Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

nx6325 ::
Iščem digitalca, nič kaj profi uporabe, le da ni čisto navaden. Trenutno imam neko sranje, pa dela nikakve slike. Rad bi pa nekaj da naredim kvalitetno fotko, pa pomemben mi je tudi, da ima nekaj več optičnega zooma.
Gledal sem tega za 263EUR:
http://www.mimovrste.com/artikel/173034...
Je vreden nakupa. Po moji presoji se mi zdi dober za ta denar, kaj pa vi predlagate? lahko je tudi canon ali kaj v tem rangu.
Gledal sem tega za 263EUR:
http://www.mimovrste.com/artikel/173034...
Je vreden nakupa. Po moji presoji se mi zdi dober za ta denar, kaj pa vi predlagate? lahko je tudi canon ali kaj v tem rangu.

ne_kdo ::
dobra zadeva edina napaka se mi zdi da so 4 AA baterij.
sam sem pred kratkim nabavil nikon P90 in sem več kot zadovoljen.
sam sem pred kratkim nabavil nikon P90 in sem več kot zadovoljen.

Kaj pa vem, men se pa ravno to dopade, da ima navadne baterije (akumulatorske), ki precej zdržijo, pa tudi drage niso, ko jih je trebe menjat.
Oče ima podobnega olympusa, le starejšega, ki ima take baterije in mi je kul.
Oče ima podobnega olympusa, le starejšega, ki ima take baterije in mi je kul.

Kaj pa tale canon, ki je cca. 60EUR cenejši od olympusa sp600-uz?
Ima kdo kakšne izkušnje?
http://www.mimovrste.com/artikel/173032...
Ima kdo kakšne izkušnje?
http://www.mimovrste.com/artikel/173032...

ŠinkoM ::
Jaz osebno bolj prisegam na Canon-ove fotoaprate.... Poglej še TUKAJ je malenkost cenejši.....

Jah odločitev je težka, morm si tegale canona nekje u živo pogledat. Zdi se mi dokaj priročen in precej funkcionalen.
Sicer pa hvala za link.
Sicer pa hvala za link.

LukaSLO ::
Odločam se za nakup digitalno kompaktnega fotoaparat. Gledam Nikon CoolPix P100 in Canon PowerShot SX1 IS. Kaj priporočate?
Poznate še kakšen podoben model (naj ima Full HD podpora, 10 MP+, 20 optični zoom)?
Poznate še kakšen podoben model (naj ima Full HD podpora, 10 MP+, 20 optični zoom)?

Kako je s temi kompaktini FA gled vide v HD ali vga. Je sama kvaliteta sploh kej boljša, ali je dejavnik bolj format slike, glede na to da so samo fotoaparati? Ker kokr sm gledu neke posnetke na youtube iz aparat PowerShot SX120, so ful dobri.
Edino tuki mal tehtam ali vzeti PowerShot SX120, sam verjetno bom vseen.
Edino tuki mal tehtam ali vzeti PowerShot SX120, sam verjetno bom vseen.

mikko ::
Mene pa zanima, če je nakup TZ7 bolj racionalen napram TZ8 oz. TZ10? Kakšne so bistvene spremembe?
Kako je s konkurenco (npr. Canon), ima kaj primerljivega?
Se splača počakati na naslednika LX3 oz. naslednika G11? (moti me, da nimata veliko optičnega zooma)
Kako je s konkurenco (npr. Canon), ima kaj primerljivega?
Se splača počakati na naslednika LX3 oz. naslednika G11? (moti me, da nimata veliko optičnega zooma)

Kakšen je NIKON COOLPIX L110 v primerjavi s Canon-om PowerShot SX120?
Dela boljše slike od canon-a? Zej sta oba v bigbang-ovi akciji, pa ne vem ali se splača 50EUR več ??
Dela boljše slike od canon-a? Zej sta oba v bigbang-ovi akciji, pa ne vem ali se splača 50EUR več ??

Tina_ ::
Pozdravljeni!
Dedku imam namen za rojstni dan kupiti digitalca. Nameravala sem vzeti Nikona L20, pa me zanima vaše mnenje? Mi mogoče priporočate katerega drugega v cenovnem razredu do 100EUR?
Najbolj pomembno je, da je enostaven za uporabo in dela dobre slike, brez nekih jakih nastavitev, ker dedi tega ne bo znal.
Hvala za vsak nasvet!
Dedku imam namen za rojstni dan kupiti digitalca. Nameravala sem vzeti Nikona L20, pa me zanima vaše mnenje? Mi mogoče priporočate katerega drugega v cenovnem razredu do 100EUR?
Najbolj pomembno je, da je enostaven za uporabo in dela dobre slike, brez nekih jakih nastavitev, ker dedi tega ne bo znal.
Hvala za vsak nasvet!

