Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
Myth ::
Glede na to, kako stara tema je ze, in kako dolgo se o tem govori, so mogoce bile spremembe. En primer, na zacetku teme so trije linki do te enaA trgovine , ce sem bolj natancen, do njenih produktov, pa jih na zalost ni bilo za prikazat. Prav tako sem odsurfal na tisto primerjalno stran, kjer sem se malo pospilal z primerjavami.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Skatey ::
Jaz mam pa eno vprašanje.
En dan nazaj sem kupil digitalca Ixus II . Najprej sm ga napolnu pol pa pac uporabljal.. po ene parih urah pa so se mi na LCDju začele kazati čudne bele črte ki migetajo, pol so zginle sam so se spet pojavle pa ne zginejo. Zdej slike so vredu, sam LCD je ocitno pokvarjen biu?
Ali naj nesem nazaj v trgovino, servis, ter če ima kdo kakšne podobne izkušnje s tem
Lp in hvala za odgovore
En dan nazaj sem kupil digitalca Ixus II . Najprej sm ga napolnu pol pa pac uporabljal.. po ene parih urah pa so se mi na LCDju začele kazati čudne bele črte ki migetajo, pol so zginle sam so se spet pojavle pa ne zginejo. Zdej slike so vredu, sam LCD je ocitno pokvarjen biu?
Ali naj nesem nazaj v trgovino, servis, ter če ima kdo kakšne podobne izkušnje s tem
Lp in hvala za odgovore
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog
SantaClaus ::
Slučajno sem naletel na tole temo in sem se odločil, da podam svoje mnenje.
Doma smo nekje junija, po dolgem premišljevanju in primerjalnih testih kupili Samsung Digimax V4 (Schneider lens) in moram povedat da resnično dobro opravlja svoje delo. Tedaj smo zanj dali 104.000 v slo in je do tedaj bil naj v svojem razredu.
Slabosti, ki sem jih ugotovil:
- če uporabljaš navadne AA baterije (2×), se hitro spraznijo, če pa uporabljaš lionske pa dela zelo dolgo. Jaz sem pa kupil polnilec z baterijami in je naj zadeva
- osebno mi niso lepe slike, ko uporabljam nočno slikanje, če pa dam navadne nastavitve, tudi v temnih prostorih, so slike super
Sedaj se je cena verjetno znižala (90-80.000 sit), poleg pa sem dobil:
- usnjeno torbico
- DALJINCA za slikanje v obliki obeska za ključe
- 32 MB
- ...
To sem povedal za model s Schneider lečami, drgače pa je še en z drugimi lečami in slabšo opremo.
Sedaj pa si bom pa za študentsko življenje kupil ali istega ali pa Canon A80.
Morda bom probal še Canona, ker ga vsi tko hvalijo. Sam je dost manj opreme in 4 AA bat. Bom še vidu.
LP od Santaclaus jr.
Doma smo nekje junija, po dolgem premišljevanju in primerjalnih testih kupili Samsung Digimax V4 (Schneider lens) in moram povedat da resnično dobro opravlja svoje delo. Tedaj smo zanj dali 104.000 v slo in je do tedaj bil naj v svojem razredu.
Slabosti, ki sem jih ugotovil:
- če uporabljaš navadne AA baterije (2×), se hitro spraznijo, če pa uporabljaš lionske pa dela zelo dolgo. Jaz sem pa kupil polnilec z baterijami in je naj zadeva
- osebno mi niso lepe slike, ko uporabljam nočno slikanje, če pa dam navadne nastavitve, tudi v temnih prostorih, so slike super
Sedaj se je cena verjetno znižala (90-80.000 sit), poleg pa sem dobil:
- usnjeno torbico
- DALJINCA za slikanje v obliki obeska za ključe
- 32 MB
- ...
To sem povedal za model s Schneider lečami, drgače pa je še en z drugimi lečami in slabšo opremo.
Sedaj pa si bom pa za študentsko življenje kupil ali istega ali pa Canon A80.
Morda bom probal še Canona, ker ga vsi tko hvalijo. Sam je dost manj opreme in 4 AA bat. Bom še vidu.
LP od Santaclaus jr.
