za Canon je bil tudi poceni pomnilniške kartice. 256 MB je pa skoraj nuja pri 4M . Za Canon pride 15 prešernov, za druge modele celo 30 .
Po daljšem testiranju pa spet kaj napišem..
Naredil že prvih 500 slik. In zelo zadovoljen.
Sploh mi je všeč vrtljiv LCD zaslon, ker prvič ko ne slikaš je obrnjen navznoter ter s tem zaščiten. Ko pa slikaš ti daje ogromno možnosti , slikanje s tal (iz 1 cm višine), slikanje preko množice, slikanje samega sebe...
Navdušilo me je tudi malo morje opcij, nastavitev, ...
Pohvalil bi tudi zastopnika, saj je celo malo debelo knjigo prevedel v Slovenščino, ki je izvrsten vodič pri fotografiranju ( tudi razlog da ga kupil v SLoveniji) + garancija v Sloveniji.
Razlog za Canon je bil tudi poceni pomnilniške kartice. 256 MB je pa skoraj nuja pri 4M . Za Canon pride 15 prešernov, za druge modele celo 30 .
Po daljšem testiranju pa spet kaj napišem..
Xgeneration ::
Ima še kdo kakšne izkušnje z Minolto na sliki (Dimage Z1)?
Meni se zdi, da bi jo bilo boljše za kupit kot pa Canon A70/80. Slike so menda dobre. Zoom odličen, avtofokus je menda daleč med najboljšimi in najhitrejšimi.
OK res je kar neki dražja od CANON A70, samo mislim, da bi se splačalo?
Meni se zdi, da bi jo bilo boljše za kupit kot pa Canon A70/80. Slike so menda dobre. Zoom odličen, avtofokus je menda daleč med najboljšimi in najhitrejšimi.
OK res je kar neki dražja od CANON A70, samo mislim, da bi se splačalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xgeneration ()
sicer ne vem kakšni so autofokusi pri drugih aparatih ampak pri tem je porazno počasen...to govorim za zaprte prostore, ker še nism bil nč uzun s fotoaparatom... /me je lenoba
so pa zato slike tolk bolše :)
so pa zato slike tolk bolše :)
enkrat morm spravt to big fat ass vn pa mal probat kakšne so slike v naravi...sploh pa zdele k mamo tako lepo zimo
mloncar ::
kater digitalc je najbolši tma do ene 35-40k??
teta je rekla, de bo kupla digitalca, pa je prvi pogoj ta, da je cenejši od 40k!
svetujte!!
teta je rekla, de bo kupla digitalca, pa je prvi pogoj ta, da je cenejši od 40k!
svetujte!!
Abit NF7-s, barton 2600@2655(231x11.5), 2x256mb Geil Value PC3200,
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO
Leadtek FX5900LX 128mb MyVIVO
za tak denar ne bos dubu prevec dobrga...
A60 od canona je pomoje najcenejši fotoaparat, ki se ga še splača kupt...pod to ceno pa samo še analognga...adino če se odpravite v avstrijo, kjer take zadeve pridejo dost cenej
Se strinjam s frenkom.
Zakaj pa ne razmišljaš o kakem rabljenem Canonu. Sej je to lahko čisto vredu nakup.
Glej, klikni sem .
Pa malo preglej male oglase.
Bolje, da kupiš dober rabljen aparat, kot pa novega, ki bo slabši od tistega cenejšega rabljenega.
LP
Zakaj pa ne razmišljaš o kakem rabljenem Canonu. Sej je to lahko čisto vredu nakup.
Glej, klikni sem .
Pa malo preglej male oglase.
Bolje, da kupiš dober rabljen aparat, kot pa novega, ki bo slabši od tistega cenejšega rabljenega.
