» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
80 / 135
»»

boula ::

mislim da iscemo neki podobnega matej... in tudi upam jaz da se javi ksn profi tu..

ja tale WIde angel tudi mene zanima...Če sem prav razumel, zeli povedat da bodo lahko popvrečne fotke od blizu lahko videti nekoliko raztegnjene... nisem točno razumel a tako vedno?ali samo ce ne uredis nastavitev?
na kratko: ali se da izogniti /izklopiti wide angel pri slikanju od blize?

našel sem še en fotoaparat v tem stilu.. in izgleda da ima še najboljse specifikacije:

na tej strani lahko primerjas fotoaparate. tokrat sem primerjal tegale Fujifilm HS20 in FZ100

http://snapsort.com/compare/Fujifilm-HS...

trenutno mislim da je se najboljsi fujifilm..

astras ::

jaz mam fujija pa sem res ful zadovoljen...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

katerega pa?

pa povej kej več :)

ŠinkoM ::

Jst sem canon usser, tk da bi na tvojem mestu kar tega uzel :)

http://www.akcija.si/izdelek/83615/Digi...

tommy boy ::

Sedaj sem še jaz prišel do trenutka, ko bi bilo potrebno nabaviti novi fotoaparat. Zanima me kaj si mislite o tem http://www.mimovrste.com/artikel/173035... in če bi bil to dober nakup? Ne mislim kupovati večjih saj za prenašanje in vsakodnevno uporabo je ta bolj priročen. Gre se mi tudi, da bi mi nekako občasno zamenjal tudi kamero, zato mi je kvaliteta posnetkov tudi pomembna.

LP

Bias ::

tommy boy je izjavil:

Sedaj sem še jaz prišel do trenutka, ko bi bilo potrebno nabaviti novi fotoaparat. Zanima me kaj si mislite o tem http://www.mimovrste.com/artikel/173035... in če bi bil to dober nakup? Ne mislim kupovati večjih saj za prenašanje in vsakodnevno uporabo je ta bolj priročen. Gre se mi tudi, da bi mi nekako občasno zamenjal tudi kamero, zato mi je kvaliteta posnetkov tudi pomembna.

LP

Za moje pojme najboljša izbira. Odličen fotkič, super funkcije za nas amaterje, panorama je balzam, kompakten in ne prevelik. Jaz imam tisto serijo z gps/kompas modulom...a praktično za te rendom fotkanje ni uporabno...razn poj ka greš nekam res na trip,

Sej to je ta verzija z GPS modulom. Koliko časa ti pa kaj baterija zdrži? In ali se res splača še kakšno kupit za potovanja. Pa še zanima me glede teh kartic ker na mimovrste ti jih spodaj odpre cel kup in ne vem katero izbrati, nekje sem zasledil da nekatere naj ne bi podpirale Full HD formata posnetkov, sedaj koliko je to res ne vem.
Izbiram pa med 8 in 16gb, tako da bi bil vesel kakšnega priporočila.

Okapi ::

Akumulator moraš nujno še en kupit. Na potovanju namreč ne zdrži niti en cel dan malo intenzivnejšega fotkanja in snemanja. Za kartico pa se mi zdi ni kakšne posebne panike, pač eno 16 GB, ki ni ravno najpočasnejša, vzameš.

O.

Bias ::

@tommy boy: ups, mal mi je težko danes "zjutraj" po včerajšnjem dogotku sem zgodaj zjutraj šele dam pršu... ;)

Tako kot je rekel Okapi, jaz imam tri baterije vsaj eno rezervno vedno s seboj...da me ne preseneti prazna. Vzami 16GB katico, to je to...eno zlato sredino, najdražja ne pomeni najboljša.

Najlepša hvala za odgovore, bom kar tega naročil. Upam, da mi bo tako dobro in dolgo služil kot dosedanji Sony!

