» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
86 / 133
»»

pogi20 ::

Kaj pa še kašna druga ferma v tem rangu, da mal pregledam?
Hvala

kmetek ::

NIKON S2600? S6200....OLYMPUS VR-310 možnosti je ogromno.

pulstar ::

Pozdravljeni,

iščem mega zoom digitalni fotoaparat, nekje do 250€. Super bi bilo, če bi imel okoli 20x optično povečavo in da bi bil zmožen snemanja HD posnetkov (720p bo po moje dovolj).
Pomembna mi je predvsem vsestranska kakovost slike v vseh svetlobnih pogojih ter možnost ročnega nastavljanja parametrov. GPS-a ne potrebujem, kakovost videa pa naj pri predlogih ne bo v prvem planu. Tip baterije ni pomemben, bolje pa je, da ima zunanji polnilec

Hvala lepa za pomoč.

B

schurda ::

Niso še pogruntali take optike in je verjetno nikoli ne bojo.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

grinhorn33 ::

@pulstar
Canon SX20 IS je na bolhi za 250€. Ima 20x zoom, 720p video, ročne nastavitve...
Nov pa recimo Canon PowerShot SX220 HS. Ima malo manj zooma pa 1080 video...

pulstar ::

Hvala za predloge, bom preveril:)

LP

@nny ::

Iščem osnoven fotoaparat +/- 100 €, večinoma bi se uporabljal v notranjih prostorih. Ker sem na tem področju amaterka, je zaželjeno, da je čim bolj enostaven za uporabo + priročen za uporabo, beri majhen. Gledala sem nekaj Canonov in Nikonov. Kakšna ideja?

panteist ::

Jaz ti predlagam Canon 400D, ki ga tudi sam prodajam med malimi oglasi. Zraven ti ponudim še krajši tečaj rokovanja z aparatom in fotko za spomin. Kaj praviš?

Okapi ::

Iščem osnoven fotoaparat +/- 100 €,
http://www.hofer.si/si/html/offers/pose...

Okapi je izjavil:

Iščem osnoven fotoaparat +/- 100 €,
http://www.hofer.si/si/html/offers/pose...

V Hoferju, kamor zahajam, so tistih 5 že zdavnaj prodali. Lahko pa malo razširim obseg iskanja, če se bo še kakšen našel.

@aljazek - hvala za ponudbo, a Canon 400D je rahlo "tumač" za moje potrebe.

Mogoče te pa potegne v fotografijo kot je mene...

Toda to še ni vse, če pokličete v naslednjih petih minutah, vam priložimo še... :-)

panteist je izjavil:

Mogoče te pa potegne v fotografijo kot je mene...

Toda to še ni vse, če pokličete v naslednjih petih minutah, vam priložimo še... :-)

jaja, saj ti gre dobro od rok! :D

Dvomim, da bi me pritegnila, ker mi gre škljocanje na želodec, sploh tam, kjer moram biti jaz na sliki. Fotič je pač potreba, ne neuresničena želja. Če so v Hoferju vse prodali, se mogoče slišiva...

Saj s takšnim fotoaparatom si večkrat za objektivom kot pred njim. :-) Uspešen nakup ti želim...v slučaju pokupljenih pa veš kje me dobiš!

trek@s ::

LordTado je izjavil:

A kdo mogoče poseduje lumix-a fz150?

Se pridružujem vprašanju.:))

Kakšne posebnosti, zaradi katerih bi odsvetovali nakup?

BadWolf ::

poginil mi je predragi lumix tz7
iščem naslednika, najbrž nekaj podobnega
na uč, po ceni, je podoben lumix tz22
ima kdo kake izkušnje?
kaj pa alternative?
sony DSC-HX9V? boljši, slabši?

uporabljam za družinsko fotografijo, malo tudi v službi
rad bi dober zoom, lepe barve, dobro uporabo v slabši svetlobi, spodoben fleš, soliden video
hvala za priporočila

SkyEye90 ::

Nevem kaj to je, ampak je moteče: če sliko močno zoomiram opazim, da imajo nekateri objekti po robu zeleno senco, drugi rdečo. Kaj to je, zakaj se to pojavi?
So objektivi, ki tega ne naredijo?

Qcube ::

@SkyEye90
Chromatic aberration

Na koncu sem kupila tega.
Sedaj se prebijam čez 1,5 cm navodil! Toliko o trotelkamerah. ;)

Brane2 ::

BTW, strojček mojih mokrih sanj je bil splavljen včeraj:

Canon EOS 5D mkIII

Ček out preliminarne fotke - sploh recimo na ISO 25.600 ( 8-O ):

ISO SAMPLES
On the journey of life, I chose the psycho path.

kuglvinkl ::

No ja, moj je bil splavljen par tednov prej: D800.

Mi pa D700 zadošča.

power12 ::

Živjo !

