» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
74 / 133
»»

LukaSLO ::

Okapi je izjavil:

1080p je interpolacija iz 1080i. 1080i pomeni, da je slika sestavljena iz dveh zaporednih 540p polslik. Za nekatere primere je to bolje od 720p, za nekatere primere (predvsem če snemaš hitro premikajoče se predmete) pa ne. V praksi pa razlike med 720p in 1080i pri teh fotoaparatih niti ne opaziš.

O.


No hvala za odgovor. Resno gledam zdej tega Panasonica TZ10. Se že kdaj pride v Slovenijo?

zuz3k ::

zdravo

za fotra iščem digitalca 100-120€. mora biti kvaliteten, preprost, majhen. pa da ima baterije za pownit - ne za menjat

kerga priporočate?

lp
Life is a psychological game.

mikko ::



Tole zgleda res hudo!

zuz3k ::

@marxvel

linki ti ne delujejo iz linka sem razbral da si priporočaš tega canona

http://www.mimovrste.com/artikel/173035...

ga imaš? izkušnje?

zdi se mi bl bogi :\
Life is a psychological game.

D3m ::

Jaz testno probavam nove CASIO digitalne fotoaparate, ki smo jih dobili prejšni teden.

EX - H15
EX - Z90
EX - Z550
EX - G1
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tashy_ ::

Zdravo!

Sedaj imam že nekaj let fotoaparat Canon Powershot A570IS in nameravam kupiti novega, ker mi ta, ki ga imam sedaj ne zadošča.
Pri sedanjem me moti naslednje:
- da so slike blede - je potrebno potem sliko obdelati s saturacijo.
- Ko slikam s bliskavico traja nekaj časa preden lahko spet slikam, - preden se spet pokaže slika.
- Da ko grem naprimer na rally in je dirka zvečer so slike avtomobilov zabrisane.
- Da je zoom samo 4x, tako da oddaljenih predmetov ne morem kakovostno slikati, ker kakor približam postane slika pikasta,
- pa tudi npr. me moti to, da ko hočem sliko na računalniku obrezati ni več tiste velikosti kot jo želim...

Tako, da zaradi vsega tega, pa še kaj bi se našlo :) razmišljam o nakupu novega in me zanima kaj mi na podlagi tega kar me moti priporočate. Nekaj sem že ogledovala Canon SX20IS in Olympus SP800UZ, ampak sem slišala komentarje da večji zoom in več pisklov ne pomeni boljše slike...
Cenovno bi pa za njega odštela do 500€.

Hvala za nasvete že vnaprej ;)

ant ::

"Da ko grem naprimer na rally in je dirka zvečer so slike avtomobilov zabrisane. "

Tole bo težko kakšen kompakt odpravil, sploh pri uporabi zooma. Poizkusi povečati ISO.

Lp

destiny ::

Za 500EUR dobiš že m4/3 kamero, npr. Olympus EP-1: klik!

Kaj slabšega bo težko zadovoljilo tvoje potrebe, sploh tisto z večernim rallyjem.

SpecialX ::

Pozdravljeni, kupujem malo boljši digitalni fotoaparat do nekje 400EUR. Želje so predvsem, da so slike tudi v malo temnejšem okolju dobre, da ima kolikor toliko uredu point and shoot funkcije obenem pa omogoča tudi precej igranja z nastavitvami, omogoče snemanje HD filmov (z zvokom med zumiranjem!)in ima vsaj 10x optični zoom. Zaenkrat sta mi še najbolj všeč Canon SX20 IS (čeprav vem da niste pretirano navdušeni nad njim) in Canon SX210 IS. Zanimiva sta mi bila tudi Olympus SP800(za katerega ne najdem pravih testov) in Sony DSC HX1. Zanima me katero iz med zgoraj omenjenih naprav priporočate. Seveda bo tudi kakšna tretja opcija dobrodošla.

borut212 ::

Kupujem nov fotoaparat v vrednosti do ~200 €. Ker je ponudba na trgu zelo pestra, je izbira primernega digitalca vse prej kot enostavna.
Uporabljali ga bomo v prostovoljnem gasilskem društvu, in sicer za slikanje intervencij. Mislim, da to kar veliko pove, kakšen tip fotoaparata mora biti. Pomembno je, da se dobro odnese v slabših pogojih, torej ne da je treba za vsako fotografijo v temi čakati 10 sekund, da se napolni flash, po možnosti pa je še slika na koncu meglena. Pričakujem torej dobro kvaliteto slike, odzivnost, dobro ostrenje v slabših pogojih (dim, tema...), preprostost uporabe in dober stabilizator slike. Seveda so funkcije, kot so panorama, prepoznava obrazov, ipd. nekako odveč.