LP

NejcSSD ::

http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

Kakšen se vam zdi ta fotoaparat za ta denar. Iščem nekaj do 150EUR

mailer ::

Prišli so novi modeli Sony fotoaparatov: DSC-HX7V, DSC-H70, DSC-HX9V in DSC-HX100V Vsaj zame zanimiva DSC-HX7V in DSC-HX9V. Čakamo še cene. :D

Gugie ::

Koliko sem bral in gledal bo tale še najboljša izbira http://www.mediaplanet.si/digitalni-fot...
Kdo ve kdaj naj bi prišli v Slovenijo?

kar malo dvomim v tega... sem ze raziskal teste in se pri kvaliteti slike ne izkaze dobro...

zelel je zmagati ker ima le največji zoom 36, a canon 35... pri obeh je isti problem, da se pri kvaliteti izgubi zaradi tega..

sploh pa ima se nikon p500 samo f/3.5 ?? ne stekam, jaz nad 2.8 nebi kupoval!

delam raziskavo ze vec kot 3 tedne... in se vedno bolj nagibam k panasonic lumix FZ100 (za večje z velikim zoom)

in absolutni zmagovalec za male kompaktne je 100% po vseh primerjavah panasonic lumix lx5, ki sem ga ze naročil...

samo še enga z velik zooom moram naročiti... se tuhtam

Matej_K ::

Kaj pa Sony HX100 ? Si kaj bral, me vleče tudi zaradi 3D (bo to uporabno v roku enega leta, al bojo kkšn drugačn 3d uporablal) in zarad njihove panorame, sam ma pa wide angel bolj slab...
... .. .

ja ima gps in 3d kar je kul...samo drugače..

fz100 versus sony

Shoots RAW Yes vs No

Digitally develop your own photos with precise image control
Records high-speed movies 220 fps vs None

Capture events too fast for the naked eye and play them back in super-slow motion
Better wide-angle 25 mm vs 27 mm

Around 10% better wide-angle
Significantly better macro capability 1 cm vs 5 cm

Focus on subjects 5x closer to the lens
Supports an external flash Yes vs No

An external flash often produces better looking flash images
Has boost ISO 6,400 ISO vs None

Allows taking photos in darker situations, often at the cost of additional noise in the image
Significantly cheaper 382,00 EUR vs 559,22 EUR

The best price we've seen is 177 EUR cheaper (more than 30% less)
Slightly smaller 124x81x95 mm vs 122x87x93 mm

Almost the same
Shoots slightly faster 11 fps vs 10 fps

10% faster continuous shooting
Lighter 539 g vs 577 g

Around 10% lighter
Significantly longer exposures 60s vs 30s

2x longer exposures

Qcube ::

@boula
Si kaj kupil od tega kar si izbiral?

Ravnokar se odločam med Canon SX30IS, Panasonic FZ100, Nikon P500 in Fujifilm HS10. Cene so približno enake vendar kateri od teh je najboljši?

ciao qcube.
(bom zelo na hitro vse napisal ker se mi mudi - ampak bi bilo skoda da ne odpisem, saj
sem vesel da lahko pomagam. ker bi izgubu 2 meseca ti, če bi hotel se pravilno odločit... sem zelo zelo zelo na tekočem. in točno o teh fotoaparatih ki si jih ti bral vem največ

najlazje ti pomagam tako

koliko ti je vazno da je zoom nad 30x? ker če se sprijaznis z 15x kar je dost bos zmagal in dobu dober zoom z odlično kvaliteto...tudi sam sem rabil 2 mesca da sem se sprijaznil...tako pač je..vse ne mores imet ker bi čene mogu imet ooogrooomno kamero, pretežko in predrago (tudi zaradi tipal). ali pa menjavat leče - dslr kamere.

ne bom šel v detaile ampak ti povem da zaradi te specifikacije zgubis ful na kvaliteti. in vsi tej sledeči imajo nekaj težav z kvaliteto sliko.

najbolj ti odsvetujem canon sx30is - obupno preveč težav z CA - chromatic aberation - kar pomeni da se prevečkrat pojavlja viola,zelena barva

fz100 je se skoraj najbol - če te ne moti da zelo slabo dela v low light primerih. to pomeni samo zunaj podnevi lahko slikas. znotraj prostora pa zelo slabo. iso lahko max uporabljas do 400.
drugo pa je vse kul.

