» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
79 / 135
»»

Gjurisic ::

Ta Pnsonic se mi zdi samo reklama.

nogavice ::

Zakaj pa tako misliš?

sidd ::

Pozdrav!
Tud jaz se že kar nekaj časa odločam za nakup novega digitalnega fotoaparata, vendar se nekako ne morem odločiti. Ožji izbor je nekako nanesel takole:

Canon PowerShot SX210 IS

Olympus u-7040

Ter:
Panasonic DMC-TZ10EP-S

Tukaj na forumu sem tudi zasledil tegale:

Sony Cyber-Shot DSC-HX5VB

Cena je dokaj relativna stvar, vendar ne več kot 300EUR. Primerjam podatke že kar nekaj časa, vendar vem da podatki niso vse, tako da prosim za kakšen dodaten nasvet da bo izbira lažja!:)

Hvala!
no idea for signature
signed
I

G[e]c ::

A imajo kakšeni novi fotoaparati funkcijo HDR, da ti sam od sebe recimo takoj slika 3 slike z enim pritiskom in sam združi?

snoopy20 ::

jaz sem se tudi pred pol leta odločal za nakup med sony hx5v in panasonicom tz8. prebral sem veliko forumov in primerjal teste fotoaparatov v tem razredu. panasonic ima po testih malo boljše dnevne slike (za navadne laike očem neopazno) v primerjavi z sony-em. oba imata gps, ki sem prvo mislil, da ga bom uporabljal, ampak sem ugotovil po pol leta uporabe da je to bolj tak tak (vsaj meni se sedaj zdi brezveze). oba snemata HD filme (sony 1080i ; panasonic 720p), vendar pa ima sony na koncu še par bonbončkov...dela boljše slike v slabih svetlobnih pogojih in sweep panorama, ki je zelo uporabna zadeva (je pa res da nisem nikoli prej z drugimi ftoaparati slikal panorame in slik nato združeval s softvarom)!

jaz sem se na koncu odločil za sony hx5v in morem reči, da mi po pol leta uporabe ni žal za to odločitev! preko ebay-a sem si nato še naročil 2 rezervni bateriji za 10€ s poštnino vred in imam sedaj na potovanjih vedno rezervo!

Okapi ::

A imajo kakšeni novi fotoaparati funkcijo HDR,
Nekateri Sonyiji imajo, recimo HX5.

O.

T0RN4D0 ::

Imam panasonica TZ10. Ne vem kako je trenutno kaj s cenami, ampak če stane isto kot sony, bi se najbrž odločil za sonyja (hx5v). Ni slab aparat in sonyja nisem imel v rokah, ampak mene vsi novi kompakti nekako razočarajo, ko pogledam kakšne slike je delal npr Cannon A80 (letnik 2003).
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

barakus ::

Jaz sem včeraj ravno primerjal slike, ki so bile narejene s Canon A70, Sony Cybershot DSC-P72 in dvema novejšima - Olympus 8MP in Samsung 10MP (ne vem modelov, ker na potovanju nisem gledal). No v glavnem blazno sem razočaran nad (ne)ostrino slik in obilico šuma na slikah, kjer ni dnevne svetlobe, pa sploh ne morem verjet, da je to lahko res, ker sem čisti amater s tem, da fotoaparat malo preštudiram, ko ga dobim v roke in stestiram razne nastavitve. V glavnem ne vem kaj mi bo teh 8 megapikslov, ko je slika bolj meglena kot tiste od fotoaparatov s 3MP.

Pa da postavim dejansko vprašanje, kateri aparat naj kupim, da se bo kosal s prvima omenjenima po kvaliteti slik (sony je mel ful lepe, kontrastne barve) ?

Če je vsaj vsaj malo verjeti temule, potem SX210 sploh ni tako slab nakup?
no idea for signature
signed
I

s51as ::

@sidd
Canona PS SX 210 IS ima moja žena in je fantastičen fotoaparat.
Izredno enostaven za uporabo (hitro dostopni in uporabni meniji in programi), zelo hiter tudi v slabših svetlobnih pogojih, 14x optični zoom v majhni embalaži, širokokotni 28 mm objektiv, HD video z zelo hitrim dostopom (en gumb je programabilen in mu lahko določiš funkcijo videa, ko pritisneš ta gumb začne snemanje, to je ZELO uporabno, sploh če imaš majhne otroke), zraven dobiš fajn torbico za na pas in pa pašček za okoli roke... Baterija zdrži kar dovgo, tam okoli 300 slik, je pa fino imet s sabo polnilec, če misliš slikat več.

