Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
trot ::
Jaz sem trenutno v procesu odlocanja, kateri fotoaparat kupiti, favoriti canon a70 in g5, nikon coolpix 3100 in 4300, olympus c-740.
Vceraj sem jih malo pretipal v mediamarktu in vtisi so taki-a70 in 3100-a se s tem ziher da slikat, ker mal delujeta kot igracke. 4300-ze kar v redu, olympus-neki cudnega, g5-dober obcutek v roki, ampak moram dobiti uprabniski prirocnik, kako se ga sploh nazge.
Torej, nekako v mojem cenovnem dosegu je se najbolj a70. Uporabnike tega aparata bi vprasal, ce imajo obcutek, da slike na racunalniku ali narejene fotografije zgledajo dosti bolje kot na lcd-ju fotkica, ker makro slike na malem zasloncku niso bas nekaj strasnega.
Se glede trgovin v gradcu nasploh:
-peluga-a ti majo dejansko trgovino, kjer lahko malo pogledas in se pomenis s prodajalcem, ker na Schlogelgasse zgleda kot da majo samo kaso
-grazcamera-kake izkusnje
-mediamarkt-predrag?
Ah se nekaj, a imajo Avstrijci kake akcije za Miklavza, bozic, novo leto ipd? Ce da, kaliko kaj spustijo cene?
Vceraj sem jih malo pretipal v mediamarktu in vtisi so taki-a70 in 3100-a se s tem ziher da slikat, ker mal delujeta kot igracke. 4300-ze kar v redu, olympus-neki cudnega, g5-dober obcutek v roki, ampak moram dobiti uprabniski prirocnik, kako se ga sploh nazge.
Torej, nekako v mojem cenovnem dosegu je se najbolj a70. Uporabnike tega aparata bi vprasal, ce imajo obcutek, da slike na racunalniku ali narejene fotografije zgledajo dosti bolje kot na lcd-ju fotkica, ker makro slike na malem zasloncku niso bas nekaj strasnega.
Se glede trgovin v gradcu nasploh:
-peluga-a ti majo dejansko trgovino, kjer lahko malo pogledas in se pomenis s prodajalcem, ker na Schlogelgasse zgleda kot da majo samo kaso
-grazcamera-kake izkusnje
-mediamarkt-predrag?
Ah se nekaj, a imajo Avstrijci kake akcije za Miklavza, bozic, novo leto ipd? Ce da, kaliko kaj spustijo cene?
su37 ::
Moje skromno mnenje o Olympusu c740, katerega imam doma. Slika super, zelo sem zadovoljen z njim, da ne govorim o zoomu, edino kritiko bi dal shranjevanju nastavitev v načinu "my settings" ker mi teh nastavitev ne uspe shranit do nasledjega vklopa aparata. Drugače pa vse je kul, aparat je vreden svojega denarja. Pa še to..ugotavljam da mnogi kritizirajo kar tja v en dan. Fotografija je odvisna predvsem od tistega ki stoji za fotoaparatom, kaj nam sicer pomaga ne vem kako dobra optika z nastavitvami, če tega ne znamo uporabit?? Pa še link s fotografijami ki sem jih posnel...no to seveda niso vse...
fotke
fotke
T0RN4D0 ::
Kaj pol ni ql ta olympus
Ker res nebi rad stran vrgu 80k!
A70 je malo drag. Sicer se ga tud jst nebi branu
očitno se bo treba še malo poglobit.
Ker res nebi rad stran vrgu 80k!
A70 je malo drag. Sicer se ga tud jst nebi branu
očitno se bo treba še malo poglobit.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
flipflop ::
Tornado Boy: če je kewl al ne,moraš vprašat tistega ki ga ima,ne tistega ki ma nekaj drugega in to svoje hvali,vse druga pa spljuva.
Dirkac ::
V ponedeljek pride ven Canon Powershot A80. Priporočena cena bo 100.000 tolarjev. Po mojem se tega splača vzet, ker je veliko boljši kot A70, po ceni se pa niti ne razlikuje preveč. v nekaterih trgovinah bo baje po isti ceni, kot je zdaj A70.