Hvala za pomoč že vnaprej!
LP

Okapi ::

digitalni fotoaparat do nekje 400EUR. Želje so predvsem, da so slike tudi v malo temnejšem okolju dobre, da ima kolikor toliko uredu point and shoot funkcije obenem pa omogoča tudi precej igranja z nastavitvami, omogoče snemanje HD filmov (z zvokom med zumiranjem!)in ima vsaj 10x optični zoom.
Sony HX5 ustreza vsem tvojim kriterijem in je zelo v redu.

O.

Okapi ::

Pričakujem torej dobro kvaliteto slike, odzivnost, dobro ostrenje v slabših pogojih (dim, tema...)
Na žalost za 200 evrov pričakuješ preveč. Drugače pa bo za gasilce verjetno primeren kakšen od bolj vzdržljivih in vodotesnih, recimo Olympus Tough 6020.

O.

tlozej ::

Okapi, kakšno ohišje ima HX5 - plastično ali kovinsko? Imaš tudi dodatno baterijo? Original ali neoriginal? Kaj priporočaš?
Si slučajno delal tudi kakšno primerjavo s Panasonicom TZ10?

LP

SpecialX ::

Hvala Okapi, sem čisto spregledal HX5 in je res to kar iščem. Grem jutri ali v četrtek kar v akcijo. ;)

Okapi ::

@tlozej
Fotoaparat sem samo testiral in ga trenutno nimam. Za ohišje ne morem 100% reči, deluje pa kovinsko in zelo zanesljivo. Malo je sumljiv le plastičen pokrovček za akumulator. Dodaten akumulator vsekakor toplo priporočam, lahko je tudi neoriginalen. Vsa ta elektronika in GPS kar hitro pocuza elektriko;) Novega Panasonica pa še nisem imel v rokah.

O.

tlozej ::

Okapi, hvala za odgovore. Če pa je kdo testiral Panasonica TZ10, pa kar z besedo na dan ;)

LP

GregiB ::

Ima kdo izkušnje z Nikonom D90 + Upgrade kit? V BBju za 899EUR? Že prekleto dolgo ga gledam... Kot korak naprej od point&shoot fotografije...?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

matejmesar ::

Če je v kompletu z 18-105 VR, potem je bestbuy v tem rangu.
D90 je pa itak med najuspešnejšimi Nikonovimi modeli v zadnjem času.

LPM

mailer ::

Cena TZ10 je pri nas skoraj 400EUR, kar je v primerjavi z Sony HX5, ki stane okoli 325EUR kar občutno višja. Kašna je razlika med sony HX5V in pa H55? Sem že našel razliko HX5V snema HD 1080 H55 pa HD 720. Primerjat bi bilo treba še H55 in TZ7, razlika med posnetimi fotografijami in videom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()

Tashy_ ::

Odločam se med Nikon D90 in D5000. Prvič bom kupila DSLR tako da bom začetnica. Kaj priporočate? Kakšne izkušnje imate z navedenima modeloma?
Hvala, lp

matejmesar ::

Senzor, AF-sistem, zaklop... imata oba enak. Torej je teoretično kvaliteta slike povsem enaka. Ima pa D90 boljše iskalo, lažje upravljanje (dodaten kolešček in ekranček) in dve najpomembnejši stvari.. motorček za ostrenje na starejših objektivih in "commander mode" za upravljanje Nikon flashev brezžično. To sta tudi dve glavni pomanjkljivosti pri D5000, vsaj zame. Ima pa D5000 premičen ekran (meni zelo koristno) in 150 EUR nižjo ceno. Odloči se, kaj ti je bolj pomembno oziroma kaj potrebuješ. Se pa da obe pomanjkljivosti D5000 nekako nadomestiti z nakupom boljših (novejših) objektivov z vgrajenim motorčkom in primernih bliskavic.