Moti me mogoče edino, da zaslonka ni bolj odprta (pri najmanjšem zoomu le 3.1), bi bilo še bolje za slikat v temi če bi mel 2.8 ali pa manj.
Dokler se ne navadiš je precej moteč fleš ki se odpre vedno ko prižgeš fotoaparat in je potem malo smotano držat vse skupaj ampak ko se navadiš tega ne opaziš več.
Če daš ISO na auto, ga dosti hitro dvigne nad 400 in to naredi raje kot pa uporabi fleš. slike z iso nad 400 sicer niso slabe, se pa že vidi zrnatost.

Ko sva ga kupovala sva gledala še nikona s8000, ki je tudi zelo dober, na koncu mislim da je bil canon lepši :D
It's just me myself and I

mihco ::

kateri fotoaparat je trenutno najboljsi nakup za 200-280EUR?

SONY DSCHX5V http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...
ali
PANASONIC DMCFZ38 http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...

Prosim za mnenje ali priporocilo kateregakoli drugega aparata za podobno ceno.

Moraš povedati, kje, kaj in koliko nameravaš slikati in ali bi raje imel fotoaparat, ki ga lahko vtakneš v žep (Sony) ali takega, ki ga moraš okoli nositi v torbici (Panasonic). Drugi je malo zmogljivejši, ampak po mojih izkušnjah priročnost prvega to več kot odtehta. Jaz bi vsekakor priporočal Sonyja.

O.

Nekako mi je za "kompaktnost" vseeno. Tudi sony-ja nebi prenasal v zepu. Zelel bi si preproste uporabe in kvalitetne slike sprva in moznost igranja z cimvec funkcijami kasneje. FullHD video mi ne pomeni prav dosti. Zato pa me toliko bolj privlaci vecji opticni zoom panasonica... mogoce se kaksna tretja opcija?

retron ::

http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...
tale fotoaparat je bomba. Včeraj sem ga sprobal malce in je za to ceno res fantastičen. Nameravam si ga kupiti.
Ali pa mi kdo priporoča kakšen boljši (cenejši) fotoaparat z istimi funkcijami in lahkoto uporabe?

djordjevic ::

Jaz kupujem v podobnem razredu in bom vzel Nikona P100.
No grave is deep enough to keep us in chains.

glistovje ::

fantje! kaj se bl splača kupit in dela lepše slike KODAK Z981 ali FUJI FINEPIX 2500HD ?

kodak se mi dopade zarad 28x zooma, sam ne vem kake slike kej dela... Ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njim?

Sodeč po tem testu sta oba bolj tako-tako:

http://www.dpreview.com/reviews/q110sup...

mogoče je kak, isti cenovni razred, ki ni tako - tako? po teh specifikacijah je tudi težko oceniti kater je najboljši v tem cenovnem razredu.

Kaj pa LUMIX DMC-FZ38 ?

al je to vse isti drek, sm drugo pakovanje? :D

Zgodovina sprememb…

Po testu, ki sem ga linkal zgoraj, je bil poleg Canona najbolje ocenjen, tako da je za ta denar vsekakor zelo dober. Jaz sem kljub temu vzel Nikona P100 (večji zoom, Full-HD snemanje, visoko-hitrostno zajemanje slik ...). Zaenkrat zelo zadovoljen. :)

dolomiti ::

glistovje je izjavil:

mogoče je kak, isti cenovni razred, ki ni tako - tako? po teh specifikacijah je tudi težko oceniti kater je najboljši v tem cenovnem razredu.

Kaj pa LUMIX DMC-FZ38 ?

Dobim tale fotoaparat v soboto. Če bom imel čas malo povem kakšen je.

djordjevic je izjavil:

Po testu, ki sem ga linkal zgoraj, je bil poleg Canona najbolje ocenjen, tako da je za ta denar vsekakor zelo dober. Jaz sem kljub temu vzel Nikona P100 (večji zoom, Full-HD snemanje, visoko-hitrostno zajemanje slik ...). Zaenkrat zelo zadovoljen. :)

Si ga dobil kje za dobro ceno? na mimovrste je 344€. preveč... no na pixmnia sem zasledil p100 + torbica + 4gb kartica za 300€ LINK

zanimiva ponudba... vendar kako je z garancijo.

dolomiti je izjavil:

glistovje je izjavil:

Kaj pa LUMIX DMC-FZ38 ?