Ko pa ga noben nima
A 80... če nebi bil že A70 prdrag
spet se bo mal zavleklo...
A 80... če nebi bil že A70 prdrag
spet se bo mal zavleklo...
pingec ::
ne jast sm mislu sonyja pa lazji je kot canon
ma sam 2 bateriji
ma sam 2 bateriji
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pingec ()
flipflop ::
Canon PS A80
Očitno bo cena celo pod 100k. Razen Vrtljivega zaslona,več pik in še nekaj malenkosti pri filmčkih se pa niti ne razlikuje toliko od A70.
Očitno bo cena celo pod 100k. Razen Vrtljivega zaslona,več pik in še nekaj malenkosti pri filmčkih se pa niti ne razlikuje toliko od A70.
je pa cela 2 k dražji
tolk kukr doplačaš za večjo kartico, k jo dobiš zraven
tolk kukr doplačaš za večjo kartico, k jo dobiš zraven
Lime ::
peroo: Ne vem ali to še velja, ampak včasih se je takole dogajalo:
Ne javljajo cariniki na našo stran, ampak javlja avstrijska davčna naši davčni. Cariniki so včasih javljali na italijanski meji, vendar so kasneje zaradi sodelovanja davčnih uprav to opustili. Ko pride iz avstrijske trgovine, kjer si kupil npr. fotoaparat, na avstrijsko davčno ožigosani zahtevek za povračilo MwSt. s tvojimi podatki, ti lepo javijo tvoje podatke slovenski davčni, katera preveri če je bil pri uvozu plačan DDV in te v nasprotnem primeru kaznuje in še DDV+carino plačaš.
Ampak za malenkosti, kot so fotoaparati, po moje ni treba skrbeti. Če je pa že zelo drag aparat, pa prosi naj ti naredijo dva računa.
Je pa prijatelj pred kakimi tremi leti dobil "lepe pozdrave" iz davčne, ko je v Avstriji kupil uro za 3.000 DEM.
Tole je copy/paste iz nekega drugega foruma:
s 1. oktobrom 1999 je prišlo do ene zelo pomembne spremembe. Slovenija je z Avstrijo in Italijo (davčne uprave) podpisala sporazum o DDV oz IVA ali Mw. St..
Iva oz DDV ali Mw St. je davek, ki ga je treba nekje plačat. Če je v ITALIJI vrnjena iva, je treba davek plačat v Sloveniji. in obratno, če makaronar izvozi od nas nekaj, pa mu damo eksport fakturo brez davka, mora plačat IVO.
In kaj je posledica sporazuma:
Če imaš fakturo večjo od 500 EUR jo poštamplaš in prineseš nazaj v štacuno, da ti vrnejo ivo, potem ta faktura roma od štacune -> italijanska davčna -> slovenska davčna uprava. Če so v ITA ivo vrnili, to pomeni, da je bil aparat izvožen. Naša davčna pa bo pregledala podatke o tem, a je plačan davek na to fakturo.
in kaj če ni? sledi tole: Kazen 20.000 SIT, plačilo ddv 20% + plačilo carine po enotni carinski stopnji. Carine za blago iz EU ni, ker pa je prešvercano in ga na carini niso videli, za njih pač ni iz EU, pa ga ocarinijo.
Za konec pa še primerček:
blago - 600 EUR
i.v.a. - 100 EUR
aparat v Italiji ali Avstriji torej pride 500 EUR
Zadeva iz naše davčne izgledala takole:
Kazen : 20.000 SIT
ddv : 23.0000 SIT
Carina: 40.120 SIT
Ne javljajo cariniki na našo stran, ampak javlja avstrijska davčna naši davčni. Cariniki so včasih javljali na italijanski meji, vendar so kasneje zaradi sodelovanja davčnih uprav to opustili. Ko pride iz avstrijske trgovine, kjer si kupil npr. fotoaparat, na avstrijsko davčno ožigosani zahtevek za povračilo MwSt. s tvojimi podatki, ti lepo javijo tvoje podatke slovenski davčni, katera preveri če je bil pri uvozu plačan DDV in te v nasprotnem primeru kaznuje in še DDV+carino plačaš.