Gionni ::
Mene pa zanima, če se splača kupit Sony DSC-P12?
SONY
Ali naj raje kupim kar Canon A80, ki ga vsi tako hvalite?
CANON
A ima kdo kaj izkušenj z DSC-P12 - v forumu nisem zasledil kakšne debate o tem digitalcu!
Pa še nekaj!
Polnilec za polnjenje baterij moraš posebej kupiti ali kako je to?
Zraven Sony-a ga dobiš (slika na kateri je viden polnilec), zraven Canona pa se mi zdi da ne (Kje je polnilec? Pa še 4 baterije so!)?!
Prosim, svetujte mi!
SONY
Ali naj raje kupim kar Canon A80, ki ga vsi tako hvalite?
CANON
A ima kdo kaj izkušenj z DSC-P12 - v forumu nisem zasledil kakšne debate o tem digitalcu!
Pa še nekaj!
Polnilec za polnjenje baterij moraš posebej kupiti ali kako je to?
Zraven Sony-a ga dobiš (slika na kateri je viden polnilec), zraven Canona pa se mi zdi da ne (Kje je polnilec? Pa še 4 baterije so!)?!
Prosim, svetujte mi!
JustVi ::
garancija je že samo 12 mesecev
P.S
Zraven Canona dobiš navadne baterije
P.S
Zraven Canona dobiš navadne baterije
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JustVi ()
JustVi ::
Sony DSC P12 uporablja posebno baterijo NP-FC11, potrebno je kar kakšno rezervno sabo nosit. Stane pa 60$
uporablja MemoryStick.. ima slabši makro, pri Canonu možnosti tudi vseh ročnih nastavitev....
uporablja MemoryStick.. ima slabši makro, pri Canonu možnosti tudi vseh ročnih nastavitev....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JustVi ()
Matty ::
Gionni - ce ze kupujes Sonyja preko 100k sit, kupi raje V1, ki pa je zal 20k sit drazji... Ta Sony je v isti kategoriji kot Canonova serija G, samo da je precej manjsi!
Tukaj ga dobis P12 se za manj denarja... LINK do P12
Za podobno ceno ti ta foto prodajo tudi v Foto Muc v Kranju... (ga je pa potrebno narociti prej)
Se nekaj testov...
P10 (pravzaprav isti kot P12, razlika v designu in nekaterih malenkostih, kot je npr. dodatna oprema)
Link P10 #2
Se testi A80...
test 1
test 2
...
Ce bi ze moral izbirati med tema dvema modeloma, bi izbral Canon A80, ce pa bi imel tistih dodatnih 20k sit v denarnici, bi pa sigurno izbral Sony V1, ali pa tudi malo drazjega Ixusa...
Tukaj ga dobis P12 se za manj denarja... LINK do P12
Za podobno ceno ti ta foto prodajo tudi v Foto Muc v Kranju... (ga je pa potrebno narociti prej)
Se nekaj testov...
P10 (pravzaprav isti kot P12, razlika v designu in nekaterih malenkostih, kot je npr. dodatna oprema)
Link P10 #2
Se testi A80...
test 1
test 2
...
Ce bi ze moral izbirati med tema dvema modeloma, bi izbral Canon A80, ce pa bi imel tistih dodatnih 20k sit v denarnici, bi pa sigurno izbral Sony V1, ali pa tudi malo drazjega Ixusa...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matty ()
Poldi112 ::
Kako je pa z driverji za linux ? Ker gledal sem za Canon A60 in Canon jih na njihovi strani nima. Samo za win in mac
Poldi112 ::
Problem je da naj bi bilo enostavno. Ne razni ukazi za konzolo. Ker kakor sem jaz prebral dela v Gnome ali v konzoli. In tudi ce je konzola v KDE to se ni to.
Clone ::
Jaz sem testiral Sony P10 5mio točk tisti bolj tmne barve.
Bratranec ga je dobu za rojstni dan, in ne vem kje naz začnem!
Dobre stvari so da na LCD-kaže koliko časa bo še stvar delovala (baterija), všeč mi je tudi kako se zapira leča (tista zaščita za lečo).