jaz sem skoraj kupil to...vendar sem rekel da bom malo pocakal, ker prihaja ven konec marca nekaj kar ima vse v enem (visoko kvaliteto, dober zoom, odlično slika v temi, in ima tudi možnost 320 frame per second -> za filmčke z počasnim posnetkom!

to bi bilo zame idealen nakup leta 2011. in še nekoliko ceneje je. in kar je najlepše - gre celo v žep. čisto nova tehnologija EXR, ki ima lahko iso tudi 800 in nič šuma.

ne priporočam zdaj nakup zgoraj omenjenih kamer. ki čisto vsaki neki manjka pomembnega.

tudi za nikon in hs10 imam dost za povedat..

lahko si se sledeče prebereš in ti bo jasno vse..pocakaj z nakupom.. konec marca- no zaradi tsunamija nekje aprila bo ze vse jasno ko bo več pro review narejenih...

http://forums.steves-digicams.com/what-...

http://forums.dpreview.com/forums/readf...

http://forums.dpreview.com/forums/readf...

Matej_K ::

Kaj pa če bi izbiral med unimi, jst namreč nebom mogu čakat na Fuji, ker ga bom moral kupiti drugi teden ko bom v ameriki. Če gledam po snapsort je p500 kar zmagovalec, če jih daš skupno primerjat? Verjetno se bom odločal med canono, sonyem, nikonom. Je pa težava, bolj ko berem reviewe bolj skačem od enega k drugemu. :-(
... .. .

ja snapsort je super stran. vendar se kvaliteta nikoli ni merila po specifikacijah.
samo po specifikacijah na snapsort je najboljsi zmagovalec HS20

če nisi zahteven uporabnik, bo bilo kaj od tega dobro.
pri p500 me moti da ima f/3.5 samo.

če bi vzel eno od ta zgornjih, bi vzel fz100, ki ponuja največ v eni kameri

poglej primerjavo:
http://snapsort.com/compare/Nikon-P500-...

p500 ima res malo večji zoom, samo je 24x ze tako ful dosti in ne bos toliko rabil spet 36x. in ce pogledas sledeci podatek:

FZ100 Better image stabilization -Lens vs p500 - Sensor shift

Kar pomeni da ima fz100 stabilizator na lečah, kar je veliko bolje in ce uporabljas dolg zoom, bo vsaka slika toliko bolj čista. pri p500 bos mogu met res srečo da ti bo ob 36x - brez stojala uspelo imet čisto sliko (da ni vse zamegljeno) - preveč nerodno.

fz100 pa ima še wider aperture f2,8 in lazje naredis npr. tako portret sliko, kjer je oseba ful izostrena, ozadje pa zamegljeno.

glej si primire tukaj od fz100.
http://www.dpreview.com/galleries/11568...

fz100 ima tudi možnost da daš zraven še drug flash, priklopiš mikrofon gor. in lahko pustis zaslonko dolgo tudi 60s. kar je kul za večerne panorame.

za koga je fz100?
- za tistega ki bi rad kupil samo eno digitalno kamero in lahko z njo počel vse kar mu pride na misel in ima vse kar so imele vse druge kamere do konca leta 2010. vse v enem.

za koga ni?
- če ti res ful ful pomeni slikanje v temačnih prostorih brez luči oz. da nočeš uporabit flasha.
- in če ga hočeš spraviti v žep

pogledal sem res ogromno primerjav..že od januarja samo gledam poleg specifikacij veliko reviews in teste...tako da tuki sigurno zmaga panasonic - govorim le v tem rangu velikih kamer z superzoom

če bi pa želeli zmagovalca v žepnih digitalcih z manj zooma in z najboljšo možno kvaliteto- je pa to en drug fotkič ;)