Ampak za malenkosti, kot so fotoaparati, po moje ni treba skrbeti. Če je pa že zelo drag aparat, pa prosi naj ti naredijo dva računa.
Je pa prijatelj pred kakimi tremi leti dobil "lepe pozdrave" iz davčne, ko je v Avstriji kupil uro za 3.000 DEM.
Tole je copy/paste iz nekega drugega foruma:
s 1. oktobrom 1999 je prišlo do ene zelo pomembne spremembe. Slovenija je z Avstrijo in Italijo (davčne uprave) podpisala sporazum o DDV oz IVA ali Mw. St..
Iva oz DDV ali Mw St. je davek, ki ga je treba nekje plačat. Če je v ITALIJI vrnjena iva, je treba davek plačat v Sloveniji. in obratno, če makaronar izvozi od nas nekaj, pa mu damo eksport fakturo brez davka, mora plačat IVO.
In kaj je posledica sporazuma:
Če imaš fakturo večjo od 500 EUR jo poštamplaš in prineseš nazaj v štacuno, da ti vrnejo ivo, potem ta faktura roma od štacune -> italijanska davčna -> slovenska davčna uprava. Če so v ITA ivo vrnili, to pomeni, da je bil aparat izvožen. Naša davčna pa bo pregledala podatke o tem, a je plačan davek na to fakturo.
in kaj če ni? sledi tole: Kazen 20.000 SIT, plačilo ddv 20% + plačilo carine po enotni carinski stopnji. Carine za blago iz EU ni, ker pa je prešvercano in ga na carini niso videli, za njih pač ni iz EU, pa ga ocarinijo.
Za konec pa še primerček:
blago - 600 EUR
i.v.a. - 100 EUR
aparat v Italiji ali Avstriji torej pride 500 EUR
Zadeva iz naše davčne izgledala takole:
Kazen : 20.000 SIT
ddv : 23.0000 SIT
Carina: 40.120 SIT
se zna zgodi, da bo šou nazadn kr A80 z mano
sam bom mogu svoj dnar žrtvovat
we'll see
sam bom mogu svoj dnar žrtvovat
we'll see
Dirkac ::
A70 in A80 imata različno tehnologijo. A80 ima namreč večino tehnike od G3. Glejte Dpreview.
Is that good or bad?
Sej ne vem. Nič ne vem. Pojma nimam...
Preveč jih je (al pa premal), dobri so predragi, poceni so preslabi
Sej ne vem. Nič ne vem. Pojma nimam...
Preveč jih je (al pa premal), dobri so predragi, poceni so preslabi
Kaj mislite, ali se splača vzet A80?
A je razen Mpikslov sploh kaj boljši od A70?
Zgleda, da so Cnnoni najboljši.
Ma še kod kakšno drugo idejo?
A je razen Mpikslov sploh kaj boljši od A70?
Zgleda, da so Cnnoni najboljši.
Ma še kod kakšno drugo idejo?
Ok, pol če bo Cannon bo po vsej verjetnosti A80.
A60 je premal 'hud', A70 je dost 'hud' je skor dražji od A80 ...
A80 je pa pol ziher dost hud Samo še dnar bo treba nekak skup spravt
A lahko pričakujem zdej v kratkem (letos) kakšne pocenitve?
Al pa kakšne božične-novoletne-mk klauževe... akcije?
lp
A60 je premal 'hud', A70 je dost 'hud' je skor dražji od A80 ...
A80 je pa pol ziher dost hud Samo še dnar bo treba nekak skup spravt
A lahko pričakujem zdej v kratkem (letos) kakšne pocenitve?