LP
zup ::
Zdravo..... mogoce ste o tem ze govorili, pa vseeno:
mogoce bi bilo fajn napisat en seznamcek dobrih trgovin ki so par korakov izven nase dezelice,
kjer se da dobit kak dober digitalc za posten denar.....
pravkar iscem na netu, pa nisem nasel se nic pametnega... prosim za kak predlog
ps. mogoce kdo ve kdaj se bo dalo kupit IXUS 500??
thnx
zup
mogoce bi bilo fajn napisat en seznamcek dobrih trgovin ki so par korakov izven nase dezelice,
kjer se da dobit kak dober digitalc za posten denar.....
pravkar iscem na netu, pa nisem nasel se nic pametnega... prosim za kak predlog
ps. mogoce kdo ve kdaj se bo dalo kupit IXUS 500??
thnx
zup
rkb2 ::
Zanima me če mi zna kdo pomagat rad bi fotoaparat, ki ima:
1.Zelo pomembno: hiter & dober zelo dober autofokus, ki deluje tudi v slabih svetlobnih razmerah in pri bolj zapletenih motivih -> primer: gosta debla v gozdu (nimam časa da bi se ukvarjal z ročnimi nastavitvami, naj fotoaparat naredi vse samo, da bo slika dobra !)
2. MPixli niso pomembni, recimo tam okrog 3.2 bo dovolj.
3. Hitro delovanje (pregled slik na foroaparatu, ...), dovolj veliki gumbi za upravljanje
4. Majhne dimenzije
5. Najraje brez optičnega zooma (ni potreben)
6. Enostaven in hiter preklop na racunalnik (nobenih mikro prikljuckov), najraje nobenih gonilnikov (najraje bi videl da se fotoaparat obnaša kot USB disk), po možnosti AA baterije,
hiter prenos slik na računalnik (podpora USB 2.0)
Vem da verjetno ni fotoaparata, ki bi ustrezal vsem zgoraj naštetim pogojem vendar marsikateri se bo verjetno približal (privi štirje so bolj pomembni).
Nekaj časa sem testiral Pentax Optio S, super mere vendar premajhni gumbi, dovolj dobra slika, zelo slab autofokus v slabih svetlobnih razmerah (oblačni dnevi zdaj pozimi), počasen prenos podatkov na računalnik, počasno delovanje.
Nekako sem razmišljal o Fuji FinePix F410 (če bi stvar lahko sploh kje dobil), mogoče Canon A300 (ja bolj :\\] kamera samo kolikor sem gledal slike na netu so dovolj dobre in če je še autofokus dober = I have a winner), ne vem kako je z A70 za A60 je autofokus baje med zelo počasnimi (preden naredim sliko je že vse mimo), ostaja še Canon S45 katerega cena pa je .
1.Zelo pomembno: hiter & dober zelo dober autofokus, ki deluje tudi v slabih svetlobnih razmerah in pri bolj zapletenih motivih -> primer: gosta debla v gozdu (nimam časa da bi se ukvarjal z ročnimi nastavitvami, naj fotoaparat naredi vse samo, da bo slika dobra !)
2. MPixli niso pomembni, recimo tam okrog 3.2 bo dovolj.
3. Hitro delovanje (pregled slik na foroaparatu, ...), dovolj veliki gumbi za upravljanje
4. Majhne dimenzije
5. Najraje brez optičnega zooma (ni potreben)
6. Enostaven in hiter preklop na racunalnik (nobenih mikro prikljuckov), najraje nobenih gonilnikov (najraje bi videl da se fotoaparat obnaša kot USB disk), po možnosti AA baterije,
hiter prenos slik na računalnik (podpora USB 2.0)
Vem da verjetno ni fotoaparata, ki bi ustrezal vsem zgoraj naštetim pogojem vendar marsikateri se bo verjetno približal (privi štirje so bolj pomembni).
Nekaj časa sem testiral Pentax Optio S, super mere vendar premajhni gumbi, dovolj dobra slika, zelo slab autofokus v slabih svetlobnih razmerah (oblačni dnevi zdaj pozimi), počasen prenos podatkov na računalnik, počasno delovanje.
