Forum » Kaj kupiti » Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?
Temo vidijo: vsi

ostuff ::
LP odločil sem se za nakup fotoaparata budget do 240EUR namen za zabavo, nekaj sem gledal canon ixus 100 zaj pa me zanima če se tega splača kupit ali za to ceno dobim še kaj boljšega.

wragec-mb ::
Pozdravljeni. Odločam se za nakup fotoaparata, izbira pa je med temi tremi. Če ima kdo kakšne izkušnje z njimi naj prosim pove, da se lažje odlčim.
Hvala
http://www.mixi.tv/katalog/product.php?...
Hvala

origin92 ::
Mene pa zanima, kako je s carino oz s skupno ceno. Glede na to da je poštnina 45EUR in vseskupaj stane cca 1700EUR se pravi 400EUR manj kot v sloveniji.
http://www.globalmediapro.com/dp/A02YH0...
http://www.globalmediapro.com/dp/A02YH0...

energetik ::
P.S.: obeta se mi možnost brezplačnega popravila A85, ker napaka očitno spada pod serijsko (odpoved CCD), ki jo Canon zastonj odpravlja. Na servisu mi bodo naredili brezplačno oceno stroškov popravila.Evo, resnično so mi na servisu 3A brezplačno popravili mojega A85 - bila je serijska napaka CCD. Zakon.

frenk222 ::
Vsi ki se odločate za fotoparat v rangu 200-300EUR
vam priporočam Canon PowerShot SX200 IS.
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...
Sam ga imam že cca 6 mes. in se super obnese. Spada v skupino optično zmogljivejši, ampak je za ta rang zelo majhen.
Tako da ga priporočam!
lp
vam priporočam Canon PowerShot SX200 IS.
http://www.mimovrste.com/artikel/173029...
Sam ga imam že cca 6 mes. in se super obnese. Spada v skupino optično zmogljivejši, ampak je za ta rang zelo majhen.
Tako da ga priporočam!
lp

-žiga- ::
Iščem fotoaparat z dobrim optičnim zoomom (10x ali več) in čimvečjim senzorjem.
Gledal sem Canon SX1. Ali je ta dober za svojo ceno?
Gledal sem Canon SX1. Ali je ta dober za svojo ceno?

Hvala za hiter odgovor. Če je toliko boljši od podobnih, da upraviči višjo ceno, potem ga z veseljem vzamem.
Ima še kdo kak + ali - o konkurenčnih fotoaparatih?
Ima še kdo kak + ali - o konkurenčnih fotoaparatih?

Tugo ::
Tako popoln pa spet ni.
Sam sem že kar nekajkrat potreboval čas odprtosti zaslonke več kot samo 1s in takrat pogori na celi črti. Zanimivo, da SX10 in SX20 to omogočata.
CHDK sicer reši to težavo, ampak je pa potem težava, ker ne moreš hitro spreminjat različne čase, kot lahko npr. do 1s z original firmware-om.
Kot minus bi dal še požrešnost pri snemanju videa (bitrate je zelo visok).
Toliko iz glave.
lp, Tomaž
Sam sem že kar nekajkrat potreboval čas odprtosti zaslonke več kot samo 1s in takrat pogori na celi črti. Zanimivo, da SX10 in SX20 to omogočata.
CHDK sicer reši to težavo, ampak je pa potem težava, ker ne moreš hitro spreminjat različne čase, kot lahko npr. do 1s z original firmware-om.
Kot minus bi dal še požrešnost pri snemanju videa (bitrate je zelo visok).
Toliko iz glave.
lp, Tomaž

lexios ::
Mogoče pred nakupom, da ne bo razočaranj, poglej nazaj v tej temi, o SX20 in SX1 je bilo že precej napisano, med drugim tudi moje subjektivno mnenje o SX20 in prelistaj še druge forume. SX1 je v osnovi podoben SX20, malo izboljšana verzija sicer, a z enako karoserijo:) Canon pač...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Tako popoln pa spet ni.Tudi meni ni jasno, zakaj tako skubejo funkcije. Pa to je ja minimalna spremeba softvera. Že stari A85 ima nastavljiv čas do 15s (sam bi včasih potreboval do 60s). Sedaj pa odstranijo nekaj funkcij, odstranijo kukalo, povečajo LCD in pixle ter ga prodajajo za večjo ceno...