Al pa kakšne božične-novoletne-mk klauževe... akcije?
lp
boštjan ::
Tole dolgo temo bom poskušal skrajšat,kjer se bo dalo razbrati kaj je najbolj pomembno pri nakupu digitalca,vse nepomebne poste pa bom brisal. Če želite spraševat po posameznih aparatih lahko brez problema odprete novo temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
alexio35 ::
Imam eno vprasanje. Vem ,da ne sodi sem ampak se ze tako dolgo zaj.... z raznimi programi pa ne gre in ne gre.Imam Canona A70 in ze kar nekaj filmckov.Filmcke sem do sedaj encodal z DR.Divx-om.Sedaj pa bi filmcke se malo zreziral jim dodal text ,glasbo,....KATERI PROGRAM ???? Adobe premiere mi mece neke napake ,pa se uporabljati ga ne znam,....Ulead video studio mi dela tak pocasi da se postaras ,...trenutno pa preizkusam MAGIX Movie Edit Pro e-version ,ki je cudovit za uporabo le da ne prepozna teh mojih filmckov.... .....HELP PLEASEEEEE
LP Alex
LP Alex
$_Lex_Luther_$
Caligula ::
NAJVEC fotoaparata za svoj denar je HP 735. Odlicne slike pa 60k nov. Pa lahko piskate o precenjenih Nikonih, Sonyih, Olympusih,... kolikor hocete.
Za 60k v uradni stacuni je to dalec najvec!
Za 60k v uradni stacuni je to dalec najvec!
perci ::
Če bi še kak argument navrgel, bi blo tut fino. Ni mi čist jasno, a pr temu fotiču sploh lahko štelaš zaslonko in čas?
Mislim da ni ravno najboljši. Baje tud nima ql za slike dol spravlat na comp.
Stric ga ma, pa je reku, da če bi zdele kupval ne bi tega vzel.
mislim pa, da tud A80 (glede na performance) ni tko drag. (prti recimo a70, a60)
Stric ga ma, pa je reku, da če bi zdele kupval ne bi tega vzel.
mislim pa, da tud A80 (glede na performance) ni tko drag. (prti recimo a70, a60)
pingec ::
zakaj meni ne predvaja mpeg filmov moj sony dsc-p72 tujih mislim z racunalnika prenesenih kaj je ksna fora da ne spozna??
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Popeye ::
No js sm se ogrel za digitalce in enga si bom kupu. Sam nevem kerga nej ! Tko da rabm vaso pomoc oz. nasvete in priporocila. Odlocam se pa med naslednjimi modeli:
- Sony Cyber-shot DSC-P72 (mislm da je zelo soliden digitalc za 70k)
- Olympus C-350 Zoom (najcenejsi sam ma dobre karakeristike)
- Nikon Coolpix 3100 (majhen in lepe oblike)
- Canon PowerShot A70 (mal drag sam vem da ga boste usi pohvalil)
Racunite se na to da nimam neomejenih financnih sredstev (do 100k) pa da ga rabm za domaco uporabo, se prav amatersko. U glavnm kateri od teh je najboljsi (kakovost/cena) nakup?
lp
- Sony Cyber-shot DSC-P72 (mislm da je zelo soliden digitalc za 70k)
- Olympus C-350 Zoom (najcenejsi sam ma dobre karakeristike)
- Nikon Coolpix 3100 (majhen in lepe oblike)
- Canon PowerShot A70 (mal drag sam vem da ga boste usi pohvalil)
Racunite se na to da nimam neomejenih financnih sredstev (do 100k) pa da ga rabm za domaco uporabo, se prav amatersko. U glavnm kateri od teh je najboljsi (kakovost/cena) nakup?
lp
M&M ::
Sam imam A80 in sem 100% zadovoljen. Pregledal sem dosti fotoaparatov (ker sem pač ravno nabavljal), pa noben ni dosegel A80 (govorim o cenovno primerljivih modelih)
Slike so čudovite, nastavitev ima več kot preveč,... skratka vreden svoje cene. Baterije zdržijo preko 400 posnetkov + igračkanje z meniji,... brisanje ITD...
Tudi sony P72 sploh ni slab, vendar me pri sonyu predvsem moti MemoryStick, ki je hudo drag!!!
Preden kupite digitalca, premislite tudi o tem kakšne medije uporablja!
LP
Slike so čudovite, nastavitev ima več kot preveč,... skratka vreden svoje cene. Baterije zdržijo preko 400 posnetkov + igračkanje z meniji,... brisanje ITD...
Tudi sony P72 sploh ni slab, vendar me pri sonyu predvsem moti MemoryStick, ki je hudo drag!!!