Dobim tale fotoaparat v soboto. Če bom imel čas malo povem kakšen je.

no bi te prosil za osebno mnenje ko ga dobiš :)

Zgodovina sprememb…

Dobil sem ga v bigbangu za 309 evrov - izkoristil sem še dve kartici s točkami.

evo, ta nikon me je očaral. naročil ga bom s pixmanie. pa še z doplačilom 50EUR ti dajo 5 let garancije. zanimiva ponduba... Mislim da bo moj naslednji fotič Nikon p100 :)

s51as je izjavil:

@sidd
Canona PS SX 210 IS ima moja žena in je fantastičen fotoaparat.
Izredno enostaven za uporabo (hitro dostopni in uporabni meniji in programi), zelo hiter tudi v slabših svetlobnih pogojih, 14x optični zoom v majhni embalaži, širokokotni 28 mm objektiv, HD video z zelo hitrim dostopom (en gumb je programabilen in mu lahko določiš funkcijo videa, ko pritisneš ta gumb začne snemanje, to je ZELO uporabno, sploh če imaš majhne otroke), zraven dobiš fajn torbico za na pas in pa pašček za okoli roke... Baterija zdrži kar dovgo, tam okoli 300 slik, je pa fino imet s sabo polnilec, če misliš slikat več.

Moti me mogoče edino, da zaslonka ni bolj odprta (pri najmanjšem zoomu le 3.1), bi bilo še bolje za slikat v temi če bi mel 2.8 ali pa manj.
Dokler se ne navadiš je precej moteč fleš ki se odpre vedno ko prižgeš fotoaparat in je potem malo smotano držat vse skupaj ampak ko se navadiš tega ne opaziš več.
Če daš ISO na auto, ga dosti hitro dvigne nad 400 in to naredi raje kot pa uporabi fleš. slike z iso nad 400 sicer niso slabe, se pa že vidi zrnatost.

Ko sva ga kupovala sva gledala še nikona s8000, ki je tudi zelo dober, na koncu mislim da je bil canon lepši :D

Hvala za tole!
Za tole ceno je kar dober nakup! Zoom je odličen, pravtako snemanje posnetkov. Ima kar dosti funkcij in tudi v malo slabših pogojih lahko narediš dobre slike! Tista zadeva z flešom pa je malce nerodna ja. Pa se navadiš, tako da ni problema. Skratka, not bad! :)
no idea for signature
signed
I

MAX34216 ::

No, mene tudi navdušuje za nakup tale Nikon P100, in me zanima, če lahko še kdo podeli kakšne svoje izkušnje z omenjenim aparatom?
Cene pri nas so kar visoke, razen pixmanie, kje bi še priporočali nakup?

hvala.

Napoleon II ::

Živijo,
a ima kdo izkušnje z Sony DSC-HX5VB? Zgleda zelo dober kompaktnež.
Ali pa ideja za kakšno alternativo.

LPL =)

SG_101 ::

Pozdravljeni,

kupujem digitalni fotoaparat. nisem nek zahteven uporabnik. uporabljal bi ga za preproste fotografije (dopusti in podobno). Zanj bi odštel okoli 100EUR, lahko tudi kaj čez.

prosim za nasvete, ker se na fotoaparate ne spoznam. hvala

ps. trenutno gledam tega: http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

sss ::

Napoleon

Samsung WB650 ali Casio FH100

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sss ()

MAX34216 je izjavil:

No, mene tudi navdušuje za nakup tale Nikon P100, in me zanima, če lahko še kdo podeli kakšne svoje izkušnje z omenjenim aparatom?
Cene pri nas so kar visoke, razen pixmanie, kje bi še priporočali nakup?

hvala.

Sem ga potem vzel okoli božiča in zaenkrat lahko rečem samo, da sem navdušen. Fotografije so res lepe v praktično vseh pogojih, nastavitev je ogromno, lepo sede v roko, ni prezahteven za rokovanje, baterija zdrži kakšnih 400 posnetkov. Skratka, toplo priporočam.

MAX34216 ::

hvala za odgovor.
tudi sam ga bom kar naročil verjetno... samo pri nas je kar malo drag...

Jaz sem imel dva kupončka s pikami, tako da me je potem prišel 305EUR.

alioni ::

Zdravo.