Slabosti pa so:
Res da ima 5mega pixlov vendar nič ne pomagajo če je optika pri Sonyju bolj tako, tako kot mi je svetoval prodajalec pod Emporiumom., megapixli niso vse, vzemi Canon A-60 in boljšo kartico ne kupuj jajc. Ok takrat se mi je zdel čuden ampak povedal je po pravici.
Pri Sonyu mi prav tako ni všeč meni, malo je neroden, in še nekaj ne vem a jaz nisem našel ali je to pri vseh Sony-jih, Slikaš lahko samo v ločljivosti 5 megapxlih in šele nato lahko sliko resize-aš na 3.1 in 1.2 /pix.
Tudi barvni odteki mi nekako niso všeč, ni bilo pravih barv, in tudi ostrina je blia nekoliko zgrešwna, je pa res da se nisem prav veliko ubadal z njim. Ima pa tudi slabe vrednosti zaslonke in zaklop gre le do 1/1000s pa tam do 5s mislim, ter ISo 60-400, tako da se pod avtomatskim slikanjem močno poveča šum.
Sem lastnik Canona A-60, pred tem sem imel enaga VGA waiteca tako da sem bolj novinec na tem področju. Canona imam pol leta in lahko povem le to da če bi še 1x kupoval bi si mogoče kupil A70 da bi si lahko slike povečeval na 18*13 cm, čeprav tege ne počnem veliko. Za 15*10 Cm slike pa se mi zdi A60 najbolj primeren ali pa Nikon Coolpix 2100/3100
Drugač se pa vse da tkej sčekirat
www.steves-digicams.com/
pa še to bolj težko saj ni slikano v istih pogojih pa še tipu se je pomoje mal roka tresla
L.p. Clone
Bratranec ga je dobu za rojstni dan, in ne vem kje naz začnem!
Dobre stvari so da na LCD-kaže koliko časa bo še stvar delovala (baterija), všeč mi je tudi kako se zapira leča (tista zaščita za lečo).
Slabosti pa so:
Res da ima 5mega pixlov vendar nič ne pomagajo če je optika pri Sonyju bolj tako, tako kot mi je svetoval prodajalec pod Emporiumom., megapixli niso vse, vzemi Canon A-60 in boljšo kartico ne kupuj jajc. Ok takrat se mi je zdel čuden ampak povedal je po pravici.
Pri Sonyu mi prav tako ni všeč meni, malo je neroden, in še nekaj ne vem a jaz nisem našel ali je to pri vseh Sony-jih, Slikaš lahko samo v ločljivosti 5 megapxlih in šele nato lahko sliko resize-aš na 3.1 in 1.2 /pix.
Tudi barvni odteki mi nekako niso všeč, ni bilo pravih barv, in tudi ostrina je blia nekoliko zgrešwna, je pa res da se nisem prav veliko ubadal z njim. Ima pa tudi slabe vrednosti zaslonke in zaklop gre le do 1/1000s pa tam do 5s mislim, ter ISo 60-400, tako da se pod avtomatskim slikanjem močno poveča šum.
Sem lastnik Canona A-60, pred tem sem imel enaga VGA waiteca tako da sem bolj novinec na tem področju. Canona imam pol leta in lahko povem le to da če bi še 1x kupoval bi si mogoče kupil A70 da bi si lahko slike povečeval na 18*13 cm, čeprav tege ne počnem veliko. Za 15*10 Cm slike pa se mi zdi A60 najbolj primeren ali pa Nikon Coolpix 2100/3100
Drugač se pa vse da tkej sčekirat
www.steves-digicams.com/
pa še to bolj težko saj ni slikano v istih pogojih pa še tipu se je pomoje mal roka tresla
L.p. Clone
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Clone ()
Mr.G. ::
Moje razmišljanje za nakup v letu 2004 (to je kaj bi jest kupil!!!).
1.HP PhotoSmart 945
2.Kodak DX6490
3.Olympus CAMEDIA C-740 UltraZoom
4.Minolta DiMAGE Z1
1.HP PhotoSmart 945
2.Kodak DX6490
3.Olympus CAMEDIA C-740 UltraZoom
4.Minolta DiMAGE Z1
kopernik ::
Ti nisi našel. Z enim gumbom (ni potrebe po sprehajanju po menujih) lahko spreminjaš ločljivost. (vsaj pri mojem sonyju, ki je slabši od p10).
