» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
12 / 133
»»

KTr1sk ::

Tornado Boy-poglej sem
Sem pa mejlu ti drugače poslal eno sliko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

andrej ::

tornado: najboljse, da vzames kaksen aparatit vecjega podjetja, ki ponuja worldwide garancijo, ali pa vsaj evropsko. pri takem aparatu ni problemov potem pri nas.

tomaz: priblizne cifre. natancno stevilo slik je odvisno se od samega motiva na sliki in ISO nastavitve. Bolj kompliciran je motiv in vecji ISO uporabljal vecja datoteka.

Recimo na moje aparatu so slike velike od 600 KB pa tudi tja do 4 MB.

Lio ::

boštjan: sej tk sm tud jst razmišlu, sam slike nucam tko al tko sam za po netu, al pa comp, razviju jih ne bom. Nucam pa čimprej, za čimanjšo ceno. Ampak more nujno omogočat to kr sem napisu zgori. Tud nakup v tujini ni ovira(avstrija- pomožnosti dunaj).

boštjan ::

če avstrija ni problem pa si mislim na konju.pol malo čekiraj tole stran in boš ziher kaj dobrega za 30k najdo.

T0RN4D0 ::

Ma kdo kak naslowww od kake trgovine čez mejo?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

flipflop ::

klikni
Je bla že velikokrat omenjena.

Zgodovina sprememb…

trot ::

A mi lahko nekdo svetuje fotoaparat, ki dela dokaj dobre makrofotografije. Sam slikam dokaj majhne stvari, npr zuzelke, lisaje ipd. Fotoaparat bi se moral tudi kar hitro odzvat na pritisk gumba-da mi kak hroscek ne spizdi>:D
Ostale zelje min 2 mpix, po moznosti Canon, ni pa to nikakor nujno. Zazeljeno kar dosti opticnega zooma, da mi objekti ne odletijo, ko me zagledajo od bliz :8)

su37 ::

Olympus c740 z 10x otičnim zoomom, super makro slike se lahko naredijo od 30mm oddaljenosti do 70mm. Tudi zoom naredi svoje, res kul zadeva. Lahk dobiš kakšno makro fotko, samo reci.

trot,kolega je s canon A70 sliko mravlje in to zelo uspešno.ful lepe slike so izpadle

pa kje so tu kakšne cene?:\

nekak jih ne najdem, po nemšk pa se v 4 tednih še nisem velik nauču :8)

Lio ::

Sem mal gledu pa sem v odspredje postavu ene par modelov, glede katerih mam neki vprašanj. Pa začnimo:
Aiptek Pocket DV
Al je to tud kao mal kamere? Kakšna je kvaliteta? Mi jo priporočate?

Aiptek PocketCam Smart Digital
Kaj mente o tem? Nism najdu kkšnih boljših preformansov? Je možnost WebCama?

Klikni za cene digitalcev

Cena je napisana v polju Preis in € ,če pa klikneš na to polje čisto na vrhu,ti uredi cene po velikosti. Če klikneš na artikel,ti pa pokaže v katerih trgovinah ga prodajajo. Pol pa klikaš še naprej,pa se priklikaš do strani od trgovine,kjer je napisan naslov,bla,bla,bla... Nč težkega,nemšk ti pa tudi ni treba prav dosti znat.

kewl. sam men se ne da kej preveč iskat, ker tak počas dela da groza:'(

so tnx.

me je pa prow zanimal rečmo za kakšno Trgovino™ kjer prodajajo Canona A70 al pa kej podobnga.

tam ga dobiš že za cca 75k kolkr sm gledu. pa še -davek al kako?

ker pol bi se definitivno splačal it tja, če bi se dal dobit dost bliz meje:)

Tornado: Olympusa C-350 dobiš za 244 EUR. link

Al pa tegale Nikona link za 51k

Kr zanimiva fotkiča. Olympusa sm si jst hotu vzet,ampak sm Canona dobil ceneje. Cene majo gor kr dost nižje,posebej pri dražjih digitalcih.