Preden kupite digitalca, premislite tudi o tem kakšne medije uporablja!
LP
M&M
M&M: Sej za A80 verjamem da je full dobr, je pa tud najdrazji med nastetimi. Sam se bojim, da nima prevec nastavitev in podobnih stvari dodatkov, ki jih navaden uporabnik sploh ne potrebuje.....
Ja to je res, sam kartico kups enkrat recimo 256 MB pa mas mir. Usaj mislm da je tko oz. zame bi blo cist dost. A majo mogoce te memory kartice omejeno zivljensko dobo?
Alec999: Hvala za link, ce se bom za Canona odlocu bom skor 100% kupu A80, ker je pac novejsi in zmogljivejsi model.
Noben nic ne rece o Nikon-u! A so to tok nezanimivi digitalci. Men je se najlepsi med nastetimi.........
lp
Ja to je res, sam kartico kups enkrat recimo 256 MB pa mas mir. Usaj mislm da je tko oz. zame bi blo cist dost. A majo mogoce te memory kartice omejeno zivljensko dobo?
Alec999: Hvala za link, ce se bom za Canona odlocu bom skor 100% kupu A80, ker je pac novejsi in zmogljivejsi model.
Noben nic ne rece o Nikon-u! A so to tok nezanimivi digitalci. Men je se najlepsi med nastetimi.........
lp
Popeye,moj kolega ma canon A70 in ti moram povedat da je res zelo dober fotič,mogoče še predober za navadnega uporabnika.cena je skoraj 80k,tako da ne vidim razloga zakaj bi metal 20k ven(kupiš raje 256MB kartico in greš na pywo ). nastvitev pa ima več kot dovolj.
Kot vsaka druga stvar ima tudi CF kartica verjetno svoj rok trajanja, a po mojem ni bojazni, da bi jo hitro pobralo!
Tudi Nikona sem gledal, recimo tega , Saj sploh ni slab, pa vseno mislim da canon malce več ponuja !
Vrtljivi LCD mi je zelo včeš in to iz preprostega razloga: Prej sem imel digitalca, ki tega ni imel in kjer koli sem hodil,... MENE ni bilo na nobeni sliki !!! Sedaj enostavno obrnem LCD in se fotografiram s kakšno "znamenitostjo"
Iber uporabno
Tudi Nikona sem gledal, recimo tega , Saj sploh ni slab, pa vseno mislim da canon malce več ponuja !
Vrtljivi LCD mi je zelo včeš in to iz preprostega razloga: Prej sem imel digitalca, ki tega ni imel in kjer koli sem hodil,... MENE ni bilo na nobeni sliki !!! Sedaj enostavno obrnem LCD in se fotografiram s kakšno "znamenitostjo"
Iber uporabno
M&M
Razlika med A70 in A80 je 11k! A se ne splaca dat? K js nameravam met digitalca kar neki casa ! Nebom ga ze cez kaknso leto menju........
lp
lp
evo za 95k sit z 256MB kartico.za ta denar dobiš samo A80 s tisto osnovno 32MB ali 16MB kartico.
Zato pa vzem A80, ki ima nekoliko novejšo tehnologijo! Baje je večino pobral od večjega brata G3.
V glavnem splača se ti žrtvovati tistih 11 kSIT in nabavit A80 (saj do poletja, ko boš potreboval večjo kartico, boš pa že še prišparal kakšnega prešerna)
Aja pa da ne pozabim omenit ko sem ravno pri kartici.
Pri A70 dobiš 16 MB, pri A80 pa že 32! Neki se pozna ;)
V glavnem splača se ti žrtvovati tistih 11 kSIT in nabavit A80 (saj do poletja, ko boš potreboval večjo kartico, boš pa že še prišparal kakšnega prešerna)
Aja pa da ne pozabim omenit ko sem ravno pri kartici.
Pri A70 dobiš 16 MB, pri A80 pa že 32! Neki se pozna ;)
M&M
A ostali modeli so pa odpisani?? Kaksn Olympus C-350 sploh ni bil omenen, Sony P72 tud nc hvaljen, Nikona sm pa js mal vrinu v pogovor..
