» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
14 / 133
»»

Avenger ::

Clone, naj te ne bo strah zaviti v kakšno foto štacuno, recimo foto tivoli v podhodu pri Bavarcu. 8-)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

leonius ::

Tistim, ki se odločate za nakup npr. polprpfesionalnega digitalca, lahko priporočam Fujifilm S5000 Finepix. Moji prvi vtisi(po enem tednu) so odlični, odlična ostrina slik. Tudi cena ni pretirana.

Lep pozdrav

Dirkac ::

Je kdo kupil Canon Powershoot A80? Kakšne so izkušnje?

Mogoče kdo ve tomesečno kodo za popust v Enaa?

Istrian ::

Jaz imam a80 že ene tri tedne in sem z njim zelo zadovoljen.:)

Gionni ::

Ali ima kdo Sony DSC-V1?
A ima kdo kakšne izkušnje z njim? A ga priporočate?
Ali se splača odšteti 140k SIT (Rolan)? Ne bi ga namreč uporabljal za profesionalne namene. Rad bi pa kupil aparat, ki bi mi dobro služil vsaj 3 leta, če ne več!;)

planetparty ::

Ne spoznam se skoraj nič na digitalce, zdaj pa sem se le odločil kaj pametnega kupiti, tule imam nekaj primerkov:
OLYMPUS C 350 Z 265€
CASIO QV-R40 299€

Vidim, da precej hvalite A80, ki pa je za moje pojma ralhlo predrag...Meni je popolnoma vseeno če piše na aparatu Canon ali pa Gipsy, važno je samo, da se da slikati:D

boštjan ::

ja pol pa A70,z 256MB kartico te prise okoli 95k

Še nekaj zanimivega sem zasledil:
Fuji Finepix F700 6,2 Mio. Pixel 479,00 € (Se šalijo ali pa je drek kamera?)
Fuji Finepix A210 3,2 Mio. Pixel 199,00 €
Maginon SX410z 4,1 Mio. Pixel 199,00 € (Se šalijo ali pa je drek kamera?)
Fujifilm FinePix S5000 6,0 Mio. Pixel 438,90 € (Se spet šalijo ali pa je drek kamera?)

Bi prosli vaše komentarje glede teh cen/zmogljivosti. Kaj se najbolj splača kupiti od naštetega in kako se recimo obnesejo te kamere v primerjavi z do neba kovanega A80?

BC3 ::

a kdo ve kje je kakšna trgovina s panasonic digitalnimi fotoaparati. dmc-fz10 in fz2 sta mi zelo zanimiva pa ne najdem nobenih cen niti trgovin na netu...
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-

M&M ::

A veste kaj vam predlagam!!

Naredite si izpisek vseh fotoaparatov, ki so v razponu vaših finančnih zmožnosti, pol pa pojdite v trgovine in sprobajte vsakega od teh. Trgovec vam bo gotovo pomagal, če se boste izkazali za resnega kupca!
Na koncu preglejte posnetke, ki ste jih naredili z vsemi,... potem primerjajte še cene pomnilnih kartic,.. koliko SIT vas stane 1MB posameznega tipa kartic,... skratka ogromno je teh zadev, ki jih morate preizkusiti sami in se tako odločiti.

Sam sem naredil ravno tako in sem pristal pri Canonu A80, ki ima od vseh najboljšo sliko, najcenejši pomnilnik,... dovolj funkcij...

Da pa se ne bom delal pametnega bom pa rekel le še to, da so večinoma vsi fotoaparati na tržišču dobri, vsak pa bo sam videl, kateri model mu najbolj "sede" v roko!

Veliko sreče!
M&M

|Jurcek| ::

odločam se za nakup canona A70. Zanima ma, kje se ga da dobiti najceneje? Ali se splača počakati še kak mesec, če bodo slučajno cene še kaj padle??

Alec999 ::

po mojih izkusnjah ga bos v SLO dubu najcenej pri www.mixi.tv

Kaj pa v Mediamarktu se splača kja kupiti, Sony P92 se dobi za preračunano 80.000+kartica=100.000
Se splača tole?
Pa kam so preselili Mediamarkt v Grazu?

trot ::

Mediamarkt v Gradcu je v nakupovalnem središču Seiersberg. Menda ga ni preveč težko najti, saj je tam vedno kar precej Slovencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trot ()

dkosir ::

Ali kdo slučajno ve koliko fotografij se da napraviti z enim kompletom baterij pri A80

perci ::

Odvisno od tega katere baterije uporabljas in koliko od tega je flash slikic.

Okrog 400 slik z 2000 mAh GP baterije !