Tudi barvni odteki mi nekako niso všeč, ni bilo pravih barv, in tudi ostrina je blia nekoliko zgrešwna, je pa res da se nisem prav veliko ubadal z njim.
Meni so pa ravno barve všeč. Čeprav je res, da sem tudi sam zelo nov na tem področju in sem imel priliko stestirati fotoaparate samo od dveh proizvajalev.
Sej pravim da se nisem prav prevec ubadal, slikano je blo pa itak znotraj ob luci in ne podnevi zunaj v naravi, sej ko sem gledal na Steves digicams, so pa slike nekoliko izenacene
danielka84 ::
Clone
Nikoli ne poslusaj prodajalca!
On ti bo rekel vse samo da bo prodal kar ima.
optika pri sonyu ni "bolj tako", ampak uporabljajo med svetovno najboljsimi lecami: Carl Zeiss lece.
Z spominskimi karticami je sony res zavozil nekam..., ampak dela na tem da bo vgrajeval podporo drugih kartic.. kot kaze je to res, saj je izdal ze novi model cyber-shot F828 ki ima podporo Compact Flash in memory stick kartic.
tukaj nevem ce je kdo omenil Sony Cyber-shot f717
test: DP Review
, ki je resnicno 1A aparat, ki se ga da dobiti v tujini za okoli 150ksit, v sloveniji pac stane 170ksit.
edina slabost je (za nekatere) da uporablja memory stick pro, ampak ker ima podporo USB2.0 je to opraviceno, saj pri prenosu izkoristi vso hitrost memory sticka pro, ki je zelo hiter.
lp
Slabosti pa so:
Nikoli ne poslusaj prodajalca!
On ti bo rekel vse samo da bo prodal kar ima.
optika pri sonyu ni "bolj tako", ampak uporabljajo med svetovno najboljsimi lecami: Carl Zeiss lece.
Z spominskimi karticami je sony res zavozil nekam..., ampak dela na tem da bo vgrajeval podporo drugih kartic.. kot kaze je to res, saj je izdal ze novi model cyber-shot F828 ki ima podporo Compact Flash in memory stick kartic.
tukaj nevem ce je kdo omenil Sony Cyber-shot f717
test: DP Review
, ki je resnicno 1A aparat, ki se ga da dobiti v tujini za okoli 150ksit, v sloveniji pac stane 170ksit.
edina slabost je (za nekatere) da uporablja memory stick pro, ampak ker ima podporo USB2.0 je to opraviceno, saj pri prenosu izkoristi vso hitrost memory sticka pro, ki je zelo hiter.
lp
ni-da-ni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danielka84 ()
Ok pustimo aparate od 100K Sit dalje to je spet druga zgodba, govorim o aprataih srednjega cenovnega razreda, kot so Canon A60/70/80 in Soy DSC P9/10/12. Pa napisel sem da sem šel v trgovino ki ni blia Canonova, imel je tudi Sony-ja, pa itak nisem kupil tam, po člankih ki sem jih bral se pač Sony ni izkazal ravno za najkvalitetnejšega
Slowenc ::
Mene pa zanima, ali kdo ve za trgovino v Avstriji, ki prodajajo Canone, pa da je cena vsaj za spoznanje nižja(recimo okol 330€ ali manj) kot pri nas (model A80)? Pa naj bi bila vsaj v okolici Celovca.
Ali je v Sloveniji 87000 SIT najnižja cena? Katero firmo spominske kartice kupiti (256MB)?
Pa še neki. Kako je z mednarodno garancijo. Ali jo lahko uveljavljaš v Sloveniji, če kupiš aparat v EU, ali ne?
Ali je v Sloveniji 87000 SIT najnižja cena? Katero firmo spominske kartice kupiti (256MB)?
Pa še neki. Kako je z mednarodno garancijo. Ali jo lahko uveljavljaš v Sloveniji, če kupiš aparat v EU, ali ne?
Skiny gate.