LPM

ursula100075 ::

D3m je izjavil:

Jaz testno probavam nove CASIO digitalne fotoaparate, ki smo jih dobili prejšni teden.

EX - Z550


A lahko vprašam kakšno je mnenje o slednjem?

Imam ga možnost dobiti za ca 90 eur.

Zgodovina sprememb…

Enterprise ::

Jaz se tudi odločam za nakup novega digitalca. Našel sem tole:

http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo...

Zanima me, če ima kdo in kakšno je mnenje? Kako pa je Sony in digitalci nasploh - se jih splača kupiti ali raje vzeti kakšnega Canona?

D3m ::

ursula100075 je izjavil:

D3m je izjavil:

Jaz testno probavam nove CASIO digitalne fotoaparate, ki smo jih dobili prejšni teden.

EX - Z550


A lahko vprašam kakšno je mnenje o slednjem?

Imam ga možnost dobiti za ca 90 eur.



Dober aparat za ceno. Resolucija 14.1 megapixel, 4 x optični zoom + digitalni, ekran 2.7", ohišje je iz aluminija in trde plastike. Edino, kar me pri tem modelu preseneča je, da ima 26 mm široki kot slikanja.

Ker recimo pri H15, ki je po kakovosti in občutku izdelave bolje narejen, ima naprimer 10 x optični zoom ampak sam 24 mm široki kot. :|
|HP EliteBook|R5 6650U|

Okapi ::

FYI - 24 mm je bolje od 26 mm.

O.

D3m ::

Tako, da z nakupom ne boš nič zgrešil. Je dobra zadeva.Z ostalimi fotoaparati sem tudi zaključil test.
|HP EliteBook|R5 6650U|

absolutno ::

Jaz tudi kupujem nov kompaktni digitalec. predvsem zaradi priročnosti sem gledal take, ki imajo nekoliko boljši zoom.
Zanima me če ima kdo kaj izkušenj s katerimi sledečimi aparati:
-Canon PowerShot SX210 (okoli 350EUR)
-Samsung WB650 (okoli 330EUR)
- in kot ste se nekateri že razpisali Sony DSC-HX5 (okoli 330EUR)

Glede na specifikacije se mi še najboljši zdi samsung:
15x zoom (canon=14x, sony=10x), širokokotni 24mm "objektiv" (canon=28mm, sony=25mm), ima skupaj s canonom rahlo večji senzor od sonyja (1/2.3'' v primerjavi s sonyjevim 1/2.4''), nekoliko večji razpon zaslonke v primerjavi s sonyjevim in manjši v primerjavi s canonom, malo boljši macro od sonyja in canona (3cm v primerjavi s 5cm) in tako kot sony, ima tudi ta samsung wb650 vgrajen GPS in ISO do 3200. Canon pa ne (ISO1600). Snemanje videa v HD ima samo sony hx5 (kar vsaj mene ne gane preveč). Mpixi pa pri kompaktnih digitalcih ne igra tako velke vlogo, pa vseeno: canon ima 14MP, samsung 12MP in sony 10MP.

Torej, če bi se odločal na podlagi številk bi verjetno vzel samsung. Dilema nastane, da sem do sedaj imel canona (a590) s katerim nisem bil ravno fuuul zadovoljen, vseeno pa velja za znamko kot se spodobi in s katero ne brcneš v temo :-). Sony se mi zdi da je mogoče trenutno celo v vrhu pri teh kompaktnih aparatih, tudi glede na videno pri znancih in hvalah na račun fotk v slabih svetlobnih pogojih in ostalih funkcijah... O samsungovih digitalcih pa nimam pojma če so za kej, pa tudi tega modela sem opazil, da ga sploh še ne prodajajo pri nas (ceno sem dobil v italiji), tako da če kdo pozna samsungove digitalce, prosim za kmentar...

Hvala

LP

Okapi ::

ima skupaj s canonom rahlo večji senzor od sonyja
Ampak gostoto pikslov imata oba večjo od Sonyja. Prednost Canona je vsekakor možnost namestitve dodatnega firmwara CHDK. Če se ti zdi GPS koristen dodatek, je dobro vedeti, da ima Sony tudi kompas in na fotki zabeleženo smer slikanja. Koristna zna biti tudi možnost samodejnih panoram pri Sonyju in slikanje HDR (za Canona in Samsunga ne vem, če imata to).