Odvisno pa je tudi od temperature ;) in mnogih drugih dejavnikov!
M&M

Istrian ::

Imam A80 z 2100gp baterijami in naredim tam od 400 do 450 slik z enim povnjenem.

ledo ::

Najbolje da si ogledaš teste digitalnih aparatov na http://www.steves-digicams.com/ tukaj so podrobno opisani in testirani...
Jaz imam Olympus C 720 in mi zelo dobro služi..

Lp.

Ledo

T0RN4D0 ::

weee, jst pa upam da ga domim ta tedn... mislim drug tedn:)

vzel pa bom po vsej verjetnosti v mixiju A80 +256MB kartico+ polnilc z 2100 baterijami za 113k sit:)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

|Jurcek| ::

kam v avstrijo po digitalca A70? bilo bi fajn, če bi blo bliz meje. pa lahko mi daste kšn url naslov od kšne ugodne ponudbe iz avstrijskih trgovin oz. v katerih trgovinah se splača kupovt

Splača se kupovat tam ko majo trenutno v akciji,... to pa so večinoma starejše zadeve kot je A60,... kar šele pride na tržišče se jim ne mudi prodajat! ;)
M&M

ARSENiA ::

Hmmm...sem cisto nova tukaj:))
Sem totalen laik, ampak full bi imela digitalca:))
Malo sem ze gledala okoli in nekako se orientiram proti SONY - P9 seriji...ker mi je pac design full vsec:\
kaj pravite? Dobro se mi zdi, ker je polnilec+akumulatorji prilozen, drugace pa se mi ne sanja o ostalih prednostih in slabostih.
A je cena 120k sit (big bang...fuj...) previsoka?
Plissssssss, help!

Pozdravljena med ostalimi laiki :D

Moje osebno mnenje o Sonyu je le to da nekoliko preveč stane vse skupaj. Od aparata, do Sony Memory Sticka,... sicer priti kvalitetni izdelavi in fukncijam nimam pripomb,.. vendar vseeno razmisli čemu toliko denarja!
Brat ima Soniya in sem kar precej slikal z njim,... vendar za svojih 110 kSIT ne ponuja kaj prida več kot pa visoko ločljivost,... Sam sem po temeljitem premisleku pristal pri Canonu. Sam imam A80, vendar so tudi ostali modeli Axx, Sxx, Gx ter IXUS ravno tako ZAKON. Med ogromno ročnimi nastavitvami lahko izbereš tisto tapravi in z malo znanja ustvariš prave umetnije! Prednost je tudi najcenejši pomnilni mediji CF,... tiste baterije s polnilcem pa te tudi pridejo borih 6 kSIT za serijo Axx, pri IXUS-ih in seriji Sxx ali Gx pa imaš akumolator tako že vgrajen.

Verjemi, da CANONI niso zastonj tako v nebo kovani tudi na tem forumu!

Premisli!
M&M

andrej ::

kam po digitalca v AT?
V gradzu mas MediaMarkt, Peluga, zraven pa se zelo ugodne Classic Camera. poglej na www.geizhals.at.

kako cistiti?
jaz uporabljam za moje lece LensPen -> http://www.lenspen.com. obnese se super.

osebne preference?
Canon. zakaj? Ker so dobri, imajo akumulatorje, ki drzijo dolgo, in uporabljajo najbolj standardne Compact Flash kartice, ki so poceni. Ne pa neka draga in cudna jajca.

AngelOfDeath ::

ARSENiA

SONY P92 se dobi že za okoli 92k Mixi

Sam pa bi ti priporočal kakega od Canonov

sam imam zdaj doma Canon A80 +128MB kartico ki sem ga kupil v Enaa
Poleg pa še polnilec Sony
Vse skupaj za 110k

boštjan ::

danes pa dobiš za 105k a80+256mb kartico in torbico

AngelOfDeath ::

Boštjan vem tudi za to verzijo samo je 7k dražja od moje pa sem se odločil da ne rabim 256mb pomnilnika 8-) če pa bo potreba pa ga še lahko vedno kupim ;)

VASkO ::

je kdo sprobal Minolto Dimage S414?
4MP, 4x opticni zoom, CF kartice, video snemanje, 4xAA, zelo veliko manualnih nastavitev, ostre, bogate slike in zelo zelo ugodna cena.

na steves-digicams in dpreview jo hvalijo, sem pred tem, da jo vzamem (za res ugodno ceno)... ne bi rad kaksnih negativnih presenecenj.

ARSENiA ::

hoj folk...fenks a lot za odgovore:)
Beware of strangers...

Hair_Y ::

VASkO, ravno danes grem v Avstrio po to Minolto S414,
cena 299€, pa bom v prihodnjih dneh kaj več povedal.
Bo pa to moj prvi fotoaparat, tako, da se bom še lovil.