Nekako sem razmišljal o Fuji FinePix F410 (če bi stvar lahko sploh kje dobil), mogoče Canon A300 (ja bolj :\\] kamera samo kolikor sem gledal slike na netu so dovolj dobre in če je še autofokus dober = I have a winner), ne vem kako je z A70 za A60 je autofokus baje med zelo počasnimi (preden naredim sliko je že vse mimo), ostaja še Canon S45 katerega cena pa je .
Najbolj optimalno bi bilo, da bi sam vse aparate preizkusil. To je res kar težko.
Vseeno sem trenutno nekako vržen na MINOLTO DIMAGE Z1 - samo si rekel, da zooma ne rabiš - ta ma 10x optičnega. Je pa njen avtofokus menda najhitrejši v njenem cenovnem razredu (okol 100.000 sit).
Klikni SEM in si jo oglej.
Vseeno sem trenutno nekako vržen na MINOLTO DIMAGE Z1 - samo si rekel, da zooma ne rabiš - ta ma 10x optičnega. Je pa njen avtofokus menda najhitrejši v njenem cenovnem razredu (okol 100.000 sit).
Klikni SEM in si jo oglej.
rkb2 ::
Pozabil sem nekaj omeniti, fotoaparat naj bi šel v žep - MINOLTA DIMAGE Z1 je pa malo velika za to. Stvar rabim za slikat, ko se z enduro motorji preganjamo po hostah - kot pravim sem imel na testu Pentax Optio S, vendar se ne obnese preveč dobro - nekako vsaka druga/tretja slika je bila dovolj dobra (večinoma problemi z fokusom).
Na http://www.imaging-resource.com/WB/WB.H... sem malo gledal kake kamere bi bile ustrezne tudi (minolta je med njimi). Ustrezni bi bili nekako S45
FinePix F700, F410, Sony DSC-P10
Na http://www.imaging-resource.com/WB/WB.H... sem malo gledal kake kamere bi bile ustrezne tudi (minolta je med njimi). Ustrezni bi bili nekako S45
FinePix F700, F410, Sony DSC-P10
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rkb2 ()
Ne saj si omenil, da mora v žep. Pa saj bi šla v malo večji žep.
Ne res, za zrcalno refleksni aparat je majhna.
MERE
MINOLTA DIMAGE Z1
11cm x 8cm x 8cm
CANON A60
10cm x 6cm x 3,5cm
...
Mislim, da velikost ni tako bistveno različna, je pa "globlji", ker ima pač 10x optični zoom.
Njena velikost v praksi
Drugače pa morda CANON PS A300 res ni tako slaba izbira za 50000sit.
LP
Ne res, za zrcalno refleksni aparat je majhna.
MERE
MINOLTA DIMAGE Z1
11cm x 8cm x 8cm
CANON A60
10cm x 6cm x 3,5cm
...
Mislim, da velikost ni tako bistveno različna, je pa "globlji", ker ima pač 10x optični zoom.
Njena velikost v praksi
Drugače pa morda CANON PS A300 res ni tako slaba izbira za 50000sit.
LP
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
koyotee ::
a gre kdo ta mesec v pelugo?
js bi si kupu Minolto dimage Z1, k v slo je 107k nov
LP
js bi si kupu Minolto dimage Z1, k v slo je 107k nov
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Eddy ::
No tko... recimo da sem prebral celo vašo temo o fotoaparatih...
Opazil sem da sta 2 spraševala o HP Photosmart 945!
Pa jima ni nihče odgovoril!
Pa me zanima kaj vi pravite o tem nakupu...
ima velik zoom 56×, in 5Mpik...
HP homepage 945
So res težave narediti ostro sliko z 5Mpik? Zakaj?
So robovi na sliki ostri?
LP!
Opazil sem da sta 2 spraševala o HP Photosmart 945!
Pa jima ni nihče odgovoril!
Pa me zanima kaj vi pravite o tem nakupu...
ima velik zoom 56×, in 5Mpik...
HP homepage 945
So robovi na sliki ostri?
LP!
www.ekwaterblocks.com
Mr.G. ::
Imam eno vprašanje za poznavalce.