cool pix se mi nekak ne zdi ql. (še vedno bi rad mel 3 M pix)

olympus je pa že boljš:)

ma kdo to? Tud ni tko drag.

aja, pa ve kdo za kakšno trgovino na JUGU Avstrije, kjer prodajajo tega olympusa?

ker kam predaleč se ne splača rint po fotkiča... a majo to kej v Metroju?
(bi lahk še kej pirotehnike ubodu zravn>:D )

lp

Lahko pošlješ mail na trgovino,da ti ga pošljejo na pošto poštno ležeče (postlagernd),pa ga greš dvignat ko pride na pošto.

lalan ::

-kako pa kaj digitalci pozimi pri negativnih temperaturah.

a?

sm prow zastopu?
pošljem mail trgovini. Trgovina pošlje zadevo na izbrano pošto. Jst pa pol grem na tisto pošto in dvignem.

a mora bit pošta v Avstriji? Pa to pol še poštnino plačaš al kaj?

Poštnino plačaš kakšnih 10 EUR.Pošta mora biti v Avstriji,pač najbližje k meji. Pa daš poštno ležeče,da te počaka tam. Potem pa samo dvigneš,ko pride.

Ali nihče nima izkušenj z digitalci v zimskem času (mraz,vlaga).

[by moderator:malo sem ti popravo te heroglife,nekaj te šumniki zafrkavajo]

Zgodovina sprememb…

Ja če ga maš lepo v torbici pa v žepu,ne glih v kavbojkah,ne bi smelo biti kakih težav. Vsaj z S45 jih ni blo.

pingec ::

kako bi jst naredu da bi mi moj sony dsc p72 predvajal tudi druge mpeg filme kaj ga zmoti da filma ne prepozna?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Nikon se je dons full pocenil. škoda, da je pod mojimi kriteriji:8)

Ma kdo slučajno tega Olympusa? Ker bi bil glih primeren.:) Please share your experience ;)

Pa lahka tu neomejene (časovno) filme snemaš? (to me namreč moti pri Canoniih)

Ve kdo za kak dober test v ANGleščini? (al pa slovenščini:D )

Kolk moraš še pol zraven dat na digitalca, da ga lahko spodobno uporabljaš?

(baterije, kartica...)

A je razlika med polnilci( kako dobro napolnijo, al so lahko 'slabi' za baterije?...)

Mam namreč en ultra low cost polnilc, pa me zanima če bi bil dober za polnit kakšne spodobne baterije?

lp

Najmanj 128 MB kartico,Olympus uporablja xD picture card,je bla malenkost dražja ko sem jaz kupoval digitalca od compact flash. Polnilca uporabljam jst enega zelo starega,pa lepo napolni,pustim pa čez noč. Rabiš še baterije za napolnit,jst mam GP 2000 mAh,zelo dolgo zdržijo na A60. Teste pa poišči na www.dpreview.com,pa steve digicams. So pa v tej temi že bili objavljeni linki do fotografij posnetih z Olympusom,vsaj mislim da. Se ti pa splača tudi kartico vzeti v aut,še posebej če boš vzel kako večjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

Hmmmmmm?Še vedno me zanimajo vaše izkušnje z digitalci pozimi.Glede na to,da zadeve stanejo 100Ksit in več,je pa res bistvenega pomena,da jih ni potrebno pozimi konzervirati nekje na toplem za 4 mesece.
Morda sem pa odkril rak rano in se o tem ne sme govoriti.
Ps:zaradi biznisa desetletja morda?
žćčš:šumniki delujejo brez modifikacije.

||_^_|| ::

manc: digitalc pozimi na smučišču kratkomalo odpove. Tok o mojih izkušnjah:) Kakšno slikico, dve, ko pa se ohladi na -10 je fertik z njim, ko ga zagreješ pa loh spet slikaš:). Če ga pa izpostavljaš še nižjim temperaturam (nevem na pamet mislm da okol -30) pol ti pa zmrznejo tek. kristali na zaslončku in to pomeni trajno poškodbo.