Pol lahko sklepam, da je Canon edini pravi in najpametnejsi nakup?
A to mogoce govorite zato, ker ga imate in drugih se niste sprobali??
lp
Pol lahko sklepam, da je Canon edini pravi in najpametnejsi nakup?
A to mogoce govorite zato, ker ga imate in drugih se niste sprobali??
lp
Jaz sem pred kratkim nabavljal pa sem prišel do naslednje ugotovitve, da so vsi ti našteti fotoaparati kvalitetni, vredni svoje cene, vendar kot sem že nekoliko višje omenil, moraš pogledati tudi kateri medij uporablja.
Meni je bil od nekdaj všeč sony. Brat ima že lep čas P71 in kot vsi Sonyi dela carske slike, je izjemno varčen z energijo, ima kar nekaj ročnih nastavitev,...skratka vse dobro o Sonyu dokler ne pridemo do Memory Sticka, ki je svinjsko drag in to je bil zadosten razlog, da sonya NE!
Olympus tidi sploh ni švoh, vendar so nekoliko bolj energijsko požrešni, uporablja pa xD kartico, ki je tudi kar nekoliko dražja kot pa CF!!
Nikona priznam da nisem kaj dosti gledal, čeprav uporablja najcenejši pomnilni medij...
Mogoče se ti splača pomisliti tudi o Casiu QV-5700. Pri nas stane sicer ogromno, okoli 160 kSIT, vendar ga dobiš v Avstriji za 411 Evrov - MWST, kar te na koncu stane okoli 80 kSIT. Sam sem ga testiral ves dan,.. pa moram priznat, da me ni prevzel kjlub svojim 5 mpix. Morda zato ker je to že polprofesional in bi rabil že kakšen tečaj fotografije
In tako sem na koncu pristal pri Canonu, ki ima kljub svoji relativno nizki ceni še največ ročnih nastavitev,.. ki ti nemalo kdaj prav pridejo, zelo je uporabna tudi funkcija za snemanje panoram,...
Če pustiš mejl, ti z veseljem pošljem kakšno sliko! Naredil sem jih kar dosti. S Sonijem, canonom s45, A60, s50 in nenazadnje A80!
Meni je bil od nekdaj všeč sony. Brat ima že lep čas P71 in kot vsi Sonyi dela carske slike, je izjemno varčen z energijo, ima kar nekaj ročnih nastavitev,...skratka vse dobro o Sonyu dokler ne pridemo do Memory Sticka, ki je svinjsko drag in to je bil zadosten razlog, da sonya NE!
Olympus tidi sploh ni švoh, vendar so nekoliko bolj energijsko požrešni, uporablja pa xD kartico, ki je tudi kar nekoliko dražja kot pa CF!!
Nikona priznam da nisem kaj dosti gledal, čeprav uporablja najcenejši pomnilni medij...
Mogoče se ti splača pomisliti tudi o Casiu QV-5700. Pri nas stane sicer ogromno, okoli 160 kSIT, vendar ga dobiš v Avstriji za 411 Evrov - MWST, kar te na koncu stane okoli 80 kSIT. Sam sem ga testiral ves dan,.. pa moram priznat, da me ni prevzel kjlub svojim 5 mpix. Morda zato ker je to že polprofesional in bi rabil že kakšen tečaj fotografije
In tako sem na koncu pristal pri Canonu, ki ima kljub svoji relativno nizki ceni še največ ročnih nastavitev,.. ki ti nemalo kdaj prav pridejo, zelo je uporabna tudi funkcija za snemanje panoram,...
Če pustiš mejl, ti z veseljem pošljem kakšno sliko! Naredil sem jih kar dosti. S Sonijem, canonom s45, A60, s50 in nenazadnje A80!
M&M
M&M: Poglej zasebna sporocila!
No sej to sm hotu slisat, da so tud drugi dobri, sam par podrobnosti pretehta na Canonovo stran. En se bo ze znajdu pr men......
Hvala vsem!
lp
No sej to sm hotu slisat, da so tud drugi dobri, sam par podrobnosti pretehta na Canonovo stran. En se bo ze znajdu pr men......