O.

D3m ::

Casio EX - H15 ima podobne karakteristike. Samo, da je 10 x optični zoom, širokokotni 24 mm "objektiv", zaslon 3.0", ISO64 do ISO3200. In HD video tudi snema.

Stane pa okoli 250EUR
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Tammih ::

Primerjava med Panasonic TZ10 in Sony DSC-HX5
Link

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tammih ()

GT-Turbo ::

Pozdravljeni!

Kakšen fotoaparat mi priporočate do max. 70 EUR? Čimveč MP, okoli 12.1 , kot jih ima:
PRAKTICA DCZ 12.1

LP
Toshiba Satellite L550-117

fantek_ ::

Pozdravljeni.
Zanimam se za dva fotoaparata Sony HX5V in Panasonic LZ10.
http://www.mimovrste.com/artikel/173035...
http://www.mimovrste.com/artikel/173036...

Zanimajo me vaša mnenja katerega kupiti in vaše izkušnje z omenjenima fotoaparatoma. Trenutno bolj srtmim k Panasonicu lz20.
LP

kitewing ::

GT-Turbo je izjavil:

Pozdravljeni!

Kakšen fotoaparat mi priporočate do max. 70 EUR? Čimveč MP, okoli 12.1 , kot jih ima:
PRAKTICA DCZ 12.1

LP

Čimveč MP pomeni slabšo sliko... Glej aparate Sony in Canon in ne boš zgrešil.

GT-Turbo ::

Čimveč megapixlov ?
Toshiba Satellite L550-117

snela ::

D90 !

Ko bos vedla, kaj vse pomenijo tiste nastavitve na zadnji strani, bos cenila, da jih lahko spreminjas brez da bi hodla v menije.

Imel sem D70, sedaj imam D80 in priporocam. Sploh, ce vzames v kitu z 18-200m VRII. Imej samo en objektiv za zacetek, pa takoj kupi en UV filter za zascito objektiva. Torbo pa kupi za na obe rami, ce bos kupovala. Tiste z enim pasom se ne obnesejo. Za kej vec pa na slo-foto.net.
LP

Keyser Soze ::

Iščem enega digitalca za fotra. V rangu tam okoli 200-250EUR.

Zadeva naj bi bila simpl za uporabo. Mičkeno bolj zmogljiv po optični plati, s svetlim objektivom po možnosti, piksli niso pomembni.

Ima kdo kakšne izkušnje s kakšno trotl kamero takšne vrste?
OM, F, G!

snela ::

Opticno zmogljiv in za 250 EUR, ne gre skupaj.

Jaz imam canon ixus 950 pa sem zadovoljen. Gre v zep, ker se objektiv zlozi, za na smucanje pa backup za nikona je ok.
LP

D3m ::

Casio EX - H15, naše podjetje ga trži za 250 EUR.

KLIK!
|HP EliteBook|R5 6650U|

PrimozR ::

Vaše podjetje?

Omen3 ::

mailer je izjavil:

...Kašna je razlika med sony HX5V in pa H55? Sem že našel razliko HX5V snema HD 1080 H55 pa HD 720....


Yay. Another compact megazoom on the market. The Sony Cyber-shot DSC-HX5V impressed us at CES 2010 with its 10x zoom, wide-angle Sony G lens, backside-illuminated Exmor R CMOS sensor, built-in GPS, and 1080p movie capture with a stereo mic--all inside a compact, pocketable body. The H55 is its less capable linemate.

Basically, most of the good stuff has been taken out except for the lens and its body with 3-inch LCD. The H55 features a 14-megapixel CCD, a 720p movie mode with mono sound, optical image stabilization with Sony's Active Mode for smoother video while walking, and a version of the company's Sweep Panorama mode, which isn't as good as the version on the Cyber-shots using Sony's Exmor R sensor. It also takes Memory Stick Pro Duo cards and SD/SDHC cards.