Jaz pa se nagibam bolj k Fujifilm HS-10. Za 300€ se mi zdi odlična izbira in po specifikacijah je zelo blizu FZ100, ki je kar 100€ dražji. Nekako me ne prepriča, da je stabilizacija(Sensor shift) + 30s daljši exposure vreden 100€.

http://snapsort.com/compare/Fujifilm_Fi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

Qcube je izjavil:

Jaz pa se nagibam bolj k Fujifilm HS-10. Za 300€ se mi zdi odlična izbira in po specifikacijah je zelo blizu FZ100, ki je kar 100€ dražji. Nekako me ne prepriča, da je stabilizacija(Sensor shift) + 30s daljši exposure vreden 100€.

http://snapsort.com/compare/Fujifilm_Fi...

hs10 je drugače tudi zelo zapleten za ga poštekat, če nisi vajen veliko spreminjanja nastavitev. ko folk kupi fotkič vedno jamra da kje je tu ta kvaliteta in hočejo vrnit...ampak cez ksne 2 meseca postekajo mal vec..pa gre pol.

Med drugim če rad snemaš - te bo najbrž motilo to, da med snemanjem moreš ročno spreminjat zoom na objektivu obračas in zato so vsi hs10 videji ob zoomiranju tako ful shaky :) in ne moreš lepo počasi zoomirat ampak skaka ful naprej al ful nazaj.. ne moreš lepo počasi z občutkom

nekje na sredini sele zacne zoomirat vidis kako skace in se pol ko zoomira - ima tezave da je samo sensor shift namesto stabilizator na lečah in zato npr. ko zoomira v luč - slika ni pri miru in se se kr trese..

folk se ful pritožuje - zakaj ni normalno gumba za zoom in moreš ročno
presodi sam.. tvoja odločitev..samo pomagat hočem predno kupiš in opaziš to

pa še največji in najtežji 666 g.. če te to ne moti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boula ()

Hvala za odgovore. Sem že malo iskal in našel nekaj informacij glede teh dveh. HS10 ima počasno ostrenje in je težje slikat premikajoče objekte, FZ100 ima dosti hitrejši fokus in je lažji. HS10 dela lepše slike v temnejših pogojih. Sicer se nisem še nič dokončno odločil.

grinhorn33 ::

boula je izjavil:

če bi pa želeli zmagovalca v žepnih digitalcih z manj zooma in z najboljšo možno kvaliteto- je pa to en drug fotkič ;)

@boula
Hoj
jaz bi pa želel zmagovalca pri žepnih z 10x zooma :) A imaš kak nasvet? Rang Olympus mju 7040...
Najlepša hvala za odgovor. :)

kuglvinkl ::

Zoom je IMHO ubitačno precenjena stvar na kompaktih,pure marketing. Kolkr dobirh fotk je posnetih z zoomom? Razen če si voyer. Al pa za portrete (tut to bi rad vidu, ker na kompaktu IIRC ne moreš kontroolirat DoF).

Da ne omenjam kvalitete slike po robovih na najmanjši blendi na največji goriščni razdaljji.

jaz bi pa želel zmagovalca pri žepnih z 10x zooma
Malo zamujaš, so že vsi šli čez 10x;(( Nekaj kandidatov:

Canon SX230 (14x)
Fujifilm 550 EXR (15x)
Panasonic TZ20 (16x)
Sony HX9 (16x) Jaz na osnovi prejšnjega modela navijam za tega;)
Samsung WB700 (18x)

O.

Qcube je izjavil:

Hvala za odgovore. Sem že malo iskal in našel nekaj informacij glede teh dveh. HS10 ima počasno ostrenje in je težje slikat premikajoče objekte, FZ100 ima dosti hitrejši fokus in je lažji. HS10 dela lepše slike v temnejših pogojih. Sicer se nisem še nič dokončno odločil.

no točno tako kot pravim..res je.

ponavljam če ti pomeni kvaliteta slike. ne kupit te z dolgim zoomom - razen če res prov obožujes slikanje ptičkov :)

samo še 2 tedna do 3 tedne je za počakat in pade dokončna odločitev. ko bojo teste naredili na pro nivoju vseh novih kamer.

kuglvinkl

strinjam se s tabo. To da je nikon p500 dal zoom 36x je tolko očitno -->"imamo boljši zoom kot canon, ki ima na sx30 35x" hehe a oboje je skoraj isto in kvaliteta podpovprečna.

