Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi
T0RN4D0 ::
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
iration ::
Ta zadevca je OK za 9.990 sit. Če je pa več, pa ni vredna.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
evolut|on ::
Mam en problem s canonam A70. Računalnik mi ga ne prepozna. Mam Xp-je tak da bi ga moral prepoznati avtomatsko.
Alec999 ::
corn_flakes >> a na drugih racunalnikih ti ga prepozna? ... k ce ti ga ne prepozna tud drgje ... pol je lohka skurjen interni modem v fotkicu ... tko da cimprej garancijo uvelavt!
UWO (un.walking obj.) ::
Kateri digitalc ima trenutno najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo od 80-120k?
AxelFoley ::
Oklevam med nakupom Canona A70 ali A60. Zanima me ali je edina razlike mad njima le resolucije, 3,2Mpix A70 in 2,1Mpix A60. Predvsem me zanima glede rocnih nastavitev(hitrost zaklopke, ostrenje) ali so moznosti pri obeh enako obsezne. Torej ali 20.000 vec za A70, pomeni kaj vec funkcij ali pomeni to le vecjo locljivost(kar zagotovo ni vredno vsega tega denarja)
Hvala!
Hvala!
Matty ::
Glede locljivosti je bilo naslednje pred casom objavljeno na dpreview.com . Jaz osebno bi raje kupil 3Mpix kamero kot pa 2Mpix... je pa vse odvisno od financ :)
Resolution upgrades and if they make sense:
Two to Three megapixels - 1,225,728 more pixels - 64% increase (Average)
Two to Four megapixels - 1,951,488 more pixels - 102% increase (Good)
Two to Five megapixels - 3,118,848 more pixels - 162% increase (Very good)
Three to Four megapixels - 725,760 more pixels - 23% increase (Not worth it)
Three to Five megapixels - 1,893,120 more pixels - 60% increase (Average)
Four to Five megapixels - 1,167,360 more pixels - 30% increase (Not worth it)
Thus if all you're interested in is increasing resolution (not necessarily for features or other image quality improvements) you must first analyze just how much more resolution you're going to get. From the quick calculations above you can see that four megapixel digital camera owners should wait for the next big leap (seven / eight megapixels).
Resolution upgrades and if they make sense:
Two to Three megapixels - 1,225,728 more pixels - 64% increase (Average)
Two to Four megapixels - 1,951,488 more pixels - 102% increase (Good)
Two to Five megapixels - 3,118,848 more pixels - 162% increase (Very good)
Three to Four megapixels - 725,760 more pixels - 23% increase (Not worth it)
Three to Five megapixels - 1,893,120 more pixels - 60% increase (Average)
Four to Five megapixels - 1,167,360 more pixels - 30% increase (Not worth it)
Thus if all you're interested in is increasing resolution (not necessarily for features or other image quality improvements) you must first analyze just how much more resolution you're going to get. From the quick calculations above you can see that four megapixel digital camera owners should wait for the next big leap (seven / eight megapixels).
flipflop ::
Jaz recimo ne bi dal 30k samo za dodatni Mpixel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flipflop ()
PlayTheGame ::
Kar se tiče teh Mpixlov bom povedu čist takole subjektivno, da so zame tud ena vrsta zoom-a in zato tud kar dost pomembni. Da obrazložim: En mesec nazaj sem si namreč omislu Canon IXUS400, k ima 4 Mpix. Čeprav sem (bil) začetnik, mi zdaj ni žal da imam tak aparat, čeprav dosti folka tu govori, da sta že 2 Mpix. več kot zadost, še posebi za začetnike. No torej meni pridejo ti 4 Mpixli zelo prav, še posebi če hočem slikat kak bolj oddaljen objekt (seveda ponucam tud 3x optični zoom). Če isti objekt slikam z manjšo resolucijo, npr. s 1600x1200 kar je recimo max. resolucija pri digitalcih z 2 Mpix. (in spet pri 3x optičnem zoom-u), pride sevede tud manjša slika oz. zgleda tako, kot da bi bilo slikano z manj zoom-a. Tako so vsaj zame ti Mpixli kar dost pomembni in tud vsem ostalim priporočam nakup digitalca z vsaj 3 ali 4 Mpixli še posebi v primeru, ko mislijo, da jim 3x optični zoom kmalu ne bo več zadoščal.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PlayTheGame ()
Keyser Soze ::
Kaj pa Olympus C740 UZ?