Daedalus ::
Mah, tile kompakti so ena velika žalost. Vsako leto bolj "stupidluser frendli" vmesnik (več glupe avtomatike, manj ročnih nastavitev) in z vsakim letom kak megapiksel več (pa več šuma in manj ostrine). Bljak.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus, točno tako. Osebno sem sedaj po 5 letih, ko mi je A85 začel crkovati, mislil da bom za enako ceno kot A85 pred leti dobil veliko boljši aparat, tako kot je to v navadi pri PCjih.
Ampak ne, vse kar je bolje, je več optičnega zooma. Sicer pa manj naprednih funkcij, odstranitev kukala in enak (ali večji) šum. Očitno ciljajo na neumnega uporabnika, ki gleda samo na Mpixle, velikost LCD in fensi obliko. Žalostno.
Ampak ne, vse kar je bolje, je več optičnega zooma. Sicer pa manj naprednih funkcij, odstranitev kukala in enak (ali večji) šum. Očitno ciljajo na neumnega uporabnika, ki gleda samo na Mpixle, velikost LCD in fensi obliko. Žalostno.

Tudi meni ni jasno, zakaj tako skubejo funkcije. Pa to je ja minimalna spremeba softvera. Že stari A85 ima nastavljiv čas do 15s (sam bi včasih potreboval do 60s). Sedaj pa odstranijo nekaj funkcij, odstranijo kukalo, povečajo LCD in pixle ter ga prodajajo za večjo ceno...
Temu se reče marketing! Rezultatu pa Canoniranje!

Vsako leto bolj "stupidluser frendli" vmesnik (več glupe avtomatike, manj ročnih nastavitev) in z vsakim letom kak megapiksel več (pa več šuma in manj ostrine).!

Tudi meni ni jasno, zakaj tako skubejo funkcije. Pa to je ja minimalna spremeba softvera. Že stari A85 ima nastavljiv čas do 15s (sam bi včasih potreboval do 60s). Sedaj pa odstranijo nekaj funkcij, odstranijo kukalo, povečajo LCD in pixle ter ga prodajajo za večjo ceno...
Temu se reče marketing! Rezultatu pa Canoniranje!

Vsako leto bolj "stupidluser frendli" vmesnik (več glupe avtomatike, manj ročnih nastavitev) in z vsakim letom kak megapiksel več (pa več šuma in manj ostrine).!

Osebno sem sedaj po 5 letih, ko mi je A85 začel crkovati, mislil da bom za enako ceno kot A85 pred leti dobil veliko boljši aparat, tako kot je to v navadi pri PCjih..
Sj dobiš! (Kok pa je bil takrat A85, 250 eur?) Kaj pa gledate samo pri Canon, kot da je to bog i batina! Polejte še h konkurenci, z neslovečimi imeni na področju fotografije... Zgornji citat bi mogoče še držal, če bi rekel kot pred dvemi leti in bi imel v rokah Fuji kompakt!

simnov ::
Jaz si tudi kupujem enega kompaktnega do 250EUR pa , da bi imel snemanje vide vsaj hd še boljše Full hd.Saj vem , da je to bolj marketinška poteza pri cenejših fotoaparatih ampak vseeno rab , da ima hd.

mare92 ::
Kupil sem Panasonic ZS3(ameriski model TZ7), pa me zanima, ce je med njima kaj razlik poleg neomejenega snemanja pri ZS3? Lahko tudi flasham zadevo na TZ7 firmware?
Aja.. Barve niso dobre oziroma niso dober približek pravim. So kakšne nastavitve za to?
Je kaj razlik med karticami v dejanski hitrosti fotografiranja? So še kakšne zanimive nastavitve? Hvala in LP, Mare
Aja.. Barve niso dobre oziroma niso dober približek pravim. So kakšne nastavitve za to?
Je kaj razlik med karticami v dejanski hitrosti fotografiranja? So še kakšne zanimive nastavitve? Hvala in LP, Mare

Tako popoln pa spet ni.Tudi meni ni jasno, zakaj tako skubejo funkcije. Pa to je ja minimalna spremeba softvera. Že stari A85 ima nastavljiv čas do 15s (sam bi včasih potreboval do 60s). Sedaj pa odstranijo nekaj funkcij, odstranijo kukalo, povečajo LCD in pixle ter ga prodajajo za večjo ceno...
To je pa kar precejšna pomanjkljivost. Nisem zahteven uporabnik, pa bi vseeno to kdaj potreboval.
Kaj pa so še podobni fotoaparati, kot sta Canon SX1 in SX20 drugih znamk? Pa da nima tako omejenih funkcij, morda.
Rad bi tudi, da ima snemanje videa v fullHD.