Do sedaj se še nisem oglašal v tej temi, ker me ni zanimala. Zdaj pa mi je stara kamera izpregla. Mislil sem kupiti novo kamero, pa me je kolega pregovoril, da naj raje pogledam za fotoaparatom, ki ti nudi še več za isto ceno. Tako sem prebral tudi to temo v kateri ste omnejali Nikona. V ožji izbor sem sedaj tako dal dva
http://www.mimovrste.com/artikel/173035...
in
http://www.mimovrste.com/artikel/173037...
Ali razlika 100EUR upraviči kvaliteto full hd posnetkov? To mi je bolj pomembno pri teh dveh aparatih kot pa kvaliteta slikanja.

Poišči na netu HD posnetke, narejene z obema fotoaparatoma, boš še najbolje videl razliko.

O.

alioni ::

Gledam že dva dni pa ne opazim razlike, tako da se nagibam k Nikonu. Kako ste uporabniki Nikon Coolpix P100 kaj zadovoljni s funkcijo snemanja filmov in kaka je kaj kvaliteta fotografij?

swamigi ::

Jaz sem zelo zadovoljen z p100 kvaliteta posnetkov je odlična in slike so tudi zelo lepe.

Roky123 ::

Pozdravljeni,

sem bolj laik na področju fotoaparatov, zato se obračam na vas....Imam namen kupiti fotoaparat in izbiram med tema dvema (link):

http://www.akcija.si/izdelek/84072/Digi...

in

http://www.akcija.si/izdelek/83995/Digi...

kateri je po vašem boljša izbira???

hvala za pomoč

lp

Marc` ::

Zdravo,

še jaz bi vprašal za mnenje za digitalca okoli 200-230EUR. Priporočate kakšnega iz izkušenj?

Sam sem res na hitro pogledal in sem opazil recimo

http://www.mimovrste.com/artikel/173038...
in pa
http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

Sta ta dva za kaj? Prvi je recimo "fancy", ampak mi deluje kr zanimiv...drug ma večji optični zoom, posnetke pa po karakteristikah delata podobne. Namenjen bi bil manj zahtevnem uporabniku, brez nekih posebnih nastavitev, samo da dela dobre slike pa tudi posnetke, pa tudi ličen ni slabo, če je ;) Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marc` ()

Namenjen bi bil manj zahtevnem uporabniku, brez nekih posebnih nastavitev, samo da dela dobre slike pa tudi posnetke, pa tudi ličen ni slabo, če je
Vsi 200+ evrov fotoaparati so za to dovolj dobri. Vzemi tistega, ki se ti zdi najbolj ličen.;)

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Vajenc ::

Roky123 je izjavil:

Pozdravljeni,
sem bolj laik na področju fotoaparatov, zato se obračam na vas....Imam namen kupiti fotoaparat in izbiram med tema dvema (link):
http://www.akcija.si/izdelek/84072/Digi...
http://www.akcija.si/izdelek/83995/Digi...
kateri je po vašem boljša izbira???
hvala za pomoč
p

Jaz bi se odločil za Nikona. Poleg uveljavljene znamke na področju fotografije, dobiš tudi večji ekranček na dotik in boljšo video ločljivost. Za dejansko primerjavo fotk, boš moral pa bolj podrobno kak test prebrat ;)

Edit1: pa Nikon ima širokokotno povečavo, kar je odlično za slikanje skupin ali narave.
Edit2: zdele prebral, da ima Samsung usb kabel kar v fotoaparatu zvit. Preko USB kabla se polni in nalaga slikce. To je tudi kar velik plus za "trotlzihr" ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

sss ::

Marc` je izjavil:

Zdravo,
še jaz bi vprašal za mnenje za digitalca okoli 200-230EUR.

Osebno ti priporočam nakup v tujini. za 200€ + cca 20€ poštnine dobiš že zelo soliden kompaktni superzoom aparat

http://www.cameranu.nl/artikel/88244/Ca...
ali
http://www.cameranu.nl/artikel/85924/Sa...

lurker ::

Olympus E-PL1 vs E-PL2.

Ker bi za objektiv vzel Panasonic Lumix 20mm f1.7, me zanima, če je sploh smiselno vzet E-PL2? Prvič, nisem še našel samo E-PL2 body-ja, drugič, body glede na specifikacije očitno ni kaj dosti izboljšan (ok, 1/4000 vs 1/2000 shutter).

Po drugi strani pa je E-PL2 kit z 14-42mmm v tujini samo dobrih 100 EUR dražji od E-PL1 14-42 kita. Vendar pa dvomim, da obstaja kakšen resen trg za rabljene m4/3 objektive, 14-42 se verjetno težko znebiš za 100 EUR.