Exterminator ::

js mam canon A80 in se mi zdi carski
skor popoln ročni nadzor, lepi filmčki z zvokom (dolžina odvisna od kartice), snemanje zvoka samga (60 sek), 4 mio pik, vrtljiv zaslon, ... za povprečno družinsko rabo ima še preveč vsega

toplo priporočam:D

tisti ki ga imate: a je mel kdo probleme z inštalacijo softwera??? mena ga na noben način noče inštalirat - neka napaka
mail me please (da ne bomo na tej temi pisal o problemih s softwerom) tuki

pozdrav vsem

VASkO ::

ta minolta se v grazu dobi za 265€

no, pa spet ne vem, kaj bi vzel v tem cenovnem rangu - baje so slike na s414 (indoor) s flashom rumenkaste, tako da treba rocno nastavljati white balance pa za fokus nima dodatne osvetlitve
drugo pa je super

Huh, jst semzdej že prbližn 1 dan ponosni lastnik A80.

Zaenkrat nimam nič proti njemu, sam mal moram še nastavitve preštudirat ker za 2/5 na koleščku v bistvu ne vem za kaj praw pridejo :\

A si kupu fotič brez navodil?

jevigor ::

Zdravo!Kupujem digitalni fotoaparat.Odločiti se ne morem med naslednjimi:
Canon A70
Samsung digimax 360
Samsung digimax V4
Sony p72.Vsem se za odgovore zahvaljujem!:))
Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Leadtek GeForce 8800 GTX
WD 320gb 16mb | CellShock 2x1gb CL4 |
Enermax Liberty 620W | Chieftec

Jaz bi vzel Canona
M&M

še en glas za canon

boych ::

jaz sem pred kratkim kupil MINOLTO dimage Z1.
10 kratni optični8-O
najhitrejši avtofokus v svojem razredu
filmčki v resoluciji 640 x 480 30 fps
3.2 mpixla
zaenkrat še nimam nobene pripombe, čeprav še ga nisem mel časa dodobra stestirati pri hitrejših premikih.
slabost: cena pomnilniške kartice(128 Mb=69.90 EUR)
cena v Mediamarkt Graz = 399 EUR +128 Mb 69.90 Eur - 58 EUR Mwst = 410.90 EUR
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

mam navodila, sam jih je tolk kt 1/2 angleške zgodovine... kej se mi pa da vse to brat:D :\

Prosim vas svetujte mi še kaj. Kajti moj nakup ni več daleč!
Hvala! :d
Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Leadtek GeForce 8800 GTX
WD 320gb 16mb | CellShock 2x1gb CL4 |
Enermax Liberty 620W | Chieftec

Zgodovina sprememb…

• polepsal: perci ()

BaRtMaN ::

Kupi Canona, ja?

Exterminator ::

jevigor: samsung v4 ma dokaj slabo sliko za 4 mio pik. poleg tega mu digitalni zoom ful pokvari (naredi neostro) sliko. js mam canona a80 in sem zlo zadovoljen. o sonyju ne vem kej velik, tk da svetujem canona 70 al pa 80.

še neki v prid canonu: nisem še vidu drugih primerkov, ampak canon a80 ma neverjetno pregledna navodila za uporabo.na 215 strani je vse natančno razloženo - js osebno sm v trenutku vse najdu, tk da zdej lepo izkoriščam večino ročnih nastavitev.

sicer pa: noben fotkič pri ceni okol 100ksit ne dela slabih slik! ful fejst se ne moreš nasrat, ker ma vsak svoje prednosti.

Moje izkušnje s Sonyem in Samsungom V4 so te, da imata oba nekako blede slike!

Samsunga ma en kolega, je sicer ful dober, ker je majhen, Brat ma soniya P71 (slike sicer lepo ostre, a so blede), jaz imam pa A80,... še najbolj zadovoljen !
M&M

Kako pa je vaše mnenje o Canonu A80

beri temo, polno ljudi je ze govorilo o a80 - afaik so vsi zelo zadovoljni

dobre.

drugič se lahko vsaj tolk potrudiš in prebereš zadnjih 10 postov!;)

Myth ::

Glede na to, da sem precital temo od zacetka do konca (vmes sem malo izpustil) me zanima naslednje. Ata (oče, beri kakor hočeš :D ) kupuje pac digitalca (za bozicka , baje :)) ) in to prviga. Veliko sem videl postov o Canonu A60, 70, 80. Moje vprasanje je, kje lahko to kupim in kaksne so cene le-teh?

pa en lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

BaRtMaN ::

V EnaA spletni trgovini na primer. Maš ogromno linkov v temi, tako da, če bi jo res prebral, ne bi spraševal. ;)

««
14 / 133
»»