Kupujem nov fotoaparat, ker se je zdajšnjemu izteklo življenje :'( .

In sedaj sem med veliko dilemo, kater aparat kupiti ?

Odločam se med : CANON EOS1100D 18-55DC in med CANON SX40HS ULTRA ZOOM

EOS1100D je Zrcalno refleksni fotoaparat

SX40HS pa je ultra zoom aparat !

Fotoaparat bom uporabljal večinoma za slikanje letal ( plane spotting ).
SX40HS je dober ker ima velikanski zoom, tako da bi lahko lepo ujel tudi letala, ki pristajajo na drugih pistah, med tem ko EOS1100D ima pa svoje prednosti !

Skratka kaj mi priporočate, in zakaj ?

Za odgovore Vam bom zelo hvaležen .

Z Eosom si pri slikanju letal ne boš mogel čisto nič pomagati, če ne boš kupil še kakšnega objektiva oziroma teleskopa.

O.

power12 ::

Aha sm tud že gledal objektive, in sem videl enega ( 75-300mm 1:4-5.6 ), ta je še tko najbolj cenovno ugoden.

Bi bil dober ?

Juwe ::

Pomojem veliko boljši kot pa tisti mega zoom na kompaktu, ki nebo delal preveč kvalitetnih fotk, poglej si malo test, kakšno fotko nardi ta mega zoom... ;)

Imel sem priliko delati na Sigmin 70-300 in je za moje pojme super objektivček. Lahek, majhen. Če boš delal "iz roke", si je pametno omisliti opcijo s stabilizatorjem. 300 crop je kar težko držati pri miru.

Slowenc ::

Če kdo kupuje majhen kompakt aparat z dobrim zoomom, potem priporočam Canon PowerShot SX230 HS. Ima 14x zoom. Res špica. Priporočam. Pred nakupom tega sem že skoraj kupil SX210, ampak po vseh prebranih testih sem se rajši odločil za 230tko, saj ima že novejši senzor CMOS, ki dela boljše slike v slabši svetlobi.
Je pa napovedan že naslednik SX260 HS, ki ima 20x zoom, in pa DIGIC 5 procesor. Edina slaba lastnost bo cena - baje da čez 400€.
Skiny gate.

Zadnji čas si ogledujem zmogljivejše kompakte in kar sem jih imel možnost na hitro stestirat in prebrati o njih je po mojem okusu absolutni zmagovalec Sony DSC-HX9V (dobi se ga za 280EUR). Podpira tudi 1080p videe s 50FPS, slika pa pravijo da je lepša kot pri marsikateri HD videokameri SAMPLE

Ne vem pa, koliko ta fotoaparat zaostaja za tistimi pravimi z velikimi objektivi v cenejšem rangu (okoli 500evrov)?
Je bolj na strani klasičnih kompaktov (ki vemo, da so danes zelo slabi), ali bolj na strani NEX-ov in podobnih?

Bolj je kompakt. Pač majhno tipalo, z njim čudežev ni mogoče delati. Ampak če nisi fotoreporter in nimaš namena sodelovati na fotografskih razstavah, ta Sony in njemu podobni povsem zadostujejo. Če ne veš točno, kaj bi rad, je imho bolje začeti z njim in potem, če se izkaže, da bi potreboval kaj več, pač kupiš kaj več. Pred tem pa se moraš še dobro vprašati, ali je za nezadovoljstvo s fotkami res kriv fotoaparat in ne mogoče fotografsko neznanje.

O.

SkyEye90 je izjavil:

Ne vem pa, koliko ta fotoaparat zaostaja za tistimi pravimi z velikimi objektivi v cenejšem rangu (okoli 500evrov)?

Mislim, da bi znal biti vstopni SLR celo slabši od dobrega kompakta. Sploh, če je objektiv na SLR slab.

Moje mnenje je, da kompakti niso slabi, gre samo za filozofijo - SLR omogoča več svobode. Ampak pri vsej gori nastavitev, ki jih imajo kompakti danes, je že tudi ta izjava vprašljiva. Sploh pa, ker iz generacije v generacijo postajajo vsi vse boljši.

Sam kompakte primerjam proti mojemu Sony DSC-S80 (4MP, Carl Zeizz, star 7 let, takrat 300eur), in večina današnjih kompaktov okoli 100eur dela veliko slabše slike. Danes je pomembno, da ima kompakt 14MP, veliko funkcij, velik zaslon, slike pa so bolj tako tako.