BIG zoom
in nad 10MP je vse samo marketinško.

ke amater pogleda in reče waw 15MP waaaw 35 zoom. kupim takoj!

kaj pa velikost senzorja, tip senzorja in vse ostalo sploh ni vazno :)

wiseman ::

Pozdravljeni, potrebujem pomoč pri nakupu dig. fotoaparata s ceno tam nekje 100 eur. Maksimalno 130 EUR.

Imam nekaj variant a se na fotoaparate ne spoznam preveč, tudi review-jev nisem našel veliko.

http://www.mimovrste.com/artikel/173036...

ali

http://www.mimovrste.com/artikel/173038...

Obstaja kakša boljša alternativa???

Zahvaljujem se za vaše mnenje!

Med0 ::

js mam nikona s3000 in mi služi več kot dobro

Juwe ::

wiseman je izjavil:

Pozdravljeni, potrebujem pomoč pri nakupu dig. fotoaparata s ceno tam nekje 100 eur. Maksimalno 130 EUR.

Imam nekaj variant a se na fotoaparate ne spoznam preveč, tudi review-jev nisem našel veliko.

http://www.mimovrste.com/artikel/173036...

ali

http://www.mimovrste.com/artikel/173038...

Obstaja kakša boljša alternativa???

Zahvaljujem se za vaše mnenje!

Sploh ne vem če je lahko kaj veliko razlike pri takem razredu, kupiš kar se ti dopade...

GaMa87 ::

Zdravo,

Tudi jaz se odločam za nakup digitalnega kompaktnega fotoaparata tam nekje do 300€. Pa me zanima kaj menite o tem? Trenutno me najbolj zanima Sony Cyber-Shot DSC-HX5VB , vendar v aprilu naj bi prišli novi ven med katerimi je tudi HX9 od Sonya... Če je že kdo vse to prečekiral prosim za kakšno pomoč, zanimam me tudi kaj menite od tem da imajo skoraj vsi ti novi po 16Mpix in 16X zoom? Kajti sam mislim da je to vse skupaj preveč za takšen senzor in je potem slika samo še slabša...
Lep pozdrav, GaMa87

sss ::

Kakšni so pogoji?
do 300€? mora biti kompakten superzoom? Mora imeti GPS? 1080p video?

GT-Turbo ::

Pozdravljeni!

Kakšen fotoaparat mi priporočate do 90EUR! Nisem ravno expert nad tem ampak me zanima kateri naredi res lepo sliko... Sem se že pozanimal ampak se ne razumem nad tem tako da,.. Eni fotoaparati imajo manjšo ločljivst ampak višjo ceno enako je pri zoom-u itd. Prosim za ime aparata oz. link (vseeno).

Hvala in Lep pozdrav!
Toshiba Satellite L550-117

3628812423 ::

lep pozdrav,iščem digitalni fotoaparat do okoli 330 € pri nas. imeti mora velik zoom,1080p videe in mora biti tak da ga lahko spraviš v žep.

sthep ::

Majhen aparat in velik zum ne gre skupi.
Priporočam ti zum do max 14X če hočeš majhen aparat. Je pa tudi tako, da so te veliki zumi na kompaktih bolj tako tako. Pri velikem zumu mora bit gibanje minimanalno, sicer se slika "trese" tako, da ne moreš naredit dobre fotke.
Pa tudi pri video je vprašljivo, pri nekaterih fotoaparatih je razlika v kvaliteti med 720p in 1080p minimalna, to pa zaradi tega ker se ponavadi 1080p kompresira in izgubi na detajlih.
Samo toliko v razmislek...