So, no, it's not nearly as exciting as the HX5V, but at least it's $100 cheaper at $250. It will be available in black and silver versions in April.
Vir:Cnet

Kot piše je med HX5 in H55 več razlik,kot samo resolucija snemanja filmov.
1.-Prva stvar je oznaka HX5 (kjer pomeni X Exmor CMOS senzor),H55 pa ima CCD senzor,ki je slabši in manj zmogljiv.
2.-snemanje filmov ni samo v slabši resluciji ampak je zvok posnet samo mono.
3.-Swep panorama mode (za panoramsko sliko,ki se "združi" že v samem fotoaparatu) pri CCD senzorjih ne deluje tako dobro kot pri Exmor senzorjih.
4.-14 MP tudi slučajno pri kompaktu ni boljše kot 10 MP (tudi,če bi bila enaka kvaliteta senzorja-pa ni)
5.-Če kdo ni opazil pri tehničnih podatkih:
Sony HX5 lahko naredi zaporedno 10 fps (slik na sekundo) v polni resoluciji 10 MP,kar ne zmore niti vsak DSLR (res pa potem porabi kar nekaj časa za zapisovanje).
Nobody Is Perfect,I'm Nobody

golopinki ::

Zdravo,

a ve kdo zakaj je Canon IXUS 130 CENEJŠI OD 120? In kako je s Canonom SX200.
Kupujem fotoaparat s ceno okoli 250 EUR - do sedaj sem imela Canona IXUS 95 IS in sem bila zelo zadovoljna z njim. Le da je po enem letu crknil, saj sem bila na Portugalskem in so našli notri pesek in sol (pa ga nisem po tleh metala).
Nato sem si kupila IXUS 100 IS, a so mi ga po treh dnevih ukradli ... tako, sedaj sem na poti k novemu.
Upam, da bo več sreče.

Lep pozdrav.

D3m ::

PrimozR je izjavil:

Vaše podjetje?


Tobo's d.o.o., LJ - Rudnik
|HP EliteBook|R5 6650U|

gujo14 ::

Že celo življenje uporabljam Canonove fotoaparate iz serije Ixus (še vedno bom enega obdržal za backup), zdaj pa me je prijatelj prepričal za nakup Sonyjevega HX5V. Pred tem sem imel Canona SX20 IS, pa mi je bil prevelik. Frend bom rekel je dokaj strokovnjak in se ukvarja s fotografijo pa tudi sam fotoaparat ima eden od njegovih sorodnikov, tako da sem ga imel priložnost preizkusiti. Po mojem mnenju boljšega in predvsem bolj uporabnega fotoaparata v tem cenovnem razredu trenutno ni (sam sem velik fan Pont-and-Shoot fotografiranja, več ne potrebujem).

Kot so nekateri že omenili, št. MP ne igra nobene vloge (recimo 10 vs 12 vs 14), tudi Macro na 1 vs 3 vs 5 cm nima kaj prida zraven v tem primeru (Sony ima tudi automatic marco način - meni se zdi to zelo uporabno). Ima pa zame poleg HD snemanja videa še dve super funkciji - zelo zelo solidne slike ob slabi osvetlitvi in panoramski posnetki - tukaj se Canon (čeprav sem velik privrženec) skrije po mojih izkušnjah. Tudi naveza GPS+kompas je izvrstna.

Kar se pa baterije tiče pa priporočam nakup dodatne baterije na eBayu za cca 4 EUR, pa mislim, da ne bi smelo biti težav.

tlozej ::

Dobil Sony-ja (HX5V). Zaenkrat navdušen :) Panorame so super, edino paziti je potrebno da med snemanjem tekoče premikamo fotoaparat, drugače nastanejo na sliki "zamiki". Kakšno obširnejše testiranje pa še sledi...

LP

mikimisek ::

Sestra potrebuje fotoaparat do 200EUR za snemanje filmckov.
Fotoaparat naj bi omogocal snemanje na celotno kartico in zoomiranje med snemanjem. Kakovost videa ni tako pomembna posebej ne full hd, mislim da bi bilo vec kot dovolj HD720, lahko tudi manj.
Kaksna je kakovost vga?
Filmcki bi povecini bili hitreje premikajoci objekti (otroci).
Obstaja kaksen fotoaparat za ta denar ali naj raje poseze po kameri? Fotoaparat sem priporocil ker kamere povecinoma ne uporabljajo kartic in ker bi po mojem mnenju zadovoljeval njenim potrebam.
Hvala za vsakrsno pomoc.

BALAST ::

Casio je igračka, presenetljivo v Avstriji stane 129EUR, tukaj pa "imate" trgovci kar 43,80EUR marže?