Aja.. Barve niso dobre oziroma niso dober približek pravim. So kakšne nastavitve za to?Poskusi spreminjati nastavitve ravnovesja beline (to moraš itak, glede na vir svetlobe) in pa način procesiranja slike (Natural, Vivid...), da prideš do željenih barv. Ali pa potem na PC naštelaš.

grinhorn1 ::
Imam Canona SX20, zaenkrat zadovoljen. Imel naj bi boljši fotografski del kot SX1 in slabši video, saj snema samo 720p.Kupil sem ga zaradi velikega zooma in 720 videa, kot aparat za v hribe kamor ne vlačim DSLR.
Če koga še kaj zanima naj vpraša, drugače pa ogromno o fotkotih na http://www.e-fotografija.com/forum/
Če koga še kaj zanima naj vpraša, drugače pa ogromno o fotkotih na http://www.e-fotografija.com/forum/

sss ::
Prihaja Panasonic TZ10, ki bo nasledil uspešnega TZ7
Edina omembe vredna sprememba je pridobitev GPS taganja, 2 Mpix več ter nekaj kozmetičnih sprememb
Edina omembe vredna sprememba je pridobitev GPS taganja, 2 Mpix več ter nekaj kozmetičnih sprememb
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

Karaya 52 ::
Kupujem rabljen DSLR, uporabljal ga bom za slikanje arhitekture, panorame in portretov. Imam občutek da se te stvari izključujejo, zlasti portreti z "ekstremno" globinsko ostrino. V mislih sem imel Canon 400d in Nikon d40, verjetno je pa smiselno razmisliti o dveh objektivih in na to računati pred nakupom. Prosim za nasvet.

kuglvinkl ::
Ne vem, kolk resno misliš s tem. Za arhitekturo se kupujejo svinjsko drage leče (PC-E), ki jih ne natakneš na D40. "Lahko" pa perspektivo popraviš v PS. Pol rabiš kratko zadevo. Kaj se splača dat na DX, ne vem (sam bi gledal dejansko razdaljo med 24-35). Isto velja za panorame. GLede portretov. Na DX senzorju se verjetno tut 50mm 1.4 al pa 1.8 obnese. Lahko pa ubodeš 85mm 1.8.
Your focus determines your reallity

Karaya 52 ::
Resno primerno proračunu.
Popačenje perspektive me ne moti, pravzaprav bi pod tretji objektiv nabavil kak fisheye. Kako pa je z Nikon D70? Na bolhi so zanimive ponudbe (predvsem mi je všeč hiter dostop do parametrov):
D70
Ima kdo izkušnje s temi objektivi, žal so površno opisani. Na kaj je potrebno paziti pri rabljenih DSLR?

D70
Ima kdo izkušnje s temi objektivi, žal so površno opisani. Na kaj je potrebno paziti pri rabljenih DSLR?

ne_kdo ::
lep pozdrav
ker je moj stari fotoaparat že nekaj let star sem začel razmišljat o novemu. ker se kaj dosti ne spoznam na te reči bi prosil za kakšen nasvet. gledal sem kaj takšnega
link
prosim če mi lahk poveste na kaj treba pazit in ali je ta fotoaprat vredu?
hvala
ker je moj stari fotoaparat že nekaj let star sem začel razmišljat o novemu. ker se kaj dosti ne spoznam na te reči bi prosil za kakšen nasvet. gledal sem kaj takšnega
link
prosim če mi lahk poveste na kaj treba pazit in ali je ta fotoaprat vredu?
hvala

Okapi ::
Ta fotoaparat je v redu. Za kakšen bolj natančne nasvet pa moraš povedati, kateri fotoaparat imaš sedaj in zakaj si začel razmišljati o novem. Oziroma, kaj slikaš in česa s fotoaparatom, ki ga imaš sedaj, ne moreš narediti dovolj dobro.
O.
O.