Nisem pa imel možnosti stestirat Sony HX9V toliko, da bi ga primerjal z S80. Sigurno je boljši, a koliko, vredno nakupa za povprečno slikanje dogodkov, izletov, nekaj narave? Ali raje počakam še kakšno leto, da bo na trgu kakšen kompakt ki bo že korak na strani današnjih DSLR-jev :|

Sem pa gledal teste HX9V proti HX100V, drugi ima velik objektiv (ki se ne da menjat), fotografije pa so tam tam - fotoaparata sta skoraj popolnoma enaka, le da ima drugi več zooma.

destiny ::

Oly xz-1, canon s95/s100, panasonic lx-5 in njim podobni kompakti že danes delajo boljše slike od žepnih superzumov, so pa to precej dragi kompakti in pridejo v poštev le, če se res nočeš zajebavat z EVIL fotiči ali pa enostavno hočeš cel fotič z objektivom vred pospravit v žep.

VelikiTun ::

Zdaj se poskuša na mali senzor zriniti kar se da veliko pik. Za povrh vsega pa naj bi tistih nekaj majhnih leč ponujalo ultra-telefoto zoom. No go.

Tudi jaz imam že nekaj let starega kompakta s 5MP in je enakovreden, v slabših svetlobnih pogojih pa celo boljši od novodobnikov.

Mitja358 ::

Kateri fotoaparat za okrog 100€, namenjen za slikanje na dopustu?

pika08 ::

Pozdravljeni,
v kratkem nameravam kupiti vodotesni kompaktni fotoaparat. Gledala sem
http://www.mimovrste.com/artikel/173000...
http://www.mojedom.si/S76/A10799/DIGITA...

Mnenje.

hvala

pika08 ::

Pozdravljeni,
v kratkem nameravam kupiti vodotesni kompaktni fotoaparat. Gledala sem
http://www.mimovrste.com/artikel/173000...
http://www.mojedom.si/S76/A10799/DIGITA...

Mnenje.

hvala

Jaz bi vzel Nikona od teh dveh.

O.

Mitja358 je izjavil:

Kateri fotoaparat za okrog 100€, namenjen za slikanje na dopustu?

Kaj pa tukaj? :)

Za 100 evrov je čisto vseeno, kaj kupiš, če je od Canon/Panasonic/Pentax/Nikon/Samsung/Sony/Fujifilm/Olympus/Casio/Kodak in je letnik 2011/12 (kar preveriš recimo na www.dpreview.com, kjer si prebereš še oceno).

O.

Jaz bi za 100evrov raje kupil 5 let starega, ki je bil takrat v špici :)

To je pa druga varianta - še prej bi med prijatelji, znanci in sorodniki povprašal, če ima kdo kakšnega odveč. Po mojih izkušnjah se precej takšnih fotoaparatov praši po predalih, ker so njihovi lastniki kupili boljši/novejši model.

O.

Fotoaparat ni zame, ampak za kolega. Hoče pa novega, torej ono odpade. :|

sid911 ::

Če dodatnih 30€ ni problem, bi lahko SX130 IS vzel. Ni ravno biser hitrosti, ampak za na izlete je super (govorim iz lastnih izkušenj)
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

Zdaj sem zagledal tega Canona Ixus 220 HS:

SX130 pa se kupcu oblikovno ne dopade. :)

sid911 ::

Solidna zadevca tale ixus...

Kaj pa je narobe z sx130 razen tega da je velik kot deformirana opeka in je neka hibridna mešanica med A5xx/A7xx serijo z odličnim gripom in kasnejšimi vse bolj vitkimi serijami Powershotov? :D
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

RED_line ::

jaz sem pred enim tednom kupil nikon S6300. Danes ga bom še malo sprobal in če me ne prepriča ga vrnem nazaj. Fotkič po funkcijah in videzu izgleda zelo solidno. Ko pa pogledaš rezultat slikanja pa ostaneš kar razočaran. lahko bi primerjal kakovost z telefonom! pa se ne zajebavam!

Kolikor sem sam imel možnost preiskusit nekaj fotoaparatov je tako, da je večina do okoli 150evrov crap ki dela neostre slike. In ja, še kakšen mobitel jih prekaša. Tudi sam sem bil zelo razočaran, kako se temu lahko reče fotoaparat (Coolpix S3100).

Mogoče bi bilo pa koristno, če bi se jih naučili uporabljati, preden pljuvate po čisto dobrih zadevah.;((

O.

MrStein ::

Potem je Sonyjev aparat za isto ceno magičen? Ker dela "stokrat" boljše slike.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

honorarc ::

Pozdravljeni
Kupujem aparat pa sem v dilemi katerega bi kupil. Ogledane mam naslednje modele:

-http://www.olympus.si/consumer/29_digit...
-http://www.panasonic.si/html/sl_SI/Izde...
-http://www.sony.si/product/dsc-h-series...
-http://www.nikon.si/sl_SI/product/digit...

Zanima me kaj mi priporočate oziroma izkušnje z posameznimi modeli in slabe in dobre lastnosti. Lahko predlagate kakšno alternativo pogoj pa je da ni prevelik.

Hvala

DSC-HX9V naj bi bil najboljši med vsemi kompakti.
««
86 / 133
»»