A se dobro obnese. Sploh 10 kratni zoom. Pa bojda ima steklene leče.
Je pa v Merkurju na rudniku v akciji za 125 KSit.
A se dobro obnese. Sploh 10 kratni zoom. Pa bojda ima steklene leče.
Je pa v Merkurju na rudniku v akciji za 125 KSit.
OM, F, G!
XP ::
zanima me, kaj se mi bolj splača kupiti.
HP 735 ali canona a60- cena je enaka -63.000 sit
evo še linkov:
http://www.mixi.tv/trgovina/izdelek.php...
povejte mnenja, pa če mogoče ma kdo katerega od teh dveh fotoaparatov, naj prilepi ksno slikco.
Hvala.
HP 735 ali canona a60- cena je enaka -63.000 sit
evo še linkov:
povejte mnenja, pa če mogoče ma kdo katerega od teh dveh fotoaparatov, naj prilepi ksno slikco.
Hvala.
KuhaR ::
A ima kdo izkušnje z tele konverterjem za digitalni fotoaparat Canon A70. A se ga splača kupiti (cca 30K SIT).
andper ::
KuhaR: Zaenkrat še nimam izkušenj in ne vem, če te ta konverter zanima za wide ali tele objektiv, ampak obstaja en telefoto test, ki se bo mogoče še komu zdel zanimiv za pogledat.
MI_KO ::
Začenjam verjetno še eno debato (ne vem če je že bla, mi ni za brat!), ki je verjetno trn v peti mnogim, ki kupujejo zmoglivejši aparat:
Canon G5 proti Soni DSC V1
Nekako med tema dvema študiram.
Canon predvsem CF in MD kartice, vrtliv zaslon in polno igračk. Slabo se mi zdi, da so videi omejeni na 3 min in predvsem dokaj dolga zakasnitev slikanja (baje 0.6s, lahko kdo potrdi, ker je meni to največja ovira!)
Soni ima super kratko zakasnitev (0.14s) in kompaktnost, pa ceno. Slabost pa je predvsem memory stick, ki je peklensko drag.
-----
Aja, kaj ima canon G5 tudi tisti zasran program za prenos slik v računalnik kot A70 ali ga je možno tak zrihtat da deluje kot neke vrste eksterni disk? (kot sony p72)
Canon G5 proti Soni DSC V1
Nekako med tema dvema študiram.
Canon predvsem CF in MD kartice, vrtliv zaslon in polno igračk. Slabo se mi zdi, da so videi omejeni na 3 min in predvsem dokaj dolga zakasnitev slikanja (baje 0.6s, lahko kdo potrdi, ker je meni to največja ovira!)
Soni ima super kratko zakasnitev (0.14s) in kompaktnost, pa ceno. Slabost pa je predvsem memory stick, ki je peklensko drag.
-----
Aja, kaj ima canon G5 tudi tisti zasran program za prenos slik v računalnik kot A70 ali ga je možno tak zrihtat da deluje kot neke vrste eksterni disk? (kot sony p72)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MI_KO ()
Sicer ne vem, če z zakasnitvijo misliš na "shutter speed", ampak pri G5 je od 0,0005 pa do 15 sekund. 0,0005s = 1/2000s, right?
Za prenos slik lahko uporabljaš od Canona Zoom Browser EX (zadnja verzija je čist ok, če smo že pri tem), lahko pa seveda uporabljaš katerikoli drug program (od ACDSee-ja, PSP, PhotoImpact, ...) Sicer ti pa vse tukaj piše.
Za prenos slik lahko uporabljaš od Canona Zoom Browser EX (zadnja verzija je čist ok, če smo že pri tem), lahko pa seveda uporabljaš katerikoli drug program (od ACDSee-ja, PSP, PhotoImpact, ...) Sicer ti pa vse tukaj piše.