Hvala vsem!
lp
Gozdar ::
Da ne boste samo po angleskih straneh brskali:
e-Fotografija
... na forumu pa lahko povprašate Matjaža, on vse to testira
e-Fotografija
... na forumu pa lahko povprašate Matjaža, on vse to testira
TriSiX ::
Z mojim A70 sem zelo zadovoljen, seda jpa se mi je pokazala napaka E18 (objektiv se je zataknil). Veliko sem brskal po netu in marsikdo ima to težavo, ne le pri A70, pač pa pri vseh modelih PowerShot in IXUS! Je pa to edina minus, če bi še enkrat kupoval bi zopet kupil A70 (definitivno najboljše razmerje cena-kakovost)!!!
Canon ima tudi mednarodno garncijo vendar le v naslednjem primeru:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Mednarodno garancijo Vam priznamo samo v primeru, ce imate popolnoma izpolnjeno world wide warranty ali pa euroipean warranty in zraven prilozite se ORIGINALNI racun. V nobenem nasprotnem primeru vam garancije ne priznamo...."
Jaz tega nisem vedel in obrazca nisem izpolnil, čeprav bi ga sedaj krvavo potreboval! Zato pri nakupu v tujini to poskušajte urediti, ker se vam lahko zgodi isto kot meni!
Ne vem pa kako lahko priložiš originalni račun, če pa ga moraš dati za TAXFREE!?
Canon ima tudi mednarodno garncijo vendar le v naslednjem primeru:
"Mednarodno garancijo Vam priznamo samo v primeru, ce imate popolnoma izpolnjeno world wide warranty ali pa euroipean warranty in zraven prilozite se ORIGINALNI racun. V nobenem nasprotnem primeru vam garancije ne priznamo...."
Jaz tega nisem vedel in obrazca nisem izpolnil, čeprav bi ga sedaj krvavo potreboval! Zato pri nakupu v tujini to poskušajte urediti, ker se vam lahko zgodi isto kot meni!
Ne vem pa kako lahko priložiš originalni račun, če pa ga moraš dati za TAXFREE!?
TriSiX ::
Nisem jaz dvigoval denarja pač pa moja punca in tako sem pozabil kopirati, potem pa sem poslal mail na TAXFREE in so mi poslali papirje po faksu!
Ne vem pa kje je finta mednarodne garancije, če kupiš aparat pri nas potem je itak ne rabiš! Rabiš jo le če kupiš aparta v tujini, a v tem primeru moraš originalni račun pustiti pri TAXFREE! ...
Sicer pa EU je blizu, tako da nima veze!!! Upam da bodo cene padle!
Ne vem pa kje je finta mednarodne garancije, če kupiš aparat pri nas potem je itak ne rabiš! Rabiš jo le če kupiš aparta v tujini, a v tem primeru moraš originalni račun pustiti pri TAXFREE! ...
Sicer pa EU je blizu, tako da nima veze!!! Upam da bodo cene padle!
trpo ::
Za tiste, ki se vam pa ne da vozit v tujino ali pa naročanju prek interneta na dolge razdalje ne zaupate, mam eno slovensko trgovino -
MIXI
Vedno imajo kakšne dobre fotoaparate u akciji. Pa še vse cene so ca. 10% nižje kot drugod.
PS: imajo tudi trgovino v Žireh, 50km iz Ljubljane v kateri veljajo pravtako internetne cene.
MIXI
Vedno imajo kakšne dobre fotoaparate u akciji. Pa še vse cene so ca. 10% nižje kot drugod.
PS: imajo tudi trgovino v Žireh, 50km iz Ljubljane v kateri veljajo pravtako internetne cene.
www.LOST-serija.net
asPeteR ::
Jaz sem pa prejsnji teden kupil Canona IXUS i, in moram rect, da sem zelo zadovoljen. Namrec iskal sem nekaj cim manjsega in da ima "kaj locljivosti", pri tezi 100g ima 4M piksle, kar je dost vredu.