Predlagal bi ti, da vzameš Canon/Nikon za 250-300€. Načeloma je tako - več denarja, več muzike (ni pa nujno).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sthep ()

simon2704 ::

3628812423 je izjavil:

lep pozdrav,iščem digitalni fotoaparat do okoli 330 € pri nas. imeti mora velik zoom,1080p videe in mora biti tak da ga lahko spraviš v žep.

prav tako iščem nekaj v tem razredu, ogrevam pa se za fujifilm finepix hs10 (ali novejši hs 20/22):

http://snapsort.com/cameras/Fujifilm/Fi...

Sony HX5 ali novejši 9.

O.

aljaz33 ::

Pozdravljeni,

Kupujem digitalni fotoaparat, cenovnega razreda do 150€.
Želim, da bi imel fotoaparat malo večji optični zoom, zato imam trenutno v ožjem izboru 3 modele:

1. Sony Cyber-Shot DSC-W370

2. Pentax Optio RZ10

Najbolj pa se nagibam k temu: Olympus VR-310

BTW: Bi se mi res splačalo dati za fotoaparat 100€ več in kupiti npr.: Canon PowerShot SX210 IS ? Glede na to, da se s fotografijo ljubiteljsko ne ukvarjam in fotoaprat uporabljam bolj za "družinsko" uporabo in fotografiranje izletov, mi ga vseeno priporočate?

Če veste še za kakšen drugi (boljši) model se priporočam za predloge :)

Katerikoli od tistih treh bo dober zate, 100 evrov več se ti pa ne splača dajati.

O.

andrejlavri ::

@ GT-Turbo jaz ti bi priporočil CANON A800

kmetek ::

v comshopu je 84€.

medim ::

aljaz33 pozdravljen

jaz sem ravno včeraj dobil po pošti Pentax RZ 10 in sem razočaran

če je svetloba dobra, so slike super, če pa je slaba (mrak, temnejši prostor) so pa fotke katastrofalne, se pa zelo dobro odnese v makro načinu

razmišljam da bi ga zamenjal za Olympus Mju 7040 ali Sony DSCHX5V

katerega bi priporočali?

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: medim ()

razmišljam še med Olympus Mju 9010 in Nikon Coolpix S8100

kašna so vaša mnenja?

nisem zahteven glede fotografij, samo slike pa morjo bit OK tudi če je temnejši prostor

PS: če je kdo zainteresiran za Pentax RZ10 se lahko dogovorimo za pametno ceno

lp

razmišljam še med Olympus Mju 9010 in Nikon Coolpix S8100 in malo starejšim panasonic DMC-TZ7 ali pa novejši TZ20

kašna so vaša mnenja?
zdj sem že tolk tega pregledu da nič več ne vem :)

nisem zahteven glede fotografij, samo slike pa morjo bit OK tudi če je temnejši prostor pa dobro je če je večji optični zoom

PS: če je kdo zainteresiran za Pentax RZ10 se lahko dogovorimo za pametno ceno

lp

Da ne boš preveč razočaran, ker v temi noben od teh fotoaparatov ne dela dobrih slik.

O.

kerga bi pa priporočal?

Če hočeš imeti dobre slike v slabih svetlobnih pogojih, moraš vzeti enega od zrcalno-refleksnih modelov.

O.

sthep ::

Za dobre slike v slabih pogojih ti pomaga samo DSLR z objektivom z čim večjo zaslonko (in flešem).
Pri kompaktih bo to bolj težka - če že bi razmislil v smeri Canon G11, pač zaslonka mora biti čim večja + nekaj naredi še dober ISO. Se pa bojim, da boš razočaran.

ma ja, hvala za odgovore

bom videl kaj bom naredil

zdj še sam ne vem ka je za nardit

Pojdi v kakšno bolje založeno trgovino in preizkusi v kakšnem temnejšem kotičku recimo FujiFilm F300 EXR, Canon G12 in S95, Sony WX10, Panasonic LX5 in TZ20, boš hitro videl, a kateri dela dovolj boljše slike od tvojega Pentaxa, da bi se ti splačalo menjati.

O.
««
80 / 135
»»