Okapi ::
Kako je s konkurenco (npr. Canon), ima kaj primerljivega?Sony HX-5 je super. 25-250 mm, vgrajen GPS in kompas, fullHD video ... 350 evrov pri nas.
O.

Kaj kupiti:
Olympus SP-800UZ
ali
Nikon Coopix P100
Oba imata podobno ceno, nova modela sta. Kaj vi priporočate???
Olympus SP-800UZ
ali
Nikon Coopix P100
Oba imata podobno ceno, nova modela sta. Kaj vi priporočate???

play ::
Kupujem digitalni fotoaparat za mamo in bi prosil za malo nasvetov. Iščem fotoaparat, ki je lahek za uporabo in ni prevelik. Super bi bilo, da bi fotoaparat izvedel čimveč stvari avtomatsko, da se njej ne bo potrebno ukvarjati še s tem. Fajno bi bilo tudi, če ima velik ekran, ni pa nujno. Važno je, da fotoaparat dela lepe slike, za snemanje ni važno, saj gotovo tako ali tako ne bo nikoli nič snemala :) Cena naj bo do nekje 500EUR. Prosim, če lahko prilepite tudi kakšen link.
Hvala za pomoč...
Lp
Hvala za pomoč...
Lp

play ::
Oba mi delujeta super in ker se sam nič kaj ne spoznam na fotoaparate, še sam nevem kateri je boljši. Res pa je da je prvi veliko cenejši :)

Yoda Master ::
Neki čist osnovnega do 120EUR gledam, a tale zadeva bi bla kul?
http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...
http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoda Master ()

Odlična zadeva za popotnike, ki bi radi imeli žepen fotoaparat. GPS s kompasom je odličen dodatek. Pa še snema v HD (1080i).
Tule si lahko pogledaš en kratek kader (HD), ki sem ga posnel s tem fotoaparatom.
O.
Tule si lahko pogledaš en kratek kader (HD), ki sem ga posnel s tem fotoaparatom.
O.

Tincka ::
Bom kar tukaj vprašala, ko je že govora o digitalcih, ki me zanimajo. Torej, kupujem nov digitalni fotoaprat, cena nekje 300EUR. Nagledane imam 4 pa ne vem za katerega se naj odločim...prosim za kakšen pameten predlog, nasvet,...!
http://www.mimovrste.com/artikel/173035...
http://www.mimovrste.com/artikel/173030...
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...
Mogoče veste, jaz namreč nisem nikjer zasledila, ali se da pri Canonu in Sony-ju zoomirat med snemanjem video ponetkov?
Ima mogoče kdo že kakšne izkušnje s katerim od teh digitalcev? Pozitivne/negativne?
Hvala za odgovore!!!
LP, T
http://www.mimovrste.com/artikel/173030...
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...
Mogoče veste, jaz namreč nisem nikjer zasledila, ali se da pri Canonu in Sony-ju zoomirat med snemanjem video ponetkov?
Ima mogoče kdo že kakšne izkušnje s katerim od teh digitalcev? Pozitivne/negativne?
Hvala za odgovore!!!
LP, T

destiny ::
Tincka, tvoji linki niso pravilno postavljeni. Če želiš prilimat povezavo na neko spletno stran, imaš za to namenjeno orodje v vrstici z namenskimi gumbi (gumb Vstavi povezavo)

Tincka ::
Se opravičujem za nedelujoče linke...
Sem poskusila naredit tako, kot bi naj in jih ne izpiše.
Torej odločam se med:
- Canon SX200 IS
- Sony Cyber-Shot DSC-HX5
- Panasonic Lumix DMC-TZ7
- Nikon Coolpix S8000
LP, T
Sem poskusila naredit tako, kot bi naj in jih ne izpiše.
Torej odločam se med:
- Canon SX200 IS
- Sony Cyber-Shot DSC-HX5
- Panasonic Lumix DMC-TZ7
- Nikon Coolpix S8000
LP, T
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Tincka ()

Jaz sem trenutno fan Sonyja HX5. Med snemanjem lahko zumiraš. Poglej gor - 4 sporočila više je video, posnet z njim. Ima še cel kup čisto uporabnih trikov - na primer slikanje panoramskih fotografij v eni sami potezi (pritisneš na sprožilec in premikaš fotoaparat).
O.
O.