Potem je pa tu še Sony NEX-3. Samo NEX-u še fali kakšen objektiv. Je slučajno najavljenega kaj hitrega v 35-50mm območju (35mm ekvivalent) za bližnjo prihodnost?

Argh...

boula ::

Sam sem prej imel CANON POWERSHOT S2- in sem bil ful zadovoljen. saj je bil takrat nekje najboljši med amaterskimi kompaktnimi fotoaparati.

Zdaj bi ponovil zgodbo in kupil najboljše kar lahko do max 500 evrov

in zdi se mi zmagovalec tale:

Canon PowerShot SX30 IS
http://www.mimovrste.com/artikel/173038...

ima 35x optični zoom in
HD snemanje

waaaw...

a ima se kakšno konkurenco v tem rangu denarja?? da se ne takoj zaletim brez strokovnega mnenja?

dukedl ::

G[e]c je izjavil:

A imajo kakšeni novi fotoaparati funkcijo HDR, da ti sam od sebe recimo takoj slika 3 slike z enim pritiskom in sam združi?

canon g12
lp dukedl

Pa še marsikateri, recimo Sonyjevi zmogljivejši modeli.

O.

Matej_K ::

boula je izjavil:

a ima se kakšno konkurenco v tem rangu denarja?? da se ne takoj zaletim brez strokovnega mnenja?

Malo si preberi o Nikon P500, še ni v prodaji, ampak se mi zdi da bo boljša izbira, vsaj po performace... Se sicer še ne prodaja, ampak jaz ga sigurno aprila kupim ko bom v usa, če pa nau v prodaji pa canona.
... .. .

Okapi je izjavil:

Pa še marsikateri, recimo Sonyjevi zmogljivejši modeli.

O.

Plus Nikon P100.

več kot 20 ur že namenjam raziskavi za super zoom kompaktne digitalne fotoaparate:

Prišel sem do ožjega izbora:

Panasonic FZ100
Canon SX30
Nikon P100 (- oziroma komaj čakam p500)
Fujifilm HS10

Če ne bi opazil, da ima sx30 težave z -chromatic aberration, bi ga že takoj šel kupiti.
Koliko pogosto pa mislite da pride do tega in koliko je to dejansko res moteče? če nimam namena tiskati velikih slik?
(opazil pa sem da ima se drugo pomanjkljivosti(samo 1 fps, nima recordings za slow motion...

Hvala @matej_k za novico nikon p500 (se mi zdi da zmaga vsaj če samo bereš specifikacije) - ni pa še dovolj slik za oceniti, samo kvaliteto slike (chromatic aberration ipd).. kdaj pa se bo prodajal tudi v sloveniji?

Zanima me če bo mogoče tudi Panasonic lansiral kaksen nov model z pravtako velikim zoomom.
Namreč po forums.dpreview.com so najbolje ocenili kvaliteto -Panasonic FZ100. In če bi le ta imel tako močen optični zoom, bi ga takoj kupil.

ali je še kaksen kompakten!! in je morda se boljsi? za ceno mi sploh ni toliko pomembno... lahko tudi 600EUR itd

@matej_k

NIKON P500, čakati ali kar kupiti canon?
preberi ves ta članek glede NIKON P500, pa povej se ti tvoje mnjenje :)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/C...
http://forums.dpreview.com/forums/readf...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boula ()

Matej_K ::

According to the specs fastest shutter speed is only 1/1500s! If true thats slightly disappointing!

yeah, and only 8 seconds at max. A bad things for us who often use times beyond 10 seconds......they should looked at HX100V with 30 sec max shutter and 1080p 60fps....

Bad moves from Nikon..........

Dober, a shutter speed in capture time lahko kasneje poboljšajo z firmwari, sej to ni odvisn od tehničnih sposobnostih???

Nevem no, sej testi so kr high ocenjeni, vem da super zoom fotoaparati nebojo nikol delal takih fotk kokr dslr, ampak jst tega nočm, jst rabm hitr fotič, ki je tudi vsestranski.
Kaj pa tale wide angel, P500 ga ima 22,5, me zna to motiti pri kakšnih zadevah?

Upam da se oglasijo tudi kakšni slo-tech strokovnjaki, pa upam da ne zagriženci DSLR, ker pač v ta segment se nočem spustiti, nevem imam raje take fotiče. Mnenja zelo dobrdošla.
... .. .
««
79 / 135
»»