trot ::

Poleg ostalih pogojev, ki sem jih omenil ze prej (dobro slike pri makrofotografiji, 2mpix min raje vec,...) sem ugotovil, da potrebujem se eno stvar-namrec fotoaparat mora delati dobre slike tudi takrat, ko ni veliko svetlobe-torej imeti mora dober fles. A ima kdo kaksne izkusnje oziroma primerjavo med a70 in olympusom c740 v pogojih, ko ni veliko svetlobe?

perci ::

Opazil boš, da so slike s flešom dost bedne (čudna, nenaravna svetloba), zato moraš biti pri izbiri fotiča predvsem pozoren na svetlobno vrednost objektiva, iso hitrost in pa hitrost zaklopa - vsi ti parametri pripomorejo k dobrim nočnim slikam brez fleša.

su37 ::

C740 ima možnost nastavitve intenzivnosti fleša in hitrosti. Glede iso najnižja vrednost ISO 64 za najvišjo trenutno ne bi vedu, ga še nisem tolk stestiral. Lahko imaš avto način ali ročno nastavljanje...Hitrost zaslonke se da ročno nastavljat, seveda je z njo pogojena svetloba. Lahko nastavljaš od 16'' do 1/1000s.

babilon ::

a mogoče kdo ve kakšen je v akciji hp photosmart 945? na papirju ima dobre specifikacije za 140 jurjev.

rmeric ::

Živjo!

Jest se zdele nameravam kupt nov digitaln fotoaparat, ker sem se svojega starega naveličal oz. ga imam brez optičnega zooma. Mama Sonx DSCP32. Sej drgač je čist cool, sam mal švoh ostrtenje ima pa pomanjkljivost zoom.

Zanima me, kaj mi priporočaš kupt, da ma vsaj 3x optični zoom (lohka tut več), pa da je solidna cena in kvaliteta. Cena tam nekje 80-85 tisoč.
Hlvala!!
lp
Robert
Robert Merič

canon A70

svejk ::

evo jaz bi samo dodal povezevo, kjer so testirali novega canona eos 300d, ki je cenovno ze kar ugoden:

link

Jep, skor zastonj je:D

No, ve kdo kaj se bolj splača A70 al tisti olympus?:\

Gledano s price/performanse

po oba bi lahko šel tud v Avstrijo.

I'm deadly serious. Morm dobit enga digitalca, ta 2 sta trenutna favorita. Pri A70 me melo moti cena, saj z dodatki pride kar nekaj čez 100k.

Ve kdo kolk pridejo kartice za olympusa?

:)

xD picture card so mal dražje od compact flash. No ja,skoraj 2x dražje od CF so.

Pri mixiju je zdaj v akciji olympus+ 128 Mb kartica za 81k. A je to dovolj prostora?

Pa lepo v Slo kupljeno, brez prevoznih stroškov...

pa še to; kako je kaj z občutljivostjo teh fotoaparatov? a preživijo padec na tla?, a je pametno met tud kak etui?...

Ker to bi bil drugače idealen fotoaparat. 81k + neki maga za baterije.:)

aja, pa še zajem videa, kako je kaj s tem - ta fotoaparat ma največjo res. 320x240. Kako to kaj izpade?