Ker je očitno,da se pri nas,digitalca (ki sem ga omenjal v prejšnem postu) ne,da dobit sem se odločil,da bo potrebno kupit nekaj drugega.
Ali ima kdo (ali pa koga pozna) izkušnje z Olympus C-750 Ultra Zoom fotoaparatom?
Naslednji teden nameravam nekaj kupit in ta je še nekako najbližji mojim potrebam.Za vse info se vam vsem lepo zahvaljujem.
Ker je očitno,da se pri nas,digitalca (ki sem ga omenjal v prejšnem postu) ne,da dobit sem se odločil,da bo potrebno kupit nekaj drugega.
Ali ima kdo (ali pa koga pozna) izkušnje z Olympus C-750 Ultra Zoom fotoaparatom?
Naslednji teden nameravam nekaj kupit in ta je še nekako najbližji mojim potrebam.Za vse info se vam vsem lepo zahvaljujem.
ena teorija je taka. ce mas ti na 1/1.8" velkem tipalu 2mpixla in na isto velkem tipalu 5mxpilov, morjo bit logicno manjsi elementi in zato morajo bit precej bolj obcutljivi, pa se optika mora bit boljsa. ampak ce hoces nardit cenovno konkurencen izdelek je treba sparat... to pa ves kam vodi.
ena teorija je taka. ce mas ti na 1/1.8" velkem tipalu 2mpixla in na isto velkem tipalu 5mxpilov, morjo bit logicno manjsi elementi in zato morajo bit precej bolj obcutljivi, pa se optika mora bit boljsa. ampak ce hoces nardit cenovno konkurencen izdelek je treba sparat... to pa ves kam vodi.
Hmmm... kakšna je pa 2. teorija ... joke
Torej je problem v slabi kakovosti optike? Leč? Ali je problem ko pritisneš na sprožilec in premakneš sliko... (sicer minimalno)
Torej je problem v slabi kakovosti optike? Leč? Ali je problem ko pritisneš na sprožilec in premakneš sliko... (sicer minimalno)
www.ekwaterblocks.com
predvsem je problem v CCD tipalu, ker majo ocitno premal obcutljive elemente. uni drazji pa majo vecje CCDje zato so lohk tut vecji elementi, oz ce so ze iste velikosti so tut bolj kvalitetni, temu v prid govori tudi cena.
A je poj brezveze kupiti tak fotoaparat z 5Mpik?
Koliko pa ti priporočaš optimalno? Pa mogoče ker fotoaparat v rangu v slovenijicca 100 KSit!
LP!
Koliko pa ti priporočaš optimalno? Pa mogoče ker fotoaparat v rangu v slovenijicca 100 KSit!
LP!
www.ekwaterblocks.com
jest sm se ogrel za minolto dimage 414S, 4mpixle, 4x opticni zoom, na CF kartice, pr nas pride pa tocno 100k sit
Bevcan ::
Sam tok minolta z1 ni zrcalorefleksna. Kar se tiče HP-ja je baje dobr sam ma počasno samodejno ostrenje vsaj model 850. Mene pa zanima kaj o fuji finepix s5000
Bevcan - ja vem, da to ni zrcalnorefleksni fotoaparat, se boš pa verjetno strinjal, da je dotična Minolta veliko bolj podobna zrcalno-refleksnim fotoaparatom, kot pa npr. Canon A80.
Je pa dejstvo, da na Minolti res vidiš zrcalno refleksno sliko. Poglej
Seveda vem, da to ni čisto to.
Pa še ena slikca njene velikosti:
LP
Je pa dejstvo, da na Minolti res vidiš zrcalno refleksno sliko. Poglej
Seveda vem, da to ni čisto to.
Pa še ena slikca njene velikosti:
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xgeneration ()
Malo sem bral in spraševal...
Zasledil sem da se pri HP 945 zelo počasi nalaga slika iz spomina na kartico...
Kdo ve koliko časa naj bi to bilo?
Zasledil sem da se pri HP 945 zelo počasi nalaga slika iz spomina na kartico...
Kdo ve koliko časa naj bi to bilo?
www.ekwaterblocks.com