sedaj imam HP Photosmart M425. nisem pa neki profesionalec da bi zdaj slikal slike za kakšne rastave. rad pa slikam veliko predvsem ko grem na dopust in podobno za svojo zbirko. rad bi pa fotoaparat ki ma kar dober zoom in da ga bom lahko vsaj en čas imel.
na kaj moram pa bit pozoren ko kopujem nov aparat?
lp
lp

sedaj imam HP Photosmart M425. nisem pa neki profesionalec da bi zdaj slikal slike za kakšne rastave. rad pa slikam veliko predvsem ko grem na dopust in podobno za svojo zbirko. rad bi pa fotoaparat ki ma kar dober zoom in da ga bom lahko vsaj en čas imel.
lp
Jst bi tko rekel - če ne veš točno, na kaj moraš biti pozoren pri nakupu fotkiča, potem je tisti Casio z linka veliko preveč zate. Če rabiš dober optični zoom in nič več, imaš vsaj 1/3 cenejše modele, s katerimi boš enako zadovoljen. Recimo takle.
Moraš tudi vedeti, da take sorte fotkiči tehtajo skoraj pol kile.

potrebujem nek aparat ki bo delal kakovostne slike, bom lahko z malo večje razdalje kaj slikal, in nebi ga rad vsako leto menjaval.
lp
lp

_XWing__ ::
Prijateljica kupuje kompakta do 250 EUR. Sam sem bil zelo zadovoljen s Canon S5 IS in ker to poznam, sem sel v podobno smer. Nasel sem dva katera se mi zdita primerna:
Powershot A2100 IS 237EUR
Canon PowerShot SX120 210EUR
Kaj pravite glede na price/performance? Ima kdo boljsi predlog?
Powershot A2100 IS 237EUR
Canon PowerShot SX120 210EUR
Kaj pravite glede na price/performance? Ima kdo boljsi predlog?

trdoreh ::
Kaj pa če primerjamo Canon G11 in Canon S90 IS, je razlika velika? Rabim en dober foto za v žep.
LP!
LP!

Okapi ::
V glavnem mu nič ne fali
Drugače sem pa prejšnji teden preizkušal najnovejši Sony HX5.
10x zum (25-250mm), vgrajen GPS, kompas, fullHD video.
Fotke ti sam pripopa na Google Maps in označi, v katero smer so posnete. Zadeva izgleda prav impresivno.
Super stvarca za popotniško fotografijo, za tiste, ki bi radi imeli samo žepni fotoaparat s seboj. Samo malo drag bo - 350 evrov.
O.

Drugače sem pa prejšnji teden preizkušal najnovejši Sony HX5.
10x zum (25-250mm), vgrajen GPS, kompas, fullHD video.
Fotke ti sam pripopa na Google Maps in označi, v katero smer so posnete. Zadeva izgleda prav impresivno.
Super stvarca za popotniško fotografijo, za tiste, ki bi radi imeli samo žepni fotoaparat s seboj. Samo malo drag bo - 350 evrov.
O.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()

rs1975 ::
bom še jaz vprašal. iščem "fotoaparat za v žep" do nekje okoli 150 EUR.
imam ogledanega Olympusa FE-5020; link: http://www.mimovrste.com/artikel/173032...
je to pameten nakup ali se dobi še kaj boljšega za tak denar?
hvala za odgovore in predloge
imam ogledanega Olympusa FE-5020; link: http://www.mimovrste.com/artikel/173032...
je to pameten nakup ali se dobi še kaj boljšega za tak denar?
hvala za odgovore in predloge

astras ::
odlicna zadeva za v zep.. ceprav jaz bi si mogoce zbral canonovega ixusa..
lp
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

letmein ::
Lep pozdrav.
Mi lahko kdo predlaga kakšen malo bolj optično zmogljivi digitalni aparat za malo bolj naprednega hobi uporabnika. Sama velikost aparata mi ni pomembna, cena nekje do 400EUR. Ogledoval sem si Canonov SX20 IS.
Mi lahko kdo predlaga kakšen malo bolj optično zmogljivi digitalni aparat za malo bolj naprednega hobi uporabnika. Sama velikost aparata mi ni pomembna, cena nekje do 400EUR. Ogledoval sem si Canonov SX20 IS.