Kako pa je kaj z uporabo filtrov na digitalcih, ali so sploh še potrebni? Zraven pa me še zanima če kdo pozna Volcraftov polnilc akumulatorjev UCF-1 (pri Conradu imajo komplet z 8 NiMH akumu. 2000 mAh za 20K SIT). Ali je to ugodno?
andrej ::
infectiphibian: zakasnitev ni shutter speed. Zakasnitev je cas, ki pretece od takrat ki ti stisnes gumb do trenutka ko se shutter res odpre. ce si ze kdaj slikaj kaksen dinamicen dogodek in si potem ugovotil, da je aparat bil pocasen potem ves o cem govorim ;)
andrej, se mi je nekaj zdelo, da to mogoče ni to :-)
Je že bilo povedano,sploh pa verjetno še nobeden tukaj nima A80,da bi ti lahko povedal iz prve roke. Poglej malo po dpreview,pa steve digicams,pa na powershot.com.
maticmlakar >> A80 je bolsi samo v 4 miljonih pixlov napram 3,2 pri A70 in pa ima vrtljivi LCD zaslon.
Slabsi pa je v snemanju filmcka, ker mislm da ne zmore velikosti 640x480 tako kot A70.
Drgac sta si fotkica zelo podobna.
Slabsi pa je v snemanju filmcka, ker mislm da ne zmore velikosti 640x480 tako kot A70.
Drgac sta si fotkica zelo podobna.
Alec999: le poglej si specifikacije in boš ugotovil,da se ne razlikujeta samo v tem,kar si neštel ti,ampak je še veliko drugih malenkosti. Zato pa pravim,naj si pogleda na dpreview,steve-digicams in powershot,da bo videl v čem se sploh razlikujeta. Potem pa še naj tu vpraša,če kaj ne ve.
pingec ::
men se pa sony dsc-p72 zdi bols ko canon a70 se mi zdi zvok in film na sonijo bolse
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
kaj se splača dat za A70 90k?
A60 je po mojem preslab (za svojo ceno).
sam A70 je pa že kar drag... pol si morš še par stvari dokupit, pa si sprot mnogo čez 100k
A60 je po mojem preslab (za svojo ceno).
sam A70 je pa že kar drag... pol si morš še par stvari dokupit, pa si sprot mnogo čez 100k
jst se vedno pravm da je A60 BestBuy ... je zlo mjhna razlika med A60 pa A70 sm se ze sprasvou ce je bla vredna 30k sit :)
zarad megapik je 'preslab'.
simlpe as that
simlpe as that
Kaj pa če sem?
slike na računalniku morj bit lepo 1280 x 1240, za printat pa še mal več.
poleg tega pa lahko pri večji resoluciji še kaj povečaš oz obrežeš...
je tak?
lp
slike na računalniku morj bit lepo 1280 x 1240, za printat pa še mal več.
poleg tega pa lahko pri večji resoluciji še kaj povečaš oz obrežeš...
je tak?
lp
Max. resolucija:
A60 ... 1600 x 1200
A70 ... 2048 x 1536
A80 ... 2272 x 1704
Minimalne resolucije za razvijat sliko na papir:
10 x 15 cm ... 640 * 480
13 x 18 cm ... 800 * 600
15 x 21 cm ... 1200 * 1600
20 x 30 cm ... 1200 * 1600
30 x 40 cm ... 2000 * 3000
A60 ... 1600 x 1200
A70 ... 2048 x 1536
A80 ... 2272 x 1704
Minimalne resolucije za razvijat sliko na papir:
10 x 15 cm ... 640 * 480
13 x 18 cm ... 800 * 600
15 x 21 cm ... 1200 * 1600
20 x 30 cm ... 1200 * 1600
30 x 40 cm ... 2000 * 3000
minimalna...
1600 x 1200- tolk mi monitor še potegne:)
pa če zrežeš par cm stran pa si tam...
kaj pa kakšni sonyjevi fotoaparati?
ma kdd izkušje
1600 x 1200- tolk mi monitor še potegne:)
pa če zrežeš par cm stran pa si tam...
kaj pa kakšni sonyjevi fotoaparati?
ma kdd izkušje
su37 ::
Jaz sem si kupil Olympusa c740, zadeva je super. Ne vem kaj ljudje gledate (večina) samo tiste pike, vse ostalo pa je za nekatere nepomembno. Skratka, če imate 150.000 si kupite Olympusa z 10x optičnim zoomom, zaslonka od 16'' do 1/1000, odlična prepustnost svetlobe... seveda za to ceno dobite še 16Mb in 128Mb kartico, baterije, pašček, vse to v Mixi marketu, mislim da je res ugodno.
mAsA ::
su37 , tudi jaz nameravam kupiti ta aparat. zanima me kake so slike. A bi mi jih lahko nekaj poslal na moj matej.koleznikNO@SPAMguest.arnes.si?