Tud men se zdi čudn da so cene Canonov v Avstiji zelo enake našim. Kartico pa če se ti ne gre za hitrost vzemi SanDisk, 256MB, je prav taka kot original, res je da je malo počasnejša kot kakšen Lexar, bo pa vsaj delala tako kot se zagre, ali pa če si pripravljen dati malo več vzemi Viking
frenk ::
mogoče kdo ve kakšne so razlike med slikami z dSLR tehnologijo in tistimi brez?...zanima me Canon eos-300d in minolta dimage z1...kolikšna je vbistvu sploh razlika...zanima me predvsem makro način
Xgeneration ::
LP
V oči mi je padla ponudba za HP C850 Za 81 kSIT. Zanima me, če bi se ta fotoaparat splačalo kupiti, saj je od njegove splavitve na trg preteklo že mnogo časa - od takrat se je pocenil skoraj za polovico ? Ravno zaradi njegove prejšnje cene se mi zdi, da bi lahko bil kvaliteten.
Zanimajo me predvsem izkušnje?
Je kdo primerjal Canon C80 in dotičnega HP-ja?
Ali je razlika v kvaliteti slik velika?
Ali ima HP tudi kaj funkcij za ročno nastavljanje ( v primerjavi s Canon C80)?
Hvala
V oči mi je padla ponudba za HP C850 Za 81 kSIT. Zanima me, če bi se ta fotoaparat splačalo kupiti, saj je od njegove splavitve na trg preteklo že mnogo časa - od takrat se je pocenil skoraj za polovico ? Ravno zaradi njegove prejšnje cene se mi zdi, da bi lahko bil kvaliteten.
Zanimajo me predvsem izkušnje?
Je kdo primerjal Canon C80 in dotičnega HP-ja?
Ali je razlika v kvaliteti slik velika?
Ali ima HP tudi kaj funkcij za ročno nastavljanje ( v primerjavi s Canon C80)?
Hvala
Blisk ::
OK prvo, ali vsi CANON fotoaparati uporabljajo posebno canonovo baterijo, kdo kaj ve o tem?
Drugo kateri fotoaparat je boljši
Digital IXUS 400
Ali
PowerShot S50
ALi
Sony DSC-P12
Kaj se splača VZET???
Drugo kateri fotoaparat je boljši
Digital IXUS 400
Ali
PowerShot S50
ALi
Sony DSC-P12
Kaj se splača VZET???
flipflop ::
PowerShot A serija ima navadne baterije,AA. Serija S pa ima posebne Canonove,za Ixus pa ne vem,poglej na netu.
koyotee ::
js pa se odločam med sony dcs p72 66k in olympus c-350 63k zoom!
digitalca bom rabu tko mau za "zajebavat se"
sam nasvet kerga priporočate(pa ne canon A80 zravn štult )
LP
update: nobenga druzga digitalca ne mislm kupt
digitalca bom rabu tko mau za "zajebavat se"
sam nasvet kerga priporočate(pa ne canon A80 zravn štult )
LP
update: nobenga druzga digitalca ne mislm kupt
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
cryptozaver ::
Tole niso moje besede ampak besede mojega frenda, ki je poznan in zelo dober fotograf. Nacelno bo dober vsak novejsi digi fotoaparat z vec kot 3MIO pixlov (za standardne male formate slik) seveda od poznanih - boljsih prizvajalcev. Glede na klasicen film so posnetki bolj ostri, boljsa je globinska ostrina, barve so izrazitejse. Se najbolj pomembno pa je naslednje: izdelava slik. Ce lahko naredim malo reklame: izredno dobre digitalne fotografije naredi Foto Mitja v KR (zal vem samo za Gorenjsko).
Windi ::
Odločil sem se, da si kupim en poceni digitalni fotoaparati ni zdaj sem v dilemi, ker ne vem katerega naj vzamem.
Kodak EasyShare CX6200
Olympus Camedia C-150
Olympus C220 ZOOM
Ta zadnji olymps ima scandisk kartico in ne vem kakšna je razlika med xD kartico in scandiskom oz. kaj je bolj priporočljivo. Lahko uporabljam katere druge scandisc kartice?
LAhko kdo pomaga.
Kodak EasyShare CX6200
Olympus Camedia C-150
Olympus C220 ZOOM
Ta zadnji olymps ima scandisk kartico in ne vem kakšna je razlika med xD kartico in scandiskom oz. kaj je bolj priporočljivo. Lahko uporabljam katere druge scandisc kartice?