Če ima kdo slučajno ta fotkič naj se prosim oglasi. :)

lp

Jackal ::

Končno sem se tudi jaz dločil da kupim digitalni fotoaparat. Nekako gledam cenovni razred 150-200k in mi je v oči še posebno padel Canon Powershot G5. Pa me mekako skrbi skoraj tik pred nakupom, če je to vredu aparat. Bi rad slišal mnenje nekoga, ki ga tudi ima. Pa mogoče še kak predlog glede modelov drugih proizvajalcev. Navdušil me je tudi Nikon Coolpix 5400, ampak je žal za malo izven mojega finančnega dosega.
Kakšen nasvet ali mnenje je dobrodošlo.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

iration ::

You can't get wrong with G5.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

tx-z ::

ta fotoaparat sm mel doma neki časa,,sposojen pač,sam nism jst skor nč z njim delu,,lahko ti pa pošlem en primer slike, kakšna je kvaliteta

drgač pa mislm da je uredu..
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

Kakšno pa je vaše mnenje o HP PS 735?

kaj pa tale sony komplet?

Je kr lep fotič, neomejeni posnetki z zvokom 640x480, 64+16 mb kartici, baterije, polnilc... za 85k

samo 128mb palčka pride 20k :\ -> za 105k mam komplet vse.

Drugi (oziroma 1!) je ta olympus

tud kr kewl, posnetki 320x240 b zvoka, 128+16 mb kartici,...81k

tud dost drage palčke :\ , ampak še par k za 2 baterije, mogoč nov polnilc, pa mam za 90k vse.

možno je tud, da bom lahko dubu še kej cenej.:)

Ve kdo še za kašne kewl model?

@flipflop: ti si neki omenju, da si mislu vzet tega olympusa, pol pa si vzel A60, ker si ga dobil cenej.:\
Kaj je A60 boljš od tege? ker je namreč cenej:8) :\

peroo ::

Pozdravljeni!
A mi lahko kdo potrdi govorico, da pošiljajo avstrijski cariniki informacije, ko npr. potrdiš obrazec za davek, slovenski carini.
Ker kupovanje fotoaparaatov v Avstriji se ful splača, kar pa verjetno ne bi mogel trditi nekdo, ki so ga "dobili", ko je hotel fotoaparat na "cenejši način" prenesti preko meje. :D Kako je s tem? A se je za bat al ni panike?

pingec ::

tornado boy jst mam tega in mi je ful cool pa bols mi je kot canon a70
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

king

olympusa? a lahko prosim prosim pošlješ kakšno sliko na mail?

sam ne preveč, ker mam sucky linijo:'(

Tornado Boy: ko sm jst kupoval digitalca,je imel Olympus višjo ceno,mislim da je bil okol 90k. Pa ker so ble xD kartice dražje in ker sem prej že mal slikal s Canonom S45,sm raje Canona vzel. Pa neki so govoril,da ma ta Olympus zamegljene slike ob robovih. Kolk je res ne vem,mora povedat kdo ki ga ma. Pa A60 verjetno ni glih boljši,ampak je bla razlika v ceni kr velika,tudi v Avstriji pa sm vseeno vzel A60. Za mene je še preveč.

babilon ::

peroo: jaz sem danes prešvercal iz avstrije canona poershot g5, kupljen v pelugi, skupaj z 256mb kartico me je prišlo 566 eurov, pri nas enaka varijanta pride 192000 pri mixiju, mislim da se v avstriji ful splača.

perci ::

Ta olympus c-350 zoom so jajca (objektiv - svetlobna vrednost in makro, pa se drage kartice ima) canon a70 ga scat pelje, kar mal dpreview.com odprite in počekirajte.

Omenjeni sony je pa drugače ok, ima pa drage kartice in malo ročnih nastavitev, tukaj canon še posebej prednjači.

king: kaj je tebi tolk bolj na tem sonyju kot na a70?

Kokr jst vem je edina boljša stvar to, da lahko celo kartico zafilas z enim filmom, cesar pri canonu ne mores. Me pa to bash ne gane, ker ne kupujem fotiča za snemat filme, drugače bi kupil kamero.

andrej ::

peroo: jaz nisem nikdar mel tezav s carino. pri fotoaparatih pa tak ne komplicirajo ker je to tak rocna prtljaga ;) seveda pa je boljse, da se skatle al znebis ali pa jo lepo zalozis ;)
««
12 / 133
»»