Opkow ::
Ko sem se odlocal za nakup kompaktnega, sem se tudi izbiral med Panasonicom, Canonom in Nikonom.
Panasonic TZ7 ima boljso optiko in moznost zoomiranja med snemanjem videa.
Canon ima malenkost slabso optiko ter z default firmwareom ne omogoca zoomiranja. (da se pa zamenjati software, ce imas zeljo po modifikaciji). Z default firmawareom omogoca vec rocnih nastavitev pri rocnem slikanju.
Nikon pa pri kompaktih ni nikoli izstopal. In je po mojem mnenju nekoliko precenjen. DSLR je pa druga pesem. :)
Sta pa Canon in Panasonic zelo blizu po sposobnostih. Vsak ima nekaj kar drugi nima in obratno... A vendarle sem se odlocil za TZ7 zaradi moznost zoomiranja in nekoliko manjsih dimnezij.
Za Sony-ja ti pa na zalost ne znam povedati.
Panasonic TZ7 ima boljso optiko in moznost zoomiranja med snemanjem videa.
Canon ima malenkost slabso optiko ter z default firmwareom ne omogoca zoomiranja. (da se pa zamenjati software, ce imas zeljo po modifikaciji). Z default firmawareom omogoca vec rocnih nastavitev pri rocnem slikanju.
Nikon pa pri kompaktih ni nikoli izstopal. In je po mojem mnenju nekoliko precenjen. DSLR je pa druga pesem. :)
Sta pa Canon in Panasonic zelo blizu po sposobnostih. Vsak ima nekaj kar drugi nima in obratno... A vendarle sem se odlocil za TZ7 zaradi moznost zoomiranja in nekoliko manjsih dimnezij.
Za Sony-ja ti pa na zalost ne znam povedati.

snoopy20 ::
Hy,
včeraj so mi dostavili naročenega SONY HX5V + 8GB kartica + torbica, cena 340 evrov. Prvi vtisi so dobri. Slike se mi zdijo kvalitetne, fotoaparat ima veliko funkcij in nastavitev. Snemanje filmov v full hd (1920*1080/50i) je tudi kvalitetno. Sicer me je na pred nakupom malo skrbelo kako bo kaj s pretvarjanjem filmov zaradi AVCHD formata, ker sem bral da bi naj bilo baje kr nekaj težav, pa moram reči, da je s priloženim softwarom zelo enostavno in hitro. To so zaenkrat prvi vtisi, ko bom nabral več kilometrine z njim pa poročam dalje
še tri slike in video:
Film je sicer posnet v malo slabših svetlobnih pogojih v sobi z delno zaprtimi žaluziji:
včeraj so mi dostavili naročenega SONY HX5V + 8GB kartica + torbica, cena 340 evrov. Prvi vtisi so dobri. Slike se mi zdijo kvalitetne, fotoaparat ima veliko funkcij in nastavitev. Snemanje filmov v full hd (1920*1080/50i) je tudi kvalitetno. Sicer me je na pred nakupom malo skrbelo kako bo kaj s pretvarjanjem filmov zaradi AVCHD formata, ker sem bral da bi naj bilo baje kr nekaj težav, pa moram reči, da je s priloženim softwarom zelo enostavno in hitro. To so zaenkrat prvi vtisi, ko bom nabral več kilometrine z njim pa poročam dalje

še tri slike in video:
Film je sicer posnet v malo slabših svetlobnih pogojih v sobi z delno zaprtimi žaluziji:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: snoopy20 ()

Matej_K ::
Ni fora, da imaš tako dober fotoaparat in potem uploadaš slike velikosti 48x360... in da daš gor full hd video ki je samo 480p..kako naj pol vidimo kvaliteto slik in videa..
Drugače pa tudi meni zanimivi fotoaparat in sem tik pred nakupom...
... .. .

snoopy20 ::
Ni fora, da imaš tako dober fotoaparat in potem uploadaš slike velikosti 48x360... in da daš gor full hd video ki je samo 480p..kako naj pol vidimo kvaliteto slik in videa..
Novi post sem napisal, ker mi ne gre popravit prejšnjega!
saj vem ja! samo sem jih "preveč" pomanjšal da sem jih lahko naložil na "slikomat"
tu sem zdaj popravil:
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()

Kaj pa pravite o mamljivem Olympusu u-9010? Mislim, da je boljši od Sonya HX5V, saj ima super makro do 1cm, 14MP, možnost polnjenja baterije direktno v aparatu. Omogoča HD s 30 sličicami na sekundo ...

Olympus ima slabši zum (28-280, proti 25-250 od Sonyja). 14 megapik ti praktično nič ne koristi v primerjavi z 10 mp. Olympus snema samo s 720p, Sony tudi z 1080i. Olympus nima optičnega zuma med snemanjem. Olympus nima GPS-a. Olympus nima toliko ročnih nastavitev kot Sony.
Ne vem sicer na pamet, koliko cenejši je od Sonyja, ampak če bi moral izbirati med tema dvema, bi se vsekakor odločil za Sonyja.
O.
Ne vem sicer na pamet, koliko cenejši je od Sonyja, ampak če bi moral izbirati med tema dvema, bi se vsekakor odločil za Sonyja.
O.