LAhko kdo pomaga.
flipflop ::
C220 zoom ima,če se ne motim Smart media kartice. Cena xD Picture Card kartice 128MB je približno enaka Smartmedii. xD ne moreš uporabljat v aparatu ki uporablja smartmedio.
Myth ::
Če berete kaj Raziskovalca, prilogo Večera, ste danes zasledili HP-jev fotoaparat.
Model je Photosmart 435m, ki sodi v razred majhnih kompaktnih aparatov. Ima 3,1 milijona tokčk (max slika 2048 * 1536 točk), 5-kratni digitalni zoom, podprte so pomnilniške kartice SD/MMC, za napajanje skrbita dve bateriji AA, tehta pa manj kot 190 gramov. V evropi je cena 129 evrov. Preračunano je to 30.573,00sit.
Uporabljal bi ga za domaco rabo, včasih tudi ponoči. Kaj menite, se splača kupit? Ker ravno kupujem računalnik, nimam ravno dosti denarja za dobrega digitalca. Torej, kaj menite?
Model je Photosmart 435m, ki sodi v razred majhnih kompaktnih aparatov. Ima 3,1 milijona tokčk (max slika 2048 * 1536 točk), 5-kratni digitalni zoom, podprte so pomnilniške kartice SD/MMC, za napajanje skrbita dve bateriji AA, tehta pa manj kot 190 gramov. V evropi je cena 129 evrov. Preračunano je to 30.573,00sit.
Uporabljal bi ga za domaco rabo, včasih tudi ponoči. Kaj menite, se splača kupit? Ker ravno kupujem računalnik, nimam ravno dosti denarja za dobrega digitalca. Torej, kaj menite?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
M&M ::
Nikjer nisi zapisal, da ima ta fotoaparat optični zoom!!
Optični zoom je dokaj pomemben, in fotoaparata brez tega ni priporočljivo kupit!
Digitalni zoom je pa itaq bedarija!
Moj prvi fotoaparat je bil npr. Premier DC2300, ki stane sedaj okoli 30.000 in ima 2.1 mpix 3xoptični in 3x digitalni zoom. Z njim sem bil načeloma zelo zadovoljen, razen ko je prišlo do nočnega slikanja, kjer se ni najbolje obnesel!
Če si na tesnem z denarjem, ti priporočam, da še raje malenkost počakaš in privarčuješ še kakšen tolar, potem pa HOP v avstrijo po Canona A60! Ga dobiš za okoli 37.000 - 40.000, je pa garantirano boljši od vseh fotkičev nižjega razreda!
Res pa je, da ga moraš za takšno ceno "švercati" ;)
Optični zoom je dokaj pomemben, in fotoaparata brez tega ni priporočljivo kupit!
Digitalni zoom je pa itaq bedarija!
Moj prvi fotoaparat je bil npr. Premier DC2300, ki stane sedaj okoli 30.000 in ima 2.1 mpix 3xoptični in 3x digitalni zoom. Z njim sem bil načeloma zelo zadovoljen, razen ko je prišlo do nočnega slikanja, kjer se ni najbolje obnesel!
Če si na tesnem z denarjem, ti priporočam, da še raje malenkost počakaš in privarčuješ še kakšen tolar, potem pa HOP v avstrijo po Canona A60! Ga dobiš za okoli 37.000 - 40.000, je pa garantirano boljši od vseh fotkičev nižjega razreda!
Res pa je, da ga moraš za takšno ceno "švercati" ;)
M&M
Mi lahko prosim poveš v kateri trgovini pride ta A60 40000 SIt, ker sem gledal po avstrijskih trgovinah in pride najceneje 58000?
M&M ::
Pred kratkin je bila akcija v Metroju,.. ne vem sicer če ga še imajo! Tukaj pa imaš spisek najcenejših trgovin KLIK
Kot lahko vidiš je najcenej za 189 EVR, kar znese brez MWST 157,49 EVR, če pa to pomnožiš z vrednostjo evra, te pride nekaj več kot 37.000 SIT!