Prosim
Prosim
Ali je kdo zasledil pri naših trgovcih flash slave produkte. To so tiste mali optični senzorji kateri se namestijo pod fleš in aktivirajo le tega ko se aktivira tisti fleš na fotoaparatu. Nekaj takega kot je tukaj.
andrej ::
v bistvu prave minimalne resolucije za razvijanje ni. Ti lahko das recimo 3000x2000 tudi na plakat ce hoces. Te resolucije iz Alecovega posta so nekako priporocene za dobro kvaliteto. Ce pa mas kaksne posebne zelje in slike ravno ne bos gledal z 10 cm pa lahko razvijes tudi na vec. Izhodna kvaliteta je odvisna tudi od same slike, in kar je se presenetljivo od uporabljene ISO vrednosti. Jaz sem dal natisnit nekaj slik narejenit pri ISO 1000 in sem pozabil uporabit NetImage in tako odstranit noise. Slike so zlo boge.
JohnyB ::
Mene pa zanima če ima kdo v lasti Sony DSC-P52 in mnenje !
Oz ali Canon A60 ali DSC-P52?
Oz ali Canon A60 ali DSC-P52?
Apple iMac
Lio ::
Iščem čimboljšega digitalca do 30k. Preformansi nej bi bli prbližn taki:
-vsaj 1Mp (po možnosti dva)
-razširljiv spomin
-možnost uporabe kot Web Cam
- po možnosti naj bo omejitev posnetka velikost spomonske kartice
Po pravic povedan se mi ne da vseh postov prebat, zato sem kr napisu.
-vsaj 1Mp (po možnosti dva)
-razširljiv spomin
-možnost uporabe kot Web Cam
- po možnosti naj bo omejitev posnetka velikost spomonske kartice
Po pravic povedan se mi ne da vseh postov prebat, zato sem kr napisu.
Jux ::
ej a ste razmišljal o nakupu v tujini? Cene na geizhals.at so dost nižje k pr nas, zgleda da se splača jit v avstrijo (eni fotoaparati so tud po 30k cenejši k pr nas!).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Je kakšna trgovina, blizu meje, enostava za najdet?
Sm namreč kr precej stran od meje doma.
Kaj pa z garancijo ipd? So kaki problemi (na meji ga seveda nebi omenjal... ) ?
Ker ne bi blo glih najbol fotoaparata 100-200 km sm pa tja prenašat, če kje crkne
aja, pa lahko kod pove, kolk so vlke slike na max qality na A60 in A70? Pa mogoč kak sony v tem rangu...
tnx, lp
Sm namreč kr precej stran od meje doma.
Kaj pa z garancijo ipd? So kaki problemi (na meji ga seveda nebi omenjal... ) ?
Ker ne bi blo glih najbol fotoaparata 100-200 km sm pa tja prenašat, če kje crkne
aja, pa lahko kod pove, kolk so vlke slike na max qality na A60 in A70? Pa mogoč kak sony v tem rangu...
tnx, lp
KTr1sk ::
Large
(2048 x 1536)
Superfine 1602 KB 8
Fine 893 KB 16
Normal 445 KB 32
Medium 1
(1600 x 1200) Superfine 1002 KB 14
Fine 558 KB 26
Normal 278 KB 52
Število slik na 16MB pri canonu a70.
(2048 x 1536)
Superfine 1602 KB 8
Fine 893 KB 16
Normal 445 KB 32
Medium 1
(1600 x 1200) Superfine 1002 KB 14
Fine 558 KB 26
Normal 278 KB 52
Število slik na 16MB pri canonu a70.
hmm, a bi lahko mi poslal na mail eno posrečeno sliko nekdo, s cannonom A70 in eden z A60?
na max kvaliteti, pa prosim samo 1, ker sem na dial up-u (pa še to s1/2 hitrosjo )
moj naslov
zahvaljeni..
če bo kdo poslal, a lahko tu napiše, da ne bom dobil premnog slik...
na max kvaliteti, pa prosim samo 1, ker sem na dial up-u (pa še to s1/2 hitrosjo )
moj naslov
zahvaljeni..
če bo kdo poslal, a lahko tu napiše, da ne bom dobil premnog slik...
boštjan ::
Lord Lio,da ti bolj resno odgovorim kot prej.Raje našparaj še 30k in si kupi kvalitetn digitalec.razen če res nujno rabiš digitalca.raje si ga probaj kje sposodit,če poznaš koga.