Torej, ce kdo isce majhen, lahek kovinski digitalec ki ima tudi dokaj visoko locljivost naj si ogleda tega IXUSA i.
Torej, ce kdo isce majhen, lahek kovinski digitalec ki ima tudi dokaj visoko locljivost naj si ogleda tega IXUSA i.
http://blog.stegnar.com
Clone ::
Lep pozdrav!
Eno vprašanje imam pa nisem vedel kje naj vprašam pa sem šel kar sem k ravno tolk o digitalcih govorite.
Imam Canona Power Shot A60, imam pa eno vprašanje. In sicer zanima me če se da kupiti kakšna čistilna raztopina za objektiv. Po robivih je nastal masten madež ki se ga ne da odstraniti, poizkušal sem z krpico ki je namenjena čiščenju daljnogledov, tako da nabi spraskal objektiva, vendar se madeža nežno ne da odstraniti. Katero reč priporočate za čiščenje, ker zlepa ne gre zgrda se pa objektiva nočem lotiti
L.P.
Clone
Eno vprašanje imam pa nisem vedel kje naj vprašam pa sem šel kar sem k ravno tolk o digitalcih govorite.
Imam Canona Power Shot A60, imam pa eno vprašanje. In sicer zanima me če se da kupiti kakšna čistilna raztopina za objektiv. Po robivih je nastal masten madež ki se ga ne da odstraniti, poizkušal sem z krpico ki je namenjena čiščenju daljnogledov, tako da nabi spraskal objektiva, vendar se madeža nežno ne da odstraniti. Katero reč priporočate za čiščenje, ker zlepa ne gre zgrda se pa objektiva nočem lotiti
L.P.
Clone
Alec999 ::
eve mene tud podobno zanima ce je kj za cistet leco od A70 ... pa ce je sploh to priporoceno?
lp,
Alec999
lp,
Alec999
BlackHole ::
Jaz lečo čistim z mikro krpico, takšno ki jo dobiš za očala čistit. Meni z njo vedno uspe madeže lepo očisiti, brez kakšnih čistilnih sredstev. Morda boš moral včasih malo bolj vztrajno (dolgo) drgnit, drugače pa malo z oslinjeno konico prsta pomaži po leči in potem z mikro krpico spoliraš. Ampak, da se s tem ni treba več ubadat, sem zdaj pred lečo montiral Skylight filter, tako da je leča zaščitena pred podobnimi nevarnostmi, slike pa niso zaradi filtra nič drugačne.
No saj s to mikro krpico sem tudi jaz probal, saj po sredini mi je uspelo, ampak se je nabralo pri strani in tja ne morem priti z nobeno rečjo, s slino si pa ne upam po leči drgnit, sem predolgo šaparal za aparat. Hey Alec999 kakšen problem imaš pa ti?
BaRtMaN ::
Vatirana palčka + aceton/alkohol bi priporočal. Potem pa še mikro krpica, ki jo s kakšno pinceto tlačiš v kot.
Alec999 ::
Clone >> se mi zdi da sm nek prebrou, da ni priporoceno cistit leco .. pa se sprasujem ce sm narobe prebrou pa s cim se jo cisti
Samo v navodilih res piše da ne smemo uporabljati sintetičnih čistil. Pa piše tud da bi jo mogu s čopičem ali mehko krpo (kaj pa nardiš če ti 4 letni mulc prime za lečo z usranimi rokami!!!!) No prvo kr je počiš mulca , to sem naredu, samo kaj pa pol) Jaz sem zaradi tega že šel na A3 (k naj bi bil pooblaščen servis za take stvari) Pa je nekaj cajta gledal pol je pa reku da nima kej tukej nardit, pol je pa lečo spihiv s kompresorjem to je blo pa vse. Samo pomoje da sm prebral na Dpreview
http://forums.dpreview.com/forums/read....
da obstaja neko čistilo. A je slučajno že kdo probal za alkoholom (medicinskim 98%)??? Pa če je stvar še dalala tako kot more?
http://forums.dpreview.com/forums/read....
da obstaja neko čistilo. A je slučajno že kdo probal za alkoholom (medicinskim 98%)??? Pa če je stvar še dalala tako kot more?