LP
Kot lahko vidiš je najcenej za 189 EVR, kar znese brez MWST 157,49 EVR, če pa to pomnožiš z vrednostjo evra, te pride nekaj več kot 37.000 SIT!
LP
M&M
andrej ::
digitalni zoom sploh NI zoom! Ce ze hoces povecat sliko raje uporabi Photoshop, ki ima "boljsi digitalni zoom" kot digitalni fotoaparati. Prednost vecjega stevila pixlov je, da lahko del slike odrozes in mas se vedno dokaj veliko sliko...
Sej teste sem že vse prebral (za HP 850).
Me zanimajo izkušnje, pa ga očitno nihče nima.
Res me zanima, če ma kdo kako izkuišnjo.
Hvala
Me zanimajo izkušnje, pa ga očitno nihče nima.
Res me zanima, če ma kdo kako izkuišnjo.
Hvala
Luke ::
Stroka prav nič ne hvali A 80, ker v ničemer, razen v megapixlih ne prekaša predhodnika.
Poglejte si test na TOM-u.
Poglejte si test na TOM-u.
Slowenc ::
Ampak ali ni bols dat par jurjev vec, pa imas novejsi in boljsi aparat? Ker cena med A70 in A80 ni velika.
Skiny gate.
Lp še enkrat!
Že x-krat sem podrobno prebral oceno HP jevega digitalca C850 z 56x zoomom (8x optičnim in 7x digitalnim)!
Še vedno me od nakupa tega aparata odvračajo naslednje stvari:
- nezmožnost ročnega zumiranja (aparat sam oceni razdaljo in sliko optimalno izostri (Kaj pa če nočes izostrene?!))
- ima le ISO 100,200 (ne pa niti 400, kar ima skoraj vsak, kaj šele 50, 150,...)
Drugače pa omenjeni aparat glede kakovosti fotografij NA TEJ STRANI
kar zelo hvalijo.
Prosim, če mi lahko kdo svetuje. Osebno se mi zdi nezmožnost ročnega zumiranja pravi greh za aparat z 8x optičnim zoomom.
Hvala vnaprej!
Že x-krat sem podrobno prebral oceno HP jevega digitalca C850 z 56x zoomom (8x optičnim in 7x digitalnim)!
- nezmožnost ročnega zumiranja (aparat sam oceni razdaljo in sliko optimalno izostri (Kaj pa če nočes izostrene?!))
- ima le ISO 100,200 (ne pa niti 400, kar ima skoraj vsak, kaj šele 50, 150,...)
Drugače pa omenjeni aparat glede kakovosti fotografij NA TEJ STRANI
kar zelo hvalijo.
Prosim, če mi lahko kdo svetuje. Osebno se mi zdi nezmožnost ročnega zumiranja pravi greh za aparat z 8x optičnim zoomom.
Hvala vnaprej!
perci ::
Bah, ti ne ločiš fokusa in zooma. To o čemer ti govoriš je fokus, zoom se da pa na vsakem fotoaparatu, ki ga ima, na roke štelat. Drugače to ne bi imelo dosti smisla, kaj?
Imam še jaz eno vprašanje. Nabavil bi si rad digitalca in imam nagledane naslednje variante. Katerega izmed teh bi mi priporočali
Canon PowerShot A60
Canon PowerShot A70
FujuFilm FinePix S3000
(kakšna je kaj razlika med prvima dvema, se mi splača kupiti A70 in nisem ne vem kako zahteven glede slik)
Sem gledal specifikacije S3000 in me je pritegnil zoom, edino kaj je slabost pri tem, da nima ISO 400, je to zelo pomembno.
Mi lahko kdo opiše A70 in S3000 iz lastnih izkušenjn?
Hvala za odgovore!
lp Borut
Canon PowerShot A60
Canon PowerShot A70
FujuFilm FinePix S3000
(kakšna je kaj razlika med prvima dvema, se mi splača kupiti A70 in nisem ne vem kako zahteven glede slik)
Sem gledal specifikacije S3000 in me je pritegnil zoom, edino kaj je slabost pri tem, da nima ISO 400, je to zelo pomembno.
Mi lahko kdo opiše A70 in S3000 iz lastnih izkušenjn?
Hvala za odgovore!
lp Borut