Raje vzami Canon SX200, verjamem da bo v zadovoljstvo dlje časa!
Za Canona vem da ima dobro sliko in zvok, pri tistih igračkah pa je več šuma in piskanja, tudi če je slika tekoča ti bo pokvarila vso razpoloženje.
Pa še IS ima "notranja stabilizacija leč in senzorja", kar najbolj pomaga ravno pri zajemanju videoposnetkov. Slika se posledično DOSTI manj trese.

Sam sem pred 7mimi leti kupoval kamero in se nisem odločil za najnižji model. Vzel sem Sony Digital8, in ne analogno SVHS za tedanjih 220.000 sit in ne moreš verjet, še zdaj jo uporabljam za domače posnetke in jih shranjujem na optične diske. Tako da priporočam da si vzamete čas, naštudirate, da je namenska videokamera kar dober nakup, saj gre po urejanju 3/4 posnetkov v koš in ohraniš le 1/4 za domačo obdelavo. To pomeni da na spravite najman eno uro videoposnetkov na eno videokaseto ali notranji disk pri dražjih videokamerah.

Pri fotoaparatih se bi to odražalo tako da zapolni vsako sekundo 3MB in to nanese na eno uro posnetkov 10.5GB. Tako da rabiš minimalno 16Gb kartico če se odločiš poleg snemanja še kdaj fotografirat. Kar pomeni da imej na daljših izletih še kakšno 16GB kartico na razpolago.

D3m ::

BALAST je izjavil:

Casio je igračka, presenetljivo v Avstriji stane 129EUR, tukaj pa "imate" trgovci kar 43,80EUR marže?

Raje vzami Canon SX200, verjamem da bo v zadovoljstvo dlje časa!
Za Canona vem da ima dobro sliko in zvok, pri tistih igračkah pa je več šuma in piskanja, tudi če je slika tekoča ti bo pokvarila vso razpoloženje.
Pa še IS ima "notranja stabilizacija leč in senzorja", kar najbolj pomaga ravno pri zajemanju videoposnetkov. Slika se posledično DOSTI manj trese.

Sam sem pred 7mimi leti kupoval kamero in se nisem odločil za najnižji model. Vzel sem Sony Digital8, in ne analogno SVHS za tedanjih 220.000 sit in ne moreš verjet, še zdaj jo uporabljam za domače posnetke in jih shranjujem na optične diske. Tako da priporočam da si vzamete čas, naštudirate, da je namenska videokamera kar dober nakup, saj gre po urejanju 3/4 posnetkov v koš in ohraniš le 1/4 za domačo obdelavo. To pomeni da na spravite najman eno uro videoposnetkov na eno videokaseto ali notranji disk pri dražjih videokamerah.

Pri fotoaparatih se bi to odražalo tako da zapolni vsako sekundo 3MB in to nanese na eno uro posnetkov 10.5GB. Tako da rabiš minimalno 16Gb kartico če se odločiš poleg snemanja še kdaj fotografirat. Kar pomeni da imej na daljših izletih še kakšno 16GB kartico na razpolago.


Si bom zapomnil naslednjič, ko bo kera stranka, če je slučajno kupila Casio aparat v tujini. Poslal le njo nazaj v tujino uveljavljati garancijo.

LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

BALAST ::

Kaj še nisi slišal za URADNE ZASTOPNIKE in EU garancijo... *$%*! tile trgovci pa res nategujejo, se vidi da je preveč priložnostnih ekonomistov v naši državi.

Pa še tole, Casio snema samo 1280 × 720 (HD, 24fps),
Canon pa 30Fps, kar pomeni bolj tekoči videoposnetki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BALAST ()

D3m ::

BALAST je izjavil:

Kaj a še nisi slišal za URADNE ZASTOPNIKE in EU garancijo... Matr teli trgovci pa res nategujejo, se vidi da je preveč nezaposlenih ekonomistov v naši državi.


In moj sarkazem je bil v tem primeru na pravem mestu.
Reči, da je Casio igračka je tudi neumnost od tebe.
|HP EliteBook|R5 6650U|

PrimozR ::

Tudi na 30 FPS ali izključno na 30 FPS? Ker tisti 'tekoči' posnetki, sori, izgledajo kot crap.
««
74 / 133
»»