Zdaj razlika med 720p in 1080 sploh ni prepoznavna (30 slik na sekundo). Prednost Sonya sta predvsem kompas in GPS. Je pa dejstvo, da da ma Sony makro le od 5 cm naprej, kar je trenutno že slabo, saj jih ima večina od 3 cm pa do 1 cm.

Zdaj razlika med 720p in 1080 sploh ni prepoznavnaO tem bi se dalo razpravljati. Ampak v resnici ni važno, ker Olympus za snemanje tako ali tako praktično ni uporaben, ker ne moreš optično zumirati med snemanjem.
Mimogrede, tole je posneto z Olympusom 9010.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

bol se lahko približaš ... Res je pa tudi da kaj konkurenčnega temule Sonyu trenutno sploh ni. Sicer mi je zlo všeč Nikon P100, samo skor pou kile kdo bo pa to nosu
.

bol se lahko približašJa, ampak čemu? Kaj slikaš, da bi se moral približati na 1 cm in 5 cm ni dovolj? Moraš se zavedati, da eno so papirnati podatki, drugo pa, ali to v resničnem življenju res predstavlja kakšno prednost.
konkurenčnega temule Sonyu trenutno sploh ni.
No, Panasonic TZ10 je recimo direktna konkurenca in Sonyja v nekaterih pogledih prekaša. Ima recimo 25-300 mm zum (proti 25-250), 12 mp proti 10 mp ločljivosti. Panasonic ima tudi precej več izkušenj s takimi fotoaparati kot Sony. Nisem pa še imel TZ10 v rokah, tako da težko rečem, kako se odrežeta v neposredni primerjavi. Zanimivo bo recimo videti, kako deluje GPS pri Panasonicu. Ker uporabnost GPS-a je precej odvisna od hitrosti in natančnosti.
O.

Ima pa zato tale Panasonic 1600 ISO, Sony 3200, sicer ima makro 3 cm. Ima pa CCD tipalo, Sony pa CMOS, ravnotako pa ima Panasonic 720p, Sony 1080.

Tradewind ::
kaj pa ta?
SAMSUNG digitalni fotoaparat WB 500
Zajem videoa z zvokom 640 x 480 točk VGA ali 1280 x 720p točk pri 30 fps
je cca 100€ cenejši od PanasonicaTZ/.
Potrebujem samo dokaj OK hibrid v obliki kompakta?
uporabljl bom kar nekaj snemanja...
A priporočate?
SAMSUNG digitalni fotoaparat WB 500
Zajem videoa z zvokom 640 x 480 točk VGA ali 1280 x 720p točk pri 30 fps
je cca 100€ cenejši od PanasonicaTZ/.
Potrebujem samo dokaj OK hibrid v obliki kompakta?
uporabljl bom kar nekaj snemanja...
A priporočate?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

A sploh obstaja trenutno še kakšen zmogljiv žepni foto poleg Sonya HX5V, ki ima 10-12x zoom, 10mp+ in fullHD (1080p)?

in fullHD (1080p)Ne vem, samo po drugi strani moraš razmislit, koliko je fullHD, v primerjavi s 720p, res pomembna lastnost. Ker konec koncev je to vseeno fotoaparat - če bi rad snemal v fullHD, je bolje kupit kamero.
S tem, da tudi HX5 ne snema v 1080p, ampak 1080i.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Ne vem, samo po drugi strani moraš razmislit, koliko je fullHD, v primerjavi s 720p, res pomembna lastnost. Ker konec koncev je to vseeno fotoaparat - če bi rad snemal v fullHD, je bolje kupit kamero.
S tem, da tudi HX5 ne snema v 1080p, ampak 1080i.
Tega pa nisem opazil, v čem pa je to razlika 1080i in 1080p (na youtube lahko izbereš 1080p pri posnetkih, ki jih je naredu ta Sony)? Saj kupujem fotoaparat, vendar je vseeno fajn včasih da maš kej za posnet, pa da je dobra kakovost videa

Zgodovina sprememb…
- spremenil: LukaSLO ()

1080p je interpolacija iz 1080i. 1080i pomeni, da je slika sestavljena iz dveh zaporednih 540p polslik. Za nekatere primere je to bolje od 720p, za nekatere primere (predvsem če snemaš hitro premikajoče se predmete) pa ne. V praksi pa razlike med 720p in 1080i pri teh fotoaparatih niti ne opaziš.
O.
O.